forum.labradory.org

Różne fotki Labradorowe - GRUDNIOWE LABKI POKAŻCIE SIĘ TU WSZYSTKIE

Renia... - 14-04-2010, 02:09
Temat postu: GRUDNIOWE LABKI POKAŻCIE SIĘ TU WSZYSTKIE
Witam pozwoliłam sobie rzucic taki temat ponieważ czytając forum natrafiłam na sporo grudniowych mordek około 7 według mojej oceny pewnie się mylę ale to nie ma większego znaczenia. Z niektórymi zdążyłam się przywitac z innymi nie wybaczcie. Wiadomo, że każdy z nas jest w jakiś sposób ograniczony czasowo praca, dom, szkoła czy przedewszystkim SPACERY SPACERY i jeszcze raz SPACERY a potem PIESZCZOTY i cała masa innych rzeczy związanych z naszymi PUPILAMI,i nie zawsze wystarcza czasu by buszowac po necie do nocy (jak ja teraz). Dlatego zaświtał mi pomysł w głowie byśmy mieli na tym forum takie miejsce wspólne dla naszych rówiesników, w którym możemy się wymienic spostrzerzeniami czy zapytac o coś innych,Myślę,ze napewno znajdziemy tu wspólne tematy więc GORĄCO ZAPRASZAM ja i moja mała, kolegów i koleżanki do KĄCIKA GRUDNIOWYCH PSIAKÓW. Pytam co wy na to? i licze na jakiś odzew :)
SURI zrobi do was uroczą minkę by was przekonac.

emi eimis - 14-04-2010, 02:21

Renia..., jak dla mnie temat w deche, strzał w 10 :D :D :D :D
Więc Brego (po powrocie z Australii :haha: ) wpisuje się na listę przychylnie nastawionych tematowi :)

Renia... - 14-04-2010, 02:31

no super fajnie chłopaki widac można na was liczyc :)
emi eimis - 14-04-2010, 02:41

Renia..., tylko czekać jak się tu Labki rozpiszą :)
Pewnie jak Fado wstanie i jego Pani, którą mocno pozdrawiam pójdzie do pracy też tutaj pewnie coś napiszę i się rodzinka grudniaków powiększy :haha:

ada_pit3r - 14-04-2010, 07:18

Renia..., emi eimis, witamy :haha:
my też się dołączymy do tematu z naszą grudniową panną :D

:D :D :D

Renia... - 14-04-2010, 08:28

No hej dziewczyny miło was tu widziec :)
ada_pit3r - 14-04-2010, 08:53

Renia..., dziękujemy ;*
fado - 15-04-2010, 12:46

jestem, jestem :) wieczorem wrzuce w domu nowe fotki mojego świątecznego grudniaczka olbrzyma ;)
Renia... - 16-04-2010, 11:32

No cześc Fado prześledziłyśmy wasze zdjęcia w galerii bardzo fajne moja Suśka też zawsze sprawdza nam wodę przed kąpielą czy nie za gorąca hi hi :)

[ Dodano: Pią 16 Kwi, 2010 ]
Kochani powiedzcie kiedy wreszcie zrobi się wiosna bo już mam dośc tej pogody. Przez te długie spacery w taką pogodę nabawiłam się choroby i muszę wcinac antybiotyki :doubt: ale spacerów nie odpuszczamy chodzimy nadal. Właśnie wróciłyśmy z Błoń całe przemoczone dobrze że sie nie pokusałam na jeziorko.U was tez nie widac słońca?

