| |
forum.labradory.org
|
 |
Znalazły dom - Ktoś pokochał labradorkę. Fanta w domu stałym
Ryniu - 16-06-2013, 17:17 Temat postu: Ktoś pokochał labradorkę. Fanta w domu stałym
|
FANTA
maść: biszkoptowa
rodowód: brak
chip: posiada
sterylizacja/kastracja: tak
miejsce pobytu: DT Śrem
|
 |
Informacja dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli jesteś zainteresowany adopcją, prosimy, zapoznaj się z procedurami adopcyjnymi.
Szczegóły znajdziesz tutaj |
Kontakt w sprawie adopcji
e-mail: adopcje@labradory.org
telefon: 603 240 741 (Monika) 669 585 207 (Kasia)
|
Troszkę o mnie. |
|
Sunia ze schroniska. Obecnie w domu tymczasowym. Wyglada na to, że nie dawno musiała mieć szczeniaki. Suczka jest kontaktowa i bardzo łagodna, wprost garnie się do ludzi. Uwielbia pieszczoty, a na smyczy chodzi wzorowo. |
Stan Zdrowia. |
|
Dobry |
Posłuszeństwo, co w moim wychowaniu poprawić należy. |
|
W DT uczy się zaufania do ludzi, podstawowych komend, chodzenia na smyczy.
|
Zachowanie wobec dzieci. |
|
idealne, wychowuje się z dziećmi |
Zachowanie wobec innych psów oraz kotów. |
|
psy: bardzo dobry kontakt
koty: zero reakcji
|
Zachowanie podczas transportu |
zdarza się,że boi się wejść do auta ale jak się ją wsadzi to leży grzecznie
|
Inne |
|
karma - |
|
| psiarka112 napisał/a: | | Fanta to młoda labradorka, przebywa w schronisku dopiero od kilku tygodni. Wygląda na to, że niedawno przestała karmić szczeniaki.
Suczka jest kontaktowa i bardzo łagodna, wprost garnie się do ludzi. Uwielbia pieszczoty, a na smyczy chodzi wzorowo. Nie każcie jej długo czekać! Udostępniajcie! Razem znajdziemy dom dla Fanty! Nie pozwólcie labce zgasnąć w kojcu... |
Zdjęcia z pobytu w schronisku
Zdjęcia z nowego domu:
tamis20 - 17-06-2013, 07:42
Gdzie przebywa suczka?
Chelsea - 17-06-2013, 07:55
tamis20, pisze że w Krobi
Aleksandra - 18-06-2013, 15:45
Ryniu, w jakim wieku jest ta ślicznota?
Ryniu - 18-06-2013, 16:27
| Aleksandra napisał/a: | | Ryniu, w jakim wieku jest ta ślicznota? |
mówi, się że młoda - 2-3 lata
nathaliena - 18-06-2013, 16:40
dostałam info, że jest zainteresowanie adopcją Fanty.
Aleksandra - 18-06-2013, 17:28
Gdybym miała tylko Neille to bez wahania już bym zabrała ją do siebie, ale pokażę znajomym może oni się zdecydują bo jeżdżą po schroniskach i szukają pieska dla siebie
Ryniu - 18-06-2013, 18:34
| nathaliena napisał/a: | | dostałam info, że jest zainteresowanie adopcją Fanty. |
Fanta nie będzie prędzej wyadoptowana jak nie zostanie wysterylizowana. Bardzo się cieszę, że są chętni, niech się zgłaszają do koordynatorów adopcji.
Donvitow - 19-06-2013, 16:48
Fajna sunia.:)
Ryniu - 19-06-2013, 18:27
Fanta w piątek między 18-20 godziną znajdzie się w DT u Jagienka30.
Fanta tym samym będzie pod opieką naszego forum.
nathaliena - 19-06-2013, 18:42
| Ryniu napisał/a: | | Fanta nie będzie prędzej wyadoptowana jak nie zostanie wysterylizowana. Bardzo się cieszę, że są chętni, niech się zgłaszają do koordynatorów adopcji. | ja takie informacje otrzymałam od jednej z wolontariuszek, a o wydaniu psa ze schroniska do domu stałego nie decyduje przecież koordynator adopcji z forum, jesli do takiej adopcji miało dojść, lecz jak widać, nie doszło. Niestety w tym schronisku nie ma sterylizacji, więc cieszę się, że zostanie ona wykonana w DT i że w ogóle Fanta tam trafi.
Donvitow - 19-06-2013, 19:42
O wydaniu psa z tego przytuliska czy np ze Smogorzewa/k. Piasków/ 20 km dalej decyduje pracownik.:(. Jedyny regulamin to osoba adoptująca ma być trzeźwa i mieć dowód osobisty.
Psy maja zaświadczenia o szczepieniu o wściekliźnie. I to wszystko.:(. Tak że trzeba brać pod uwagę realia regionalne. Wyciągam psy ze Smogorzewa i są "gołe i wesołe". Fajnie że sunia trafia na DT.
aganica - 19-06-2013, 19:44
| nathaliena napisał/a: | | o wydaniu psa ze schroniska do domu stałego nie decyduje przecież koordynator adopcji z forum, | Oczywiście że nie. Jednak nie w tym przypadku
Rozmowy o przejęciu suni przez nasze forum, toczą się od kilku dni.Dogrywaliśmy szczegóły ewentualnego leczenia, transportu, domu tymczasowego.
Adopcja bez sterylizacji nie była brana pod uwagę, a jak sama słusznie zauważyłaś...
| nathaliena napisał/a: | | w tym schronisku nie ma sterylizacji |
Dlatego..
| Ryniu napisał/a: | | chętni, niech się zgłaszają do koordynatorów adopcji. |
nathaliena - 19-06-2013, 19:55
aganica, tym bardziej się cieszę bo, jak wiele osób wie, okolice Krobii, to zagłębie pseudo
w razie czego, służę pomocą w fotografowaniu suni, mam prfesjonalny sprzęt, więc coś dobrego możemy zdziałać
Donvitow - 19-06-2013, 19:57
Oj tak ale do puki sunia nie będzie w fundacyjnym DT to do tej pory było to dzielenie skóry na niedźwiedziu.:).
