| |
forum.labradory.org
|
 |
Znalazły dom - Dizel około 1- 2 lat labrador czarny Ruda Śląska
Basia i Barni - 21-12-2012, 21:14 Temat postu: Dizel około 1- 2 lat labrador czarny Ruda Śląska Dzisiaj odwiedziłam czarnucha, bo miałam pare spraw jeszcze do załatwienia
Zabrałam chłopaka na spacer, po wyjściu z boksu pies jak torpeda, po opuszczeniu schroniska n alince 5 metrowej ( szanuje swój kregosłup ) spokojniej, aż nie poczuł chwilkę swobody to biegał i szalał, ale ładnie reaguje na naciagniecie smyczy i zmiane kierunku marszu, więc idealnie sie go będzie szkoliło, by chodził na luźnej smyczy .
Zachowanie :
Jak dla mnie to pies, który niczego nie potrafi, żadnej komendy, ale facet ma wielki potencjał. Delikatnie bierze smakołyki z ręki, nawiązuje kontakt z człowiekiem, ale po dłuższym spędzeniu z nim , czyli wystarczy troszkę sie z nim zakumplować
Uwielbia tropic i węszyć- chyba będzie to jego pasja. Jest giętki, skoczny, ale nie skacze po ludziach, taki psiak na szkolenie, ale myślę, że da sobie z nim laik radę, który poczyta kilka mądrych książek o wychowaniu.
Reakcja na inne psy?
Zainteresowany, ale nieangażujący się. Gdy go "napadła" banda w schronisku luźnobiegająca, podkulił ogonek, ale nie było żadnej reakcji o podłożu lękowym, ani dyscyplinującym inne psy. Mojanie psów w boksach? Psy szczekają a karawana jedzie dalej :zlotyusmiech:
Zdrowie
Przeszedł kaszel kenelowy, jest już zdrowy. Pies gotowy do adopcji po kastracji i szczepieniach. Zęby bielutki, zapach z pyska wzorowy, sierść ok, wystarczy śmierdziela wykąpać i wyczesać.
Podsumowanie:
Pies, który nadaje sie do wszystkich, ale nie osób , które leżakują, bo to pies który lubi coś robić ( węszyć, aportować , szkolić sie )
Marnuje sie w schronisku, bo jest fajnym sympatycznym psiakiem, który zasługuje na dom. Wcześneij został odebrany ludziom, którzy trzymali go cały czas na łańcuchu na działkach.
effcyk - 21-12-2012, 21:39
Basia i Barni, jesteś wielka! dzięki za info. Staramy się z rodzinką z Radomska o adopcje tego czarnuszka . Jak wszystko pójdzie dobrze, a mam przeczucie że tak, to niedługo Dizel trafi do fantastycznego domku, no i oczywiście będę z jego rodzinką w stałym kontakcie
Milena - 21-12-2012, 21:43
effcyk, trzymam kciuki za chłopaka zapowiada się na fajnego psiaka
effcyk - 21-12-2012, 22:10
Milena, dziękuje sama się nie mogę doczekać . Trzymajcie kciuki żeby wszystko poszło sprawnie i szybko
Ryniu - 21-12-2012, 23:04
| effcyk napisał/a: | | Staramy się z rodzinką z Radomska o adopcje tego czarnuszka . Jak wszystko pójdzie dobrze, a mam przeczucie że tak, to niedługo Dizel trafi do fantastycznego domku, |
Wiadomo z pod Basi rączek to musi Trzymam kciuki
IKER - 23-12-2012, 11:16
nic nie bede pisal zeby nie zapeszyc dziekuje bardzo Basiu
Ewelina - 23-12-2012, 11:16
Piękny jest. Trzymam kciuki
aganica - 23-12-2012, 12:51
Uwielbiam czarnuchy...ehhhhh.. dlaczego mam, tylko dwie ręce do wyprowadzania psów
IKER, Ty nic nie gadaj, Ty działaj, bo ktoś podbierze czarnucha a to ... czarna perła
Akusia - 26-12-2012, 15:25
Czarnuszku powodzenia:)
Az żałuję,że nie mogę pozwolić sobie na drugiego psa,Dizel wygląda jak brat bliźniak naszego Fadusia.
