forum.labradory.org

Hodowle - Hodowla Sodalis

slim2102 - 07-05-2013, 15:04
Temat postu: Hodowla Sodalis
Zastanawiam się nad kupnem psa z tej hodowli. Co o niej sądzicie? http://www.sodalis.pl/galeria%20miotX.html Jakies doświadczenia? Czy rodzice faktycznie badani? Czy kupują suczkę 5 miesięczną z tej hodowli dobrze bym zrobił?
nathaliena - 07-05-2013, 15:17

slim2102, jest to jedna z najlepszych hodowli labradorów. Psy przebadane, nie tylko na wymagane minimum, jak w niektórych hodowlach, piękne, pracujące. Hodowczyni jest lekarzem wet. więc opiekę mają doskonałą.
Z resztą owa hodowczyni jest na naszym forum :-)

slim2102 - 07-05-2013, 15:23

nathaliena, wielkie dzięki za pomoc, niestety ale czytając forum coraz mniej ufam Hodowlom. Pani wydawała mi się właśnie bardzo doświadczoną osobą. No cóż psa nie szukam na chwilę tylko na kilkanaście lat, więc warto znać jego pochodzenie i ew. przypadłości. :)
shila1404 - 07-05-2013, 17:51

Hodowla jak najbardziej godna polecenia :haha:
Sunia wygląda bardzo fajnie :)
A jeśli nie jesteś pewien badań zawsze można poprosić o skany wszystkich dokumentów żeby samemu dokładnie sprawdzić ;D

aganica - 07-05-2013, 18:48

Ja się nie wypowiem bo...kocham Justynkę i jej psy. ;* ;*
Nikaaa - 07-05-2013, 18:51

nathaliena napisał/a:
slim2102, jest to jedna z najlepszych hodowli labradorów. Psy przebadane, nie tylko na wymagane minimum, jak w niektórych hodowlach, piękne, pracujące. Hodowczyni jest lekarzem wet. więc opiekę mają doskonałą.
Z resztą owa hodowczyni jest na naszym forum :-)
Nic dodać nic ując. Ja uwielbiam Sodaliskowe labiszony :)
evecious - 07-05-2013, 19:28

Ja mam Sodaliska :) i bardzoooo polecam! piesek jest bardzo mądry, ułożony (choć to pewnie nieskromnie po trochu i moja zasługa:) ), trochę uparciuch no ale taki jego indywidualny charakter :) szybko się uczy :) piękny, zdrowy psiak :)
Do tego jesteśmy pod opieką weterynaryjną p. Justyny :) na prawdę piesek z Sodalis to dobry zakup :) gdybym miała kupować drugi raz, na pewno brałabym z tej właśnie hodowli :)

Kupując psa dostajesz metryczkę, książeczkę zdrowia, skany badań rodziców + rodowody,skan protokołu kontroli miotu, piesek jest zaczipowany, spisujecie umowę, plus dostajesz wyprawkę i porady, p. Justyna odpowie na każde pytanie :)

Ewelina - 08-05-2013, 08:06

Ta niunia jest boska :haha:
evecious - 08-05-2013, 08:11

Ta sunia to siostra Bali :) jest tu na forum :)
Ewelina - 08-05-2013, 08:13

evecious, I po jakich fajnych rodzicach :)
Sarrai - 08-05-2013, 09:33

Witaj,
Ja również jestem szczęśliwą posiadaczką suczki z tej hodowli:) Akurat moja Frida jest z miotu ostatniego, rodzice: Nitka&Bond. Z tego miotu dostępne są chyba na chwile obecną dwa czarnuszki i jeden piesek czekoladowy. A siostrzyczka suńki, która chyba Cię interesuje jest na forum tutaj) Bala jest super
Hodowla jest naprawdę godna polecenia, Pani Justyna odpowie Ci na każde pytanie, służy pomocą i fachową poradą:)) Pieski z tej hodowli są piękne, osiągają sukcesy na polu wystawowym jak i zawodowym ;D
Ja mam jak najlepszą opinię, gdybym miała komuś polecić hodowlę labradorów to bym się nie wahała ani chwili:)

pado - 08-05-2013, 12:59

Sodaliski sa po prostu super! ;*
Karoola - 08-05-2013, 13:13

Hodowla Sodalis musi trwać wiecznie, bo chyba każdy na forum chce w przyszłości zostać właścicielem sodaliska :-P
Aggie:) - 12-05-2013, 19:01

