forum.labradory.org

Karmy suche - Kamy: PLANET PET SOCIETY

monta - 30-03-2013, 19:42
Temat postu: Kamy: PLANET PET SOCIETY
Ostatnio moje suczki testują nową karmę bezzbożową na rynku :

Planet Pet Society z łososiem , ( jest jeszcze dostępna z kurczakiem )
http://www.planetpet.pl/p...er-premium.html

Czy ktoś z Was karmił tą karmą swojego psa? Jeśli tak to co sądzicie ?
Zamierzam kupić kolejny worek .

Moje sunie zjadły już pierwszy worek i jestem zadowolona - myślę ,że one też :)
Fajna , lśniąca sierść , zwarte małe kupki , uszy czyste , bąków nie ma , granulki karmy mają też ciekawy kształt , nie za duże nie za małe ;)
Chętnie zjadana , chociaż ja czasem zmieniam im karmy bezzbożowe , żeby im się nie nudziło .

Wiem ,że marka Planet Pet Society ma też linię podstawową - premium :
http://www.planetpet.pl/p...he-premium.html

Z tej linii jest też karma dla dużych ras a co ciekawe cenowo podobna do Brita i Ariona a jakościowo jak dla mnie lepsza : na pierwszym miejscu w składzie jest mięso .

w ofercie mają tez fajne przysmaki naturalne z samego mięsa bez żadnych dodatków - moje labradorki szaleją za nimi :) idealne na wystawy i szkolenia :
http://www.planetpet.pl/p...-naturalne.html

Tu Planet Pet Society na FB :
http://www.facebook.com/P...100004072204026

a tu sklep internetowy jakby ktoś z Was chciałby zapoznać się z karmami i cenami :

http://www.petnetstore.pl..._suche,1,9.html

AnIeLa - 02-04-2013, 17:54

monta napisał/a:
Wiem ,że marka Planet Pet Society ma też linię podstawową - premium :
http://www.planetpet.pl/p...he-premium.html

Z tej linii jest też karma dla dużych ras a co ciekawe cenowo podobna do Brita i Ariona a jakościowo jak dla mnie lepsza : na pierwszym miejscu w składzie jest mięso .

Karma dla dużych ras :

Składniki: mięso z kurczaka 30%, jelito drobiowe, kukurydza, ryż, tłuszcz z kurczaka (konserwowany miksem tokoferolu, źródłem witaminy E), olej z łososia, aromaty naturalne, suszone jabłka, drożdże, minerały, glukozamina (260mg/kg), kwas chondroitynosiarkowy (160mg/kg), oligosacharydy (150mg/kg), frukto-oligosacharydy (100mg/kg), ekstrakt z yukki (80mg/kg).

Brit dla psów L : Składniki
Kurczak (40%), ryż, kukurydza, pszenica, tłuszcz z kurczaka (konserwowany tokoferolami), olej z łososia, drożdże browarniane, naturalny aromat, suszone jabłka, minerały, wyciągi z ziół i owoców (300 mg/kg), chlorowodorek glukozaminy (260 mg/kg), siarczan chondroityny (160 mg/kg), mannooligosacharydy (150 mg/kg), fruktooligosacharydy (100 mg/kg), wyciąg z juki Schidigera (80 mg/kg), miedź organiczna, cynk organiczny, selen organiczny.

Czyli Planet Pet Society ma mniej mięsa niż Brit i do tego brit jest tańszy.

monta - 03-04-2013, 12:01

AnIeLa napisał/a:
Kurczak (40%),

czy Ty na serio wierzysz w tyle % ..tylko w tych % nie ma wyszczególnione co w to wchodzi ..skóra , pazury , dzioby - czyli wszystkie odpady plus podroby ..nie jest to napisane ,że jest to samo mięso lub chociaż mączka ..tylko ogólne hasło kurczak .

w Planet Pet Socjety masz jak byk napisane ze 30 % MIĘSA ! dalej jest też jelito drobiowe i tu mogli też podbić to jako kurczak i ponieść te 30 % ale nie zrobili tego tylko wyszczególnili w składzie .

Dodatkowo w Bricie masz na 4 miejscu w składzie PSZENICE - a to jest ważna też różnica - a po co ją dodali ? i to jak wiadomo ..czego w składzie jest najwięcej jest na początku ..
Po co psu jeszcze jak masz tam ryż i kukurydze ta pszenica ???
Po to by obniżyć cenę !! to tylko wypełniacz ..zeby karma była tańsza .

