forum.labradory.org

Lejdis - Paznokcie

Nikaaa - 12-06-2013, 21:31
Temat postu: Paznokcie
Dziewczyny ratujcie! :haha:
Od pewnego czasu staram się zapuścić paznokcie co nie jest łatwe z uwagi na to, że są cienkie, łamliwe, bardzo podatne na urazy mechaniczne i rozdwajające się. Samo malowanie lakierem nie wystarcza więc zainwestowałam w odżywkę Sally Hansen z bambusem i zieloną herbatą. Myślę też nad zaopatrzeniem się w jakieś suplementy dzięki którym wzmocnię paznokcie. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

donia457 - 13-06-2013, 10:26

Nikaaa, tak,zrób sobie "żelowe" co prawda plytka paznokcia bedzie spilowana ,ale troche bedzie tez ochroniona przed czynniki mechaniczne
ja mialam taki sam problem,polozylam,zrobily sie piekne,twarde i mocne, :)

Borówka - 13-06-2013, 10:40

Ja niestety też próbowałam odzywek, olejków, Vitapil i inne cuda. Paznokcie odkąd pamiętam łamały mi się i rozdwajały, pomimo zdrowego odżywiania i prawidłowych wyników badań. Taka moja uroda, więc mam teraz akryl, żel gorzej mi się trzyma. Oczywiście nie robię jakiś wielkich szponów, możesz sobie na początek zrobić delikatny french :)
AnIeLa - 13-06-2013, 16:14

Nikaaa, dobra jest też odzywka 8 w 1 z eveline, + skrzyp polny tylko, że skrzyp trzeba brać minimum 2-3 miesiące aby było widać efekty ale działa/ no i na włosy też dodatkowo działa ;)

Mi ostatnio stała się "tragedyjka" paznokieć na dużym palcu u stopy wyskoczył mi z macierzy w jednym kąciku i pękł dalej. Chyba całe lato w adidasach bede musiała przzechodzić :confused:

Nulcia1 - 13-06-2013, 16:25

Nikaaa, polecam capivit włosy , skóra , paznokcie :)
Nikaaa - 13-06-2013, 16:29

donia457, Borówka, wolałabym bardziej naturalne sposoby. Myślałam o żelu czy hybrydach ale nie naprawi to moich naturalnych paznokci więc problem będzie powracał. Przedłużanie już wogóle odpada bo mam po tym płytkę tak miękką że mogę wyginać paznokcie w każdą stronę :doubt:

AnIeLa, co do tej odżywki z Eveline to czytałam że jest skuteczna, ale zawiera też ponoć bardzo szkodliwy formaldehyd ( taka się ostatnio zrobiła moda na bez-formaldehydowe kosmetyki :P ) więc mam mieszane uczucia :P

Ewelina - 13-06-2013, 16:30

Nikaaa, a stosowałaś regenerum na pacnokcie. Ja mam krem do rąk z tej linii i jest mega fajny :)
Pattina - 13-06-2013, 16:45

donia457 napisał/a:
co prawda plytka paznokcia bedzie spilowana
Jeśli zabieg żelowania jest przeprowadzony poprawnie, płytka nie ma prawa zostać spiłowana. Nie może naturalny paznokieć ucierpieć :)

Ja żeluje non stop pazury od 7 lat :)
Oprócz tego łykam różne cud specyfiki jednak na mnie osobiście nic nie działa lepiej jak picie ziół pokrzywy i skrzypu. Pije to na zmianę, 2 kubki dziennie przez okres 3 miesięcy, później należy zrobić miesiąc przerwy i można zacząć od nowa.
Fakt nie jest to nasmaczniejsze ale u mnie działa cuda,:)

aganica - 13-06-2013, 17:22

Najpierw kładę diamentową odżywkę /Sally Hansen/
Potem lakier /complete salon manicure - Sally Hansen/
Na koniec wysuszacz 3w1 EVELINE
Paznokcie mam twarde, długie - lakier trzyma się około tygodnia, tylko trochę się wyciera od klawiatury :-P

aganica - 13-06-2013, 17:28

Tak wyglądają po tygodniu... muszę..koniecznie je zmyć i zrobić od nowa :D :D

figula1 - 13-06-2013, 20:36

Na paznokcie, włosy i nie tylko pomocny jest krzem organiczny do picia. :)
Karoola - 13-06-2013, 23:38

Uważajcie na tą 8in1 z Eveline - ja mam, stosowałam tylko kilka razy i było ok, ale mojej koleżance po dłuższym stosowaniu zaczęły odchodzić paznokcie :-o Zresztą takich historii w necie się o niej naczytałam, ze już boję się ją stosować :beated:
pasiconik - 13-06-2013, 23:54

Nikaaa, ja najmocniejsze i najbardziej zadbane paznokcie miałam podczas stosowania odżywki "Mirale Growth" Sally Hansen, w złotej buteleczce. Pracowałam jako kelnerka, i wiadomo, wiecznie kontakt z wodą, a ja jak pomalowałam jeszcze frencza, to się mnie ludzie pytali gdzie robiłam swoje paznokcie. Parę dni temu kupiłam nową buteleczkę i mam właśnie na paznokciach, mam nadzieję, że zadziała tak fenomenalnie jak kilka lat temu.
donia457 - 14-06-2013, 00:07

Pattina napisał/a:

donia457 napisał/a:
co prawda plytka paznokcia bedzie spilowana
Jeśli zabieg żelowania jest przeprowadzony poprawnie, płytka nie ma prawa zostać spiłowana. Nie może naturalny paznokieć ucierpieć

ja przy pierwszym nakładaniu ,mialam w tragicznym stanie plytke,dlatego została spilowana,ale przy drugim razie mialam juz ok,i tez mialam spilowana, :<
od tamtego czasu nie nakladam zadnych zeli,paznokcie maluje odzywka z zelatyna INGLOTA

Karoola - 14-06-2013, 00:19

Moja mama jest kosmetyczką, paznokcie też robi i nigdy nikomu krzywdy żelem nie wyrządziła, przyrzekam :) Ja raz sama sobie ZDARŁAM żel z paznokci (głupie to było... :beated: ) i miałam potem cieniutkie i łamiące się, ale to sama sobie zrobiłam :brick:
Natomiast moja przyjaciółka od bardzo dawna obgryzała paznokcie, miała je w fatalnym stanie, takie "kuciupy" brzydkie. Pewnego dnia przyszła do salonu mojej mamy i zrobiła żele - od tamtego czasu robiła je regularnie przez kilka miesięcy, a jej paznokcie wróciły do ładu. Teraz ma bardzo ładną, długą płytkę.

Nikaaa - 14-06-2013, 09:03

pasiconik, przeglądałam różne odżywki Sally Hansen i wybrałam tą z bambusem bo wydawała się być najbardziej naturalna, ale nie wiem na ile będzie skuteczna bo stosuję ją dopiero kilka dni :) A czy ta którą Ty używasz jest tylko jako podkład czy można również używać jako "top coat"? :)
aga - 14-06-2013, 09:30

u mnie żadne odżywki nic nie dają ale mam swój inny skuteczniejszy i lepszy sposób :-)
jak tylko zaczynają być łamliwe to zjadam z 2-3 kiwi i jest super, nie rozdwajają się i są twarde :-) tak więc ja polecam jeść kiwi :-)

evecious - 14-06-2013, 14:38

U mnie znowu na paznokcie działa CP http://www.doz.pl/leki/p1195-Calcium_pantothenicum
Witamina PP :) no i odżywka Peggy Sage, jak dla mnie najlepsza! :) http://wizaz.pl/kosmetyki...p?produkt=42393

Pattina - 14-06-2013, 16:25

donia457 napisał/a:
tez mialam spilowana,
Trafiłaś na rzeźniczki a nie stylistki paznokci.... :(
aga - 14-06-2013, 17:10

o pardon, ja z kiwi nie rzeźniczka ;-P
Almathea83 - 14-06-2013, 17:31

pasiconik napisał/a:
Sally Hansen, w złotej buteleczce.

u mnie w pracy dziewczyny też ją polecają. Ja swojego czasu jak miałam łamliwe paznokcie, też używałam Hansen, ale w srebrnym flakoniku i też super się sprawdziła. Od tamtego czas bardzo rzadko maluję paznokcie, więc to chyba też dzięki temu są naprawdę twarde i mocne :)

Kesja - 14-06-2013, 18:36

Dziewczyny myślicie że tą odżywkę Sally Hansen dostanę w Rossmanie na przykład? :)
Ostatnio paznokcie nie dość że mam cienkie to jeszcze się łamią i rozdwajają.
pasiconik, ty tą odżywkę stosowałaś też jako podkład pod lakier? :)

aganica - 14-06-2013, 19:25

Do ponad roku stosuję ten zestaw : odżywka / też jako podkład/ lakier / kolor - wolny wybór/ i utwardzacz który jednocześnie wysusza i nabłyszcza :haha:

Polecam, efekt dobry, wytrzymałość około tygodnia.

Pattina - 14-06-2013, 20:40

Kesja, Raczej nie, Sally dostaniesz w Sephorze, Douglasie i w dobrze zaopatrzonych drogeriach osiedlowych - u mnie jest :)

Ja lata temu stosowałam tą w złotej buteleczce, denerwowało mnie że trzeba było codziennie malować po 1 warstwie ale rzeczywiście pomogła mi :)
Teraz od 7 lat żeluje więc ten problem mnie nie dotyczy :P

Karoola - 14-06-2013, 20:45

Pattina, u mnie w rossmanie niedawno wstawili całą szafę Sally :)
Nikaaa - 14-06-2013, 21:24

aganica, a czy ten utwardzacz nie wysusza paznokci powodując rozdwajanie się?
donia457 - 14-06-2013, 22:31

Pattina napisał/a:
Trafiłaś na rzeźniczki a nie stylistki paznokci....

robila mi sasiadka :bad: za kazdym razem :-o wiecej do niej nie pojde :|

moja szwagierka np moczyla paznokcie w cieplym,normalnym oleju ;]
i musze przyznac ze ladne ma :haha:

Pattina - 14-06-2013, 22:48

Karoola napisał/a:
u mnie w rossmanie niedawno wstawili całą szafę Sally
Uuuła ! No to wypas! :D
donia457 napisał/a:
moja szwagierka np moczyla paznokcie w cieplym,normalnym oleju
Ja też moczyłam, dodawałam też trochę soku z cytryny - pazury miałam twarde, nic się nie rozdwajało nic nie łamało- rewelacyjny babciny sposób :)
Aniussia - 14-06-2013, 22:52

jeżeli chodzi o żele to płytka paznokcia zawsze ale to zawsze musi zostać trochę spiłowana. Płytka paznokcia musi być matowa dlatego używa się do tego bloku do piłowania. Ja sama sobie nakładam żel i jedyne problemy z paznokciami jaki miałam to to, że były miękkie ale tylko dlatego, że sobie zdejmowałam obgryzając go ;) ale to tylko moja wina była :)
donia457 - 14-06-2013, 23:07

Aniussia, z kad ja to znam :bad:
ostatni zel jaki mialam sciagalam sobie pilniczkiem :shy: no ale mi juz odchodzil powoli i mnie denerwowal :-> ale tu akurat sie Reda zaczynala szczenic

pasiconik - 14-06-2013, 23:32

Pattina napisał/a:
Sally dostaniesz w Sephorze, Douglasie i w dobrze zaopatrzonych drogeriach osiedlowych
.. i w Hebe ;)
Nikaaa napisał/a:
A czy ta którą Ty używasz jest tylko jako podkład czy można również używać jako "top coat"?
Nie używałam jej jako top coat, bo była tak skuteczna, że po prostu było mi jej szkoda :lookdown:
Pattina napisał/a:
Ja lata temu stosowałam tą w złotej buteleczce, denerwowało mnie że trzeba było codziennie malować po 1 warstwie
Ale ją się stosuje co drugi dzień, wg zaleceń producenta 8)
Kesja napisał/a:
pasiconik, ty tą odżywkę stosowałaś też jako podkład pod lakier?
Tak, też :) Ja jestem lakieromaniaczką i po prostu lubię malować pazury, nawet jak mi się lakier trzyma ładnie to go po 2-3 dniach zmywam, żeby pomalować innym :-P A że tą złotą Nailgrowth Miracle stosuje się co drugi dzień, to malowałam nią jako base coat i na to kolorek. Producent z resztą też pisze, że można ją używać pod lakier kolorowy, więc łączymy przyjemne z pożytecznym ;D

Pattina napisał/a:
Ja też moczyłam, dodawałam też trochę soku z cytryny - pazury miałam twarde, nic się nie rozdwajało nic nie łamało- rewelacyjny babciny sposób
Mi mama właśnie zawsze powtarzała - podgrzana oliwa z oliwek z sokiem cytryny i masz najlepszą odżywkę pod słońcem. Ale mi brak takiej systematyczności i zapału do ceremoniałów :shy:
aganica - 15-06-2013, 06:26

Nikaaa napisał/a:
czy ten utwardzacz nie wysusza paznokci powodując rozdwajanie się?
Nie wysusza ponieważ lakier który stosuję to, kombinacja pięciu preparatów: bazy, utwardzacza, odżywki wzmacniającej, lakieru i utrwalacza.
Teoretycznie nie potrzeba już podkładu ani utwardzacza ale ...ja stosuję co przedłuża jego żywotność na paznokciach.
Natomiast, raz użyłam jako podkładu ;Eveline /paznokcie twarde i lśniące jak diament/ i to była totalna porażka.Gdy zmyłam po tygodniu, paznokcie miały białe plamy a granica między częścią różową a białą była tak rozmazana, że wpadłam w panikę.Już myślałam, że ta jakaś grzybica ale.. na szczęście po paru godzinach minęło.
Więc nie polecam stosowania odżywek Eveline jako podkład pod lakier.

