|
forum.labradory.org
|
|
Archiwum - Potrzebny domek dla Bezy
Ryniu - 16-03-2013, 17:33 Temat postu: Potrzebny domek dla Bezy
Cytat: | bardzo proszę o pomoc w znalezieniu domu dla tej cudownej suni.
Beza ma ok 7 lat, W schronisku była jako mały szczeniak i wróciła ponownie po ponad 6 latach. Podejrzewamy że z została oddana powodu choroby. Beza cierpi na niewydolność trzustki. Beza jest wesoła i towarzyska, zastosowane leczenie przyniosło skutek i Beza wraca do zdrowia. W przyszłości będzie wymagała podawania Kreonu i specjalnej diety. Beza lubi inne zwierzęta w tym koty. Jest bardzo spokojna i nie bardzo nadaje sie do małych dzieci. Obecnie mieszka w Warszawie,
W załaczeniu zdjecia Bezy
Kontakt Ola 518745623 |
AniaCz. - 16-03-2013, 17:48
Moja sunia owczarka niemieckiego chorowała na niewydolność trzustki i też była tak strasznie chuda mimo podawania leków i specjalistycznej karmy. Z tego co wiem to amylan jest tańszym odpowiednikiem kreonu. Niestety w przypadku mojej suni odpowiednie leczenie nie pomagało, w wieku 1,5 roku ważyła 16kg. Nie trawiła praktycznie niczego mimo leków i karmy. Załatwiała się po kilkanaście razy dziennie. Czasami nie kontrolowała potrzeb i załatwiała się w domu, działo się zwlaszcza podczas jedzenia. Uważam, że takiego psa powinna zaadoptować osoba zdająca sobie sprawę jak straszna jest ta choroba. Często bywa tak, że wystarczą odpowiednie leki i karma i pies normalnie funkcjonuje, niestety w przypadku mojej suni tak nie było.
Trzymam kciuki za odpowiedzialny dom.
Ewelina - 16-03-2013, 20:51
śliczna sunia. Szkoda, że jest tak poważnie chora
|
|