| |
forum.labradory.org
|
 |
Znalazły dom - Czardasz - Czarny przystojniak ze złamaną łapą.
AnIeLa - 14-07-2011, 20:41 Temat postu: Czardasz - Czarny przystojniak ze złamaną łapą. Kopiuję z info:
| izatemka napisał/a: | Ma ok2 lata i jest po wypadku, ma złamaną tylną nogę(nie wiadomo dokładnie jak poważne to złamanie - nie miał przeswietlenia)
Niewykastrowany...
Przednie i tylne łapy w strupach , kilka ropiejących ran.
Kości-żebra bardzo widoczne.
Uszy bardzo zabrudzone - z pewnością zapalenie .
Do wczoraj nie miał rozwolnienia(info od wolontariusza), dziś na zadzie było widać zabrudzenia - ma chyba też juz biegunkę.
W uchu nie było widac tatuażu, w pachwinie nie sprawdzano, chipa nie ma
Na warunki schroniskowe to bardzo przyjazny pies , łasił się , machał ogonem.
Pozwala sie dotykać (uszy, zęby, poranione łapy)
Jest od wczoraj w schronisku, świeżo po wypadku - potrzebuje pomocy a schron nie ma na to pieniedzy (prześwietlenie złamanej nogi i ogledziny u dobrego weta, w schronisku jest opcja amputacji lub eutanazji.
Na razie jest na kwarantanie w schroniskowym szpitaliku - wyglada okropnie.
Na prześwietlenie i wizyte u weta będzie miał zniżkę dla schroniskowego psa. |
| izatemka napisał/a: | Czardasz już bezpieczny w Śremie... :jupi:
Diagnostyka jutro, na razie dostał antybiotyk i lek przeciwbólowy.
Nie przepada na razie za psami, no i goni koty oczywiscie
Poza tym 100% labradora w labradorze...
No i jest baaaaardzo chudy :cry:
|
| izatemka napisał/a: | Czardasz ma pogruchotaną kość piszczelową i jeszcze jakąś
Zostałapodjęta decyzja o założeniu płytki stabilizującej,ale i tak oznacza to, że noga będzie w przyszłości krótsza, bo nie wszystkie odłamki da się poskładać w całość.
GoniaP,czy doktor oszacował koszty leczenia?
A co z ranami na łapach? |
| izatemka napisał/a: | Najnowsze wieści są takie: :cry:
Cytat:
złamanie poprzeczne wieloodlamowe trzonu kości pszczelowej oraz kości strzałkowej. Charakter zmian jest wskazaniem do osteosyntezy z zastosowaniem płyty kostnej oraz usztywnienia zewnętrznego.
|
| izatemka napisał/a: | Koszt operacji ok. 500 zł plus pobyt w klinice wskazany przez co najmniej kilka dni po zabiegu (30 zł za dobę) plus karma weterynaryjna plus leki.
Płyta ma być założona przez trzy miesiace...
Szukamy DT,które będzie w stanie zająć sie psem wymagającym opieki pooperacyjnej... |
| izatemka napisał/a: | Czardasz po operacji
Wg relacji lekarza,który operował, bardzo ciężki przypadek, operacja trwała dłuzej, niż to bylo zakładane, tworzył się już staw rzekomy - kość nie została skrócona, jednak kosztem wolniejszego zrostu
Jednak ze względu na powyższe, pies zostanie w klinice dłużej, niż to było zakładane :cry:
Na bieżąco będzie kontrolowany zrost kości |
http://labradory.info/viewtopic.php?t=17254
habibbi - 14-07-2011, 21:13
jakie biedactwo oby wracał szybko do zdrówka i znalazł kochający dom
jkasia - 15-07-2011, 10:56
Ma przepiękny pycholek! Trzymam za niego kciuki
Nulcia1 - 15-07-2011, 12:48
cudny piesek oby znalazl jak najszybciej DT
nata - 15-07-2011, 13:39
siulentas - 15-07-2011, 14:11
sliczna morducha biedaczek oby znalazl szybciutko domek taki kochajacy juz na forever
ewusia81 - 15-07-2011, 19:06
przepiękny ja niestety mogę tylko pomóc charytatywnie chociaż baaaardzo bym chciała takiego ślicznego czaruszka na towarzysza dla Emki... Ach.... Oby znalazł dobry domek
Madzialenka - 15-07-2011, 22:29
piekny pies ,oby do zdrowka szybko wrocil
Ewela_ - 16-07-2011, 11:09
Biedactwo, śliczny jest zdrówka dużo
Ryniu - 17-07-2011, 16:41
Aby pomóc Czardaszowi!
