forum.labradory.org

Labowe spotkania - Lubuskie- Zielona Góra,Nowa Sól,Sulechów, Wschowa i okolice

orlosia - 25-11-2009, 20:58
Temat postu: Lubuskie- Zielona Góra,Nowa Sól,Sulechów, Wschowa i okolice
Ja wraz z Kejsii chcemy zorganizować spotkanie Labradorów z Lubuskiego lub okolic wschowy lub wolsztyna... pewnie odbędzie sie ok. 30 km w promieniu Zielonej Góry wszystko jest jeszcze do ustalenia w weekend kiedy będzie ładna pogoda i chętni na Labkowe spotkanie!! :)
Pozdrawiam :*

kejsii - 25-11-2009, 22:14

My już gotowi czekamy tylko na chętnych :haha: Bruno już nie może się doczekać :haha:
AnIeLa - 26-11-2009, 19:09

orlosia12 napisał/a:
pewnie odbędzie sie ok. 30 km w promieniu Zielonej Góry

ale, że w Nowej Soli ???? :P

kejsii - 26-11-2009, 19:38

AnIeLa, możemy wybrać jakieś miejsce tak aby wszystkim w miare pasowało ja mam do nowej soli ok 60 km do sulechowa 30 wiec można by zorganizować coś pośrodku :haha: zobaczymy w ogóle ile nas będzie ;D
AnIeLa - 26-11-2009, 21:45

kejsii, no ja jakbym jechała to i tak bez Asiora, on niestety się nie nadaje na spotkania :( ale ja to bym z chęcią popatrzyła na labki w nieograniczonej ilości...... :)
kejsii - 26-11-2009, 22:07

AnIeLa napisał/a:
on niestety się nie nadaje na spotkania
AnIeLa, a jesli można spytac czemu???pewnie ominełam jakis wątek na forum???
AnIeLa - 26-11-2009, 23:11

kejsii, Asior jest kastratem, niestety źle sie to odbiło na jego zachowaniu. Bynajmniej mi sie tak wydaje, że to od tego ( moje obserwacje). Teraz boi się większości psów nieważne jakiej są wielkości, ostatnio zobaczył szczeniaka labradora i się zjeżył jak głupi..... No a przez to, że się boi, jeży to jeszcze dodatkowo się rzuca na psy, tak jakby oznajmiał "patrz jaki jestem groźny lepiej nie podchodź...." :confused:
thyna26 - 02-12-2009, 18:34

O, ja też się piszę ;) Oczywiście z Aiszą ;)
orlosia - 03-12-2009, 16:57

thyna26, Super....!!
Mam nadzieje ze wiecej nas będzie a jezeli nie to ttak jest cudownie

thyna26, super by było jak byś miała czas i utworzyła małej jej galerie aby wszyscy mogli ją podziwiac :)

BEATRIXX - 03-12-2009, 17:06

niestety Hercia jest po sterylce calkiem niedawno wiec bieganie z innymi psami narazie jest wykluczone,tymbardziej ze po takich szalenstwach niestety zaczyna kulec:( wiec spacerki ma tylko sama ze soba (i ze mna oczywiscie),ale z checia obejzymy zdjatka z takiego spotkania
laurciusia22 - 07-12-2009, 17:15

sydus az sie trzesie na spotkanie z innymi lapkami no ale niestety moze w lutym psiurek bedzie juz mial zezwolenie na warjackie zabawy i sie uda zorganizowac cos to my bylibysmy chetni ;D a czy wogole udalo sie juz do tej pory cos zorganizowac? :)
kejsii - 07-12-2009, 18:07

Cytat:
a czy wogole udalo sie juz do tej pory cos zorganizowac? :)
No niestety jeszcze nie :cring: Cały czas zbieramy ekipę ale myśle że w końcu uda nam się spotkać ;D
orlosia - 07-12-2009, 22:00

MAM NADZIJEJE ZE MOZE JESZCZE PRZED SWIETAMI?

orlosia12 proszę zapoznać się z regulaminem!!!
10. Nadużywanie emotikonek, dużych liter, kolorowych czcionek – jest zakazane – uciążliwe posty będą moderowane lub usuwanie bez zgody czy wiedzy autora. Mod

kejsii - 07-12-2009, 22:46

spoko spoko orlosia12, ja tak może po 15 więcej czasu będę miała ;D Fajnie jak by jakiś śnieg spadł to by się nasze dzieciaki wybawiły :haha:
Ewelina - 08-12-2009, 11:25

Dziewczyny mam nadzieję, że w końcu uda wam się spotkać!!
kejsii - 08-12-2009, 15:54

Ewelina, ja też mam taką nadzieję ale coś zgrać się nie możemy :D :D Ewelina, ciebie też zapraszamy :haha:
Ewelina - 08-12-2009, 16:19

kejsii napisał/a:
Ewelina, ciebie też zapraszamy

Dziękuję za zaproszenie, ale dla nas za daleko niestety :shy:

laurciusia22 - 08-12-2009, 18:32

spoko spoko poczekajcie jak tylko wyzdrowieje to nie wymigacie sie od spotkanka hehe
orlosia - 17-12-2009, 13:47

ehh miałam nadzieje ze spotkamy sie jeszcze przed swiętami...
a teraz Rubenik bidulka musi sie wykurować wiec nie szybciej jak po nowym roku :shy:

thyna26 - 10-03-2010, 08:32

Halooo, jest tam jeszcze ktoś??? Co ze spotkaniem?? Wiosna idzie!!!! ;)
kejsii - 10-03-2010, 15:38

A więc oficjalnie mogę poinformować że szykuję się spotkanko wielkopolsko lubuskich labomaniaków :haha: Połączymy te dwa wojew. będzie nas więcej i wybierzemy miejsce dogodne dla wszystkich .. Połączymy siły z labradory.info i troche nas będzie ;D
Niech tylko sie cieplej zrobi a na pewno sie spotkamy nad jakims jeziorkiem by nasze psiaki mogły powariować w wodzie :) A więc do wiosny ..

Ale juz teraz można rzucać propozycje odnośnie miejsca spotkani :) Wymagania Duzo wody lasy - zresztą wiecie o co chodzi ;D

kiniusia1730 - 10-03-2010, 17:27

A dolnośląskie może dołączyć?? Bo do lubuskiego i wlkp nie mam daleko :) bo mieszkam na "pograniczu" województw :) Moja miejscowość to jeszcze dolnośląskie, ale miasteczko 15 km dalej to już lubuskie :P
kejsii - 10-03-2010, 18:30

kiniusia1730, no jasne :) :) :) Głogów od mojej miejscowości to zaledwie coś ok 70 km... :haha: Ale i tak wybierzemy miejsce dogodne dla Wszystkich im nas więcej tym lepiej :)
kiniusia1730 - 10-03-2010, 19:29

To super ja się piszę :)
psiara2101 - 10-03-2010, 21:26

ja oczywiście też :haha:

[ Dodano: Sro 10 Mar, 2010 ]
ja mogę na razie polecić Lubiatów koło Sławy, mała wiocha nad jeziorem i spore lasy :haha:

kiniusia1730 - 10-03-2010, 21:46

Lubiatów spoko :) Sława w sumie też mogłaby być :P
psiara2101 - 10-03-2010, 21:47

tylko w Sławie więcej ludzi, a w Lubiatowie mało i do lasu blisko, ale może ktoś ma lepszą propozycję? :haha:
kejsii - 10-03-2010, 22:05

Sławe znam ale lubiatów hmm cos mi sie o uszy obiło ale gdzie to dokładnie to nie wiem ;D
psiara2101 - 10-03-2010, 22:16

Lubiatów jakieś 10km od Sławy :-P
kejsii - 10-03-2010, 22:26

Mi ten teren pasuje jak najbardziej ... ;D
Ale ;D tak jeszcze mi przyszło do głowy jedno miejsce kilka kilometrów od mojej miejscowości jest jeziorko ukryte w samym środku lasu jest tam duzy parking gdzie zostawia sie samochody i dalej trzeba piechotą by dojść do jeziora.. Ale jest to totalne zadupie nie ma żadnego asfaltu samochodów i ludziów tylko wędkarze.. takie idealne miejsce na piknik :-P Jak ktoś nie jest miejscowy to tam nie trafi niestety ..
Ale czekajmy na resszte propozycji no i co nas tak mało ]:)

Na to spotkanko trzeba się umówić przed sezonem wtedy nikt nas nie pogoni za to że psiaki się kąpią..

psiara2101 - 11-03-2010, 15:04

kejsii, spokojnie, temat dopiero ruszył :haha:
słowiczek - 11-03-2010, 15:30

Ale fajnie!!
Ja co prawda jeszcze mieszkam pod Poznaniem, ale mam nadzieję, ze wkrótce się przeprowadzę spowrotem do lubuskiego ( Żary) i jak to spotkanie nie zbiegnie się z przeprowadzką to chętnie dołączymy.
Sławę znam ( pracowałam tam sezonowo), ale rzeczywiście tam dużo ludzi i z dostępem do jeziorka może być ciężko, bo tam wszystko już prawie prywatne i pozagradzane.
Lubiatów, wiem gdzie jest.
Także pomysł jest fajny i do przemyślenia...

psiara2101 - 11-03-2010, 17:02

słowiczek, wiesz zawsze można dojechać :haha: z Poznania nie jest w końcu nie wiadomo jak daleko :haha:
kejsii - 11-03-2010, 17:18

dokładnie dokładnie słowiczek, na pewno zrobimy tak żeby wszystkim jakoś pasowało :haha:
orlosia - 11-03-2010, 21:36

ale ten lubiatów to w jakim powiecie bo mamy w naszym woj. az trzy ;oo

ehh... ja jak narazie nie moge byc...
chyba ze spotkanie odbedzie sie jak mi samochod naprawia :)

AnTrOpKa - 12-03-2010, 00:12

Pff! Temat "Uwaga LUBUSKIE labradorki" wiec myslalam, ze jakies spotkanko kolo Gorzowa będzie :P To bym oczywiscie zawitała, a Sława leży 250 km ode mnie wiec niestety nie dojade :D
orlosia - 12-03-2010, 16:59

AnTrOpKa, nie nie ja stawiam na zielona góre :D
psiara2101 - 12-03-2010, 19:31

a może być i Zielona Góra :-P będę miała jeszcze bliżej :-P myślę, że znajdzie się fajne miejsce dla stada labków :haha:

[ Dodano: Pią 12 Mar, 2010 ]
AnTrOpKa, a do Zielonej dojedziesz? :haha:

kejsii - 12-03-2010, 20:20

A może i być ZG tyle że zaraz druga strona zaprotestuje :-P że za daleko :-P
Jeśli o mnie chodzi to Mi pasuje ja tam do was dojadę choć by na koniec świata :-P :-P
orlosia12, spokojnie do spotkanka jeszcze jest troche czasu ( jak na razie nic wiosny nie zapowiada :cring: ) ale jak by co i rzeczywiście sie odbyło gdzieś w okolicach Zielonej Góry to zawsze Cię moge zgarnąć z sulechowa :haha:

psiara2101 - 12-03-2010, 20:34

słuchajcie, ja proponuję najpierw zebrać ewentualnych chętnych na takie spotkanko, a dopiero potem ustalić takie miejsce, aby wszystkim pasowało :haha:
orlosia - 12-03-2010, 21:06

kejsii, w razie co mi pasuje dziekuje kochana jestes :*
no mi bardzo zalerzy... chodz jak w zg bedzie to ja autobusem z rubciem pojade to nie stanowi problemu :)
psiara2101, taaak? :D no to ja i Rubenik chetni :P

kiniusia1730 - 12-03-2010, 21:42

Ja się również zgłaszam ;)
BEATRIXX - 12-03-2010, 22:31

no i my sie tak wstępnie też piszemy choc z moja druga połową nic nie wiadomo bo pracuje na 3 zmiany:/
psiara2101 - 13-03-2010, 20:32

BEATRIXX napisał/a:
no i my sie tak wstępnie też piszemy choc z moja druga połową nic nie wiadomo bo pracuje na 3 zmiany:/

taki wybierzemy termin żeby wszystkim pasowało :haha: przynajmniej taką mam nadzieję :-P

BEATRIXX - 13-03-2010, 20:36

ok damy rade :)
AnTrOpKa - 15-03-2010, 12:52

psiara2101 napisał/a:
AnTrOpKa, a do Zielonej dojedziesz? :haha:

224 km :P to i tam mi sie nie kalkuluje :P Poza ttym pewnie musialabym jechac z Kamienia wiec 324 km :P A moze Gorzów? :P

orlosia - 15-03-2010, 20:51

AnTrOpKa, ojjj gorzow ... mam tam kawalek niewiem jak Ruben zniosl by taka podroz
BEATRIXX - 16-03-2010, 08:38

Gorzów niestety u mnie odpada :(
kiniusia1730 - 16-03-2010, 09:11

Jak dla mnie również Gorzów odpada :( Ja mimo wszystko jestem za Lubiatowem :) Dużo lasów, jeziorko psiaki miałyby się gdzie wyszaleć :)
SzySzka - 16-03-2010, 15:19

I ja się piszę, ale Gorzów to tak jakoś mi też odpada. Może Niesulice? :D Dąbie... Zabór... akurat tutaj wymieniam w obrębie Zielonej Góry. Bo dalej nie znaju... :)
psiara2101 - 16-03-2010, 15:46

ooo...SzySzka, miałam do Ciebie pisać na labrador.pl że organizujemy spotkanko :haha:
czyli na razie propozycje to Zielona, okolice lub Lubiatów :haha: będzie się trzeba zdecydować :-P

SzySzka - 16-03-2010, 22:10

psiara2101,

Hehe widzisz... ja nawet tutaj jestem i zaglądam :D

Piszę się na spotkanko...moja Pestunia będzie mogła się pobawić w końcu z większą ilością labeczków :)

Ja jeszcze tylko wspomnę, że od tego weekendu bodajże ma się robić cieplej, więc proponuję zrobić spotkanie po stopnieniu śniegu, bo mam już go totalnie dosyć :<

Pozdrawiamy - Ja i moja najlepsza przyjaciółka Pestusia :D

BEATRIXX - 17-03-2010, 08:32

[quote="SzySzka"
Ja jeszcze tylko wspomnę, że od tego weekendu bodajże ma się robić cieplej, więc proponuję zrobić spotkanie po stopnieniu śniegu, bo mam już go totalnie dosyć :<
[/quote]

z tego śniegu to się cieszy tylko Hercia bo ja też mam go już dośc,z chęcią ubrała bym juz cieńsze buty i kapotkę :)

SzySzka - 17-03-2010, 11:23

BEATRIXX,

Moja Pestusia też, jak zobaczyła śnieg to hop w zaspy i nosem sobie śnieg odgarnia i nurkuje :D

Ja już kolejne buty kupiłam, wszystkie mi się rozklejają, dziurawią ;[ Przemakają ... tragedia!!! Ściągnęłabym już te płaszcze ciężkie...

