| |
forum.labradory.org
|
 |
Znalazły dom - Biszkoptowy, 1.5 roczny Bingo szuka domu - Słupsk
Ryniu - 21-05-2013, 10:53 Temat postu: Biszkoptowy, 1.5 roczny Bingo szuka domu - Słupsk
| Cytat: | Szukam nowego dobrego domu dla pieska.
Bingo tak się wabi, urodził się 22.10.2011 rasy Lablador retriver, maść biszkoptowa. Bardzo lubi jeździć na plażę, wyprawy do lasów, uwielbia jak ktoś poświęca mu dużo czasu i uwagi. W ubiegłym roku latem Bingo miał wypadek, ma amputowaną główkę kości biodrowej, na szczęście nie przeszkadza mu to chodzeniu, czy w bieganiu, aż sama Doktor się zdziwiła jak Bingo porusza się i funkcjonuję po operacji. Biega bawi sie skacze kto nie wie o wypadku naszego pieska to nie widzi różnicy.
Pieska od małego karmimy tylko i wyłącznie suchą karmą Pedigree, ogólnie ma apetyt na wszystko ale ze względu na ich łakomstwo i szybkość tycia staramy się dbać o jego dietę tak aby jego waga nie przeszkadzała mu w jego kondycji.
Bingo, nie ma rodowodu, ojciec jego ma rodowód i bierze udział w wystawach gdzieś zagranicą, ojciec jest maści czarnej matka biszkoptowa.
Szukamy bezpiecznego domu dla Bingo ze względu na astmę naszego 5 letniego synka, który obecnie jest na lekach ale choroba jest tak dokuczliwa dla tak małego dziecka, że gdy tylko zaczyna się bawić z pieskiem ( a ciężko zabronić i odkleić go od pieska) naszego synka męczy okropny duszący kaszel, który powoduję wymioty, zapchany nosek, który utrudnia mu oddychanie, wiem ze jest to bardzo uciążliwe bo żona również miała alergię na sierść , która przemieniła sie w astmę, a powiem szczerze,że obawiamy się jeszcze o naszą roczną córeczkę żeby ona czasem również nie odziedziczyła alergii.
Bardzo chcemy aby Bingo trafił do domu gdzie zaopiekują się nim ludzie, którzy kochają zwierzęta aby miał dużo miłości. Przede wszystkim aby były to dobre i bezpieczne ręce. Nie chcemy go sprzedać chcemy go powierzyć ludziom o głębokich sercach przywiązaliśmy się do niego bardzo trudno jest nam dostosować się do podjętej decyzji, ale w tej sytuacji najważniejsze jest dla nas zdrowie naszego synka, który pokochał Bingo do takiego stopnia, że szybko wybacza mu pogryzioną zabawkę czasami to się zdarza ale jest tak kochającym psiakiem że nie można się na niego pogniewać.
Prześlę zdjęcie naszego Binga jak uda się wam znaleźć dla niego dobry dom będę wdzięczy do końca życia, nie chce oddać pieska do schroniska, ani pozwolić na szukanie domu przez Panią ze schroniska bo wiem w jakie ręce piesek może trafić.
Piesek przebywa w miejscowości Słupsk i nie jest wykastrowany.
|
KandB - 21-05-2013, 13:03
Jaki cudny! Na pewno szybko znajdzie nowy, kochający domek i szczęściem w nieszczęściu jest to, że jego właściciele po prostu go nie wyrzucili. Powodzenia piesku!
jolam - 28-05-2013, 13:36
Czy mogę prosić o telefon kontaktowy, jest rodzina zainteresowana psiakiem
Ryniu - 28-05-2013, 14:11
jolam, poproś najpierw zainteresowanych o wypełnienie zgłoszenia:
http://forum.labradory.org/zgloszenie/
Czy wizytę PA załatwisz? Państwu zależy na tym aby domek był naprawdę dobry.
Aktualnie o psa stara się też ktoś z Łodzi.
jolam - 28-05-2013, 14:46
Pani ma problem techniczny z zarejestrowaniem się na forum.
Dostałam pytanie o innego labka z ogłoszenia, który znalazł już domek. Pokazałam linki do różnych labków w potrzebie. Są zainteresowani na razie tym.
Więcej nic nie wiem.
Ryniu - 18-06-2013, 22:42
Bingo został wyadoptowany do Gdańska
|
|