Przepraszam że się wtrącam ale akurat tu mieszkam i znam realia lokalne jak i zasady funkcjonowania tych przytulisk.
Jagienka30 - 21-06-2013, 10:40
Przed godz 9:00 rano,dnia dzisiejszego ...zawitał do mnie Fanta... ...tak na szybcika i w skrócie ...sunia cudowna...więcej napisze w wolnej chwili
Monisiaczek - 21-06-2013, 11:05
Jagienka30, wspaniale Prosimy o relację i fotki
Jagienka30 - 21-06-2013, 17:17
Fanta jest cudowną,spokojną dziewczynką,pieszczoch z niej niesamowity ...bardzo cierpliwa w stosunku do mojej Leośki,która żyć Fancie nie dawała, ledwo próg domu przekroczyła W stosunku do dzieci idealna,wręcz sama szuka okazji by zostać mizianą przez któreś z moich dzieciaków.
Apetyt dopisuje,zjada wszystko co ma w misce.Na dworze czuje się swobodnie i tam też jak do tej pory załatwia swoje potrzeby.
Na dzień dzisiejszy jest zaszczepiona-wścieklizna,posiada chip,jest odrobaczona a także zaaplikowane zostały kropelki na pchły i kleszcze.W ruch poszedł furminator,który nie zrobił na Fancie wrażenia,stała spokojnie i pozwalała się wyczesywać a miała tego sporo
Fanciucha boi się schodów,ma problem z wchodzeniem po nich,nie ważne czy to małe czy duże,czy też jest ich 2 szt. czy też 4 szt...staje jak wryta przed i ani rusz ...natomiast schodzenie wykonuje idealnie,także nad tym zaczynamy od jutra pracować...
Również w domu nie czuje się swobodnie,wniesiona do domu stanie w jednym miejscu i rozgląda się a chcąc zwiedzić np. jeden z pokoi nie wejdzie do środka tylko wtryni łepek i kuka...swobodnie porusza się po betonie natomiast w domku na parkiecie czy też płytkach już tej swobody brak ale myślę,że to kwestia paru dni i" gitara gra"...
Na spacerku początkowo ciągnie na smyczy,obwąchuje wszystko co jej nochal spotka
Wstawiam parę fotek
Monisiaczek - 21-06-2013, 17:33
Jakie buziaki
aganica - 21-06-2013, 17:44
Jagienka30, Cudownie...bardzo się cieszę, że wszystko się udało.Teraz już będzie ..tylko lepiej.
Jagienka30 - 21-06-2013, 22:07
Mamy pierwszy sukces ...Fanciucha pokonała lęk przed schodami...w tej chwili wchodzi i schodzi po nich bez żadnych oporów...moja córa jak ją zobaczyła w pokoju zawołała:"mama...mama...w pokoju jest Fancia ...jest impreza... " a i mieszkanko zwiedziła cm po cm
Monisiaczek - 21-06-2013, 22:47
Brawo dla Fanty i dla Ciebie
aganica - 21-06-2013, 23:04
| Jagienka30 napisał/a: | w pokoju jest Fancia ...jest impreza... | Kochana córcia... potrafi się cieszyć małymi sukcesami
Fanta...dzielna sunia.
Jagienka30 - 22-06-2013, 14:36
Pierwsza noc za nami
Fanta przespała ją spokojnie na posłaniu,które jej uszykowałam.Rano o 6:00 pobudka...pierwsza myśl:"będzie niespodzianka czy nie?" ...ufff...czyściutko
Szybki spacerek,powrót do domciu na śniadanko.Miski opróżnione z szybkością światła...jak to się mówi:"po jedzeniu nie zapomnij o leżeniu" i tak też dziewczęta zrobiły...pomyślałam:"...nie będę gorsza,też się położę..."...już czuję lekki odlot,sen tuż tuż a tu słyszę popiskiwania ...podnoszę głowę lukam to na jedno posłanie,drugie-puste
Odwracam głowę,drzwi na balkon otwarte a w nich...
ciekawe o co im chodziło tuż przed 7:00 rano
aganica - 22-06-2013, 15:07
| Jagienka30 napisał/a: | | ciekawe o co im chodziło tuż przed 7:00 rano |
Nieee no skąd, wcale nie o zabawę, nie o spacerek i szaleństwo.. one, tylko tak sobie grzecznie patrzyły a popiskiwanie..jakie popiskiwanie ? to ptaszki tak cienko śpiewały
Ryniu - 22-06-2013, 17:22
Jak otwarte to na co miały czekać
Monisiaczek - 22-06-2013, 21:35
Słusznie! Teraz takie upały, że tylko rano i wieczorem można poszaleć
Jagienka30 - 24-06-2013, 11:38
Właśnie wróciłyśmy od weterynarza i jestem przerażona... ...
Zacznę od tych najmniej przerażających wieści... ...Badanie wykazało,że Fanta wykazuje cechy alergii tym samym musi mieć zmienioną karmę,u mnie karmiona jest Britem z kurczakiem,Pani doktor zaleciła przejście na jagnięcinę,dostałyśmy też szampon.Poza tym sunia ma przekrwione spojówki i stan zapalny kanałów słuchowych-zaczerwienienie bez wydzieliny...
Teraz najgorsze...Fanta jest w ciąży ...zalecana sterylizacja aborcyjna...i to jak najszybciej...koszt sterylka+badanie krwi=450zl...
Jagienka30 - 24-06-2013, 11:41
Zapomniałam dodać,że sterylka może być wykonana już w środę a piątek...
aganica - 24-06-2013, 11:43
| Jagienka30 napisał/a: | | sterylka może być wykonana już w środę | Ja nie widzę innego wyjścia... działaj dziewczyno ..