Kesja - 15-06-2013, 12:07

Ok, byłam wczoraj w Super Pharm i tam była ale za 38zł, więc stwierdziłam że kupię przez allegro - bardziej się opłaca :)
Nikaaa - 15-06-2013, 12:44

Ooooo to ja od dzisiaj zaczynam moczenie pazurków :D i zobaczymy czy pomoże (oby nie tak skuteczne jak kuracja parafinowa na dłonie którą z Natą razem robiłyśmy, hahaha nata :* ) A czy ktoś mi powie jak często i jak długo trzeba moczyć? :)
nata - 15-06-2013, 21:00

Nikaaa napisał/a:
oby nie tak skuteczne jak kuracja parafinowa na dłonie którą z Natą razem robiłyśmy, hahaha nata

Hahaha :D Tak, zdecydowanie nie polecamy parafiny do nawilżania rąk :P ;D

Pattina - 16-06-2013, 10:42

Nikaaa napisał/a:
A czy ktoś mi powie jak często i jak długo trzeba moczyć? :)
Ja robiłam 2 razy w tygodniu :)
nata napisał/a:
Tak, zdecydowanie nie polecamy parafiny do nawilżania rąk
A cóż to się stało ? :P U mnie w gabinecie zabieg parafinowy cieszył się bardzo dużym zainteresowaniem :)
nata - 17-06-2013, 20:52

Pattina napisał/a:
A cóż to się stało ? U mnie w gabinecie zabieg parafinowy cieszył się bardzo dużym zainteresowaniem

Aaa taki profesjonalny zabieg to na pewno ;D Sama chętnie bym skorzystała. Jednak przygotowanie samemu takiego dobrodziejstwa w domu i marne jednak efekty po jednym razie, sprawiły, że uznałyśmy iż jest to gra nie warta świeczki :-P Więcej było bałaganu niż pożytku :D

AnIeLa - 17-06-2013, 20:57

nata, jak będziesz przejazdem wpadaj, zrobię Ci zabieg parafinowy bez bałaganu :-P
Kesja - 18-06-2013, 15:27

Kupiłam sobie ostatnio świetny kolorek lakieru, taki miętowy pastelowy :greedy: Niestety musiałam sobie skrócić dzisiaj mocno paznokcie bo strasznie łamliwe są, ale pokażę wam :

Milena - 18-06-2013, 15:29

Kesja, z jakiej firmy? Mam taki sam kolor :)
Kesja - 18-06-2013, 15:32

Milena, to jest Lovely Pearl Base, kupiony w rossmanie :-P
Milena - 18-06-2013, 15:35

Jednak inna firma, ale odcień identyczny :)
Kesja - 18-06-2013, 15:39

Milena, u nas ostatnio wstawili dużo kolorków z tej firmy, fajny jest też taki blady żółty/bananowy :greedy: Z każdego koloru jest mnóstwo ślicznych odcieni :)
Pattina - 18-06-2013, 15:51

Jej piękna mięta ! Uwieeeeelbiam :greedy:
Milena - 18-06-2013, 15:54

Miętę lubię łączyć z bielą na pazurkach :)
Rysia88 - 18-06-2013, 15:55

Fajny temat :) Muszę sobie zakupić odżywki które polecacie :) ja uwielbiam mieć pomalowane paznokcie :-P Przez bardzo długi czas nie mogłam zapuścić bo mi się łamały, rozdwajały no wstrętne były...ale u mnie spowodowane to było ogólnym stanem zdrowia - zaczęłam brać witaminy, belissę i nie powiem, że szybko ale dało to efekty i mam teraz mocne i twarde paznokcie ale oczywiście odżywka im nie zaszkodzi więc jutro lecę do miasta na zakupy :)
Kesja - 18-06-2013, 15:56

Pattina, ja też! Kupiłam sobie ostatnio nawet strój kąpielowy miętowy :D
Pattina - 18-06-2013, 16:25

Kesja, Ja ost głównie miętusy i pastele na pazurach, nawet moje klientki szaleją tylko w tych odcieniach :P
Pikuś - 18-06-2013, 17:08

Też mam taką miętkę :)

Dziewczyny.... Na jaki kolor pomalowac paznokcie do miętowej sukieki, beżowych butów i złotych dodatków? :D

Nikaaa - 18-06-2013, 17:21

Kesja, mam coś podobnego właśnie na paznokciach i jest super :) Ja mam Rimmel 60 seconds ale nie powiem teraz który odcień bo jestem w pracy :P
Kesja - 18-06-2013, 17:23

Pattina, pastelowe kolorki są teraz na topie :greedy:
Pikuś, toś se wybrała zestawienie :D Beż lub mięta? :-P
Nikaaa, z rimmela mam szary, też bardzo go lubię :)

Karoola - 18-06-2013, 17:29

Pikuś, złoto ;D
Tymczasem ja, zainspirowana miętą, maluję sobie właśnie...na miętowo-złoto :greedy:

[ Dodano: 18-06-2013, 17:30 ]
Kesja, też mam szary z rimmela i jeszcze morelowy od Kate :heart: :heart: :heart:

Nikaaa - 18-06-2013, 17:54

Kesja, też mam ten szary ;D i jeszcze fiolet i róż :) ogólnie bardzo lubię te lakiery bo ja nie mam cierpliwości siedzieć i czekać aż lakier wyschnie :P
donia457 - 18-06-2013, 22:10

Jak przechowywać lakiery do paznokci?

Wszystkie kosmetyki należy przechowywać w suchych miejscach, z dala od wszelkich źródeł ciepła, takich jak kaloryfery czy lampy. nie mogą być także poddane działaniu światła słonecznego. Wilgotna i często ciemna łazienka nie jest również idealnym miejscem na kosmetyki, bowiem woda, para i ciepło niszczą kosmetyki, skracając ich termin przydatności do użycia.
Jeśli więc chcemy korzystać z kosmetyków przez długi czas, musimy zadbać o sposób ich przechowywania. Dotyczy to również lakierów do paznokci, tak uwielbianych przez wiele kobiet.
Najlepszym miejscem do przechowywania lakierów do paznokci, podobnie jak innych kosmetyków, jest lodówka. Warto przeznaczyć jedną półkę czy szufladę tylko na kosmetyki. Myślę, iż domownicy, po początkowym zaskoczeniu bądź ataku śmiechu, zrozumieją i się przyzwyczają do obecności takich rzeczy w lodówce.

Lodówka jest świetnym miejscem do przechowywania, bowiem dzięki niskiej temperaturze lakiery zachowują świeżość przez dłuższy czas. Schłodzony lakier lepiej rozprowadza się na paznokciach, więc samo malowanie nie będzie takie czasochłonne.
Lakier można również przechowywać w chłodnej spiżarce, jednak niestety nie w każdym domu się takowa znajduje.

Kesja - 18-06-2013, 22:37

Nikaaa, no ja też nie lubię czekać, a niektóre lakiery są takie że nawet jak je rano pomaluję to w nocy i tak się jakoś tak dziwnie odbiją :-P Ale ta mięta co teraz mam też szybciutko schnie - kolejny plus :-P
Karoola - 18-06-2013, 22:48

Ja przy wciąganiu pianki na moje cielsko zniszczyłam sobie mój piękny manicure :cring: Ale tak "bardzo" to ucierpiały tylko 3 paznokcie, jutro sobie poprawię :<
nata - 18-06-2013, 22:54

Ja też mam fisia na punkcie malowania paznokci... i również uwielbiam wersje szybkoschnące :lookdown:
Szczególnym powodzeniem cieszą się u mnie kolorki ciemne, bez perły, ale latem też lubię kolorowo poszaleć ;D

Karoola - 18-06-2013, 23:02

nata, mam dwa lakiery z avonu, z serii nailwear pro - ale schną tragicznie... Są strasznie gęste i lepiące :beated: Są jakieś inne szybciej schnące? Co możesz mi polecić? :lookdown:
donia457 - 18-06-2013, 23:36

Karoola napisał/a:
lakiery z avonu

ja mam jeden :) ,i powiem szczerze ,ze nigdy gorszych nie widzialam :-o
to ze jest gęsty to jedno,ale po wyschnieciu i po umyciu rak,lakier z Avonu odszedl w calosci,jeden wielki płat :beated:

Elazar - 18-06-2013, 23:52

ok nie powinienem tu nawet wchodzić (sorki nie mogłem się oprzeć i mam za swoje) ale lektura postów jest powalająca... wy Kobiety to dopiero macie problemy ;D
donia457 - 18-06-2013, 23:54

Elazar, :-P ;D
zaba - 19-06-2013, 07:10

Karoola napisał/a:
nata, mam dwa lakiery z avonu, z serii nailwear pro - ale schną tragicznie... Są strasznie gęste i lepiące :beated: Są jakieś inne szybciej schnące? Co możesz mi polecić? :lookdown:

Są z serii Speed dry jeśli dobrze pamiętam. Mam chyba ze 4 z niej i najbardziej je lubię. Szybciutko schną.

nata - 19-06-2013, 09:34

Karoola napisał/a:
nailwear pro - ale schną tragicznie... Są strasznie gęste i lepiące :beated: Są jakieś inne szybciej schnące? Co możesz mi polecić? :lookdown:

Ja polecam serię speeddry ;-) Nie schną w 30sekund jak mawia producent, ale tez znacznie lepiej i szybciej niż te normalne.
Ja nie narzekam, bardzo lubię te lakiery, ale to tez może kwestia przyzwyczajenia. Oprócz tych lubię też Rimmela 60 seconds.

Milena - 19-06-2013, 09:48

O tak nie ma nic gorszego, niż zepsuć sobie wydawałoby się suchego paznokcia o rozporek od spodni :bad:
mibec - 19-06-2013, 10:12

Elazar tu jest kacik dla mezczyzn: http://forum.labradory.org/viewforum.php?f=66
:-P

Karoola - 19-06-2013, 10:59

zaba, nata, dzięki dziewczyny :)
W klasie miałam konsultantkę avonu i oriflame, muszę się zorientować, czy teraz ktoś znajomy jest... ;)
A avon ma też sklepy stacjonarne?

nata - 19-06-2013, 11:05

Karoola napisał/a:

Są Centra Obsługi Konsultantek w większych miastach, tam można chyba coś kupić, ale pewności nie mam :shy: I czasami jakieś stoiska w marketach, ale to też bardziej zachęcające do zostania konsultantką

donia457 - 19-06-2013, 11:06

Karoola napisał/a:

;D

Nulcia1 - 19-06-2013, 11:54

Karoola, u nas na centrum czasem stoją i chyba na pogoni jest sklep ale nie wiem dokładnie bo nie przepadam za tą firmą :)
Karoola - 19-06-2013, 13:11

Nulcia1, racja, dzięki :)
Milena - 20-06-2013, 16:58

A mi dzisiaj płytka wzdłuż pękła na kciuku :( Czy ktoś wie, jak można szybko wykurować pękniętą płytkę?? :(
Nikaaa - 20-06-2013, 17:10

A u mnie z paznokciami coraz gorzej.. :( Od 2 dni odżywka odchodzi mi płatami i to nie dlatego, że jest do niczego a dlatego, że paznokcie tak mi się rozdwajają, że odżywka odchodzi razem z płytką :cring: :cring: Już nie mam siły do nich!

Milena, wiem, że są jakieś kleje, którymi mozna podkleić pekniętego paznokcia, ale nigdy tego nie używałam i nie wiem ile to warte.
http://esentia.pl/p/sally...lnych-paznokci/
Znalazłam taką opinię:
Cytat:
Jeden z fajniejszych kosmetyków jaki udało mi się używać. Jest on szczególnie przydatny w przypadku, gdy mamy długie, własne paznokcie. Czasami się zdarza, że paznokieć pęka nam w najmniej oczekiwanym momencie i co wtedy? Ten klej pozwoli nam na szybkie i trwałe "sklejenie" naturalnego paznokcia. Fakt,że po użyciu nie pozostawia dużego śladu, jednak z aplikacją preparatu należy uważać, gdyż jego nadmiar powoduje, że pozostają nieładne "grudy", które cięzko się spiłowywuje. Jak dla mnie za szybko zasycha. cena ok.18zł. - 3ml

Albo "domowe" sposoby ;D

http://www.snobka.pl/arty...paznokiec-12677

Milena - 20-06-2013, 17:14

Mam plasterek żelowy, ale nie wiem czy mam w takim razie posmarować jeszcze lakierem aby dalej paznokieć nie pękł?
Nikaaa - 21-06-2013, 15:00

Właśnie wróciłam ze sklepu z diamentową odżywką SH i wysuszaczem SH - jeśli to nie pomoże to już chyba nic.. :confused:
nata - 21-06-2013, 15:06

Milena, wydaje mi się, że warto pomalować. Ja mam tak, że jak mam w ogóle nie pomalowane paznokcie to od razu się łamią.
Nikaaa, moje też ostatnio nie wyglądają za ciekawie :beated:

Kesja - 21-06-2013, 15:07

Nikaaa, napisz jak wrażenia :) Ja też sobie kupię SH ale dopiero po przyjeździe zamówię na allegro :)
Milena - 21-06-2013, 15:18

nata, tak też zrobiłam, wczoraj pomalowałam i przykleiłam żelowy plasterek. Ale i tak haczyło i to co się dało to po prostu obciełam, teraz czekać aż pozostałość się zrośnie i odrośnie :(
Nikaaa - 21-06-2013, 15:27

Kesja, właśne pomalowałam paznokcie zobaczymy jakie będą efekty :) kupiłam jeszcze dwa lakiery jeden perłowy w złotym odcieniu (pustynna róża :P ) i jeden koralowy :)
Kesja - 21-06-2013, 15:32

Nikaaa napisał/a:
koralowy

Uwielbiam :heart:

AnIeLa - 23-06-2013, 12:16

Dziewczyny czy którejś z Was zszedł kiedyś paznokieć?

Jakiś czas temu pisałam, że mi wyszedł z macierzy z jednej strony, wczoraj odeszło 5/6 paznokcia. Trzyma się w jednym miejscu tylko / podobno ja tego nie widziałam - niestety nie jestem w stanie patrzeć na takie rzeczy u siebie :D /

Długo taki paznokieć będzie odrastał? Jutro chyba wybiorę się do podologa, co by podpowiedziała coś nigdy wcześniej tak nie miałam :(

No i akurat na wakacje, jak tu chodzić bez paznokcia :confused:

Pattina - 23-06-2013, 12:26

AnIeLa napisał/a:
Długo taki paznokieć będzie odrastał? Jutro chyba wybiorę się do podologa, co by podpowiedziała coś nigdy wcześniej tak nie miałam :(
Mi odrastał 3 miesiące... :(
Milena - 23-06-2013, 12:30

AnIeLa napisał/a:
podobno ja tego nie widziałam - niestety nie jestem w stanie patrzeć na takie rzeczy u siebie

Kurczę, a ja bym z chęcią zobaczyła ;D

AnIeLa - 23-06-2013, 12:31

kurcze nie fajnie :(

Jakby po wakacjach nie mogło się to stać jeśli już musiało. Jak tu chodzić z gołym paluchem bleeee...

Pattina - 23-06-2013, 13:42

AnIeLa, Ja w zeszłym roku właśnie też w czerwcu się tak załatwiłam. Po imprezie wracałam do domu już bez szpilek na boso .. i przydzwoniłam w chodnik bo krzywo odstawała klepka, pijana to nie czułam ale nad ranem miałam rwanie i pękł mi paznokieć w poprzek właśnie reszta później odeszła reszta, odczekałam miesiąc i sobie zrekonstruowałam resztę na formie żelem, pobolało ale jakoś wyglądało chociaż :P
AnIeLa - 23-06-2013, 16:48

U mnie to efekt 18-stki kuzyna córki, najpierw miałam sine tam gdzie macierz, później z macierzy zeszło mi wraz z paznokciem jakiś tydzień czy dwa temu wyszedł mi paznokieć z macierzy po jednej stronie no i teraz to.

