| |
forum.labradory.org
|
 |
Znalazły dom - Lady- Wypieczona piękność ma domek.
AnIeLa - 12-01-2011, 22:56 Temat postu: Lady- Wypieczona piękność ma domek.
|
BISZKOPTOWA LADY
maść: biszkoptowa
sterylizacja: tak
miejsce pobytu: DS Opole
|
 |
Informacja dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli jesteś zainteresowany adopcją, prosimy, zapoznaj się z procedurami adopcyjnymi.
Szczegóły znajdziesz tutaj |
Kontakt w sprawie adopcji
e-mail: adopcje@labradory.org
telefon:609 626 867 (Ania) 608 391 927 (Rysiek)
|
Troszkę o mnie. |
|
Lady jest troszkę niewychowana - szybko sie nakręca i wtedy jest bardzo żywiołowa. Uwielbia wąchać nowe zapachy. Na widok człowieka bardzo się cieszy. Wspaniale aportuje, na aport reaguje wprost żywiołowo. Brak jakiejkolwiek agresji. Olbrzymia chęć do zabawy |
Posłuszeństwo, co w moim wychowaniu poprawić należy. |
|
Nie reaguje na komendy - chociaż przywołana stawia się natychmiast. Potrzebne szkolenie podstawowych komend na poziomie domowym. Bardzo żywiołowo okazuje radość.
|
Zachowanie wobec dzieci. |
|
nie sprawdzono |
Zachowanie wobec innych psów oraz kotów. |
|
psy: poprawne
koty: brak zainteresowania
|
Rachuba - moje wydatki. |
|
karma -
sterylizacja -
koszty leczenia -
inne (wyadoptowanie, transport itp) - |
|
Sunia nawet nie ma imienia. Dzisiaj nadaliśmy jej imię Lady. Wiek określony na 3-4 lata. Znaleziona w centrum miasta. Zabiedzona - teraz przytyła w schronisku, znaczy źle nie karmią. Optycznie zdrowa, świeżo po sterylizacji i kwarantannie - do adopcji. Bardzo żywiołowa, ogonek kręci się z całą dupką Nie wychowana, znaczy ciągnie niemiłosiernie (znaleziona była z kolczatką). Nie reaguje na komendy, ale karnie przychodzi na zawołanie. Ogólnie "przypieczone" ADHD zachowuje się jak 8 miesięczny szczeniak. Budowa ciała dość solidna - mocna. Potrzebuje dom gdzie podejmą się jej wychowania. Przyjazna, nie boi się, cieszy się na widok każdego człowieka. Jak widać na fotkach - niucha zapachy bez przerwy
fotki otrzymane ze schroniska:
AnTrOpKa - 16-01-2011, 01:18
Śliczna sunia. Nie ma nikogo kto mógłby ją wziąć na DT ?
Ryniu - 24-01-2011, 12:51
Dzisiejsze odwiedziny w schronisku. Sunia mocno przytyła. Jest wulkanem zabawy. Cieszy się bardzo na widok człowieka. Cudownie aportuje. Koty w boksach ją nie interesowały. Zero agresji. Ma tendencje do skakania na człowieka z radości, ale nie nachalnie. Ciągnie na smyczy ale do wąchania, zainteresowana człowiekiem nie. Co do stosunku do dzieci niestety nie ma możliwości sprawdzenia. Bez problemu usiłowała wejść do samochodu. Niesamowicie ładna i niesamowicie szybka, niecierpliwa trudno zrobić zdjęcia
Przy okazji schronisko wzbogaciło się o 10 kg karmy
oliffka20 - 24-01-2011, 13:27
Śliczna jest! Oby szybko znalazła domek!
ENQA - 24-01-2011, 15:56
ależ piękności trzymam kciuki za ślicznotkę
AnIeLa - 24-01-2011, 16:01
Piękna Może jakieś ogłoszenia do druku?
http://www.fotosik.pl/pok...9ac8fca74b.html
Można ściągać, drukować i rozwieszać ogłoszenie
Ewela_ - 24-01-2011, 16:19
Śliczna jest
gosiaEL1 - 24-01-2011, 16:54
ogromne brawa za opis, jakbym czytała o swojej laluni, piękna ruda!!!! trzymam kciuki za jakieś dobre serce do kochania tego psiaka
AnIeLa - 24-01-2011, 17:05
gosiaEL1, to Ryniu opis robił
Ryniu - 24-01-2011, 17:09
AnIeLa, przecież to wszystko jedno kto, działamy razem
gosiaEL1 - 24-01-2011, 17:12
sorry!!!!!!!!! tak czy siak wzruszam się jak głupia gdy widzę kolejną bidulkę bez domu
podziwiam i wielkie brawa dla WAS!
