|
forum.labradory.org
|
|
Karmy suche - Kamy: PLANET PET SOCIETY
monta - 30-03-2013, 19:42 Temat postu: Kamy: PLANET PET SOCIETY Ostatnio moje suczki testują nową karmę bezzbożową na rynku :
Planet Pet Society z łososiem , ( jest jeszcze dostępna z kurczakiem )
http://www.planetpet.pl/p...er-premium.html
Czy ktoś z Was karmił tą karmą swojego psa? Jeśli tak to co sądzicie ?
Zamierzam kupić kolejny worek .
Moje sunie zjadły już pierwszy worek i jestem zadowolona - myślę ,że one też
Fajna , lśniąca sierść , zwarte małe kupki , uszy czyste , bąków nie ma , granulki karmy mają też ciekawy kształt , nie za duże nie za małe
Chętnie zjadana , chociaż ja czasem zmieniam im karmy bezzbożowe , żeby im się nie nudziło .
Wiem ,że marka Planet Pet Society ma też linię podstawową - premium :
http://www.planetpet.pl/p...he-premium.html
Z tej linii jest też karma dla dużych ras a co ciekawe cenowo podobna do Brita i Ariona a jakościowo jak dla mnie lepsza : na pierwszym miejscu w składzie jest mięso .
w ofercie mają tez fajne przysmaki naturalne z samego mięsa bez żadnych dodatków - moje labradorki szaleją za nimi idealne na wystawy i szkolenia :
http://www.planetpet.pl/p...-naturalne.html
Tu Planet Pet Society na FB :
http://www.facebook.com/P...100004072204026
a tu sklep internetowy jakby ktoś z Was chciałby zapoznać się z karmami i cenami :
http://www.petnetstore.pl..._suche,1,9.html
AnIeLa - 02-04-2013, 17:54
monta napisał/a: | Wiem ,że marka Planet Pet Society ma też linię podstawową - premium :
http://www.planetpet.pl/p...he-premium.html
Z tej linii jest też karma dla dużych ras a co ciekawe cenowo podobna do Brita i Ariona a jakościowo jak dla mnie lepsza : na pierwszym miejscu w składzie jest mięso . |
Karma dla dużych ras :
Składniki: mięso z kurczaka 30%, jelito drobiowe, kukurydza, ryż, tłuszcz z kurczaka (konserwowany miksem tokoferolu, źródłem witaminy E), olej z łososia, aromaty naturalne, suszone jabłka, drożdże, minerały, glukozamina (260mg/kg), kwas chondroitynosiarkowy (160mg/kg), oligosacharydy (150mg/kg), frukto-oligosacharydy (100mg/kg), ekstrakt z yukki (80mg/kg).
Brit dla psów L : Składniki
Kurczak (40%), ryż, kukurydza, pszenica, tłuszcz z kurczaka (konserwowany tokoferolami), olej z łososia, drożdże browarniane, naturalny aromat, suszone jabłka, minerały, wyciągi z ziół i owoców (300 mg/kg), chlorowodorek glukozaminy (260 mg/kg), siarczan chondroityny (160 mg/kg), mannooligosacharydy (150 mg/kg), fruktooligosacharydy (100 mg/kg), wyciąg z juki Schidigera (80 mg/kg), miedź organiczna, cynk organiczny, selen organiczny.
Czyli Planet Pet Society ma mniej mięsa niż Brit i do tego brit jest tańszy.
monta - 03-04-2013, 12:01
AnIeLa napisał/a: | Kurczak (40%), |
czy Ty na serio wierzysz w tyle % ..tylko w tych % nie ma wyszczególnione co w to wchodzi ..skóra , pazury , dzioby - czyli wszystkie odpady plus podroby ..nie jest to napisane ,że jest to samo mięso lub chociaż mączka ..tylko ogólne hasło kurczak .
w Planet Pet Socjety masz jak byk napisane ze 30 % MIĘSA ! dalej jest też jelito drobiowe i tu mogli też podbić to jako kurczak i ponieść te 30 % ale nie zrobili tego tylko wyszczególnili w składzie .
Dodatkowo w Bricie masz na 4 miejscu w składzie PSZENICE - a to jest ważna też różnica - a po co ją dodali ? i to jak wiadomo ..czego w składzie jest najwięcej jest na początku ..
Po co psu jeszcze jak masz tam ryż i kukurydze ta pszenica ???
Po to by obniżyć cenę !! to tylko wypełniacz ..zeby karma była tańsza .