Jutro podejde do podologa może coś wymyśli bo jak tu chodzić w sandałach -niebezpieczne to trochę.

aganica - 23-06-2013, 20:59

A ja właśnie zrobiłam pazurki ale......jakoś ten kolor mi nie leży :doubt:

Nie wiem, czy się do niego przekonam :beated:

Pattina - 23-06-2013, 21:07

aganica, Suuuuper! Co ty gadasz to hit tego sezonu :D
AnIeLa - 23-06-2013, 21:20

Trochę jak u umarlaka :-P

Ja takie kolory ożywiam innymi :) Wystarczy np serdeczny palec w innym fajnym mocnym kolorze i już dłoń inaczej wygląda

aganica - 23-06-2013, 21:24

A może dać jakieś naklejki /kolorowe kwiatki,diamenciki?/ sama nie wiem bo... malować od nowa, nie bardzo mi się chce :(
Pattina - 23-06-2013, 22:11

aganica, Cyrkonie na serdeczny i będzie bjutiful ! :D
evecious - 23-06-2013, 22:18

aganica, mi się podoba :)
nata - 25-06-2013, 09:14

aganica, mi też się bardzo podoba ;-)
piotr0020 - 25-06-2013, 09:23

W sobotę w biedronce zakupiłam lakier do paznokci firny Bell i muszę Wam powiedzieć, że jest bardzo fajny, koszt 9 zł, wystarczy raz pomalować i już 3 dzień mi się trzyma :) . Dzisiaj dokupiłem jeszcze dwa - zielony i niebieski ;D
Karoola - 25-06-2013, 11:08

piotr0020, tez mam lakier z biedry! Kiedyś mieli eveline (kupiłam fioletowy), a teraz z bell kupiłam żarówiasto-różowy i jest świetny :greedy: Piękny kolor, łatwo się maluje, szybko zasycha i długo się trzyma :haha:
AnIeLa - 25-06-2013, 17:00

Się pochwalę , że mam paznokcia :superman:

Byłam dziś na rekonstrukcji ;D

tenshii - 27-06-2013, 18:41

A ja sobie teraz strzeliłam takie:

Tylko oczywiście skórki porozszarpywane :(

Chelsea - 27-06-2013, 18:42

piotr0020, ja sobie też kupiłam ten lakier kolor żółty i beznadzieja :| żeby był kolor jednolity na paznokciu to muszę pomalować go 3 razy :<
Nikaaa - 27-06-2013, 18:46

tenshii, przedłużałaś czy udało Ci się zapuścić takie długie? :)

[ Dodano: 27-06-2013, 18:47 ]
Ja dzisiaj sobie strzeliłam kolorek koralowy na paznokciach ;D

tenshii - 27-06-2013, 18:53

Nikaaa napisał/a:
przedłużałaś czy udało Ci się zapuścić takie długie? :)

właściwie i jedno i drugie w pewnym sensie.
Najpierw przedłużałam żelem bo były krótkie. Teraz mam już swoje takie i warstwę żelu na nich
Bez tego niestety się nie utrzymują :(

Nikaaa - 27-06-2013, 21:56

tenshii, skądś to znam.. Kupiłam ostatnio diamenową odżywkę SH i póki co niewiele daje.. :( Jak mam świeżo pomalowane i jestem w domu to jest ok, ale wystarczy że w ciągu dnia w pracy zetrze mi się lakier z koniuszków paznokci i już robią się zadziory albo odchodzą całe płaty płytki paznokciowej.. Nie wiem już co mam robić bo to chyba nie jest normalne :cring:
Pattina - 27-06-2013, 22:01

tenshii napisał/a:
Tylko oczywiście skórki porozszarpywane :(
Oczywiście ! Muszę się chyba do ciebie przejechać i dać po łapach ]:)
piotr0020 - 28-06-2013, 12:11

Nikaaa, z moimi paznokciami było tak samo i stwierdziłam, że chyba przedobrzyłam z różnego rodzaju odżywkami, przestałam po prostu ich używać i od jakiś 3 miesięcy moje paznokcie wracają do formy ;D nie są może jakoś mega super, ale przestała mi schodzić płytka paznokcia płatami i już się tak nie łamią
tenshii - 28-06-2013, 12:13

Cytat:
Oczywiście ! Muszę się chyba do ciebie przejechać i dać po łapach ]:)

pseplasam :(
za dużo stresów :P

Nikaaa - 28-06-2013, 12:33

piotr0020, no u mnie bez odżywek też było kiepsko ale mam wrażenie, że teraz jest jeszcze gorzej.. :(
piotr0020 - 28-06-2013, 12:41

Nikaaa, no właśnie o to mi chodzi :) ja też zaczęłam stosować odżywki bo paznokcie miałam w stanie fatalnym i tak jak pisałam na początku odżywki mi pomagały. ale później zaczęła się tragedia :beated: przestałam używać czegokolwiek spiłowałam do minimum i czekałam aż odrosną. Obecnie używam tylko lakier do paznokci i naprawdę jest dużo lepiej
Kesja - 11-07-2013, 19:49

Pomóżcie proszę! Pasuje ten kolorek do czerwonej spódnicy???

Karoola - 11-07-2013, 20:00

Kesja, dla mnie bosko :haha: Aktualnie mam podobny kolor na paznokciach, trochę jaśniejszy i z shimmerem :haha:
edyta9119 - 11-07-2013, 20:03

super :) lubię takie kontrasty :) + jakieś dodatki w tym kolorze. To na jakąś okazję ?
Kesja - 11-07-2013, 20:04

Karoola, mówisz? Mnie się też podoba, ale siostra mi tu jojczy że nie pasuje i już zwątpiłam :-P

[ Dodano: 11-07-2013, 20:04 ]
edyta9119, no można tak powiedzieć - uroczystość religijna :)

pasiconik - 11-07-2013, 20:07

Kesja, a będziesz miała jeszcze jakiś dodatek w takim kolorze?
Ps. Czy to nie przypadkiem lakier z essence? :-P

Kesja - 11-07-2013, 20:08

pasiconik, tak mam w tym kolorze bransoletkę i kolczyki, więc bym je założyła :)
pasiconik napisał/a:
Ps. Czy to nie przypadkiem lakier z essence?

Aha :D

pasiconik - 11-07-2013, 20:54

Kesja, :D mają świetne pędzelki 8)
Zaczynam sama siebie przerażać :-P

Kesja - 11-07-2013, 20:56

pasiconik, i bardzo fajnie szybko schną :-P XD
Jak ja wam zrobię zdjęcie o ile lakierów powiększyła się wczoraj moja kolekcja to... :-o Sama jestem na siebie zła :D

Nikaaa - 11-07-2013, 22:17

Kesja, ubierz dodatki w podobnym kolorze i będzie miodzio :)
Kesja - 12-07-2013, 20:04

Ubrałam, było spoko :)
A teraz właśnie mi schnie na paznokciach taki wrzosik śliczny :greedy:

edyta9119 - 12-07-2013, 20:59

Kesja, zmieniasz kolory paznokci jak przysłowiowe rękawiczki :D podziwiam jak Ci się chce codziennie na inny kolor malować :P
Kesja - 15-07-2013, 12:46

edyta9119, :D niee, nie codziennie, ten niebieski miałam już na rękach trzy dni, więc pora była zmienić na inny :-P Jak mam chwilę czasu to lubię coś zmieniać z kolorkami :)
nata - 15-07-2013, 13:33

Kesja napisał/a:
Jak ja wam zrobię zdjęcie o ile lakierów powiększyła się wczoraj moja kolekcja to... :-o Sama jestem na siebie zła :D

Dobijasz do 40stki jak ja czy jeszcze się wstrzymujesz? :D :D

Ale też nie maluję codziennie, średnio co 3 dzień a jak trzyma dłużej to już nawet zostawiam. No i nie wspomnę, że oczywiście 3/4 lakierów używam od wielkiego święta a poza tym mam stałe ulubione kolory...

Kesja - 15-07-2013, 14:04

nata, nie liczyłam, ale koło 30 będzie - z tym że dużo nieużywanych :-P
Karoola - 15-07-2013, 23:02

Kesja, Ewę to luzik :-P
Dużo dzisiaj sprzatalam i starl mi sie cały lakier :cring: Trzeba malować od nowa ;D

[ Dodano: 15-07-2013, 23:17 ]
]:) ]:) ]:) miało być "eee..." :bad:

Kesja - 16-07-2013, 11:14

Karoola, :D :D :D Padłam :D :D :D
tenshii - 16-07-2013, 18:35

Karoola bije rekordy :D Uwielbiam Ciebie i Twój słownik :D
Kesja - 18-07-2013, 12:34

Zrobiłam sobie dzisiaj frencha na pazurkach, aż dziwne że mi tak fajnie wyszło :-o ;D
Ostatnio często robiłam mamie i siostrze a dzisiaj spróbowałam na sobie :-P

Tola - 20-07-2013, 12:40

podziwiam Cię, że potrafisz sama ;)
mi nigdy nie wyszły równe kreseczki ani z tymi plasterkami ani bez, zwłaszcza bez :-P

nata - 20-07-2013, 13:29

Ja też uwielbiam frencha, ale ostatnio się taka leniwa zrobiłam, że tylko jednym kolorkiem maluję ;D
Pattina - 20-07-2013, 15:19

nata napisał/a:
a też uwielbiam frencha, ale ostatnio się taka leniwa zrobiłam, że tylko jednym kolorkiem maluję
French już stał się passe :P Teraz rządzą pazurki w 1 kolorze -dowolne kombinacje kolorów :D
Ja lata temu sama nosiłam tylko frencha, rety nie wyobrażałam sobie innych pazurków :P
Teraz wszystko byle nie french, czasem raz do roku mnie najdzie ochota, pomęcze się nad nim,żeby po kilku dniach się przekonać że to jednak nie to co chciałam :P
Obecnie mam neony na pazurach - żarówiasty róż i pomarańcz :greedy:

nata - 20-07-2013, 15:22

Pattina, no w sumie masz rację, ja uwielbiam też kolorki na paznokciach, kiedyś nie było takich pięknych pastelowych odcieni, więc faktycznie też ten french był niezastąpiony. Na szczęście trochę się zmieniło.
Pattina - 20-07-2013, 15:36

nata, Oo tak pastelki :greedy:
Moje klientki w tym roku oszalały na ich punkcie, w zeszłym roku też były na topie a jednak bardziej neony u mnie były chodliwe
W tym sezonie mięta to mój namber łan! gości na mych pazurach baaardzo często :D

pasiconik - 21-07-2013, 10:10

Dziewczyny, kupiłam sobie wczoraj nowy lakier (oczywiście baaardzo go potrzebowałam :-P ) - neonowy róż... mam go teraz na paznokciach .. jest boski !!! :greedy:
Nikaaa - 21-07-2013, 11:33

A ja wczoraj spadając ze schodów złamałam sobie 3 paznokcie i to tak krótko, że prawie polała się krew, już mam dość tych pazurów, zapuszczania, piłowania, malowania, cackania się z nimi bo jak tylko lekko urosną to albo schodzi mi płytka płatami albo wszystkie się łamią. Beznadzieja :confused:

[ Dodano: 21-07-2013, 11:34 ]
pasiconik, poka zdjęcie :)

Kesja - 21-07-2013, 19:31

Ja też bardziej wolę pomalować pazurki na jeden kolor, zdecydowanie to łatwiejsze :D Ale jak mam wenę to czasem się pobawię :)
pasiconik, pokazuj jaki kolorek! :)

Nikaaa - 23-07-2013, 17:04

A co myślicie o tym serum co reklamują, Regenerum? Czy ktoś z Was/Waszych znajomych/rodziny używał tego? Szukałam opinii w necie ale nie znalazłam żadnych konkretów, chociaż zdania są raczej pozytywne, ale zastanawiam się ile jest warte to cudo.
Kesja - 24-07-2013, 19:25

Dzisiaj w pasmanterii pod blokiem odkryłam lakiery z firmy ingrid, 10ml za 4zł, więc tanio a świetne kolorki są, na razie kupiłam szary na wypróbowanie i bardzo fajnie schną :) Kupię sobie jeszcze z nich na pewno ostry zielony i koralowy :)
aganica - 25-07-2013, 06:46

Moje ...wakacyjne pazurki.Do pracy bym się nie odważyła / takiej wścieklizny/ ale w lesie.....mogą być :D :-P

Karoola - 25-07-2013, 10:10

aganica, e tam wscieklizna, całkiem spokojne :-P ale bardzo ładne! Wgl pazurzyska masz długie, zadbane :) Ja tez zawsze miałam piękne paznokcie, długa płytkę itd, ale ostatnio cholernie sie rozdwajaja, włosy mi wypadają, chyba spóźniona reakcja organizmu po maturach :beated:
pasiconik - 25-07-2013, 18:18

aganica, u mnie takie kolorki zaliczane są do tych spokojniejszych ;]
Zastanawiam się co dziś zrobić. Kusi mnie żółty lakier.. :lookdown:
Karoola napisał/a:
Ja tez zawsze miałam piękne paznokcie, długa płytkę itd, ale ostatnio cholernie sie rozdwajaja, włosy mi wypadają, chyba spóźniona reakcja organizmu po maturach
U mnie identycznie, stres bardzo się na organizmie odbija, u mnie zwłaszcza cera i wypadanie włosów :shy:
aganica - 25-07-2013, 20:48

Karoola napisał/a:
ostatnio cholernie sie rozdwajaja
Odżywka powinna pomóc, bez niej, moje paznokcie też by inaczej wyglądały :)
pasiconik napisał/a:
u mnie takie kolorki zaliczane są do tych spokojniejszych

Ja niestety, do pracy nie mogę takimi kolorami malować / muszą być stonowane/ Właściwie to i długość nieprzepisowa, ale jakoś mi to uchodzi.
Nie łamią się i nie rozdwajają.Gdybym ich nie piłowała to jeden czort wie...jakiej długości by były 8) :D

pasiconik - 04-08-2013, 14:35

Szlag mnie jasny trafi :bad:
Od pewnego czasu jakimkolwiek lakierem pomaluję paznokcie to po wyschnięciu wychodzą na nich bąbelki powietrza :-> Nie są ani stare, ani gęste, nie trzepię nimi jakoś specjalnie przed pomalowaniem... No nie mam pojęcia co z tym robić. Tak jak teraz na przykład - mam jako bazę odżywkę Sally Hansen, potem dwie warstwy nowiusieńkiego lakieru Revlonu , i co? ]:)
Jak mam tego uniknąć??? Od pół roku niemal każdy lakier tak u mnie wygląda :cring:

Tola - 04-08-2013, 14:41

pasiconik, mi też się ostatnio tak przytrafiło, kosmetyczka powiedziała, że od upału właśnie mogą się zrobić bąbelki, lakier się "waży", więc musiałam za kilka dni przyjść na przemalowanie, a może trzymanie w chłodnym miejscu pomoże? jak chcesz mogę ją podpytać przy okazji co w takiej sytuacji zrobić, u Niej co prawda lakiery stoją w szafie, nie jest tam jakoś specjalnie chłodno.
byłam u Niej wczoraj, mam po raz pierwszy zrobioną miętę hybrydą, fajnie to wygląda, ale co się namordowałyśmy .. na jednym z paznokci ciągle powstał taki grzebień, aż w końcu za trzecim razem udało się go usunąć .. ;)

Pattina - 04-08-2013, 14:58

pasiconik, W takie upały lakiery się ważą, wiec przy malowaniu stosuj jeszcze cieńsze warstwy i nakładaj jedną po drugiej po upływie dłuższego czasu w porównaniu z tym jak malowałaś wcześniej.
No i unikaj gorących pomieszczeń, maluj w chłodzie albo przeciągu ;)

pasiconik - 04-08-2013, 15:40

A czy taki zważony lakier po wstawieniu np. do lodówki będzie się znów nadawał do użytku? 8)

Tola napisał/a:
jak chcesz mogę ją podpytać przy okazji co w takiej sytuacji zrobić
super by było, jak będziesz przy okazji to podpytaj też :)
Pattina napisał/a:
No i unikaj gorących pomieszczeń, maluj w chłodzie albo przeciągu
Musiałabym chyba do piwnicy zejść 8) :D
Dzięki za rady, może najdzie mnie wena żeby to zmyć i pomalować jeszcze raz...

