forum.labradory.org

Znalazły dom - Młody szczeniaczek - w typie labradora, znalazł domek.

Muszol - 28-11-2011, 15:16
Temat postu: Młody szczeniaczek - w typie labradora, znalazł domek.
Cytuję:

Idzie zima,chłodne dni i mroźne noce a w schronisku z każdym dniem przybywa nowych mieszkańców....są to psy i koty w różnym wieku....jest wśród nich bardzo dużo młodych piesków, szczeniaczków, które samotne,zagubione i zdezorientowane całą sytuacją z nadzieją w oczach wpatrują się w każdą przechodzącą osobę....."może mnie zauważy, może pokocha i zabierze do siebie, a może chociaż czyjaś ciepła ręka podrapie mnie chociaż za uszkiem......" Wsród licznej gromadki maluchów jest też słodki Biszkopcik w śmiesznych czerwonych szelkach który też czeka, czeka na swoja szanse, na prawdziwy dom.....jak inni jego towarzysze niedoli...

Ashanti88 - 30-11-2011, 15:24

Śliczniutki psiaczek ; ;* ;* *
Ryniu - 30-11-2011, 17:01

Mobi:
Cudowny pięciomiesięczny szczeniak czeka na nowy, ciepły, kochający dom. Mobi trafił do nas miesiąc temu, od razu zachorował. Jednakże miał silną wolę walki i chęci do życia. Dzisiaj jest radosnym, energicznym, wesołym szczeniaczkiem. Wyglądem przypomina labradora, ma nieco dłuższy pyszczek i wyższe łapki.
Mobi jak na szczeniaka jest wyjątkowo posłuszny, nie sprawia żadnych kłopotów. Nie niszczy rzeczy w zamkniętych pomieszczeniach. Na spacerach wulkan energii. Uwielbia wodę i zabawy na dworze. Jest niesamowitym pieszczochem, czułym i delikatnym. Ciągnie go również do innych psów, może trafić spokojnie do domu z innym zwierzakiem. Mobi reaguje już na swoje imię, jest naprawdę mądrym psem.
Przyszły właściciel będzie miał niesamowitego przyjaciela i wielką radość z posiadania tego zwierzaka. Mobi nie nadaje się do kojca ani na podwórko. Ten pies uwielbia ludzi, gdyby pozostawić go na podwórku byłby nieszczęśliwy. Najlepiej czuć się będzie w domu z możliwością wyjścia na ogród bądź mieszkając w bloku ale zapewniając mu długie spacery. Odpowiedni dla osób aktywnych.
[url=javascript:void(0)][/url]

Chelsea - 30-11-2011, 18:19

biedne psie dziecko :( życzę nowego domku ;*
kasiek - 01-12-2011, 09:45

wszystkiego co naj dla maluszka
radka2 - 03-12-2011, 07:49

Czy to jest ten sam piesek ze schroniska w Kaliszu ?
Dwa takie same tematy czy dwa takie same pieski o imieniu Mobi /

dogomaniaczka - 03-12-2011, 08:39

Przepiękny jest. Szkoda, że tak daleko ode mnie... ;(
Muszol - 03-12-2011, 14:51

To nie jest Mobi, Mobi był też w Kaliszu ale już znalazł dom, Ryniu wkleił nie te informacje ;P
Ewelina - 03-12-2011, 17:06

O jakie biedne psie dzieciątko :(
luka - 05-12-2011, 23:34

A gdzie to cudo się znajduje??
Muszol - 10-12-2011, 13:41

UP UP UP !

Piesek jest w Kaliskim schronisku ( woj. wielkopolskie ). Przez swoją opiekunkę został nazwany Tymek. Ma około 9 miesięcy czyli jeszcze dzieciaszek z niego. Tymek trafił do schroniska niedawno. Poszukuje ciepłego i przyjaznego domu. Jest otwarty na inne psy, nie agresywny. Chętny do zabawy, i uwielbia smaczki.. zjadł mi prawie całą siateczkę :)
Niestety w schronisku przytrafiła się mała akcja. Tzn.. Tymek został zaatakowany przez swoją ex współlokatorkę i naderwała mu dość mocno ucho ( na zdjęciu widać już mniejsze rany, szwy itp.. wcześniej wyglądało to o wiele gorzej). Aktualnie jest w boksie z dwoma małymi suczkami i dobrze się dogadują. Piesek jest energiczny i potrzebuje dużo spacerów. Jak widać jest w typie labradora.