Jagienka30 - 24-06-2013, 11:53
Proszę niech ktoś mnie pokieruje w związku z kosztami,jak to załatwiać z lecznicą
Jestem w szoku,z resztą nie tylko ja bo i Pani doktor,że weterynarz,który ją badał zanim trafiła do mnie,nie zauważył ciąży ,bynajmniej ja takiej informacji w dniu przekazania nie otrzymałam...
Ryniu - 24-06-2013, 13:30
Już wyjaśnione.
Nie chcę nawet myśleć co by się mogło stać jakby poszła do adopcji. W przytulisku sterylek nie robią. Szkoda tylko że nas nie poinformowano o ciąży. Przecież jakiś wet oglądał ją tuz przed przekazaniem.
Donvitow - 24-06-2013, 15:12
Może ktoś z fundacji by zadzwonił bezpośrednio do Kierownika lecznicy Veticus. Dr Ciborowskiego Piotra i wynegocjował zniżkę.
Ryniu - 24-06-2013, 17:23
Przelewam Jagusi zaliczkę 350 zł, bo tyle udało się jej utargować. To dobra cena. Dziękuję panu doktorowi za pomoc.
Jagienka30 - 24-06-2013, 17:43
Również dziękuję Panu dr.Ciborowskiemu
Sterylka w środę.
Donvitow - 24-06-2013, 17:51
To doskonała lecznica. Świetny personel. Nie tylko weci ale i technicy i inni pracownicy. Doświadczeni w kontaktach z psami schroniskowymi, fundacyjnymi i po przejściach. Nowoczesne metody leczenia i diagnozowania psów. Pełna operatywa z doskonałymi efektami i metodami leczenia psów po urazach. Myślę że możecie być spokojni.:).
Jagoda trzymam kciuki. DT musi być gotowy na wszystko.:). Jakby co dzwoń.:)
PS. Zostaw sunię po zabiegu do następnego dnia w lecznicy/ pokryję różnicę/. Masz trzpiota w domu. Nie zrozumie że koleżanka jest po operacji.
Ryniu - 24-06-2013, 18:21
| Donvitow napisał/a: | | PS. Zostaw sunię po zabiegu do następnego dnia w lecznicy/ pokryję różnicę/. Masz trzpiota w domu. Nie zrozumie że koleżanka jest po operacji. |
Jeśli będzie tak potrzeba, jestem za. Donvitow, góry dziękuję.
PS. Niestety nie miałem szczęścia dodzwonić się do pana doktora, może uda mi się jakoś podziękować
Ja ze swej strony przekazałem 100 zł na sterylkę Fanty.
Jagienka30 - 24-06-2013, 18:26
Donvitow,dziękuję bardzo za propozycję,myślę,że masz rację...moja paskuda na pewno tego nie zrozumie
Nie mogę tylko jednego zrozumieć...jak mógł poprzedni wet przeoczyć tak istotny szczegół,ciążę...wchodząc z Fantą do gabinetu Pani doktor od razu powiedziała,że ona jest ciężarna...
Donvitow - 24-06-2013, 18:47
Jagienko nikt jej nie badał i nie oglądał. Zaszczepił i koniec. W takich przytuliskach nikt się psami nie interesuje a jeśli " dotknie" ich wet to tylko z obowiązku i by " wykasować".:(
Postaram się dowiedzieć kto ma kontrakt na to schronisko. Ale jeśli się prawidłowo domyślam to wcale mnie to nie dziwi.:(
Natalia wiesz kto ma nadzór/ teoretyczny/ Nad tym przytuliskiem?
nathaliena - 24-06-2013, 19:03
| Donvitow napisał/a: | | Natalia wiesz kto ma nadzór/ teoretyczny/ Nad tym przytuliskiem? | schroniskiem zajmuje się Urząd Gminy. Brak słów, tym bardziej, że z tego, co wiem, to nie pierwszy raz...
Trzymam kciuki za maleństwo
Ryniu - 24-06-2013, 20:05
To jest przytulisko prywatne, funkcjonuje dzięki młodzieży która się nim opiekuje. Nie mają kasy, więc i nie ma co drążyć tematu. http://www.kochajiratuj.c...e&id=4&Itemid=5
Dobrze, że udało nam się zaopiekować sunią w odpowiedni sposób.
nathaliena - 24-06-2013, 20:19
| Ryniu napisał/a: | | To jest przytulisko prywatne | od kiedy? do niedawna było jeszcze gminne i nic mi niewiadomo o tym, zeby się to zmieniło. Oczywiście sytuacji Fanty to nie zmieni, ale może mogłoby zapobiec podobnym sytuacjom w przyszłości, zeby wiecej suczek nie cierpiało przez zaniedbanie weterynarzy. Prawda, ze wolontariat prężnie działa, młodzież w przytulisku w Krobii jest super
Ryniu - 24-06-2013, 20:22
nathaliena, lepiej już nie drażnić mnie napisałem SMS:
| Cytat: | Fanta jest w ciąży. Będzie mieć sterylkę aborcyjną. Nic nie wiedzieliście?