Tola - 04-08-2013, 15:46

pasiconik napisał/a:
Tola napisał/a:
jak chcesz mogę ją podpytać przy okazji co w takiej sytuacji zrobić
super by było, jak będziesz przy okazji to podpytaj też :)

ok :)

[ Dodano: 04-08-2013, 16:01 ]

zrobiłam zdjęcie swoich pazurów, zaszalałam z kolorami ostatnio, na paluchach u nóg mam coś koralowego, śmiesznie, bo na zdjęciu wyszły różowe :)
właśnie wybieram się do mojej Ani, żeby na nogach też zrobić miętkę, jeden pazur u rąk mam naprawiany jedwabiem, złamał się tak niefortunnie, że ciężko go było ciachnąć, bo tuż przy palcu :) no i przy okazji oczywiście zapytam o te bąbelki ;)

Nikaaa - 04-08-2013, 16:44

Tola, wybacz OT ale już Cię lubię za Twoje długie drugie palce u stóp!! ;D ;D Ja mam tak samo, że drugie palce mam najdłuższe, dłużsE od palucha, a mój M. się ze mnie śmieje, że ja to jakaś dziwna jestem i nawet ostatnio szukałam zdjęć w internecie, żeby mu pokazać że nie tylko ja tak mam :D więc witaj w klubie ;D
Tola - 04-08-2013, 16:49

Nikaaa, jeśli i Ty nimi potrafisz zahaczyć o podłogę i się wywalić to Cię uściskam :D
ciągle mi się podwijają, zawijają ... :-P

Kesja - 04-08-2013, 18:07

pasiconik, mam identycznie tak samo, przy każdym malowaniu robią się takie pęcherzyki ;] I mimo że trzymam lakiery w lodówce :-P jest tak samo... To rzeczywiście chyba przez te upały... Nie lubię tego! :doubt:

[ Dodano: 04-08-2013, 18:08 ]
Tola, ale masz ładne pazurki, mmm :)

edyta9119 - 04-08-2013, 18:32

Nikaaa napisał/a:
drugie palce mam najdłuższe

słyszałam kiedyś stwierdzenie, że jeśli kobieta ma najdłuższy drugi palec u stopy to jest władcza w związku :D

Nikaaa - 04-08-2013, 18:44

edyta9119, no to by się zgadzało :P :D :D
pasiconik - 04-08-2013, 18:50

Zmyłam paznokcie. Robię drugie podejście.
Tym razem będę miała sporo zabawy, ale jako że mam zapędy perfekcjonistki to chcę, żeby pazury wyglądały po prostu dobrze :confident:
Pomaluję cieniutko odżywką, poczekam aż wyschnie. I potem malując kolorem, to każdorazowo będę świeżego pazga maczać w misce z zimną wodą ;] No tam się chyba nie zważy 8)
Problem teraz tkwi w tym, że już mi się odechciało tego beżu.. :confused: Miałam go na paznokciach 3 godziny i już mi się znudził :D

[ Dodano: 04-08-2013, 18:54 ]
edyta9119 napisał/a:
słyszałam kiedyś stwierdzenie, że jeśli kobieta ma najdłuższy drugi palec u stopy to jest władcza w związku
Ma wtedy podobno więcej cech męskich niż przeciętna kobieta. Podobnie z facetami - jeśli mają ten drugi palec krótszy od palucha, to mają więcej cech kobiecych niż przeciętny facet. Gdzieś coś kiedyś było o tym.
AnIeLa - 04-08-2013, 19:50

Nie wiem ile prawdy jest w zależności palec od stopy a osobowość, ale stopa grecka bo o takiej tu mowa/ drugi palec najdłuższy/ jest stopą u której nie będzie haluksów :)
Tola - 04-08-2013, 20:43

Kesja napisał/a:
Tola, ale masz ładne pazurki, mmm :)

Kesja, dziękuję ;*

[ Dodano: 04-08-2013, 20:48 ]
AnIeLa napisał/a:
drugi palec najdłuższy/ jest stopą u której nie będzie haluksów :)

to bardzo pocieszające ;)
ja mam z boku stóp takie dziwnie sterczące kosteczki, one mi nie przeszkadzają, nic się z nimi nie dzieje, ale zawsze wywołują zdziwienie w oczach lekarzy, są chyba po prostu mocno wystające, ale z tymi haluksami to się ucieszyłam :lookdown:

Karoola - 24-08-2013, 17:27

Zaszalałam sobie :P Nie wyszło zbyt starannie, ale jest ok. Jak to zmażę, to zrobię sobie na każdym paznokciu takiego arbuza ;D

Nulcia1 - 24-08-2013, 17:33

Karoola, ale pięknie :greedy: żeby mi się tak chciało :D ja to mam 3 lakiery i trzymam się przeważnie jednego koloru jeśli już :P
nata - 24-08-2013, 17:37

Dziewczyny jakie Wy macie piękne długie płytki paznokci! Śliczności!

A ja zakupiłam sobie 2 nowe kolorki z Avonu ;-)

Karoola - 24-08-2013, 18:19

Dziękuję :shy: Paznokcie mam po mamusi ;D
zaba - 25-08-2013, 00:03

Karoola, arbuzy super! Natchnęłas mnie :)
Ja dziś na róż pomalowałam :beated:
A z innych kolorów robią mi się takie brzydkie paski przy malowaniu. Nie wiem czy to wina pędzelka, czy czego?
Jak tego uniknąć?

Kesja - 25-08-2013, 15:54

Moja przyjaciółka była ostatnio na kursie na manicure hybrydowy i chcę się do niej umówić na wypróbowanie tego czegoś :-P 6.09 idę na wesele, więc w przyszłym tygodniu bym się z nią zgadała, pokażę potem efekt :)
pasiconik - 25-08-2013, 16:02

Kesja, a jaki kolor?
Kesja - 25-08-2013, 16:04

pasiconik, nie mam pojęcia, w poniedziałek jadę po sukienkę, więc coś żeby pasowało :)
Karoola - 25-08-2013, 16:24

Kesja, ja mam hybrydy! Jak chcesz najlepsze w okolicy, to musisz się kopsnąć do Sosnowca, do mojej mamy :-P Zapraszam!
Kesja - 25-08-2013, 16:43

Karoola, haha, na razie wypróbuję u niej, za free ;-) Zobaczę jak się spiszą na moich pazurach :)
usia155 - 25-08-2013, 17:25

Karoola, Zazdroszczę takiej długiej płytki paznokcia :greedy:

Ja jutro idę na przedłużenie paznokci :) Nie mam pomysłu co do koloru czy zwykły french ;] Choć słyszałam od znajomej , że french jest już dawno nie modny :beated:

Karoola - 25-08-2013, 17:29

usia155, ja bym Ci radziła jakiś jasny róż, beż morelę, ew. pastele. Po pierwsze pasują do wszystkiego, po drugie łatwo je zamalować.
pasiconik - 25-08-2013, 17:32

usia155 napisał/a:
słyszałam od znajomej , że french jest już dawno nie modny
A to nie jest tak, że frencz nie bywa modny, tylko jest po prostu klasyczny, tak jak mała czarna? :-o
usia155 - 25-08-2013, 17:37

Karoola napisał/a:
usia155, ja bym Ci radziła jakiś jasny róż

Właśnie jasny róż chodzi mi po głowie :) Dzięki ;*

pasiconik napisał/a:
A to nie jest tak, że frencz nie bywa modny, tylko jest po prostu klasyczny, tak jak mała czarna?

Oczywiście , ze się z tobą zgadzam :)

Kesja - 25-08-2013, 17:53

usia155, mnie się tam french podoba, paznokcie wyglądają świeżo i czysto :) I wcale nie uważam że jest już "niemodny" ;-)
Karoola - 25-08-2013, 18:00

Ale faktem jest, że coraz mniej kobiet sobie go robi. Chociaż z tydzień temu była u mojej mamy pani, która zażyczyła sobie frencha lakierem - pełen old school. :-P
Kiedyś byłe mega faza na żelki, a teraz prym wiodą hybrydy. Bardzo rzadko ktoś przychodzi tylko pomalować.

neravia - 25-08-2013, 20:46

hybrydowy jest świetny - uwielbiam :)

:haha:

wg mnie efekt lepszy niż zwykłym lakierem plus do tego utrzymuje się dłużej na paznokciach, jednocześnie nie niszczy płytki jak w przypadku np żelowych. Polecam :)

[ Dodano: 25-08-2013, 21:08 ]
ups zapomniałam zmniejszyć..

i jeszcze jedne ..raz zaszalałam ale stwierdziłam, że zostanę przy jednolitych :-P

Tola - 26-08-2013, 11:18

ojej jakie piękne pazurki ... :greedy:
ja też mam hybrydę, kolor czerwonego wina ;)
jak się ogarnę, to wrzucę za jakiś czasek, hybrydą mam robione już po raz drugi pazury, teraz z okazji wyjazdu do łeby, zrobiłam sobie również pazury u nóg, ale zwykły lakier, ten koralowy, trzymał mi się .. miesiąc, aż moja kosmetyczka była w szoku, że tak długo ;)
gdybym nie zahaczyła paluchem o podłogę, Karoola, zgadnij którym :P :P :P i nie zdrapała połowy lakieru o chodnik, mogłabym pląsać tak chyba jeszcze z tydzień .. niewiarygodne ;)

podobno hybrydą można robić max trzy razy pod rząd, bo obciąża paznokcie, a french ... ubóstwiam, moim zdaniem jest ponadczasowy ! :greedy: ;)

Pikuś - 26-08-2013, 11:39

Ja bym sobie chciała zrobić french, ale kiedyś obgryzałam paznokcie i wiecie, skórka mi się cofnęła i mam mniej więcej coś takiego (zdjęcie w linku, bo może są osoby które to może obrzydzać ;) ) http://elaobara.pl/paznok...05/IMG_4501.jpg tylko bardziej zadbane, no ale tu chodzi o tą skórkę :P Więc chyba french nie wyjdzie? :shy:
Kesja - 26-08-2013, 11:53

Fajnie, że jesteście zadowolone z tych hybrydów, przekonuje mnie właśnie to, że długo się trzymają :) Natomiast na żele bym się chyba nie zdecydowała, podobno bardzo niszczą płytkę paznokcia...
Tola - 26-08-2013, 12:00

chciałam uzyskać taki sam efekt jak neravia, więc chwyciłam co miałam pod ręką ;)

Kesja - tak, ja jestem bardzo zadowolona, nawet zachwycona ;)
maluje się nią raz dwa (no może nieco dłużej, bo trzeba naświetlać), ale hybryda ma cudowną zaletę - pazury są od razu suche ! można wskoczyć w buty i pocwałować gdzie się chce, bez lęku że zaraz się w coś wdepnie, czegoś dotknie i po lakierze :)

Kesja - 26-08-2013, 12:12

Tola, piękne masz paznokcie :greedy:
Tola napisał/a:
Kesja - tak, ja jestem bardzo zadowolona, nawet zachwycona ;)
maluje się nią raz dwa (no może nieco dłużej, bo trzeba naświetlać), ale hybryda ma cudowną zaletę - pazury są od razu suche ! można wskoczyć w buty i pocwałować gdzie się chce, bez lęku że zaraz się w coś wdepnie, czegoś dotknie i po lakierze :)

Super! No to na pewno będę zadowolona :)

Tola - 26-08-2013, 12:18

Kesja, dziękuję :* ;)
usia155 - 26-08-2013, 12:21

Tola, Zazdroszczę Ci paznokci :greedy: :shy:
Tola - 26-08-2013, 13:16

usia155 napisał/a:
Tola, Zazdroszczę Ci paznokci :greedy: :shy:

usia155, dziękuję :*
tak pomyślałam, że hybryda wzmacnia paznokcie, w tym sensie, że są twardsze przez czas kiedy jest nałożona na płytce, kilka dni temu walnęłam dosyć mocno ręką w ścianę ( ]:) ) i paznokcie są całe, ale przy jej ściąganiu moja kosmetyczka nałożyła mi srebrną folię z acetonem i musiałam ją trzymać na paznokciach przed dłuższą chwilę, a to nie jest chyba to co paznokcie lubią najbardziej .. ;)

donia457 - 26-08-2013, 15:38

Tola, jakie masz piekne pazurki ;D
moje padly :shy: i sa w stanie nie doskonalym, :doubt:

tenshii - 26-08-2013, 17:05

Ja jutro idę do nowej kosmetyczki bo moja Kasia na urlopie. Troszkę się stresuję :confused:

Nie mam zupełnie pomysłu na pazury, a ostatnio lubię wariować z kolorami. No i siedzę i szukam inspiracji i nic ;]

AnIeLa - 26-08-2013, 17:54

U mnie hybrydy się nie sprawdzają niestety. Miałam kilka razy i max 3 dni się trzymały :(
neravia - 26-08-2013, 19:59

Tola, wow ale mas piękne pazurki :)
AnIeLa, a byłaś u różnych osób i też tak krótko Ci się trzymały? Na pewno zależy jakie materiały/lampę używa się tego, ja u jednej kosmetyczki miałam odpryski już w pierwszym tygodniu, u innej zupełnie osoby trzymały się 2 tyg pięknie :)

AnIeLa - 26-08-2013, 23:14

neravia, tak różne lakiery używane różne lampy. Zakupiłam w końcu sama i lampy i lakiery. Po 2 dniach mi odpadło mamie pięknie się trzymało.
Kesja - 27-08-2013, 10:35

No więc kupiłam wczoraj sukienkę w kolorze butelkowej zieleni no i nie wiem jaki kolor paznokci do tego... Myślałam albo o zwykłym frenchu, albo jakiś odcień beżu lub też burgund? Co myślicie? :)
Tola - 27-08-2013, 11:28

neravia, donia457, dziękuję ;*

AnIeLa, oj to rzeczywiście bardzo krótko .. a miałaś na koniec położony utwardzacz? tzw. top? nie wiem co to jest, powtarzam za moją Anią tylko nazwy :P (oczywiście oprócz lamp?), może to kwestia kosmetyków, hmm.

tenshii, może koral? turkus?
taki optymistyczny kolor na lato ;)
nie wiem czy lubisz takie połączenia i mieszanie kolorów, ale można zrobić np. cztery pazury fioletowe, a jeden - serdeczny chyba, np. żółty, lub inne łączenie pasteli, fajnie to wygląda, czasami tak robię, mimo że chyba jestem zwolenniczką posiadania wszystkich 20 paznokci w jednym odcieniu ;)

[ Dodano: 27-08-2013, 11:33 ]
Kesja, do butelkowej sukienki pasowałyby chyba kolory ziemi .. moje ulubione, na pewno beż, french zawsze - jest taki klasyczny i ponadczasowy, brąz, różne odcienie szarości lub rudości, burgund też, ojej aż sobie wygooglałam te kolory, piękne .. :greedy: ;)

Kesja - 27-08-2013, 11:47

Tola, toś mi pomogła :D Muszę chyba najpierw zastanowić się jakie dodatki będę miała na 100% i może wtedy się konkretnie zdecyduję... :-P
Tola - 27-08-2013, 12:00

wybacz, naprawdę się starałam ;D

ja mam zawsze problem z wyborem, moja Ania ma szafkę pełną lakierów i zawsze jak ją widzę dostaję oczopląsu i nie mogę się zdecydować, więc dostaje od Niej jak butelkę ze smokiem kilka kolorów i się nimi bawię do momentu kiedy trzeba się określić .. wtedy wyglądam już prawie jak Picasso ;D

ps. zazdraszczam Ci, że masz butelkową suknię, pokażesz jaką? :P
całe swoje 37 letnie życie ganiam w dżinsach ... ech ;)

Kesja - 27-08-2013, 12:07

Tola, no właśnie, jak się widzi te wszystkie kolory to już nie jest tak łatwo :-P
Tola napisał/a:
ps. zazdraszczam Ci, że masz butelkową suknię, pokażesz jaką?

Jak obfocę to na pw Ci wyślę zdjęcia :D ;-)

Tola - 27-08-2013, 12:22

ok, dzięki :)
tenshii - 27-08-2013, 12:49

Tola, bardzo lubię kolorowe połączenia ;D

przykład:

Dziś wymyśliłam, że będą wszystkie niebieskie, serdeczny biały z dużą ilością srebrnego brokatu, a na kciuku chcę na tym niebieskim małą akrylową kokardkę z cyrkonią pośrodku ;D

Kesja - 27-08-2013, 12:51

tenshii, wow, śliczne! :haha:
Tola - 27-08-2013, 13:02

tenshii, ojej .. jakie ładne :greedy:

no, no :)
wrzuć proszę na forum jak już będziesz miała kolorki :greedy:

tenshii - 27-08-2013, 13:05

Kesja, dzięki ;D
te pierwsze robiła Pattina :greedy:

Tola - 27-08-2013, 13:09

przypomniało mi się, że kiedyś uwieczniłam takie pastelowe połączenie dla mojej Mamy ;)
wrzucam na pamiątkę lata, dzisiaj w Łebie pochmurno troszkę

Karoola - 27-08-2013, 15:29

Tola, tenshii, pięknie! :haha:
Kesja, jakie pw, wrzucaj tu! Też chcę zobaczyć :-P Potem powiedz jakie będziesz mieć dodatki, ale ja do butelkowej zieleni zrobiłabym pastelowe, żółte paznokcie :)

Tola - 27-08-2013, 23:18

Karoola, dzięki ;)
żółte? mm.. :greedy:
a gdzie się podziało moje zdjęcie z pazurami niebieskimi i żółtymi? .. ;)
omamy mam jakieś czy co ..

ps. a mnie się bardzo podobają pazurki tenshii, te zielone i pomarańczowe, może następnym razem takie zrobię sobie .. :greedy:

tenshii - 28-08-2013, 09:28

Mam takie ;D

Tola - 28-08-2013, 09:46

tenshii, piękne ... :greedy:
bardzo mi się podoba pomysł z niebieskim kolorem przypruszonym białym ... :greedy:

tenshii - 28-08-2013, 09:55

Tola, dziękuję :girl: to mój autorski pomysł ;D
Mnie najbardziej urzekają kokardusie :heart:

Tola - 28-08-2013, 10:05

kokardusie też są cudne, zwłaszcza ta cyrkonia w środku :greedy:
cudne jest wszystko co się błyszczy ;)

Pikuś - 02-12-2013, 11:34

Muszę dzisiaj obciachac pazury na prawie zero i się za nie zabieram :haha:
Macie coś sprawdzonego na postrzępione skorki? Ja ich nie obgryzam, a one są okropne...

pasiconik - 04-12-2013, 20:26

Pikuś, są preparaty, które rozpuszczają skórki, może coś takiego by pomogło? :)

Ja mam ostatnio straszną fazę na nowe lakiery, nie wiem ile ich w ostatnich tygodniach kupiłam.. Pomaluję raz i już chcę nowy, jakaś lakierofilia normalnie :-P

Ewelina - 04-12-2013, 20:34

tenshii, pochwal się co teraz nosisz :)
Pattina - 04-12-2013, 20:52

Ewelina napisał/a:
tenshii, pochwal się co teraz nosisz :)
Teraz jest odrost :P Zrobimy w piątek nóweczki to będzie się czym chwalić :D
Ewelina - 04-12-2013, 21:10

w takim razie czekamy :haha:
nata - 05-12-2013, 22:17

pasiconik napisał/a:
jakaś lakierofilia

witaj w klubie ;D Ale ostatnio już sama nie wiem, jakie kolory bym chciała :beated: Jakich jeszcze nie mam...