Mam nadzieję że znajdzie się mu prawdziwy dom w którym będzie się czuł w końcu bezpiecznie !

Ewelina - 10-12-2011, 13:47

Śliczny psiaczek. Oby szybko znalazł domek :)
Chelsea - 11-12-2011, 07:57

trzymamy kciuki :)
Muszol - 11-12-2011, 12:05

Jest już Pani która jest zainteresowana psiakiem.. zobaczymy, dzisiaj się powinno okazać co i jak :)
Chelsea - 11-12-2011, 16:27

Muszol napisał/a:
st już Pani która jest zainteresowana psiakiem

mocno trzymamy kciuki :)

Ewelina - 11-12-2011, 19:08

I jak?
Muszol - 11-12-2011, 19:29

Ewelina napisał/a:
I jak?
niestety póki co żadnych nowych wieści. Pani nie odbiera ode mnie telefonu, a za późno wyszłam z pracy by dojechać do schroniska
Ewelina - 11-12-2011, 19:31

szkoda, ale wierzę że ten maluch znajdzie szybko nowy domek :)
Muszol - 11-12-2011, 21:16

UP UP UP Psiak jest już w nowym domku z Poznaniu :)
Monisiaczek - 11-12-2011, 21:29

Super wiesci :) Duzo szczescia dla malucha w nowym domku ;*
kasiek - 12-12-2011, 09:56

swietnie :)
Monisiaczek - 12-12-2011, 10:39

Muszol, a będą jakieś wieści z nowego domku? Można temat przenieść do szczęśliwców?
Muszol - 12-12-2011, 13:19

Monisiaczek napisał/a:
Muszol, a będą jakieś wieści z nowego domku? Można temat przenieść do szczęśliwców?

tak można przenieść :) Pani Julia nie jest u was na forum.. ale jest na innym, więc będę was na pewno relacjonowała. Czekam właśnie na fotki Tymka z nowego domkU :)

Ewelina - 12-12-2011, 13:35

Ale się cieszę wspaniale :haha:
Muszol - 17-12-2011, 12:53

Zdjęcia Tymka już robione przez nową pancię :)

Cytuję:

Witam, wiadomości o Tymku:
- jest bardzo grzeczny jak na swój wiek- nic nie gryzie, nie psuje w domu- tylko kradnie orzechy ze skrzynki :)
- załatwia się tylko na dworze
- został już odrobaczony a w przyszłym tygodniu idzie na szczepienie
- większość dnia chce spędzać na dworze gryząc kije i goniąc piłkę
- wieczorem idziemy na spacer żeby nauczył chodzić się na smyczy, trochę ciągnie ale nauczy się
- oduczam go skakania bo gdy tylko mnie zobaczy z impetem biegnie i skacze ale powoli zaczyna rozumieć że nie wolno
- szybko się uczy poleceń
Ogólnie jest bardzo kochanym psiakiem i cieszę się że z nami zamieszkał :)

Chelsea - 17-12-2011, 12:59

super wiadomości :) szczęścia Tymuś ;*
Muszol - 17-12-2011, 15:26

proszę administrację o zmianę tematu Tymka ;P on nie szuka już domku;)
AnIeLa - 17-12-2011, 15:30

Muszol napisał/a:
on nie szuka już domku;)

wiadomo skoro jest w dziale znalazły dom :haha:

Muszol - 18-12-2011, 22:50

Cytat:
wiadomo skoro jest w dziale znalazły dom :haha:
ale po temacie tego nie było wiadomo. Tylko o to mi chodziło. Nie rozumiem po raz kolejny Twojej uszczypliwości :)
AnIeLa - 18-12-2011, 22:53

Muszol, nie wiem gdzie Ty widzisz uszczypliwość. :-o