forum.labradory.org

Znalazły dom - Sisi - Sunia po wypadku

monta - 25-03-2013, 16:00
Temat postu: Sisi - Sunia po wypadku
Sunia trafiła do schroniska w Toruniu , po wypadku - uderzył w nią samochód ...
jest właśnie operowana - by mogła chodzić na tej nóżce , która jest uszkodzona.
dodatkowo do schroniska trafiła z ropomaciczem i dlatego zostanie też od razu wysterylizowana.

Pilnie poszukujemy dla suczki Domu Tymczasowego , gdzie mogłaby dojść do siebie po operacji .

tel. 693674242 Monika

kejra - 25-03-2013, 23:24

i jak? macie kogos?
monta - 25-03-2013, 23:36

tak ! ciężko było ale się udało :) jak dobrze pojdzie sunia bedzie w DT w środę :)
jutro dowiem się jak sunia ma się po operacji .

kejra - 26-03-2013, 00:18

no to super, bo moje serducho zmięklo jak ją zobaczyłam i już chciałam przekonywać Tż do DT 8) oby mała szybko doszła do siebie ;*
monta - 27-03-2013, 20:36

Najnowsze wieści : Sunia już w DT u Moniki w Pruszczu ..

Monia i jej mama są super i mają ogromne serducha ! zadzwoniłam , przemyślały sprawę i zgodziły się - - Bardzo dziękuję za przygarnięcie bidulki pod swoje skrzydła :heart: :girl:

Jutro będą nowe wieści z DT i fotki :)

Sunia ..nie wiem jak dostała na imię ..zapomniałam spytać z tego wszystkiego :zawstydzony:
także suczka dochodzi do siebie ..leży grzecznie ..klatka na tą chwilę nie jest potrzebna
( na wszelki wypadek została pożyczona od Pauli = dzięki =) )

daje radę wstać i potuptać na siku :)
ii dziękuję bardzo forum labradorretriever.com.pl za worek karmy dla niuni :heart:

MoniaK - 27-03-2013, 22:04

Wieści najpierw tutaj bo na info przerwa techniczna :)

Witam :)
Przysiadłam i fotki i relacja jeszcze dziś :)
Nad imieniem toczy się burzliwa dyskusja jak na chwilę obecną to: Sisi :D
Sunia bardzo kochana, przyjazna i towarzyska. Zareagowała dobrze zarówno na moje suczki jak i na kota :)
Jest bardzo mądra bo wie, że musi poruszać się na 3 łapkach, stara się nie obciążać nogi.
Na razie nie jest ani zaszczepiona ani odrobaczona. Ze względu na zabieg i antybiotyk trzeba się z tym wstrzymać.
Klatka jak na chwile obecną nie jest potrzebna. Bardzo grzecznie leży na posłaniu ale na pewności jest przywiązana, chociaż raczej i to nie jest potrzebne. Uważam, że skoro jest taka grzeczna to jest to lepszym rozwiązaniem niż klatka :) Chociaż za kilka dni może się rozbrykać i wtedy okaże się, że klatka jednak się przyda.
Sisi jest bardzo młoda, możliwe, że ma nawet mniej niż 2 lata.

Pozdriawiam :)

Ryniu - 27-03-2013, 22:27

MoniaK, Ty to masz szczęscie do pięknych biszkoptowych modelek :)
MoniaK - 27-03-2013, 22:29

Dokladnie :) Ale kto wie.. Może trafi mi się kiedyś jakas czarnulka albo czekoladka :)
monta - 27-03-2013, 22:37

biszkoptowa ślicznotka , jak się uśmiecha już na fotkach i puszcza nam na jednym oczko ;D
Madzialenka - 27-03-2013, 22:44

MoniaK, :heart: ;* zdrowka dla blondyneczki,niech szybko wroci do zdrowia.
Ska - 28-03-2013, 08:36

och, jaka zadowolona!

całusy dla Was ;*

Agir - 28-03-2013, 09:25

Śliczna dziewczynka, i jak zalotnie puszcza do nas oczko ;* zdrówka!
monta - 28-03-2013, 10:34

Sisi ma normalnie chodzić :) ..wklejam niżej fotki z wypisu od weta..miała operowaną łapkę i sterylizację

Monisiaczek - 28-03-2013, 10:58

Cytat:
Sisi ma normalnie chodzić

Wspaniała wiadomość :haha:

MoniaK - 28-03-2013, 21:56

Dziś Sisi czuła się gorzej.. Była mniej radosna niż wczoraj.. Może środki przeciwbólowe przestały działac..
bina071 - 29-03-2013, 20:10

Biedulka :( Trzymaj się mocno ;*
MoniaK - 02-04-2013, 18:34

U Sisi coraz lepiej :) Towarzyszyła nam podczas Wielkanocnego sniadania, żebrając pod stołem także uważam, że jest dobrze :p
Coraz więcej próbuje chodzić jednak nie przemęcza się. Gdy tylko jest jej źle z powtotem się kładzie.
Strasznie linieje.. Czeszę ją i końca nie widać.
Więcej będę wiedzieć o jej stanie zdrowia w piatek jak pojadę do weterynarza ale jak na moje oko nic się nie dziję. Sama z siebie nie piszczy z bólu, ewentualnie jak ktoś ją dotyka za chorą łapkę to wtedy troszkę piszczy ale nie pokazuje przy tym zębów. Zaczyna bronić swoje posłanie i zabawki poprzez pokazywanie ząbków i lekkie warczenie :0
Podrzucam kilka fot, nie są one rewelacyjne i ze względu na mój aparat oraz dlatego, że Sisi nie jest łatwo sfotografować bo albo leży albo kręci się wokół kogoś
Pozdrawiam! :)

Ewelina - 02-04-2013, 18:35

jakie cudo :)
MoniaK - 05-04-2013, 20:07

U Sisi wszystko dobrze się goi nie ma czego się obawiać.Jest po wizycie kontrolnej. Rany ładnie się zagoiły ale dalej musi się ozczędzać. Szczepienie i odrobaczenie dopiero za 2 tyg.
Pozdrawiam! :)

Monisiaczek - 05-04-2013, 20:40

Jaka uśmiechnięta mordeczka ;* I kotecek jej nie przeszkadza ;)
troskliwa - 05-04-2013, 21:35

Koteczek jak zadowolony ranka extra goi sie zdrowiej malutka ;*
monta - 06-04-2013, 19:29

Super , że Sisi dochodzi do siebie :tak:
MoniaK - 14-04-2013, 22:01

Korzystając z chwili czasu napiszę co słychać u Sisi :)
Wczoraj gdy zaświeciło słońce zaczeła bawić się w ogrodnika i wykopała wszystkie rośliny na skalniaku, nie mogłam jej wyciągnąc stamtąd! Czołgała się w ziemi jak małe dziecko i nie było siły, która by ja wywabiła :D
Niestety czuje się coraz pewniej i coraz bardziej stara się bawić. Nie nadwyręża nogi ale czuje sie coraz bardziej swobodnie.
Jesteśmy wszyscy zaskoczeni tym jak potrafi utrzymać czystośc. Jak nie jest przypięta to podchodzi do drzwi a kiedy nie ma takiej możliwości to szczeka dopóki ktoś z nią nie wyjdzie.
Muszę tez jeszcze raz wybrać się z nią do weterynarza ponieważ strasznie szybko brudzą jej sie uszy.
Dorzucam sporą ilość zdjęć.
pozdrawiam! :)

Agir - 14-04-2013, 22:03

Mniam, mniam jaki dobry skalniaczek :D
Ewelina - 15-04-2013, 08:17

haha ładny był ten skalniaczek :-P :D
kimsi_3 - 15-04-2013, 16:19

Bo zamiast skalniaczka zrobiliyście "labkowy basen" :D :D :D
Sisi już nawet zaczeła kopac pod jego budowę :D

MoniaK - 25-04-2013, 22:21

Przepraszam, że tak długo nie pisałam ale niestety mój młodszy brat złamał rękę i mam teraz troche do jeżdzenia po lekarzach.. Ale do rzeczy.

Sisi ma zapalenie uszu :( Dostała kropelki, zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak to nie pomoże to dostaniemy antybiotyk. Weterynarz ze względu na historię choroby nie chciał dawac od razu Sisi antybiotyku.
Sisi jest juz w lepszym stanie,nie odczuwa już bólu. Bawi się i jest coraz bardziej przyjazna.
Została odrobaczona ale ze względu na zapalenie ze szczeieniem jeszcze czekamy.

