| |
forum.labradory.org
|
 |
Znalazły dom - "Dwaj przyjaciele...ze schroniska" Yogi (Amis) w DT
belly - 03-03-2013, 00:37 Temat postu: "Dwaj przyjaciele...ze schroniska" Yogi (Amis) w D W bydgoskim schronisku są dwa piękne labowate psiaki. Amil to 2-letni biszkopt. Amis - 6 letni czarnuszek niedowidzacy z powodu zaćmy. Psiaki poznały się w schronie i jeszcze w kwarantanniku bardzo się zaprzyjaźniły. Ponieważ marzeniem wolontariuszy (i moim) byłby wspólny domek dla obu chłopaków (mało to realne ale cuda się czasami zdarzają) zakładam "kumplom" wspólny wątek.
Kopiuję z forum schroniskowego :
Amis to 6-letni pies w typie labradora.
Do bydgoskiego schroniska trafił,ponieważ błąkał się na ulicy.
Amis jest psem,który przez zaćmę ma ograniczone pole widzenia.
W schroniskowym bycie pomaga Mu Amil. Psy razem robią wszystko i trzymają się razem. Idealnie byłoby,gdyby psiaki trafiły do domu razem,choc cieszyć się też będziemy,gdy znajdą domki osobno
Amis pomimo problemów ze wzrokiem, nie ma problemu w dogadaniu się z psami. Jest psem bardzo cierpliwym i opanowanym.
W stosunku do człowieka to niesamowity pieszczoch.
Amis w schronisku zostal zaszczepiony (komplet szczepień) i czeka na kastrację po której będzie mogł pójść do nowego domu.
Pytajac o Amisa należy podać Jego numer ewidencyjny: 0070/13.
Amil to 2-letni pies w typie labradora.
Do bydgoskiego schroniska trafił,ponieważ został znaleziony na ulicy.
Amil jest psem żywiołowym,dlatego nadaje się jedynie do aktywnego domu,takiego,który zapewni Mu odpowiednią ilość ruchu.
Należy z Nim też popracować nad chodzeniem na luźnej smyczy.
Amil w stosunku do człowieka jest miły, nie ma też problemu w dogadaniu się z psami.
Amil w schronisku został zaszczepiony i czeka na kastrację po której będzie mógł pójść do nowego domu.
Pytajac o Amila należy podać Jego numer ewidencyjny: 0066/13.
Z relacji wolontariuszy wynika, że psy są praktycznie nierozłączne. Razem śpią, jedzą, bawią się...sprawiają wrażenie jakby Amil był "wzrokiem" Amisa.
Niebieska - 03-03-2013, 09:12
zaznaczam chlopcow
Ewelina - 03-03-2013, 11:46
cudni
Ania i Bartek - 07-03-2013, 15:48
We wtorek odwiedziliśmy chłopaków. Są wspaniali! Pieszczochy i przytulasy. Wokół biszkopcika już się kręcą chętni, więc myślę, że szybko znajdzie domek. Czarnuszek ma zaklepany u nas DT, już się nie mogę doczekać!
Chłopcy będą do odbioru prawdopodobnie w przyszłym tygodniu, będą już wtedy po kastracji. Chętni na te dwa wspaniałe tulki - czekamy, czekamy, spieszcie się!
luizka4don - 08-03-2013, 21:56
Ania I Bartek- No to super ze bedziecie mieli czarnuszka moze spotkamy sie niedlugo w myslu w wiekszym składzie:) Bella napewno sie ucieszy:)
Ania i Bartek - 09-03-2013, 16:22
Dzisiaj zabraliśmy czarnuszka na długi spacerek z naszą Nalunią i jeszcze jedną haskaczką. Misiunio jest cudowny, kochany. Świetnie sobie radzi pomimo problemów ze wzrokiem. Jest bardzo spokojny i przyjacielski. W przyszłym tygodniu powinien mieć kastrację i mam nadzieję, że za tydzień będzie już u nas.
Dwuletni biszkopcik jest już wykastrowany, zamieszkał w innym boksie. Czeka ciągle na domek! Kto go przygarnie?
Ania i Bartek - 09-03-2013, 16:23
| luizka4don napisał/a: | | Ania I Bartek- No to super ze bedziecie mieli czarnuszka moze spotkamy sie niedlugo w myslu w wiekszym składzie:) Bella napewno sie ucieszy:) |
Mam taką nadzieję!
Niebieska - 10-03-2013, 10:03
z tym biszkoptem to ciezka sprawa,niby ludzie do mnie dzwonia,a pozniej jak wspominam o wizycie przedadopcyjnej,to pozniej zero kontaktu
belly - 11-03-2013, 09:41
A jednak ktoś się znalazł...
Czy znajdzie się ktoś chętny do przeprowadzenia wizyty PA (razem z wolontariuszką ze schroniska) w czwartek ok godz. 10 w bydgoskim Fordonie? Możliwe, że właśnie tam Amil znajdzie swój nowy dom.