O! to siostra mojej Bali! :) No cóż mogę rzec. Gwarantuję, że zakochasz się w niej od pierwszego wejrzenia. Nie widziałam wcześniej tego tematu, czy suczka jest już u Ciebie? Hodowla naprawdę godna polecenia !
Nikaaa - 12-05-2013, 20:56

Karoola napisał/a:
Hodowla Sodalis musi trwać wiecznie, bo chyba każdy na forum chce w przyszłości zostać właścicielem sodaliska :-P
To prawda ;D Ta hodowla jest skazana na wieczne trwanie :P
Di - 12-05-2013, 22:41

chciałam tylko napisać, że ja też biorę kiedyś ;P
aganica - 13-05-2013, 11:21

Di napisał/a:
chciałam tylko napisać, że ja też biorę kiedyś
:D :D :D
To i ja się przyznam, że jestem na liście oczekujących na .... no właśnie i tego nie zdradzę bo .. mamusia, jeszcze nie ma hodowlanki :D
Czas oczekiwania, około 2 lata :) :lookdown:

Pikuś - 13-05-2013, 12:26

I ja też będę miała Sodaliska! :D
kinga2712 - 06-08-2013, 08:43
Temat postu: hodowla SODALIS
Witam wszystkich miłośników psów, w tym kochających labradorów retrieverów. Piszę po raz pierwszy. Na zapytanie , czy hodowla SODALIS jest godna polecenia, odpowiadam TAK. W tej hodowli pieskom daje się wszystko co najlepsze - serce, duszę, wspaniałą opiekę medyczną i mnóstwo uczucia. Pani Justyna Jabłońska - lekarz weterynarii doskonale radzi sobie , zarówno z opieką, jak i formalną stroną hodowli. Pieski posiadają metryczki, poświadczenia przeprowadzonych badań genetycznych reproduktorów i suk, szczenięta są zaszczepiane regularnie dobrymi szczepionkami. Przy zakupie nowy właściciel otrzymuje - oprócz metryczki szczeniaczka - kserokopie rodowodów i poświadczenia przeprowadzonych badań protoplastów. Mam z tej hodowli, urodzonego 12 lutego 2013 w miocie "Z" czarnego łobuziaka Zaka , którego nazwaliśmy TORO. Jest przekochanym, energicznym słodziakiem, niezwykle pojętnym uczniem, przyszłym tropowcem. Pozdrawiam serdecznie. Beata z Jeleniej Góry.
Sarrai - 06-08-2013, 09:48

o widzę, że braciszek mojej Fridy:) załóż Małemu galerię:))
kalafior_0 - 02-05-2014, 17:24
Temat postu: Sodalis c.d.
witajcie,

odświeżę temat, dostałem namiar na tę hodowlę i na forum znalazłem bardzo pozytywne opinie na jej temat, w zasadzie klamka zapadła, ale zapytam, czy nadal tak bardzo tę hodowlę polecacie?

evecious - 02-05-2014, 18:07

Ja w dalszym ciągu :) Rico ma rok i 3 miesiące i jest idealny (jak dla mnie) pod względem charakteru :) nie zamieniłabym go na żadnego innego, do tego kontakt z hodowczynią jest cały czas - zwłaszcza, że również jest naszym weterynarzem - przyjmuje w przychodni na ulicy Potockiej :) z czystym sumieniem i z całego serca polecam :)
kalafior_0 - 02-05-2014, 19:08

