forum.labradory.org

Znalazły dom - Pablo -ma czas do lutego by nie znaleźć się w schronisku

Grapy - 20-12-2011, 18:53
Temat postu: Pablo -ma czas do lutego by nie znaleźć się w schronisku
Oto zdjęcia Pabla z Wrocławia:

a to list od jego właściciela:
Cytat:
Witam,

Pablo urodził się 1.03.2011.Jak najbardziej jest możliwość obejrzenia pieska.

Musimy znaleść jak najszybciej dla niego nowy dom ponieważ od 1 lutego przeprowadzamy się i niemożemy zabrać go ze sobą.
Pablo jest zdrowy,cały czas był pod opieką weterynarza systematycznie odrobaczany,zaszczepiony.

Jeśli chodzi o karmę to Darling lub Chapi ale jest też nauczony jedzenia resztek,które sobie sam kradnie z talerzy pozostawionych.

Pies jest przekochany,cudownie cierpliwy do dzieci nie tylko moich ale i obcych,ogólnie jest nastawiony na zabawy i psoty.Pozostawiony sam w domu psoci i potrafi nasikać

Z innymi psami bawi się jedynie yorków się boi i kotów:)

Nie ma rodowodu i nie jest wykastrowany

Bardzo proszę o znalezienie dla niego jak najlepszego domu,ponieważ jest to przecudowny członek naszej rodziny z którym bardzo niechętnie się rozstajemy

Dane kontaktowe na PW

anuszka - 20-12-2011, 19:12

cudo ;* szybko znajdzie domek :)
gacik19 - 20-12-2011, 19:16

kolczatka :|
nata - 20-12-2011, 22:07

gacik19 napisał/a:
kolczatka

+ Chappi :cring:

Trzymamy kciuki za nowy domek, śliczny czekolad naprawdę ;*

Grapy - 20-12-2011, 22:55

Nie ważne jest co jadł czy co ma na szyjce, jest cały i zdrowy a za miesiąc będzie w schronisku bądź bezdomny.
Postarajmy się mu znaleźć dom..
Dane kontaktowe do właścicieli mam, więc bez problemu można się z nimi umówić i przeprowadzić adopcję.
Zależy im na tym.

AnIeLa - 20-12-2011, 22:58

Grapy, zobacz jak wygląda pierwszy post u Tinki http://forum.labradory.or...p=213024#213024 i poproś o te informacje właścicielkę.
Grapy - 20-12-2011, 23:03

AnIeLa, przecież właśnie wszystkie informacje są -od wieku przez dietę,zachowanie po kondycję zdrowotną...
Klauzunka - 21-12-2011, 15:32

proszę o informacje na pw w sprawie psiaka, tzn telefon kontaktowy z kim można o psiaku porozmawiać. Dziękuję.
Ewelina - 22-12-2011, 14:18

Biedactwo. Oby znalazł nowy dom.
Monisiaczek - 22-12-2011, 14:57

Doszły do mnie jakieś plotki, że podobno jest chętny domek, ale nic więcej nie wiem :-P
Grapy - 22-12-2011, 15:45

Dobrych masz informatorów ;)
Labomaniak szuka labradora i niedługo się spotkają ;*

aganica - 22-12-2011, 16:13

Grapy napisał/a:
Labomaniak szuka labradora i niedługo się spotkają
Wspaniałe wieści .
zanka - 28-12-2011, 11:41

i co, wiadomo czy dom znaleziony? jak nie, to czekam na ogłoszenia do rozwieszania. swoją drogą cudowny lab
Grapy - 28-12-2011, 13:43

zanka, czekam na informacje od głównego zainteresowanego adopcją :) poczekajmy jeszcze trochę, niektórzy nadal świętują ;)
zanka - 30-12-2011, 15:24

i jak, Pablo ma już swojego człowieka?
Grapy - 30-12-2011, 22:41

Czekam na informacje

[ Dodano: 31-12-2011, 18:50 ]
Szczeniątko jest nadal do wzięcia,bardzo proszę o konkretnie zainteresowanych

zanka - 07-01-2012, 13:04

a może zrobimy mu jakieś ogłoszenia? ja nie bardzo wiem jak :-P piękny psiak, trzeba mu znaleźć dom! tak bym chciała drugiego laba, ale nie mam warunków :(
Ewelina - 07-01-2012, 13:05

