| |
forum.labradory.org
|
 |
Hodowle - Hodowla Wlochy
se_julka - 31-01-2013, 22:55 Temat postu: Hodowla Wlochy Witam wszystkich,
jestem tutaj nowa i poszukuje porady.
Od jakiegos czasu szukamy z mezem szczeniaka - czarnego labradora. mieszkamy we Wloszech i nie znamy zadnej hodowli tutaj godnej polecenia. Te najbardziej zaufane i majace wysmienite opinie natomiast przekraczaja nasz budzet za szczeniaka - 1200-1500 € to dosc sporo.
Jako, ze mieszkamy na wyspie, utrudnieniem bedzie dla nas czeste wystawianie szczeniaka, dlatego szukamy przede wszystkim przyjaciela dla rodziny.
I tu moje pytanie. Znacie moze jakas godna polecenia hodowle we Wloszech? a moze ktos z jakas bezposrednio wspolpracuje?
Rozwazamy tez wziecie szczeniaka z Polski. Problemem staje sie natomiast jego przywiezienie do Wloch (dwa samoloty tego samego dnia to dosc spore obciazenie dla pieska). Moze wiecie, czy istnieja hodowle, ktorych przedstawiciele w najblizszym czasie wybieraja sie do Wloch, na przyklad na wystawy i mogliby przywiezc takiego czworonoga w umowione miejsce, z ktorego ja bym mogla takiego pieska odebrac i poleciec z nim do domu na wyspe? W najblizszym czasie planuje tez krotki pobyt w Polsce (niestety powrot tanimi liniami lotniczymi, ktore nie akceptuja przewozu zwierzat), podczas ktorego moglabym taka hodowle odwiedzic bezposrednio i porozmawiac, wybrac szczeniaka....
Wiem, to dosc skomplikowane, najprosciej byloby znalezc szczeniaka we Wloszech, ale z podanych wyzej powodow mamy troche zwiazane rece.
Z gory dziekuje za Wasza pomoc i ewentualne rady.
Andante - 01-02-2013, 05:47
se_julka, na portalu labradory.info zalogowana od lat jest użytkowniczka o nicku cuciola, która mieszka we Włoszech (Pavia). Zaloguj się tam i napisz do niej PW, z pewnością Ci coś poradzi.
se_julka - 01-02-2013, 08:11
| Andante napisał/a: | | se_julka, na portalu labradory.info zalogowana od lat jest użytkowniczka o nicku cuciola, która mieszka we Włoszech (Pavia). Zaloguj się tam i napisz do niej PW, z pewnością Ci coś poradzi. |
dzieki, zaraz do niej napisze
gdyby ktosjeszcze mial jakies rady - mile widzisne
Paseczka - 01-02-2013, 18:34
http://www.labradorclubitaliano.com/
Zagladałaś tutaj?
se_julka - 02-02-2013, 19:24
tak, niestety konczy sie to wydatkiem 1200 euro najmniej
|
|