forum.labradory.org

Lejdis - Solarium

AnIeLa - 26-05-2013, 17:33
Temat postu: Solarium
Prawdopodobnie wyda się to dziwne, ale chciałam poruszyć temat solarium.
Jako, że jeszcze nigdy w życiu nie byłam, a w tym roku nie dość, że zima długa to jeszcze słońce od miesiąca sobie ze mnie drwi i świeci w tygodniu gdy siedzę w murach za to w weekendy jest pochmurno i deszcze wpadłam na pomysł, że może skorzystam.

Mam pytanie do osób które chodziły. Jakie lepsze stojące czy leżące? Nie ukrywam, że leżące kojarzy mi się z trumną i trochę obawiam się w nim kłaść i jak często trzeba chodzić i na ile minut?

Mam nadzieję, że oprócz przyzwyczajenia skóry trochę pomoże mi też na rękę, która z dnia na dzień wygląda coraz gorzej i przeniosło się to po 4 latach na drugą :( Może trochę zasuszy.

Nulcia1 - 26-05-2013, 17:39

AnIeLa, Ja z racji tego , że mam ślub też zaczęłam chodzić byłam w sumie z 4-5 razy i jestem lekko opalona , w sumie tyle ile chciałam najwięcej byłam na 8 minut , jeśli chodzi o to , że kojarzy Ci się z trumną to nie ma obawy ja przynajmniej byłam na takim które nie zamyka się do końca (nie wiem czy w każdym tak jest bo mam małe doświadczenia ) jest radio i można ustawić sobie wiatraczki nie jest źle :) co nie zmienia faktu , że wole tradycyjne opalanie na słoneczku :)
Nikaaa - 26-05-2013, 17:40

AnIeLa napisał/a:
Mam pytanie do osób które chodziły. Jakie lepsze stojące czy leżące? Nie ukrywam, że leżące kojarzy mi się z trumną i trochę obawiam się w nim kłaść i jak często trzeba chodzić i na ile minut?
Ja lubię leżące, bo mnie relaksuje :) To kwestia gustu. Na stojącym generalnie łatwiej opalić np. pachy bo swobodnie możesz trzymać ręce w górze ;)

Jeśli chodzi o długość i częstotliwość opalania to ja bym radziła zacząć od około 6 minut i zobaczyć jak zareguje skóra. Jeżeli wszystko będzie ok to wydłuż czas :) W sklepach (nawet w dużych marketach) można kupić kremy na solarium, które chronia skórę i "bronzują". Bo te w saszetkach dostepne na solarium są drogie i moim zdaniem nie opłaca się ich kupować :P Ja jak zaczęłam chodzić na solarium to poczatkowo chodziłam co 2-3 dni a jak skóa złapała taki kolor jak chciałam to chodze raz w tygodniu, żeby utrzymać opaleniznę :)

[ Dodano: 26-05-2013, 17:41 ]
Nulcia1 napisał/a:
ja przynajmniej byłam na takim które nie zamyka się do końca (nie wiem czy w każdym tak jest bo mam małe doświadczenia )
Żadne nie zamyka sie do końca :)

AnIeLa jeśli masz obawy przed ciasnymi łóżkami poszukaj solarium na którym mają szerokie łóżka na których jest duzo miejsca i nie czujesz się ciasno zamknieta ;)

AnIeLa - 26-05-2013, 17:44

Nulcia1 napisał/a:
co nie zmienia faktu , że wole tradycyjne opalanie na słoneczku :)

u mnie i z tym jest problem bo nie umiem się położyć i leżeć , nudzi mi się to chociaż jak kiedyś przysnęłam czytając książkę to po 15minutach Mama mnie obudziła żebym złaziła ze słońca- cała się spaliłam :beated:

Nikaaa napisał/a:
Jeśli chodzi o długość i częstotliwość opalania to ja bym radziła zacząć od około 6 minut i zobaczyć jak zareguje skóra.

No tak myślałam właśnie o 5 minutach na początek. Może zapytam jakie mają lampy czy nowe czy stare w sumie w tym stojącym to chociaż potańcować bym mogła lekko, a tak się położę i zasnę i będzie wstyd :D :-P

A kolejne pytanie laika tam trzeba coś samemu włączyć czy Pani mi wszystko ustawi ;D ?

