forum.labradory.org

Lejdis - włosy :D

gwiazdka - 16-04-2009, 19:38
Temat postu: włosy :D
Hej pytanie do Pań... czy któraś miała kiedyś przedłużone włosy ???? ;P
zaradna - 16-04-2009, 21:25

gwiazdka, a planujesz przedłużać?
No ja nie miałam nigdy przedłużanych więc Ci nie powiem co i jak

gwiazdka - 16-04-2009, 21:55

Beatko jestem umówiona na jutro... nie wytrzymałam :D chcę mieć długie a szybko nie urosną...
zaradna - 16-04-2009, 22:00

gwiazdka, a czemuż to tak Cie naszło na długie nagle?
i dużo będziesz przedłuzała?
gadej no jak na spowiedzi

gwiazdka - 16-04-2009, 22:01

Beatko Ja zawszę chciałam mieć długie tylko nigdy nie doczekałam i szłam ściąć.. :D a i tak w ogóle to swoje włosy mam cieniutkie.. i tak jakoś Mnie naszło.. zawszę to jakaś zmiana a ja lubię zmiany ;) Będę miała aż do stanika... a więc to całkowita nowość dla mnie ;D
Szyszunia - 16-04-2009, 22:03

Anetka zależy jaką metodą chcesz przedłużać. Nie polecam zgrzewów, klejów itd (ja nie miałam, ale koleżanka z pracy miała robione i po "zdjęciu" tego cuda ta część włosów, gdzie były sztuczne zgrzewane jej po prostu wypała i miała na głowie łyse placki :-o
Ja kiedyś miałam na szwy, ale nie wiem czy w Polsce stosują tą metodę (robiłam tutaj u Afro frzjerki z Kenii 8) ) Niby ok, ale głowa mnie bolała non stop od tych szwów...

gwiazdka - 16-04-2009, 22:07

ma mi robić na ringi ..mówiła ,że to najbezpieczniejsze niby.. wiem jakie jest ryzyko ,że na pewno mi wypadnie trochę włosów.. miałam warkoczyki i tak samo po zdjęciu mi troszkę wypadło włosów.. ale tak mnie korci.. ,że nie mogę :D
Szyszunia - 16-04-2009, 22:13

Nie słyszałam nigdy o takiej metodzie, spróbuj! Wiem, jak to jest. :)
Po zdjęciu musiałam przejść "kuracje odwykową" włosów, bo była tragedia :beated:
Dodaj foty, jak już będziesz miała zrobione...
Aha, a włosy ludzkie 100% naturalne żebi Ci założyła, bo i tu zdarzają się oszustwa. Innej kumpeli fryzjerka powiedziała, że zakłada ludzkie włosy. Po wszystkim dziewczyna spojrzała na opakowanie i okazało się, że były sztuczne :( A te się szybko kołtunią (robią się jak w starych lalek barbie)

gwiazdka - 16-04-2009, 22:22

Szyszunia, powiedziała Mi ,że będą naturalne.. przed założeniem starannie je obejrzę..wiem jak wyglądają sentetyki bo miałam z takich robione warkoczyki... hym.. pewno ,że dodam fotki ;) .. najwyżej póżniej na łyso się obetnę :D
labradorka - 16-04-2009, 22:31

A ktos sobie kiedys prostowal wlosy na stale?:) bo ja mam grube... i sie kreca... faluja...kazdy w inna strone nosz grr utrapienie wieczne z nimi spedzam w lazience mnostwo czasu zeby to wyprostowac i wylewam pol odzywki/nabłyszczacza xd i i tak nie prostuje zawsze, bo sie niszcza... :(
Szyszunia - 16-04-2009, 22:40

labradorka, ja Ci raczej nie doradze, bo moje włosy są proste jak druty i cienkie jak pergamin ;]
labradorka - 16-04-2009, 22:54

Szyszunia, lepsze takie niz moje :-P przynajmniej mozesz je jakos szybko ulozyc, a ja.. xd
Szyszunia - 16-04-2009, 23:04

labradorka, oj nie wiem, czy takie znowu lepsze: zero objętości, bardzo delikatne i podatne na zniszczenia, a jak już uda mi się coś ułożyć, to żeby po godzinie jeszcze jako tako wyglądały, to muszę użyć chyba z tony lakieru do włosów ;]
gwiazdka - 17-04-2009, 08:58

Szyszunia, mam identyczny problem...a teraz jak Mi odrastają to sobie wyobraz... wez ułóż takie włosy ! to już niemowlak ma lepsze... masakra... dlatego chyba przedłużam te włosy dla własnej wygody..przynajmniej zrobię kucyka i będę miała spokój...
zaradna - 17-04-2009, 09:24

gwiazdka napisał/a:
Beatko Ja zawszę chciałam mieć długie tylko nigdy nie doczekałam i szłam ściąć..