|
i otrzymałem:
| Cytat: | | Nie,podejrzewalismy, ze jest po oszczenieniu. Zawiozlam ja do weterynarza,ale usg nie zrobila. Gdybym wiedziala zatrzymalabym ja do oszczenienia |
szalej - 24-06-2013, 21:25
Strasznie mi przypomina Lune zabraną z kojca razem ze szczeniakami
Jagienka30 - 24-06-2013, 23:14
To ja dla rozładowania napięcia wstawiam focie Fanciuchy
W pogoni za młodą
Moje żebradorki
Wczoraj pannice zostały na próbę same w domku i o dziwo chatka cała,nie było quupy ...ilość butów się zgadzała ...śpiewów nie było,chyba kiepską imprezkę miały ...na spacerku spuszczona ze smyczy pięknie reaguje na przywołanie,zaczyna kumać o co biega z aportami,jeszcze musimy popracować nad podstawowymi komendami...ogólnie cud,miód dziewczyna...oaza spokoju ...chociaż na niespodziewanych gości za ogrodzeniem reaguje donośnym szczekaniem
Dziś na wieczornym spacerku miała styczność z samcem,biglem,któremu Fanta przypadła do gustu...niestety chłopak dostał kosza,olewka totalna,tak jakby kawaler nie istniał...skorzystała z tego Leośka
Ps.W całym tym zamieszaniu z Fancią,wyrodna pancia zapomniała,że Lea ma dziś swoje pierwsze urodzinki
Ryniu - 25-06-2013, 10:40
| Jagienka30 napisał/a: | | nie było quupy ...ilość butów się zgadzała ...śpiewów nie było,chyba kiepską imprezkę miały |
Świetna wiadomość, aby tak dalej
Monisiaczek - 25-06-2013, 10:51
Gratulacje dla Fanty i serdeczne życzenia urodzinowe dla Leośki
Monisiaczek - 26-06-2013, 15:29
Jagienka30, i jak sterylka?
Ryniu - 26-06-2013, 15:40
Pewnie po południu
Ryniu - 26-06-2013, 15:44
W związku z tym, że Lea jest "wyrywna" Fanta zostaje w gabinecie do jutra do 12. Koszt doby "gabinetowej" 30 zł. Poleciłem tez jakiś kubraczek. A może ktoś z forumowiczów ma taki i by szybko przesłał?
Jagienka30 - 26-06-2013, 19:17
Byłam odwiedzić moją Fancie...dziewczynka pięknie się wybudził,narkozę zniosła bezproblemowo,zabieg przebiegł bez komplikacji...leżała sobie księżniczka i odpoczywała...cieszymy się,że jutro wraca już do Nas,pusto i smutno, i tak cicho bez niej w domku i Lea cały dzień pałętała się bez celu, nie mogła znaleźć sobie miejsca,cały dzień popiskuje...nawet na zabawę nie miała ochoty...
Ps.Przyjechała dziś karma za co dziękuję w imieniu Fanty
Donvitow - 26-06-2013, 22:01
Fajnie.:)
Pokrywam koszt doby pobytu w lecznicy.:) Uzgodnie z jagienką.:)
PS Ryniu bo Cię walnę za brak orientacji w realiach schroniskowych.:(/ Krobia/ Może potraktujesz poważnie to co pisze Nataliene.?
Jagienka30 - 26-06-2013, 22:32
Donvitow dziękuję raz jeszcze...za pobyt Fanty zapłaciłam z góry
Jagienka30 - 27-06-2013, 10:18
Fanta już jest w domku ...dziewczynka czuję się świetnie...radośnie merdając ogonkiem wycałowała mnie i moją córeczkę ...aż mi się łezka zakręciła ...jutro mamy zgłosić się na wizytę kontrolną celem wyjęcia wenflonu i zdjęcia opatrunku...badania ma idealne...zalecana na początek dietka,także już się gotuje ryż z warzywami ...Zadziwiła mnie Lea,chyba wyczuła,że Fanta ma ałłłaa i jedynie całusa w pysiaka dała ...zero naskakiwań,zaczepek...jestem z Leośki dumna
Ryniu - 27-06-2013, 10:22
| Jagienka30 napisał/a: | | .badania ma idealne. |
świetnie
Monisiaczek - 27-06-2013, 10:55
| Jagienka30 napisał/a: | | Lea,chyba wyczuła,że Fanta ma ałłłaa |
Buziaki dla dziewczyn
Jagienka30, pilnuj, żeby Fanta się zbytnio nie rozdokazywała - trzeba uważać na szwy
Jagienka30 - 27-06-2013, 14:47
| Monisiaczek napisał/a: | | pilnuj, żeby Fanta się zbytnio nie rozdokazywała |
Dziś chyba nam to nie grozi...młoda patrzy tylko niuchać za czymś do jedzenia i picia... ...karmę znalazła za pierwszym niuchnięciem ...tak to odpoczywa, śpiąc smacznie...
| Monisiaczek napisał/a: | | trzeba uważać na szwy |
Jak na razie,być może dlatego,że jest opatrunek,Fanty to miejsce nie interesuje...większy dyskomfort czuje przez wenflon,który natarczywie wylizuje... ...co nie zmienia faktu,że bardzo dziękuję za każdą radę,poradę i sugestię,wszak to moja pierwsza sterylka
Ps.Dziewczęta wycałowane
nathaliena - 03-07-2013, 14:06
jak sie czuje Fanta?
szkoda, ze dziewczynka jeszcze szaleć nie może, bo dziś będę z Goyą w Śremie
Jagienka30 - 03-07-2013, 22:30
nathaliena ,no niestety ale Fanta jeszcze nie może aczkolwiek rozbrykała się pannica i teraz role się odwróciły,nie Lea dręczy Fantę lecz Fanta Leośkę
Poza tym Fanta czuje się jak nowo narodzona...szwy ją nie interesują także kołnierz czy też kubraczek nie był nam potrzebny...w piątek mamy wizytę kontrolną u Pani doktor.
Apetyt jej dopisuje do tego stopnia,że muszę w osobnych pomieszczeniach ustawiać żarełko ...sierść pięknie odrasta i już nie sypie się panna,widać,że karma jej służy za co raz jeszcze dziękuję ...ma jeszcze delikatnie zaczerwienione oczka ale Pani doktor stwierdziła,że tym zajmiemy się po zagojeniu cięcia. Lęk przed schodami pokonany na amen.Pięknie sygnalizuje chęć wyjścia za potrzebą...normalnie sunia ideał...na smyczy ciągnie znacznie mniej,nie jest też typem kanapowca...reaguje donośnym szczekaniem na intruzów za płotem
Kilka fotek Fanciuchy
Lea w roli stróża-opiekuna Fanty po powrocie z lecznicy...