Zobacz sobie na opis Brita Care - super premium - już tak się % nie chwalą jak w zwykłym tym tańszym Bricie i nawet w niektórych potrafią napisać na początku składu : mięso z łososia lub jagnięca mączka ..
ciekawe czemu :)

czyli : Planet Pet Socjety ma w składzie MIĘSO a Bit nie wiadomo co ma z tego kurczaka - pewnie większość to odpady i dlatego jest tańszy

AnIeLa - 03-04-2013, 15:27

monta napisał/a:
w Planet Pet Socjety masz jak byk napisane ze 30 % MIĘSA !

Ale co z tego, że jest tam 30 % mięsa? Skoro mięsa to znaczy, że są to % przed wysuszeniem czyli po wysuszeniu ile zostanie tego? kilka % a karma kosztuje 140 zł za 15 kilo. To są duże pieniądze jak na to, że w karmie jest kila % mięsa wysuszonego.

monta napisał/a:
Po co psu jeszcze jak masz tam ryż i kukurydze ta pszenica ???

O to dobre ;D
A po co psu kukurydza skoro ma już ryż? Takie samo pytanie tylko w stronę Planet Pet society? No po to samo po co brit dodał jeszcze pszenice. -WYPEŁNIACZE.

Szału jeśli chodzi o tę karmę nie ma.

Są na rynku karmy które mają lepszy skład niż Planet Pet Society w podobnej cenie.

No ale wiadomo reklama dźwignią handlu. ;)

monta - 03-04-2013, 16:02

AnIeLa napisał/a:
A po co psu kukurydza skoro ma już ryż? Takie samo pytanie tylko w stronę Planet Pet society? No po to samo po co brit dodał jeszcze pszenice. -WYPEŁNIACZE.

dlatego Planet Pet Socjety premium jest moim zdaniem lepszy w porównaniu do Brita premium
bo ma mniej wypełniaczy .

AnIeLa napisał/a:
Skoro mięsa to znaczy, że są to % przed wysuszeniem

tak jeśli masz napisane ,że to świeże mięso a nie np. liofilizowane

tylko akurat w Bricie też masz tylko hasło kurczak to mimo zawartości podrobów i odpadów to tam też od tych % od mięsa odchodzi woda ..czyli 40 % to tam też nie ma.

Odnośnie reklamowania premium to akurat ja nie karmię tą podstawową linią a kupuję różne karmy super premium bezzbożowe - a temat ruszyłam bo teraz z racji nowości na rynku kupiłam Planet Pet Socjety.

Jak będzie już dostępny do zakupu Brit bezzbożowy to też kupie i przetestujemy :)

AnIeLa - 03-04-2013, 16:14

monta napisał/a:
tak jeśli masz napisane ,że to świeże mięso a nie np. liofilizowane

W składzie PPS nie ma informacji że mięso jest liofilizowane -zatem przyjmuję, że jest świeże.

monta napisał/a:
Jak będzie już dostępny do zakupu Brit bezzbożowy to też kupie i przetestujemy :)

Brit jest już dostępny, mamy go. Tyle że z tego co wyczytałam trzeba szukać po sklepach stacjonarnych podobno ma go nie być w internecie.

monta - 03-04-2013, 17:41

AnIeLa napisał/a:
Brit jest już dostępny, mamy go.

kupiłaś już go ? i jaki jest ? ja chciałam i właśnie szukałam w necie ..ale właśnie nie widzę a w sklepach stacjonarnych jest niestety ale zazwyczaj drożej :(

AnIeLa - 03-04-2013, 18:47

Jeszcze nie otwarłam.W ygrałam w jakimś konkursie nie kupowałam. Mamy wersję z kurczakiem i nie wiem komu oddać bo mój pies na kurę chyba jest uczulony a szkoda 1,5 kg worka na smakołyki.
Na dogo jakiś Pan pisał, że chciał ściągnąć czy ściągnął do swojego sklepu ZOO ceny wychodziły
1,5kg w okolicy 41zł
12kg w okolicy 290zł
Ewentualna cena na wagę to 24-25zł/kg

monta - 03-04-2013, 19:29

Poczekam może jakoś się pojawi kiedyś w necie albo postaram się ściągnąć sobie worek prosto z hurtowni :)
ale dzieki za info

Karoola - 04-04-2013, 00:17

AnIeLa, monta, a nie może jedna wysłać drugiej...? :-P
monta, w całej tej dyskusji chodzi chyba raczej o to, że owszem, Brit premium nie jest najlepszy na świecie, ale za swoją cenę lepszej karmy nie znajdziesz, a za cenę PPS już tak. A składy są 'porównywalne'.