Nulcia1 - 26-05-2013, 17:47

Nikaaa napisał/a:
Żadne nie zamyka sie do końca

tego nie wiedziałam :P

AnIeLa, ja też nie lubię leżeć na kocu :P zawsze opalam się grając w karty na leżaku albo w wodzie , chociaż jestem równomiernie opalona ale nie zależy mi :D

[ Dodano: 26-05-2013, 17:48 ]
AnIeLa napisał/a:
A kolejne pytanie laika tam trzeba coś samemu włączyć czy Pani mi wszystko ustawi

włącza się START

Nikaaa - 26-05-2013, 17:51

AnIeLa napisał/a:
u mnie i z tym jest problem bo nie umiem się położyć i leżeć , nudzi mi się
Ja mam podobnie :D

AnIeLa napisał/a:
Może zapytam jakie mają lampy czy nowe czy stare w sumie w tym stojącym to chociaż potańcować bym mogła lekko, a tak się położę i zasnę i będzie wstyd
Zawsze mówią, że mają nowe :D A z tym potańcowaniem to dobry pomysł, szybciej Ci czas zleci ;D

A co do obsługi to na 100% zostaniesz poinstruowana przez obsługę solarium :) Zazwyczaj poprostu włączasz przycisk START po położeniu się lub wejściu do stojącego. Czasami też dają 3 minuty na rozebranie się i wtedy łóżko włącza się automatycznie, ale jeśli wyrobisz się wcześniej to możesz włączyć sobie sama startem :)

Ja się przyznam, że lubię solarium :P I juz nie chodzi o samo opalanie a o to, że czuję się zrelaksowana i poprawia mi się humor (ponoć solarium sprzyja wytwarzaniu endorfin). Jest wręcz uzależniające.. ;D

Nulcia1 - 26-05-2013, 17:55

Nikaaa, a ja właśnie nie lubię :P zaraz mam przed oczami mojego znajomego który w wieku 23 lat miał zmarszczki jak stara babcia :D ale on był uzależniony i chodził prawie codziennie :beated:
Nikaaa - 26-05-2013, 18:04

Nulcia1 napisał/a:
zaraz mam przed oczami mojego znajomego który w wieku 23 lat miał zmarszczki jak stara babcia
O kurdę, to już musiał byc hardcore :D :D

Ja też nie lubię czegoś takiego, jak człowiek chodzi codziennie przez dłuższy okres czasu i właśnie wygląda 20 lat starzej.. :beated: Ja lubię solarium, ale bez przesady, chodzę aby utrzymać delikatną opaleniznę a nie wyglądać jak murzyn. Mam naturalnie jasną karnację i mam wrażenie, że lekko opalona skóra wygląda zdrowiej :)
Wklejałam juz to zdjęcie na forum, ale wklejam jeszcze raz bo jest najświeższe:
Chyba nie jestem pomarszczona :P :P

Też mam koleżankę, która ma co prawda 40 lat, ale wygląda jakby była zdrowo po 50-tce bo skóra jej się okropnie pomarszczyła, ale ona to chodzi prawie codziennie i to po 15-18 minut.. :-o

Wszystko jest zdrowe ale z umiarem :)

AnIeLa - 26-05-2013, 18:09

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :)

Chyba się wybiorę. Koleżanka mnie uświadomiła, że jak ona chodziła się opalać to się rozbierała do naga :-o

Ja pewnie w stroju kąpielowym wyskoczę :D :D :D

Nikaaa - 26-05-2013, 18:12

AnIeLa, ja też się opalam całkiem nago :P Ale to dlatego, ze nienawidzę odbitych ramiączek itp :P Zreszta jak się opalam na słońcu to też staram się zakryć tylko to co niezbędne i ściągać ramiączka z reszta niech się opala :P
Nulcia1 - 26-05-2013, 18:15

Nikaaa napisał/a:
Wszystko jest zdrowe ale z umiarem

no właśnie , wszystko jest dla ludzi ale z rozsądkiem :) Ty masz bardzo ładną opaleniznę :)

AnIeLa,
ja w majtkach tylko zostawałam , lepiej nie ryzykować bo nie wiadomo kto był przede mną :D

AnIeLa - 26-05-2013, 18:39

Ja mam schizy jakieś że na bank kamery są :D Z resztą w przebieralniach w sklepie też nie lubię mierzyć bluzek. Nigdy nie wiadomo dokąd sięga sklepowa kamera :-P
Nikaaa - 26-05-2013, 19:15

Nulcia1 napisał/a:
Ty masz bardzo ładną opaleniznę
Dzieki, mam nadzieję, że nie wyglądam jak 90-letnia murzynka :D