Zobacz sobie na opis Brita Care - super premium - już tak się % nie chwalą jak w zwykłym tym tańszym Bricie i nawet w niektórych potrafią napisać na początku składu : mięso z łososia lub jagnięca mączka ..
ciekawe czemu
czyli : Planet Pet Socjety ma w składzie MIĘSO a Bit nie wiadomo co ma z tego kurczaka - pewnie większość to odpady i dlatego jest tańszy
AnIeLa - 03-04-2013, 15:27
monta napisał/a: | w Planet Pet Socjety masz jak byk napisane ze 30 % MIĘSA ! |
Ale co z tego, że jest tam 30 % mięsa? Skoro mięsa to znaczy, że są to % przed wysuszeniem czyli po wysuszeniu ile zostanie tego? kilka % a karma kosztuje 140 zł za 15 kilo. To są duże pieniądze jak na to, że w karmie jest kila % mięsa wysuszonego.
monta napisał/a: | Po co psu jeszcze jak masz tam ryż i kukurydze ta pszenica ??? |
O to dobre
A po co psu kukurydza skoro ma już ryż? Takie samo pytanie tylko w stronę Planet Pet society? No po to samo po co brit dodał jeszcze pszenice. -WYPEŁNIACZE.
Szału jeśli chodzi o tę karmę nie ma.
Są na rynku karmy które mają lepszy skład niż Planet Pet Society w podobnej cenie.
No ale wiadomo reklama dźwignią handlu.
monta - 03-04-2013, 16:02
AnIeLa napisał/a: | A po co psu kukurydza skoro ma już ryż? Takie samo pytanie tylko w stronę Planet Pet society? No po to samo po co brit dodał jeszcze pszenice. -WYPEŁNIACZE. |
dlatego Planet Pet Socjety premium jest moim zdaniem lepszy w porównaniu do Brita premium
bo ma mniej wypełniaczy .
AnIeLa napisał/a: | Skoro mięsa to znaczy, że są to % przed wysuszeniem |
tak jeśli masz napisane ,że to świeże mięso a nie np. liofilizowane
tylko akurat w Bricie też masz tylko hasło kurczak to mimo zawartości podrobów i odpadów to tam też od tych % od mięsa odchodzi woda ..czyli 40 % to tam też nie ma.
Odnośnie reklamowania premium to akurat ja nie karmię tą podstawową linią a kupuję różne karmy super premium bezzbożowe - a temat ruszyłam bo teraz z racji nowości na rynku kupiłam Planet Pet Socjety.
Jak będzie już dostępny do zakupu Brit bezzbożowy to też kupie i przetestujemy
AnIeLa - 03-04-2013, 16:14
monta napisał/a: | tak jeśli masz napisane ,że to świeże mięso a nie np. liofilizowane |
W składzie PPS nie ma informacji że mięso jest liofilizowane -zatem przyjmuję, że jest świeże.
monta napisał/a: | Jak będzie już dostępny do zakupu Brit bezzbożowy to też kupie i przetestujemy |
Brit jest już dostępny, mamy go. Tyle że z tego co wyczytałam trzeba szukać po sklepach stacjonarnych podobno ma go nie być w internecie.
monta - 03-04-2013, 17:41
AnIeLa napisał/a: | Brit jest już dostępny, mamy go. |
kupiłaś już go ? i jaki jest ? ja chciałam i właśnie szukałam w necie ..ale właśnie nie widzę a w sklepach stacjonarnych jest niestety ale zazwyczaj drożej
AnIeLa - 03-04-2013, 18:47
Jeszcze nie otwarłam.W ygrałam w jakimś konkursie nie kupowałam. Mamy wersję z kurczakiem i nie wiem komu oddać bo mój pies na kurę chyba jest uczulony a szkoda 1,5 kg worka na smakołyki.
Na dogo jakiś Pan pisał, że chciał ściągnąć czy ściągnął do swojego sklepu ZOO ceny wychodziły
1,5kg w okolicy 41zł
12kg w okolicy 290zł
Ewentualna cena na wagę to 24-25zł/kg
monta - 03-04-2013, 19:29
Poczekam może jakoś się pojawi kiedyś w necie albo postaram się ściągnąć sobie worek prosto z hurtowni
ale dzieki za info
Karoola - 04-04-2013, 00:17
AnIeLa, monta, a nie może jedna wysłać drugiej...?
monta, w całej tej dyskusji chodzi chyba raczej o to, że owszem, Brit premium nie jest najlepszy na świecie, ale za swoją cenę lepszej karmy nie znajdziesz, a za cenę PPS już tak. A składy są 'porównywalne'.