Ciągle czuję jak mi się mrożą stopy :DDDD Dobrze, że w pracy sobie zakładam szpileczki i ciepło mi w stópki :)

Pojechałabym z moją w końcu nad jeziorko... popluskałaby się, poznała co to woda nad jeziorem :D Co to kaczka...łabędzik :D A nie ciągle mi molestuje wannę :D I szczeka na prysznic :D Albo pluska się w kałużach... a jak przychodzi do domu do cała jest czarna :DDDD

Ahhhh lato... jednak kocham zimę tylko i wyłącznie ze względu na narty. A tak mogłoby dla mnie istnieć lato, wiosna :D Dla urozmaicenia złota jesień hehe :) Rozmarzyłam się...

kejsii - 19-03-2010, 15:59

Kochani ja jestem za tym by zrobić spotkanko jak już będzie na tyle ciepło że nasze psiaki spokojnie bedą w wodzie mogły szaleć i nam sie nie zaziębią tylko sobie przeschną na dworze :haha:
AnTrOpKa, niestety gorzów to juz troszke nie po drodze wiekszości :confused:

Ale mnie cieszy zainteresowanie spotkankiem będzie fajowo ;D

psiara2101 - 19-03-2010, 17:31

jasne, na razie czekamy na pogodę :-P
trzeba by też pomyśleć o jakimś jedzonku, jeśli mamy być gdzieś tam cały dzień to nie możemy paść z głodu i psy też :haha:
Jeśli robilibyśmy to spotkanko w Lubiatowie to miejsce na grilla byśmy mieli (tak przynajmniej myślę :haha: )
A jeśli chcemy zrobić w Zielonej to musimy pomyśleć gdzie, jak dla mnie może być wtedy Ochla, na dzikim kąpielisku można zjeść, bo jest tam bar, więc nie było by problemu, tylko że w weekend będzie tam dużo ludzi. Chyba że jeszcze Drzonków, ale nie kojarzę żeby była tam jakaś woda :)

kejsii - 19-03-2010, 18:19

psiara2101 napisał/a:
Chyba że jeszcze Drzonków, ale nie kojarzę żeby była tam jakaś woda :)

Jeziorka tam chyba nie ma ale zawsze Dolbie możemy odwiedzić i z jej wanny skorzystać :-P :-P :D :D

psiara2101 - 19-03-2010, 18:22

to nas dolbia pogoni jak tylko nas zobaczy :D :-P Ale Irmina mogłaby coś podpowiedzieć, chyba gdzieś chodzi na spacery ze swoim stadem :haha:
kejsii - 19-03-2010, 21:21

Cytat:
chyba gdzieś chodzi na spacery ze swoim stadem :haha:

Chodzi ??? Ona to chyba autobusem albo ciężarówką jeździ :D :D
Ale podpytać można :haha:

orlosia - 24-03-2010, 22:08

dolbia a gdzie to?
a mnie sie spodobały propozycje
zabór ochla Drzonków tam nawet autobusem bym podjechala :)

AnIeLa - 24-03-2010, 22:10

orlosia12, dolbia to nazwa hodowli labków z Drzonkowa ;)
psiara2101 - 25-03-2010, 12:23

orlosia12 napisał/a:
zabór ochla Drzonków

i myślę, że między tymi miejscami trzeba wybierać, będę szła na Ochlę, mogę się zapytać jakby się na takie stado zapatrywał właściciel tego baru, może jakiegoś grilla by nam zrobił :haha:

kejsii - 25-03-2010, 19:28

Atam w tej Ochli to jest jeziorko lub jakieś bajorko ?? bo nie słyszałam nigdy o tym miejscu
psiara2101 - 25-03-2010, 19:30

są nawet trzy :haha: jedno to zamknięte kąpielisko, więc nas na pewno nie wpuszczą, ale jest jeszcze jedno "dzikie" gdzie właśnie jest ten bar i jedno całkiem w lesie, ale nie wiem czy będzie się nadawało, nie pamiętam jaki tam brzeg jest.
SzySzka - 25-03-2010, 19:56

Ja w ten weekend dokładnie w niedzielę, jadę do Dąbia bądź Niesulic z koleżanką. Obadać sytuację i pokazać Pestce wodę w jeziorze. Zobaczę jak zareaguje. Jak coś zapraszam może ktoś będzie chciał się przyłączyć.
kejsii - 26-03-2010, 14:08

A my właśnie wróciliśmy z pierwszej wiosennej kąpieli :haha: Zapomniałam dodac że ja mam do jeziorka jakieś 500 m ale jest tam duża plaża i póki co nikt mi nie zwraca uwagi że się tam Bruno kąpie ale w sezonie jest już gorzej :confused:
No tak więc powiem wam że może być i ta Ochla ale też w Niesulicach jest super ;D

orlosia - 26-03-2010, 17:43

ja stawiam na OCHLE latwe polaczenie po blisko zielonej gory!!
co do Niesulic z mojego punktu widzenia... plaze platne itp. wiec na psy krzywo patrza a i dojazd ciezki

kejsii - 26-03-2010, 18:40

To może ustalmu kąkretnie że jest Ochla !!! :)

[ Dodano: Pią 26 Mar, 2010 ]
No i niech się reszta wypowie czy im pasuje :haha:

SzySzka - 26-03-2010, 20:53

Byłam dziś w Dąbiu - woda masakra wysoka. W niedzielę pojadę właśnie chyba na Ochlę bądź Niesulice.

W Niesulicach nie płaciłam za wstęp na plażę. Zależy też jaki ośrodek. Na dzień dzisiejszy sądzę, że nie byłoby problemu z psiakami, bo ludzi tam jeszcze nie ma za dużo. Do Niesulic mam sentyment i lubię tam jeździć.

Mi pasuję nawet i Ochla. Młoda by pohasała z psiakami, bo ostatnio to nie ma za bardzo z kim.

Aaaa i chciałam jeszcze dodać, że fajnie by było zorganizować spotkanie na weekend. Jak dla mnie to najlepsza opcja.

Może ktoś się wybiera w niedziele z labciem gdzieś? Ochla, Niesulice...

BEATRIXX - 26-03-2010, 20:56

my się dostosujemy do Wszyskich,nam pasuje i tu i tam :)byle by psiaki były szcześliwe,mogły się razem wybiegac i wymoczyć :D
psiara2101 - 26-03-2010, 21:13

jak dla mnie Niesulice też odpadają, bo jest ciężki dojazd, myślę, że możemy zostać przy Ochli :haha:
kejsii - 26-03-2010, 21:45

SzySzka, weekend to raczej obowiązkowo raczej każdemu będzie najbardziej pasowało :)
Mamy już ciekawy plan na pewno weekend i ochla :) Myślę że po świętach jakoś zaczniemy konkretny termin ustalać byle by ciepło było i słonecznie byśmy mogli sobie troche posiedzieć nad tym jeziorkiem i grilla zrobić :haha

orlosia - 27-03-2010, 09:58

ojj tak juz sie nie mozemy doczekac..
ale z tym grilem to trzeba uwazac :) ... bo Ruben go potrafi zaatakowac

SzySzka - 27-03-2010, 10:52

Ale pogoda :< Jak poszłyśmy rano z Pesią to wróciłyśmy jak zmokłe kury :( Jak nie śnieg to deszcz, jak nie urok to sraczka :D
psiara2101 - 27-03-2010, 11:09

orlosia12 napisał/a:
bo Ruben go potrafi zaatakowac

oj, ja myślę, że nie tylko Ruben będzie chętny do atakowania grilla :D

SzySzka, no niestety, ja właśnie odwołałam spacer z psami przez pogodę :( choć Fado akurat deszcz nie przeszkadza, wręcz przeciwnie ;D

SzySzka - 01-04-2010, 21:51

Byłam dziś na Ochli już w sumie drugi raz. Pierwszy raz jak poszłam w zeszłą niedzielę, gdzie złapał Nas deszcz - co poskutkowało moim zwolnieniem w pracy :D I się wygrzewałam w łóżku (nie było problemu 0 ludzi - pewnie ze względu na pogodę) Dziś byliśmy z Michałem (ładne słoneczko)... tam jest potwornie dużo dzieci :< Musiałam ją na smyczy ciągle trzymać - zrobili nawet tam zakątek - plac zabaw dla dzieci. Z nowymi huśtawkami itp itd. Pełno mam z wózkami. A jak nie dzieci to wędkarze. Moja Pestka to leciała wszędzie. Jak ją spuściłam i mała coś tam podchodziła do wody, to dostałam reprymendę od babki starszej, że mam psa wziąć na smycz bo traumę robię dziecku ;(( A Pestka akurat do tego dziecka nie podleciała i dziecko było gdzieś na górce a my w dole koło wody ;/ Podleciała do innego, gdzie rodzic też leciał przestraszony ... :( Z całego wypadu, musiałam ją w las wziąć i odejść dużo w głąb, bo tam też latały dzieci i jeździły na rowerkach po ścieżkach w lecie.

Jak będzie jeszcze cieplej... to ja tam wypadu nie widzę :< Bo nie wiem jak Wasze, ale moja będzie musiała być na smyczy. A jak ktoś zobaczy jeszcze większe od Pestki psy to policję wezwą ;/

Chyba, że będziemy po lesie tam chodzić. Niech ktoś tam podjedzie w słoneczny dzień i sam się przekona, ja byłam od 16:30 gdzieś do 18:cos tam. Gdzie Pesia wlazła tylko raz do wody, zamoczyć nogi ;/ bo ludzie krzyczeli na mnie, że psa mam zabrać. I musiałam ją z nią głęboko w las pójść.

A i dodam jeszcze, że Pestka nie latała bez smyczy tu na początku koło tego placu itp. Tylko tam hen na samym środku jak się okrążało jeziorko. Tam ludzie spacerują dookoła wycieczkami!!!

BEATRIXX - 02-04-2010, 08:59

no właśnie w Niesulicach było to samo,pojechaliśmy z Hercia i niestety musiała być na smyczy bo ona szalona do każdego się cieszy a dzieci by zalizała a matki się drą że taki duzy pies to pewnie ugryzie:(
SzySzka - 02-04-2010, 10:10

No moja jeszcze skacze skubana ;/ `
AnIeLa - 02-04-2010, 14:56

SzySzka, Ty to masz cierpliwość. Ja bym jeden z drugą powiedziała, żeby dziecko swoje na smyczy trzymała, żeby do psa nie podchodziło to pies nic nie zrobi....
kejsii - 06-04-2010, 16:58

hmm to widzę że mamy problem :<
Ja jestem za tym by moze spotkac sie w jakimś bardziej dzikim miejscu gdzie wlaśnie nie bedzie ani małych dzieci ani rodziców tylko my i laby :haha: A w tej ochli nie ma jakiejś dzikiej plaży ???

psiara2101 - 06-04-2010, 19:54

jest jedno miejsce, tylko że pojawia się inny problem, chodzić jest gdzie, ale musimy mieć też miejsce żeby usiąść spokojnie
orlosia - 06-04-2010, 20:11

dolanczam sie do pytania kejsi
kejsii - 06-04-2010, 20:57

psiara2101, hmm to juz nie wiem ja kompletnie nie znam tego terenu

Ale zdaje się na Was ;D
Ale przecież zawsze można inne miejsce wybrać ... A co z ta Sławą moze tam ?? wydaje mi się że tam jest większy wybór w miejscach ???
Można by jakąś dziką plaże wybrać i sie jakos dogadamy i tak wszyscy raczej samochodami przyjedziemy więc ktos weźmie grilla każdy dla siebie po kocyku lub krzesełku i będzie gdzie siedzieć ;D

psiara2101 - 06-04-2010, 21:04

kejsii, właśnie chciałam proponować, tyle że Lubiatów jakieś 10km od Sławy, bo moi dziadkowie mają tam domek nad samym jeziorem, jest płot, ścieżka i jezioro :haha: i miejsce na grillowanie się znajdzie :haha:
tylko musiałabym porozmawiać :)

orlosia - 06-04-2010, 21:57

psiara2101, noo czy taka sfore labów zniosa :D
psiara2101 - 06-04-2010, 22:00

zniosą, jeszcze dokarmią :D
tylko musiałabym wiedzieć czy planujemy wstępnie to miejsce i ile mniej więcej nas będzie :haha:

[ Dodano: Wto 06 Kwi, 2010 ]
naliczyłam tylko 5? mało nas

BEATRIXX - 06-04-2010, 22:22

nas wstepnie mozna zapisac,ale musze znac termin bo moja druga polowa pracuje na 3 zmiany:(
kejsii - 06-04-2010, 23:11

psiara2101, ;* ;* ;* takie miejsce byłoby idealne oczywiście jeśli nas zechcą ;D

No my to obowiązkowo bedziemy ;D

SzySzka - 07-04-2010, 11:59

psiara2101,

No to się zwalamy wszyscy do dziadków :D

BEATRIXX,

A Twoja połowa też jechać będzie?