AnTrOpKa - 24-01-2011, 18:13
Moze nadszedł czas bysmy zaczęli aktywniej pomagać? Moze znalazłby się ktos, kto mógłby Niunie wziąć do siebie na DT ? Lady jest sliczna, na pewno ktoś sie nią zainteresuje! A schronisko to takie przgnębiajace miejsce... Wyciągnijmy ją stamtąd
Joanna K. - 24-01-2011, 20:05
Piękna sunia która nie może siedzieć w schronisku. Nikt nie chce pomóc?
maksiu - 25-01-2011, 19:43
Joanna K., myślę że wiele osób by chciało ale po prostu nie ma warunków ja sama tak mam
gosiaEL1 - 25-01-2011, 20:21
| maksiu napisał/a: | Joanna K., myślę że wiele osób by chciało ale po prostu nie ma warunków ja sama tak mam |
Dokładnie, sama kiedyś napisałam, że ja bym je wszystkie wzięła i miłości by mi starczyło na te biedactwa ale nie zawsze chcieć to móc niestety i aż skóra cierpnie jak widzę, że kolejne panny szukają domków i to takie cudowne
ENQA - 26-01-2011, 16:10
co u dziewczynki? jak się mają poszukiwania DT/DS? Tak mi jej szkoda strasznie mnie urzekła ślicznotka
Witokret - 26-01-2011, 20:07
Wiele zrobić nie mogę, bo mam już 4 futra w domu, ale umieściłam ogłoszenie na stronie naszego sklepu free-dog.pl. Trochę ludzi jednak tam zagląda.
Jest podlinkowane do przygotowanego przez Was ogłoszenia.
Trzymam kciuki!!
elektronik7 - 28-01-2011, 12:25
Śliczna jest. Umaszczenie zupełnie jak mój Ciapek.
Mam ogromną ochotę ją przygarnąć, ale boję się, że nie poradzę sobie z dwójką "wariatów". Mam nadzieję, że nie będzie musiała długo czekać na nowy domek.
Trzymam kciuki!
oleska2803 - 28-01-2011, 18:52
ja bym ją mogła wziąć na dom tymczasowy ale jak na razie na miesiąc, wynajmuję kawalerkę ale myślę że jakoś byśmy się tu w niej we troje pomieścili (ja i Snickers), tylko problem by był z dowozem bo ja samochodem niestety nie dysponuje
anuszka - 29-01-2011, 20:29
Lady jest już ogłoszona w sieci
m.in.
http://e-zwierzak.pl/pl/o...dy-szuka-domu_/
http://www.morusek.pl/ogl...ady-szuka-domu/
http://www.doadopcji.pl/o...ady-szuka-domu/
http://www.petworld.pl/og...zuka-domu/26910
ENQA - 01-02-2011, 08:44
| anuszka napisał/a: | | Lady jest już ogłoszona w sieci | super jakieś nowe wieści? co u dziewczynki?
Ryniu - 02-02-2011, 11:49
Szerlok.pl dał o sobie znać. Nowy domek po wizycie przedadopcyjnej. Jutro Lady jedzie do wspaniałego domku i będzie mieć takie fajne superowe towarzystwo:
Miśka (8 lat)
Czekam na jedzenie
Spacer po ogrodzie
wspólny posiłek
Koty:
Tosia
ENQA - 02-02-2011, 11:59
| Ryniu napisał/a: | | Jutro Lady jedzie do wspaniałego domku i będzie mieć takie fajne superowe towarzystwo | cudowne wiadomości i rewelacyjne towarzystwo
oleska2803 - 02-02-2011, 15:26
bardzo się cieszę, że znalazła taki superowy domek
gosiaEL1 - 02-02-2011, 17:53
Ewelina - 02-02-2011, 18:42
Cudownie
jkasia - 02-02-2011, 19:24
Wspaniałe towarzystwo! Super, że udało sie znaleźć taki fajny dom
Ryniu - 03-02-2011, 15:41
Lady pojechała do wspaniałych ludzi, którzy przyjechali po nią aż z Opola.