AnIeLa - 04-04-2013, 15:03

Karoola napisał/a:
a nie może jedna wysłać drugiej...? :-P

1,5 kilo to za mało, żeby sprawdzić jak pies zareaguje na daną karmę.

Yedienia - 19-07-2013, 13:31

Czy można dostać próbki Planet Pet Society?
aulinka_pa - 13-09-2013, 21:23

Yedienia napisał/a:
Czy można dostać próbki Planet Pet Society?

Pewnie że można, na większości wystawy międzynarodowych jest stoisko
albo napisz na @ ze strony http://www.planetpet.pl/
Pocztą myślę że też da rade wysłać :)

szalej - 13-09-2013, 21:24

Moje dostały próbki i wszystkie karmy im bardzo smakowały ale jednak adult wygrał :) )
Pikuś - 04-11-2013, 17:59

Karmi ktoś Planet Pet? Jak wrażenia? :)
Almathea83 - 04-11-2013, 18:15

Pikuś, już pisałam w wątku Britowym- Moren jest po 1 worku Planet Pet dla ras dużych z kurakiem i jestem bardzo zadowolona, sierść się tak poprawiła, że pies jest mięciutki jak kaczuszka :-P kupy nieregularne i czasem mało zwarte, ciekawe czy się poprawią jeszcze. Teraz wskoczyłam na 1 worek Brita bo miałam zapas, ale kolejny to już prawie na pewno będzie Planet Pet :)

co do smaku to się nie wypowiadam bo Moren- oprócz sałaty i pietruszki- zje wszystko :D

anna34 - 04-11-2013, 18:19

Almathea83 napisał/a:
co do smaku to się nie wypowiadam bo Moren- oprócz sałaty i pietruszki- zje wszystko

No patrz,a mój nawet i to zeżre :-P

Ewelina - 04-11-2013, 18:23

anna34 napisał/a:
No patrz,a mój nawet i to zeżre
moja też plus cebulę :bad:
Almathea83 - 04-11-2013, 18:23

anna34, no widać Moren francuski piesek :-P ale pietruszki tej zielonej częsci nie je, widocznie mu w zęby włazi :D

gdzie zamawiacie Planet Peta?

anna34 - 04-11-2013, 18:26

Almathea83 napisał/a:
gdzie zamawiacie Planet Peta?

szalej zamawia od Pauliny ze sklepu np.
Ja jeszcze nie zamawiałm wogóle,mam zamiar dopiero,chyba :)

Almathea83 - 04-11-2013, 18:27

anna34, a to trzeba pisać normalnie do niej bezpośrednio np na com.pl czy przez ich stronę się dowiadywać?
anna34 - 04-11-2013, 18:29

Almathea83 napisał/a:
a to trzeba pisać normalnie do niej bezpośrednio np na com.pl czy przez ich stronę się dowiadywać?

normalnie przez strone :)

Pikuś - 04-11-2013, 18:31

Almathea83, a jaką będziesz zamawiać? Bezzbożówkę?
Ja będę z Allegro :)

aulinka_pa - 04-11-2013, 18:52

Skep nie mój a TŻa także nie trzeba nic prywatnie ;)
sklep jest tutaj :
http://www.petnetstore.pl/

zapraszamy do zamawiania-i jak ktoś chce próbki to pisać śmiało co dorzucić :)

Almathea83 - 04-11-2013, 18:54

aulinka_pa, ooo tu też masz konto :-P to będę pisać za jakieś 2 tygodnie pewnie :)

Pikuś, zbożówkę bo nie mam takiego budżetu, żeby kupować z wyższej półki :-P ale ta z kurakiem ma fajny skład, więc warto :)

[ Dodano: 04-11-2013, 19:15 ]
ups, przesyłka za 25 PLN trochę mnie przygniotła, szczerze mówiąc :confused:

aulinka_pa - 04-11-2013, 21:48

Almathea83 napisał/a:
Dodano: 04-11-2013, 19:15 ]
ups, przesyłka za 25 PLN trochę mnie przygniotła, szczerze mówiąc :confused:

Faktycznie - to chyba jakiś błąd-już przekazałam wyżej..

W razie pytań zapraszam też na stronę marki: http://www.planetpet.pl/

tam pełna oferta asortymentu oraz m.in lista sklepów stacjonarnych.

Jeżeli ktoś chciałby próbki - to też można pisać śmiało-jest opcja wysłania.