W ogóle, któraś z Was bierze połowę swoją? Ja tam sobie pomyślałam, że sama się zrelaksuję :D

BEATRIXX - 07-04-2010, 15:14

Ja nie posiadam prawa jazdy za to posiadam osobistego szofera w postaci mojej drugiej połówki wiec jak ja mam byc z Hercia to i on:)
kejsii - 07-04-2010, 16:14

My chyba też będziemy z Tż ale to sie jeszcze okaże jak bedzie grzeczny to go zabiorę :D
psiara2101 - 07-04-2010, 19:08

BEATRIXX, kejsii, SzySzka, orlosia12 i ja. Ktoś jeszcze?

[ Dodano: Sro 07 Kwi, 2010 ]
BEATRIXX napisał/a:
Ja nie posiadam prawa jazdy

to może czas najwyższy zrobić? :-P

słowiczek - 08-04-2010, 12:22

psiara2101 napisał/a:
Ktoś jeszcze?

i może my, ale jak będzie już konkretny termin wtedy się zdeklarujemy na 100%
Poza tym będzie nas 4 +pies ( inaczej nie damy rady...nie mamy komu "sprzedać" dzieci) :)

kejsii - 08-04-2010, 20:51

słowiczek, spoko dzieci też mile widziane a ile twoje dzieciaczki mają bo może wezmę moją też ze sobą miała by się przynajmniej z kim bawić ...
;D

orlosia - 08-04-2010, 22:31

wyliczyłam bedzie piec psiaków !! :)

[ Dodano: Czw 08 Kwi, 2010 ]
wyliczyłam bedzie szesc psiaków !! :)

thyna26 - 11-04-2010, 06:22

No to jak będzie konkretny termin, to i może my się przyłączymy. Czekam na dalsze wieści.
A co do Ochli, to tam rzeczywiście nie jest zbyt komfortowo ;/

psiara2101 - 11-04-2010, 14:01

czyli wstępnie wychodzi 7 psiaków :haha:
rozmawiałam, możemy zrobić tam grilla :) tyle, że najwcześniej w maju, bo trzeba tam porządek po zimie zrobić :)

kejsii - 11-04-2010, 16:27

Może wstępnie ustalmy jakiś termin?? wydaje mi się że początek maja był by ok??

Tzn mi pasuje do 18 maja bo 19 lecimy z mężem na zaległą podróż poślubną ;D

[ Dodano: Sob 24 Kwi, 2010 ]
hej co się z Wami dzieje :doubt:

BEATRIXX - 29-04-2010, 20:05

i co już wstępnie wiadomo w jakim terminie bedzie to spotkanie??
orlosia - 29-04-2010, 20:21

ja z Rubenem nie mamy transportu :(
BEATRIXX - 01-05-2010, 18:47

widze ze jakos w innych regionach szybciej sie mobilizuja na spotkanka niz u nas :(
orlosia - 01-05-2010, 19:03

BEATRIXX, moze dlatego ze jestesmy porozrzucani po wojewodzstwie
kejsii - 03-05-2010, 20:42

EEEEE no co wy dla chcącego nic trudnego tak ja uważam !!!!!

To robimy to spotkanie czy nie bo juz tu się na 6 stron rozpisujemy a spotkać się jakoś nie możemy ]:)

Niech każdy poda jakiś termin jaki mu by pasował i sie jakoś dogadamy ;D

psiara2101 - 04-05-2010, 11:36

ja najwcześniej koniec maja/czerwiec :<
i w czwartek będę rozmawiać bo nie wiem czy będzie miejsce, jakieś problemy są :( ale to dopiero będę wiedzieć

BEATRIXX, orlosia12 ma rację, łatwiej jest zorganizować spotkanie gdy ludzie są z jednego miasta, a nie porozrzucani i spotykają się na 2-3h tylko na spacer :haha: ale damy radę :haha:

[ Dodano: Wto 04 Maj, 2010 ]
orlosia12, na razie nic nie obiecuję, ale jak dobrze pójdzie i zdam egzamin na prawko i uda mi się wyprosić samochód, to mogłabym was zabrać, tylko musielibyście dojechać do Zielonej, ale to chyba nie problem :)

laurciusia22 - 04-05-2010, 12:10

hejka dawno nas tu niebylo ale widze ze do zadnego spotkanka nie doszlo szkoda :( my tez jestesmy za spotkankiem lubiatow pasuje jak zadne inna miejscowosc tylko podajcie date kiedy no i oczywiscie zeby byla pogoda heh ale to juz nie odnas zalezy pozdrawiam :)
orlosia - 04-05-2010, 20:13

psiara2101, fajnie by było.. bo do zielonej jak najbardziej moge...
bo autobusem jezdzimy :)
chodz nie ręcze za zachowanie Rubcia w aucie lubi sie popisywac przed psiakami :)

kejsii - 05-05-2010, 19:42

My się dostosujemy ale jak nie początek maja to nam dopiero po 4 czerwca będzie pasowało
laurciusia22 - 15-05-2010, 22:53

Hejka co z tym spotkaniem ?
Bo juz nie mozemy sie doczekac . :-P

BEATRIXX - 16-05-2010, 10:28

no właśnie miałam też się o to zapytać:)
psiara2101 - 16-05-2010, 14:19

mamy problem :cring: musimy znaleźć nowe miejsce :(
chyba, że zostajemy przy Lubiatowie, połazimy po lesie, psy się wykąpią a potem zjemy coś na pomoście :D

laurciusia22 - 16-05-2010, 19:30

kurcze caly czas pod gorke mi pasi lubiatow lasek jeziorko a moze da rade jakies ognicho gdzies zrobic wsumie to nieznam tej okolicy ale jak najbardziej jestem za :haha:
SzySzka - 17-05-2010, 14:59

Hm... może amfiteatr? :D Tam jest takie pseudo jeziorko (lekko kwitnące teraz chyba) :) Ja często tam chodzę z moimi suńkami na spacerek w głąb lasu i problemów nie ma. Albo Przylep lotnisko, tylko tam wody nie ma (smródka jest - ale ja się z dala od niej trzymam i nigdy nie pozwalam tam wejść im) - duża przestrzeń do biegania, moje sunie chyba najbardziej Przylep uwielbiają, ganiają się na całej długości :) (tzn. Dwójka goni podgryzając Pestkę :<)

Grilla można zrobić...i tu i tam.

Jak coś zapraszam niekoniecznie już z tym spotkaniem całym labkowym. Jak ktoś bywa w tych rejonach to mogę w tyg się spotkać - bo i tak i tak muszę z Pestką jechać poza mój park (dlatego, że nie mogę psa spuścić). Ja uwielbiam czynnie spędzać czas, więc bywam często w takich miejsca i spaceruje (nieraz na rowerze), nieraz ze znajomymi, nieraz uda mi się wyciągnąć mojego Michała (który jest moim przeciwieństwem i jest domatorem :D ). Raźniej mi się też zrobi, bo samej to strach w głąb lasu tak iść :D A Pesia to raczej mnie nie obroni :DD

orlosia - 17-05-2010, 16:57

SzySzka, ja sie pod tobą podpisuje!!
laurciusia22 - 25-05-2010, 20:15

SzySzka, te miejsca co proponujesz to w zielonej czy mowa dalej o lubiatowie?
SzySzka - 27-05-2010, 10:47

laurciusia22,

W ZG Amfiteatr (tam gdzie był kiedyś festiwal ruskiej pieśniiiii :D), a Przylep to w stronę Łężycy, nowego osiedla Czarkowo, za Zielona Góra i Auchanem w Zielonej Górze :)

A niżej na zdjęciach lotnisko Przylep z mojej galerii na innym forum:

Dwójeczka i Pestka

http://img171.imageshack..../dsc04200fm.jpg
http://img269.imageshack.us/i/dsc04198t.jpg/
http://img717.imageshack.us/i/dsc04188x.jpg/
http://img69.imageshack.us/i/dsc04194x.jpg/
http://img341.imageshack.us/i/dsc04187d.jpg/

laurciusia22 - 28-05-2010, 19:35

SzySzka,

zielona troche daleko szkoda teren dosc ladny.heh festiwal ruskiej piesni dobre .mialas okazje na takiej imprezce byc? :haha:

[ Dodano: Pią 28 Maj, 2010 ]
A co z lubiatowem pewnie nici z tego :( szkoda moglo byc fajnie :)

SzySzka - 29-05-2010, 11:35

laurciusia22,

Hahah :D Nie byłam - ostatni hm... kiedy to było 18 lat temu? To ja już chyba w pieluchę nie robiłam :D ale nie pamiętam, żeby rodzice mnie gdzieś tam zabierali :D Chyba w 2008/2009 roku też było "odnowienie" go, ale głowy nie dam. Nie było mnie w kraju, więc nie wiem ;/

Niestety Lubiatów nie wypalił, ale nie ma co się załamywać spotkano jakieś się chyba kiedyś odbędzie, co nie? :DDDDDDDD

psiara2101 - 29-05-2010, 13:47

no właśnie ludzie! Ustalamy w końcu konkretne miejsce i czas! :-P
laurciusia22 - 30-05-2010, 15:37

heh pytanie brzmi kiedy i gdzie ja opstaje za lubiatowem pochodzimy napewno jakies miejsce znajdziemy ;D
orlosia - 30-05-2010, 17:53

miejsce ja napewno okolice zg..
czas wtedy kiedy nie bedzie padac brr :bad:

kurcze widze ze przez tą pogode ciezko jest sie zgrać ...

SzySzka - 31-05-2010, 12:31

A my jedziemy nad morze do Dziwnowa 03-05.06.2010 :D Może tam? hahah :D
orlosia - 31-05-2010, 15:59

SzySzka, jak zabierzesz nas z nami :D

tylko klimatyczne musze zapłacic haha i Ruben twarzowe :P

BEATRIXX - 31-05-2010, 19:12

SzySzka no ładnie taki kawał drogi chcesz nas ciagnąć :-> ,ale spoko my we wrześniu jedziemy do moich rodziców do Gdyni więc tam możemy sie spotkac plaż do latania pod dostatkiem bo to już po sezonie(koniec wrzesnia) :D
kejsii - 03-06-2010, 09:23

Widzę że do spotkania cos dojść nie może :-P W kazdym razie my juz wróciliśmy z wczasów i jesteśmy gotowi i do terminu i miejsca się dostosujemy
laurciusia22 - 06-08-2010, 19:28

Hej ludziska skrecimy jakies spotkanie czy nie?
BEATRIXX - 06-08-2010, 20:33

jakoś cisza,spotkanie miało się odbyć daaaaaaawno temu i nic się nie dzieje.Jakoś się lubuszanie zebrać nie mogą :bad:
kejsii - 06-08-2010, 21:34

Ja juz sie nie wypowiadam na temat naszego spotkanie :D :D
Trzeba ustalić w końcu jakieś konkrety ]:)
Termin ................
Miejsce.................

psiara2101 - 07-08-2010, 11:55

normalnie nadajemy na tych samych falach, właśnie chciałam ruszyć ten temat :D

generalnie ja się piszę na każdy termin od 15 sierpnia :haha: tylko miejsce, w Drzonkowie w sumie są fajne lasy, tylko tam z końmi chodzą i trzeba by uważać, na Ochli teraz tłum ludzi, chyba że ten Lubiatów, lasy są i jezioro, jakąś łąkę, żeby zjeść znajdziemy :) tylko potrzebny ktoś kto ma dobrą orientację w terenie, żebyśmy się nie zgubili ;D

kejsii - 07-08-2010, 21:01

To może ustalmy wreszcie jakieś konkrety np. Podaje planowany termin spotkania !!!!!!!!!!!!!!!!

21.08.2009 SOBOTA godz. do ustalenia miejsce do ustalenia jak dla mnie może być każde miejsce jestem zmotoryzowana ;D

BEATRIXX - 08-08-2010, 11:29

no cóż my w tym terminie nie możemy być:( mamy rodzinne spotkanie którego nie możemy odwołać :( szkoda
orlosia - 08-08-2010, 15:14

21? :) mi pasuje :P miejsce? proponujscie :P
psiara2101 - 09-08-2010, 17:04

kejsii napisał/a:
21.08.2009

chyba się nie da :-P ;D

o miejscach już pisałam, ja niestety niezmotoryzowana (nikt mi auta nie pożyczy ]:) ), coś tak myślę, że trzeba by zostać przy Zielonej, może ten Drzonków? Stosunkowo łatwy dojazd, może Irmina ze swoim stadem się skusi :haha: tylko nie wiem, czy 21 mi pasuje, jak siostrzyczka będzie miała zawody to d**a :doubt:

kejsii - 09-08-2010, 22:42

No i tak właśnie dogadują się lubuskie labradory :D :D :D :D :D
orlosia - 10-08-2010, 22:35

psiara2101, mnie pasuje!! :)
ew. zapraszam do Sulechowa

laurciusia22 - 11-08-2010, 00:04

Ey ludziska Lubiatow 21.08.2010 godzina jak kto woli ful miejsca lasy dookola i jeziorko co wy na to ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
orlosia - 11-08-2010, 10:19

laurciusia22, który lubiatów??
psiara2101 - 11-08-2010, 19:24

BEATRIXX, a dzień później? Albo chociaż na chwilę do południa?
mi 21 pasuje ;)

kejsii napisał/a:
No i tak właśnie dogadują się lubuskie labradory

i się dziwić, że się spotkać nie mogą :haha:

SzySzka - 11-08-2010, 20:23

Laseczki ^^, a może tam gdzie jest Ochla (znalazłam takie fajne miejsce ostatnio). Opiszę co i jak. Jak jedzie się drogą od ZG to po lewej mamy dziką Ochlę, a po prawej tą taką coś ala strzeżoną. Parkuję na tej strzeżonej i teraz tak. Idę w głąb lasu drogą z kostki brukowej po lewej wejście do ośrodka ja idę dalej i dalej i dalej... ścieżką taką "lasową" (:DD) no i po lewej jest takie coś ala bajorko, jeziorko. Spotykam owszem tam ludzi, ale też nie często.