Z serii:"śpiące labiszonki"
Seans bajkowy z Ulką...
Pierwsza walka o buta
Obczajanka intruza za płotem...kotecek
Cmokaski
Nie wracam do domu...szukaj pancia a może znajdziesz
Nie podskakuj młoda bo pożałujesz
Ryniu - 03-07-2013, 22:43
Ostatnia fotka przebija wszystkie
Jagienka30 - 05-07-2013, 15:39
Jesteśmy już po wizycie kontrolnej...szwy ściągnięte,rana pięknie zagojona ...dostałyśmy kropelki Dicortineff, na oczka bo jest lekkie zapalenie spojówek i wit. Vetoskin na wzmocnienie sierści...Fanta waży 28kg.Nadal mamy smarować nosek wazeliną kosmetyczną jeżeli za tydz nie będzie lepiej dostaniemy odpowiednią maść.
Ryniu - 05-07-2013, 20:19
Jagienka30, rachunek wzięłaś?
Jagienka30 - 05-07-2013, 21:10
Ryniu ,tak na wszystko mam rachunki ...także proszę o kolejne wytyczne jak?komu?gdzie?wysłać te papierki
Ryniu - 05-07-2013, 21:33
Skany lub czytelne zdjęcia rachunków na adres adopcje@labradory.org
nathaliena - 08-07-2013, 17:27
Czy są zainteresowani adopcją Fanty?
Jagienka30 - 08-07-2013, 18:15
Jak do tej pory nikt do mnie w tej sprawie nie dzwonił...może by warto Fantę ogłosić?
Jagienka30 - 08-07-2013, 18:17
Ryniu,skany rachunków prześlę jutro z racji tego,że nie posiadam skanera a o dobrym aparacie to już nie ma mowy
nathaliena - 08-07-2013, 18:18
Jagienka30, u nas duże zainteresowanie ostatnio labkami do adopcji. Jeśli Fanta będzie gotowa i nie ma jeszcze wybranej rodzinki, to proszę o numer na który można dzwonic w sprawie jej adopcji (nie wszyscy są internetowi)
Jagienka30 - 08-07-2013, 19:46
Ja myślę,że do czasu aż nie wyleczę jej zapalenia spojówek to niech ona jeszcze u mnie zostanie ...będę miała czas by jeszcze dopracować niedociągnięcia u Fanciuchy ...ehh...egoistycznie teraz podchodzę do tematu ...jakoś ciężko mi myśleć,że lada chwila może jej już nie być ze mną...
psiarka112 - 09-07-2013, 21:06
Jestem wolontariuszką w przytulisku, w którym przebywała Fanta i strasznie się cieszę, że trafiła do takiego fajnego domku Mam nadzieję, że w końcu znajdzie się ktoś, kto weźmie ją na stałe...
Jeśli chodzi o sterylizację, to gdyby to zależało tylko od wolontariuszy, psiaki na pewno byłyby sterylizowane, ale niestety, choć to my opiekujemy się tymi pieskami, to gmina podejmuje za nas takie decyzje Mam nadzieję, że kiedyś przytulisko zostanie przeniesione do jakiejś lepszej i przede wszystkim wygodniejszej placówki, ale to tylko marzenia... Wyprowadzanie piesków w otoczeniu maszyn i śmieci naprawdę nie jest ciekawe, dla nas, wolontariuszy jak i piesków. Niektóre psiaki nie mogą wychodzić poza plac i wtedy jest najgorzej Cóż, trzeba wierzyć, że kiedyś będzie lepiej...
Jagienka30 - 11-07-2013, 09:41
| psiarka112 napisał/a: | | strasznie się cieszę, że trafiła do takiego fajnego domku |
Cała przyjemność po mojej stronie...widząc jak Fanta pięknie rozkwita pod moją opieką nie żałuję decyzji zostania DT i będę namawiać każdego kto zastanawia się nad tym krokiem bo na prawdę warto ...Fanciucha jest tego warta
| psiarka112 napisał/a: | | Mam nadzieję, że kiedyś przytulisko zostanie przeniesione do jakiejś lepszej i przede wszystkim wygodniejszej placówki |
Czego z całego serca Wam życzę
| psiarka112 napisał/a: | | trzeba wierzyć, że kiedyś będzie lepiej... |
To może zabrzmi banalnie ale wiara czyni cuda a ja wierzę,że się uda...ale mi się zrymowało
Monisiaczek - 12-07-2013, 14:08
Zaczynają się telefony o Fanciuszkę. Na razie nic sensownego, niestety
Jagienka30 - 12-07-2013, 19:46
To my się trochę przypominamy
Oto krótka historia z dzisiejszego spacerku...
Zaczęło się niewinnie... chadzałam swoimi drogami i podziwiałam widoczki...
Nagle słyszę wołanie więc nadstawiam uchola...
a to Lea woła:"chodź do wody..."...hmm...dlaczego nie...ale jak to Lea,cwaniara jedna, zaczęła szpanować co to ona nie potrafi ...strzeliłam focha i zanurkowałam udając,że mnie to nie interesuje...
Chyba z lekka się Leośka na mnie zdenerwowała bo smarkula zaczęła wrzeszczeć na mnie...
Mówię do niej,że ma nie fikać bo pożałuje i z bekiem do Panci pobiegnie...
A ta durna rzuca się dalej jak pchła na grzebieniu...
Mówię raz jeszcze,że ma przystopować bo jej ten głupiutki uśmieszek z pysiaka zdejmę ...nie wychowana ta dzisiejsza młodzież...jak grochem o ścianę...krzyczę,że ja też potrafię gryźć...