Dodatkowo na FB: https://www.facebook.com/PlanetPetSociety?fref=ts
można śledzić gdzie można zobaczyć produkty na żywo na najbliższej wystawie, dołączyć do konkursów i wygrać coś smacznego :)

AnIeLa - 04-11-2013, 22:04

Almathea83 napisał/a:
sierść się tak poprawiła, że pies jest mięciutki jak kaczuszka :-P

To raczej nie na plus dla Naszej rasy :P

U Nas taka po kastracji się zmieniła i mam teraz owcę :|

A co do karmy z chęcią bym wypróbowała ale kurak mojego uczula a kukurydzy ja mu nie funduję. :(

Almathea83 - 04-11-2013, 22:13

AnIeLa, do baranka to Moreniowi daleko, ale aż milej się przytula do takiego futrzaka aksmitnego :) on nigdy nie będzie miał takiej sierści jak np Teyla (ta to dopiero mięciutką sierść ma), ale jest o niebo lepiej niż po Bricie :)
AnIeLa - 04-11-2013, 22:20

Almathea83, jeszcze wszystko przed Wami :P Chociaż lepiej żeby się nie zbaranił jeśli chodzi o sierść. Labrador powinien mieć sierść twardą. Bynajmniej tak mnie się zdaje.
Almathea83 - 04-11-2013, 22:26

AnIeLa, no Moren ma twardą, a przed miesiącem miał taką szczecinę że się potrafiła mi w skórę wbić :-P taka szczotka normalnie- u psów na północy w Europie to cecha podobno pożądana, ale mnie się nie podobało. Teraz jest tak w sam raz i niech mi zacznie baranieć, to go z powrotem przestawię na Brita :D
szalej - 05-11-2013, 14:28

My jesteśmy już po 2-gim worku podstawowej karmy i jestem zachwycona :P Na dniach zamawiam trzeci worek i zastanawiam się czi i hakera na Planet pet nie przerzucić :P Jak już pisałam, nie wiem ile też daje olej ale karma + olej daje niesamowite efekty jeśli chodzi o sierść
AnIeLa, zeby cię uspokoić, Bliska regularnie jeździ na wystawy i sierść jest oceniana jako idealna teraz jest jeszcze lepsza bo baaaardzo gęsta, podszerstek miećiutki, wierzchnia twarda i błyszcząca :) Super :)
No i jeśli chodzi o smak to ja mam psa niejadka a tą wcina aż uszy jej się trzęsą, ale na zaś tym razem zmienie smak coby jej się nie znudziło :P

Ewelina - 05-11-2013, 14:38

szalej, Może i my spróbujemy skoro tak ją zachwalacie. Podstawowa to zbożowa?
szalej - 05-11-2013, 14:53

Ewelina, tak my mamy dokładnie tą: http://www.petnetstore.pl...g,283,,283.html
i ten olej:
http://www.petnetstore.pl...l,300,,300.html
teraz myślę, że może sobie zamówie tą dla aktywnych :)

ale jeszcze dodam może dlaczego chce też Hakerowi karmę zmienić :P Otóż zawsze u nas w kuchni stoją dwa worki karm - jeden Bliskiej, jeden Hakera i nigdy psy ich nie ruszały :P Odkąd Bliska je planet pet haker regularnie rozrywa jej karme i jej wyjada! :D A ma swoją obok :P Dlatego mu chyba ulegniemy i jemu też planet pet sprawimy skoro tak mu smakuje :P

Ewelina - 05-11-2013, 14:59

dzięki skuszę się na karmę i olej. A jak dostawa z tego sklepu szybko, sprawnie?
Almathea83 - 05-11-2013, 15:00

Ewelina, my mamy tę: http://www.petnetstore.pl...g,281,,281.html
AnIeLa - 05-11-2013, 15:48

szalej napisał/a:
AnIeLa, zeby cię uspokoić,

Ja nie jestem zaniepokojona :D

szalej napisał/a:
Bliska regularnie jeździ na wystawy i sierść jest oceniana jako idealna teraz jest jeszcze lepsza bo baaaardzo gęsta, podszerstek miećiutki, wierzchnia twarda i błyszcząca

A no własnie .

Siekiera - 05-11-2013, 23:52

szkoda że jest tam kukurydza...No i że nie mam oferty dla szczeniaka z jagnięciny bo na kurczaku dużo się drapał
Rinuś - 06-11-2013, 09:44

Ja też jestem zadowolona z PP, mieszam Brutusowi, co worek coś innego mu daję :-P był na bezzbożowej z kurcZakiem, dla ras dużych, a teraz ma seniora z jagnięciną. Wcina aż mu się uszy trzęsą :) Jeszcze skusze się na ten olej jak Dominika go tak zachwala :haha:
kolejny worek może spróbujemy bezzbożowego łososia? Chociaż nie wiem czy Brutus nie reaguje źle na rybę w karmię bo po Firstmate z rybą miał mega luźne kupy...

