| |
forum.labradory.org
|
 |
Stawy, dysplazja - Złamania
Gosiamaczek - 03-05-2013, 17:30 Temat postu: Złamania Moja Majka ma pęknięty palec pierwszy od wewnątrz łapki, mały odprysk od kości. Kiedy to się stało, jak, od czego nie mamy pojęcia. Najpewniej od wściekania, skakania, uderzenia w coś łapką. Lekarz nie może łapy wsadzić w gips bo sunia rośnie (ma 5 m-cy). Zawinął jej taką bulwę na łapie (we wtorek) od góry do dołu z warstw ligniny, plastra i na czubku usztywniającej siatki. Mamy chodzić i zmieniać to co tydz. Najkrócej 2-3 tyg najdłużej 4 tyg. Pies ma tego nie moczyć (ciekawe jak jak pada od 2 dni a zawijasy z folii i taśmy nie wiele dają), ma nie szaleć (no z tym się nie da) i nie zerwać (na szczęście specjalnie jej to nie przeszkadza). Mam do Was pytanie czy mieliście taki niemiły wypadek ze swoim szczeniakiem? i czy metody leczenia były podobne? Na pewno pies z tym tydz nie wytrzyma (jutro idziemy to zmienić!) bo i ta bulwa jest brudna okropnie i już się zsunęła i pies chodzi jak pokraka. Boję się, że jej się łapka odkształci i zamiast dobrze, będzie gorzej. Proszę o info.
pasiconik - 03-05-2013, 20:07
Gosiamaczek, mała miał rentgen łapki, tak?
Gosiamaczek - 03-05-2013, 21:08
No ba... ja bardziej przejęta niż pies. Jutro pogadam z wet bo ja sobie nie wyobrażam tego zawijasa na łapie
Aleksandra - 06-06-2013, 20:56
Gosiamaczek, o kurka my nawet nie tak daleko od siebie mieszkamy i mamy podobny problem. Moja wet z Tłuszcza powiedziała, że też nie ma co wsadzać łapy w gips bo nie jest załamana. Nelka utyka i powiedziała, że może to potrwać jeszcze ze trzy tygodnie do całkowitego wygojenia.Neilla nie ma żadnej bulby owiniętej nasza wet kazała robić okłady z sody ( łyżeczka na pół szklanki wody) przez kilka dni i oczywiście nie forsować jej. A mogę wiedzieć gdzie chodzicie do wet szukam dobrego i sprawdzonego, tą naszą wet też chwalą, ale zawsze dobrze mieć kogoś w zanadrzu.
[ Dodano: 07-06-2013, 11:00 ]
O kurka, ale ze mnie gapa Twój pies pewnie już nieźle bryka, nie spojrzałam na datę postu, dopiero dziś mnie tchnęło aby zerknąć. Napisz jak długo dochodziła do formy jej łapka.
|
|