effcyk - 27-12-2012, 16:39
wizyta przedadopcyjna bardzo udana. Wszystko oceniam bardzo pozytywnie . Dizel będzie miał klawe życie , piesio powinien być w nowym domku lada dzień. Nie chce zdradzać więcej, żeby nic nie zapeszać. Nowy właściciel napewno da znać jak już wszystko będzie po pozdrawiamy
Chelsea - 27-12-2012, 17:17
wspaniale
Ryniu - 27-12-2012, 19:05
trzymamy kciuki za nowy domek
Basia i Barni - 27-12-2012, 21:10
Niech właściciel zadzwoni i powie schronisku, że będzie, żeby go nikomu nie wydawali, bo jedzie z daleka. Cudnie !
effcyk - 27-12-2012, 21:14
Basia i Barni, wszystko w tej sprawie jest już ustalone, piesio jest " zaklepany" . Także nikomu nie oddamy !
Basia i Barni - 27-12-2012, 21:30
No to bomba, Dizelek niech pakuje manaty i do domu czas jechać
IKER - 27-12-2012, 22:36
Jeśli nic nie wypadnie niespodziewanego grzeje do Rudy w sobote lub niedziele dobrze sie sklada bo potem mam tydzień wolnego to czarnuch się oswoi z domem Oczywiście napisze co i jak po powrocie
ps.Ciesze sie effcyk ze podobał Ci się mój dom
ps 2 .ma ktoś może niepotrzebne książki na temat nowoczesnego wychowania i tresury psa ? chętnie przyjmę lub odkupie tanio u mnie w księgarniach pusto
effcyk - 29-12-2012, 14:42
Dziel już w nowym domku . Temat można przenieść do odpowiedniego działu
anna34 - 29-12-2012, 14:52
| effcyk napisał/a: | | Dziel już w nowym domku |
no to czekamy na pierwszą relacje właściciela
effcyk - 29-12-2012, 15:48
| anna34 napisał/a: | | no to czekamy na pierwszą relacje właściciela |
tak tak czekamy i na jakieś fotki też chociaż ja pewnie niedługo gadzinę zobaczę na żywo więc i sama wrzucę fotencje ( podobno na żywo jest prześliczny no i wbrew pozorom kawał z niego chłopa ) . Przeznaczenie jakieś, że Dyziu tak długo czekał w schronisku i nikt go nie wcześniej nie adoptował . Ale czekanie się opłaciło, bo trafił na naprawdę super domek
Akusia - 29-12-2012, 15:55
| effcyk napisał/a: | | Dziel już w nowym domku |
Super wiadomość Szczęścia przystojniaczku w nowym domku
Chelsea - 29-12-2012, 18:11
szczęscia
Basia i Barni - 29-12-2012, 20:09
Kawał chłopa? Jejku a mnie on sie wydawał taki drobniutki
Ja to nie moge jeździć oglądać psiaki, bo ciągle oglądam je przez pryzmat Saszora
Pies oczywiście jest ślicznyi tak strasznie się cieszę, że kolega jest juz w nowym domu, zasługiwał na niego
Czekam sama na relację i oczywiście IKER gratuluję nowego członka rodziny, jakby co służę pomocą, gdyby Dizelkowi "odbijało"
effcyk - 30-12-2012, 08:41
Basia i Barni, Basiu ja go jeszcze nie widziałam, Jacek zadzwonił powiedział że to spory psiak jest . Wiesz, jak my przyzwyczailiśmy się do widoku naszych wyrośniętych labiszczy to tak może być, że teraz nam się każdy inny mały wydaje a ktoś kto ma swojego pierwszego, na dodatek dorosłego labka to już też inaczej na niego patrzy
Czekamy na relacje Ikera, ociąga nam się tutaj
IKER - 30-12-2012, 11:28
| effcyk napisał/a: | | Czekamy na relacje Ikera, ociąga nam się tutaj |
Ewka grrrrr..