Ps. do kolegi FADO kurcze psiaku masz urodziny w tym samym dniu co ja 21 grudzień :haha:

Suri dostała wycisk na spacerku i teraz odsypia :D
Wygląda jakby zdechła nie wytrzymam tego jeszcze nie było jęzor wisi w śnie.
O czym ona śni hi hi

Tomahawk - 16-04-2010, 20:56

Witam Witam :haha: Widzę że tu same grudniowe słodziaki ;*
Renia... - 16-04-2010, 21:07

Dokladnie tak jesli tylko macie ochotkę to się tu pojawiajcie :)
Nutti - 16-04-2010, 22:40

Witajcie :)
Super pomysł z tym tematem :)
Jesteśmy z Wami :)

Z Nutką szcególnie witamy pieska o imieniu Rocky, bo ma urodzinki wtedy, kiedy Nutka :)

Renia... - 18-04-2010, 19:45

Halo kochani co tam u was słychac proszę tu wrzucic jakieś fotki swoich pociech. Coś tu bezruch nam się zrobił, a przecież tyle się dzieje w życiu naszych psiaków :)
Moja gwiazdeczka rośnie coraz większa waży sobie już 17kg. Ale ząbków jeszcze nie gubi jak to wyczytałam u BREGO i ZORKI chyba, jeśli pomyliłam kogoś to wybaczcie. To dlatego,ze jeszcze tak dobrze się nie znamy :) Interesuje mnie temat badania stawów biodrowych bo chyba nas to wszystkich za miesiąc czeka kochani. Całusy dla wszystkich pięknych mordek ;* Czekamy na wieści od towarzystwa

Kofanie89 - 19-04-2010, 23:36

Witamy z Labim wszystie grudniowe Labki :)
Oczywicie będziemy tu zaglądać :)
Labi nie tylko urodził sie w grudniu ale i w moje urodziny, więc jest zupełnie wyjątkowo dla mnie :D
Na dzień dzisiejszy Labi waży 14 kg i nie wiem czy to nie mało troche czytając że Suri waży 17 a jest tylko o 17 dni starsza... :( Co do badania stawów to wstępne macanko już było ale na RTG jesteśmy umówieni już za 2 tygodnie przy okazji kastracji, także pewnie bedziemy pierwsi :) Damy znać jak nam poszło :)
Buziaczki wszystkie grudniaczki :* :*:*

http://www.fotosik.pl/pok...1af79641med.jpg

Zbyt duży rozmiar zdjęcia. Mod

Renia... - 20-04-2010, 00:42

No witam nowego kolegę tym bardziej miło, że ziomal z Krakowa :D
I właścicielkę również pozdrawiam :) Więcej nas tu grudniowych solenizantów w takim razie bo nie tylko nasze psiaki ale i my ja mam urodziny 21 grudnia jak kolega FIDO :)
Jeśli chodzi o wagę to wszystkie nasze pociechy bardzo szybko się gonią nawzajem. Też sie zdziwiłam czytając,że starszy tylko o tydzień BREGO ważył od SURI o 6 kg więcej, ale spokojnie każdy rośnie w swoim tempie.
Jeśli chodzi o badanie stawów to podzielcie się wrażeniami.
Piesek faktycznie wyjątkowy ma wygląd

[ Dodano: Wto 20 Kwi, 2010 ]
Kofanie89...umówiłyśmy się w niedzielę na spacerek z goldi845 na błoniach może i wy miałybyście ochotę przyjśc? :)

[ Dodano: Sro 21 Kwi, 2010 ]
No kochani umówiłyśmy się na rtg :) w następny czwartek okaże się co i jak, mam nadzieje że się nie zawiodę bo jestem dobrej myśli :haha:

emi eimis - 22-04-2010, 00:39

Co do RTG to Brego będzie miał na początku maja robione.Myślę że będzie w porządku :)
Wtorek był dla nas i wspaniały i pełen wrażeń ale byłe też wrażenia które przyspieszyły bicie serca! :bad:
Po długim bieganiu i wyczerpujących ostatnich dniach bo byliśmy 2 razy nad jeziorem spotkaliśmy się pod wieczór na wybiegu z kolegami Brego.Było kilku kolegów w sumie to chyba 6 labków.No i finałem tych zbiorowych zabaw było przeciążenie tylnej prawej łapy Brego usiadł i przez chwile łapa drżała i bezwładnie wisiała :-o
Na szczęście skończyło się na strachu, bo było podejrzenie zerwania więzadła albo zwichnięcie, bo jak się cała gromada tarmosiła to mogło dojść do przyduszenia lub nadepnięcia łapy.
Teraz jest dobrze ale jeszcze przez pare dni będzie chodził na smyczy i spacery będą mniej obciążające a luźne bieganie też wchodzi w grę ale bez takiej zgrai.