I jak tam?
Grapy - 08-01-2012, 16:12

Ewelina, właściciele sami chcą wybrać osobę... Mam nadzieję,że zrobią to dobrze i młody nie wyląduje na bruku. temat można zamknąć.
Monisiaczek - 08-01-2012, 16:43

To trzymam kciuki, by trafnie podjęli decyzję :)
kagamar - 23-01-2012, 18:41

Wlascicielka w dalszym ciagu poszukuje domu i potrzebuje pomocy, jestem z nia w stalym kontakcie, ewentualnie sluze kontaktem *********. Poprosze o przzeniesienie watku na "w potrzebie"
Grapy - 23-01-2012, 20:28

Co się stało z tyloma chętnymi,których mieli??? Wiesz coś na ten temat?
kagamar - 23-01-2012, 20:30

wiem, ale to nie było "aż tylu chętnych", tylko jedna rodzina z czwórką dzieci....przerosło ich posiadanie psa i tyle!

Psiak jest boski, trzeba mu znaleźć domek

Grapy - 23-01-2012, 20:34

kagamar, w mailu otrzymałam wiadomość
Cytat:
Tak mamy już kilku chętnych i teraz weryfikujemy

Dziękujemy za pomoc

pozdrawiam

więc to nie jedna osoba...

kagamar - 23-01-2012, 20:40

ta treść jest nieaktualna
obecnie to:

Na prośbę Pani Magdaleny (Wałbrzych), chciałabym prosić o pomoc dla jej wspaniałego czekoladowego labka o imieniu Pablo.
Pani ma trudną sytuację życiową. Została samotną matką dwójki maluchów, co w konsekwencji spowodowało ograniczenia finansowe. Pani Magda pracuje 100 km od miejsca zamieszkania i od lutego musi się przeprowadzić bliżej pracy, niestety właściciel mieszkania, które wynajmuje nie zgadza się na posiadanie zwierzęcia, a Pani Magda ze względów finansowych ma ograniczone możliwości wyboru. W zasadzie nie ma go wcale i jest w sytuacji patowej.
Jest jej bardzo trudno rozstawać się z Pablem, ale jest to jedyny sposób, aby zapewnić mu szczęśliwy dom. :cring:

Piesio jest bardzo grzeczny,ma 8 miesięcy. Rodzice labradory. Wychowywany z dziećmi,bardzo towarzyski,opiekuńczy i łagodny.
Uwielbia zabawy na spacerach jak i z dziećmi. Przyzwyczajony do jedzenia suchej karmy. Nauczony czystości.

Kontakt u Koordynatorów Adopcji

Sprawa jest pilna :confused:

PS. Pani Magda chciałaby aby zawarta została umowa adopcyjna oraz żeby domek dla psiaka został uprzednio sprawdzony.

Grapy - 23-01-2012, 20:45

kagamar, to nie jest zabawne więc :P możesz sobie darować.
Wracając do tematu to szkoda,że wcześniej do mnie nie napisała bo powiedziałam,że jestem do dyspozycji. Dobrze,że chociaż wzięła sobie do serca spisanie umowy,by pies nie trafił do niepowołanych osób...
Jeszcze raz powiem SZKODA,bo zmarnowała cenny czas na znalezienie domu dla Pabla, całe 3 tygodnie...

kagamar - 23-01-2012, 20:47

Właśnie ze względu na to, że nie ma czasu (praca-dzieci), to bardzo jej ciężko w szukaniu domu, zaoferowałam jej więc pomoc. Mam nadzieje, że ktoś pomoże.......

[ Dodano: 23-01-2012, 20:49 ]
Przekonałam Panią Magdę, że podpisanie umowy i sprawdzenie domku, to najlepsza metoda.....psiak jest cudny więc chrapka na reproduktorka mogłaby być......

Monisiaczek - 23-01-2012, 21:21

Cytat:
Przekonałam Panią Magdę, że podpisanie umowy i sprawdzenie domku, to najlepsza metoda.....psiak jest cudny więc chrapka na reproduktorka mogłaby być......