[ Dodano: 06-11-2013, 09:46 ]
Siekiera napisał/a:
.No i że nie mam oferty dla szczeniaka z jagnięciny bo na kurczaku dużo się drapał

chyba jest z jagnięciną?
http://www.petnetstore.pl...g,297,,297.html
Cytat:
Głównymi składnikami kompletnej karmy Planet Pet są smaczny kurczak lub jagnięcina.

no ale kukurydza jest.

Ewelina - 06-11-2013, 09:54

zamówiłam bezbożnego :P Łososia zobaczymy :)
szalej - 06-11-2013, 14:54

Ja się zdecydowałam jednak tym razem na dla dużych ras :) Popróbujemy sobie różnych smaków i Hakersky seniora lighta w końcu swojego dostanie :P
Siekiera - 07-11-2013, 00:28

Nie mam dla szczeniaka z jagnięciną

[ Dodano: 07-11-2013, 00:38 ]
Rinuś napisał/a:
Ja też jestem zadowolona z PP, mieszam Brutusowi, co worek coś innego mu daję :-P był na bezzbożowej z kurcZakiem, dla ras dużych, a teraz ma seniora z jagnięciną. Wcina aż mu się uszy trzęsą :) Jeszcze skusze się na ten olej jak Dominika go tak zachwala :haha:
kolejny worek może spróbujemy bezzbożowego łososia? Chociaż nie wiem czy Brutus nie reaguje źle na rybę w karmię bo po Firstmate z rybą miał mega luźne kupy...

[ Dodano: 06-11-2013, 09:46 ]
Siekiera napisał/a:
.No i że nie mam oferty dla szczeniaka z jagnięciny bo na kurczaku dużo się drapał

chyba jest z jagnięciną?
http://www.petnetstore.pl...g,297,,297.html
Cytat:
Głównymi składnikami kompletnej karmy Planet Pet są smaczny kurczak lub jagnięcina.

no ale kukurydza jest.

No właśnie ta kukurydza,zboża to raczej jakos chyba zdrowe nie jest dla psa...:P tzn z tego co wyczytałem oczywiście....

Rinuś - 07-11-2013, 08:34

To nie jest tak, że nie jest zdrowie tylko to są zapychacze i nic więcej :) i to tak naprawdę tylko ryż i kukurydza, nie ma żadnej pszenicy ani zbóż i to jest jak dla mnie na plus :)
ale każdy ma swoje zdanie :)

Almathea83 - 07-11-2013, 13:09

Rinuś, kukurydza to też zboże jakby nie patrzeć ;-)
Rinuś - 07-11-2013, 13:22

Wiem, ale bardziej mnie to boli niż pszenica np :)
aulinka_pa - 07-11-2013, 14:09

Jest linia karm bez zbożowych zarówno z kurczakiem jak i rybą-łosoś.
Tak formuła to samo mięso i warzywa.

Linia premium karm to karmy bez glutenowe.

Także dla każdego według uznania.

Agnieszka Majer - 26-03-2014, 20:50
Temat postu: Kukurydza kontra pszenica
Sama unikam glutenu, poczytajcie o nim, zarówno w kontekście własnej diety jak i piesków. Warto. Pszenica jest głównym jego źródłem. Zastępuje się ją właśnie min kukurydzą. Może szału z nią nie ma ale i glutenu :)
Karmię właśnie psiury PP: dziewczyny dostają dla dużych ras a chłopaki właśnie bezglutenową bo się ciągle drapią :)

evecious - 03-05-2014, 15:54

Agnieszka Majer, Super promocja!
Pikuś - 22-06-2014, 14:43

Jest ktoś kto karmi pieseła PPS kurczak + ryż? :)
Kesja - 25-07-2014, 13:30

W końcu zebrałam się w sobie i zamówiłam PPS dla dużych ras, będziemy testować, jak by ktoś był zainteresowany to tutaj są w fajnej promocji: http://www.bdkarma.pl/pla...ch-ras,id-44678 :) Aż jestem ciekawa jak nam pójdzie przechodzenie na tą karmę ;-)

[ Dodano: 29-07-2014, 23:26 ]
Karma przyszła, dzisiaj zaczęłyśmy mieszanie, Ajra się zajadała ;-) przy okazji polecam sklep z którego zamawialysmy, super kontakt i szybciutka dostawa :)