| |
forum.labradory.org
|
 |
Lejdis - Solarium
AnIeLa - 26-05-2013, 17:33 Temat postu: Solarium Prawdopodobnie wyda się to dziwne, ale chciałam poruszyć temat solarium.
Jako, że jeszcze nigdy w życiu nie byłam, a w tym roku nie dość, że zima długa to jeszcze słońce od miesiąca sobie ze mnie drwi i świeci w tygodniu gdy siedzę w murach za to w weekendy jest pochmurno i deszcze wpadłam na pomysł, że może skorzystam.
Mam pytanie do osób które chodziły. Jakie lepsze stojące czy leżące? Nie ukrywam, że leżące kojarzy mi się z trumną i trochę obawiam się w nim kłaść i jak często trzeba chodzić i na ile minut?
Mam nadzieję, że oprócz przyzwyczajenia skóry trochę pomoże mi też na rękę, która z dnia na dzień wygląda coraz gorzej i przeniosło się to po 4 latach na drugą Może trochę zasuszy.
Nulcia1 - 26-05-2013, 17:39
AnIeLa, Ja z racji tego , że mam ślub też zaczęłam chodzić byłam w sumie z 4-5 razy i jestem lekko opalona , w sumie tyle ile chciałam najwięcej byłam na 8 minut , jeśli chodzi o to , że kojarzy Ci się z trumną to nie ma obawy ja przynajmniej byłam na takim które nie zamyka się do końca (nie wiem czy w każdym tak jest bo mam małe doświadczenia ) jest radio i można ustawić sobie wiatraczki nie jest źle co nie zmienia faktu , że wole tradycyjne opalanie na słoneczku
Nikaaa - 26-05-2013, 17:40
| AnIeLa napisał/a: | | Mam pytanie do osób które chodziły. Jakie lepsze stojące czy leżące? Nie ukrywam, że leżące kojarzy mi się z trumną i trochę obawiam się w nim kłaść i jak często trzeba chodzić i na ile minut? | Ja lubię leżące, bo mnie relaksuje To kwestia gustu. Na stojącym generalnie łatwiej opalić np. pachy bo swobodnie możesz trzymać ręce w górze
Jeśli chodzi o długość i częstotliwość opalania to ja bym radziła zacząć od około 6 minut i zobaczyć jak zareguje skóra. Jeżeli wszystko będzie ok to wydłuż czas W sklepach (nawet w dużych marketach) można kupić kremy na solarium, które chronia skórę i "bronzują". Bo te w saszetkach dostepne na solarium są drogie i moim zdaniem nie opłaca się ich kupować Ja jak zaczęłam chodzić na solarium to poczatkowo chodziłam co 2-3 dni a jak skóa złapała taki kolor jak chciałam to chodze raz w tygodniu, żeby utrzymać opaleniznę
[ Dodano: 26-05-2013, 17:41 ]
| Nulcia1 napisał/a: | | ja przynajmniej byłam na takim które nie zamyka się do końca (nie wiem czy w każdym tak jest bo mam małe doświadczenia ) | Żadne nie zamyka sie do końca
AnIeLa jeśli masz obawy przed ciasnymi łóżkami poszukaj solarium na którym mają szerokie łóżka na których jest duzo miejsca i nie czujesz się ciasno zamknieta
AnIeLa - 26-05-2013, 17:44
| Nulcia1 napisał/a: | co nie zmienia faktu , że wole tradycyjne opalanie na słoneczku |
u mnie i z tym jest problem bo nie umiem się położyć i leżeć , nudzi mi się to chociaż jak kiedyś przysnęłam czytając książkę to po 15minutach Mama mnie obudziła żebym złaziła ze słońca- cała się spaliłam
| Nikaaa napisał/a: | | Jeśli chodzi o długość i częstotliwość opalania to ja bym radziła zacząć od około 6 minut i zobaczyć jak zareguje skóra. |
No tak myślałam właśnie o 5 minutach na początek. Może zapytam jakie mają lampy czy nowe czy stare w sumie w tym stojącym to chociaż potańcować bym mogła lekko, a tak się położę i zasnę i będzie wstyd
A kolejne pytanie laika tam trzeba coś samemu włączyć czy Pani mi wszystko ustawi ?
