forum.labradory.org

Znalazły dom - Znaleziony, nieszczęśliwy, niewidomy labek już na swoim :) w Krakowie

Ryniu - 08-03-2013, 21:57
Temat postu: Znaleziony, nieszczęśliwy, niewidomy labek już na swoim :) w
Basia i Barni napisał/a:
Blenderka poznałam teraz na labowaniu, to pies skarb, gotowy do adopcji, pies cudo! To, że nie widzi to pikuś, pies głównie posługuje się węchem, nie potrzebne mu oczy, bo ten futrzak ma serce wielkie jak oceany na świecie, szerokie jak uda ludzi którzy jedzą tylko w mc donaldzie , nic tylko kochać i adoptować.

BLENDER

maść: biszkoptowa
rodowód: jest
chip: jest
sterylizacja/kastracja: nie
miejsce pobytu: DT Warszawa

Informacja dla zarejestrowanych użytkowników

Jeżeli jesteś zainteresowany adopcją, prosimy, zapoznaj się z procedurami adopcyjnymi.

Szczegóły znajdziesz tutaj

Kontakt w sprawie adopcji

e-mail: adopcje@labradory.org

telefon: 603 240 741 (Monika) 669 585 207 (Kasia)

Troszkę o mnie.

Znaleziony na ulicach Radomia i zabrany do schroniska. Obecnie w domu tymczasowym pod Warszawą. Kontaktowy, przyjazny, jak na psa niewidomego bardzo samodzielny, świetnie radzi sobie w każdych warunkach. Lubi obecność człowieka, pieszczoty i wspólne siedzenie na kanapie. W domu zachowuje czystość, zachowuje się spokojnie podczas nieobecności człowieka. Lubi długie spacery i eksplorować środowisko.

Stan Zdrowia.

Bardzo dobry. Pies niewidomy

Posłuszeństwo, co w moim wychowaniu poprawić należy.

zna podstawowe komendy, w trakcie szkolenia

Zachowanie wobec dzieci.

b. dobre

Zachowanie wobec innych psów oraz kotów.

psy: poprawne 
koty: poprawne

Zachowanie podczas transportu

dobre

Inne

karma - BARF

Cytat:
Dzisiaj został przywieziony przez SM do schroniska labrador koloru biszkoptowego. Jest niewidomy. Znaleziony w Radomiu na ul. Sycyńskiej osiedle Południe. Jest to samiec w średnim wieku. Zaczipowany lecz nie zarejestrowany w bazie danych!!!! Potrafi otwierać Sobie drzwi. PROSZĘ UDOSTĘPNIAJCIE -- MOŻE KTOŚ ROZPOZNAJE???? KASIA 507 237 447

http://www.facebook.com/p...&type=3&theater

ANNA_MAJA - 11-03-2013, 22:08

On... przypomina Blinda ... czy tylko mi się tak wydaje?
Ewelina - 12-03-2013, 09:53

biedactwo :cring:
Ryniu - 12-03-2013, 12:05

Czekam na lepsze zdjęcia, trzeba biedaka koniecznie ogłosić
kimsi_3 - 12-03-2013, 16:44

Pewnie, tak jak Blindowi to i jemu sie uda znaleśc domek :) Tylko dobre zdjęcia, wiek, podejscie do ludzi i dzieci noi ogłaszamy... :)
Ryniu - 12-03-2013, 16:56

BLIND II, bo na razie nie znam jego imienia jedzie dzisiaj na dom tymczasowy do Arlety. Będzie pod opieką forum labradory.org
aganica - 12-03-2013, 18:00

Ryniu napisał/a:
jedzie dzisiaj na dom tymczasowy do Arlety. Będzie pod opieką forum labradory.org
Wspaniale.. będzie miał jak w raju, a Arletka na pewno wymyśli odpowiednie imię dla słodziaka.
Nie sztuka pomagać zdrowym szczeniakom.... sztuką jest uratować psa który najbardziej pomocy potrzebuje.

Madzialenka - 12-03-2013, 18:16

Ryniu napisał/a:
Czekam na lepsze zdjęcia, trzeba biedaka koniecznie ogłosić

juz wczoraj wyslalm PW na fb z prosba o lepsze foty do ogloszen.
aganica napisał/a:
Nie sztuka pomagać zdrowym szczeniakom.... sztuką jest uratować psa który najbardziej pomocy potrzebuje

tak,masz racje.

Madzialenka - 12-03-2013, 18:21

Ryniu napisał/a:
BLIND II, bo na razie nie znam jego imienia jedzie dzisiaj na dom tymczasowy do Arlety. Będzie pod opieką forum labradory.org

Lecia,Dziekuje kochana duszyczko ;*
Jesli pozwolicie to bardzo chetnie adoptuje slepotka wirtualnie :)

arleta - 12-03-2013, 21:29

tuptam z niecierpliwością i produkuję endorfiny na cały rok :)
arleta - 12-03-2013, 22:14

bardzo kontaktowy, przytulaśny. Ma piękne mocne łapy, piękną głowę, bardzo, że tak powiem ładny, zgrabny i powabny. ;D Na pewno był psem domowym, wie do czego służy kanapa, już się na niej zainstalował.
i ciekawostka- ma tatuaż! W tej chwili nie umiem go odczytać, jest wyblakły. 3 cyfry i litera na końcu- ta będzie prawdopodobnie nie do odczytania.

Ryniu - 12-03-2013, 22:15

Literka najważniejsza :)
aganica - 12-03-2013, 22:27

arleta, Zrób jakieś fajne zdjęcia... trzeba faceta po ogłaszać w sieci ..taki przystojniak szybko domek znajdzie ;*
No i masz... bojowe zadanie... trzeba chłopcu imię nadać :-P

Ryniu - 12-03-2013, 22:59

aganica napisał/a:
No i masz... bojowe zadanie... trzeba chłopcu imię nadać

Ja nie Arleta ale chce Blender :)

szalej - 12-03-2013, 23:12

Duch :haha:
ANNA_MAJA - 12-03-2013, 23:22

jak tylko będą zdjęcia ruszymy z ogłaszaniem ślicznego "Blenderka"
Madzialenka - 13-03-2013, 01:55

Nawet nie wiecie jak sie strasznie ciesze ,ze chlopak jest pod naszymi skrzydlami :haha:
aganica, Ty , jako nasz minister finansow przede wszystkim musialas na to wyrazic zgode i ...hmmm....padam na kolana :heart:

Arleta ,co prawda nie oglosilas konkursu na wybor imienia dla szczesciarza,ale skoro inni proponuja ,to ja tez sie nie opre:)
Sinn (przez miekkie Z)co znaczy -"sens,zmysl"

Monisiaczek - 13-03-2013, 10:15

Ryniu napisał/a:
Blender

:D A co ten biedak takiego zmiksował? :-P

Arleta, ogromne dzięki za pomoc dla chłopaka ;*
I czekamy na jakieś imię, bo padają tu coraz bardziej egzotyczne propozycje :D

anna34 - 13-03-2013, 10:56

Madzialenka napisał/a:
Sinn (przez miekkie Z)co znaczy -"sens,zmysl"

Bardzo mi się podoba :)

kimsi_3 - 13-03-2013, 11:28

Ja mam tylko prosbe - Błagam tylko nie Laki :-P
anna34 - 13-03-2013, 11:33

kimsi_3 napisał/a:
Ja mam tylko prosbe - Błagam tylko nie Laki

i zadne ludzkie imie,tez prosze,ani takie pospolite jakich wiele :D

kimsi_3 - 13-03-2013, 11:51

Zaraz Nas Arletka prześwieci za pomysły :-P
zbeata06 - 13-03-2013, 11:55

Wspaniale,że "Stiwi" jest już bezpieczny :)
Te niewidome psy są wyjątkowe....przytulaśne,jakby chciały być cząstką człowieka :)

Agir - 13-03-2013, 15:29

Arleta, szacun ;D a jakieś zdjęcie Blendera to będą? :)
arleta - 13-03-2013, 15:36

anna34 napisał/a:
zadne ludzkie imie
no dlaczego nie?!!! a tak mi się Krzysiu na język ciśnie :P
ale zostaje Blender :-P
Sin za miękkie

zadziwiająco dobrze sobie radzi i w domu i na spacerach. Jest bardzo samodzielny. Mam wrażenie, że się zgubił, że ktoś za nim tęskni.....