Nulcia1 napisał/a:
ja w majtkach tylko zostawałam , lepiej nie ryzykować bo nie wiadomo kto był przede mną
Coś w tym jest chociaż mi sie w Polsce podoba to, że po kazdej osobie łóżka są dezynfekowane przez obsługę. Czego nie mozna powiedzieć o UK, bo tu jak sobie sama łózka nie wytrzeć to będziesz się opalać w cudzym pocie..... :-o Dobrze, że chociaż stoją butelki z płynem antybakteryjnym i ręczniki papierowe bo bym się nie miała gdzie opalać :P

AnIeLa, a nawet jeśli są to co? :D Przez takie solarium przewalają sie całe stada dziewczyn i facetów, pomyśl sobie, że nie jesteś jedyna :D Zresztą, co Ci tam.. I tak Cię tam nie znają :P

Nulcia1 - 26-05-2013, 21:45

Nikaaa, właśnie jest bardzo naturalna -ładna , bo mi zawsze solarium kojarzyło się z pomarańczową opalenizną :P
Ewelina - 27-05-2013, 07:52

może i ja się wybiorę na solarium buzie, ręce i stopy mam opalone, ale co zresztą? :-P :D
missy - 28-05-2013, 13:15

a próbowała któraś opalania natryskowego ? Dobra alternatywa dla tych co nie lubią tradycyjnego solarium :) Polecam szczególnie przed jakimis większymi uroczystościami jak ślub :)
FadGoś - 28-05-2013, 16:06

Ja tam lubię stojące :-P a jak ma Fit stepera to już w ogóle bajka :D :D :D
AnIeLa, na początek to tak max 5 min co byś się nie spalila :)
missy napisał/a:
a próbowała któraś opalania natryskowego ?
ja osobiście nie , ale mam koleżankę ktora się skusiła i nie byla zadowolona . Podobno przy zmywaniu sie pojawiaja sie zacieki , a mnie osobiscie kolor tej opalenizny nie podobał
Rysia88 - 28-05-2013, 16:12

Ja wolę leżące - na stojącym byłam raz - strasznie się wynudziłam bo ja nie lubię stać :-P na leżącym można się odprężyć :)
missy - 28-05-2013, 17:03

FadGoś napisał/a:
a jak ma Fit stepera to już w ogóle bajka

a to takie wynalazki też są???

Milena - 28-05-2013, 17:07

Nulcia1 napisał/a:
lepiej nie ryzykować bo nie wiadomo kto był przede mną

Dlatego pracownicy salonu zawsze powinni dezynfekować łóżka na oczach klientach. A jeśli tego nie robią to radzę się o to upomnieć ;]

Pattina - 28-05-2013, 17:41

missy napisał/a:
a próbowała któraś opalania natryskowego
Tak ja byłam :)
Jestem po Kosmetologi i już się naoglądałam skutków po solarium i to zboczenie mi już zostało więc nie korzystam z solarium.
Na opalaniu natryskowym byłam raz i źle trafiłam, kolor był ok ale jakieś lipne pigmenty bo zmyły się po 1 myciu :P
Milena napisał/a:
A jeśli tego nie robią to radzę się o to upomnieć ;]
Koniecznie! Moja znajoma złapała pięknego grzybka na solarium i niestety już dośc długo się z ustrojstwem męczy :<
Nulcia1 - 28-05-2013, 20:33

Milena, wiem , że dezynfekują ale to nie zmienia faktu , że jakoś mnie to brzydzi i nie ściągałbym majtek :P
FadGoś - 28-05-2013, 20:40

Cytat:
a to takie wynalazki też są???
koło mnie w solarium taki wynalazek jest :D :D :D przyjemne z pożytecznym :-P i czasami chodze tylko po to aby mi dupelke wytrzęsło :D :D :D
Milena - 29-05-2013, 11:18

Nulcia1, ja tylko tak ogółem o dezynfekcji :-P bo czy ktoś ściąga majtki czy nie to już jego interes ;D
Nulcia1 - 30-05-2013, 09:51

Milena, wiem wiem :P
Nikaaa - 31-05-2013, 20:42

missy napisał/a:
a próbowała któraś opalania natryskowego ?
Nie lubię pomarańczowej opalenizny :P A taka bez wątpienia jest po "spray tanie". No i to zmywanie.. Wydaje mi się, (podkreślam słowo "wydaje" bo nigdy nie próbowałam :P ), że efekt jest podobny jak po samoopalaczu - powstaja plamy i zacieki.
AnIeLa - 31-05-2013, 20:46

Jutro będzie ten dzień / chyba że wyjdzie słońce to pójdę na działkę ;D / nastawiam się psychicznie :D
Nikaaa - 31-05-2013, 20:49

AnIeLa, trzymamy kciuki! :D :D Koniecznie zdaj relacje jak było :D :D :P
AnIeLa - 31-05-2013, 20:56

Nikaaa, śmiej się śmiej. :P Mi do śmiechu nie jest z wizją spalenia się tam :D
Karoola - 31-05-2013, 21:00

AnIeLa, od razu mam przed oczami wizje z durnych programów typu "śmierć na 1000 sposobów".... :D Zdaje się, że solarium też tam było 8)
:-P ;* No, to powodzenia jutro!

