forum.labradory.org

Zęby, skóra, oczy, sier¶ć, pazury i uszy - Brodawki

dominika92 - 30-04-2013, 12:00
Temat postu: Brodawki
Czy który¶ z waszych psów miał kiedy¶ brodawkę? Heli jaki¶ czas temu zrobiła się "krostka", postanowili¶my obserwować. Jak zaczęło rosn±ć umówili¶my się na wizytę do dermatologa,który z cał± pewno¶ci± stwierdził, że to brodawka, ale trzeba wyci±ć bo będzie psa swędzieć i może rozdrapać i będzie się babrało. Umówili¶my się na wizytę do chirurga na wycięcie i wczoraj czyli dzień przed planowanym zabiegiem pies machn±ł łap± i zrobiła się rana..No to do weta, który ranę oczy¶cił i dał zastrzyk przeciwzapalny.
Dzi¶ mamy zabieg wycinania..niby zwykła brodawka, a koszt 320 zł. Kwestia wagi psa i znieczulenia a nie samego wycinania..

Ewelina - 30-04-2013, 12:02

dominika92, Yokula też ma jedn± brodawkę już jaki¶ czas ale w niczym jej nie przeszkadza więc nie ruszamy.
dominika92 napisał/a:
Dzi¶ mamy zabieg wycinania..niby zwykła brodawka, a koszt 320 zł. Kwestia wagi psa i znieczulenia a nie samego wycinania..
Cena masakryczna :beated:
dominika92 - 30-04-2013, 12:05

Ewelina, u nas jest za uchem więc ryzyko rozdrapania duże..
Ewelina - 30-04-2013, 12:07

dominika92, Yoko ma na szyi ale cały czas jest nienaruszona. Więc na razie nie my¶lę o usunięciu jej, ale gdyby tylko zaczęła się ni± interesować pewnie zależałoby mi na niej usunięciu. Mam nadzieje, że Hela dobrze zniesie zabieg. Trzymam kciuki.
tenshii - 30-04-2013, 12:47

dominika92, Teyla ma taki krwiaczek obok ucha, ale nam zaproponowano wymrażanie albo usunięcie laserowe. Oba zabiegi ZNACZNIE tańsze. Pierwszy bez narkozy, drugi w narkozie, ale ten drugi daje 100% pewno¶ci na usunięcie. Ponadto sam zabieg nie trwa tyle co zabieg wycięcia i w ogóle jest podobno znacznie lepszy. Weci, z którymi gadałam w ogóle nie brali pod uwagę zabiegu typowo chirurgicznego.

Ah no i Teyla co chwilę sobie to rozdrapuje, to krwawi, a potem jest odrobinę większe.
Pewnie tego lata będziemy usuwać laserem.

Wygl±da jak ¶wieżo wbity kleszcz.