...także dużo dobrego słyszałem o pani Jabłońskiej...i też chciałbym aby była naszym weterynarzem, czy są jakieś problemy z wizytami na Potockiej?
donia457 - 02-05-2014, 22:24

znam panią Jabłońska osobiście,jest bardzo fajną -mega babką.Hodowle jak najbardziej polecam :) Z wizytami na Potockiej nie ma problemu ,ale musiśz dopytać sie czy w danym dniu pracuje :)
aganica - 03-05-2014, 07:39

donia457 napisał/a:
Z wizytami na Potockiej nie ma problemu ,ale musiśz dopytać sie czy w danym dniu pracuje :)
A w sytuacjach "podbramkowych" niema problemów z wizytą domową. Wiem z własnego doświadczenia.
donia457 - 03-05-2014, 14:54

aganica napisał/a:
A w sytuacjach "podbramkowych" niema problemów z wizytą domową.

dokladnie,zgadza się :)

kalafior_0 - 03-05-2014, 21:53

Bardzo Wam dziękuję za wypowiedzi. Już wiem, że dobrze wybrałem. Mam nadzieję, że w sytuacjach "podbramkowych" i nie tylko, mogę liczyć także na Wasze rady i opinie...
mibec - 03-05-2014, 21:57

Będzie kolejny sodalisek na forum ? :)
kalafior_0 - 03-05-2014, 23:51

Mam nadzieje, że wszystko sie uda...
aganica - 04-05-2014, 08:20

O którego psiaka się starasz? Po Ofelii czy Etoli ?
kalafior_0 - 04-05-2014, 10:18

Nie staram się o szczeniaka z obecnych miotów...Będzie to szczeniak z przyszłego roku...Chcę wszystko dokładnie zaplanować...

Sytuacja jak dla mnie jest bardzo wyjątkowa i nie chcę robić nic na szybko...Pies ma być w rodzinie, w której rok temu na świat przyszła cudowna, piękna, dziewczynka Zuzia, z zespołem Downa...Rodziców nie stać na taki wydatek, a bardzo chcą i ja także, aby ich córka dorastała z Labradorem, chcemy aby miała przyjaciela...

Ewelina - 04-05-2014, 10:47

kalafior_0, Trzymam kciuki :)
evecious - 04-05-2014, 15:50

kalafior_0 napisał/a:
Nie staram się o szczeniaka z obecnych miotów...Będzie to szczeniak z przyszłego roku...Chcę wszystko dokładnie zaplanować...

Sytuacja jak dla mnie jest bardzo wyjątkowa i nie chcę robić nic na szybko...Pies ma być w rodzinie, w której rok temu na świat przyszła cudowna, piękna, dziewczynka Zuzia, z zespołem Downa...Rodziców nie stać na taki wydatek, a bardzo chcą i ja także, aby ich córka dorastała z Labradorem, chcemy aby miała przyjaciela...

Trzy psiaki z miotu mojego Rikusia są dogoteraputami :)
To psiaki po Etoli i Cyprysie :)
Wiem, że obecnego miotu z tego samego skojarzenia też już dwa maluchy pojechały i będą przewodnikami osób niewidomych, oraz jeden do straży pożarniczej :)

kalafior_0 - 04-05-2014, 20:31

Jestem już po rozmowie z panią Jabłońską, temat pieska dogadany...
donia457 - 05-05-2014, 09:21

kalafior_0 napisał/a:
Jestem już po rozmowie z panią Jabłońską, temat pieska dogadany...

no to nic nie pozostaje ,jak pogratulować i trzymać kciukasy :) super !!

dominika92 - 05-05-2014, 10:44

kalafior_0, trzymamy kciuki wobec tego! :)
Spiv - 12-09-2014, 17:16

Witam wszystkich forumowiczów,

my wybieramy się w niedzielę do p. Justyny po pieska:) Już nie możemy się doczekać:)

evecious - 12-09-2014, 21:55

O super, kolejny sodalisek :papa: :papa:

SUnia czy piesek? imie wybrane? :)

Spiv - 14-09-2014, 17:35

Dotarliśmy do Wrocławia ze słodziakiem:) to chłopak, wstępnie wybraliśmy w drodze powrotnej imię: Lucky, ale może jego charakterek podsunie jeszcze inny pomysł;) To potomek Boni i Cyprysa, piesek ma wadę zgryzu, ponieważ ma to być pies do kochania, to zupełnie nam to nie przeszkadza;)
Z tego skojarzenia została śliczna mała sunia, lekko nieśmiała, również z tyłozgryzem, jeśli ktoś poszukuje suczki nie na wystawy, ale jako członka rodziny, to gorąco polecam kontakt z hodowcą:)

neravia - 20-12-2014, 20:53

Hodowczyni z powodu ciężkiej sytuacji musi sprzedać część psów i poszukuje jak najszybciej dobrych domków.. również dla szczeniaków.
chyba nie trzeba reklamować tak dobrej hodowli więc ludzie - którzy szukacie cudownego towarzysza życia - zgłaszajcie się.