Karoola - 15-12-2013, 06:00

Właśnie zmyłam lakier, wypiłowałam paznokcie i aż sama się zaskoczyłam - patrzcie jakie długie ;] A zaraz maluję na wściekły róż ;D Wybaczcie jakość, jest ciemno i robiłam kamerką laptopową/

Mistycom - 15-12-2013, 12:35

Karoola, podziwiam. Mnie by szlag trafił z takimi długimi. Jak tu pisać na klawiaturze. Wrrrr...
Milena - 15-12-2013, 12:47

Karoola, bardzo ładne :) Ja niestety w życiu takich nie wyhodowałam :doubt:
Kesja - 15-12-2013, 14:18

Karoola, śliczne! :haha: U mnie przy Ajrze takie paznokcie są niemożliwością :D Od razu bym miała połamane :-o :-P
Karoola - 15-12-2013, 14:26

Mnie normalnie też się przy takiej długości łamią, ale ta odżywka Eveline działa cuda :oh: Długo nie chciałam (bałam się!) jej używać, mojej koleżance paznokcie zaczęły odchodzić... Ale u mnie jednak się sprawdza.
Też zaczynają mi trochę przeszkadzać, głównie przypisaniu smsów. Na laptopie pisze mi się bez problemów. Trzymam je do świąt, chyba że wcześniej się połamią ;]

Ewelina - 15-12-2013, 15:03

Karoola, Nigy takich pazurów nie wyhoduję :doubt: Bardzo ładne :)
tenshii - 16-12-2013, 09:34

Łooo ale fajne :-o

Moje też tak nie urosną ;(

Dlatego mam Pattinowe, świąteczne :D

pasiconik - 16-12-2013, 10:08

O wow, Karoola, bosko urosły Ci te paznokcie :oh:
Jeśli
Karoola napisał/a:
ta odżywka Eveline działa cuda
to ta odżywka Eveline 8w1, która od 2 miesięcy leży nietknięta na mojej półce :| , bo generalnie tej marki nie lubię, to zaraz zmywam lakier i robię kurację ;D
tenshii, śliczne :) Na sylwestra będzie jakieś nowe szaleństwo? :)

Milena - 16-12-2013, 11:10

pasiconik napisał/a:
Eveline 8w1,

ja też jestem w trakcie tej kuracji, już raz ją robiłam. I fakt, że paznokcie są twarde, szybko rosną ale mi bardziej dokucza rozdwajanie się paznokcia, na co mi niestety ta odżywka nie pomogła :confused:

[ Dodano: 16-12-2013, 11:10 ]
tenshii, śliczne :)

Pattina - 16-12-2013, 11:21

Milena napisał/a:
mi bardziej dokucza rozdwajanie się paznokcia, na co mi niestety ta odżywka nie pomogła :confused:
A jakiego pilniczka używasz ? :) Jeśli się rozdwajają to ja bym polecała użycie szklanego i ważne aby piłować w 1 stronę, wtedy nie szarpiesz delikatnej płytki paznokcia i nie będą dodatkowo się rozdwajać
A tak na rozdwajające pazury jednak polecam dodatkową suplementację;)

Karoola - 16-12-2013, 11:26

Dziękuję :girl:
pasiconik, ja mam 9w1, ale nie sądzę, żeby czymkolwiek się różniły :) Ciocia ma 8w1 i też jest bardzo zadowolona :haha:

A teraz są takie:

Milena - 16-12-2013, 11:31

Pattina, dzięki :) Piłuję tak jak mówisz w jedną stronę, zaopatrzę się w ten szklany pilnik ;*

Karoola, u lala ;D

Pattina - 16-12-2013, 11:33

Karoola, Piękne paaaaaaaazury :greedy:

[ Dodano: 16-12-2013, 11:38 ]
Milena, Ooo jeszcze jest dobre moczenie w ciepłej oliwie z kilkoma kroplami cytryny. Kiedyś jak nie miałam żelków na pazurach to tak robiłam i były w rewelacyjnej kondycji komu bym nie poleciła to też zachwalał ten babciny sposób :)
Ja moczyłam wtedy jak zmywałam lakier pomoczyłam chwile póki oliwa nie zrobiła się zimna, później trzymałam ją na pazurach tyle ile miałam czasu bo wiadomo,jest się wtedy unieruchomiona ale chociaż te 15min znajdowałam i na serio były super i skórki takie odżywione też :greedy:

Karoola - 16-12-2013, 11:38

;D
pasiconik - 16-12-2013, 22:56

Karoola napisał/a:
A teraz są takie:

:heart:

Milena napisał/a:
mi bardziej dokucza rozdwajanie się paznokcia
Niestety też mam z tym problem. Ale poza odżywką, którą właśnie mam przed sobą i zaraz maluję pierwszą warstwę :-P zaczynam od dzisiaj łykać witaminki codziennie, mam nadzieję, że i paznokcie i włosy się ucieszą :)
luizka4don - 17-12-2013, 00:03

Jaka odzywke polecacie na rozdwajające sie pekajace paznokcie??
Byle nie eveline który zawiera formaldehyd . Próbowałam i bolały mnie po niej poznokcie tak jak by ktos mi je zrywał brrr straszne uczucie. :-o

evecious - 17-12-2013, 09:30

Podobno ta jest dobra http://allegro.pl/herome-...3771035955.html

Ja natomiast z autopsji mogę polecić tą http://allegro.pl/peggy-s...3804199001.html co prawda zawiera formaldehyd ale jest on na końcu składu :)

luizka4don - 17-12-2013, 10:17

Juz z formaldehydem wole nie próbowac szkoda mi kasy jak by miało znowu byc tak jak po eveline ze musiałam ją wyrzucic .
tenshii - 17-12-2013, 10:22

pasiconik napisał/a:
tenshii, śliczne Na sylwestra będzie jakieś nowe szaleństwo?

jeszcze nie wiem :D Pati musiałaby mi je robić w samego sylwestra a to chyba nie wypali bo nam się nie będzie chciało :P

evecious - 17-12-2013, 10:24

luizka4don napisał/a:
Juz z formaldehydem wole nie próbowac szkoda mi kasy jak by miało znowu byc tak jak po eveline ze musiałam ją wyrzucic .

Moja koleżanka próbowała Eveline, bolały ją paznokcie... przeszła na Peggy Sage i super pazurki, zero bólu :) no ale każdy ma indywidualnie :)

pasiconik - 17-12-2013, 10:40

Tą odżywkę z eveline też omijałam ogromnym łukiem przez ładnych kilka tygodni, a leżała mi na półce i codziennie na nią patrzyłam. Naczytałam się i naoglądałam zdjęć dziewczyn, które aldehyd uczulił i nie chciałam próbować. Jest natomiast mnóstwo osób, które mają dzięki niej naprawdę piękne paznokcie, więc chcę spróbować, tym bardziej, że nie jestem typem 'wrażliwca'. Jak tylko zobaczę coś niepokojącego to wracam do swojej sprawdzonej złotej sally hansen :)
luizka4don - 17-12-2013, 11:29

pasiconik- Ja równiez nie jestem typem wrazliwca a niestety ta odzywka mi nie podchodzi ale za to moja ciocia jej uzywa i nic jej nie jest.
Ewelina - 17-12-2013, 16:21

ja swoją eveline też wyciągnęłam i maluje. Od razu ładniejsze paznokcie :haha:
zaba - 17-12-2013, 18:38

pasiconik, ja też ostatnio wyciągnęłam Eveline. I mam super paznokcie po niej! Dawno takich nie miałam.
milka4 - 17-12-2013, 21:36

a ja mogę polecić odżywkę Nail Tek Xtra
moje paznokcie niestety ze wzgledu na intensywne używanie dłoni w pracy jak i grę w siatkówkę nie należą do najlepszych, jedynie ta odżywka spełniła moje wymagania

http://allegro.pl/nailtek...3794102556.html

można też ją dostać w niektórych stacjonarnych sklepach

orlosia - 17-12-2013, 22:01

ja z koleji polecam http://allegro.pl/herome-...3730972049.html naprawde rewelacja, mam paznokcie jak skały :D
a dla dziewczyn które mają naturalnie długie a chciały by efektu żelu na płytce polecam lakiery z serii essence studio nails

ja do dziś cieszyłam się długimi szponami, niestety ale jeden się złamał kiedy zamykałam klapę od samochodu :( ((

Kesja - 20-12-2013, 17:32

Zachęcona pazurkami Karolinki kupiłam sobie dzisiaj odżywkę Eveline 9w1 i jestem po pierwszym pomalowaniu :-P Mam nadzieję że pomoże moim pazurkom dojść do ładu :-P
nata - 24-12-2013, 10:25

pasiconik napisał/a:
Milena napisał/a:
mi bardziej dokucza rozdwajanie się paznokcia
Niestety też mam z tym problem.

I ja również :confused:

Karola, boskie! Ja nigdy takich nie będę miała .. raz, że mam krótką i brzydką płytkę paznokcia a dwa... pies :-P

tenshii, słodkie :)

Silver69 - 04-01-2014, 13:47

A ja sobie zaszalałam :D Moje granatowe :3

FadGoś - 04-01-2014, 14:24

Ja cię , temat dla mnie :D :D :D od jakiegoś czasu lubię się bawić moimi pazurkami :-P teraz czekam na zestaw do shellac bo mnie trochę wkurza jak pazurek się gdzieś niechcący dotknie :bad: ostatnio lubię paznokietki ombre lub wodne :haha: mi paznokcie trochę stwardniały po odżywce Sally Hansen Advanced Hard as Nails co do rozdwajania to już inna bajka :bad: teraz posłucham Pattina i będę piłować w jedna stronę zobaczymy co z tego wyjdzie :)
pasiconik - 04-01-2014, 14:25

Silver69, mi się średnio podobają granatowe paznokcie, ale u Ciebie wyglądają ładnie, to chyba jedna z tych rzeczy, które u siebie niee, ale u kogoś już tak ;D
To żele? Ślicznie błyszczą :)

Karoola - 04-01-2014, 14:47

A ja moje skróciłam - jak dziwnie się teraz czuję :| Wygodnie mi, ale matko, mam wrażenie, że palce należą do shreka :stinky: (siostra i mama twierdzą, że normalne - ale to wrażenie... jest paskudne :beated: )
nata - 04-01-2014, 14:51

Ja uwielbiam ciemne kolorki, więc i granatowe - boskie :)
Z kolei nie przepadam za odcieniami perłowymi, metalicznymi - ale tak jak pasiconik pisze
pasiconik napisał/a:
u siebie niee, ale u kogoś już tak

dokładnie tak 8)

pasiconik - 04-01-2014, 15:28

nata napisał/a:
Z kolei nie przepadam za odcieniami perłowymi, metalicznymi
Mi to się ostatnio niemal wszystkie rodzaje podobają, gdybym miała czas to najchętniej codziennie malowałabym pazurki 8)
Ewelina - 04-01-2014, 16:07

ten czerwony śliczna ja chcę takie pazury :-o
Milena - 04-01-2014, 16:21

Karoola napisał/a:
Wygodnie mi, ale matko, mam wrażenie, że palce należą do shreka

hahaha, ja mam to samo :P palce tak dziwnie wyglądają... teraz miałam trochę dłuzsze paznokcie bo smaruje ta odzywka, ale musiałam skrócić bo już niewygodnie mi było. Zresztą niedługo do pracy, nie mogę się przyzwyczajać :-P

pasiconik - 04-01-2014, 19:30

Mi od poniedziałku trzyma się ulubiony lakier holo :heart: Wersja sylwestrowa :-P

Ewelina - 04-01-2014, 19:33

Martyna super wygląda :)
pasiconik - 04-01-2014, 19:36

Ewelina, w słońcu mienią się wszystkimi barwami :greedy:
Ewelina - 04-01-2014, 19:36

pasiconik, magia :greedy:
Mistycom - 04-01-2014, 20:11

Ja, oczywiście na Sylwka nie zdążyłam pazurów zrobić - dopiero dzisiaj dopiłowałam druga rękę xD btw. wiecie, że Luna mi chciała poobgryzać paznokcie? :D śmiałam sie jak głupek, kiedy tak delikatnie przygryzała przednimi zębami moje pazurki ^^ hehe

teraz mam pomalowane odzywka i baza pod lakier - Nano Turtle Kinetics, mało znana marka, kupiłam w Hebe. Fajnie nabłyszcza paznokcie i faktycznie dłużej się lakier utrzymuje.

pasiconik - 04-01-2014, 20:15

Mistycom napisał/a:
Nano Turtle Kinetics, mało znana marka, kupiłam w Hebe
Ja pracuję w hebe i pierwsze słyszę o takim lakierze :-o
Mistycom - 04-01-2014, 20:28

pasiconik napisał/a:
Mistycom napisał/a:
Nano Turtle Kinetics, mało znana marka, kupiłam w Hebe
Ja pracuję w hebe i pierwsze słyszę o takim lakierze :-o

serio!? a mają cała serię odżywek tej firmy tzn firmy Kinetics. Wyglądają tak:

pasiconik - 04-01-2014, 20:36

widocznie u nas nie ma tego w ofercie, nigdy ich nie widziałam. Jaki przedział cenowy, pamiętasz?
Karoola - 04-01-2014, 20:40

Mistycom, ale mają ładne opakowania :haha: działają?
Ewelina - 04-01-2014, 20:43

jak cenowo?
Mistycom - 04-01-2014, 20:44

pasiconik napisał/a:
widocznie u nas nie ma tego w ofercie, nigdy ich nie widziałam. Jaki przedział cenowy, pamiętasz?

W granicach 20zł. Ja mam z żółwiem, basic i jest baaardzo wydajny.