Cwaniak potrafi sobie drzwi otwierać.
W nocy zachowywał się..... jakby to delikatnie ująć..... głośno :/ szczekał, piszczał, bardzo mu się nie podobało, że on w salonie a ja w sypialni. Rano znalazłam kilka niespodziewanych kałuż.

kimsi_3 - 13-03-2013, 15:39

arleta, Blender stwierdził,że czas na porządki :-P
arleta - 13-03-2013, 15:40

kimsi_3, albo, żeby przypomnieć mi "stare" czasy 8)
anna34 - 13-03-2013, 15:55

arleta napisał/a:
W nocy zachowywał się..... jakby to delikatnie ująć..... głośno szczekał, piszczał, bardzo mu się nie podobało, że on w salonie a ja w sypialni

No jakoś mu sie nie dziwie :-P

pado - 13-03-2013, 18:27

arleta, wielki szacun Kobieto!!!!! ;*
arleta - 13-03-2013, 19:10

anna34 napisał/a:
arleta napisał/a:
W nocy zachowywał się..... jakby to delikatnie ująć..... głośno szczekał, piszczał, bardzo mu się nie podobało, że on w salonie a ja w sypialni

No jakoś mu sie nie dziwie
myślisz, że to takie proste? Muszę walczyć sama ze sobą patrząc na to zwierze i nie ulegać, być twardą. Wiem jak powstaje lęk separacyjny, nie mogę pozwolić sobie na psa-plecaka, co będzie za mną chodził do łazienki, z pokoju do pokoju, nie opuszczał na krok. Może sobie później nie radzić, gdy wyjdę na dłużej czy choćby na zakupy. Takie "przywiązanie", bardzo mocne, w pewnym sensie chorobliwe, to najprostsza droga do powstania problemu. :(
To wszystko dla nich, dla ich dobra.
Rano wyszłam na kilka godzin- było ok. Po długim spacerze, szaleństwach na polach wyszłam dosłownie na 5 minut. Zapach szczoszków dotarł do moich nozdrzy już przy drzwiach. Wcale mu się nie chciało, ganiał godzinę i miał dużo czasu na załatwienie wszystkich spraw. Więc dzisiaj w nocy spodziewam się kolejnych arii operowych (biedni sąsiedzi). Dobrze, że odwołałam wykłady bo może być ciężko....
Dziękuję za miłe słowa ;*

Ryniu - 13-03-2013, 20:11

zaszczaniec z niego ;) :haha:
aganica - 13-03-2013, 20:28

arleta napisał/a:
dzisiaj w nocy spodziewam się kolejnych arii operowych
Przecież.. Ty wiesz najlepiej jak temu zaradzić ;*
Kosteczka albo kong .. nie działa na niego ? Może sobie upodobał jakąś podusie lub przytulankę ? by tak nie tęsknił za człowiekiem ?Może mu cichutko radio grające zostaw?

anna34 - 13-03-2013, 20:32

aganica napisał/a:
Może mu cichutko radio grające zostaw?

no chociaż,skoro nie moze sie przyzwyczaić póki co do ludzia.
A czemu z góry zakładamy lek separacyjny?

arleta - 13-03-2013, 21:06

Gdy jestem w domu jest cisza, więc radio nie pomoże. Wczoraj dostał kość, szybko się z nią uporał iiii przeszedł do wokalu :-P
Będzie dobrze! Jak nie dzisiaj, to jutro albo pojutrze albo.... ale będzie :) Konsekwencja najważniejsza i najskuteczniejsza.
anna34 napisał/a:
A czemu z góry zakładamy lek separacyjny?
nie zakładamy ale przewidujemy. Aniu, to nie jest zdrowe, aby pies tak uzależniał się od człowieka, że nie jest w stanie wysiedzieć sam na czas Twojego pobyt np. w wannie.
Nie będę oceniać psa po jednej dobie, więc gdybanie zostawiam w Waszych rękach a ja będę działać tak, jak zawsze ;)

soluj - 13-03-2013, 22:39

Ja przygarnęłam moją sunię w ciemno w zeszłym roku. Tak naprawdę nie wiedziałam czego mam się spodziewać. Tekla jest przecudowna, ale jak napisałaś o psiaku ona też nie będzie sama jak ja jestem np. w wanine (przyjdzie do łazienki), wstanę z sofy do kuchni - ona idzie za mną. U poprzednich włascicieli spała w oddzielnym pokoju bo przeszkadzało im jej chrapanie. U nas ma posłanie w sypialni i jest ok. Nie zmienie jej (i nie zamierzam) bo ona bardzo potrzebuje człowieka, albo po prostu tak ma. A Blender wyje bo nie chce w nocy byc sam, może zawsze spał z poprzednimi właścicielami
anna34 - 13-03-2013, 22:42

soluj napisał/a:
Tekla jest przecudowna, ale jak napisałaś o psiaku ona też nie będzie sama jak ja jestem np. w wanine (przyjdzie do łazienki), wstanę z sofy do kuchni - ona idzie za mną
Ja mam swojego od małego i taki jest też-ja w łazience on za mną,ja w kuchni,on za mną,a jak jesteśmy z TZ w dwóch róznych pokojach to leży w przedpokoju,żeby mieć nas na oku.
soluj napisał/a:
A Blender wyje bo nie chce w nocy byc sam, może zawsze spał z poprzednimi właścicielami

może dać mu Luske :-P

agusia1974 - 13-03-2013, 23:38

arleta, wspaniale.dasz radę nasza Maxi też płakała pierwszego dni. a teraz jest cuuudna tylko jesze czasami siedzi taka smutna :( trzymam kciuki
anna34 - 13-03-2013, 23:48

Ja to za miękka jestem na DT :shy:
agusia1974 napisał/a:
arleta, wspaniale.dasz radę nasza

Tego to mozemy być pewni :)

agusia1974 - 13-03-2013, 23:53

anna34, czemu? wiesz ile radości daje gdy widzisz że pies jest szczęśliwy u ciebie i dochodzi do zdrowia :)
anna34 - 13-03-2013, 23:59

agusia1974 napisał/a:
czemu? wiesz ile radości daje gdy widzisz że pies jest szczęśliwy u ciebie i dochodzi do zdrowia :)

a to wiem,tylko ja za miękka jestem,bo napewno pozwoliłabym mu wleźć do łóżka,zostawiałabym radyjko i swiatełko zapalone jak bym wychodziła wieczorem i wogóle chyba zepsułabym go :-P

agusia1974 - 14-03-2013, 00:04

anna34, ona już spi w łóżku ;D
arleta - 14-03-2013, 09:27

Dzisiaj było dużo lepiej. Zrozumiał, że szczeniakiem mnie do niczego nie zmusi ;]

znalazłam w futerku Blendera najedzonego kleszcza. Czyli sezon w pełni a w domu krople i obroże anty poszły w ruch.
Dzisiaj pójdziemy się zaszczepić, obejrzeć tatuaż i kilka innych niepokojących mnie rzeczy.

arleta - 14-03-2013, 09:32

światło? niewidomemu psu?
Ania, pies ma dużo lepszy słuch niż Ty. Kiedy zostawiasz włączony na "czuwaniu" TV, pies słyszy tą lampkę jak Ty, gdy siedzisz w pomieszczeniu z zepsutą, upierdliwie bzyczącą jarzeniówką. Wkurza Cię to? To pomyśl po co radio (chyba, że zawsze gra gdy jesteśmy w domu- u mnie jak już zaznaczyłam jest cisza, bo pracuję i tego potrzebuję), światło- psy śpią w czasie mojej nieobecności, więc w jakim celu ma im po gałach dawać :P i jeszcze ten dźwięk jaki wydają, niesłyszalny dla naszego ucha.