Na galerii pojawiła się kolejna śmieszną historia tym razem w klimacie sensacyjno-kryminalnym :D :D :D
Zapraszamy :)

asia030984 - 22-04-2010, 09:53

jakie piękne grudniowe mordki :) My akurat jesteśmy z lipca, ale postanowiłyśmy odwiedzić koleżanki i kolegów :-P Śliczne psiaki, prosimy wymiziać wszystkie pyszczki od nas ;*
Kofanie89 - 23-04-2010, 00:13

Renia... w takim razie trzymamy kciuki za RTG :) ;D Napewno będzie dobrze :) a tak poza tematem, to gdzie do weta chodzicie?
Co do niedzieli to napewno bedziemy :D 13 Błonie :)
Buziaczki dla Ciebie i Suri :*

emi eimis - 23-04-2010, 18:42

Jutro czyli w sobotę po południu jedziemy nad jezioro Pławniowice tak między godziną 13-14:30 :haha:
Będziemy na małym jeziorku na lewo od głównej plaży koło pomostu czyli na drugim brzegu tej mniejszej kałuży :D :D :D
Jak ktoś ma ochotę to zapraszamy mocno :papa: Zanosi się że będzie kilka Labków.
Ma byś ciepły dzień wiec się trochę popluskamy :-P

ada_pit3r - 23-04-2010, 21:54

emi eimis, a czemu nie w niedzielę ?? :( Mamy całą niedzielę wolną i nikogo chętnego na jakieś spotkanie... :cring: :cring: :cring:
Kto ch etny na jakieś spotkanie w niedzielę... ???

Renia... - 24-04-2010, 01:31

Kofanie89...fajnie, że będziecie na Błonich w niedzielę dla ułatwienia dodam,że będziemy w okolicy Juweni :)
Jeśli chodzi o weterynarza to nasz kolega i jego dziewczyna są weterynarzami i do nich jeździmy, mają gabinet w Mistrzejowicach. Mamy do nich zaufanie więc nie planuje zmiany. W kwestii rtg to Marcin polecił nam znajomego na ul. Bajecznej,ale będziemy się widziec to pogadamy w tym temacie jak coś :)
I miło,że sie pokazał kolega emi emis.Oczywiście galerię BREGO odwiedziłyśmy. No ładnie, ładnie szalejecie :D I kurcze tak to jest z tymi naszymi rozbrykanymi psiakami,że wariują a potem kontuzje. My byłyśmy w niedzielę, a potem we wtorek nad jeziorem SURKA pływała co skończyło się zapaleniem pęcherza :D Aktualnie panienka zażywa tabletki na siusianie i przechodzi jej. A siurała co chwile po parę kropelek, co kawałek zatrzymując się na siu no dramat :haha:

[ Dodano: Sro 05 Maj, 2010 ]
Halo załogo co tu taki spokój panuje w naszym temacie meldowac się tu wszyscy szybciutko :D Co u was słychac wszystkich? My zrobiłyśmy zdjęcie rtg w tamtym tygodniu i wyszło nam coś nie tak :| ale nie rozpisuje się jeszcze w tym temacie bo nie wiadomo jeszcze nic na 100% za dwa tygodnie mamy powtórzyc badanie. Póki co mam lekki stres i nic tylko studiuje info w necie o dysplazji :) Pozdrowienia dla wszystkich i odzywajcie się czasem :haha:

Kofanie89 - 25-05-2010, 16:26

Witam ;)
Labi też miał już zdjęcie RTG i cytuję "nie było sie do czego przyczepić":) Także ulga niesamowita ale kolejna fotka za jakis czas jeszcze nas czeka... Renia nie stresuj się zbytnio narazie, puki jeszcze nic nie wiadomo :) Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i za to trzymam kciuki!! :) Jak możesz to wejdź na spotkania w Krakowie bo tam rzuciłam propozycję spotkania w ten weekend a jeszcze nikt nie odpowiedział.. :( Buziaczki dla wszystkich i waszych grudniowych Labków :)