Nulcia1 - 26-05-2013, 17:47
| Nikaaa napisał/a: | | Żadne nie zamyka sie do końca |
tego nie wiedziałam
AnIeLa, ja też nie lubię leżeć na kocu zawsze opalam się grając w karty na leżaku albo w wodzie , chociaż jestem równomiernie opalona ale nie zależy mi
[ Dodano: 26-05-2013, 17:48 ]
| AnIeLa napisał/a: | | A kolejne pytanie laika tam trzeba coś samemu włączyć czy Pani mi wszystko ustawi |
włącza się START
Nikaaa - 26-05-2013, 17:51
| AnIeLa napisał/a: | | u mnie i z tym jest problem bo nie umiem się położyć i leżeć , nudzi mi się | Ja mam podobnie
| AnIeLa napisał/a: | | Może zapytam jakie mają lampy czy nowe czy stare w sumie w tym stojącym to chociaż potańcować bym mogła lekko, a tak się położę i zasnę i będzie wstyd | Zawsze mówią, że mają nowe A z tym potańcowaniem to dobry pomysł, szybciej Ci czas zleci
A co do obsługi to na 100% zostaniesz poinstruowana przez obsługę solarium Zazwyczaj poprostu włączasz przycisk START po położeniu się lub wejściu do stojącego. Czasami też dają 3 minuty na rozebranie się i wtedy łóżko włącza się automatycznie, ale jeśli wyrobisz się wcześniej to możesz włączyć sobie sama startem
Ja się przyznam, że lubię solarium I juz nie chodzi o samo opalanie a o to, że czuję się zrelaksowana i poprawia mi się humor (ponoć solarium sprzyja wytwarzaniu endorfin). Jest wręcz uzależniające..
Nulcia1 - 26-05-2013, 17:55
Nikaaa, a ja właśnie nie lubię zaraz mam przed oczami mojego znajomego który w wieku 23 lat miał zmarszczki jak stara babcia ale on był uzależniony i chodził prawie codziennie
Nikaaa - 26-05-2013, 18:04
| Nulcia1 napisał/a: | | zaraz mam przed oczami mojego znajomego który w wieku 23 lat miał zmarszczki jak stara babcia | O kurdę, to już musiał byc hardcore
Ja też nie lubię czegoś takiego, jak człowiek chodzi codziennie przez dłuższy okres czasu i właśnie wygląda 20 lat starzej.. Ja lubię solarium, ale bez przesady, chodzę aby utrzymać delikatną opaleniznę a nie wyglądać jak murzyn. Mam naturalnie jasną karnację i mam wrażenie, że lekko opalona skóra wygląda zdrowiej
Wklejałam juz to zdjęcie na forum, ale wklejam jeszcze raz bo jest najświeższe:
Chyba nie jestem pomarszczona
Też mam koleżankę, która ma co prawda 40 lat, ale wygląda jakby była zdrowo po 50-tce bo skóra jej się okropnie pomarszczyła, ale ona to chodzi prawie codziennie i to po 15-18 minut..
Wszystko jest zdrowe ale z umiarem
AnIeLa - 26-05-2013, 18:09
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
Chyba się wybiorę. Koleżanka mnie uświadomiła, że jak ona chodziła się opalać to się rozbierała do naga
Ja pewnie w stroju kąpielowym wyskoczę
Nikaaa - 26-05-2013, 18:12
AnIeLa, ja też się opalam całkiem nago Ale to dlatego, ze nienawidzę odbitych ramiączek itp Zreszta jak się opalam na słońcu to też staram się zakryć tylko to co niezbędne i ściągać ramiączka z reszta niech się opala
Nulcia1 - 26-05-2013, 18:15
| Nikaaa napisał/a: | | Wszystko jest zdrowe ale z umiarem |
no właśnie , wszystko jest dla ludzi ale z rozsądkiem Ty masz bardzo ładną opaleniznę
AnIeLa,
ja w majtkach tylko zostawałam , lepiej nie ryzykować bo nie wiadomo kto był przede mną
AnIeLa - 26-05-2013, 18:39
Ja mam schizy jakieś że na bank kamery są Z resztą w przebieralniach w sklepie też nie lubię mierzyć bluzek. Nigdy nie wiadomo dokąd sięga sklepowa kamera
Nikaaa - 26-05-2013, 19:15
| Nulcia1 napisał/a: | | Ty masz bardzo ładną opaleniznę | Dzieki, mam nadzieję, że nie wyglądam jak 90-letnia murzynka
| Nulcia1 napisał/a: | | ja w majtkach tylko zostawałam , lepiej nie ryzykować bo nie wiadomo kto był przede mną | Coś w tym jest chociaż mi sie w Polsce podoba to, że po kazdej osobie łóżka są dezynfekowane przez obsługę. Czego nie mozna powiedzieć o UK, bo tu jak sobie sama łózka nie wytrzeć to będziesz się opalać w cudzym pocie..... Dobrze, że chociaż stoją butelki z płynem antybakteryjnym i ręczniki papierowe bo bym się nie miała gdzie opalać
AnIeLa, a nawet jeśli są to co? Przez takie solarium przewalają sie całe stada dziewczyn i facetów, pomyśl sobie, że nie jesteś jedyna Zresztą, co Ci tam.. I tak Cię tam nie znają
Nulcia1 - 26-05-2013, 21:45
Nikaaa, właśnie jest bardzo naturalna -ładna , bo mi zawsze solarium kojarzyło się z pomarańczową opalenizną
Ewelina - 27-05-2013, 07:52
może i ja się wybiorę na solarium buzie, ręce i stopy mam opalone, ale co zresztą?