Pancia się troszkę na Nas wnerwiła ...no nic trza głupa udawać,że to nie ja zaczęłam...zrobię słodką minkę i będzie po krzyku...
Niestety głupiutka Lea wpadła na ten sam pomysł i obie robiłyśmy dobrą minę do złej gry...
Niestety Pancia była nieugięta i za karę kazała nam siedzieć jak te kołki...
Jak by było mało kary, zaczęła Nas tresować jak szczurki ... ...niemądra Lea nie chciała słuchać...hycała na Pancie,która trzymała parówę...ma za swoje dzieciak...widziała żarełko jak świnka niebo... ja siedziałam grzecznie i się śmiałam...
Wszędzie dobrze ale na swoim legowisku najlepiej...
Ryniu - 12-07-2013, 19:54
Proszę jaka grzeczna sunia, tylko adoptować
Małgosia35 - 12-07-2013, 20:15
Śliczna jest ,taki wypieczony biszkopcik
Jagienka30 - 12-07-2013, 20:25
Zapomniałam o filmiku... ...z góry przepraszam za jakość ale nagrywane komórką
Inaczej nie potrafię,także jakby co to proszę o poprawienie
http://www.youtube.com/ed...pTrCtzNPnI&ns=1
Jagienka30 - 12-07-2013, 20:43
ciołek matołek ze mnie...teraz chyba będzie ok
http://youtu.be/IpTrCtzNPnI
kejra - 12-07-2013, 20:49
Fanta tak dobrze czuje się u Ciebie...i jak dobrze dogaduje się z Leą...po co szukać nowego domku
Jagienka30 - 13-07-2013, 10:00
| kejra napisał/a: | | po co szukać nowego domku |
kejra,rozważałam taką możliwość, ale mój "Pan i Władca" na chwile obecną,nie chce się zgodzić na drugiego psiaka na stałe
nathaliena - 14-07-2013, 10:49
wczoraj poznałam Fanciochę
Z moich obserwacji, jest bardzo grzeczną, spokojną i zrównoważoną sunią. Nie szaleje, nie zwraca uwagi na przechodniów, do wszystkeigo podchodzi ze stoickim spokojem, nie jest, jak Goya wulkanem energii Chodzi swoimi ścieżkami, powolnym tempem i lubi się gdzieś zawąchać- badacz terenu Nie awanturuje się, nie zaczepia, nie jest nachalna, nie szarpie na smyczy, nie panikuje, przy głownej drodze, gdzie jest spory ruch, do każdej sytuacji- takie mam wrażenie, bez problemu się przyzwyczaja.
No i niezły się z niej zrobił grubasek na cienkich nóziach
Ma wspaniałą opiekę i życzę jej najlepszego domku na stałe
Ewelina - 15-07-2013, 10:44
Przepiękna
Jagienka30 - 03-08-2013, 21:04
Hej ...dawno Nas tu nie było z racji tego,że dostałam pracę o którą starałam się jeszcze w czasach gdy nie myślałam by zostać DT...a więc teraz czasu troszku mniej...
A więc...Fanta ma się dobrze...wygląda i czuje się rewelacyjnie...po niedzieli idziemy na wizytę kontrolną do weta by sprawdził czy z oczętami jest już wszystko w porządku...Dziś kilka tylko fotek ale postaram się nadrobić to w najbliższym czasie...
Małgosia35 - 05-08-2013, 23:37
http://www.aukcjezwierzat...-czlowieka.html
http://alegratka.pl/oglos...a-22643435.html
http://tablica.pl/nowe-og...-20130805223659
http://www.eoferty.com.pl...eka_324352.html
http://owi.pl/ogloszenie/...zlowieka,875281
http://www.olx.pl/posting_success.php
http://e-zwierzak.pl/pl/o...jego-czlowieka/
http://www.adopcjepsow.org//animalinfo.php?id=7244
http://www.przygarnijzwie...ka-id70966.html
http://www.szarik.pl/adopcje_pies.php?id=8187
http://zwierzaki.a4z.pl/myobjects/preview/id/8024
http://www.neeon.pl/85155...-czlowieka.html
http://poznan.pajeczyna.p..._czlowieka.html
http://tablica.com/catego...-czlowieka.html
http://www.hodowcy.com.pl...znan-21238.html
http://www.adopcjapsa.pl/...79746,Lw==.html
http://www.rozglos.net/ogloszenie-430473.html
http://www.najpewniej.pl/anons.php?nr=172555
http://top-ogloszenia.net/43-18-119-472532
http://www.pineska.pl/?id=126126
http://sellit.pl/ogloszenie.php?id=113181
http://ogloszenia.e-gratka.info/ogloszenie/766306
http://poznan.lento.pl/fa...ji,1241035.html
http://zwierzeta.azbazar.pl/ogloszenia/71245/
Ryniu - 05-08-2013, 23:41
Małgosia35, dziękuję bardzo
Małgosia35 - 05-08-2013, 23:55
Proszę bardzo
Jagienka30 - 06-08-2013, 14:56
Małgosia35, i ja dziękuję w imieniu Fanty
Monisiaczek - 09-08-2013, 12:15
Małgosia35 ma szczęśliwą rękę do ogłoszeń Zgłaszają się pierwsi chętni do adopcji Fanciuszki
Chelsea - 09-08-2013, 12:20
trzymamy kciuki
Ryniu - 09-08-2013, 12:32
Co prawda zgłosił się właśnie domek dla Fanty. Jeśli przejdzie wizytę PA ma duże szanse. Ale ogłoszenia zawsze się przydadzą dla innych piesków. Często ludzie zgłaszający biorą inne laby niż te z oferty.