Dajcie znać jak wasze RTG:) ;*

Renia... - 26-05-2010, 01:33

Kofanie89, póki co to już powtarzałam rtg bo pierwszy budził wątpliwości. Narazie lekarz mnie uspokoił,ze nie widzi tam nic strasznego jednak wstrzymał się z oceną.Podtopiło im gabinet i dopiero w najbliższych dniach mamy się umówic ,żeby omówic temat. Jestem dobrej myśli :) I super Co do spotkania to zaraz tam zaglądnę i odpowiem.

[ Dodano: Pią 28 Maj, 2010 ]
Kofanie89, jestem po rozmowie z wetem i wieści są naprawde dobre. Prawy staw bez zarzutu HD A, natomiast lewy na pograniczu między A a B. Ale,że nadal mała się rozwija to nie ma powodów do obaw. Mam podawac atrhroflex w dawce zapobiegawczej i za jakieś dwa,trzy miesiące powtórzyc zdjęcie. Jestem zadowolona :)

Kofanie89 - 28-05-2010, 23:58

To bardzo się cieszę :) Tak myslałam że wszystko będzie dobrze :) w końcu one tak się wiercą na tych zdjęciach :P Cieszę się bardzo i posyłam łapkę od Labiego:*
Renia... - 30-05-2010, 00:45

Tak dokładnie, pierwsze zdjęcie nie miało idealnego ustawienia. Ważne, że jest ok póki co i oby tak dalej :)

[ Dodano: Pią 04 Cze, 2010 ]
Halo ludzie czy ja się doczekam,aż ktoś się odezwie i pochwali co nowego w życiu waszych pupili? :-P
Kofanie89, kiedy wreszcie się umówimy na ten spacerek? :)

eeprom-7 - 12-06-2010, 22:34

witam kilka fotek Majkiego

nauka latania :)

odpoczynek

strzała

mam nadzieje że spodoba się mój piesek
pozdrawiam

dzionga - 13-06-2010, 09:44

Jaki przystojniaczek :*
ada_pit3r - 13-06-2010, 10:11

nauka latania... bezcenna :D :D :D
asia030984 - 13-06-2010, 15:09

słodziaczek :)
Renia... - 14-06-2010, 01:06

No witamy witamy kolegę, ależ kapitalne zdjęcia Majkiego :D
eeprom-7, oczywiście,że się podoba psiak :)

Kofanie89 - 10-07-2010, 22:28

Hehe fotki rewelacja, strzała to jakbym Labiego widziała :D One mają tyle energii :P Renia... narazie jestem w Mielcu, do Krakowa wracam dopiero w sierpniu i myślimy sie wybrać z sąsiadka i jej labem na intensywne szkolenie do szkoły canid, podobno super :) Napewno sie zgadamy na jakiś spacerek wreszcie jak będziesz miała czas wtedy :)
Renia... - 16-07-2010, 00:30

No witam Kofanie89, już się zaczynałam o was martwić tak mi przepadliście :-P
U mnie w sierpniu może być krucho z czasem,ale będę mieć to na uwadze bo miło by było...

Kofanie89 - 19-08-2010, 00:32

Zmiana planów, do Krakowa wracam dopiro we wrześniu :P Wtedy juz napewno musimy sie zobaczyc :D
Labradore - 02-01-2011, 01:01

2 dni za poźno :(

Luna będzie styczniowa :D
(wszystkie zdjęcia robione w grudniu 2010)

(zdjęcie znajduje się na stronie internetowej właścicieli od których mamy Lune ale jest wykonane przeze mnie)

-Kto ty jesteś? Daj mi buzi

mój pierwszy spacer bez smyczy
w poszukiwaniu wron ;]

matipietrzak96 - 02-01-2011, 21:26

Labradore, tu chodzi o pieski urodzone w grudniu, a nie zdjecia zrobione w grudniu :-P