Druga droga to po prostu iść z Amfiteatru lasem w stronę Ochli strzeżonej. Dla mnie to jest git majoznez, nie muszę się użerać z ludźmi, dziećmi itp itd. Pies lata luzem, aportuje z wody (tzn leci po kijka, a jak przyniesie to jak jej się zechce :D).

Są tam dwa "zejścia" do wody, coś ala plażyczki.
AgaS chyba wiesz o czym mówię, to jest na samym końcu jak się idzie na Amfiteatr w stronę Ochli, nie te takie co w środku jest w lesie, tylko te dalej pod samym prawie wyjściem na Ochlę strzeżoną. Jak jest źródełko to jeszcze za nim.

Można się spotkać na Amfi - dojść sobie bez problemu i psiaki się pokąpią, wybiegają itp itd. Odkryłam to jakiś czas temu, podoba mi się, bo spokój i nikt nie wadzi, pies może latać - staram się być tam 1 na 2 tyg. Często tam nie bywam, bo sama się boję wypuszczać w głąb lasu, a nie mam za bardzo z kim chodzić :D

laurciusia22 - 11-08-2010, 21:49

orlosia12, no ten kolo slawy heh
Ochla kurcze a gdzie to w polsce hehe :-P

[ Dodano: Sro 11 Sie, 2010 ]
I pewnie znowu nici z naszego spotkania
:(

SzySzka - 12-08-2010, 08:56

laurciusia22,

Ochla to ZG :D Najlepiej tak jak mówię, umówić się na Amfiteatrze - Lubuszanie na pewno wiedzą gdzie jest Amfiteatr w ZG :) Od Amfi można pójść lasem w stronę Ochli - sądzę, że 30 minut MAX nam to zajmie. Przecież i tak nie będziemy siedzieć ciągle w jednym miejscu - bo dla zdrowia warto się przejść :) A posiedzimy nad bajorkiem, gdzie psiaki będą się kąpać. Naprawdę jest to fajne miejsce spacerowe - ja za nim przepadam.

A co do Lubiatowa to tam sądzę, że dużo ludzi nie przyjedzie, bo to auta nie będą mieli, to za daleko...itp itd

[ Dodano: Czw 12 Sie, 2010 ]
A tak na marginesie to jak BEATRIXX nie pojedzie to moja jedna suka będzie :) Ale będzie miała wzięcie ... :D

Ostatnio ciągle mi na nią samce naskakują...chyba zbliża się do kobiecości :)

BEATRIXX - 12-08-2010, 11:11

psiara2101 dzien pozniej do poludnia tez odpada,maz ma pierwsze zmiany na sobote 21 bierze wolne.Do pracy nie idzie dopiero 24 wiec coz odpada:(
psiara2101 - 12-08-2010, 12:19

BEATRIXX, to ja myślę, że następnym razem, myślę, że jak się raz spotkamy to takie spacery będziemy organizować potem regularnie :haha:

[ Dodano: Czw 12 Sie, 2010 ]
SzySzka, wiem, wiem, często tam chodzę na spacery z Fado i belgami :) i potem wracam i wyglądam jak 7 nieszczęść :-P
Lubiatów byłby fajny i owszem, tylko problem z dojazdem :confused:
Czyli zostaje Ochla lub Drzonków, jak uda mi się z Irminą pogadać to może podpowie fajne miejsce w Drzonkowie :)

SzySzka - 14-08-2010, 13:22

Ej albo ja ślepa jestem, ale wydaję mi się, że usunięto nam posty :D D Czy mam omamy?
orlosia - 14-08-2010, 13:28

SzySzka, kurcze nooo usuneli
i nie tylku w tym temacie... :(
bo nawet jeden temat dot. Baster zniknoł

kejsii - 14-08-2010, 13:52

EJJJJJJJJ o co tu chodzi ]:) ]:) ]:)
orlosia - 14-08-2010, 13:56

i w kaciku mam zabrane zostane zostaly posty....
psiara2101 - 16-08-2010, 12:18

rzeczywiście wcięło mojego posta ]:)

Spotkanko 21 sierpnia, Ochla, w Drzonkowie woda jest tylko na WOSIR, a tam konie są, tylko godzina do ustalenia. Łączka się jakaś znajdzie, więc może niech każdy we własnym zakresie zorganizuje sobie jedzonko, bo na pewno po spacerze zgłodniejemy :haha: Co do zbiórki to może nie od strony amfi, a od strony ogrodu botanicznego? Szybciej będzie można psy puścić :)
Wszystkie labki mile widziane, spoza forum również :) im nas więcej tym lepiej :) Irminy w tym czasie nie będzie, ale ogólnie jest chętna na spotkanko np. we wrześniu :haha: a 12 wystawa, więc może spróbować to połączyć, będzie nas więcej :haha:
chyba o niczym nie zapomniałam :)

[ Dodano: Pon 16 Sie, 2010 ]
a z forum, jeśli dobrze policzyłam wychodzi 5 (?) psiaków?

SzySzka - 17-08-2010, 08:59

Bruno, Ruben, Fado, Sydney, Bruna kolega, Pestka. Ja pisałam do kejsii, że nie mam nic przeciwko jej córci 2,5 letniej, ale od razu mówię, że moja będzie próbowała skakać, więc niech mała się trzyma dobrze na nóżkach. Ja oczywiście będę pilnować, a jak będzie nie dobra to będziemy lać po tyłku hahah :D

Dla mnie może być od ogrodu botanicznego, nie ma różnicy. To do zobaczenia :)

kejsii - 17-08-2010, 11:12

Czyli spotkanko na 100% aktualne tak???
Ja juz załatwiłam że córcie zostawię jednak u babci :) Jak ją znam pewnie by chciała z wszystkimi psami się kąpać i tylko problem bym miała :-P

tak więc my z Brunem na 100% a Bruna kumpel jest zainteresowany ale określi się na sto procent do końca tygodnia bo jeszcze nie wie czy jego pan do pracy w sobote nie pójdzie :-P
Dziewczyny tylko wy mi wytłumaczcie gdzie to spotkanie w końcu ?? Drzonków czy Ochla??

aga a widziałaś ja Cie nawet na fecebooku odnalazłam :-P :-P A to wszystko przypadkiem przez dolbie na ciebie trafiłam :haha:

psiara2101 - 17-08-2010, 12:18

Spotkanko w Ochli, zbiórka na parkingu przy ogrodzie botanicznym, tylko godzina jeszcze do ustalenia :haha:

widziałam, widziałam :haha:

orlosia - 17-08-2010, 12:26

przy ogrodzie botanicznym czyli na ul. botanicznej??

Ruben juz zbiera siły! :)

psiara2101 - 17-08-2010, 12:37

tak, będziesz jechać autobusem?
SzySzka - 17-08-2010, 13:36

Ogród Botaniczny, na ul. Botanicznej 50a. Jak jest szkoła Budowlanka, a bliżej Cyrkle (jakoś tak się na nie mówi). Ogólnie kompleks Zespołu Szkół Budowlanych.

Fotka parkingu poniżej...jak będziecie jechać od strony miasta to po prawej stronie jest szkoła i od razu Ogród z dużym parkingiem.

http://upload.wikimedia.o...taniczny_ZG.JPG

orlosia - 17-08-2010, 14:19

psiara2101, nie w soboty mam sabsze poczenia z suelchowa
a niewiem jak mzk w wakacje kursuja wiec wybieramy sie samochodem bedzie wygodniej :)
SzySzka, dziekuje teraz juz napewno trafimy a pozatym Ruben wechem wyczuje wasze psiaki :D ;*

kejsii - 17-08-2010, 14:36

oki czyli w navi mogę wbijać ochla ul botaniczna tak??
A godzina ?? Co myslicie o 15???

orlosia - 17-08-2010, 14:44

kejsii, czy mi sie wydawalo czy wy wczesniej mieszkaliscie we Wschowie? albo mi sie cos pomieszalo :D

co do godziny musze pogadac jeszcze z mama o ktorej bedzie chciala mnie zawiesc

psiara2101 - 17-08-2010, 14:47

Zielona Góra, Botaniczna, na Ochlę stamtąd blisko :haha:
orlosia12, ok, więc czekamy na wieści, mi osobiście pasuje, byle tylko pogoda dopisała :)

orlosia - 17-08-2010, 21:03

hmmm a moze wczesniej tak koło 13?
kejsii - 17-08-2010, 21:33

My we Wschowie to coś pomieszałaś mnie my cały czas z wolsztyna ale był tu ktoś ze Wschowy ale coś zniknął i pisał się na nasze spotkanko..
Jeśli chodzi o godzinę to mi najbardziej tak 15 pasuje ale niech reszta się wypowie

no to chyba tylko w 4 będziemy bo ten nasz znajomy chyba nie dojedzie

SzySzka - 17-08-2010, 21:39

orlosia12,

Ze Wschowy jest laurciusia22 :D

Ja proponuję 15, bądź nawet 16. Lepiej po obiedzie :D

Obojętnie po... byle nie przed :D

psiara2101 - 18-08-2010, 11:01

mi jest obojętnie, może być 15 :haha:
orlosia - 18-08-2010, 12:50

ook to my sie dostosujemy do wiekszosci ;)
laurciusia22 - 18-08-2010, 21:19

:< my do ZG mamy troche daleko wiec chyba nici szkoda :< :< :<
orlosia - 18-08-2010, 21:52

laurciusia22, oo a tak czeklaam az sie odezwiecie!! szkoda ze nie mozecie dojechac wielka szkoda!! :(
moze nastepnym razem dostosujemy sie do was? :greedy:

SzySzka - 20-08-2010, 08:26

Dziewczyny ... orlosia12, pisała, że może 13, psiara2101, jest bez różnicy, mi jednak na dzień dzisiejszy pasowałaby też ta 13 :DDDDD Co na to kejsii z Brunem?

Macie coś przeciwko psiakowi, który nie jest socjalizowany bardzo? Tzn krzywdy na pewno nie zrobi, moją Pestkę odgania z reguły od nas, tak lata za nią udając, że chce ją ugryźć, ale nie ugryzie...zawsze straszy. Może inaczej do samców by się zachowywała - ona ma swoje dni raz lepsze raz gorsze :D To mały mieszaniec uroczy, zawsze pod kloszem trzymany przez rodziców, którzy uważają, że nie każdy pies jest szczepiony itp itd. Więc za bardzo się z psami nie bawiła i tak nie wiem jak reaguję na większe stado...
Czego nie lubi to tego, że jak jest obok mnie i jakiś pies się zbliża, albo jak się tuli i się zbliża pies to zaczyna warczeć na inne psy i potrafi pogonić ;/

Jakbyśmy szły na 13 to bym ją wzięła, a jakby odwalało jej to mój M by ją zabrał do mamy :D

Tak o wygląda:

http://img341.imageshack....6/dsc04187d.jpg
http://img825.imageshack....262/spa0054.jpg

psiara2101 - 20-08-2010, 10:52

jak dla mnie może być, weź ją :haha: to ja żeby urozmaicić może zaproszę ze 2 belgi? niech przynajmniej raz będą w mniejszości :D
SzySzka - 20-08-2010, 11:03

psiara2101,

Weź weź, ja nie mam nic przeciwko. To ja Dwójcie wezmę, jakby zachowywała się nieodpowiednio pojedzie do domu, albo będzie na smyczy :D Ona wygląda jak lekko większy ratlerek :D Sądzę, że może pokory nabierze jak będzie więcej psów większych od niej :DDD

To co 13? Pasowałoby Wam? Bo mi "teściowa" suszy głowę na popołudnie...

psiara2101 - 20-08-2010, 11:04

damy sobie radę :)
no to jak teściowa głowę suszy.... może być 13 :haha:

SzySzka - 20-08-2010, 11:09

psiara2101,

A tak zapytam i skorzystam z Twojego doświadczenia z psiakami. Ta moja Dwójka ciągle siada i obsikuje trawkę, non stop... (jakby znaczyła teren), a wczoraj jak ją wzięłam na spacer jak byłam u rodziców to podniosła nogę i sikała na drzewo :((( Jak samiec... a przecież to suka :DDDD Może coś jej się pomieszało? Powiedziałam mamie, że tak zrobiła to mówi, że często sika podnosząc nogę hahah :D i że ze starości może tak jej na głowę coś padło :<

A no i jeszcze jak zrobi kupkę to tak zagrzebuje ją :D
Świruska mała moja :))))

psiara2101 - 20-08-2010, 11:26

wiesz co, wetem nie jestem, ale stawiałabym na zmiany hormonalne, jeśli objawia się to tylko tym, że tak sika to bym się tym nie martwiła, aczkolwiek sprawdzić zawsze warto. A sika więcej niż kiedyś? Może warto sprawdzić nerki, zwłaszcza, że to starszy psiak.
SzySzka - 20-08-2010, 11:54

psiara2101,

Odkąd pamiętam zawsze tak znaczyła teren i tyle samo sikała. Zawsze mama mówi, że tak sika, żeby wrócić po śladach do domu i że tak psy znaczą (nie wiem skąd to wymyśliła :D jak ona i tak zawsze na smyczy wychodzi, rzadko jest spuszczana). Ostatnio była na badaniach, było wszystko okej. Miała gruntowny przegląd... Może faktycznie zmiany hormonalne, już wiekowa jest, ale jak na swój wiek to skubana lata jak szczeniak :D Szybsza niż Pestka jest :D