Agir - 14-03-2013, 14:23

arleta napisał/a:
Dzisiaj pójdziemy się zaszczepić, obejrzeć tatuaż i kilka innych niepokojących mnie rzeczy.

i jak wizyta u weta?

arleta - 14-03-2013, 15:39

wszystko ok, okaz zdrowia jak na jego sędziwy wiek :)
Był bardzo grzeczny w gabinecie, ładnie się przywitał z lekarzami, obwąchał koteczka, cierpliwie znosił oględziny wszelkich zakamarków. Serducho zdrowe, uszy czyste. Niczego mu nie brakuje.

został za to sowicie wynagrodzony głaskami, ciasteczkiem a w domu tchawicą :dribble:

a ja siedzę, wydzwaniam po związkach, czekam na telefony zwrotne. Uparłam się, żeby odnaleźć hodowcę. Nie mogę pozbyć się wrażenia, że komuś zaginął i ktoś za nim tęskni. Może to tylko moja głupia naiwność, przecież nie wyrzuciłabym starego, ślepego spa od tak sobie... ale chcę bardzo w to wierzyć i póki co udaje mi się to.

kimsi_3 - 14-03-2013, 15:43

Arletko czekamy z niecierpliwościa i wierzymy,ze uda Ci się :) Oby ktos tesknił za tym cudownym psem...
Agir - 14-03-2013, 15:44

arleta napisał/a:
wszystko ok, okaz zdrowia jak na jego sędziwy wiek :)
arleta napisał/a:
Serducho zdrowe, uszy czyste

No i pięknie ;D
arleta napisał/a:
Nie mogę pozbyć się wrażenia, że komuś zaginął i ktoś za nim tęskni

Może masz rację, jego dobry stan może na to wskazywać :)

anna34 - 14-03-2013, 15:49

arleta napisał/a:
przecież nie wyrzuciłabym starego, ślepego spa od tak sobie...

Ty napewno nie,ale tak jak piszą dziewczyny,obyś miała racje,że ktoś na niego czego.
Tylko nie trudno jest odnaleźć ślepego psa(znak szczególny),jeśli naprawde się zgubił :(

aganica - 14-03-2013, 16:43

arleta napisał/a:
mogę pozbyć się wrażenia, że komuś zaginął

Ja nie mam złudzeń.. może dlatego, że mam bliski kontakt z identycznym psem /wizualnie, wiekowo i................ identycznie niewidomym/
Ten pies..chociaż idealnie się porusza i trudno zauważyć jego przypadłość to... w chwili gdy traci orientację, staje w miejscu i się nie ruszy, dopóki właściciele go nie naprowadzą na odpowiedni kierunek.
Nie wierzę że zginął..nie wierzę że uciekł.

anna34 - 14-03-2013, 16:46

aganica napisał/a:
Nie wierzę że zginął..nie wierzę że uciekł.

W sumie ja też nie :cring:

arleta - 14-03-2013, 21:26

aganica napisał/a:
w chwili gdy traci orientację, staje w miejscu i się nie ruszy, dopóki właściciele go nie naprowadzą na odpowiedni kierunek.
w tej chwili wydaje mi się, że Blender jest bardzo samodzielny. Nie szuka mnie na spacerach, sam podejmuje kierunek, idzie z przodu. Co mnie bardzo dziwi z drugiej strony. Dlatego wnioskuję, że jest ślepy od dawna.
heh... gasicie mój zapał, ale rozumiem Was doskonale. Żyję złudną nadzieją i jeszcze jakiś czas będę ją w sobie pielęgnować.
Obdzwonię jak będzie trzeba i wszystkie oddziały ZKwP, później przejdę do klinik weterynaryjnych w Radomiu.... ot i uparta Lecia ]:)

aganica - 14-03-2013, 22:12

arleta napisał/a:
Obdzwonię jak będzie trzeba i wszystkie oddziały ZKwP,
Zrozumiałam, że udało się odczytać tatuaż ?...Jeśli tak, to jest to jakiś trop.
arleta - 14-03-2013, 23:19

aganica napisał/a:
Zrozumiałam, że udało się odczytać tatuaż ?.
nie do końca :confused: mam kilka "obstawionych" literek, cyfry znam. Zostało jeszcze kilka oddziałów, jak do tej pory wszystkie tropy prowadzą donikąd. Tam, gdzie udało mi się dodzwonić, nie ma psów 10-letnich, których tatuaż zaczynałby się od 9.

Co pies robi w sypialni?! W ludzkiej sypialni?!

odpowiedz? sam siedzi. Ja i Lusia w salonie, może klepanie w klawiaturę mu przeszkadza?

Ryniu - 14-03-2013, 23:53

arleta napisał/a:
W ludzkiej sypialni?!

Ale nie na ludzkim łóżku :haha:

aganica - 15-03-2013, 10:12

Ryniu napisał/a:
Ale nie na ludzkim łóżku
Do czasu :-P :D
nathaliena - 15-03-2013, 12:20

arleta, a ta pierwsza literka to nie N? A cyferka moze nie 9, a 3?

Cudny jest....

arleta - 15-03-2013, 15:54

aganica napisał/a:
Ryniu napisał/a:
Ale nie na ludzkim łóżku
Do czasu
nooo i przyłapała mnie :D ale na łóżko to trzeba sobie zasłużyć :-P
nathaliena, czekam na odpowiedź w sprawie literki N, tak, na pewno to 9.

arleta - 17-03-2013, 18:48

pogoda idealna na spacerek

2 ogonki na tropie wiosny

Blender chyba ją znalazł :)

Ryniu - 17-03-2013, 20:16

arleta, miałaś mi zdjęcie ucha zrobić :)
Ewelina - 18-03-2013, 12:05

Śliczny biszkopciak :)
arleta - 19-03-2013, 20:16

Ryniu, miałam, ale żadne nie wyszło :bad:
milka4 - 19-03-2013, 20:25

arleta, to może ja wpadnę z młodą do Ciebie i pocykamy jakieś fajne zdjęcia??
np. weekendowy zlot czarownic :D :D :-P

anna34 - 19-03-2013, 21:26

Ja bede z aparatem w Nowym Dworze w niedzielena wystawie,moze by się udało jakoś spotkać?
arleta - 20-03-2013, 18:46

milka4, zlot czarownic- nie odmówię :D
anna34, też będę na tej wystawie ;)
a po wystawie, zapraszam na herbatkę, kawkę

anna34 - 20-03-2013, 18:48

arleta napisał/a:

No ogarne to jakoś,bo przyjade z szalejową autem,ale skoro bede bez psa,a M w domu jest to najwyżej wróce pociagiem lub autobusem :)
A co tam jeżdzi do Ciebie i od Ciebie :-P

arleta - 20-03-2013, 20:28

anna34, szalejowa przecież też może się załapać na herbatkę :P
a ode mnie masz i pks i pociąg do wyboru do koloru

2 poziomy mojego szczęścia (tam na parapecie to mysza vel sucz urzęduje)

Lubię się drapać za uszkiem

przytulać też się lubię

i w ogóle taki przystojny jestem niesamowicie, przesyłam paniom zalotny uśmieszek

anna34 - 20-03-2013, 20:35

Jest cudny ;*
A udało sie odczytać tatuaż?
arleta napisał/a:
szalejowa przecież też może się załapać na herbatkę

jeśli zechce to pewnie,ustale to z nią :)

arleta - 20-03-2013, 20:49

anna34 napisał/a:
A udało sie odczytać tatuaż?
chwlilowo poszukiwania zawiesiłam- pracapracaprapraca
Agir - 20-03-2013, 20:51

arleta napisał/a:

Jak tak przygarniasz to może i ja się wproszę? :-P

arleta - 20-03-2013, 21:03

Agata, jasne, że tak! :)
futra mile widziane

Agir - 20-03-2013, 21:19

arleta , :) ale będę bez futra, bo też jadę na wystawę, i obawiam się, że Drago z radości rozpirzył by wszystko w drobny mak ;)
arleta - 20-03-2013, 23:37

tylu kumpli na raz, mogłoby być ciekawie :D
milka4 - 21-03-2013, 17:36

arleta, to skoro ma być taki zlot u Ciebie to może zrezygnuję z wystawy i przywiozę swoje futro?? :haha: :haha: zrobimy trio kolorowe labowisko wraz ze zlotem czarownic??
arleta - 21-03-2013, 19:51

milka4, na czas wystawy mogłaby posiedzieć u mnie w domu? Chciałabym ją jednak obejrzeć :)
arleta - 21-03-2013, 20:34

niuniuś się chyba przeziębił, zaczął kaszleć :(
trzeba będzie jakiś syropek kupić i jak nie przejdzie albo będzie się nasilać wizyta u weta obowiązkowa

oby tylko nie był to kaszel kennelowy....

