| |
forum.labradory.org
|
 |
Inne zwierzęta - Szylki z Rydzyńskiej Gromadki :)
Elazar - 12-04-2013, 13:09 Temat postu: Szylki z Rydzyńskiej Gromadki :) Szynszyle trafiły do nas trochę przypadkiem Przeglądając oferty na tablica.pl znalazłem rozpaczliwą prośbę aby przygarnąć dorosłą parkę ponieważ ich właściciel musiał wyjechać i nie było możliwości aby zabrał je ze sobą. No i tak pojawiły się u nas w małej klateczce 2 dorosłe z młodym o którym właściciel nie wspomniał . Ponieważ mamy miękkie serducha i żal nam było to przygarnęliśmy całą rodzinkę. Martwiło mnie, że mają tak mało miejsca a luzem pobiegać przy labkach raczej nie mogły - laby traktują je jak "kotleciki" do chrupnięcia , no to w pewien weekend przerobiłem niepotrzebną szafę na klatkę - teraz mają w sumie dwupiętrową wolierę, gdzie mogą poszaleć...
Wczoraj okazało się, że zamiast 3 dorosłych mamy 5 bo w nocy urodziły się 2 młode.
Macie zdjęcia i podziwiajcie
za 2 miesiące będziemy szukali dla malców nowych domów bo inaczej grozi nam przyrost populacji w postępie geometrycznym
nikolajewna - 12-04-2013, 13:17
odseparowałeś samca?
Elazar - 12-04-2013, 14:07
nikolajewna,
Chwilowo nie, muszę jakąś klatkę dla niego skombinować
nikolajewna - 12-04-2013, 14:15
pytam, bo istnieje możliwość ponownego zapłodnienia samiczki (ruja poporodowa), a wówczas może się to niefajnie skończyć, bo będzie za słaba.
Elazar - 12-04-2013, 14:20
nikolajewna,
Ojjj to by było nie fajnie .... znaczy mam pilne zadanie w temacie lokum dla samca
monia.b.sz - 12-04-2013, 20:58
Maluszki są urocze!
nikolajewna - 12-04-2013, 21:10
Elazar, a jeszcze mi powiedz w jakiej konfiguracji trzymasz te szynszyle? Potomstwo razem z rodzicami? Czyli może dojść do zapłodnienia córki przez ojca lub matki przez syna???? Oczywiście nie pytam o maluchy, które przyszły na świat tylko o | Elazar napisał/a: | | 3 dorosłych | .
Sobcia - 14-04-2013, 21:13
nikolajewna
nasze szynszyle szary samiec i beżowa samiczka są w dużej klatce przerobionej z szafy a ich potomek nazwany Figielek, od małego mieszka osobno z synem, jest całkiem przez niego oswojony, to jego przytulasek, np siedzi mu na ramieniu i razem grają na komputerze
Ewelina - 15-04-2013, 08:29
Sobcia, fajniusie
bina071 - 15-04-2013, 21:47
Superaśne Zawsze chciałam sysie ale ostatecznie zawsze lądowały u mnie szczury Teraz dziecko w domu to koniec z braniem gryzoni, trzeba się ogarnąć
Maluszki cudowne, do schrupania
zaba - 16-04-2013, 09:18
O jeju jeju Zazdroszczę. Byle przeczekać rok i też jakieś przygarniemy
klaudia1234 - 10-07-2013, 09:31
OMG jakie piękne szylki. JA też mam mychę
http://pokazywarka.pl/b1tftl/ Moja kochana myszeczka
|
|