| |
forum.labradory.org
|
 |
Znalaz³y dom - Gaja ma wspania³y dom w Gliwicach :)
ambird - 20-11-2010, 13:17 Temat postu: Gaja ma wspania³y dom w Gliwicach :) Gaja to m³oda, ¶liczna i bardzo inteligentna sunia.
By³a adoptowana, jednak musi opu¶ciæ obecny dom, bo "niszczy".
By³am odwiedziæ suniê, z moich obserwacji i wys³uchaniu w³a¶cicieli wynika, ¿e niszczenie spowodowane jest nud±. Gaja sama sobie szuka zajêcia pod nieobecno¶æ w³a¶cicieli.
Kolejnym problemem jest za³atwianie siê w domu. Nie jest to regularne.
Gaja jest kolejnym psim dzieckiem, które tylko ros³o. Pope³niono masê b³êdów wychowawczych, które przyczyni³y siê do obecnego stanu Gajki. Zaobserwowa³am równie¿ strach przed panem.
Podczas mojej wizyty suczka za³apa³a o co chodzi z "siad", "po³ó¿ siê", "nie rusz", "zostañ" do trzeciego kroku ( ), skakanie na mnie te¿ jej szybko przechodzi³o Jest bardzo inteligentna, patrzy cz³owiekowi w oczy, co jest rzadko¶ci± u labków w tym wieku
Kontakt w sprawie adopcji na pw, lub pod numerem telefonu 500-235-384.
Ewelina - 20-11-2010, 13:27
Gwiazdeczka Piêkna jest.
nusia - 20-11-2010, 13:40
¦liczna jest ale jaka¶ taka chudziutka wygl±da na tych zdjêciach
Ewelina - 20-11-2010, 13:41
nusia, Tak trochê sade³ka by jej siê przyda³o.
Salerno - 20-11-2010, 14:03
ambird, czy mo¿na wystawiæ og³oszenia dla Gaji w sieci?
Ewelina - 20-11-2010, 14:05
Salerno, By³oby super
ambird - 20-11-2010, 14:07
| Salerno napisa³/a: | | czy mo¿na wystawiæ og³oszenia dla Gaji w sieci? |
Tak
Telefon jest w pierwszym po¶cie
Salerno - 20-11-2010, 20:17
Og³oszenia s± ju¿ w sieci, mam nadziejê, ¿e szybko znajdzie siê nowy dom dla niej...
ambird - 20-11-2010, 20:35
Salerno, ogromne dziêki
Ewelina - 21-11-2010, 02:34
Salerno, Bardzo siê cieszê
AnIeLa - 30-11-2010, 23:21
Cytat z dogomanii: http://www.dogomania.pl/t...przynajmniej-DT!!!-Ma-czas-do-20-grudnia!!!!!!
| ambird napisa³/a: | Domek z Bytomia - rodzina z trójk± dzieci, bardzo dobrzy ludzie Jeden z ch³opców ma stwierdzone ADHD, dlatego mam w±tpliwo¶ci co do tej konkretnej pary (rodzina i Gaja).
Telefony dalej dzwoni± Jeszcze prawdopodobnie pojadê w okolice Siewierza i na bank do Rudy ¦l±skiej
W³a¶ciciele Gajki poinformowani o przebiegu sprawy |
mlena - 01-12-2010, 00:53
co do ADHD mój siostrzeniec ma stwierdzone przygarnêli labka doros³ego i m³ody ¶wietnie siê nim zajmuje dba o niego spêdza z nim masê czasu i na prawdê odpowiedzialnie do niego podchodzi a ma zaledwie 10 lat! Wydaje mi siê ,ze siê przy psiaku wyciszy³ tak wiêc to zale¿y ile dziecko ma lat bo ADHD wcale nie przemawia na nie wrêcz przeciwnie , dzieciak z ogromem energii ¶wietny kompan do zabaw i szaleñstw na spacerze
AnIeLa - 01-12-2010, 12:25
| mlena napisa³/a: | | co do ADHD mój siostrzeniec ma stwierdzone przygarnêli labka doros³ego |
mlena, a Gaja jest psim dzieckiem ma 8 miesiêcy i nie potrafi nawet w domu zachowaæ czysto¶ci . Zapewne o to chodzi³o Ani.