Agir - 21-03-2013, 20:52

arleta napisał/a:
niuniuś się chyba przeziębił, zaczął kaszleć :(

ehhh... :( żeby to nie było nic poważnego.

Monisiaczek - 22-03-2013, 12:26

Ojoj, biedny Blenderek :( Dużo zdrówka dla chłopaczka ;*
Tak patrzę na te zdjęcia i dochodzę do wniosku, że z niego bardzo dziarski pies :) Wygląda, jakby czuł się i poruszał swobodnie.

arleta - 22-03-2013, 16:41

W niedzielę po wystawie, niestety z uwagi na chorobę Blendera, zapraszam bez futer, nie chciałabym, aby Wasze psiaki się zaraziły :(
Martwię się troszkę, bo był szczepiony tylko na wściekliznę, nie wiadomo jak wcześniej....
Lusi też nie doszczepiałam na kaszel kenelowy :/

milka4 - 22-03-2013, 16:48

arleta napisał/a:
milka4, na czas wystawy mogłaby posiedzieć u mnie w domu? Chciałabym ją jednak obejrzeć :)

no to chcąc niechcą ;D c masz mnie i Mikę na głowie w niedzielę po 10 :) tak żeby zdążyć z kawką przed wypadem na wystawę ;D ;D
mam tylko nadzieję że domu nie rozniosą razem :bad:

anna34 - 22-03-2013, 17:05

arleta napisał/a:
Martwię się troszkę, bo był szczepiony tylko na wściekliznę, nie wiadomo jak wcześniej....
Lusi też nie doszczepiałam na kaszel kenelowy

może to nie kennelowy kaszel,trza badania zrobic w tym kierunku,a Lusie jak będzie zdrowa jednak zaszczepić choć na kaszel :)

milka4 - 22-03-2013, 17:08

arleta napisał/a:
W niedzielę po wystawie, niestety z uwagi na chorobę Blendera, zapraszam bez futer, nie chciałabym, aby Wasze psiaki się zaraziły :(

ale ja durna czytam bez zrozumienia :| urlop mnie rozleniwił, przyjazd w takim razie bez czekolady, innym razem ją sobie obejrzysz ;*

ANNA_MAJA - 24-03-2013, 09:44

Powodzenia, BLENDERKU!

http://www.morusek.pl/ogl...-wspanialy-DOM/

http://www.gumtree.pl/cp-...y-dom-467743316

http://e-zwierzak.pl/pl/o...-wspanialy-dom/

http://www.aukcjezwierzat...anialy-dom.html

http://warszawa.olx.pl/ni...om-iid-49512566

http://alegratka.pl/oglos...a-21977597.html

http://warszawa.lento.pl/...-na,932058.html

http://adsy.pl/ogloszenia...ania_y_DOM.html

http://zwierzaki.a4z.pl/myobjects/preview/id/7083#

http://naszezwierzaki.inf...lender-cze.html

http://www.szarik.pl/adopcje_pies.php?id=6512

http://www.przygarnijzwie...OM-id62220.html

http://www.adopcjepsow.org//animalinfo.php?id=6584

http://www.adopcje.org/adopcja85795.html

ANNA_MAJA - 24-03-2013, 11:40

http://zwierzeta.hiperogl...aly-dom-oferta/

http://warszawa.naszemias...,fm,pk,ido.html

http://tablica.pl/oferta/...om-ID2xK5T.html

http://www.zwierzeta-ogloszenia.pl/ (tu jeszcze jest jako oczekujące)

anna34 - 24-03-2013, 17:45

Jak bym miała określić jednym zdaniem Blendera to powiedziałabym-miziak,tam,gdzie ręka ludzka i ludź tak i Blender ;*
Przesłodki chłopak ;*

Uploaded with ImageShack.us

wiem,ze ma być 20 zdjęć,a jest 21 :-P

milka4 - 24-03-2013, 18:15

mizasty pieszczoszek :)
Mika prosi o późniejszą relację jak smakowały przysmaki od niej ;*

arleta - 24-03-2013, 18:21

Aniu dziękuję za zdjęcia :)
Miło było Was gościć dziewczyny ;*
milka4 napisał/a:
Mika prosi o późniejszą relację jak smakowały przysmaki od niej

jutro nawet specjalnie dla niej zrobię kilka zdjęć :-P

Agir - 24-03-2013, 20:19

Jeśli ktoś szuka spokojnego, statecznego labka, który lubi mizianie to to jest właśnie Blender ;D mimo tego, że nie widzi radzi sobie bardzo dobrze :)
arleta, dzięki za gościnę :haha:

anna34 - 24-03-2013, 20:26

Agir napisał/a:
arleta, dzięki za gościnę

było fajnie :)

Monisiaczek - 25-03-2013, 13:44

Widzę, że Blender ma powodzenie. Tyle ciotek się do niego zleciało :)
milka4 - 25-03-2013, 13:50

Monisiaczek napisał/a:
Tyle ciotek się do niego zleciało :)

ja raczej (mówię tu w swoim imieniu :-P ) że raczej nazwałabym to zlot czarownic :-P

anna34 - 25-03-2013, 15:04

Monisiaczek jak byś była na wystawie to byś czarowała i Blendera :-P
Monisiaczek - 25-03-2013, 15:16

anna34, miałam taki zamiar. Niestety, najszybszy komandos garnizonu postanowił pościgać się z dzikiem i mamy kontuzję :(
arleta - 26-03-2013, 22:26

anna34 napisał/a:
Agir napisał/a:
arleta, dzięki za gościnę

było fajnie :)
zapraszam częściej :)
liczę na to, że kolejna wizyta będzie bardziej psio-ludzka a przed naszym pływaniem w kofeinie będzie pływanie dla labów w wodzie ;)

Agir - 27-03-2013, 09:13

arleta napisał/a:
liczę na to, że kolejna wizyta będzie bardziej psio-ludzka a przed naszym pływaniem w kofeinie będzie pływanie dla labów w wodzie ;)

Mówisz, że zima kiedyś minie? i psy będą pływać zamiast rozbijać nosy o taflę lodu? :-P
Jak Dragon wskoczy do wody to będę świętować i szampana się napijemy :D
A jak tam Blendek? Nadal kaszle?

Monisiaczek - 27-03-2013, 12:22

Agir napisał/a:
A jak tam Blendek? Nadal kaszle?

Podłączam się do pytania :)

arleta - 27-03-2013, 13:49

zima nie zima, pływać między krami też się da, co Lusia mi wielokrotnie udowadniała :P

Blendamed jeszcze kaszle, już sporadycznie ale zwłaszcza przy ekscytacji, porannym wstawaniu odzywa się kaszel. Całe szczęście już przy tym nie wymiotuje. Widać, że domowa apteczka zadziałała :D

arleta - 27-03-2013, 13:53

Agir napisał/a:
Jak Dragon wskoczy do wody to będę świętować i szampana się napijem
uda się! i jeszcze Milkę nauczymy! :D
W zeszłym sezonie pływackim widziałam jak facet goldena uczył pływać (z zazdrością zerkał na nurkującą Lusie i pływającą za nią V :D
ciekawe czy Blenderek będzie skory do takich zabaw.