[ Dodano: 04-01-2014, 20:46 ]
Karoola napisał/a:
Mistycom, ale mają ładne opakowania :haha: działają?

używam tylko basic,, lakier jest trwalszy. Co do ochrony to jeszcze Ci nie powiem, bo zaczęłam uzywac odzywki kiedy moje paznokcie podupadły na zdrowiu i potem juz nic nie uzywałam :P teraz zaczynam na nowo, zobaczymy za kilka tyg.

pasiconik - 04-01-2014, 20:46

Mistycom napisał/a:
We wtorek jak będę w pracy nie omieszkam upomnieć się o nie w naszym hebe :-> :-P
Ewelina - 04-01-2014, 20:46

Mistycom, to nie dużo, mówisz że działa? ;-) trzeba będzie spróbować
Mistycom - 04-01-2014, 20:50

pasiconik napisał/a:
Mistycom napisał/a:
We wtorek jak będę w pracy nie omieszkam upomnieć się o nie w naszym hebe :-> :-P

noo ;) ogólnie dziwna sprawa, bo nigdzie więcej nie widziałam tych odżywek, tylko w hebe, a samych tych drogerii u nas mało

Silver69 - 05-01-2014, 10:02

pasiconik, akryle :)
Ewelina - 05-01-2014, 10:04

moje pazurki już się do mnie uśmiechają za opuszków :D
nata - 05-01-2014, 10:58

pasiconik, sliczne :heart:
Ja zakupilam te odzywke eveline 8w1 ;-) Zaczne od jutra stosowac. Jedyny minus jest taki, ze nie wiem jak wytrzymam bez kolorowych paznkoci przez tyle dni :(

pasiconik - 05-01-2014, 11:39

nata napisał/a:
Jedyny minus jest taki, ze nie wiem jak wytrzymam bez kolorowych paznkoci przez tyle dni :(
Ja nie wytrzymałam, i moja kuracja trwała niecały tydzień ;]
nata - 05-01-2014, 12:08

pasiconik, obawiam sie ze i u mnie tak bedzie :p
Milena - 05-01-2014, 12:14

nata, pasiconik, czasami trzeba się poświęcić dla dobra sprawy :-P
pasiconik - 05-01-2014, 13:30

Milena napisał/a:
nata, pasiconik, czasami trzeba się poświęcić dla dobra sprawy
Kiedy w koszyku tyle pięknych kolorowych lakierów się marnuje... :cring: :D
nata - 05-01-2014, 14:39

pasiconik napisał/a:
Milena napisał/a:
nata, pasiconik, czasami trzeba się poświęcić dla dobra sprawy
Kiedy w koszyku tyle pięknych kolorowych lakierów się marnuje... :cring: :D

No dokladnie...a ilez jeszcze piekniejszych czeka w sklepie az je wykupimy :D :$

Karoola - 05-01-2014, 16:11

Dla pocieszenia powiem, że ja nie robiłam sobie kuracji tylko stosowałam jako bazę pod lakier :-P
nata - 05-01-2014, 16:44

Karoola, ooo to naprawdę pocieszenie! :) Myslalam, ze tak sie nie da, ale jesli tak to super :D Pazurki beda kolorowe :D
Mistycom - 05-01-2014, 20:14

A oto moje pazurki :)

nic powalającego, ale zważając na to, że w pracy niestety mój lakier długiego żywota nie uświadczy takie mogą dla mnie byc :P

Karoola - 05-01-2014, 20:27

Mistycom, bardzo ładne :haha: Fajny tez róż, co to za firma?
Mistycom - 05-01-2014, 20:31

Karoola napisał/a:
co to za firma?

Kupiłam bodajże w Douglasie, Essence colour&go, ale osobiście, bez dobrego podkładu nie polecam, bo nie trzymają się zbyt długo. Kolory fajne i żywe, ale mało trwałe.

Karoola - 05-01-2014, 20:37

Mistycom, aaa, znam, miałam kilka. Szybko się psują i są do wyrzucenia :doubt: Ale kolorki ładne. I cena, nie żal kupić na kilka razy :-P
pasiconik - 05-01-2014, 20:51

Mistycom napisał/a:
bez dobrego podkładu nie polecam
Mało który lakier bez dobrej bazy i topu wytrzyma dłużej niż 2-3 dni.
Ja osobiście troszkę zainwestowałam w bazę i top Revlon Colorstay - między ich warstwami nawet najtańszy lakier trzyma się 7-10 dni bez najmniejszego odprysku. Prędzej się zetrą końcówki niż coś odpryśnie, polecam z pełną odpowiedzialnością :)

Ewelina - 06-01-2014, 10:33

a ja swoje musiałam spiłować do jaja :bad: jeden mi się połamał i juz nie było odwrotu.
pasiconik - 06-01-2014, 12:00

Właśnie wyciągnęłam wszystkie swoje lakiery i mam ogromny problem który na dziś wybrać. Iiiiii... zatliła mi się myśl po tym, że
Karoola napisał/a:
że ja nie robiłam sobie kuracji tylko stosowałam jako bazę pod lakier

Odstawię na jakiś czas moje bazy, żeby troszkę częściej malować, i będę i usatysfakcjonowana różnymi kolorami co parę dni, i paznokcie się troszkę odżywią ;D

Milena - 06-01-2014, 12:29

pasiconik, a po ile można kupić tego revlona? :)
pasiconik - 06-01-2014, 15:50

Milena napisał/a:
pasiconik, a po ile można kupić tego revlona?
U nas w cenie regularnej kosztują 35zł za sztukę, czasami zdarzają się na nie promocje. Na allegro można je kupić dużo taniej, ale rzadko się pojawiają :)

[ Dodano: 06-01-2014, 15:52 ]
O tu są :) Mega niska cena :oh:
http://allegro.pl/revlon-...3859720085.html
http://allegro.pl/revlon-...3859720097.html

Kesja - 06-01-2014, 16:06

Moje pazurki kurują się z eveline do 17.01... jeszcze trochę :-P
Martyna fajna ta baza, i rzeczywiście taniutko na allegro :haha: zamówię sobie :)

Pikuś - 06-01-2014, 20:17

Ja już zamówiłam i bazę i top coat :) Dzięki Martynka! ;*
pasiconik - 06-01-2014, 22:35

Pikuś napisał/a:
Ja już zamówiłam i bazę i top coat :) Dzięki Martynka! ;*
Będziesz bardzo zadowolona ;*

Normalnie powinni mi płacić za takie zachwalanie :-P :D Ja zanim wyjadę zaopatrzę się w zestaw zapasowy :)

Mistycom - 07-01-2014, 07:51

A ja się rano obudziłam i szok! na palcu wskazującym mam odprysk :cring: :cring: w nocy mi się to stało!?
No, tak jak mówiłam lakiery cinkie :/

nata - 07-01-2014, 16:52

Ja rozpoczęłam wczoraj kurację :D
Zobaczymy ile pociągne bez malowania :-P

FadGoś - 07-01-2014, 19:47

a Ja wczoraj zrobiłam sobie pazurki shellac :) zobaczymy ile wytrzymają :)
Nulcia1 - 07-01-2014, 20:18

FadGoś napisał/a:
shellac

ile taka przyjemność kosztuje ?

Ewelina - 07-01-2014, 20:38

FadGoś, mam w domu pudrowy róż, jest super ale nie chcę mi się bawić z lampką. U mnie trzymał się ok. 2 tygodni ale ja dużo robię i mocze te łapki :)
FadGoś - 07-01-2014, 20:47

Nulcia1, ciężko mi powiedzieć bo ja płaciłam w funciakach :) na początek troszkę trzeba wydać (jak sie nie ma nic ;] ) ale potem mam nadzieję że już coraz miej :D ja musiałam kupić lampę i wszystkie inne akcesoria do tego polecam ebay i amazon :)
Ewelina - 07-01-2014, 20:49

baza, kolor i utrwalacz plus lampka ok. 400zł :-P jak nie więcej.
Nulcia1 - 07-01-2014, 20:55

FadGoś, aaa ja myślałam , że u kosmetyczki byłaś ;)

Mi z reguły lakier trzyma się 2 dni :D ale ja ciągle przy garach , przydało by się coś na dłużej :)

FadGoś - 07-01-2014, 20:56

Ewelina, mam taką nadzieję że około 2tyg :D :D ja może nie moczę tak moich rączek ( kocham moją zmywarkę :D :D i pralkę też kocham :-P ) ale mam pracę przy papierze który strasznie niszczy i wysusza ręce i paznokcie :doubt: dlatego sie zdecydowałam na shellac który mi poleciły koleżanki z pracy bo niestety zwykle lakiery były na 2-3 dni :bad:
Ewelina - 07-01-2014, 20:57

FadGoś, Będziesz zadowolona jedne z lepszych lakierków na rynku :)
Mistycom - 07-01-2014, 21:04

Mam pytanie, czy lampkę stosuje się tylko do manicuire hybrydowego czy żelowych? Czy można go użyć przy zwykłym malowaniu pazurków i wtedy np. lakiery będą się dłużej trzymać?
FadGoś - 07-01-2014, 21:05

Ewelina napisał/a:
baza, kolor i utrwalacz plus lampka ok. 400z
strasznie tam drogo macie :-P
Nulcia1, za bidna jestem na kosmetyczkę :-P a tak na poważnie to chyba wychodzi taniej robienie sobie samej (bynajmniej shellac) , tutaj to koszt okooło 15f u kosmetyczki więc za jakis czas mam nadzieję że przyoszczędzę
:D :D

[ Dodano: 07-01-2014, 20:08 ]
Mistycom napisał/a:
Czy można go użyć przy zwykłym malowaniu pazurków i wtedy np. lakiery będą się dłużej trzymać?
właśnie shellac jest jak malowanie paznokci ( w mojej opinii) z tego co wyczytałam zwykłe lakiery sie do lampy nie nadają
Ewelina - 07-01-2014, 22:06

Mistycom, na zwyklym lakierze to nie dzial zele i hybrydowe lakiery.
Mistycom - 08-01-2014, 07:13

FadGoś napisał/a:

Mistycom napisał/a:
Czy można go użyć przy zwykłym malowaniu pazurków i wtedy np. lakiery będą się dłużej trzymać?
właśnie shellac jest jak malowanie paznokci ( w mojej opinii) z tego co wyczytałam zwykłe lakiery sie do lampy nie nadają

A można go zmyć zwyczajnym zmywaczem, czy to, to jak żele tylko pilnikiem? :confused:

Rysia88 - 08-01-2014, 12:59

I ja zakupiłam sobie te bazy na allegro z postu Martyny :greedy: będzie szaaaał :D
Kesja - 08-01-2014, 18:42

Nie wytrzymam do 17!!! :cring: :bad: :D
Kupiłam sobie dzisiaj nowy lakierek i chyba skończę już kurację z Eveline :-P Paznokcie się fajnie wzmocniły, urosły więc będę jakiś czas jeszcze tylko stosować tą odżywkę pod lakier.
Za chwilę biorę się za malowanie, więc wam potem pokażę efekt :)

nata - 08-01-2014, 19:21

Ja się trzymam ;D 3 dzień dzisiaj, ale na weekend już na pewno maznę jakimś kolorkiem.

I wiecie co? Faktycznie bolą mnie palce po tym! Na szczęście tylko dwie - trzy godziny po pomalowaniu, potem to uczucie mija, ale dziwne...

Kesja - 08-01-2014, 19:24

nata, ja wytrzymałam od 20 grudnia do dziś :-P Ale już dłużej bez kolorku nie da rady :D
nata napisał/a:
I wiecie co? Faktycznie bolą mnie palce po tym! Na szczęście tylko dwie - trzy godziny po pomalowaniu, potem to uczucie mija, ale dziwne...

Dziwne, mnie nic takiego się nie dzieje..

nata - 08-01-2014, 19:40

Kesja napisał/a:
nata, ja wytrzymałam od 20 grudnia do dziś :-P Ale już dłużej bez kolorku nie da rady :D

Wow, to i tak szacunek :haha:

Milena - 08-01-2014, 20:29

Ja sobie jeszcze do końca tygodnia będę malować odżywką, poczekam aż jeszcze trochę podrosną :-P Ja mam malusie płytki paznokcia, więc i tak u mnie tylko jasne kolory wchodzą w grę więc ciśnienia nie mam, wyżywam się kolorystycznie na paznokciach u stóp :D
nata - 08-01-2014, 23:00

Cytat:
Ja mam malusie płytki paznokcia, więc i tak u mnie tylko jasne kolory wchodzą w grę

Ja tez ;-) ale zdecydowanie bardziej wole ciemne kolorki. Moze to kwestia przyzwyczajenia ;-)

Milena - 09-01-2014, 10:41

nata, jestem przekonana, że nie są mniejsze od moich - na prawdę :D
FadGoś - 09-01-2014, 15:42

Mistycom napisał/a:
A można go zmyć zwyczajnym zmywaczem, czy to, to jak żele tylko pilnikiem? :confused:
zywacz z acetone lub czysty aceton i podobno ladnie schodzi :) ( ja jeszcze nie próbowała :-P ) na YT mozna zobaczyć jak się usuwa shellac -paznkocie hybrydowe
Mistycom - 09-01-2014, 18:24

FadGoś, dzięki :)
pasiconik - 09-01-2014, 18:27

Mistycom, w Hebe :-P jest specjalny zmywacz do lakierów hybrydowych ze zwiększoną zawartością acetonu :)
Kesja - 11-01-2014, 18:00

Moje aktualne pazurki:

mibec - 11-01-2014, 18:37

Kesja, ladniutkie :)
Mistycom - 11-01-2014, 19:48

Kesja, fajne :)

A ja muszę powiedzieć, przyznać się bez bicia, że jednak nie polecam tej odżywki o której ostatnio wspomniałam (Kinestic nono Turtle). Wczoraj na wieczór pomalowałam nia sobie pazurki, machnęłam dwie warstwy. Dzisiaj strzeliłam sobie kąpiel i po wyjściu kilka kawałków zeszło mi z paznokcia - normalnie jak skórka :/ W podobnych miejscach schodził mi ostatnio lakier, który nałożyłam na pazury. Myślałam, że wina lakieru, ale po przyjrzeniu się, doszłam do wniosku, że kolor zszedł razem z odżywką. Odzywka-baza dodam. No nic, nie polecam :/

pasiconik - 11-01-2014, 19:53

A ja, mimo, że bardzo nie lubię marki Eveline, muszę przyznać, że na tej odżywce 8w1 lakiery trzymają się rewelacyjnie.

Kesja, śliczne, osobiście bardzo lubię taką krwią czerwień :)

Milena - 16-01-2014, 16:56

Jakiś sprawdzony sposób na hmmm suchą płytkę paznokcia? Któraś z Was miała takie uczucie? Zaraz będę je moczyć w oliwie jak Pati polecała, mam wrażenie, że ta Evelinne mi tak wysusza paznokcie :confused:
Ewelina - 16-01-2014, 21:48

Milena, paznokcie czy skórę dookoła nich? Ja mam strasznie suchą od kiedy zaczęłam używac odżywki a kremuję co chwilę :(
Milena - 16-01-2014, 21:53

Ewelina, o płytkę mi chodzi, wcześniej tak nie miałam :confused: Ale już jestem po pierwszej oliwkowej kąpieli i jutro też będę moczyć :haha: Może też sobie zrób :)
Ewelina - 16-01-2014, 21:56

Może jutro bo dzisiaj mi się już nie chcę. Nałożyłam grubą warstwę kremu :haha:
Kesja - 17-01-2014, 19:03

Milena, i daje coś to moczenie w oliwie? Też mam strasznie suche skórki po tej odżywce...
pasiconik napisał/a:
muszę przyznać, że na tej odżywce 8w1 lakiery trzymają się rewelacyjnie.

