forum.labradory.org

Literatura - Bez pożegnania cz.1

Ola - 17-10-2008, 06:37
Temat postu: Bez pożegnania cz.1
Dla wszystkich którzy lubią historię pisane przez życie.

Jest to saga /składa się z 3 części. 1 Bez pożegnania, 2 Szkoła pod baobabem, 3 Koło Graniaste/

"Napisana ujmującym, ciepłym językiem saga rodzinna, opowiadająca historię matki i córki wobec burzliwych dziejów Polski XX wieku. Uwikłane w historię tworzą wbrew okrucieństwom losu kochającą rodzinę. Pomimo tragicznych zdarzeń, które są ich udziałem patrzą na świat z radością życia, życzliwością i humorem. Od pierwszych stron książki wciągają nas w swój świat."
cyt. za http://merlin.pl/Bez-poze...0.html#fullinfo

Ja jestem na razie po pierwszej części która opowida o ich losach z okresu zsyłki w głąb Rosji.

Naprawdę godna polecenia lektura na zimowe długie wieczory.

labi - 17-10-2008, 07:06

Ola napisał/a:
lektura na zimowe długie wieczory.

Ola, na zimowe długie wieczory najlepsza jest goloneczka, dobrze zmrożona wódeczka i na koniec ciepłe nóżki :D A lektury pozostawmy kałamarzom :P

Ola - 17-10-2008, 07:33

labi, :D :D :D bardzo śmieszne :-P
zaradna - 20-10-2008, 09:45

hahaha a ja tam lubie czytrac książki :D
Teraz chciałam sobie skołować "Marley i ja" bo podobno warto przeczytac, ale niestety nikt nie ma, a u mnie w bibliotekach też nie posiadają :(
A jakos zakupywać mi się niechce bo już nie mam miejsca w domu na książki

labi - 20-10-2008, 11:12

zaradna napisał/a:
już nie mam miejsca w domu na książki

zaradna, albo dom na większy zmień, albo i coś innego wymyśl (wszak zaradna jesteś :) ), ale na książki miejsce ma się znaleźć :) Przecież nowoczesna kobieta powinna być cycata, sorry: cytata :D

Ola napisał/a:
jestem na razie po pierwszej części która opowida o ich losach z okresu zsyłki w głąb Rosji

Ola, a jest tam coś o labradorach? Może to rzuciłoby nowe światło na pochodzenie rasy :D

zaradna - 20-10-2008, 13:49

labi napisał/a:

zaradna, albo dom na większy zmień, albo i coś innego wymyśl (wszak zaradna jesteś :) ), ale na książki miejsce ma się znaleźć :) Przecież nowoczesna kobieta powinna być cycata, sorry: cytata :D

labi jestes poprostu zarabiaszczy z tymi tekstami hahaha, uwielbiam Cie :D