Najlepsza by była kastracja - żadne pseudo już by się nie skusiło.

kagamar - 23-01-2012, 21:22

To juz po stronie ewentualnych nowych właścicieli....finanse :(

[ Dodano: 24-01-2012, 21:48 ]
Czy ktos juz sie kontaktowal moze z Pania Magda?.....luty jest blisko :(

sylwia1911 - 26-01-2012, 12:52
Temat postu: witam czy psiak znalazł już nowy domek
Witam jestem zainteresowana adopcją pieska, mieszkamy w Radlinie woj Śląskie
Synek marzy o takim piesku:). Mieszkamy w 4 piętrowym bloku w m3, Synek ma 3 lata, posiadamy jeszcze królika i chomika:)

Ewelina - 26-01-2012, 13:03

sylwia1911, Pies to nie zabawka. Synek ma 3 lata i marzy o piesku hmm ciekawe. Pies to obowiązek. A młody energiczny pies przy małym dziecku to wielkie wyzwanie. Musicie to dobrze przemyśleć.
sylwia1911 - 26-01-2012, 14:45

hm nie wiem co w tym dziwnego i dlaczego źle nas Pani ocenia, Synek kocha zwierzęta może spędzać całe dnie na spacerach z psiakiem sąsiadów to właśnie labrador prawie 2 letni Oskar:) Bardzo chcemy pomóc, ale widzę że inni wiedzą lepiej czy nadajemy się na domek dla Pablo czy też nie:/ no trudno
Ewelina - 26-01-2012, 14:51

sylwia1911 napisał/a:
hm nie wiem co w tym dziwnego i dlaczego źle nas Pani ocenia
Ale ja Pani źle nie oceniam. Uważam, że nie powinno kupować się psa dziecku tym bardziej 3 letniemu, bo taki maluch zobaczy słonia na złotym łańcuchu i chcę takiego :)
sylwia1911 napisał/a:
Synek kocha zwierzęta może spędzać całe dnie na spacerach z psiakiem sąsiadów to właśnie labrador prawie 2 letni Oskar:) Bardzo chcemy pomóc, ale widzę że inni wiedzą lepiej czy nadajemy się na domek dla Pablo czy też nie:/ no trudno
dziwnę, że tak łatwo się Pani poddaję. Jeżeli jest Pani zainteresowana adopcją proszę skontaktować się z koordynatorami adopcji na tym forum.
Monisiaczek - 26-01-2012, 14:52

sylwia1911, wysłałam PW. Czekam na odpowiedź :)
kagamar - 29-01-2012, 12:13

Jak sytuacja z psiakiem? luty tuż, tuż :(
Agnieszka Majer - 29-01-2012, 19:45

Wychowywanie dziecka razem z pieskiem to może trudna ale wartościowa perspektywa obopólnych korzyści. Może nie oceniajmy pochopnie i zaraz źle. Jak ktoś chce adoptować pieska to już coś na plus więc wspierajmy a resztę pokaże wizyta przedadopcyjna. Kadett omal nie stracił szansy na domek, przez czyjąś pochopną ocenę nie wiem czego, a przecież ma u nas, nie chwaląc się, jak u Pana Boga za piecem...
Co z pieseczkiem? Jak cisza to pewnie akcja przedadopcyjna w toku- mam nadzieję...

szklanka99 - 29-01-2012, 22:09

Witam!
Jak wygląda sytuacja nowym domem dla Pablo? Czy wiadomo już coś?
Pozdrawiam

Monisiaczek - 29-01-2012, 22:36

szklanka99, na razie cisza :( sylwia1911 nie odpowiada :(
kasia.wska - 30-01-2012, 09:10

Agnieszka Majer napisał/a:
Wychowywanie dziecka razem z pieskiem to może trudna ale wartościowa perspektywa obopólnych korzyści. Może nie oceniajmy pochopnie i zaraz źle. Jak ktoś chce adoptować pieska to już coś na plus więc wspierajmy a resztę pokaże wizyta przedadopcyjna. Kadett omal nie stracił szansy na domek, przez czyjąś pochopną ocenę nie wiem czego, a przecież ma u nas, nie chwaląc się, jak u Pana Boga za piecem...
Co z pieseczkiem? Jak cisza to pewnie akcja przedadopcyjna w toku- mam nadzieję...