Zgadzam się, 5 dni bez żadnych odprysków, a normalnie to na drugi/trzeci dzień już lakier schodził (mówię o takich tanich lakierach :-P ) :)

Milena - 17-01-2014, 19:06

Kesja napisał/a:
Milena, i daje coś to moczenie w oliwie? Też mam strasznie suche skórki po tej odżywce...

wczoraj moczyłam pół godziny i dzisiaj, pewnie trzeba konsekwencji żeby zobaczyć efekty, poza tym częściej staram się smarować kremem, póki co ładnie się błyszczą po takim zabiegu :)

Kesja - 17-01-2014, 19:13

Milena, kurcze, pół godziny?! - nie wytrwam chyba :D
Szukam jakiegoś fajnego pomysłu jak zrobić pepitkę na paznokciach... :lookdown: Od dawna mi się marzą wszystkie pazurki czarne a na serdecznym pepitka :greedy:

Milena - 17-01-2014, 19:16

Kesja, no to chociaż 10 minut sobie pomocz :) Ja moczę przy oglądaniu tv, więc jakoś nie odczuwam tego :D
Kesja - 17-01-2014, 19:19

Milena, no może spróbuję :-P albo kupię jakąś oliwkę/odżywkę na skórki :D Używał ktoś czegoś takiego?
Ewelina - 17-01-2014, 19:35

ja dzisiaj też moczyłam tak z 15 minutek przyjemne toto :D
Kesja - 17-01-2014, 19:37

Ewelina, :D
znalazłam fajne coś 8) przynajmniej tak mi się wydaje :-P : http://mintishop.pl/produ...okci-Black.html ciekawe czy zdaje gezamin...
i fajne te lakierki: http://mintishop.pl/pol_m_PAZNOKCIE_MUA-310.html :)

nata - 17-01-2014, 20:43

Ja mam od dziecka strasznie suche dłonie i nie umiem sobie z tym poradzić :( Już próbowałam wieeeelu sposobów łącznie z moczeniem w parafinie i smarowaniem wit.A i nic nie pomagało :( Kremowanie dłoni wystarcza mi na chwilę dosłownie, jak krem się wchłonie od nowa są suche i szorstkie :doubt:

[ Dodano: 18-01-2014, 13:55 ]
Moje "pinki" :D na słabym zdjęciu

[ Dodano: 18-01-2014, 13:57 ]

Nulcia1 - 18-01-2014, 18:31

nata, śliczny kolorek :greedy:
Milena - 18-01-2014, 18:31

ładne, takie delikatne :)
tenshii - 18-01-2014, 18:34

U mnie się wyświetla jak biały :D

Fajny, bardzo subtelny kolorek :)

Kesja - 19-01-2014, 13:54

nata, fajny kolorek :) Mam podobny z essence :D
nata - 19-01-2014, 14:29

tenshii napisał/a:
U mnie się wyświetla jak biały :D

Zdjęcia telefonem w pochmurną pogodę też zbyt miarodajne nie są, ale to bardzo cukierkowy róż :D
Dzięki dziewczyny :)

Milena - 22-01-2014, 13:51

Dzisiaj kupiłam odżywkę z lovely z wapniem i wit C (rózowa) widziałam, że wiele osób się nią zachywyca, może nie będzie wysuszać mi paznokci jak Eveline 8w1, która i tak już się powoli kończy, a paznokcie dalej mocze w oliwie i mają się lepiej, rosną jak oszalałe i nie rozdwajają się tak jak na początku :haha:
Ewelina - 22-01-2014, 15:18

ja kupiłam dzisiaj odżywkę do paznokci i skórek eveline taki olejek o przyjemnym zapachu zobaczymy :haha:
Kesja - 23-01-2014, 11:08

A mi wczoraj przyszła ochota na french, wieczorem się nudzilam i sobie pomalowałam paznokcie tak:

Ps. palce czerwone po spacerze z psem bez rękawiczek :-P

Karoola - 23-01-2014, 12:47

Kesja, jak równo :oh: Ja tego jeszcze nie opanowałam :-P A jakiego używałaś białego lakieru? Nadałby się na całe paznokcie? Szukam takiego, co dobrze kryje i "nie ciągnie się" :)
Milena - 23-01-2014, 12:51

Kesja, używasz pasków że tak równo? :haha:
też mam ochotę na frenczka, ale nie mam cierpliwości ]:)

Mistycom - 23-01-2014, 13:10

Kesja napisał/a:
A mi wczoraj przyszła ochota na french,

a wiesz, że ja tez wczoraj robiłam sobie french? :D mój nie jest taki piekny bo robiłam odręcznie, ale z daleka nie widać :P

Kesja - 23-01-2014, 14:51

Dzięki! ;* nie, nie używałam żadnych pasków - malowałam odręcznie jak zawsze ;-) i nawet szybko mi poszło, aż byłam zdziwiona że nie zmazywalam po pięć razy każdego paznokcia, hehe :D
Karola, ten lakier taki zwykły z cienkim pedzelkiem do zdobienia. Też strasznie szybko zgestniał ale to pewnie dlatego że to kupiony za grosze no name :-P

Milena - 23-01-2014, 15:02

hmmm jutro też spróbuje odręcznie sobie zrobić :-P
Kesja - 23-01-2014, 15:16

Milena, próbuj próbuj :)
nata - 23-01-2014, 15:23

Ja też robię odręcznie, bez pasków ;-) Nie martwcie się jak powyjeżdżacie - lepiej na skóki niż na płytkę ;]
Ewelina - 23-01-2014, 16:46

ja kiedyś też robiłam bez pasków, ale z biegiem lat cierpliwości mniej i rączki się trzęsą :-P
Kesja - 23-01-2014, 17:47

Mnie te paski tylko denerwują :-P a lubię tak czasem siąść i coś pokombinować z pazurkami - wyciszam się wtedy :haha:
Mamie i siostrze też zawsze maluję paznokcie :)

Ewelina - 23-01-2014, 17:52

Kesja, ja sobie jeszcze, jeszcze ale komuś to już wyższa szkoła jazdy :D
Kesja - 23-01-2014, 17:56

Ewelina, a właśnie według mnie łatwiej jest komuś malować, szczególnie prawą rękę :D
pasiconik - 02-02-2014, 13:57

I jak dziewczyny, doszły do Was te lakiery z Revlonu? :)
Ostatnio stosuję metodę Karoliny i maluję pazgi odżywką eveline 8w1 pod kolorowy lakier, czyli co kilka dni... I nie powiem, paznokcie pięknie rosną i są mocne 8) Może wrzucę potem fotkę, bo akurat mam zmyte.

A wiecie co? Miałam do wczoraj pomalowane lakierem mocno brokatowym, a wiecie jak jest ze zmywaniem takich lakierów.. Ogólnie masakra. I mama znalazła w necie sposób, który jest GENIALNY, i zmyłam paznokcie dosłownie w 3 minuty! Nie będę opisywać, obczajcie :) : http://kosme-tiki.blogspo...w-sposob-z.html Może już o tym wiecie, a tylko ja dotąd przeżywałam takie katusze :-P

Kesja - 02-02-2014, 14:02

pasiconik napisał/a:
I jak dziewczyny, doszły do Was te lakiery z Revlonu? :)

A ja jeszcze nie zamówiłam... 8) ups :-P Muszę w końcu jakieś zamówienie uzbierać od tego gościa, bo ma tanie rzeczy, ale nigdy mi się nie chce przeglądać tych stron :-P A jednak za jednym zamachem można by coś jeszcze fajnego zamówić :D
pasiconik napisał/a:
Ostatnio stosuję metodę Karoliny i maluję pazgi odżywką eveline 8w1 pod kolorowy lakier, czyli co kilka dni... I nie powiem, paznokcie pięknie rosną i są mocne

Ja tak samo - jeszcze takich ładnych paznokci nie miałam :haha: cieszę się, bo można więcej teraz na tych pazurach pokombinować z jakimiś wzorkami, bo są takie śliczne, długie :greedy:

edyta9119 - 11-02-2014, 16:46

Dzisiaj trochę przyszalałam i zafundowałam sobie taki oto fiolet na paznokciach :) do tej pory wybierałam raczej stonowane kolory ale ostatnio coś mnie wzięło na takie bardziej wyraziste :)

Kesja - 11-02-2014, 22:05

edyta9119, śliczne! Bardzo mi się podoba kształt twoich pazurków :greedy: :haha:
nata - 25-02-2014, 12:34

A ja mam taki nowy fiolecik ;-)

Pattina - 25-02-2014, 12:36

Nata jak wiosennie! suuper :D Ja nadal w fuksji śmigam :greedy:
Monika. - 27-02-2014, 17:42

nata śliczny kolorek :) co to za firma?
nata - 27-02-2014, 19:19

Monika., to jest Avon kolor Cultured Purple ;-) Jeden z dwóch nowych wiosennych odcieni
donia457 - 27-02-2014, 20:00

nata, edyta9119, sliczne pazurki macie :)

moje w tej chwili wygladają okropnie,przez ciągłe zmywanie mam słabe,ciągle mi się łamia i wyglada to tak jakbym nie miaal płytki paznokcia-sa takie cienkie :cring:

muśze chyba znowu zrobić sobie żelowe ;]

Kesja - 27-02-2014, 20:20

nata, fajnie wyglądają! :haha: ja na kimś lubię takie fiolety ale u siebie mi nie pasują ;]
Moje pazurki na pierwszej fotce pomalowane tylko bezbarwnym a na drugiej dzisiejsze (ten kolorek już tu chyba kiedyś wstawiałam) ;-)

[ Dodano: 27-02-2014, 20:22 ]
donia457, u mnie po odżywce z eveline paznokcie się bardzo fajnie wzmocniły i już nie pękają - polecam! :)

nata - 27-02-2014, 21:20

Kesja, sliczny bordo :)
Nulcia1 - 27-02-2014, 21:28

nata, Kesja, ale macie ładne paznokietki :)
Karmen - 12-03-2014, 12:14

Mnie się bardzo podobają takie

Ale ja niestety mam krótkie, z reszta chyba takich zdolności aż nie mam. Musiała byc ciągle latać do kosmetyczki

[ Dodano: 28-03-2014, 11:04 ]
Potrzebuje dobrą odżywkę do paznokci, co polecacie?

Kesja - 28-03-2014, 19:24

Karmen, ja polecam eveline :) paznokcie mocne, nie łamią się, szybciej rosną.
U mnie dzisiaj żółty na paznokciach :greedy:

pasiconik - 28-03-2014, 19:48

Kesja napisał/a:
ja polecam eveline
A mi kurczaki wywołała uczulenie, czyli to, czego się bałam :< Miesiąc ją stosowałam pod kolorowy lakier, pazgi były piękne i mocne, ale któregoś razu po zmyciu koloru, który miałam kilka dni, przeraził mnie stan moich paznokci - owszem, wciąż były długie i twarde, ale granica między łożyskiem paznokcia a odrośniętą częścią była całkiem rozmyta i taka sino-brązowa :beated: Bałam się, że jak w niektórych przypadkach, odżywka spowoduje odejście płytki od łożyska, więc natychmiast przestałam jej używać i skróciłam paznokcie do minimum. Ta sino-brązowa część paznokcia po odrośnięciu totalnie się rozwarstwiła i złuszczyła, ale teraz już po mału dochodzą do normalności.
Niemniej jednak, gdyby nie reakcja alergiczna, to paznokcie faktycznie stają się mocne i szybciej rosną. No ale niestety jestem w gronie tych, którym formaldehyd nie posłużył :shy:

Kesja - 28-03-2014, 19:53

pasiconik, też się tego bałam, ale u mnie akurat nic się nie działo, ta odżywka pasuje moim paznokciom. Dobrze że szybko zareagowałaś i pazurki już dochodzą do normy :) każdego organizm inaczej zareaguje i to jest właśnie czasami denerwujące..
pasiconik - 28-03-2014, 20:06

Kesja napisał/a:
u mnie akurat nic się nie działo, ta odżywka pasuje moim paznokciom.
To fajnie :) Moim paznokciom bardzo służy złota odżywka Sally Hansen, ale ona słabiutko trzyma się na paznokciu :< I kompletnie nie nadaje się pod kolorowy lakier.
Kesja - 28-03-2014, 20:41

pasiconik napisał/a:
ale ona słabiutko trzyma się na paznokciu :< I kompletnie nie nadaje się pod kolorowy lakier.

Ło, spodziewałam się że za taką cenę (no bo sally hansen jednak już droższa jest) będzie lepsza... Ale z drugiej strony w eveline mnie trochę denerwowało to że lakier się tak długo na niej trzymał, bo żal było zmywać, a ja jednak wolę częściej kolorki zmieniać ;-) :D

pasiconik - 02-04-2014, 23:05

Na moich paznokciach na kilka dni zagościła butelkowa zieleń :) Kolor ładny, ale nie mam do niego kompletnie ciuchów, więc idzie w odstawkę.

Karoola - 02-04-2014, 23:56

pasiconik, boski, co to? :greedy:
pasiconik - 03-04-2014, 00:17

Karoola, 'no name' z superpharmu za 4zl :) Ale mam go miedzy warstwami bazy i topu revlonu.
nata - 03-04-2014, 12:52

pasiconik, śliczny, uwielbiam takie kolorki :)
Kesja - 03-04-2014, 17:03

pasiconik, świetny! :)
Karmen - 18-04-2014, 08:19

Kesja, a która stosujesz odzywkę, bo z eveline jest sporo rodzai, a słyszałam że bardzo mocna jest 8w1 ale nie każdemu podchodzi.

Dzisiaj mam pomalowane na różowo, ale na święta zrobie klasyczny french z motywem zeberki :)

Kesja - 18-04-2014, 08:33

Karmen, ja używałam tej 9w1 :) bardzo fajna te zeberka :)
Ja dostałam jakiś czas temu taki świecący lakier brokatowy fioletowy. I nie używałam go długo bo mi nie podchodził. Ale ostatnio zrobiłam sobie tak pazurki, chociaż nie jestem do nich przekonana jakoś...:

Rysia88 - 18-04-2014, 08:37

Sama używam odżywki 8w1 z eveline - paznokcie mega mocne, rosną jak na drożdżach ale... żółte :stinky: bez lakieru wstyd wychodzić.. Ostatnio koleżanka mi powiedziała, żebym przestała tego używać bo ma pełno substancji rakotwórczych. Teraz zastanawiam się czego innego zacząć używać żeby ogarnąć paznokcie bo z takimi żółtymi to ja nie chcę chodzić... :doubt:
nata - 18-04-2014, 09:02

Mi też ta 8w1 wybitnie służy. Jak dotąd nie trafiłam na lepszą... Nic złego mi się z paznokciami nie dzieje a są naprawdę mocne i jak lakier na niej długo się trzyma ;]
Kesja - 18-04-2014, 09:05

Rysia88, a masz pewność że to od odżywki? może malowałaś w ostatnim czasie paznokcie jakimś żółtym lub pomarańczowym lakierem i przez to zrobiły się żółte?
Milena - 18-04-2014, 11:23

Rysia88 napisał/a:
odżywki 8w1 z eveline - paznokcie mega mocne, rosną jak na drożdżach ale... żółte

hmmm, ja już lecę na drugim opakowaniu tej odżywki i nie mam problemów z kolorem paznokcia, ale może każdy reaguje na nią inaczej :)

W międzyczasie używałam eveline sos - nie polecam :-P

Ewelina - 18-04-2014, 11:28

ja cały czas uzywam olejka do skórek i paznokci eveline jest dużo lepszy i nie wysuszy płytki paznokcia a moja po 8in1 była cała w strzępach niestety.
Rysia88 - 19-04-2014, 15:38

Kesja napisał/a:
Rysia88, a masz pewność że to od odżywki? może malowałaś w ostatnim czasie paznokcie jakimś żółtym lub pomarańczowym lakierem i przez to zrobiły się żółte?

Kochana na pewno od odżywki bo ja maluję pazury tylko na odżywce... Ogólnie tylko kolor naturalnego paznokia mam tej odżywce do zarzucenia - bo paznokcie fakt faktem mega twarde i nie rozdwajają się.

Milena napisał/a:
ale może każdy reaguje na nią inaczej :)

a to na pewno - każdy na wszystko reaguje inaczej. Kiedyś myłam włosy szamponem radical i tydzień czasu miałam pachnące i czyściutkie... poleciłam koleżance a ona dosłownie na drugi dzień głowa jak wysmarowana smalcem...