Fajnie jakby się pobawiła z psiakami, mam nadzieję, że scen nie będzie odwalać :DDDDDDD

orlosia - 20-08-2010, 12:57

ooo 13 godzina suuuper :)
mi nowe psiaki na spotkaniu pasują przynajmniej jest mniejsze prawdopodobieństwo ze przywieziemy innego laba :D

SzySzka - 20-08-2010, 13:51

No to aparaciochy pobrać proszę :) Ja wezmę swego chłoopa, weźmie aparat i niech pstryka foteczki z boku :D Bo Pani będzie zajęta psiakami, muszę się zaopatrzyć w parówki dziś, bo inaczej to kaplica z jedną i drugą :DDDDDDD
laurciusia22 - 20-08-2010, 19:01

orlosia12, tez zalujemy ze nas tam nie bedzie moze kiedys sie uda milej zabawy wszystkim :haha:
kejsii - 20-08-2010, 21:43

o ja widze że 13 ... kurcze muszę pogadać i dam znać
BEATRIXX - 20-08-2010, 22:21

szkoda szkoda bo nas też nie będzie,może uda sie nam wszystkim spotkać następnym razem
AnTrOpKa - 21-08-2010, 02:09

9 stron, a Wy dalej nie mozecie sie spotkac ! WSTYD! Caly czas zagladam z nadzieją na relacje ze spotkania!
kejsii - 21-08-2010, 09:00

Dziewczyny to co dziś ta 13 czy która w końcu a może byście tak na 14 dały sie naciągnąć bo ja jeszcze dziecko muszę wydelegować do babci :)

[ Dodano: Sob 21 Sie, 2010 ]
A jaka piekną pogodę wymodliły nasze psiaki :D

[ Dodano: Sob 21 Sie, 2010 ]
oki widze że już nikt tu nie zagląda w takim układzie będziemy na 13 w ogrodzie botanicznym czekamy na tym parkingu co ktos wkleił zdjęcia

orlosia - 21-08-2010, 17:56

Na razie mała porcja zdjęć z dzisiejszego spotkania które w końcu udało nam się zorganizować brawoo dla nas :*

czyje to laby? :)

Wyderki :P

Przyłapany :D
:beated:

psiara2101 - 21-08-2010, 17:59

Wielkie dzięki za spotkanko, było cudnie ;*

ooo, pierwsze fotki, ten przyłapany to rozumiem Fado w tle :-P

orlosia - 21-08-2010, 18:33

psiara2101, dla nas jak i Rubena również tym bardziej ze jeszcze sie nie bawił z taka 'chmara' słodkich :* psiaków.

A ja czekam grzecznie na dalsze zdjecie bo moje sa kiepskiej jakosc tu na forum :doubt:

psiara2101 - 21-08-2010, 18:36

moje zdjęcia będą, ale trochę cierpliwości :-P zrobiłam chyba 400, więc muszę to najpierw uporządkować :-P
SzySzka - 21-08-2010, 19:24

Ja mam zdjęcie jak Bruno w wodzie też Pesie dopada hahahah :DDDDDDDDDDDD

Ja wrzucę jutro - bo zaraz spadam na urodziny kolegi :)

laurciusia22 - 21-08-2010, 20:05

Szkoda ze nas tam nie bylo napewno bylo super a to ostatnie zdjecie mhhhhhh taka byla impreza heh :-P :-P :-P :-P :-P
kejsii - 21-08-2010, 20:46

No tak już sobie wyobrażam te zdjęcia :-P Bruno pewnie tylko w jednej pozie :D :D
A tak poważnie to mam nadzieję że Pestka wybaczy Brunowi te szczeniackie zaloty :-P

Fajne było was poznać :haha:

psiara2101 - 21-08-2010, 21:34

kejsii napisał/a:
Bruno pewnie tylko w jednej pozie

oj, ja myślę, że przy tylu moich zdjęciach, to nie będzie tylko w jednej pozie :-P

[ Dodano: Nie 22 Sie, 2010 ]
SzySzka, a gdzie te obiecane dzisiaj foty? :haha:

ode mnie na razie tyle, reszta czeka na ogarnięcie ;D

orlosia - 22-08-2010, 22:04

kurcze a juz myslałam ze beda jakies nowe foty... :D
SzySzka - 22-08-2010, 22:54

kejsii,

Wybaczy, wybaczy. Najlepsze jest to, że pojechaliśmy do teściowej od razu po spotkaniu no i tam jest jamnik Hektor i co było ... identyczna sytuacja, Hektor próbował Pesię "zapłodnić" - fakt, że nie dosięgał, ale ciągle ją podlizywał :<< Musieliśmy go wywalić na ogródek, a z Pestka w domu siedzieć. Hektor oczywiście symfonie takie dawał pod drzwiami, że ho ho ho :DDD Dodam, że Hektor nigdy tak do Peśki nie robił :)

Patrzyłam - nic jej tam nie leci, a leży taka osowiała, jakaś taka zamyślona. Michał się śmieje, że może zakochała się w Brunie hahaha :DDDDDDDDD Coś mi się wydaje, że ta jej kobiecość zbliża się coraz to większymi krokami.

psiara2101,

Od godziny 18 próbowałam się zalogować, ciągle forum mi nie działało. Foteczki tutaj:

http://picasaweb.google.com/SzziSzz

Niestety mało - też się zdziwiłam, że AŻ TAK MAŁO :D Mojemu fotografowi chyba się nie chciało - dostał już w ucho :)

No i na koniec - dzięki za spotkanie. Mam nadzieję, że następnym razem będziemy mieli więcej czasu... to do następnego :)

psiara2101 - 23-08-2010, 20:40

no, ja też miałam problem z zalogowaniem.

słynny skok :haha:

a ja tyle sobie robię z waszych karnych jeżyków i wykładów :D

orlosia - 23-08-2010, 20:55

, SzySzka, dziekuje za zdjecia :*
psiara2101, niesamowita jakosc zakochałam sie w twoim aparacie :D tylko szkoda ze na ostatnich zdjeiach Rubcia nie ma :) :*

psiara2101 - 23-08-2010, 21:01

orlosia12, będzie, będzie :haha: może jutro uda mi się wszystkie zdjęcia wrzucić do galerii :)
SzySzka - 24-08-2010, 08:08

A gdzie Pesiosławy zdjęcie? :(( Na wszystkich rozmazana...moja biegaczka :D
kejsii - 24-08-2010, 14:27

:D :D Ale się uśmiałam oglądając te zdjęcia :D
Bruno i karny jeżyk najlepsze no i skok też fajnie wyszedł ;D

psiara2101 - 24-08-2010, 16:17

jakie zazdrosne :D będzie i Ruben, i Pesia :haha:

Ruben:

Pestka:

babskie pogaduchy :haha:

Pestka i Ruben:

Pestka i Fado:

Bruno i Pestka, jak się ładnie bronimy :D

Bruno

Fado, w końcu on też tam był :haha:

orlosia - 24-08-2010, 16:20

mam mamy problem :D

czyj to pies :D
to Ruben czy Pestka?

psiara2101 - 24-08-2010, 16:25

Pestka :haha: tak przynajmniej mi się wydaje :D
orlosia - 24-08-2010, 16:27

psiara2101, ale ze mnie wyrodna wascicielka :(
nie potrafie wasnego psa na zdjeciu rozpoznac hahah

psiara2101 - 24-08-2010, 16:39

orlosia12, oj, daj spokój, zaraz wyrodna :D

kurde, zaczęłam kombinować i nie mogę poprzedniego posta edytować ]:)
no, to jeszcze raz

Pestka:

babskie pogaduchy :haha:

Pestka i Ruben:

Pestka i Fado:

Bruno i Pestka, jak się Pestka ładnie broni :D

Bruno

Fado, w końcu on też tam był :haha:

[ Dodano: Wto 24 Sie, 2010 ]
orlosia12, chyba się pomyliłam z tym zdjęciem, to jednak Ruben. Więc nie jesteś wyrodną właścicielką :)

SzySzka - 24-08-2010, 20:55

orlosia12,

To zdjęcie z języczkiem to Twój Rubenik :)

psiara2101,
Śliczne foteczki :DD

To na kiedy te kolejne spotkanie? Kiedy ta wystawa ma być?

[ Dodano: Wto 24 Sie, 2010 ]
Ej kurczę, tak się przyglądam i nie wiem czy nie Pestka przed kąpielą. Bo ja je szelki zmieniłam na obroże czerwoną i jak mnie oczy nie mylą jest tam na zdjęciu obroża na kleszcze, a pod nią obroża czerwona, więc to chyba Pestka. Obroże na kleszcze zdjęłam jej dopiero jak już weszła do wody. To zdjęcie wykonane było chyba przed kąpaniem pierwszym.

psiara2101 - 24-08-2010, 21:06

zgadza się, dobrze się poprawiłam :) pomyliłam 2 zdjęcia, Pestka jest tutaj:

oj, chyba muszę dać sobie spokój z tymi zdjęciami, wszystkie psy mi się zaczęły mylić :-P

kejsii - 24-08-2010, 21:25

psiara2101 napisał/a:
zgadza się, dobrze się poprawiłam :) pomyliłam 2 zdjęcia, Pestka jest tutaj:
Obrazek
oj, chyba muszę dać sobie spokój z tymi zdjęciami, wszystkie psy mi się zaczęły mylić :-P

:D Dlatego Bruno byl specjalnie oznaczony niebieską chustą :-P

laurciusia22 - 24-08-2010, 21:37

Swietne zdjecia moze kiedys i my sie zalapiemy na takie spotkanko :)
psiara2101 - 24-08-2010, 21:44

no, nareszcie uporałam się ze zdjęciami :haha: tutaj są wszystkie:
http://s557.photobucket.c...%20labradorkow/
teraz to już sami szukajcie swoje biszkopty, ja już nie mam siły ;D
powiem wam, że brakuje mi wspólnego zdjęcia :shy: następnym razem :haha:
A wystawa jest 12 września, tylko musimy się zastanowić czy warto, bo w sumie wchodzi w grę tylko godzina popołudniowa czyli dopiero 16-17 i nie wiem, czy jest sens. Ale to jak wam pasuje, ja i tak będę bez Fado, bo muszę być do końca wystawy i na pewno nie będę miała jak go dowieźć, więc jak chcecie, i tak chętnie się spotkam i pogadam :haha:

orlosia - 24-08-2010, 22:18

psiara2101, ja prawdopodobnie we wrzesniu wyjerzdzam do Holandii :bad:
SzySzka - 25-08-2010, 08:36

Ja zostaje do grudnia - później mnie już nie będzie. A jak prędzej dostane wyniki Pestki (bo 29 października ma pobieraną krew), to nawet prędzej wyjeżdżam z nią, więc jak coś ja się piszę tak do grudnia. Później to ja będę przelotem z Pesiosławą w PL, ale będę do dyspozycji, bo nie wiem czy koleżanki i kolegów Pesia będzie tam miała jakiś ;///
psiara2101 - 25-08-2010, 12:20

orlosia12, to ja Cię ściągam do Zielonej na spacerek :D a co Ty tam w tej Holandii będziesz robić? :)

Ostatnio jak szłam na amfiteatr znalazłam super miejsce przeznaczone na ognisko, z ławkami i stołami do jedzenia, zadaszone, byłoby gdzie psy zapiąć, żeby spokojnie zjeść :) co prawda na samo ognisko trzeba mieć pozwolenie, ale miejsce do zjedzenia fajne, więc jak się spotkamy na dłużej niż ostatnio, będzie gdzie usiąść, a ze stawów jest niedaleko :haha:

orlosia - 04-09-2010, 23:16

narazie czekam na wyjazd takze 12.9 moze beede w polsce a jak tak to spotkanieee :d
SzySzka - 06-09-2010, 14:00

psiara2101,

Mogę wejść na wystawę z Pechą? Chciałam zabrać mamę, Pechę i byśmy sobie poszły. Jeszcze jedna sprawa, masz jakieś już zgłoszenia z grupy VIII? Chciałabym się dowiedzieć o pewnego psiaka czy będzie...a jeszcze nie ma listy na stronie ZKwP.

kejsii - 06-09-2010, 16:59

SzySzka napisał/a:
psiara2101,

Mogę wejść na wystawę z Pechą? Chciałam zabrać mamę, Pechę i byśmy sobie poszły. Jeszcze jedna sprawa, masz jakieś już zgłoszenia z grupy VIII? Chciałabym się dowiedzieć o pewnego psiaka czy będzie...a jeszcze nie ma listy na stronie ZKwP.

Spokojnie możesz wejść z Pestką jak na halę wpuszczali z psami to tutaj tym bardziej :)
My też będziemy ;D

psiara2101 - 06-09-2010, 17:01

SzySzka, jasne, że możesz :) mam wszystkie psy zgłoszone na wystawę, a o jakiego psiaka chodzi?
SzySzka - 06-09-2010, 20:17

psiara2101,

No to będę...