AnIeLa - 04-04-2013, 15:03
Karoola napisał/a: | a nie może jedna wysłać drugiej...? |
1,5 kilo to za mało, żeby sprawdzić jak pies zareaguje na daną karmę.
Yedienia - 19-07-2013, 13:31
Czy można dostać próbki Planet Pet Society?
aulinka_pa - 13-09-2013, 21:23
Yedienia napisał/a: | Czy można dostać próbki Planet Pet Society? |
Pewnie że można, na większości wystawy międzynarodowych jest stoisko
albo napisz na @ ze strony http://www.planetpet.pl/
Pocztą myślę że też da rade wysłać
szalej - 13-09-2013, 21:24
Moje dostały próbki i wszystkie karmy im bardzo smakowały ale jednak adult wygrał )
Pikuś - 04-11-2013, 17:59
Karmi ktoś Planet Pet? Jak wrażenia?
Almathea83 - 04-11-2013, 18:15
Pikuś, już pisałam w wątku Britowym- Moren jest po 1 worku Planet Pet dla ras dużych z kurakiem i jestem bardzo zadowolona, sierść się tak poprawiła, że pies jest mięciutki jak kaczuszka kupy nieregularne i czasem mało zwarte, ciekawe czy się poprawią jeszcze. Teraz wskoczyłam na 1 worek Brita bo miałam zapas, ale kolejny to już prawie na pewno będzie Planet Pet
co do smaku to się nie wypowiadam bo Moren- oprócz sałaty i pietruszki- zje wszystko
anna34 - 04-11-2013, 18:19
Almathea83 napisał/a: | co do smaku to się nie wypowiadam bo Moren- oprócz sałaty i pietruszki- zje wszystko |
No patrz,a mój nawet i to zeżre
Ewelina - 04-11-2013, 18:23
anna34 napisał/a: | No patrz,a mój nawet i to zeżre | moja też plus cebulę
Almathea83 - 04-11-2013, 18:23
anna34, no widać Moren francuski piesek ale pietruszki tej zielonej częsci nie je, widocznie mu w zęby włazi
gdzie zamawiacie Planet Peta?
anna34 - 04-11-2013, 18:26
Almathea83 napisał/a: | gdzie zamawiacie Planet Peta? |
szalej zamawia od Pauliny ze sklepu np.
Ja jeszcze nie zamawiałm wogóle,mam zamiar dopiero,chyba
Almathea83 - 04-11-2013, 18:27
anna34, a to trzeba pisać normalnie do niej bezpośrednio np na com.pl czy przez ich stronę się dowiadywać?
anna34 - 04-11-2013, 18:29
Almathea83 napisał/a: | a to trzeba pisać normalnie do niej bezpośrednio np na com.pl czy przez ich stronę się dowiadywać? |
normalnie przez strone
Pikuś - 04-11-2013, 18:31
Almathea83, a jaką będziesz zamawiać? Bezzbożówkę?
Ja będę z Allegro
aulinka_pa - 04-11-2013, 18:52
Skep nie mój a TŻa także nie trzeba nic prywatnie
sklep jest tutaj :
http://www.petnetstore.pl/
zapraszamy do zamawiania-i jak ktoś chce próbki to pisać śmiało co dorzucić
Almathea83 - 04-11-2013, 18:54
aulinka_pa, ooo tu też masz konto to będę pisać za jakieś 2 tygodnie pewnie
Pikuś, zbożówkę bo nie mam takiego budżetu, żeby kupować z wyższej półki ale ta z kurakiem ma fajny skład, więc warto
[ Dodano: 04-11-2013, 19:15 ]
ups, przesyłka za 25 PLN trochę mnie przygniotła, szczerze mówiąc
aulinka_pa - 04-11-2013, 21:48
Almathea83 napisał/a: | Dodano: 04-11-2013, 19:15 ]
ups, przesyłka za 25 PLN trochę mnie przygniotła, szczerze mówiąc |
Faktycznie - to chyba jakiś błąd-już przekazałam wyżej..
W razie pytań zapraszam też na stronę marki: http://www.planetpet.pl/
tam pełna oferta asortymentu oraz m.in lista sklepów stacjonarnych.
Jeżeli ktoś chciałby próbki - to też można pisać śmiało-jest opcja wysłania.