Wrzucam kilka fotek:

Ewelina - 26-04-2013, 10:31

Jaka ona jest śliczna a to małe czarne chyba zakochane w niej po uszy :D
MoniaK - 26-04-2013, 21:20

Ewelina napisał/a:
Jaka ona jest śliczna a to małe czarne chyba zakochane w niej po uszy :D

Nie wiem czy to miłośc czy tylko zauroczenie :D

troskliwa - 26-04-2013, 22:52

Ha no Sisi mały budowniczy gdyby moja Abi tam była kamienie mielibyscie wszystkie rozniesione po podwórku a trawa wyglądałaby troche inaczej :-P Chyba księznikczka czuje sie zdecydowanie lepiej
Ryniu - 10-06-2013, 18:08

Ciekawe co dobrego u Sisi?
MoniaK - 21-06-2013, 01:05

Witam! :)
Przepraszam, że długo się nie odzywałam ale sesja jest bardzo cięzkim okresem dla każdego studenta :(
U Sisi wszystko w porządku. Jest baaardzo kochanym i radosnym psem. Mimo wszystko co ją spotkało naprawde ją podziwiam. Bardzo sie u nas zmienila, przyjechala smutna i cicha a teraz prawdziwy sztaan z niej. Duzo się bawi, a z dworu to ja trzeba wołami zaciągac :D Jest już po całym komplecie szczepien, po odrobaczeniu. Ma tylko małe problemy z uszami.. Bylismy u weta dostala krople, zeszlo jej i wychodzi znow wiec znow ma kropelki.. jak to nie pomoze to bedziemy dzialac konkretniej.

W ramach rekompensaty ogrooooomna porcja zdjęć!! Licze na przebaczenie :) Nie wiem czy dam rade wszystko wgrac dzis ale jesli nie to na pewno jutro uzupełnie :) Mam też prezent ekstra ;) 2 filmiki ale tu poprosze o pomoc bo nie opanowalam jeszcze wstawiania filmow na forum :)
wstawiam równiez zdjecia Sisi z wygranym workiem karmy, z kąpieli piaskowej, z "mini" kąpieli oraz wiele innych

Pozdrawiam! :) :)

Monisiaczek - 21-06-2013, 10:56

Ile ślicznych fotek ;* A o co chodzi z tym wygranym workiem karmy? Sisi go wygrała?
MoniaK - 21-06-2013, 23:16

Sisi wygrała go w konkursie dla domów tymczasowych :)
Ewelina - 24-06-2013, 09:17

Sisi jest przeszczęśliwa ;* ;*
halinaness18 - 27-06-2013, 12:41

To zupelnie inna Sisi, zupelnie! Od razu widac, ze jest szczesliwa, bo tez miala szczescie ;*
monta - 30-06-2013, 16:18

Sisi właśnie jedzie do Nowego Domku ! :haha:

Dziękujemy Monice z DT i jej mamie za wsparcie , pomoc i miłość jaką obdarzyły Sisi :heart: ..wiem ,że ciężko było się Wam rozstać z Sisi , bardzo się z nią związałyście i rozważałyście jej adopcje :girl:

Niedługo więcej informacji i fotki :)

Madzialenka - 02-07-2013, 15:05

Cudna wiadomosc:)Powodzenia slicznotko
monta - 09-07-2013, 10:42

Nowe wieści z DS Sisi - widać ze ma dobrze i super trafiła !!bardzo się cieszę :tak: :

kopiuję :

"Witam, przesyłam kilka zdjęć Sisi po tygodniu pobytu u nas.
Sisi coraz bardziej poznaje swoje nowe otoczenie i widać że zaczyna uznawać go za swoje.
W domu anioł, w ogrodzie żywioł.Szarpanie się to dla niej najfajniejsza zabawa,w której nie zna umiaru (łatwo przesila
operowaną łapkę, potem kuleje).Uwielbia wodę i błotko.W niedzielę byliśmy nad stawem - żałuję że nie zabrałam aparatu.
Wskakiwała do wody z rozpędu i mokra wycierała się w piasek .Po wizycie u wetrerynarza udało się dopasować kropelki i pozbyć się
uciążliwego drapania (jest o wiele spokojniejsza).Gdy siedzi na tarasie to nasłuchuje odgłosów i odszczekuje dookoła.
Poza tym wie już gdzie składujemy drewno do kominka i stale przynosi sobie nowe patyki do obgryzania.
Jak jej się znudzi przebywanie w ogrodzie to idzie się zdrzemnąć w koszyku lub na kanapie a potem od nowa zaczyna szaleć.
Wygląda na to że nowe miejsce jej pasuje.Za jakiś czas prześlę nowe zdjęcia. Pozdrawiam Agata. "

i fotki !!!

Sisi 3 dzień w Ds:

Sisi 4 dzień w Ds ;)