missy - 28-05-2013, 13:15
a próbowała któraś opalania natryskowego ? Dobra alternatywa dla tych co nie lubią tradycyjnego solarium Polecam szczególnie przed jakimis większymi uroczystościami jak ślub
FadGoś - 28-05-2013, 16:06
Ja tam lubię stojące a jak ma Fit stepera to już w ogóle bajka
AnIeLa, na początek to tak max 5 min co byś się nie spalila
| missy napisał/a: | | a próbowała któraś opalania natryskowego ? | ja osobiście nie , ale mam koleżankę ktora się skusiła i nie byla zadowolona . Podobno przy zmywaniu sie pojawiaja sie zacieki , a mnie osobiscie kolor tej opalenizny nie podobał
Rysia88 - 28-05-2013, 16:12
Ja wolę leżące - na stojącym byłam raz - strasznie się wynudziłam bo ja nie lubię stać na leżącym można się odprężyć
missy - 28-05-2013, 17:03
| FadGoś napisał/a: | | a jak ma Fit stepera to już w ogóle bajka |
a to takie wynalazki też są???
Milena - 28-05-2013, 17:07
| Nulcia1 napisał/a: | | lepiej nie ryzykować bo nie wiadomo kto był przede mną |
Dlatego pracownicy salonu zawsze powinni dezynfekować łóżka na oczach klientach. A jeśli tego nie robią to radzę się o to upomnieć
Pattina - 28-05-2013, 17:41
| missy napisał/a: | | a próbowała któraś opalania natryskowego | Tak ja byłam
Jestem po Kosmetologi i już się naoglądałam skutków po solarium i to zboczenie mi już zostało więc nie korzystam z solarium.
Na opalaniu natryskowym byłam raz i źle trafiłam, kolor był ok ale jakieś lipne pigmenty bo zmyły się po 1 myciu | Milena napisał/a: | A jeśli tego nie robią to radzę się o to upomnieć | Koniecznie! Moja znajoma złapała pięknego grzybka na solarium i niestety już dośc długo się z ustrojstwem męczy
Nulcia1 - 28-05-2013, 20:33
Milena, wiem , że dezynfekują ale to nie zmienia faktu , że jakoś mnie to brzydzi i nie ściągałbym majtek
FadGoś - 28-05-2013, 20:40
| Cytat: | | a to takie wynalazki też są??? | koło mnie w solarium taki wynalazek jest przyjemne z pożytecznym i czasami chodze tylko po to aby mi dupelke wytrzęsło
Milena - 29-05-2013, 11:18
Nulcia1, ja tylko tak ogółem o dezynfekcji bo czy ktoś ściąga majtki czy nie to już jego interes
Nulcia1 - 30-05-2013, 09:51
Milena, wiem wiem
Nikaaa - 31-05-2013, 20:42
| missy napisał/a: | | a próbowała któraś opalania natryskowego ? | Nie lubię pomarańczowej opalenizny A taka bez wątpienia jest po "spray tanie". No i to zmywanie.. Wydaje mi się, (podkreślam słowo "wydaje" bo nigdy nie próbowałam ), że efekt jest podobny jak po samoopalaczu - powstaja plamy i zacieki.