Nikaaa - 31-05-2013, 21:01

AnIeLa, ja sie tylko szeroko usmiecham :P Nie no powaznie, nie śmieję się, ale jestem ciekawa czy Ci się spodoba bo jak widać nie każdy to lubi :)
Karoola - 31-05-2013, 21:06

Ja byłam raz, jako dziecko ;] u cioci :-P ale na jakieś dosłownie dwie minuty, tak żeby zobaczyć, jak to jest :-P No i fajnie, ale od jakiegoś czasu jestem zagorzałą przeciwniczką UV i do solarium już nie pójdę.
nikolajewna - 31-05-2013, 21:19

a ja mam przed oczami film "Oszukać przeznaczenie 3" :bad:
Nikaaa - 31-05-2013, 21:20

nikolajewna, nie oglądałam więc nie wiem co tam się wydarzyło, ale wystarczy, że mam dziwnie ściśnięty żołądek latając samolotem po "Oszukać przeznaczenie 1" :lookdown:
nikolajewna - 31-05-2013, 21:37

Nikaaa, "Oszukać.." jest super. Szczególny ubaw miałam na piątce :D . Ponieważ AnIeLa, się wybiera na solarium, to ja daruję sobie wklejanie linka z tą sceną :p
Nikaaa - 10-06-2013, 06:32

AnIeLa, puk, puk! :lookdown: Zacięłaś się w tym solarium, że nic nie piszesz czy co? ;D :P Jak było? :)
nata - 10-06-2013, 12:21

Nikaaa napisał/a:
Zacięłaś się w tym solarium, że nic nie piszesz czy co?

albo tak jej się spodobało, że postanowiła stamtąd nie wychodzić :haha:

Ja czasami skorzystam z solarium, ale nieczęsto. Najczęściej na wielkie wyjścia Swego czasu solarium pomagało mi także przy problemach skórnych na rękach i udach, bo naświetlanie okazywało się zbawienne :)

AnIeLa - 11-06-2013, 16:23

Nikaaa napisał/a:
Zacięłaś się w tym solarium, że nic nie piszesz czy co? ;D :P Jak było? :)

Nie byłam. :P Poczekam może sie opale naturalnie :D

Pikuś - 11-06-2013, 17:08

Potrzebuję być opalona na przyszłą sobotę, a na prawdziwe słońce nie mam co liczyć :P Chodzi mi o lekką opaleniznę, a nie o skwareczkę :D
Kiedy i na ile powinnam iść? Dodam, ze mam jasną karnację :)

Nikaaa - 11-06-2013, 22:29

Pikuś, po jednej wizycie efektów raczej nie ma, dobrze by było iść ze 2-3 razy. Ewentualnie dokupić za kilka zł jakieś bronzery czy przyśpieszacze opalania, wtedy efekt że będzie bardziej zadwalający :) I radziłabym zacząć od 5-6 min i zobaczyć jaka będzie reakcja skóry, jeśli nie będzie Cię nic piekło go następnym razem spróbuj minutkę dłużej :)

Ja na poprzednim wolnym siedziałam 4 dni na słońcu, od wschodu do zachodu :D więc pięknie się opaliłam na słoneczku :) Niestety przez najbliższe dni jak nie tygodnie będę skazana na solarium.. :<

pasiconik - 11-06-2013, 22:46

Pikuś, nie wiem jak tam u was, ale ja w większości solariów spotykam się z zasadą, że zezwalają na opalanie osobom pełnoletnim, więc weź też pod uwagę taką ewentualność ;)
Ja też zamierzam się wybrać na parę sesyjek, przez ten słoneczny zryw parę tygodni temu ładnie mnie słonko złapało, ale co z tego, jak już mi wszystko zeszło, a na naturalne opalanie przestałam już liczyć :< Nie znoszę być blada latem :->

Pikuś - 11-06-2013, 22:58

pasiconik, spokojnie jak na wojnie ;)
nata - 17-06-2013, 21:21

pasiconik napisał/a:
Nie znoszę być blada latem

Ja też...czuję się jak białas, bo mam jeszcze jasne włosy.
Dlatego dzisiaj zafundowałam sobie 8 minutek ;D