Dodatkowo na FB: https://www.facebook.com/PlanetPetSociety?fref=ts
można śledzić gdzie można zobaczyć produkty na żywo na najbliższej wystawie, dołączyć do konkursów i wygrać coś smacznego
AnIeLa - 04-11-2013, 22:04
Almathea83 napisał/a: | sierść się tak poprawiła, że pies jest mięciutki jak kaczuszka |
To raczej nie na plus dla Naszej rasy
U Nas taka po kastracji się zmieniła i mam teraz owcę
A co do karmy z chęcią bym wypróbowała ale kurak mojego uczula a kukurydzy ja mu nie funduję.
Almathea83 - 04-11-2013, 22:13
AnIeLa, do baranka to Moreniowi daleko, ale aż milej się przytula do takiego futrzaka aksmitnego on nigdy nie będzie miał takiej sierści jak np Teyla (ta to dopiero mięciutką sierść ma), ale jest o niebo lepiej niż po Bricie
AnIeLa - 04-11-2013, 22:20
Almathea83, jeszcze wszystko przed Wami Chociaż lepiej żeby się nie zbaranił jeśli chodzi o sierść. Labrador powinien mieć sierść twardą. Bynajmniej tak mnie się zdaje.
Almathea83 - 04-11-2013, 22:26
AnIeLa, no Moren ma twardą, a przed miesiącem miał taką szczecinę że się potrafiła mi w skórę wbić taka szczotka normalnie- u psów na północy w Europie to cecha podobno pożądana, ale mnie się nie podobało. Teraz jest tak w sam raz i niech mi zacznie baranieć, to go z powrotem przestawię na Brita
szalej - 05-11-2013, 14:28
My jesteśmy już po 2-gim worku podstawowej karmy i jestem zachwycona Na dniach zamawiam trzeci worek i zastanawiam się czi i hakera na Planet pet nie przerzucić Jak już pisałam, nie wiem ile też daje olej ale karma + olej daje niesamowite efekty jeśli chodzi o sierść
AnIeLa, zeby cię uspokoić, Bliska regularnie jeździ na wystawy i sierść jest oceniana jako idealna teraz jest jeszcze lepsza bo baaaardzo gęsta, podszerstek miećiutki, wierzchnia twarda i błyszcząca Super
No i jeśli chodzi o smak to ja mam psa niejadka a tą wcina aż uszy jej się trzęsą, ale na zaś tym razem zmienie smak coby jej się nie znudziło
Ewelina - 05-11-2013, 14:38
szalej, Może i my spróbujemy skoro tak ją zachwalacie. Podstawowa to zbożowa?
szalej - 05-11-2013, 14:53
Ewelina, tak my mamy dokładnie tą: http://www.petnetstore.pl...g,283,,283.html
i ten olej:
http://www.petnetstore.pl...l,300,,300.html
teraz myślę, że może sobie zamówie tą dla aktywnych
ale jeszcze dodam może dlaczego chce też Hakerowi karmę zmienić Otóż zawsze u nas w kuchni stoją dwa worki karm - jeden Bliskiej, jeden Hakera i nigdy psy ich nie ruszały Odkąd Bliska je planet pet haker regularnie rozrywa jej karme i jej wyjada! A ma swoją obok Dlatego mu chyba ulegniemy i jemu też planet pet sprawimy skoro tak mu smakuje
Ewelina - 05-11-2013, 14:59
dzięki skuszę się na karmę i olej. A jak dostawa z tego sklepu szybko, sprawnie?
Almathea83 - 05-11-2013, 15:00
Ewelina, my mamy tę: http://www.petnetstore.pl...g,281,,281.html
AnIeLa - 05-11-2013, 15:48
szalej napisał/a: | AnIeLa, zeby cię uspokoić, |
Ja nie jestem zaniepokojona
szalej napisał/a: | Bliska regularnie jeździ na wystawy i sierść jest oceniana jako idealna teraz jest jeszcze lepsza bo baaaardzo gęsta, podszerstek miećiutki, wierzchnia twarda i błyszcząca |
A no własnie .
Siekiera - 05-11-2013, 23:52
szkoda że jest tam kukurydza...No i że nie mam oferty dla szczeniaka z jagnięciny bo na kurczaku dużo się drapał
Rinuś - 06-11-2013, 09:44
Ja też jestem zadowolona z PP, mieszam Brutusowi, co worek coś innego mu daję był na bezzbożowej z kurcZakiem, dla ras dużych, a teraz ma seniora z jagnięciną. Wcina aż mu się uszy trzęsą Jeszcze skusze się na ten olej jak Dominika go tak zachwala
kolejny worek może spróbujemy bezzbożowego łososia? Chociaż nie wiem czy Brutus nie reaguje źle na rybę w karmię bo po Firstmate z rybą miał mega luźne kupy...
[ Dodano: 06-11-2013, 09:46 ]
Siekiera napisał/a: | .No i że nie mam oferty dla szczeniaka z jagnięciny bo na kurczaku dużo się drapał |
chyba jest z jagnięciną?
http://www.petnetstore.pl...g,297,,297.html
Cytat: | Głównymi składnikami kompletnej karmy Planet Pet są smaczny kurczak lub jagnięcina. |
no ale kukurydza jest.
Ewelina - 06-11-2013, 09:54
zamówiłam bezbożnego Łososia zobaczymy
szalej - 06-11-2013, 14:54
Ja się zdecydowałam jednak tym razem na dla dużych ras Popróbujemy sobie różnych smaków i Hakersky seniora lighta w końcu swojego dostanie
Siekiera - 07-11-2013, 00:28
Nie mam dla szczeniaka z jagnięciną
[ Dodano: 07-11-2013, 00:38 ]
Rinuś napisał/a: | Ja też jestem zadowolona z PP, mieszam Brutusowi, co worek coś innego mu daję był na bezzbożowej z kurcZakiem, dla ras dużych, a teraz ma seniora z jagnięciną. Wcina aż mu się uszy trzęsą Jeszcze skusze się na ten olej jak Dominika go tak zachwala
kolejny worek może spróbujemy bezzbożowego łososia? Chociaż nie wiem czy Brutus nie reaguje źle na rybę w karmię bo po Firstmate z rybą miał mega luźne kupy...
[ Dodano: 06-11-2013, 09:46 ]
Siekiera napisał/a: | .No i że nie mam oferty dla szczeniaka z jagnięciny bo na kurczaku dużo się drapał |
chyba jest z jagnięciną?
http://www.petnetstore.pl...g,297,,297.html
Cytat: | Głównymi składnikami kompletnej karmy Planet Pet są smaczny kurczak lub jagnięcina. |
no ale kukurydza jest. |
No właśnie ta kukurydza,zboża to raczej jakos chyba zdrowe nie jest dla psa...:P tzn z tego co wyczytałem oczywiście....
Rinuś - 07-11-2013, 08:34
To nie jest tak, że nie jest zdrowie tylko to są zapychacze i nic więcej i to tak naprawdę tylko ryż i kukurydza, nie ma żadnej pszenicy ani zbóż i to jest jak dla mnie na plus
ale każdy ma swoje zdanie
Almathea83 - 07-11-2013, 13:09
Rinuś, kukurydza to też zboże jakby nie patrzeć
Rinuś - 07-11-2013, 13:22
Wiem, ale bardziej mnie to boli niż pszenica np
aulinka_pa - 07-11-2013, 14:09
Jest linia karm bez zbożowych zarówno z kurczakiem jak i rybą-łosoś.
Tak formuła to samo mięso i warzywa.
Linia premium karm to karmy bez glutenowe.
Także dla każdego według uznania.
Agnieszka Majer - 26-03-2014, 20:50 Temat postu: Kukurydza kontra pszenica Sama unikam glutenu, poczytajcie o nim, zarówno w kontekście własnej diety jak i piesków. Warto. Pszenica jest głównym jego źródłem. Zastępuje się ją właśnie min kukurydzą. Może szału z nią nie ma ale i glutenu
Karmię właśnie psiury PP: dziewczyny dostają dla dużych ras a chłopaki właśnie bezglutenową bo się ciągle drapią
evecious - 03-05-2014, 15:54
Agnieszka Majer, Super promocja!
Pikuś - 22-06-2014, 14:43
Jest ktoś kto karmi pieseła PPS kurczak + ryż?
Kesja - 25-07-2014, 13:30
W końcu zebrałam się w sobie i zamówiłam PPS dla dużych ras, będziemy testować, jak by ktoś był zainteresowany to tutaj są w fajnej promocji: http://www.bdkarma.pl/pla...ch-ras,id-44678 Aż jestem ciekawa jak nam pójdzie przechodzenie na tą karmę
[ Dodano: 29-07-2014, 23:26 ]
Karma przyszła, dzisiaj zaczęłyśmy mieszanie, Ajra się zajadała przy okazji polecam sklep z którego zamawialysmy, super kontakt i szybciutka dostawa
|
|