Gdyby ktoś zrezygnował z biletów do szczęścia:
http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=5944
zapraszam również do czytania:
http://labradory.info/vie...p=940709#940709
AnIeLa - 21-08-2011, 23:12
Kopiuję ze strony Fundacji :
| Cytat: | 20 sierpień 2011r.
Czardasz przebywa nadal w klinice, ma gips na łapie, a w środku płytkę -kości się zrastają.Chłopakowi dopisuje humor, no i stety niestety roznosi go energia ,a powinien jak najmniej się ruszać, żeby rekonwalescencja przebiegała szybko i pomyślinie. |
Ewelina - 22-08-2011, 15:31
SWzybkiego powrotu do pełni sił życzymy
Czarrrna_ - 22-08-2011, 16:21
Czardaszku jestes wspanialym i silnym pieskiem, napewno sobie poradzisz!
jak tak stoi i patrzy na tych zdj to jakby skora zdjeta z Luny. A moze to jakis jej braciszek?
Czy moge prosic na PW dane potrzebne do przelewu?
izatemka - 22-08-2011, 22:52
Wg słów Gosi,która opiekuje się Czardaszem,jest gotowy do adopcji,oczywiście do domu,który będzie w stanie zapewnić mu rekonwalescencję po wyciagnieciu płytki.
Niestety, do domu bez innych zwierzat (z kotami włącznie) i do osoby zdecydowanie posiadającej doświadczenie w postępowaniu z niesocjalizowanym psem
AnIeLa - 27-10-2011, 23:18
Czy są nowe wieści?
kasiek - 07-11-2011, 09:36
co u czarnuszka?
AnIeLa - 12-12-2011, 14:12
Na info pojawiła się informacja, że Czardasz znalazł nowy domek.
Zmienił chłopak imię na Ivo- junior
I zamieszka we Włoszech . Państwo mieli już laba Ivo- będzie wiódł życie którego sama mu zazdroszczę
http://www.labrador-ivo.d...n/page0003.html
Ewelina - 12-12-2011, 14:30
Cudownie
Chelsea - 12-12-2011, 14:57
| AnIeLa napisał/a: | Na info pojawiła się informacja, że Czardasz znalazł nowy domek.
Zmienił chłopak imię na Ivo- junior |
super i tak samo ma na imię jak mój siostrzeniec
izatemka - 12-12-2011, 15:14
| AnIeLa napisał/a: | | mieli już laba Ivo |
Sprostuję
Ivo ma się świetnie i Państwo dalej go mają, jednak ze względu na wiek 12 lat) i stan zdrowia nie może już towarzyszyć we włóczęgach. Ma swoja przystań na stałym lądzie
AnIeLa - 12-12-2011, 15:22
Najwidoczniej źle zrozumiałam wpis na info zabrzmiało jakby poprzednik już nie żył
Baszka - 12-12-2011, 20:16
| AnIeLa napisał/a: | Najwidoczniej źle zrozumiałam wpis na info zabrzmiało jakby poprzednik już nie żył | Prawdę powiedziawszy ja tez tak pomyślałam Ale cieszy mnie to przejście...ze schroniska do RAJU
I jeszcze jedna myśl....Jemu się udało znależć 'super dom' to znajdziemy podobny dla innych labciów
Ryniu - 12-12-2011, 21:08
| Baszka napisał/a: | | Jemu się udało znależć 'super dom' to znajdziemy podobny dla innych labciów |
Czasami zdarza się, że "trudny" do adopcji pies dostaje wspaniały dom i to jest fajne.
|
|