Agir - 27-03-2013, 14:28

arleta napisał/a:
Blendamed jeszcze kaszle, już sporadycznie ale zwłaszcza przy ekscytacji, porannym wstawaniu odzywa się kaszel. Całe szczęście już przy tym nie wymiotuje. Widać, że domowa apteczka zadziałała :D

to git :)
arleta napisał/a:
uda się! i jeszcze Milkę nauczymy! :D

trzymam Cię za słowo :haha:

Madzialenka - 09-04-2013, 20:36

I jak sie ma nasz przystojniak? Kaszelek przeszedl do konca? :)
arleta - 10-04-2013, 13:07

Po kaszlu nie ma śladu aleeee.... wyciągnęłam z niego ostatnio nić chirurgiczną :-o
Nie wiem czy przypadkiem coś jeszcze nie zostało. W innym miejscu, troszkę wyżej niż był szew, zrobiła się mała ranka, jakby przetoka. Trzeba będzie pójść z tym do weta.

Agir - 10-04-2013, 13:14

arleta napisał/a:
W innym miejscu, troszkę wyżej niż był szew, zrobiła się mała ranka, jakby przetoka. Trzeba będzie pójść z tym do weta.

jak nie urok to przemarsz wojska :(

Madzialenka - 10-04-2013, 16:09

arleta napisał/a:
wyciągnęłam z niego ostatnio nić chirurgiczną

oj :-o a ktorym miejscu byl szyty?

Almathea83 - 10-04-2013, 19:29

Blender na Facebooku, proszę o udostępnianie :)
https://www.facebook.com/...11125088&type=3

Madzialenka - 10-04-2013, 21:09

udostepnione :)
Ryniu - 12-04-2013, 14:38

Wielka prośba to forumowiczów aby "pospamować" troszkę w tym temacie:

http://www.dogomania.pl/f...52#post20724052

Monisiaczek - 23-04-2013, 13:06

Jak zdrówko? :)
arleta - 23-04-2013, 20:42

Dziękuję, bardzo dobrze :)
arleta - 12-05-2013, 14:19

Blender odwiedził weterynarza. Badanie krwi, moczu, prostaty, czyszczenie uszu. Chciałabym jeszcze zrobić USG pęcherza moczowego, ponieważ nadal bardzo dużo pije.

Szukam na czas 24- 26 maja zastępczego DT dla Blenda. Ktoś pomoże?

Ryniu - 12-05-2013, 21:30

arleta, przed wyjazdem proszę załatwić z Rudą sesję dla Blenderka :)
Ryniu - 12-05-2013, 21:52

Proszę o udostępnianie: https://www.facebook.com/...&type=1&theater
arleta - 13-05-2013, 09:04

Ryniu napisał/a:
przed wyjazdem proszę załatwić z Rudą sesję dla Blenderka
nie ma takiej opcji. Ani jednego dnia wolnego.
PeKa - 13-05-2013, 11:24

Czy ten 24ty to cały dzien? Jeśli nie to przyjąłbym chłopaka na weekend.
Ryniu - 13-05-2013, 11:28

24-ty cały dzień niestety
PeKa - 13-05-2013, 11:36

To niestety nie dam rady, urlopu nie dostane, a z Roxana sami nie mogą zostać pół dnia :(
Agir - 13-05-2013, 12:17

Jeśli Blender jest w stanie wytrzymać sam w domu przez 8 godzin (24.05) to mogę go przygarnąć na te 3 dni :)
arleta - 13-05-2013, 14:43

Agir, ;* czyli wczasy z Dragoniastym załatwione :D
Agir - 13-05-2013, 14:48

arleta, Dragon bedzie miał wczasy na wygnaniu - spa u rodziców :) obawiam sie, że Dragon z wrodzoną sobie delikatnością i wdziękiem tornada zamęczyłby Blendera :D
Blender bedzie miał do dyspozycji, jeśli do mnie przyjedzie, kanapę i darmowe głaski :)

anna34 - 13-05-2013, 15:12

Agir napisał/a:
Blender bedzie miał do dyspozycji, jeśli do mnie przyjedzie, kanapę i darmowe głaski

i jak nie wytrzymam to wpadne w piątek na kawke,bo w sobote i niedziele będe pracować :-P

Agir - 13-05-2013, 15:13

anna34 napisał/a:
i jak nie wytrzymam to wpadne w piątek na kawke

Ania czytasz w moich myślach, wiesz? :haha:

anna34 - 13-05-2013, 15:21

Agir napisał/a:
Ania czytasz w moich myślach, wiesz?

to dobrze :) ,zrobimy mu sesyjke :)

Monisiaczek - 13-05-2013, 20:48

anna34 napisał/a:
zrobimy mu sesyjke

To teraz mi czytacie w myslach :D

Ewelina - 14-05-2013, 22:47

fajnie, fajnie :haha:
Monisiaczek - 23-05-2013, 13:38

Wczoraj widziałam Blendera :) Jaki to jest rewelacyjny psiak! Taki wesoły przytulasek ;*
Agir - 24-05-2013, 22:12

Wczoraj Blender zawitał do mnie :) pies rewelacyjny, taki do miziania i przytulania :haha: pozytywny i przyjazny :) To, że nie widzi nie jest jakimś specjalnym problemem - mieszkanie poznał dosyć szybko i właściwie nie ma problemów z poruszaniem ;D i jak na niewidomego to jest dosyć sprytny - po kilku minutach otworzył sobie drzwi do pomieszczenia, gdzie jest najwięcej żarcia, z szafką, gdzie jest kosz na śmieci też sobie poradził :D a największą radość sprawia mu mizianie, mógłby tak cały czas :D
kilka zdjęć:

kawę podano

pełna powaga

zaciesz

jęzorek

łapeczka

mam misia

oddaj misia

miziać!

anna34 - 24-05-2013, 22:15

Słodziak kochany ;* .Zazdroszcze tym którzy go adoptują :)
Agir - 24-05-2013, 22:24

anna34 napisał/a:
Słodziak kochany ;* .Zazdroszcze tym którzy go adoptują :)

w pełni się zgadzam :) Ania świetne foty Ci wyszły :)

anna34 - 24-05-2013, 22:54

Dzięki,model cudny to nie dziwota. ;*
A tam gdzie kawa to i ciacha były,a Blendera nos niezawodny i proszenie mu super szło :-P

Ryniu - 25-05-2013, 10:20

anna34 napisał/a:
A tam gdzie kawa to i ciacha były,a Blendera nos niezawodny i proszenie mu super szło

On też przecież gościu :)

arleta - 26-05-2013, 20:18

Agir, jeszcze raz dziękuję Ci za opiekę na moim słoneczkiem ;*
Agir - 26-05-2013, 20:24

arlata, nie za ma co, polecam się :) przebywanie z Blenderkiem to sama przyjemność :shy:
anna34 - 26-05-2013, 20:51

Agir napisał/a:
przebywanie z Blenderkiem to sama przyjemność :shy:

a to fakt jest niezaprzeczalny,tylko trzeba 3 ręke sobie dorobić do miziania :D :-P

Normalnie dziwie się,że domu nie znalazł jeszcze,jest grzeczny,poza małymi wpadkami,typu otwieranie drzwi i szafek.No i tak zgrabnie wyjął sobie przysmak miętowy z mojej torby,ze nawet nie wiem kiedy to zrobił :-P

Ewelina - 27-05-2013, 08:00

jaki zadowolony pychol. Tylko go kochać ;*
arleta - 27-05-2013, 10:51

Ania, sprawa jest oczywista- nikt nie chce starego, ślepego psa, nie ważne jaki byłby z charakteru.
Z drugiej stgrony Blender ma bardzo mało ogłoszeń, co wpływa znacząco na jego obecność w inrernecie jako psa do adopcji.