Niebieska - 11-03-2013, 11:03
taak,bardzo bym prosila,zeby byl ze mna ktos,kto ma labka
moj numer w razie co: 696559584
Dragana - 12-03-2013, 12:48
Kochani, mogłabym towarzyszyć w wizycie (mam w tym spore doświadczenie), ale dysponuję "tylko" dwoma flatami.
Ania i Bartek - 12-03-2013, 20:17
Super!
Niebieska - 13-03-2013, 05:45
Dragana, to zawsze jednak ta sama rodzina,co nie?
zaraz wysle pw i zadecydujesz
Dragana - 13-03-2013, 12:49
| Niebieska napisał/a: | Dragana, to zawsze jednak ta sama rodzina,co nie?
zaraz wysle pw i zadecydujesz |
No niby ta sama rodzina, ale różnica jest...
Przyjedziemy na wizytę oczywiście i mam nadzieję, ze się przydamy
belly - 13-03-2013, 16:16
Na pewno się przydacie W końcu nasze laby to też "prawie laby" , a i Niebieska zna labowate bardzo dobrze...dzięki Tobie mogę jutro spokojnie walczyć z gorączkującym synem (a raczej z jego anginą)
3mam za Was kciuki I oczywiście za Amila.
PS. Amis już "odjajczony" lada dzień będzie gotów zamieszkać w DT
Dragana - 13-03-2013, 20:40
No i jutro wizyty nie będzie
Tak po cichutku powiem, że moim zdaniem, dom słabo rokuje, skoro sam nie daje znać, że plany się zmieniły i wydaje się, że zapomniał w ogóle jutro wizyta miała się odbyć...
To tak jakby powiedzieć: "Kurczę, coś miałam zrobić, ale nie pamiętam co... O! Już wiem! Psa miałam adoptować!"
Niezależnie od poglądów jesteśmy nadal gotowi do wsparcia
anna34 - 13-03-2013, 20:55
| Dragana napisał/a: | | Tak po cichutku powiem, że moim zdaniem, dom słabo rokuje, skoro sam nie daje znać, że plany się zmieniły i wydaje się, że zapomniał w ogóle jutro wizyta miała się odbyć... |
No kiepsko troche
Ania i Bartek - 14-03-2013, 01:01
| Dragana napisał/a: | | No i jutro wizyty nie będzie |
Kurczę...
| belly napisał/a: | PS. Amis już "odjajczony" lada dzień będzie gotów zamieszkać w DT |
Czekamy z upragnieniem.
Ewelina - 14-03-2013, 08:25
Super, że już psiak gotowy do zamieszkania w dt a tamta rodzina
Niebieska - 16-03-2013, 08:28
umowilam się z tą Panią na przyszly czwartek na 16, w sumie wspominala cos o corce w szpitalu,wiec moze rzeczywiscie przy natloku niespodzianych zdarzen wizyta Jej umknela?
w kazdym badz razie daje druga,ale ostatnia szanse
Dragana,jak chcesz mnie wesprzec, to dawaj znaka
belly - 16-03-2013, 11:30
Pocztą pantoflową...a raczej facebookową doszły do mnie wieści, że Amis vel. Yogi grzeje już zadek w tymczasie
Aniu
Dragana - 16-03-2013, 20:28
| Niebieska napisał/a: | umowilam się z tą Panią na przyszly czwartek na 16, w sumie wspominala cos o corce w szpitalu,wiec moze rzeczywiscie przy natloku niespodzianych zdarzen wizyta Jej umknela?
w kazdym badz razie daje druga,ale ostatnia szanse
Dragana,jak chcesz mnie wesprzec, to dawaj znaka |
Jesteśmy gotowi, oczywista!
Ania i Bartek - 18-03-2013, 02:15
| belly napisał/a: | Pocztą pantoflową...a raczej facebookową doszły do mnie wieści, że Amis vel. Yogi grzeje już zadek w tymczasie
Aniu |
Grzeje, grzeje! I nas grzeje tym swoim futerkiem gęstym, misio przytulaśny, kochany!
Jest wspaniały, brać i kochać!
Misiek jest pod opieką labradory.info, jego wątek jest tutaj: http://labradory.info/viewtopic.php?t=19493
Amilku, jeszcze Ty musisz szybciutko trafić do ciepełka!
Niebieska - 18-03-2013, 07:19
Amil wczoraj pojechal do bardzo awaryjnego DT (dzieki Aniu za skombinowanie osoby!), może tam zostac jedynie do dnia wizyty przedadopcyjnej,nie wiem tylko co zrobimy,gdy wizyta wypadnie zle...