Małgosia35 - 20-12-2014, 21:09

No nie wierzę :(
Ewelina - 20-12-2014, 22:24

Trzymam kciuki i za zdrówko i za dobro psiaków, oby znalazły wspaniałe domy.
agn.k - 21-12-2014, 11:16

Moze da się jakoś pomoc?
sodalis - 22-12-2014, 08:20

Od dawna staram sie nie pisac na forach bo z doświadczenia wiem ze nie wszysto co dotyczy hodowli jest zrozumiałe dla właścicieli jednego ukochanego psa a fora maja tendencje do wyolbrzymiania wielu spraw.
W zaistniałej jednak sytuacji mysle ze wielu osobom należy sie wyjaśnienie.

Niestety nie wszystko w życiu da sie przewidzieć , nikt zdrowy nie rezygnuje z normalnego zycia bo byc moze zachoruje na cos poważnego , nikt nie rezygnuje z budowy domu bo przecież moze sie zdarzyć ze dom spłonie, nikt nie rezygnuje z założenia rodziny i spędzenia z kimś zycia bo z góry zakłada ze cześć rodzin sie rozpada itd. Zycie uczy pokory i nie wszystko da sie w nim przewidzieć a mimo to konsekwencje pewnych sytuacji trzeba ponieść.

Wbrew zaistniałym domyslom i dyskusjom żaden z moich psów nie był do adopcji/ żaden nie szukał domu i żadnemu nic nie groziło. Dzięki wsparciu wielu osób sytuacje udało sie opanować szybko i bez szkody dla żadnego psa. Bera i Monta wroca do swojego domu z którego przyjechały wiec raczej sie nie zmartwia, wrócą do hodowli w której sie urodziły i w której były kochane ale ze zycie płata figle nie tylko mi to przez 10 miesięcy mieszkały u mnie. Wyjada tez 2 młode sunie takie jeszcze przed wystawami i nie pojadą do obcych tylko do dobrych ludzi których znam. Dzięki pomocy innych hodowców tu głownie mysle o hodowcach staffikow, szybciej niż myślałam ze to możliwe wyjada szczenieta, ktore tak czy siak hodowle opuścić musza.

Reszta psów zostaje i hodowla istnieje dalej. Żadnemu z psów nie groziło oddanie czy bezdomnosc.

W tym miejscu jeszcze raz dziekuje wszystkim którzy pomogli i udzielili mi wsparcia w sytuacji jak do tej pory w moim życiu najtrudniejszej i najbardziej bolesnej jaka mnie spotkała.

mibec - 22-12-2014, 09:50

sodalis, bardzo sie ciesze ze udalo Ci sie sprawe rozwiazac :)
Ryniu - 22-12-2014, 10:42

I fajnie że zawsze znajdą się dobrzy ludzie do pomocy.
agn.k - 22-12-2014, 11:58

Pani Justyno cieszę się, ze sytuacja opanowana :-) i dalej będziemy cieszyć oczy sodaliskami na forum :-) wesołych Świat dla Pani, rodziny i wszystkich podopiecznych :-)
Ewelina - 22-12-2014, 16:06

sodalis, Ogromnie się cieszę, że sytuacja się poprawiła. Zdrówka dużo :)
evecious - 22-12-2014, 16:09

sodalis, Bardzo się ciesze, że udało się jakoś sytuację opanować. Mam nadzieję, że to już koniec czarnych chmur nad Tobą i powoli zacznie się przejaśniać :) Trzymam mocno kciuki!
pado - 27-12-2014, 17:11

Powodzenia Justyś!!!! ;*