Deryl Black Fire - będzie?

psiara2101 - 06-09-2010, 20:46

nie będzie
AnTrOpKa - 07-09-2010, 00:00

Super foty :greedy: i gratuluję Wam, że w końcu do spotkania doszło :P
kaha - 07-09-2010, 09:50

fotki ze spotkania sa swietne... zabawa na calego
SzySzka - 07-09-2010, 10:48

Lubuscy właściciele czworonogów - ciepłe kurtki z kapturami, swetry i butki nieprzemakalne. Ja już przeziębiona, w pracy ledwo co siedzę, moja cała rodzinka chora :D Byłam w aptece po Theraflu to się śmiała Pani z apteki, że ludzie na potęgę przychodzą - bo są pochorowani. Trzymajmy się ciepło! :)
psiara2101 - 07-09-2010, 16:10

SzySzka napisał/a:
Lubuscy właściciele czworonogów - ciepłe kurtki z kapturami, swetry i butki nieprzemakalne.

a już myślałam, że apelujesz o kolejne spotkanko :-P

SzySzka - 09-09-2010, 19:39

psiara2101,

A z miłą chęcią :) Na razie to ja na L4 w domu, ale wykuruję się do niedzieli, już mamę namówiłam i sobie pójdziemy - ot co! :)

A na którą to? I w Drzonkowie?

psiara2101 - 09-09-2010, 21:44

wystawa zaczyna się o 10, nie, na Chynowie na strzelnicy :)
kejsii - 11-09-2010, 20:23

A to jest to samo miejsce co w zeszłym roku tak??
My bedziemy na 100% po śniadanku w samochód i myślę że na 11 będziemy

psiara2101 - 11-09-2010, 20:45

wrześniowa wystawa jest zawsze w tym samym miejscu :)
to liczę, że się spotkamy, ja będę trochę biegać między ringiem labów, belgów i zawodami obedience :)

AnIeLa - 11-09-2010, 21:51

Ale wam zazdroszczę możliwości bycia na wystawie. Mnie już 3 w tym roku omija najpierw Drzonków, później Głogów teraz Zielona :(
SzySzka - 17-09-2010, 10:49

Szukam hotelu dla zwierząt, czy któraś z Was mogłaby mi coś polecić?

Niestety, ale mam taką sytuację, że w tym okresie u rodziców nawet nie mogę zostawić, bo druga suka z Pestką przez 8 h dawałyby czadu w mieszkaniu rodziców, Dwójka tak nie bardzo trawi Pechę, ma swoje odpały :< Teściowa w ogóle się nie zgadza, a ma duży dom z ogródkiem ;/ Ale bawi do południa dziecko mojego M brata, no i za dużo ...niby na głowie.

Chyba, żeby ktoś chciał zamieszkać u mnie haha :D Tylko akurat też, nie mam takiej osoby kochającej i zaufanej do zwierząt (oprócz rodziców) ;/. Jeden właściciel Dobka ode mnie z osiedla taki młody chłopak się zaoferował, ale kurczę...ja człowieka znam tylko ze spacerów z psami. Chyba bardziej bym się nie bała oddać do hoteliku.

Znalazłam coś takiego: http://www.psiasfora.pl/

Z tego co pamiętam (na 99%, choć może się mylę) ten Pan na ostatniej wystawie w ZG występował, ze swoją dobką w OBI. Prowadzą szkółkę...ładne zdjęcia boksów, wydaję mi się, że nie leją tam psów. Co wy na to?

Aga,

Ty znasz szkółki, byłaś też na tej wystawie...może znasz tego Pana i jego całą działalność?

Znalazłam jeszcze to:

http://www.ludareva.com/hotel.html

Może coś innego znacie? Chciałam ją oddać na tydzień...w październiku jakoś.

[ Dodano: Pią 17 Wrz, 2010 ]
Poprawka na dwa tyg :< Bo muszę wziąć co najmniej 10 dni pracujących urlopu w pracy :<

BEATRIXX - 17-09-2010, 21:39

hm szyszka a kiedy masz ten urlop? bo tak pomyslalam ze może z moja Hercia by sie zgodziły
psiara2101 - 18-09-2010, 11:24

Myślę, że psia sfora będzie dobrym pomysłem, tak startowali na obi. Ostatnio byli ze szczeniętami na przeglądzie, bardzo fajne, zadbane. Sama widziałaś jak pies pracuje na zawodach, chociaż oni bardziej się IPO zajmują. W samym szkoleniu sportowym do IPO i Obi podejrzewam, że używają trochę awersji, ale nie przekłada się to na traktowanie psów. No i przede wszystkim mają tam super warunki. A ludzie sympatyczni, konkretni. tego dugiego hotelu kompletnie nie znam, ale sądząc po zdjęciach to rewelacji nie ma.
Czyli dobrze mi się wydawało, że Cię widziałam na wystawie, :haha: byłam trochę zakręcona i chora i nie byłam pewna :shy:

SzySzka - 18-09-2010, 14:08

BEATRIXX,

W październiku dokładnie jeszcze nie wiem który tydzień, bo muszę wyjechać do Norwegii (pozałatwiać sprawy). Na pewno na 29 października muszę być w PL bo badania Pestusia będzie miała robione. Moi rodzice by się zaopiekowali, ale mama podjęła pracę, a nie mogę zostawić ich samych na 8h u rodziców. Teraz jak jestem na weekendy to już mnie głowa boli :( Dwójka to taka mała egoistka, wszystko jest jej i ciągle na nią z kłami leci i goni :< A Pestka szczeka na nią - to dosłownie świra można dostać w domu-sąsiedzi już się patrzą krzywo na moją mamę :<<
U mnie w domu to Pesia sobie siedzi po 8h sama jak w pracy jestem...nie ma problemu, tylko nie mam kogo do siebie nawet wziąć, koleżanki moje zaufane są "antypsowe", więc nie zamieszkają u mnie :(

psiara2101,

Ja też byłam chora :D Cała spocona później biegałam :) Pesia się biedna bała na początku bo tyle psów, ogonek miała podkulony, ale później już troszkę się rozluźniła :)

Lecę na grzyby z dwoma sukami :D Znowu z 4 h będziemy chodzić, a później spać będą jak zabite :D

psiara2101 - 12-10-2010, 17:19

Hej, może jakieś spotkanko? Taka ładna jesienna pogoda :haha:
SzySzka, i jak zdecydowałaś co z Pestką?

SzySzka - 13-10-2010, 08:32

psiara2101,

Moja koleżanka zamieszka u mnie w mieszkaniu. Ja jadę 23.10 i wracam 6.11. Muszę ją przeszkolić, bo ona nigdy psa nie miała, a jak głaszcze to tak jakby nie chciała dotknąć hahah :DDDD Boi się ogólnie psów... ale Pesia ją zna. Na weekendy będzie u rodziców. Mimo, że też wynikło szczęście (dla mnie) w nieszczęściu (dla mojego brata), że stracił pracę ;/ W domu będzie w tyg, więc jakby Gosia nie dawała sobie rady, to podjedzie mój brat po Pesie. Wydaje mi się, że lepiej będzie dla niej jak zostanie w domu u mnie, bo jednak będzie u siebie, Gosia też pracuje tak jak ja, będzie musiała zostawać sama...ona przyzwyczajona, więc da radę.

Ostatnio Dwójka z Pestką się pogryzły ;<<< Tzn. Pestka już sobie nie dała, bo ta ciągle na nią warczała itp itd. Nawet zabawki Pestce zabierała jej własne. Jak dałam dwa kongi to Dwójka oczywiście dwa zagarnęła, nic nie dawało zamykanie Dwójki za złe zachowanie w pokojach. Na dworze to goni za nią z kłami wywieszonymi i nieraz Pestka zapiszczy bo ta ją zachaczy (moja mama to nazywa: jakby goniła owce na pastwisku).

No i ostatnio miarka się przebrała, bo byłam na Przylepie na lotnisku na wybiegu z dwoma i były takie wstążeczki, miałam dwie w ręce, bawiłam się w przeciąganie z dwoma. Dwójka zabrała Pestce... Pestka chciała zabrać ... podchodziła z sygnałami uspokajającymi, kładła się na ziemi przed nią - Dwójka ciągle warczała. Jak już podeszła blisko ta się na nią z zębami rzuciła i Pesia dłużna nie była :<<< Pewnie się Pesia już wkurzyła, bo ile można ...

Aż nam szkoda Pesi, bo zawsze z uszkami podkulonymi podchodzi, a ta ciągle na nią warczy wariatka mała :< Zabawki wszystkie jej zabiera :( Nawet jej własne i nie daje. Jak się zbliża Pestka do kanapy, a hrabinia Dwójka jest na niej to też na nią warczy i goni, na dwór jak jestem u rodziców na week, to muszę osobno wychodzić - raz z jedną, raz z drugą.

Będę się starać unikać kontaktu teraz z nimi dwoma ... bo pierwszy raz się sytuacja taka zdarzyła, ale wiedziałam, że prędzej czy później ona nastąpi.

A co do spotkanka - to ja mogę, ale po 6.11. Mam całe tygodnie już zaplanowane przed wyjazdem :<

[ Dodano: Czw 18 Lis, 2010 ]
Może jakieś spotkanie? Moja już skończyła cieczkę...nawet urosła więcej :D

psiara2101 - 28-11-2010, 21:57

Co tu tak cicho? chyba czas najwyższy na II spotkanko lubuskich labradorków :haha:
SzySzka - 29-11-2010, 11:38

No 18 listopada już pisałam o tym :D

To co? Może Amfi w śniegu?

psiara2101 - 29-11-2010, 19:14

A rzeczywiście :) jestem jak najbardziej za, niedługo powinna się pogoda się ustabilizować :)
SzySzka - 03-12-2010, 10:58

Ja mam czas do świąt - 29 wyjeżdżamy z Pesiosławą do Norwegii - później rzadko będziemy z nią w PL.
psiara2101 - 03-12-2010, 21:55

To może tak wstępnie 11 w sobotę?
orlosia - 04-12-2010, 13:42

uuu ja 11 akurat mam urodziny wiec wątpie ze dojade :(
psiara2101 - 04-12-2010, 19:19

to inny termin? zaproponujcie coś :) nas tylko tak mało będzie?
orlosia - 04-12-2010, 22:55

nie ja bede na 99,9% w gotowści chodź nie ukrywam dużo od pogody zależeć bedzie alee mysle ze 16-22 to dobry termin
psiara2101 - 05-12-2010, 16:49

orlosia12, rozumiem, że jak 11 urodziny to 12 też nie wchodzi w grę :D :-P
może 18 lub 19? zawsze to lepiej przed południem, później to już szybko ciemno :)

orlosia - 05-12-2010, 20:10

psiara2101, hahah nie no w tym roku bedzie spokojnie... bo to juz 20 :(
12 no oczywiscie moze być jak najbardziej my też wolelibysmy przed południem po ciemku Rubenowi łatwiej sie schowac na dworze :D

psiara2101 - 05-12-2010, 20:19

orlosia12 napisał/a:
bo to juz 20 :(

no daj spokój! Gadasz jak babcia, której bliżej do grobu niż do życia :-P ja tam się cieszę, że w styczniu mam 19, bliżej do wyprowadzki z domu :-P

czyli z teoretycznych terminów mamy: 12, 18, 19. Decydujcie :)
pisać do Irminy? gdzie się spotykamy? proponuję Przylep albo Drzonków :) na otwartej przestrzeni będą lepsze zdjęcia a psy i tak kąpać się nie będą :)

SzySzka - 06-12-2010, 15:39

Ja jestem za 12 :D Bo w pt (10,17) będę się "odprężać" więc raczej nie wstanę w sobotę w miarę szybko :D Może też być 19 - byle nie sobota :) I od 17 do 29 mam urlop już, więc w tyg też mi pasuje. Tylko po świętach już nie bardzo, bo muszę opuścić mieszkanie i swoje graty przeprowadzić, więc marnie z czasem.

Do miejsca się dostosujemy z Pesiosławą. Jej to całkowicie obojętne...byle by był śnieg i ktoś do poganiania :)

psiara2101 - 08-12-2010, 21:26

To jak kiedy w końcu? Jak będzie ładna pogoda to 12? orlosia12, będzie pasowało?
orlosia - 08-12-2010, 21:37

psiara2101, jak bedzie ładna pogoda ja sie pisze na 12 ;)
psiara2101 - 08-12-2010, 21:40

ok :) przylep lotnisko? psy się wybiegają ;) pisać do Irminy?
orlosia - 08-12-2010, 22:39

psiara2101, myślałam o amfiteatrze
SzySzka - 09-12-2010, 13:13

To 12 (jak ładna pogoda) ja na lotnisku jestem co niedziele z Pestką, myślę że lepiej chyba by była Amfi. W tamtym tyg ledwo co tam autem wjechałam (śniegu po pas) i strasznie wiało ze względu na otwartą przestrzeń. Ja wjeżdżam od strony Czarkowa i jestem z tej strony bardziej dzikiej (od kanałów "smrodki" strony). Musiałam się zaszyć w las bo o mało co mi głowy nie wywiało.
psiara2101 - 09-12-2010, 13:51

Aa, no dobra, nie pomyślałam, że będzie tam mocno wiać ;) ale to spotykamy się przy amfi czy tak jak ostatnio? ja jak na lotnisko to też od tej dzikiej strony :) o której?

[ Dodano: Pią 10 Gru, 2010 ]
Nikt się nie odzywa, więc może zbiórka tam gdzie ostatnio na 11 lub 11.30?

SzySzka - 11-12-2010, 14:26

Może z przodu? Od głównego wejścia?
psiara2101 - 11-12-2010, 14:37

Głównego wejścia czego? Amfi? Coś się dogadać nie możemy :D Godzina 11.30?

[ Dodano: Sob 11 Gru, 2010 ]
Możliwe, że będzie jeszcze 1 labradorek :)

AnIeLa - 11-12-2010, 15:01

Spotkanko jest jutro ? Może uda nam się przyjechać jak TŻ nie będzie za bardzo zmęczony po pracy.
psiara2101 - 11-12-2010, 18:10

AnIeLa, tak :) nie ma może, przyjedźcie :) liczyłam, że dotrzesz do tego tematu na naszym nowym forum ;)
Słuchajcie, muszę napisać znajomej z labradorką o której się spotykamy. Więc 11.30?