Małgosia35 - 09-08-2013, 14:51
| Monisiaczek napisał/a: | | Małgosia35 ma szczęśliwą rękę do ogłoszeń |
To samo wczoraj stwierdziłam
Jagienka30 - 09-08-2013, 20:14
Cieszę się,że są chętni by Fantę zabrać do siebie...dziewczynka zasługuje na wszystko co najlepsze ...dzień w pracy upłynął na rozmyślaniach,nie mogłam się na niczym skupić,myślałam o tym czy nadszedł wielki dzień Fanty a mój,że się tak wyrażę, "koniec". W serduchu burza uczuć.Miękkie jajo ze mnie...świruję już teraz a strach pomyśleć co będę robić gdy będę musiała oddać dziewczynkę...
Wstawiam zdjęcia maleńkiej...być może są to ostatnie chwile księżniczki u mnie...
Małgosia35 - 09-08-2013, 21:00
Ruda dama boska jest
Ryniu - 09-08-2013, 21:02
Jakie śliczne fotki. Dziwie się, że nie ma ustawionej kolejki
Jagienka30, dlatego szybko trzeba wziąć następnego psa na DT.
Jagienka30 - 09-08-2013, 21:13
| Ryniu napisał/a: | | dlatego szybko trzeba wziąć następnego psa na DT. |
więc wiesz Ryniu,jakby co to ja jestem pierwsza na liście chętnych
troskliwa - 09-08-2013, 22:33
Co z a boski pychol i te uszyska ułożone prawie na pleckach cudna jest
Ewelina - 10-08-2013, 08:11
jakie szczęście na Fantowym pyszczku
Jagienka30 - 12-08-2013, 09:55
Czy coś wiadomo na temat PA u potencjalnego,nowego domku Fanty?
Ryniu - 12-08-2013, 10:38
jeden właśnie odpadł po PA.
Jagienka30 - 12-08-2013, 11:06
Ryniu, czyli jest więcej chętnych do adopcji Fanty ?
Ryniu - 12-08-2013, 14:51
No własnie nie za dobrze. Ale szukamy
Małgosia35 - 12-08-2013, 21:28
Jagienka30, domek znajdzie się napewno
Jagienka30 - 12-08-2013, 22:26
| Ryniu napisał/a: | | Ale szukamy |
Nie ma pośpiechu ...każdy dzień dłużej z Fantą jest dla mnie bezcenny
| Małgosia35 napisał/a: | | domek znajdzie się napewno |
W to nie wątpię
Ryniu - 19-08-2013, 22:39
Jagienka30, jutro (wtorek) będzie u Ciebie karma
Jagienka30 - 20-08-2013, 10:38
Ryniu, dziękujemy obie z Fancioszką
Jagienka30 - 24-08-2013, 20:45
Siemka:) My się trochę przypominamy byście o nas nie zapomnieli
Ryniu - 24-08-2013, 22:03
Ale świetne fotki i piękne psy
Ryniu - 27-08-2013, 23:14
Fotki zniknęły ale jest dobra wiadomość. Będzie wizytacja u Fanty Jak zapoznanie przebiegnie ok to Fancioszka będzie mogła jechać do nowego domku.
nathaliena - 27-08-2013, 23:18
trzymamy kciuki!
Kiedy spotkanie?
Ewelina - 27-08-2013, 23:21
kciuki trzymane mocno, oj mocno
Ryniu - 28-08-2013, 00:16
chyba w ten weekend
justynamalina - 28-08-2013, 08:34
Ja również trzymam mocno mocno kciuki bo wątek Fanty śledzę od samego początku i była ona przyczynkiem do naszego adoptowania psa w typie labka.
Chelsea - 28-08-2013, 09:24
mocno trzymamy
Jagienka30 - 28-08-2013, 13:47
| Ryniu napisał/a: | | chyba w ten weekend |
najprawdopodobniej będzie to sobota
nathaliena, Ewelina, justynamalina, Chelsea, trzymajcie kciuki i za mnie też bo ja już zaczynam świrować
ANNA_MAJA - 28-08-2013, 20:35
Fantuniu, trzymam mocno kciuki!
Jagienka30, za Ciebie też
justynamalina - 29-08-2013, 09:02
Jagienka30, ależ będzie Ci trudno Fanciochę oddać - daj znać po weekendzie:)
Jagienka30 - 29-08-2013, 11:01
| justynamalina napisał/a: | | ależ będzie Ci trudno Fanciochę oddać |
justynamalina, będzie mi bardzo trudno oddać Fantę.Ja dopiero teraz czuję emocjonalnie na co zdecydowałam się zgłaszając się jako DT co nie zmienia faktu,że nie żałowałam ani minuty swojej decyzji.
Przez ostatnie dni targały mną niesamowite emocje gdyż miałam straszny dylemat,wcześniej o tym nie pisałam...mój mąż powiedział,że Fanta może u nas zostać ale tylko pod jednym warunkiem...koniec z byciem DT ...walczyłam z nim jak lwica o Fantę ale był nieugięty...musiałam wybrać albo Fanta albo możliwość bycia dalej DT...dlatego po nieprzespanej nocy postanowiłam odpuścić...Odpuściłam dlatego,że doszłam do wniosku,że nie potrafiłabym przestać być DT...dlatego uważam,że lepiej jak Fancie znajdziemy super domek a ja będę mogła pomóc wielu innym psiakom w potrzebie.
Jestem już po rozmowie z rodziną i wizyta zapoznawcza odbędzie się w niedzielę miedzy 12:00 a 13:00. Trzymać kciuki a ja poproszę o chusteczki bo mi już łezki lecą...
Jagienka30 - 29-08-2013, 11:04
Ps.Czy ja mogę wiedzieć jaki piesek był na wizycie PA?
Chelsea - 29-08-2013, 11:33
| Jagienka30 napisał/a: | | dlatego uważam,że lepiej jak Fancie znajdziemy super domek a ja będę mogła pomóc wielu innym psiakom w potrzebie. |
wspaniała decyzja i trzymamy kciuki
justynamalina - 29-08-2013, 15:53
decyzja godna podziwu! nie wiem czy ja nie postąpiłabym bardziej egoistycznie.