Małgosia35 - 27-05-2013, 22:01

arleta napisał/a:
Blender ma bardzo mało ogłoszeń

Mogę pomóc ,kiedyś to robiłam więc wiem o co chodzi i jak ma to wyglądać :)

Ryniu - 28-05-2013, 11:08

arleta napisał/a:
Blender odwiedził weterynarza. Badanie krwi, moczu, prostaty, czyszczenie uszu. Chciałabym jeszcze zrobić USG pęcherza moczowego, ponieważ nadal bardzo dużo pije.

Jak się przedstawiają wyniki? Wszelkie badania jak najbardziej wskazane.

arleta - 28-05-2013, 21:05

Ryniu napisał/a:
arleta napisał/a:

Jak się przedstawiają wyniki?
Dziękuję za zainteresowanie sprawami zdrowotnymi Blenderka. Krew, mocz, próby wątrobowe i nerkowe- wzorcowe, BARF mu sprzyja, sierść się poprawiła, żeber już prawie nie widać. Uszy czyszczone już tylko 2 x w tygodniu, myślę, że zapalenie mamy za sobą. W badaniu prostaty (palpacyjnie) wetka nic nie wyczuła, ale problem picia nadal istnieje.
Na USG pęcherza i prostaty wybiorę się, gdy tylko wrócę do domu o godzinie, o której wet jeszcze przyjmuje.

arleta - 28-05-2013, 21:08

Małgosia35, byłoby miło :)
milka4 - 28-05-2013, 21:10

arleta, jakby co to mam fajną klinikę w Legionowie 24-godzinna
każda pora powrotu jest dobra :)

i jakby co to wiesz że transport masz :D :D

Małgosia35 - 29-05-2013, 03:41

arleta napisał/a:
Małgosia35, byłoby miło :)

http://warszawa.lento.pl/...ji,1076485.html
http://www.inforynek.pl/o...do-adopcji.html
http://ogloszenia.adverts.pl/og751568.htm
http://www.anonse.pl/podglad_ogloszenia/6087882
http://zwierzeta.azbazar....dor-do-adopcji/
http://www.tusprzedaj.pl/...do-adopcji.html
http://zwierzeta.i-bazar....dor-do-adopcji/
http://www.darmobranie.pl..._do_adopcji.php
http://www.centrumofert.p...a=os1&id=264352
http://www.psy.pl/oglosze...do-adopcji.html
http://www.neeon.pl/75776...do-adopcji.html
http://naszezwierzaki.inf...do-adopcji.html
http://www.oglaszamy24.pl...do-adopcji.html
http://top-ogloszenia.net/1-18-119-460582

arleta - 31-05-2013, 20:03

takie chwile sprawiają mi szczególną radość :)

Ryniu - 31-05-2013, 21:19

arleta napisał/a:
takie chwile sprawiają mi szczególną radość

mnie też :)

arleta - 01-06-2013, 11:26

tyle, że u mnie to nadzwyczajna sytuacja :D
Blenderek potrafi podbić każde serce, nawet wrednej suki :-P
Mamy teraz dodatkowego futrzanego gościa. Dziwnie spokojnie w domu... czyżby cisza przed burzą?

Monisiaczek - 06-06-2013, 10:16

arleta, fotka Blendera z Luśką fajna :) Dawaj więcej :)
pado - 06-06-2013, 12:59

Trzymamy kciuki i pazurki za znalezienie DS.
Rinuś - 09-06-2013, 21:41

Blender na zlocie ;*

Monisiaczek - 10-06-2013, 18:55

Rinuś, dzięki za foty Blenderka ;*
anna34 - 10-06-2013, 18:57

Też mam ich sporo,ale mój laptop odmawia posłuszeństwa :(
Monisiaczek - 10-06-2013, 19:00

anna34, z laptopem do "lekarza", bo chcemy fotki oglądać ;) :D
Taki uśmiechnięty pycholek ;*

Ryniu - 10-06-2013, 19:03

anna34, mogę coś pomóc? Możesz przesłać duże do mnie tędy: http://www.sendspace.com/ a ja poobrabiam i wstawię na forum, jeśli o to chodzi.

Po wysłaniu na portal przekazujesz tylko link do mnie (lub linki)

anna34 - 10-06-2013, 21:06

Monisiaczek napisał/a:
anna34, z laptopem do "lekarza", bo chcemy fotki oglądać

tu już żaden lekarz nie pomoże,tylko trza nowy kupić :bad:

arleta - 11-06-2013, 08:40

Miałam pewne obawy przed zlotem co do zachowania Blendera w stosunku do innych samców. Treningi nie poszły jednak na marne. Niuniek dogadywał się bez problemów ze wszystkimi kastrowanymi samcami. Były 2 małe spięcia, ale wybaczam mu :-P
Blender może mieszkać w domu z drugim samcem, kastrowanym, łagodnym. W stosunku do suczek jest uległy, bez względu na jej temperament.

Drinuś dzięki za piękne zdjęcia
i tak jest ładniejszy na żywo :D

Monisiaczek - 11-06-2013, 09:35

arleta napisał/a:
Treningi nie poszły jednak na marne.

Jak to mówią "trening czyni mistrza". Zwłaszcza jak się ma takiego dobrego trenera ;)

anna34 - 11-06-2013, 10:12

Blender też pewnie dogada sie super z dzieckiem,ale to dziecko musi być nauczone obsługi psa niewidomego,czyli raczej starsze uważam,ż :) eby mogło psa ominąć,bo przecież Blender może na nie wpaść.Pozatym z dziećmi spoko.
anna34 - 11-06-2013, 12:26

Moje foty mniej profesjonalne, ukazują szczęśliwego psa :-P

szalej - 11-06-2013, 16:14

i ode mnie:

anna34 - 11-06-2013, 16:18

Na przedostatniej focie Blender pokazuje co mysli o nas :D :-P
Monisiaczek - 11-06-2013, 16:29

anna34, masz na myśli ten wywalony jęzor? :-P :D
anna34 - 11-06-2013, 16:33

Monisiaczek napisał/a:
masz na myśli ten wywalony jęzor?

dokładnie tak :D

nikolajewna - 11-06-2013, 16:36

Jaki jęzor!!! Śmiechowe :D
arleta - 11-06-2013, 21:49

mój kłóliczek ;*
nathaliena - 13-06-2013, 17:04

jezuu, on jest fenomenlny. Misiek z niego cudowny. Takie kocham najbardziej, bo podobne do mojego Barusia :shy: świetną ma budowę ;*
Ryniu - 15-06-2013, 12:35

Basia i Barni napisał/a:
Blenderka poznałam teraz na labowaniu, to pies skarb, gotowy do adopcji, pies cudo!
To, że nie widzi to pikuś, pies głównie posługuje się węchem, nie potrzebne mu oczy, bo ten futrzak ma serce wielkie jak oceany na świecie, szerokie jak uda ludzi którzy jedzą tylko w mc donaldzie , nic tylko kochać i adoptować.

zbeata06 - 16-06-2013, 09:07

anna34 napisał/a:
Blender też pewnie dogada sie super z dzieckiem,ale to dziecko musi być nauczone obsługi psa niewidomego,czyli raczej starsze

Już przedszkolak nadawałby się na "opiekuna" Blendera :)
Dzieci są bardzo wrażliwe i uczuciowe,szybko łapią "insturkcj obsługi" takiego psa.
I na więcej mu pozwalają,bo przecież "ma chole ocka" :haha:

Ryniu - 16-06-2013, 10:19

Dziękuję Agacie za fotki Blenderka:

Ryniu - 16-06-2013, 10:49

bardzo proszę o udostępnianie: https://www.facebook.com/...11125088&type=1
arleta - 23-06-2013, 10:30

Blender pojechał na wczasy do hoteliku.
Monisiaczek - 23-06-2013, 16:46

No tak, Blenderek musi troszkę odpocząć od babskiego zrzędzenia :-P :D
ANNA_MAJA - 26-06-2013, 05:10

Powodzenia Blenderku...

http://www.morusek.pl/ogl...%93-POKOCHAJ-GO!/

http://www.psy.elk.pl/ogl...%93-POKOCHAJ-GO!.htm

http://www.aukcjezwierzat...okochaj-go.html

http://alegratka.pl/oglos...1-22466463.html

http://tablica.pl/ oczekuje

http://www.gumtree.pl/cp-...aj-go-498096689

http://warszawa.lento.pl/...o_,1141646.html

http://www.adin.pl/ oczekuje

http://warszawa.olx.pl/cu...o-iid-522561916

http://ogloszenia.adverts.pl/og754926.htm

http://www.darmoweoglosze...t=769&id=300380

http://petsy.pl/ogloszenia/2/1/1/32599.html

http://e-zwierzak.pl/pl/o...--pokochaj-go-/

http://psy.euroanimal.eu/hodowle.php?nr=22996

http://zwierzeta.5aleja.p...y-labrador.html

http://www.darmobranie.pl...okochaj_go_.php

CDN....