mlena - 01-12-2010, 14:13
Ka¿de szczeniê nie zachowuje czysto¶ci i co to ma do dziecka z ADHD? Wybacz ale nie rozumiem tego
AnIeLa - 01-12-2010, 14:45
No i ju¿ wszystko jasne
mibec - 01-12-2010, 14:54
| AnIeLa napisa³/a: | | No i ju¿ wszystko jasne | tzn?
AnIeLa - 01-12-2010, 14:57
mibec, chodzi³o o to, ¿e mlena, mia³a na my¶li, ¿e dziecko z ADHD i pies nie musz± siê wykluczaæ. A to nigdzie nie zosta³o napisane Napiane zosta³o, ¿e | ambird napisa³/a: | | Jeden z ch³opców ma stwierdzone ADHD, dlatego mam w±tpliwo¶ci co do tej konkretnej pary (rodzina i Gaja). | Czyli Gajka i ta konkretna rodzina.
Gaja nadal szuka domku.
pado - 07-12-2010, 18:42
Podbijam temat. Czy sa jakie¶ widoki na domek dla Gaji?
dorkazz - 09-12-2010, 09:54
matko cudna sunia, i tak blisko nas, tylko ¿e 2 laby w takim ma³ym mieszkaniu, 35m to chyba za ma³o
a wiadomo jak reaguje na inne psy?
AnIeLa - 11-12-2010, 20:31
Cytujê Aniê. Na info napisa³a:
| Cytat: | Byli¶my dzi¶ na wizycie z Gajk± w Gliwicach u wspania³ych ludzi :tak:
Ludzie bardzo ¶wiadomi, odpowiedzialni i nadrobili lektur± w ostatnich dniach
Gaja od wej¶cia pokaza³a swój charakter, biega³a, skaka³a na ludzi, zjad³a a raczej wci±gnê³a ca³± karmê z miski, wskakiwa³a na blaty kuchenne, stó³ w jadalni, ka¿dy zak±tek obw±cha³a
Pañstwo od pierwszej rozmowy telefonicznej wiedzieli jaki to ancymonek i wiedzieli ¿e z Gaj± bêdzie du¿o pracy Czytali nawet o klatce, mówi±, ¿e klatka to ostateczno¶æ. Pani domu pracuje w domu, wiêc nadzór nad Gaj± bêdzie Ma³ych dzieci nie ma, jest doros³a córka Wszyscy Gaj± zachwyceni
Ja z wizyty wróci³am, Gaja ju¿ nie Gaja zosta³a we wspania³ym domu :jupi:
Zosta³a podpisana umowa tymczasowej opieki, do czasu sterylizacji Pañstwo poczekaj± na cieczkê, Gaja jeszcze jej nie mia³a
Miesi±c temu odesz³a pañstwu sunia, która ¿y³a z nimi 14 lat. By³a to suczka przygarniêta ze schroniska.
W najbli¿szych dniach Gajê czeka wizyta u weterynarza, odrobaczenie oraz badanie krwi. Gaja natychmiast przechodzi na pe³nowarto¶ciow± karmê dla szczeniaków :tak:
Nowi w³a¶ciciele Gajki obiecali siê zarejestrowaæ i relacjonowaæ ¿ycie Gajki
Gaja jest w bardzo dobrych rêkach :tak: Bêdzie jak p±czek w ma¶le :jupi:
Kiedy pojecha³am po Gajkê, zasta³am jej w³a¶cicielkê w gipsie :ups: Dzi¶ rano Gaja poci±gnê³a pani± na lodzie i rêka z³amana :ups: |
Gajeczko wszystkiego co najlepsze
Temat przenoszê do :Znalaz³y dom
nata - 12-12-2010, 14:47
Kochana ³obuziara Gaja
Powodzenia w nowym domku
|
|