Zgadzam się, ale trzeba jeszcze pamiętać, że Pablo ma 8 miesięcy - to szczeniak o sile i masie dorosłego psa. Jestem wielką zwolenniczką wychowywania dziecka z psem, ale sytuacja taka sprawia tyleż samo radości co zagrożeń dla obu stron, dlatego uważam że musi zostać wyjątkowo starannie przemyślana. Druga kwestia: rasa to nie tylko wygląd, to przede wszystkim charakter - branie psa tylko dlatego, że się podoba (i to dziecku), czy też ''bo sąsiedzi mają takiego i jest fajny'' uważam za skrajną nieodpowiedzialność.

izatemka - 30-01-2012, 12:06

Jak cisza to pewnie akcja przedadopcyjna w toku- mam nadzieję...

Dokładnie tak, trzy wizyty przeadopcyjne, dwie dzisiaj, jedna w trakcie umawiania :)

kagamar - 01-02-2012, 11:52

Jak tam na wizytach? Piesio będzie miał domek nowy?
Wczoraj jeszcze kontaktował się ze mną jeden pan w sprawie......przekazałm kontakt do forum

Ewelina - 01-02-2012, 11:55

kagamar napisał/a:
kontaktował się ze mną jeden pan w sprawie......przekazałm kontakt do forum
w takim razie trzymam kciuki :)
Agnieszka Majer - 01-02-2012, 20:22

kasia.wska napisał/a:
rasa to nie tylko wygląd, to przede wszystkim charakter - branie psa tylko dlatego, że się podoba (i to dziecku), czy też ''bo sąsiedzi mają takiego i jest fajny'' uważam za skrajną nieodpowiedzialność.

nie wiemy czy to były jedyne powody, to był jeden czy dwa posty, ja wyczytałam z nich "chcę adoptować psa" a ktos inny "chcę kupic prezent dziecku". Nikt nie zweryfikował jak było naprawdę- Ktoś zaledwie zapukał, drzwi się uchyliły i dostał z buta bo nie ważył słów.
Jak napisałam Kadetta i mnie dotknęła podobna sytuacja i tylko całkowity przypadek sprawił, że znalazłam tę stronę i się odezwałam a psiak leży teraz z głową na moich kolanach i usiłuje wywalić laptop żeby mu było wygodniej ;) zamiast, być może, marznąć w schronisku. Teraz się cieszę, że wizyty przedadopcyjne trwają i mam nadzieję, że po to one są żebyśmy nie musieli po jednym zdaniu oceniać człowieka.
I pozwolę sobie na jeszce jedną mądrowatość ;P :
Jak żona krzyknie na męża to on na dziecko, dziecko uderzy psa, pies ugryzie kota itd...tak właśnie żyje agresja i nie jest to wymyślone przez mnie.
I podkreślam iż także uważam razem z całym moim inwentarzem, że dobro psa( zwierzaka) jest zawsze priorytetem.

aganica - 01-02-2012, 21:09

dobro psa( zwierzaka) jest zawsze priorytetem.
Dlatego, trzeba mierzyć zamiary na siły, by nie wylądować z ręką w nocniku.
Nie muszę nikomu przypominać że, pies to nie zachciewajka, tylko towarzysz życia na długie lata.

Ewelina - 02-02-2012, 09:29

aganica napisał/a:
pies to nie zachciewajka, tylko towarzysz życia na długie lata.
Dokładnie tak.
kagamar - 04-02-2012, 08:24

Jak tam wizyty przedadopcyjne? Jest juz jakis domek dla Pabla?
Agnieszka Majer - 04-02-2012, 09:51

no własnie, jak ten domek, bo się robi napięcie jak w programie telewizyjnym u jegnego Huberta ;P
aneczka77 - 09-02-2012, 15:17

Hej jak losy Pabla?
Nadal szuka domu?

Monisiaczek - 09-02-2012, 15:46

izatemka napisał/a:
Dzisiaj, wg informacji uzyskanych od Właścicielki, Jej decyzją, Pablo wyrusza w podróż do nowego domu do Lublina.
Domek po wizycie ;)

Temat z radością przenoszę :)

Ewelina - 09-02-2012, 15:50

Super :)
Chelsea - 09-02-2012, 18:14

świetnie :)
Grapy - 09-02-2012, 19:50

i bardzo fajnie :)