forum.labradory.org

Śmietnik - Jak oduczyć psa wachania i lizania mojego krocza?

Karolina i Bobe - 21-01-2013, 11:48
Temat postu: Jak oduczyć psa wachania i lizania mojego krocza?
Witam, mam pytanie dot. "dojrzewania chłopców", 4 miesiące temu adoptowaliśmy Bobka( miał wtedy 8 m-cy), jego poprzedni właściciel nie miał dla niego czasu. Było widać,że psiak ma braki w wychowaniu: ciągnął na smyczy, rzucał się na wszystko i wszystkich. Mimo pracy z nim mamy problem z tym, że pies nie zawsze przychodzi na naszą komendę, "leci" jak szalony jak zobaczy innego psa. Dużym problemem dla mnie jest, że pies bardzo nachalnie i kiedy tylko ma okazję(a znajduję ją co chwila) wącha i próbuje lizać moje krocze. Nie potrafię sobie z tym poradzić, nie wiem jak go tego oduczyć. Ma ktoś pomysł?
Kiedy go wzięliśmy często próbował "gwałcić" swoja poduszkę i kocyk a zdarzało się,że mnie i dziecko znajomych. Pani wet. pow,że to tez jest jego forma chęci dominacji, po krótkim czasie przestał. Niestety teraz powrócił do swojego "nawyku" myślę o kastracji, myślicie, że to pomoże? Chce bardzo oduczyć go tych zachowań bo czuje się niezręcznie gdy odwiedzają nasz znajomi a Bobek siedzi im" z nosem w kroku".

[ Dodano: 21-01-2013, 11:49 ]
Karolina i Bobek,

donia457 - 21-01-2013, 11:59

Karolina i Bobe, mysle ze kastracja powinna pomóc
Brioche - 21-01-2013, 12:36

Karolina i Bobe, moja Megan mimo tego, że jest suczką też mi czasem wącha krocze :bad: nie wiem co jest tego powodem. Czasem jak goście do nas przychodzą to im też wącha.. :beated: