forum.labradory.org

Karmy suche - Karmy: JOSERA KIDS

Gosiamaczek - 13-04-2013, 06:58
Temat postu: Karmy: JOSERA KIDS
Heloo :-)
Karmię Majcię karmą Josera Kids. Polecił ją hodowca, karmię ją nią od początku. Bardzo lubi, wcina aż jej się uszy trzęsą. Pytanie dotyczy ilości jaką powinno się podawać według tabeli żywieniowej na opakowaniu. Wygląda na to, że trochę ją jakby przekarmiam (waży ok 18kg) bo: 10 kg do 180 g a 20 kg do 375 g i to są dawki na dzień a ja jej daję 3*dziennie po ok 200 g więc.... jak by zbyt wiele. Ale z drugiej strony jak dam mniej to będzie głodna (już próbowałam). W między czasie dostaje tzw. żwacze, jabłko, marchewka do jedzenie czasami dokładam kaszę z mięsem. W sumie nie wygląda na parówkę, czuje się dobrze no może kupy czasami ma gigantyczne (a może takie mają być) :beated: Dużo z nią spacerujemy i bawi się z psami.
Czy ktoś z Was karmi swojego psiaka tą karmą i ile jej podaje? Spytam też dziś weterynarza.

pysiagrzes - 30-09-2013, 20:12

Ja karmię swojego psiaka tą właśnie karmą. Ma dopiero 4 miesiące, więc daje mu od 170 do 180 g....zależny jak m się sypnie:) Dodatkowo w ciągu dnia jakiś owoc, danonek, smakołyki lub kawałek mięska (dosłownie dla smaku) i nie wiedzę, aby miał problemy z wagą...dzisiaj ważony 14, 300 kg.
Nikaaa - 30-09-2013, 20:58

Gosiamaczek napisał/a:
10 kg do 180 g a 20 kg do 375 g i to są dawki na dzień a ja jej daję 3*dziennie po ok 200 g więc.... jak by zbyt wiele. Ale z drugiej strony jak dam mniej to będzie głodna (już próbowałam).
Jezu dajesz psu 3 x 200g czyli 600g dziennie? :P Pozatym te dawki 10-20kg to jest waga psa dorosłego, powinnaś patrzec na przedział około 30kg (jak dla suczki). A labki są wiecznie glodne, więc tym się nie sugeruj ;)

[ Dodano: 30-09-2013, 21:58 ]
Ehhh nie zauwazyłam, że post jest z kwietnia :P No cóz, może Gosiamaczek kiedyś przeczyta :P

pysiagrzes - 03-10-2013, 06:54

W sumie, to ja też chyba niekoniecznie dobrze dawkowałam swojemu karmę - -za mało. Ale na szczęście mój mąż nie może oprzeć się jego błagalnemu spojrzeniu i zawsze go dokarmiał :P