|
forum.labradory.org
|
|
Śmietnik - chory piesek z hodowli - zagrożenie nosówką
Alison - 26-06-2013, 15:04 Temat postu: chory piesek z hodowli - zagrożenie nosówką Witam! Jestem tu pierwszy raz.
Mój Kokos ma 2 miesiące, został kupiony z hodowli. Tuż po przywiezieniu go zauważyłam na jego brzuszku małe krostki, zadzwoniłam do pani z hodowli, na co ona odpowiedziała,że pewnie się podrapał.bo jest bardzo żywym psem.
Pies nie przestał się drapać, a krostek było coraz więcej. Pierwsze podejrzenie: PCHŁY! Od razu pojechałam do lecznicy, tam stwierdzono u niego nużyce - pasożyt. Dostał leki na kurację dwu miesięczną. Najgorsze jest to, że jestem zmuszona przesunąć mu dwa szczepienia na nosówkę. Bardzo się o niego boję. Uważamy na niego jak możemy. Nie wyprowadzamy go tam gdzie były inne psy, wychodzi na murawę stadionu. Jednak bardzo się boję że może umrzeć. Pani z hodowli nazwała mnie oszustką i wyłudzaczką pieniędzy, kiedy poprosiłam o chociażby zwrot kosztów kuracji. Dodam jeszcze, że pani proponowała mi rodowód w wysokości 200zł, jednak pies nie jest oznaczony. Obawiam się również, że jego książeczka zdrowia może być fałszywa.
Czy ktoś miał podobny problem? Jak jeszcze uchronić psiaka przed choróbskiem??
tenshii - 26-06-2013, 15:11
Alison, przeniosłam Twój post do tematu szczepień.
na pewno ktoś Ci na niego odpowie.
Nie ma potrzeby zakładania co chwilę nowego wątku.
|
|