Ostatnie spojrzenie w stronę schroniska
Madziuja - 03-02-2011, 16:03
wspaniele...baaaaardzo sie ciesze
jkasia - 03-02-2011, 17:17
Jej, ale to musi byc wspaniałe uciecie "wyrwać" psa ze schroniska i zabrac do domku Moj drugi lab w przyszłości bedzie na pewno adoptowany
Witokret - 06-02-2011, 21:36
Ale cudowne wieści!
zouza - 07-02-2011, 21:43
super wiesci
jkasia, uwierz mi uczucia mieszane-radosc bo bierzesz psiaka, ale ogromny smutek bo tyle ich tam zostaje sama mialam kiedys psa z przytuliska,ucieklam z tamtad nie dopelniajac formalnosci-matka to wypelniala..
Ryniu - 27-02-2011, 15:30
Wiadomość o Lady:
| Cytat: | Witam.
Zgodnie z obietnicą wysyłam kilka zdjęć i uprzejmie donoszę, że Lady nie powinna nazywać się Lady.Bardziej na miejscu byłoby Belzebub, Demon albo Etna.
Prawie cały czas roznosi ją. Ma tyle siły i energii, że to aż niesamowite. Na miejscu nie usiedzi,a jak widzi , że coś się rusza to leci pierwsza i tyłkiem kręci.
Troszkę mniej zipie. Myślę, że to chyba jednak w dużej mierze z emocji i z nadmiaru futra.
Cały czas ćwiczymy siady, łapki, warowanie. Nie chce tylko pozostawać na miejscu. Ale jest tak łakoma, że pewnie żeby dostać coś dobrego to wktótce zacznie i to robić.
Taki z niej łasuch - śmieciarz, że dzisiaj na ogrodzie wpadła do kompostu i "poczęstowała"się odpadkami. A jaki był problem, żeby wylazła z tego kompostu. Wniosek taki, że trzeba go będzie zabezpieczyć.
Jak widać na zdjęciach z Miśką już leżą w jednym łożu i to moim. Dla mnie tam miejsca nie ma. Trochę jeszcze Miśka powarkuje jak jest za bardzo wąchana. Koty zlazły z szaf i jak kiedyś przechadzają się już po mieszkaniu.
Teraz czekamy na kolejna lekcję z P. Izą.
Miłego oglądania.
|
Ryniu - 27-02-2011, 15:31
i kolejna:
| Cytat: | W tym czasie jak nie latam z psem po polach, to sprzątam. W domu mam non stop brudno, bo nowa mieszkanka ma upierdliwy zwyczaj moczenia pyska w wodzie, chlipnięcia 2 razy i odejścia od miski, pozostawiając za sobą dróżkę z wody przez całe mieszkanie.
Lady już się chyba zaadaptowała i czuje pewnie.
Zupełnie niepotrzebnie leczyliśmy gardło, bo po wyleczeniu mamy następny kłopot - notoryczne szczekanie. Teraz jesteśmy na etapie wychowywania metodą "kto silniejszy psychicznie". Całe szczęście, że nie niszczy, chociaż kradnie jedzenie jak uda jej się dosięgnąć na szafce.
Pies je tak jakby tydzień był głodzony.
Przestała zipać bez potrzeby no chyba, że jest podekscytowana - a to wywołać łatwo /spacer, powrót domowników, jedzenie, przelot kota....../.
Cały czas się uczymy dobrego zachowania, bo zapanować nad Ladusią ciężko, ciągnie Miśkę za uszy. Musimy się pozbyć tego nawyku, bo Miśka ma problemy z uszami. Nieobycie towarzyskie Lady rekompensuje nam jej piękny zapach /pachnie po wypraniu jej ze smrodów schroniskowych chyba najładniej ze wszystkich naszych zwierząt/, piękne oczy, pomarszczone czółko i wiele innych zalet, które odkrywamy.
|
Fotencje:
jkasia - 27-02-2011, 17:32
Wspaniale sie ogląda i czyta takie relacje
mibec - 27-02-2011, 19:07
Super
Witokret - 27-02-2011, 19:20
Zdjęcia super
Ewelina - 27-02-2011, 21:34
Widać, że niunia mega szczęśliwa
|
|