SzySzka - 11-12-2010, 18:34

12? :D

I główne wejście Amfi.

psiara2101 - 11-12-2010, 19:01

dobra 12, ale parking przy amfi, będzie najprościej się znaleźć :D
SzySzka - 11-12-2010, 20:02

Okej! Będziemy. Modlę się, aby "szklanki" nie było rano...
psiara2101 - 11-12-2010, 20:07

A ja żeby była ładna pogoda bo chcę zdjęcia porobić :D hurra, nareszcie się umówili do końca :D
AnIeLa - 11-12-2010, 20:49

to ja żeby TŻ był w miarę przytomny :P
SzySzka - 12-12-2010, 11:01

Ejjj pada deszcz... idziemy?
psiara2101 - 12-12-2010, 11:07

idziemy! przestało padać :D
SzySzka - 12-12-2010, 14:02

No i po... szkoda, że krótko, ale z nosa mi tak leciało i kalosze nie pomogły przed przemoczonymi butami.

Aga czekam na fotki :D

psiara2101 - 12-12-2010, 14:49

Ale było miło i psy się wybiegały :) początkowo nie czułam, ale miałam całe buty przemoczone :D
fotki będą tylko je trochę ogarnę :haha:

[ Dodano: Nie 12 Gru, 2010 ]
Tak na początek kilka fotek :) na spacerku byłi Pestka, Luka i Fado, w międzyczasie jeszcze jedna czarna sunia, ale poszła gdzie indziej :)
Pestka

Luka

Fado

zbiorowe powitanie bałwana ;)

SzySzka - 20-12-2010, 14:54

Haha, a ja nie odwiedzałam wątku, tylko patrzyłam na temat z głównego MENU i myślę - nie ma nowej wiadomości to nie ma fotek. Teraz już się zirytowałam czekaniem i chciałam Ci napisać - No Kurde Aga dawaj te fotki, tydzień minął :D Hahah Wchodzę i patrze, że dodane tego samego dnia co spotkanie :< <lol>

Maasakra. Foteczki cudne - ale tak jakoś ich maławo :D Nie masz zdjęcia jak Pesia trzyma kuraka? :D

psiara2101 - 20-12-2010, 17:09

Tak myślałam, że nie widziałaś :)
będzie więcej, będzie :) z kurakiem też są ;D tylko parę dni nie miałam komputera bo mi system padł i trochę się to opóźniło :)

divai - 26-12-2010, 17:18

Witam drogie Panie i Panów ;)

Czytam i czytam i czytam już, któreś kolei forum i w końcu natrafiłam na w miarę dużą grupę z lubuskiego.

Oglądnęłam zdjęcia, macie świetne spotkania.
Mam nadzieję, że będę mogła i miała okazję wpaść na jedno z takich spotów.

Pozdrawiam !

SzySzka - 26-12-2010, 18:25

divai,

Witam kolejnego lubuskiego labcia :)

divai - 27-12-2010, 22:41

Planujecie coś w najbliższym czasie ? ;)

Jak tak to kiedy i gdzie :)

Pozdrawiam
Iza

psiara2101 - 28-12-2010, 10:17

divai, myślę, że będziemy próbować po nowym roku :)

Hania, masz i kuraka :D

wszystkie zdjęcia obiecuję w czwartek, teraz znowu mnie nie ma w domu :)

SzySzka - 30-12-2010, 15:46

divai,

Mnie już niestety raczej nie będzie, może na święta Wielkanocne.

Aga,

Ale ślicznie sie prezetuje mała moja Perełka :D Dzieki z zdjęcia ;)

Pesia już Norweżka jest :D Podróż była okropnie długa 4h przez PL, 8h na promie i w sumie około 9h przez cała Szwecje. W domu zlądowaliśmy o 5 nad ranem :(
Peśka teraz wszystko wącha, poznaje nowy lasek obok domu, ma o wiele więcej miejsca niż miała, popiskuje, ale chyba źle jej nie będzie.

Pozdrawiamy!

divai - 05-01-2011, 21:39

I jak tam kochani coś planujecie ??

Tak w ogóle zastanawiam się czy odnajdziemy się wraz z Naną w Waszym towarzystwie.. ona ma straaaszne adhd jak wychodzi na dwór, a co dopiero jak widzi inne psy i ludzi....

skacze, turla się, piszczy, leży, podaje łapę i nie wiadomo co jeszcze... full opcja ! :D

Takie to młode i głupie,... czasem doprowadzam ją do pionu, a czasem ma taką szajbę, że nic nie pomaga jak złapanie jej bezpośrednio we własne ręce i przytrzymanie aby się uspokoiła.

Póki co nie pozwalam jej na chodzenie bez smyczy, bo goniła bym ją kolejne 5 kilometrów.

psiara2101 - 05-01-2011, 21:48

Na razie coś mało chętnych na spotkanko, trzeba poczekać aż się odezwą ;) aczkolwiek ja zawsze chętna na mniejszy spacerek :)
divai napisał/a:
skacze, turla się, piszczy, leży, podaje łapę i nie wiadomo co jeszcze... full opcja !

no cóż, labrador :D

biedni, wymęczeni podróżą, teraz zbierać siły i na spacery do lasku ;) a jak tam Pestka, przyzwyczaiła się już do nowego miejsca?

SzySzka - 06-01-2011, 13:11

psiara2101,

Wiesz... chyba nie bardzo ;/ Tak jak w ZG na małym mieszkanku 38m2 (i na tym były dwa pokoje), ogólnie małe mieszkanko - sobie radziła, dużo siedziała i spała, nie zawracała gitary :D Pies w domu był jakby go nie było. To teraz... tragedia jakaś :< Jak pierd*** za przeproszeniem lata :( Piszczy ciągle, nie zjada jedzenia... ;/ Głodzę ją zabieram miski, a ta i tak nie zjada. Tutaj mamy 60m2 z wielkim salonem połączonym z kuchnią + 2 sypialnie, do tego tarasu około 20m2 - gdzie na razie nie jest wypuszczana, bo od wczoraj mamy śniegu ogólnie w Norwegii po pachy ;D
Lata po domu, rzuca wszystkim co popadnie, dwie zabawki misie pluszowe rozszarpała na strzępy ;/ Sam puch lata ;/ Piszczy jak zostaje w domu, mimo, że ja jeszcze nie pracuje, ale muszę wyjść pozałatwiać sprawy urzędowe.

A na dworze jak chodziła i ignorowała ludzi, dzieci itp. To tutaj skacze na każdego, aż mi głupio ;( Ciągnie na smyczy jak opętana, załatwia swoje potrzeby z godzinę ;/ Łapie tropy za łosiami, bo las mamy jak otworzymy drzwi, ciągle wącha, niucha, prycha tarza się w śniegu. Już dwie piłki zgubiła do rzucania w śniegu hahaha :D Jak stoi przy oknie na wyjście na taras to na każdego szczeka kto przejdzie ;/

Normalnie 3 światy z nią ;/ Jakby była opętana...wydaje mi się, że jest znerwicowana. Chodzę z nią na flexi, bo leci do każdego, za biegaczami lata i tak powarkuje jakby, żeby się zatrzymali i podskakuje do rąk ;/ Nigdy tak nie robiła. Albo na biegówkach tutaj zasuwają to jak ich widzi muszę ja trzymać ..;[

orlosia - 06-01-2011, 16:05

divai, a gdzie dokładniej mieszkasz?

Słuchajcie ja jestem baaardzo chętna zawsze na spotkanie tylko nie mam niestety transportu bo nikomu nie chce sie za przeproszeniem dupy ruszyć w to zimno :(

psiara2101 - 06-01-2011, 16:34

SzySzka, daj jej trochę czasu, widać że niebardzo wie co się dzieje, nowy dom, nowe miejsce na spacery, musi przywyknąć, aczkolwiek wierzę, że jej zachowanie może być wkur***** :) próbowałaś z nią ćwiczyć wyciszanie się? Możesz np. jak siedzisz przy tv czy komputerze wziąć ją na smycz i kłaść, w końcu się wyluzuje, nie będzie miała wyjścia :) a feromony D.A.P.? działają lekko uspokajająco.

Teraz taka pogoda, że chyba szkoda się umawiać. Poczekajmy, może spadnie świeży śnieg i będzie przyjemniej :) orlosia12, coś wymyślimy ;)

divai - 06-01-2011, 23:34

orlosia12 Jestem z Czerwieńska, choć często gęsto w ZG gościmy u rodzinki..

Po Twoim profilu widzę, że Sulechów.. mam rację?

psiara2101 masz rację, że pogoda o kant d*py trzasnąć, u nas w Czerwieńsku to można by łyżwy założyć, zarówno na chodnikach jak i w lesie.. :doubt:

Cały śnieg stopniał i zamarzł :/ w dodatku Nanie się wiecznie łapy rozjeżdżają, co strasznie śmiesznie wygląda :D

Ponoć ma padać już niedługo... teraz niby odwilż jeszcze parę dni i znowu szaleństwo się zacznie... ahhh już widzę, jak odśnieżam i skrobię szyby w aucie ]:)

p.s. dobra kobietki koniec tego pisania... 23:41 pora spać, ale najpierw z małą na dwór skoczyć. Jak wychodzę późnym wieczorem z nią na małą toaletę to później całą noc mi wytrzymuje i jest czyściutko ! :)
Niech tylko jeszcze w dzień nauczy się, że siusiu w domu niewolno.. to będzie bomba !

orlosia - 07-01-2011, 13:32

divai, tak masz racje :)
a ja chyba sobie ponton kupie bo wszytko w wodzie :D
no to nie pozostaje nam nic innego jak czekac na ładniejsza pogode :)

divai - 12-04-2011, 18:18

Oj Oj widzę, że lubuskie umarło ;) !!
psiara2101 - 12-04-2011, 18:23

Trzeba ruszyć jakieś wiosenne spotkanko ;)
divai - 12-04-2011, 18:25

No fakt trzeba ;) od grudnia nic nie było ;) wypadało by się poznać w końcu ;)

p.s. a ja mam problem ostatnio z moją Naną :cring: je jak głupia a chuda jest strasznie... już nie wiem co na to poradzić :/ może taki okres wzrostu ma.. a później zacznie przybywać jej na wadze.. no cóż czas okaże

BEATRIXX - 12-04-2011, 21:58

spotkanko? KONIECZNIE!!!!
divai - 14-04-2011, 22:30

kiedy kiedy kiedy ? ;) rozumiem że w grę wchodzi weekend, mam nadzieję !

Podobno od tej soboty ma być ładna pogoda w końcu i ma się ocieplić.

psiara2101 - 21-05-2011, 12:20

Proponuję reaktywację lubuskich spacerków :haha:
rjakzaba - 22-06-2011, 21:09

Halo,halo żyjecie ? :-P
orlosia - 22-06-2011, 22:03

witamyy :)
baardzo chciałabym się spotkac nad wodą szaleństwom nie bylo by konca :)

rjakzaba - 22-06-2011, 22:06

To zapraszamy do Nowej Soli, nad Odrę :) Nasz Sander teraz,kiedy jest ciepło,często tam pływa. poza tym uwielbia zabawę z pieskami swojej rasy :D
orlosia - 22-06-2011, 23:21

zapraszamy my do zalewu W cigacicach http://www.zumi.pl/trasa....0S%C3%B3l&utf=1
no albo do zg co by było równo km :D

AnIeLa - 22-06-2011, 23:29

rjakzaba, a gdzie dokładnie nad Odrą? My do Lubieszowa jeździmy albo do Tarnawy. :)
superspoon - 23-06-2011, 10:30

Dołączam z moim maleństwem do grona lubuskich labolubnych. Planujecie jakieś spotkanie na te wakacje?
rjakzaba - 23-06-2011, 11:27

AnIeLa, Nad Odrą tam gdzie są zatoczki dla rybaków. Jest tam płytko przy brzegu ,bo Sander boi się jeszcze głębokiej wody :)

[ Dodano: 23-06-2011, 11:29 ]
orlosia12, Nie ma problemu, to trzeba ustalić miejsce i termin, taki który wszystkim będzie pasował :)

orlosia - 23-06-2011, 22:51

o widze że spore grono do nas dołącza, ja niestety narazie musze spasować jutro wam napisze cz\y Ruben w najbliższym czasie będzie mógł szaleć z psiakami
pisałam w innym temacie ma problemy z tylnimi łapami, robilismy przeswietlenia bioder wszystko ok, jutro jedziemy do wet. na przeswietlenie kregosłupa potem badania krwi... wiec czekamy ale mamy nadzieje ze bedzie mógł jechac :)

rjakzaba - 24-06-2011, 08:01

orlosia12, To trzymamy kciuki za jego zdrówko :)
divai - 24-06-2011, 17:19

witam witam, my też chętne !! Nana na pewno z ochotą pomoczyła by tyłeczek nad wodą :D

U mnie jedynie problem trochę z logistyką w najbliższym czasie tylko ZG wchodzi w rachubę, jak to się zmieni to dam znać !

orlosia12 - trzymamy kciuki, będzie dobrze !! ;*

rjakzaba - 24-06-2011, 17:21

divai, do ZG możemy dojechać,mamy blisko :) tylko jest tam jakieś miejsce,żeby psiaki poszalały ? :D
orlosia - 25-06-2011, 14:48

jest dobrze z Rubenem (jak narazie) więc na 50 % piszemy się na spotkanie :*
Ojjj wyszaleje się chłopak ze szczeniorkami :D

rjakzaba - 25-06-2011, 16:46

orlosia12, To super :) trzeba się dogadać gdzie i kiedy :-P
divai - 25-06-2011, 19:36

to kiedy dziewczyny proponujecie ? ;) i gdzie w ZG ? :-P
rjakzaba - 25-06-2011, 19:55

To zaproponujcie jakiś termin :) A w ZG jest jakieś miejsce żeby psiaki się wyszalały?
divai - 25-06-2011, 20:01

hmmm... tak myślę i myślę ;) wiem, że na amfiteatrze można poszaleć.