Ryniu - 18-03-2013, 09:45
| Ania i Bartek napisał/a: | ogi już się ładnie zadomowił. Nalka go ładnie przyjęła, fajnie się psiaki dogadały. Wczoraj byliśmy na długim spacerku i odwiedziliśmy wybieg dla piesków. Yogi generalnie dogaduje się z psiakami, chociaż na wybiegu głównie podbiegał do ludzi. Poznał też naszych małych bratanków, okazał się wyjątkowo cierpliwym pieskiem do dzieci. Został oczywiście na wszystkie strony wymiziany i wytulony. Dzisiaj też psiaki były na długim spacerku w lesie. Yogi otworzył się na zabawy z piłką i kijkami, rozruszał się przy Nalce. W domu jest bardzo spokojny, ożywia się na smakołyki i na dworze. Uwielbia przytulanie, głaskanie, sam przychodzi do człowieka, żeby się tulić, jest rozczulający. Wygląda na to, że na inne zwierzaki specjalnie nie reaguje, na nasze świnki merda tylko ogonkiem. Na spacerkach grzecznie chodzi, trzyma się blisko człowieka. Jest niesamowicie ufny - widać, że stresowała go nieco kąpiel, ale bardzo spokojnie ją zniósł, z głową wtuloną w nasze nogi. Jak na razie wszystko idzie dobrze.
Domek, do którego trafi, musi być wspaniały, ciepły, kochający - ten wspaniały psiak zasługuje na to, co najlepsze. Jest bardzo wdzięczny, nowy opiekun otrzyma od niego wiele dobra.
Załączam kilka zdjęć z soboty i niedzieli. Uprzejmie prosimy o wsparcie w rozgłaszaniu Yogiego. |
Ewelina - 18-03-2013, 10:43
Przepiękny miś z niego. Jest się do czego przytulić
Niebieska - 21-03-2013, 08:11
dzis wizyta przedadopcyjna dla Amila,a Pani wczoraj nie odbierala moich telefonow w celu jej potwierdzenia... nie wiem na czym stoimy.. Amil w awaryjnym DT moze zostac do dzis, a pozniej bedzie musial wrocic do schronu... nie chce tego,nie wiem co robic...
anna34 - 21-03-2013, 08:24
No jak dla mnie to jest nieodpowiedzialność,jeśli nie moge odebrać tel. to oddzwaniam.Niepoważne podejście
Ryniu - 21-03-2013, 14:55
Niebieska, a dlaczego Amil był wyciągany do awaryjnego DT? Czy groziło mu jakieś niebezpieczeństwo?
Ewelina - 21-03-2013, 16:06
| Ryniu napisał/a: | | Czy groziło mu jakieś niebezpieczeństwo? | też mnie to zastanawia?
Martoocha - 21-03-2013, 16:51
Kochani, Amis ma szansę na fajny domek w Szczecinie. Niestety państwo nie mają możliwości pojechania po niego, ale może znajdzie się ktoś, kto mógłby przewieźć chłopaka za zwrotem kosztów na trasie Bydgoszcz - Szczecin, jak już będzie po zdjęciu szwów po kastracji?
nathaliena - 22-03-2013, 20:00
Jakiej wielkosci jest Amil? Jak przecietny labek? Jak reaguje na dzieci? (6 lat i 13 lat) Czy mógłby zamieszkać w bloku? Jak radzi sobie na smyczy?
belly - 22-03-2013, 23:30
Najświeższe wiadomości...dzięki pomocy Rynia, Aganicy i jej pięknego Lovelaska Amil ma już nowy, superaśny domek
Dziękujemy Wszystkim zaangażowanym za pomoc Teraz tylko transport do W-wy i będzie kolejny happy end
aganica - 22-03-2013, 23:32
Amilku.. pakuj walizki .. fajny chłop na ciebie czeka.. będziesz miał superaśne życie
Ania i Bartek - 23-03-2013, 15:32
Kochani, czy ktoś mógłby zawieźć Amila z BYDGOSZCZY do WARSZAWY?
aganica - 23-03-2013, 15:52
Jurto jest wystawa w Nowym Dworze Mazowieckim, może ktoś ze startujących /z Bydgoszczy/ by go zabrał ?
Z NDM już nie będzie problemu.
Niebieska - 25-03-2013, 07:30
Amil już w domku,fotka z podrozy:
tylko z krolikiem musi sie dogadac...
belly - 25-03-2013, 07:37
Niebieska dziękujemy Tobie i Twojemu Tacie za transport psiaka
Amil nie wygłupiaj się...sierść królika nie jest smaczna i włazi między zęby Powodzenia
Chelsea - 25-03-2013, 07:49
szczęścia
Martoocha - 26-03-2013, 21:48
Amis vel Yogi dziś dotarł szczęśliwie do swojego nowego domku w Szczecinie
Ewelina - 26-03-2013, 22:04
Wspaniale. Powodzenia
Niebieska - 31-03-2013, 10:02
Amil już z uszakiem nie ma problemu,ale teraz walczymy z agresja smyczowa...
|
|