OK ,wiec tak dzięki za wsparcie i pomoc w szukaniu psa nie moglem wczoraj napisać nic bo mi się na głowę zwaliła rodzinka jedni szykować się na sylwka(fryzury i takie tam ) inni odwiedzić a każdy przede wszystkim poznać Dizla .Pies już wczoraj przeszedł chrzest bojowy, 5 -ro dzieci w tym dwoje maluchów, i kilkoro dorosłych osób okazywało mu zainteresowanie ,pieszczoty itp.Dizel zachowywał się fenomenalnie ,spokojny,opanowany bez cienia agresji itp.Wszystko psuły tylko jego bąki , walił wczoraj niemiłosiernie hyhyhyhy . Podroż z Rudy Sląskiej przeszła w miarę ok,300 metrów przed domem zwymiotował w aucie ,wyczyściłem szwagra auto i po kłopocie :)później długi spacer w polach,troszkę ciągnie ,da sie opanować ,jak pisała Basia reaguje na zmiany kierunku,wieczorkiem długi spacer po dzielnicy . Noc : no tego się balem,rano o 6 Dizel zapiszczał wiec zszedłem na dol żeby go wypuścić na ogród,w międzyczasie szybka inspekcja domu na parterze i nic nie rozwalił nic ,nie nasikał czy zrobił coooopppee ,,super :)chwile później polecieliśmy na pola połazić,Dizel zapoznał się z psami sąsiadów itp Dizel boi się wchodzić do kuchni na płytki a tam ma miski i legowisko ,staram się po troszku przekonywać go do wejścia ,nie chce za bardzo tez wejść na schody,będziemy nad tym pracować.
Oczywiście Basiu ze jeśli zajdzie potrzeba to Ci potruje troszkę nie mam baterii w aparacie wiec tylko coś z telefonu wrzucę (sry za jakość ) Ogólnie jesteśmy cala rodzinka zachwyceni Dizlem wiec myślę ze będzie OK
Basia i Barni - 30-12-2012, 11:31
Narazie to ci proponuję dac psu czas
Zawsze możesz go przekabacić smakami
No i wprowadź sobie zasady w domu już od samego początku
Bąki to naturalne jak sie psa bierze co je wszystko w schronisku, zmienisz mu karme i będzie grało .
effcyk - 30-12-2012, 12:54
| IKER napisał/a: | Ewka grrrrr.. |
oj tam oj tam no co ja poradzę żem ciekawska ?
Super ze Dyzio tak fajnie się zaaklimatyzował a fotki extra na płytki wchodzić nie chce, bo widać że bardziej mu dywan pasuje
AgaD - 30-12-2012, 13:03
| IKER napisał/a: | | boi się wchodzić do kuchni na płytki a tam ma miski i legowisko ,staram się po troszku przekonywać go do wejścia ,nie chce za bardzo też wejść na schody,będziemy nad tym pracować. |
Nasza Jaffka po kafelkach porusza się bardzo ostrożnie, niestety na dole tam gdzie jej królestwo są wyłącznie kafelki więc musiała nauczyć się tam poruszać, ale najszczęśliwsza jest na dywaniku Na ażurowe schody nie wchodzi w ogóle czy to w domu czy na zewnątrz Może się okazać, że Dizel będzie miał podobnie.
Dizel piękny a ile ma zabawkowych samochodów do zabawy
Ewelina - 30-12-2012, 13:21
Piękny jest i ma super domek
kasiek - 30-12-2012, 13:55
Ewelina, zgadzam sie z Toba
mibec - 30-12-2012, 14:13
IKER, gratuluje nowego czlonka rodziny
IKER - 30-12-2012, 22:02
AgaD, staram sie ubarwić życie Dizlowi (ogólnie to sprzęty syna )
Ewelina, kasiek, mibec, dziękuję Wam:)
Juz po wieczornym spacerze,pomyślałem żeby śmierdziucha wykąpać bo jedzie schroniskiem niestety nie chce nawet podejść do łazienki ,jak już wszedł do środka chował się w kącie ,nie chce go stresować niepotrzebnie wiec pytam macie jakieś sposoby żeby psa przekonać do kąpieli ? dla wyjaśnienia mam 2 łazienki : 1 to brodzik z prysznicem a 2 z wanna .Do górnej łazienki nie chce go brać bo : nie chce wejść na schody a dwa wanna jest śliska i boje się ze gdy będzie wyrywał może zrobić sobie krzywdę.
mibec - 30-12-2012, 22:18
| IKER napisał/a: | | macie jakieś sposoby żeby psa przekonać do kąpieli ? | dac mu czas, niestety troszke Wam posmierdzi, ale szkoda stresowac psa. Porozkladaj mu trase z chrupek prowadzaca do lazienki, niech przez kilka dni wchodzi tam za jedzeniem. Potem skieruj go do brodzika, ale jeszcze nie odkrecaj wody, za kilka dni odkrec delikatnie wode, ale dalej nie mocz psa - niech sie oswoi z dzwiekiem lecacej wody, potem splucz go woda; jesli go to nie zestresuje to nastepnego dnia go umyj.
Doraznie ponoc dziala przetarcie psa szmatka nasaczona woda z octem.
|
|