AnIeLa - 31-05-2013, 20:46
Jutro będzie ten dzień / chyba że wyjdzie słońce to pójdę na działkę / nastawiam się psychicznie
Nikaaa - 31-05-2013, 20:49
AnIeLa, trzymamy kciuki! Koniecznie zdaj relacje jak było
AnIeLa - 31-05-2013, 20:56
Nikaaa, śmiej się śmiej. Mi do śmiechu nie jest z wizją spalenia się tam
Karoola - 31-05-2013, 21:00
AnIeLa, od razu mam przed oczami wizje z durnych programów typu "śmierć na 1000 sposobów".... Zdaje się, że solarium też tam było
No, to powodzenia jutro!
Nikaaa - 31-05-2013, 21:01
AnIeLa, ja sie tylko szeroko usmiecham Nie no powaznie, nie śmieję się, ale jestem ciekawa czy Ci się spodoba bo jak widać nie każdy to lubi
Karoola - 31-05-2013, 21:06
Ja byłam raz, jako dziecko u cioci ale na jakieś dosłownie dwie minuty, tak żeby zobaczyć, jak to jest No i fajnie, ale od jakiegoś czasu jestem zagorzałą przeciwniczką UV i do solarium już nie pójdę.
nikolajewna - 31-05-2013, 21:19
a ja mam przed oczami film "Oszukać przeznaczenie 3"
Nikaaa - 31-05-2013, 21:20
nikolajewna, nie oglądałam więc nie wiem co tam się wydarzyło, ale wystarczy, że mam dziwnie ściśnięty żołądek latając samolotem po "Oszukać przeznaczenie 1"
nikolajewna - 31-05-2013, 21:37
Nikaaa, "Oszukać.." jest super. Szczególny ubaw miałam na piątce . Ponieważ AnIeLa, się wybiera na solarium, to ja daruję sobie wklejanie linka z tą sceną
Nikaaa - 10-06-2013, 06:32
AnIeLa, puk, puk! Zacięłaś się w tym solarium, że nic nie piszesz czy co? Jak było?
nata - 10-06-2013, 12:21
| Nikaaa napisał/a: | | Zacięłaś się w tym solarium, że nic nie piszesz czy co? |
albo tak jej się spodobało, że postanowiła stamtąd nie wychodzić
Ja czasami skorzystam z solarium, ale nieczęsto. Najczęściej na wielkie wyjścia Swego czasu solarium pomagało mi także przy problemach skórnych na rękach i udach, bo naświetlanie okazywało się zbawienne
AnIeLa - 11-06-2013, 16:23
| Nikaaa napisał/a: | Zacięłaś się w tym solarium, że nic nie piszesz czy co? Jak było? |
Nie byłam. Poczekam może sie opale naturalnie
Pikuś - 11-06-2013, 17:08
Potrzebuję być opalona na przyszłą sobotę, a na prawdziwe słońce nie mam co liczyć Chodzi mi o lekką opaleniznę, a nie o skwareczkę
Kiedy i na ile powinnam iść? Dodam, ze mam jasną karnację
Nikaaa - 11-06-2013, 22:29
Pikuś, po jednej wizycie efektów raczej nie ma, dobrze by było iść ze 2-3 razy. Ewentualnie dokupić za kilka zł jakieś bronzery czy przyśpieszacze opalania, wtedy efekt że będzie bardziej zadwalający I radziłabym zacząć od 5-6 min i zobaczyć jaka będzie reakcja skóry, jeśli nie będzie Cię nic piekło go następnym razem spróbuj minutkę dłużej
Ja na poprzednim wolnym siedziałam 4 dni na słońcu, od wschodu do zachodu więc pięknie się opaliłam na słoneczku Niestety przez najbliższe dni jak nie tygodnie będę skazana na solarium..
pasiconik - 11-06-2013, 22:46
Pikuś, nie wiem jak tam u was, ale ja w większości solariów spotykam się z zasadą, że zezwalają na opalanie osobom pełnoletnim, więc weź też pod uwagę taką ewentualność
Ja też zamierzam się wybrać na parę sesyjek, przez ten słoneczny zryw parę tygodni temu ładnie mnie słonko złapało, ale co z tego, jak już mi wszystko zeszło, a na naturalne opalanie przestałam już liczyć Nie znoszę być blada latem
Pikuś - 11-06-2013, 22:58
pasiconik, spokojnie jak na wojnie
nata - 17-06-2013, 21:21
| pasiconik napisał/a: | | Nie znoszę być blada latem |
Ja też...czuję się jak białas, bo mam jeszcze jasne włosy.
Dlatego dzisiaj zafundowałam sobie 8 minutek
|
|