Kesja - 19-04-2014, 18:06

U mnie aktualnie miętka :)

Nulcia1 - 19-04-2014, 19:24

Kesja, śliczny kolor :greedy:
Kesja - 19-04-2014, 19:54

Nulcia1, o taaak :greedy: ;*
Ewelina - 19-04-2014, 22:40

Kesja, Fajna miętka :)
Kesja - 20-04-2014, 10:30

Ewelina, ;*

[ Dodano: 30-04-2014, 12:24 ]
A dzisiaj na żółto :)

[ Dodano: 30-04-2014, 12:25 ]
Ups, coś mi obróciło fotke :-P

Karmen - 26-05-2014, 08:09

a ja coś z miętki jeszcze wkleję :)

Ewelina - 26-05-2014, 08:10

te drugie śliczne :greedy:
Nulcia1 - 26-05-2014, 18:35

Karmen napisał/a:
a ja coś z miętki jeszcze wkleję

strasznie sztuczne :)

Kesja - 30-06-2014, 21:58

Moje dzisiejsze kombinacje :D

Nulcia1 - 30-06-2014, 22:10

Kesja, ale piękne :greedy:
Kesja - 19-07-2014, 14:57

Czy ktoś z was używał różowej odżywki z lovely, tej z wapniem i wyciągiem z wiśni? Jeśli tak to jakie macie o niej opinie?
Kupiłam ją sobie dzisiaj, chcę trochę wzmocnić pazury, bo za dwa tygodnie jestem umówiona na hybrydy..

Ewelina - 19-07-2014, 22:39

Kesja napisał/a:
bo za dwa tygodnie jestem umówiona na hybrydy..
ja idę w poniedziałek już dawno nic nie robiłam na paznokciach trochę się obawiam.
Pattina - 19-07-2014, 23:08

Ewelina napisał/a:

ja idę w poniedziałek już dawno nic nie robiłam na paznokciach trochę się obawiam.
A to jakiś sprawdzony salon ? Co by pazurków nie zajechali ? :)
Bo hybrydki same w sobie to fajna sprawa :)

Ewelina - 19-07-2014, 23:15

Pattina napisał/a:
A to jakiś sprawdzony salon ? Co by pazurków nie zajechali ?
Jeden z lepszych w Kołobrzegu pracująca na shellac słyszałam, że to dobre lakiery. Zastanawiałam się nad żelem na moją płytkę ale babeczka doradziła mi hybrydę. Powiedziała, że natutalniej wygląda i nie niszczy tak płytki?
Pattina - 21-07-2014, 10:33

Ewelina napisał/a:
pracująca na shellac
Najlepsza :)
Ewelina napisał/a:
Powiedziała, że natutalniej wygląda i nie niszczy tak płytki?
Dobrze zrobiony żel nie ma prawa zniszczyć paznokci i tak samo może wyglądać jak hybryda :)
Ja noszę od 8 lat żel, bo hybryda na moich pazurkach się nie trzyma więc gdyby żel tak niszczył pazury to nie miałabym już czego żelować,a swoje pazury mam mega długie ale tylko dzięki żelowi udalo mi się takie wyhodować :P

Sarrai - 21-07-2014, 11:42

Mi się od hybrydy paznokcie zniszczyły...... ;] tzn teraz juz wiem, że musiały nie być prawidłowo robione, ale dosłownie, obecnie po 4 hybrydach moje paznokcie wręcz "piją" normalny lakier....... :stinky: dlatego teraz tylko odżyweczka i ewentualnie normalny manicure :)
BTW dzisiaj w drogeriach hebe jest -40% na m.in. produkty Sally Hansen i Essie (to drugie podobno też jakieś pazurkowe kosmetyki, ale nie znam).

Pikuś - 21-07-2014, 11:50

Ewelina, do kogo idziesz? :)
Ewelina - 21-07-2014, 22:00

Moje pazurki już zrobione poszłam za miętką a paluszki serdeczne są turkusowe, chciałam zrobić zdjęcie telefonem ale wychodzi takie brzydkie i nie pochwalę się niestety :-P
Kesja - 21-07-2014, 22:05

Ewelina, dawaj foto, nie marudź :-P :greedy:
Ewelina - 22-07-2014, 09:27

Chciałam wysłać z tel, ale nie mogę przez fotosik :(
Kesja - 22-07-2014, 11:03

Ewelina, z telefonu to ja zdjęcia przez stronkę tinypic.com wstawiam, fotosik też mi nie działa
Ewelina - 22-07-2014, 15:40

:)

[ Dodano: 22-07-2014, 15:41 ]
niestety koloru wyglądają na przygaszone, w rzeczywistości są bardziej żywe i soczyste :haha:

zaba - 22-07-2014, 15:56

Ewelina, super! :)
Ja dziś moje śmignę na fioletowo. Może wytrwają w laboratorium z jeden dzień ;]

Ewelina - 22-07-2014, 15:58

zaba, dlatego zrobiłam hybrydy 2 tygodnie spokoju :)
zaba - 22-07-2014, 16:01

Ewelina, ile kosztuje taka przyjemność?
Ewelina - 22-07-2014, 19:14

Ja płaciłam 80 zł
Kesja - 22-07-2014, 22:30

Ewelina, śliczne kolorki :greedy:
hybrydy fajnie wyglądają, nie tak sztucznie jak żele :)

Nulcia1 - 23-07-2014, 07:59

Ewelina, jej , piękne są :greedy:
Ewelina - 23-07-2014, 10:05

dzięki dziewczyny już myślę nad następnymi kolorami ale kusi mnie żółty, pastelowy róż i niebieski :haha: o takie połączenie :greedy:
evecious - 25-07-2014, 16:07

Ewelina napisał/a:
Ja płaciłam 80 zł

Sporo, to nawet w Wawie kosztuje taka przyjemność 50zł :)

A w moim mieście rodzinnym 30-40zł :)

Ewelina - 26-07-2014, 11:21

evecious napisał/a:
Sporo, to nawet w Wawie kosztuje taka przyjemność 50zł

A w moim mieście rodzinnym 30-40zł
Ty mnie nie załamuj proszę cię :doubt: Kołobrzeg jest mega drogi. Niestety miasto turystyczne :bad: Ceny podnoszone są na sezon i tak już zostaję :confused:
Pattina - 27-07-2014, 14:43

evecious napisał/a:
A w moim mieście rodzinnym 30-40zł :)
A to na pewno na Shellac'u ? :P
Bo tutaj same hybrydy są z najwyższej półki a taki koszt nawet by się nie zwrócił za sam materiał :P

Ja mam swoje żelki już z mega odrostem... dziś wieczorem przysiąde i coś nowego wykombinuje... może powrót do neonów :heart:

Ewelina - 27-07-2014, 23:34

Ja chyba zrobię tym razem zele na swojej płytce lakier sie trzyma ale na jednym paznokciu popękał i zrobiły sie rysy :/
Pattina - 28-07-2014, 00:03

Ewelina, Moim zdaniem ta hybrydka została za cienko położona. Poprawnie nałożony shellac trzyma się bardzo dobrze ! :)

[ Dodano: 28-07-2014, 00:04 ]
Chyba,że masz bardzo miękkie paznokcie wtedy zdecydowanie żel lepiej je utwardzi ;)

Ewelina - 28-07-2014, 10:11

Pattina, Tak moje paznokcie sa bardzo miękkie aż się wyginają :( I pewnie dlatego popękał :confused:
Pattina - 28-07-2014, 14:28

Ewelina napisał/a:
Pattina, Tak moje paznokcie sa bardzo miękkie aż się wyginają :( I pewnie dlatego popękał :confused:
Hmmm nie mniej jednak ja bym wróciła do tego salonu w ramach reklamacji - 1raz i zwróciła uwagę,żeby było ciut grubiej bo taka warstwa moim zdaniem to i na mocnych paznokciach się słabo sprawdziła ;)
Masz do tego prawo kochana, tym bardziej,że nie mało zapłaciłaś ;)

neravia - 28-07-2014, 18:31

Ewelina, wg mnie też powinnaś iść zareklamować, mnie też kiedyś powstał odprysk, bezpłatnie i bezproblemowo naprawili mi to :)
Ewelina - 28-07-2014, 19:33

dzięki dziewczyny chyba tak zrobię dzisiaj minął tydzień a paznokcie wyglądają źle niby trzeba się przyjrzeć ale mnie to denerwuję :doubt:
Pattina - 28-07-2014, 21:34

Ewelina napisał/a:
chyba tak zrobię dzisiaj minął tydzień a paznokcie wyglądają źle niby trzeba się przyjrzeć ale mnie to denerwuję :doubt:
To nie kosztowało 5zł to raz... dwa każdą usługę można reklamować i gdyby do mnie klientka wróciła z takim bublem też bym jej naprawiła - bo przecież to chodzącą wizytówka.
Hybryda zdecydowanie za cienko nałożona,a przy miękkich pazurkach polecałabym położenie chociaż 1 warstwy żelu ( bo jest twardszy ) i na to można hybrydkę - efekt bdzie rewelacyjny przy słabszych pazurkach,ale pani w salonie to powinna wiedzieć :-o

Sarrai - 28-07-2014, 21:44

Pattina napisał/a:
Ewelina napisał/a:
chyba tak zrobię dzisiaj minął tydzień a paznokcie wyglądają źle niby trzeba się przyjrzeć ale mnie to denerwuję :doubt:
To nie kosztowało 5zł to raz... dwa każdą usługę można reklamować i gdyby do mnie klientka wróciła z takim bublem też bym jej naprawiła - bo przecież to chodzącą wizytówka.
Hybryda zdecydowanie za cienko nałożona,a przy miękkich pazurkach polecałabym położenie chociaż 1 warstwy żelu ( bo jest twardszy ) i na to można hybrydkę - efekt bdzie rewelacyjny przy słabszych pazurkach,ale pani w salonie to powinna wiedzieć :-o

Pattina a powiedz mi - czy jak się położy właśnie tę jedną warstwę żelu pod hybrydę to ona nie zniszczy płytki paznokcia? :( Ja tak miałam robione - byłam nieświadoma... potem przez 45 minut pazury siedziały pod kompresem z acetonu i nie chciały drgnąć :lookdown: W rezultacie miałam płytki spiłowane... właśnie babka która mi je ściągała (w innym salonie) kazała mi iść z reklamacją, mówiąc że nie miałam hybrydy a właśnie - żel.
Co do cen, to u mnie - pod Warszawą, w osiedlowych salonikach koszt hybrydy to 60-70 złotych. Drogie to to, ale efekt co prawda nieporównywalny ze zwykłym lakierem :D no i miałam wymówkę przed zmywaniem :) ))

Pattina - 28-07-2014, 21:55

Sarrai napisał/a:
Pattina a powiedz mi - czy jak się położy właśnie tę jedną warstwę żelu pod hybrydę to ona nie zniszczy płytki paznokcia?
Poprawnie nałożony/ ściągany żel nie ma prawa zniszczyć płytki.
Niszczy go nieumiejętność stylistki - głównie przy opracowywaniu płytki przed nałożeniem masy czy przy ściaganiu.
Sam żel nie ma prawa zniszczyć a wręcz przeciwnie - ma za zadanie utwardzić paznokcia, są też żele z wapniem wtedy też wnikają w paznokcia i odbudowują go :)
Ja nosze od 8 - lat żel i gdyby coś było nie tak nie miałabym pewnie co żelować ;) A to dzięki niemu udało mi się zapuścić mega długie i super twarde pazury :)
Sarrai napisał/a:
potem przez 45 minut pazury siedziały pod kompresem z acetonu i nie chciały drgnąć
Bo żelu nie ściągnie się acetonem trzeba go spiłować ( umiejętnie oczywiście )
Ewelina - 28-07-2014, 21:59

Pattina, czemu ty tak daleko nO ;*
zaba - 28-07-2014, 22:35

Ewelina, też ubolewam :( bo jak widze takie cudeńka jak robi, to sama bym się chętnie wybrała.
Muszę dziś zmyć moje okropieństwa, wczoraj malowane, ale już się popsuły :confused:
Może machnę sobie nową butelkową zieleń :greedy:

Ewelina - 28-07-2014, 22:38

zaba, zdolna ta nasza Patysia oj zdolna Kołobrzeg ją potrzebuję :)
Pattina - 28-07-2014, 23:37

W takim razie dziewczynki zapraszam do Wrocławia! :heart: hihi
Ewelina - 29-07-2014, 00:41

Oj ty niedobra dziołcho :)
zaba - 29-07-2014, 08:03

Pattina, wiesz ze ja Wroclaw od dawna planuje tylko cos nie moge sie zebrac :P
Ewelina - 29-07-2014, 10:01

Będziemy jeździć do pati na pazurki :D
Milena - 29-07-2014, 10:51

Ja odkąd używam tych wszystkich odżywek itp to w ogóle mi się paznokcie nie łamią :) Podczas urlopu miałam takie piękne i dłuuuuugie jak nigdy :) niestety powrót do pracy i trzeba było się pozbyć :doubt:
zaba - 29-07-2014, 13:33

Ja wyhodowałam sobie teraz całkiem niezłe i co? Z kciukiem mogę się pożegnać :confused: Przytrzasnęłam sobie drzwiami od auta :shy:
Ewelina - 29-07-2014, 15:08

a ja złamałam paznokieć dzisiaj :cring: :(
anna34 - 15-12-2014, 16:29

Zrobione dziś :-P :-P

mibec - 15-12-2014, 17:53

anna34, bardzo ladne :)
nata - 15-12-2014, 18:31

Ja miałam ostatnio hybrydki, no super efekt :-) Chciałbym mieć swoj zestaw, bo szkoda mi tyle kasiorki wydawać, tym bardziej że lubię kombinować przy pazurkach :lookdown: ale wątpię by mikołaj się domyślił :P
Tylko szkoda, że strasznie szybko mi rosną paznokcie, więc ja za długo nie mogę nosić, ale naprawdę zakochałam się w tym efekcie ;-)

AnIeLa - 15-12-2014, 20:44

no a ja oczywiście pechowo. niecały tydzień do wesele a w prawym fakjuszku łamał sie paznokieć :confused:
Pattina - 15-12-2014, 21:22

anna34, Bardzo ładny frenchos :)

Ja dziś swoje czarne żele zmieniłam na róż i 1 pazur caaalusieńki w cyrkoniach Swarovskiego :greedy: :greedy:

Kesja - 03-02-2015, 14:20

W piątek byłam na hybrydkach i takie mięciaki mam na paznokciach :)

Zdjęcie słabe bo z telefonu...

anna34 - 03-02-2015, 15:28

A to moje ostatnie pomysły na paznokcie hybrydowe :-P

i takie co fiolet(jak jest zimno)zamienia się w róż(jak jest ciepło)

Ewelina - 03-02-2015, 15:50

fajne :greedy:
Kesja - 03-02-2015, 16:20

Super!
Pepitka :greedy:

anna34 - 03-06-2015, 15:11

moje pazurki aktualnie :-P

Milena - 03-06-2015, 15:23

anna34, fajne, takie letnie :)
Ja dzisiaj idę do Patusi ;D czerwień na coś jasnego zmienimy, ku mojemu lekkiemu niezadowoleniu, bo jestem fanką mocnych i ciemnych kolorów, ale jak mus to mus ;)

Kesja - 03-06-2015, 20:11

anna34, ładniutkie kolorki :)
Milena, pochwal się co tam Pati stworzyła ;-)
Moje ostatnie:

A dzisiaj zrobiłam sobie takie łapkowe :)

Ewelina - 03-06-2015, 23:22

Ale macie fajne pazurki, Ania to jest żel na twojej płytce? Super podobają mi się bardzo :)
nata - 04-06-2015, 09:19

Kesja, to naklejki? :)
Śliczne wszystkie dziewczyny :greedy:

Ja idę jutro na moje ślubne ;D

anna34 - 04-06-2015, 09:49

Ewelina napisał/a:
Ania to jest żel na twojej płytce? Super podobają mi się bardzo

to jest hybryda :)

Kesja - 04-06-2015, 10:28

nata, naklejki wodne - zamówiłam na allegro i okazały się świetne, łatwe do nałożenia, no i trzymają się fajnie na hybrydzie :)
Cytat:
Ja idę jutro na moje ślubne

Ooo, koniecznie fota! ;D

Ewelina - 04-06-2015, 11:52

Ania super bardzo mi się podobają :)