Choć dobrym miejscem może być lotnisko w przylepie ? nie sądzicie ?...

Nie wiem czy już poprzednicy w tym wątku się tam nie umawiali ;)

rjakzaba - 25-06-2011, 20:20

My niestety nie dysponujemy autem,więc w nie które miejsca nie dojedziemy :(
divai - 25-06-2011, 20:24

rjakzaba my co 5-6 tygodni jesteśmy u siostry mojego męża w Konradowie przed N.S. ;) jakbyśmy mieli jechać to dam znać... mogę zabrać małego szkodnika do soli aby pohasała :D
rjakzaba - 25-06-2011, 20:28

divai, Do Zielonej Góry możemy dojechać, od czego są pociągi ;) Ale jeżeli będziesz jechała to możesz dać znać, chętnie zorganizujemy psiakom spotkanie :)
divai - 25-06-2011, 20:30

pociągiem z psiną .. ? ;) oryginalnie.. ja bym się chyba nie zdecydowała... a to ze względu na córę - one dwie to wybuchowa mieszanka ;) heh
rjakzaba - 25-06-2011, 20:36

divai, hehe no tak :) Zresztą transport można załatwić jak się umówimy :) Sander bardzo lubi bawić się z labkami, szaleje jak opętany :D
orlosia - 25-06-2011, 22:23

divai, my jeździlismy Z Rubenem i autem, pociągiem, PKS, i MZK światowy pies :D
rjakzaba - 25-06-2011, 22:38

orlosia12, hahaha grunt to rozwijać psa :-P
divai - 26-06-2011, 09:19

No nieźle orlosia !! ja bym się naprawdę nie odważyła, bo nie zapanowałabym nad szkodnikami. One pojedynczo to urwanie głowy, ale we dwie to szaleństwo - najdurniejsze pomysły im do głowy wpadają :D :D
rjakzaba - 26-06-2011, 09:59

divai, nie dziwie się :D Naszemu czasami zdarza się mieć głupie pomysły na zabawę :-P Na szczęście nie tak często :D
superspoon - 04-07-2011, 23:22

do ZG z Gorzowa ciut daleko, a mój maluch strasznie się rozbestwia w samochodzie :P Może tak po środku ?
orlosia - 04-07-2011, 23:29

superspoon, Międzyrzecz Świebodzin?
SzySzka - 04-07-2011, 23:30

A może by tak spotkanko koniec sierpnia, albo od razu początek września? :D

Prawdopodobnie będę tak z Pestuchą w PL :) Jak coś ... jestem za.

superspoon - 05-07-2011, 10:50

O Międzyrzecz czy Świebodzin już bardziej pasują :) ale dobrze by było zebrać większą grupę
orlosia - 05-07-2011, 13:02

SzySzka, oo miło Ciebie widziec:) pewnie że Ruben na spotkanie z Pestką zawsze chętny :D
SzySzka - 05-07-2011, 14:10

Jak wszystko dobrze pójdzie to Pestusia będzie z końcem sierpnia do września bodajże 12, ale jeszcze nie wiadomo na 100% jaki termin, bo ciągle ustalamy urlopy. No a dwa... na pewno Pestusiolek będzie na święta i Sylwestra :D Więc macha łapką na spotkanka :D

Pozdrawiamy! :)

orlosia - 05-07-2011, 23:32

SzySzka, Rubeniś merda Ogonkiem :)
więc niecierpliwie czekamy
ale moze z pozostałymi wczesniej uda się zrobic?

AnIeLa - 06-07-2011, 10:17

Ja zapraszam chętnych do N.S. ;D
SzySzka - 06-07-2011, 12:53

Już wiem: od 22 sierpnia jest urlop więc ... 20 w sobotę prawdopodobnie wypłyniemy promem i zostaniemy do 5 września, tylko że ... na tydzień jedziemy do Grecji, ale Pesia będzie siedziec potulnie u mojej mamy w domku, a po powrocie 3 września weselicho kolegi ze studiów ;D

Jak coś na pewno wygospodaruje czasu trochę :) Na jakieś spotkanko ... <tak> <tak>

Wtedy to nawet mogę podjechać obojętnie gdzie ...

rjakzaba - 06-07-2011, 20:49

AnIeLa, tak tak,do NS zapraszamy :D
orlosia - 06-07-2011, 22:40

w razie konieczności mogę i do NS dojechać zobaczymy co na tą wycieczke powie chłopak z mama :D
no ale fajnie by było w ZG :P

rjakzaba - 07-07-2011, 08:47

orlosia12, Do ZG też możemy dojechać :) ze względu że nie mamy jeszcze auta to dla Nas problem jechać gdzieś dalej,bo będziemy uzależnieni od komunikacji.
Borówka - 17-07-2011, 23:15

Ja i Aron też jesteśmy chętni. Mieszkamy w Zielonej Górze, ale w weekendy często jesteśmy w Gorzowie. Dojazd to też żaden problem bo Aron lubi jeździć :) tylko musi chyba trochę podrosnąć bo ma dopiero 11 tyg
SzySzka - 01-08-2011, 21:09

Mi się planu pozmieniały, ale tak: 17 sierpnia lecę sama do PL, natomiast Pestka będzie 30 sierpnia w nocy, przyjedzie z moim Michałem.

A więc, spotkanko respektuję na: 31 sierpnia, 1-2 września, 5 września, oraz 14, 15 września.
Niestety weekendy mi odpadają bo 3, 4 września mam wesele kolegi, a 6 wyjeżdżamy na wczasy do Korfu, więc nas nie będzie, a Pesia będzie u rodziców.

Także ... jestem totalnie ZA! :D

Borówka - 31-08-2011, 13:02

Moja psinka trochę podrosła więc może uda się zorganizować jakieś spotkanie? :)
AnIeLa - 11-07-2012, 22:44

W piątek spotykamy się z Anią i Sanderem resocjalizacyjnie. Zapewne będziemy pływać nad Odrą. ;D
Borówka - 22-07-2012, 10:57

Chętnie byśmy dołączyli :)
orlosia - 22-07-2012, 14:09

piszcie piszcie jakies propozycje, z mojej strony to piątek w nastepnym tygodniu akurat mam wolne i pewnie bedzie ładna pogoda jedziemy nad odre w Cigacicach kto dołączy?
Teresa - 03-08-2012, 16:35

ja bym sie nie obrazila jakby bylo spotkanie w Gorzowie :D jestem bardzo za :haha:
nugatowa - 06-09-2012, 08:14

Ja bym była chętnie na jakieś spotkanie z naszymi pociechami, jednakże auta nie mam i nie wiem jakby ten mały szatan reagował w pociągu. Z drugiej strony nie chcę go stresować, jest jeszcze malutki :) . Dzisiaj ma równo 3 miesiące :) .
Borówka - 07-09-2012, 13:06

nugatowa, młody jest niech jeszcze za dużo nie szaleje. Super, że jest ktoś z dalszych, ale zawsze to okolic ;)
nugatowa - 07-09-2012, 18:15

Wiem, dlatego ja bym odczekała jeszcze trochę czasu, na taką wyprawę :)
Teresa - 09-09-2012, 17:25

my ostatnio mielismy spotkanie z Nerem od Superspoon :) nasze laby sie wyszalay a Nero sie tak zauroczyl moja Luna ze zapomnial o swojej dysplazji i biegal za nia jak mlody bog :D
mms - 17-09-2012, 11:02

Witam :haha:
Może ktos chciałby sie spotkać w przyszlą sobotę np. koło amfiteateu, albo koło "glinianek" na Cegielni? Syn idzie do szpitala i będę sie zajmować pieskiem, a że podgladam Was juz od dawna, a Sami bardzo towarzyski - to może dałoby radę ? :beated:

SzySzka - 01-10-2012, 16:55

Zielona Gora i okolice... kto chetny na spotkanie z Pesia od 21 grudnia do 5 stycznia?
Moge dojechac ... byleby Pesia mogla sobie pochasac...

orlosia - 01-10-2012, 21:15

mms, oj czemu tego nie widziałam wczesniej :(
SzySzka, no pewnie Ruben się zgłasza :D

buuterfly - 04-10-2012, 08:52

O tak tak my też chcemy się spotkać w Gorzowie :)
SzySzka gdzie mieszkasz dokładniej w Norwegii? Ja dopiero co stamtąd wróciłam.
Teresa kiedy się spotykamy? :-P

SzySzka - 04-10-2012, 15:44

buuterfly,

Ale my zielonogorzanie wiesz... tak ciezko nam z Wami - gorzowiakami :D Falubaz i te sprawy ...
Nie no zartuje oczywiscie, ja kibicka nie jestem zapalona.

A mieszkam w Ski, 20 km od Oslo :)

orlosia,

To sie dogadamy jeszcze co i jak i najwyzej wpadne do Sulechowa, jakby Wam nie pasowalo w ZG :)

AnIeLa - 04-10-2012, 15:45

SzySzka, jakbyś była chętna zapraszamy do Nowej Soli z Asiorowskim.
SzySzka - 04-10-2012, 16:07

AnIeLa,

A pewnie!

Teresa - 04-10-2012, 23:32

Nie no nie wierze.. ktos jeszcze jest z GW :D to moze w ta sobote?? ja jestem jak najbardziej za :)
buuterfly - 05-10-2012, 09:48

Hahah ja jestem za zdrową rywalizacją więc również do ZG nie pałam nienawiścią. Aczkolwiek obserwuję poczynania naszych panów ;D
Co do spotkania to od wtorku jestem dostępna. Jutro jedziemy na weekend za Barlinek do naszej pustelni :-P
Eeee to całkiem blisko Ciebie byłam w Norwegii. Bo my przebywaliśmy w okolicy Horten- Tonsberg :)

Teresa - 05-10-2012, 18:37

buuterfly no to jak bedziesz miala czas to dawaj cynka i mozna isc na spacer
orlosia - 05-10-2012, 21:56

SzySzka, ruben skamle mi na ucho że Pestke chce na "miche" kolacje zaprosić :greedy:

buuterfly, a ja pochodze z gorzowa :shy:

buuterfly - 09-10-2012, 13:00

Na pewno się odezwiemy. Na razie jesteśmy przeziębieni , ale może w sobotę? Tylko gdzie wam pasuje? I ciekawa jestem jak krzykniemy Luna , która przyjdzie :-P Na moją bym nie stawiała bo ma mnie w poważaniu :papa:

[ Dodano: 09-10-2012, 13:22 ]
Wstępne spotkanie...Nadchodząca sobota godz 11. Miejsce bliżej nieokreślone. Do dogadania na fb :-P

Teresa - 10-10-2012, 17:19

moja tez ma mnie gdzies gdy jakis pies sie z nia bawi :D co mnie bardzo wkurza :bad: ale mam taka mala pilke piszczaca i jak tylko nai pisne odrazu przybiega :-P
AniaK. - 11-10-2012, 21:25

hej,
ja mam 3 sunie laby chętne na spotkania, mieszkam w ok. Sulechowa ;D a pochodzę z Gorzowa. W niedzielę jadę z 2 maluchami do Gorzowa na wystawę :)
Jak będzie spotkanko to proszę o pw bo mogę zapomniec tu zajrzec :confused:

Teresa - 12-10-2012, 09:18

ehhh nas nie ma w ten weekend jedziemy na opolszczyzne :( ale moze z kim innym bedzie uda Ci sie spotkac :)

[ Dodano: 17-10-2012, 18:57 ]
dobra gorzowskie laby skupcie sie :D ja proponuje spotkanie w ta sobote, ktos chetny? :-P

Borówka - 05-12-2012, 20:19

AniaK., ja też pochodzę z GW, ale mieszkam na stałe w ZG :) zabierze ze sobą orlosia i będzie super :)
Teresa, buuterfly, W Gorzowie bywam na weekendy tak raz w miesiącu :)
SzySzka, mms, ja zapraszam za trasę północną, ale możemy też dojechać :)

buuterfly - 09-12-2012, 13:18

Ja będę mogła po 15tym się umówić na spacerowanie. Na razie nie ma mojego TZ a nie mam z kim malucha zostawić żeby godzinę biegać po polach. :(
Teresa - 09-12-2012, 16:34

to moze umowmy sie na 16 grudnia?? :) mam nadzieje ze bedzie wam pasowac :)
orlosia - 09-12-2012, 20:38

Borówka, byłam pewna że zostawiłam tutaj swój komentarz, ale jednak nie widzę go. mieszkamy tak blisko i ani razu nasze psiaki nie miały okazji się poznać. moze przyjedziecie do sulechowa?
Borówka - 10-12-2012, 17:46

orlosia, u mnie wchodzą w grę tylko weekendy, chyba że na miejscu - w Zielonej. Wracam z pracy po 16, potem domowe obowiązki itd. i jest wieczór :(
orlosia - 10-12-2012, 19:33

Borówka, to u mnie w sumie też szkoda że w piątek nie da rady, ja mogłabym przyjechać ale mama mi nie da auta bo już raz z siostrą jechałam i na moście w Cigacicach miałyśmy kolizje :confused:
SzySzka - 30-12-2012, 13:44

Haloooo...

Pesia czeka na spotkanko? Kto chce jak gdzie i kiedy?

Borówka - 30-12-2012, 14:39

SzySzka, jaki rejon ZG?
SzySzka - 30-12-2012, 16:21

Zastalowskie, Przylep - tak pomieszkuje teraz, ale z powodzeniem moge podjechac gdziekolwiek ...
Borówka - 30-12-2012, 16:31

Ja też Zastalowskie :) Do jutra po południu będę w Zielonej, potem wyjeżdżam. Tylko mój coś ostatnio mało towarzyski, szybko się nudzi :(