Ryniu - 29-08-2013, 18:34
Jagienka30, jesteś niesamowitaaaa
ANNA_MAJA - 29-08-2013, 18:37
Absolutnie podziwiam i gratuluję TAKIEJ MĄDROŚCI
Ania i Bartek - 29-08-2013, 21:01
| Jagienka30 napisał/a: | Ps.Czy ja mogę wiedzieć jaki piesek był na wizycie PA? |
Jagienko, na wizycie była z nami Kiara, nasza tymczasowiczka - spisała się dzielnie, dzieci od razu ją obściskały, napoiły, oprowadziły po domu. Rodzina jest naprawdę fajna i myślę, że Fanta trafi w naprawdę dobre i odpowiedzialne ręce i otrzyma sporo miłości. Długo rozmawialiśmy, Pani o wiele rzeczy pytała, notowała. Widać, że Państwo mają decyzję przemyślaną i poważnie podchodzą do adopcji psiaka.
Ode mnie powiem tylko, że gratuluję postawy w sprawie DT. Ja znam ten ból, jak trudno rozstać się z pieskiem, którym się opiekowało, ale pomaga myśl o tym, że trafia do dobrego domu, że rozpoczyna nowy etap w życiu, jednocześnie uszczęśliwia swoją obecnością jakąś rodzinę. Najlepiej szybko wziąć nową bidę na ukojenie łez.
Jagienka30 - 30-08-2013, 21:18
| Ania i Bartek napisał/a: | | na wizycie była z nami Kiara, nasza tymczasowiczka |
Ooo Kiara ...śledzę jej wątek na labradory.info...jest cudną,czarną sunią
| Ania i Bartek napisał/a: | Najlepiej szybko wziąć nową bidę na ukojenie łez. |
Nie mam nic przeciwko temu ...będę wręcz zaszczycona gdy oddacie mi kolejną bidulkę pod moje skrzydła
Ania i Bartek - 01-09-2013, 00:49
I jak poszła wizyta?
Chelsea - 01-09-2013, 09:23
Ania i Bartek, " wizyta zapoznawcza odbędzie się w niedzielę miedzy 12:00 a 13:00. "
to dziś
Jagienka30 - 01-09-2013, 13:38
Wszem i wobec informuję wszystkich,że Fanta pojechała do nowego domku. ...Rodzina wspaniała,przesympatyczna.Wiem,że księżniczka będzie miała tam rajskie życie,dom pełen miłości. ...Bardzo się cieszę,że moja niunia zaczyna kolejny,nowy i oby ostatni etap w swoim życiu.Państwo obiecali zalogować się na forum i zdawać relacje z pobytu dziewczynki u nich
Fanciu życzę Ci wszystkiego co najlepsze..bądź szczęśliwa.
Chelsea - 01-09-2013, 13:47
Jagienka30, wspaniale
Ryniu - 01-09-2013, 15:57
Jagienka30, bardzo Ci dziękuje za wspaniałą opiekę nad Fantą
Ania i Bartek - 01-09-2013, 18:05
Bardzo się cieszymy!
nathaliena - 01-09-2013, 18:14
Fancioszko, miałam wspaniały domek tymczasowy,a teraz masz równie cudowny stały, bardzo się cieszę, tym bardziej, ze miałam okazję osobiście Cię poznać
justynamalina - 03-09-2013, 13:14
Strasznie się cieszę! Dzięki Jagienka30 za super opiekę nad Fantą
Jagienka30 - 03-09-2013, 18:02
| Ryniu napisał/a: | | Jagienka30, bardzo Ci dziękuje za wspaniałą opiekę nad Fantą |
| justynamalina napisał/a: | Dzięki Jagienka30 za super opiekę nad Fantą |
Nie ma za co mi dziękować.Opieka nad Fantą to była dla mnie czysta przyjemność :)Ważne,że wszystko co najgorsze ma już za sobą i teraz ma swojego ludzia
Martwię się tylko o Leośkę bo chyba w depreche wpadła
Jagienka30 - 09-09-2013, 22:44
Dziś dostałam pierwsze fotki od Fanciuszki
Dziewczynka ma się bardzo dobrze.Na początku był mały problem z wchodzeniem po schodach ale cierpliwość i miłość Pani Eli przełamała opór. Chyba nikogo nie urażę jak napiszę "Moja" księżniczka podróżuje z swoimi opiekunami gdzie się da.
Tak wyglądało Nasze pożegnanie z Fantą
Dziewczynka już w swoim nowym i wspaniałym domku
Fanciuszka odwiedziła Ciechocinek
Ehh ależ ona jest piękna
ANNA_MAJA - 09-09-2013, 23:12
Cudownie... Fanta znalazła cudowny domek, to widać na pierwszy rzut oka
Małgosia35 - 09-09-2013, 23:15
Królewna we wspaniałym domku
Ryniu - 09-09-2013, 23:17
Fancioszka tylko nie bierz nic na ząb
Chelsea - 10-09-2013, 07:54
super zdjęcia szczęściara
madzioos - 10-09-2013, 09:49
trafił jej się wspaniały dom
Jagienka30 - 16-10-2013, 16:04
Nowe foteczki Fancioszki
ANNA_MAJA - 16-10-2013, 16:12
Jaka szczęśliwa, "jesienna" Fanta...
Szczęściara
Chelsea - 16-10-2013, 16:27
ślicznotka
Jagienka30 - 27-12-2013, 10:18
Fanciuszka przesyła pozdrowienia jak również serdeczne życzenia Zdrowych i Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku...by ten 2014 rok był dla każdej biedy szczęśliwym,by każda potrzebująca psinka znalazła swój wspaniały domek tak jak Fanta
Moja dziewczynka kochana
Ryniu - 27-12-2013, 10:32
Jak ładnie jej w tej mikołajkowej czapeczce
A ja życzę Fancie góry ciasteczek
|
|