Ryniu - 26-06-2013, 13:14

ANNA_MAJA, dziękuje ;*
ANNA_MAJA - 26-06-2013, 16:31

Ryniu, oby Mu się poszczęściło :)

i CIĄG DALSZY:

http://tablica.pl/oferta/...html#c07cc7f9b5

http://www.adopcjepsow.org/animalinfo.php?id=7089

http://www.przygarnijzwie...GO-id68310.html

http://www.szarik.pl/adopcje_pies.php?id=7796

http://naszezwierzaki.inf...labrador-p.html

http://zwierzaki.a4z.pl/o...o-warszawa.html

http://www.adopcje.org/edycja_adopcji-87941.html oczekuje na akceptację

http://www.pajeczyna.pl/S..._go.html’

http://www.kokosy.pl/zwierzaki/psy/81539.html

http://www.adin.pl/ogloszenia/204971.html

CDN....

arleta - 01-07-2013, 08:39

ANNA_MAJA, dziękuję za ogłoszenia
Monisiaczek - 09-07-2013, 10:36

arleta, chodzisz z Blenderem nad rzekę? Jak reaguje na innych chłopów? Może chciałby poznać takiego jednego komandosa? ;)
arleta - 10-07-2013, 14:16

Monisiaczek, zapraszamy, moczenie ogonów odbywa się codziennie. Blender już dużo lepiej reaguje na innych samców, ale co będzie to się okaże na spotkaniu oko w oko ;)
Monisiaczek - 10-07-2013, 19:29

To moze wstepnie piatek, jesli aura nie stanie na przeszkodzie ;)
arleta - 14-07-2013, 15:30

z "tym" walczymy od 2 miesięcy :bad:

drugi preparat ma uchole zakupiłam, zobaczymy czy sprawdzi się lepiej od poprzedniego

Tylko Blender potrafi tak pięknie pozować i dzielnie skupiać wzrok na aparacie

kto by pomyślał, 2 niewykastrowane samce, grzecznie siedzą obok siebie ;D

Blenderek pije jak pił, już nie wiem co badać, prześwietlony od ucha do pazurka i nic... nadal nie wiem czemu tyle pije. Skoro nie biologia, to zostaje behawior. Nie wiem co lepsze :/

anna34 - 14-07-2013, 16:09

No ale zawsze mi powtarzają,że powinno sie wypijać 3 litry płynów,Blenduś wziął sobie to do serca.
Pozatym urocza trójka ;*

Ryniu - 14-07-2013, 16:34

Ale śliczna fotka :) Panowie nie zainteresowani panią?
Małgosia35 - 14-07-2013, 16:48

Fotka bombowa ;* Blender jaki dostojny :haha:
arleta - 14-07-2013, 20:07

anna34 napisał/a:
No ale zawsze mi powtarzają,że powinno sie wypijać 3 litry płynów,
tyle, że on wypija więcej i to mnie bardzo martwi. Nie jest to co prawda już 7-8 litrów, ale wychodzi 3-5 l na dobę. To bardzo dużo na psa, zwłaszcza takiego, który barfuje.
Ryniu napisał/a:
Panowie nie zainteresowani panią?
jeden jeszcze nie ma siły a drugi już wie, że i tak nic z tego nie będzie :P
ANNA_MAJA - 15-07-2013, 09:44

arleta napisał/a:
z "tym" walczymy od 2 miesięcy
drugi preparat ma uchole zakupiłam, zobaczymy czy sprawdzi się lepiej od poprzedniego
:/

Arleta, a co stosowałaś?

Fifunię adoptowalismy z uszkami w bardzo złym stanie - dokładnie "to" co pokazałaś na zdjęciu, tylko w znacznie większej ilości :( . O zapachu nie wspomnę...

Pani doktor zaleciła SUROLAN 15ml z bardzo konkretną zasadą stosowania:

- zakrapianie 2 x dziennie codziennie przez minimum 10 dni, po wpuszczeniu kropli "miętoszenie uszków" dość intensywne, żeby się rozeszło dobrze :)
- czyszczenie uszu na mokro co 4 dni - absolutnie nie codziennie, patyczek musiał być wilgotny
- jeśli po 10 dniach patyczek wciąż brązowy - przedłużenie kuracji do 14 dni

Przeszło cudownie i ... jak do tej pory (przez 10 miesięcy) mamy absolutny spokój z ucholkami.

A kuracja przedłużona może być, z tego co pamiętam, max. do 3 tygodni SUROLANEM

Stosowałaś to?

arleta - 15-07-2013, 10:32

Surolan, Clorexyderm a teraz Aurum.
Niestety malassezia to nawracająca sprawa i wystarczy, że pies był tydzień w hoteliku i syf od nowa ]:)

arleta - 21-07-2013, 16:44

wodne szaleństwa i głupawki

arleta - 21-07-2013, 16:47

badziej brodzę niż pływam, ale czasem jak się zapomnę to i popłynę

Ryniu - 21-07-2013, 17:37

Przydałby się jakiś film z głupawką :)
Monisiaczek - 07-08-2013, 10:30

Ryniu napisał/a:
Przydałby się jakiś film z głupawką :)

Też bym chętnie obejrzała :)
A jak Blender znosi te tropikalne temperatury?

arleta - 07-08-2013, 12:45

Monisiaczek napisał/a:
jak Blender znosi te tropikalne temperatury?
tak jak reszta stada okupuje zimne kafelki ;)
Olusia1 - 20-08-2013, 19:33

podrzucam Blenderka . Arleta jakieś telefony są o niego ? Taki fajny psiak
arleta - 23-08-2013, 10:17

Olusia1, 0 zainteresowania bo kto by chciał starego, ślepego psa
Nie rozumiem tego, gdy psy pomagają niepełnosprawnym ludziom to serce ściska, ale gdy pies potrzebuje troszkę innej opieki- nikogo to nie rusza. :->

Ryniu - 23-08-2013, 11:45

Jacyś tam chętni byli, ale porzucili temat. Jest jakaś osobo co ma się odezwać późną jesienią.
figula1 - 23-08-2013, 13:34

arleta napisał/a:
Olusia1, 0 zainteresowania bo kto by chciał starego, ślepego psa
ale gdy pies potrzebuje troszkę innej opieki- nikogo to nie rusza. :->

rusza, rusza Arleto, tylko, że głównie tych, którzy nie mają już możliwości. Ale wierzę, że znajdzie się KTOŚ o nawet nie wielkim, ale normalnym sercu i da dom labkowi. :heart:

Elazar - 23-08-2013, 14:35

arleta napisał/a:
nikogo to nie rusza.

niestety to brutalna prawda, ludzie nie chcą brać odpowiedzialności za "starego" psa i tylko okazują współczucie ... wiem bo sam w marcu tego roku adoptowałem staruszka Toffika z łódzkiego schronu, w którym siedział prawie rok :doubt: Jego nikt nie chciał, nawet dotychczasowa właścicielka ]:) Jego historia jest tu http://forum.labradory.or...ghlight=#509206
Nigdy nie żałowałem tego spontanu choć bywało ciężko, teraz Toffik wraz z Luka tworzą dostojną parę psich nestorów i robię wszystko aby żyli jak najdłużej w zdrowiu i szczęściu :)

arleta - 12-09-2013, 09:44

noo to miesiąc temu (ekhm...) byliśmy nad morzem i tak się "stary" bawił :-P
spacerowałem
[/URL]

pływałem

sprytnie unikałem cienia, bo dziewczyny lubią brąz
[URL=www.fotosik.pl]
poza tym: łapałem meduzy, wiatr we włosy, polowałem na pajonki dla swojej pańci, bezczelnie się leniłem, tylko kanapki nie udało się ukraść. Lusia była szybsza

Monisiaczek - 12-09-2013, 10:16

To się chłopak wywczasował :) I nawet pogodę miał zamówioną ;)
Ryniu - 13-09-2013, 20:56

Nie chcę zapeszać, ale zgłosił się domek dla Blenderka. Trzymajmy kciuki.
szalej - 13-09-2013, 22:20

Ryniu, trzymamy! :)
aganica - 13-09-2013, 23:58

Ryniu napisał/a:
zgłosił się domek dla Blenderka
Jeżeli ten domek w połowie jest tak fajny jak ankieta to...................... już Blendusiowi zazdroszczę. Czytając poryczałam się ze szczęścia.
Z niecierpliwością czekam na wizytę adopcyjną..gdyby nie odległość ...sama bym chętnie na nią pojechała by poznać tych ludzi. Kciuki bardzo potrzebne więc trzymajcie je mocno.

Ryniu - 14-09-2013, 08:46

Wizyta dzisiaj o 11-tej
Chelsea - 14-09-2013, 08:48

trzymamy kciuki ;D
Olusia1 - 14-09-2013, 17:27

trzymamy i czekamy na wieści
Jagienka30 - 15-09-2013, 12:49

Jak poszła wizyta PA? Szczęście uśmiechnęło się do chłopaka?
Jagienka30 - 15-09-2013, 12:50

Jak poszła wizyta PA? Szczęście uśmiechnęło się do chłopaka?
Ryniu - 15-09-2013, 15:33

Wizyta bardzo pozytywna.
Ryniu - 15-09-2013, 16:00

Blenderek szykuj walizeczkę i do Krakowa proszę jechać :)
nikolajewna - 15-09-2013, 16:09

Ryniu napisał/a:
Blenderek szykuj walizeczkę i do Krakowa proszę jechać

;D

Chelsea - 15-09-2013, 16:13

:) wspaniale
Jagienka30 - 15-09-2013, 16:18

Ryniu napisał/a:
Blenderek szykuj walizeczkę i do Krakowa proszę jechać :)

A ode mnie Blenderku pozdrów Smoka :D

Pattina - 15-09-2013, 16:36

Ryniu napisał/a:
Blenderek szykuj walizeczkę i do Krakowa proszę jechać
Jeeej jakie super wiadomości ! Jednak są jeszcze na świecie dobrzy ludzie :)
Całusy dla Blenderka :*

Olusia1 - 21-09-2013, 10:10

Puk , puk czy Blenderek już w nowym domku ? jakieś wieści
Ryniu - 21-09-2013, 11:45

Jedzie dzisiaj
Ryniu - 21-09-2013, 20:22

Blender pojechał już do Krakowa
Olusia1 - 22-09-2013, 08:46

powodzenia chłopaku :haha:
Chelsea - 22-09-2013, 09:41

szczęścia i czekamy na wieści z nowego domku ;*
Chelsea - 22-09-2013, 09:42

szczęścia i czekamy na wieści z nowego domku ;*
Agir - 22-09-2013, 11:58

Powodzenia Blenderku ;*
arleta - 23-09-2013, 08:49

Blenderek ma się świetnie, nie mogłam wymarzyć sobie dla niego lepszego domu :)

hyh... jeszcze mi troszkę tęskno za nim

aganica - 23-09-2013, 09:56

Foty...FOTY!! poprosimy :)
PrzemekD - 23-09-2013, 19:42
Temat postu: Blenderinio :)
aaaa.. Witam wszystkich:)
Blenderek jest hiiiper szczęśliwy, kocha wszystkich i wszystko, jest grzeczny, posłuszny i ogólnie najlepsiejszy. Ma już swój ulubiony kącik, ale najbardziej lubi spać w wyrku oczywiście:)
Dziadyga błyskawicznie się uczy i wszystko zapamiętuje jest po prostu wspaniały.
Przyjechał do Krakowa ok 24:30 i na wstępie dostał psie ciasteczko z szuflady na wysokości ok .50cm, dziś już sam otwiera sobie szufladę i się częstuje............ :) :):):) Przepraszam, że tak ogólnie, chaotycznie ale jestem jeszcze w pracy. Jak tylko bedę miał chwilkę wszystko
Wam opiszę i wrzucę zdjęcia. Dopowiem tylko, że Blenderek ma kolegę (naszego 3 letniego labka Banana) i bardzo się lubią. Jak wspomniałem Foto Blenderka wrzucę niedługo jak tylko "natrzaskamy" ich troszkę a na razie przedstawię Wam jego kompana Bananka (krótka historia życia dziadygi):
https://plus.google.com/photos/105152913698023825777/albums/5442941384444461185?banner=pwa

Pozdrawiam Przemek, nowy opiekun Blenderka

p.s na ostatnich 3 zdjęciach jest jeszcze Baruś, nie ma go już z nami ale podarował nam wspaniałe 18 lat :)

anna34 - 23-09-2013, 19:48

PrzemekD napisał/a:
i na wstępie dostał psie ciasteczko z szuflady na wysokości ok .50cm, dziś już sam otwiera sobie szufladę i się częstuje............ :) :):)

No cały Blenderek :D
A foty Banana rewelka ;*

aganica - 23-09-2013, 19:59

anna34 napisał/a:
A foty Banana rewelka
Ojj tak .. piękne te zdjęcia. Blenderku, trafiłeś do cudownego domku i nie przynoś wstydu .. kradziejstwem :-P :D
PrzemekD - 23-09-2013, 20:05

Blenderinio w ramach adaptacji w nowym domku na razie może wszystko ;) , ale na prawdę jest kochanym dziabongiem.
A tak w ogóle to psina zmapowała sobie całe mieszkanie w 1 dzień i porusza się jak FLASH :)

evecious - 23-09-2013, 20:25

PrzemekD, o rety jakie świetne zdjęcia!!! :) widać na zdjęciach pełnię szczęścia :) )) czekamy na zdjęcia Blenderka :)
arleta - 24-09-2013, 10:07

kochany... ;*
spanie w łóżku?! jakie spanie w łóżku?! kto go tego nauczył, bo przecież nie Lusia :-P

bardzo się cieszę, że panowie się dogadali :)

Chelsea - 24-09-2013, 10:45

Blenderku Ty szczęściarzu ;*
Ryniu - 02-04-2014, 22:38

Wiadomości z DT:
Cytat:
Przesyłam zdjęcia Blenderka, którego adoptowaliśmy. Piesek jest najcudowniejszym stworzeniem, które zawładnęło naszymi uczuciami. Mimo, iż jest niewidomy jest bardzo ufny i szybko przyzwyczaił się do nowego środowiska.Bezproblemowo porusza się w nowym otoczeniu i szybko nawiązał poprawne relacje z naszym kotem. Blenderek ma swoje lata więc pojawiły się problemy z poruszaniem, ale po kuracji zaordynowanej przez weterynarza, a kontynuowanej przez nas, piesek znowu sprawnie się porusza. Jest słodkim, wdzięcznym stworzeniem, które zaskarbiło sobie nasze uczucia i zorganizowało ponownie nasz czas.Właściwie to nie wyobrażamy sobie już życia bez niego.
Pozdrawiam

anna34 - 02-04-2014, 23:04

Kot pasuje kolorystycznie do Blenderka ;*
Ewelina - 03-04-2014, 09:17

słodziak :)