To ja identycznie zawsze marzyłam o pieknych włosach do pasa i już teraz miałam za stanik więc były długie i do jesieni bym miała do pasa ale mnie podkorciło coś i ściełam zawsze tak mam, że jak już są dłuższe to scinam eh.
Ale chociaz mam te zniszczone i wyschnięte po farbowaniu ściete i teraz jak ich dotykam to czuje różnice, że teraz są zdrowsze.
Ale sie sram z układaniem musze codzienie głowe myć bo jak nie umyje to mam ulizane jak neiwiem co wrrr.
A ile takie przedłużanie kosztuje?

gwiazdka - 17-04-2009, 09:44

zaradna, mi znajoma..znajomej robi a więc po kosztach.. tylko jej dam 200 zł.. a tak to z tego co widziałam zaczynają się od 500..coś koło tego..jak szukasz po stronach i allegro.. bo w salonach się cenią od 800 do 1200 ...
zuzia - 17-04-2009, 14:08

labradorka, prostowanie na stałe to z tego co słyszałam trwała tylko prostująca. Pewnie nie nawija się ich na wałki, tylko jakoś naciąga.
Ja to dopiero jestem dziwna najpierw zrobiłam styling, a teraz je prostuję :-P

Muszol - 17-04-2009, 14:31

ja też uwielbiam proste włosy i prostuje.. a koncówki to podcinam co 2 miesiace.
Szyszunia - 17-04-2009, 16:08

zuzia, kobieta zmienna jest :-P

[ Dodano: Pią 17 Kwi, 2009 ]
gwiazdka, i co? Jak wyszlo? Dawaj fotki :)

gwiazdka - 18-04-2009, 18:49

a więc zdaję relację.. zrobiłam te włosy .. i jak na razie nawet jest ok... chociaż trochę dziwnie się układają i gdzie nie gdzie odstają bo miałam swoje włosy bardzo krótkie a więc większość doczepionych to te naturalne... głowa Mnie nie boli w ogóle od tego.. te ringi są tak malutkie ,że praktycznie ich nie czuć i nie widać bo są dobrane do koloru wlosów.. jak na razie chyba spoko.. trochę nie mogę się przyzwyczaić do wyglądu nowego bo nie miałam nigdy tak długich włosów..a oto dwie fotki...

qAulinkA - 18-04-2009, 19:05

gwiazdka, ślicznie Ci :)
Muszol - 18-04-2009, 19:09

śliczniutko ! ;* powiedz mi ile zapłaciłas ?
Marrllena - 18-04-2009, 20:42

Superasnie wyglądasz... Pasują Ci :)
gwiazdka - 18-04-2009, 21:49

Dziękuje wszystkim ;) chyba warto było zobaczymy ;)
zaradna - 18-04-2009, 22:02

gwiazdka, jasne, że warto raz się żyje :)
Fajnie Ci w nich :)

Szyszunia - 19-04-2009, 14:04

Fajny efekt!!! Super Anetka ;*
judi20 - 03-05-2009, 21:33

gwiazdka ja sobie kiedyś przedłużyłam ale w Uk włosy były naturalne angielskie i wyszystko pięknie, ładnie aż do urlopu w Polsce.Użyłam polskiej odżywki i masakra :( Nie wiem jakim cudem ale aż mi się zgrzewy kreatyny rozpuściły i dredy zrobiły :cring: biegiem do fryziera ale bardzo mało się dało zrobić ponieważ włosy się totalnie zniszczyły.Trzeba było je dużo ściąć z długości od pasa do ramion i przerzedzić fryzurkę.Nie wspominam tego za dobrze.Dlatego ostrożnie z kosmetykami.Fryzierka do której pobiegłam po pomoc powiedziała,że angielskie włosy są zupełnie inne niż słowiański i to dlatego.Życzę by długo się trzymały
gwiazdka - 04-05-2009, 09:17

judi20, Dziękuje ;) jak na razie wszystko jest ok... Ja nie mam na zgrzewy żadne tylko na ringi... i jestem zadowolona.. jak na razie wszystko się trzyma.. ;) i włosy wyglądają ok.. zobaczymy co będzie dalej ;)
Muszol - 16-05-2009, 13:17

pochwale się i ja przedłużonymi włosami :)
kasiula_86 - 16-05-2009, 20:07

ale super ja mialam zawsze dlugie potem dlugo scinalam sie na krotkie i teraz zatesknilam na dlugimi i zapuszczam daleko mi jeszcze do tych wymarzonych :confused:
qAulinkA - 16-05-2009, 20:31

Muszol, noo wreszcie jesteś, i to w jakim stylu :) :) bardzo Ci ładnie
Muszol - 16-05-2009, 22:37

dziękuje za miłe słówka ;) ja jakieś 2 tygodnie temu byłam u fryzjera i mi sciął !
duuużo sciął ! wiec przełużyć musiałam :P

qAulinkA, mało czas mam.. nauka.. ostatnie 2 tygodnie i spokój ;) później wszystko do normy wróci.

Ewelina - 16-05-2009, 23:49

Dziewczynki wyglądacie super ja swoje kosmyki zapuszczam już 3 lata i są jeszcze krótkie takie trochę za ramiona a wy raz dwa i długie.Ehhh też muszę o tym pomyśleć. Zazdrościć :|

Pozdrawiam ;*

Ziemo - 17-05-2009, 02:12

Muszol napisał/a:
pochwale się i ja przedłużonymi włosami

... A mnie ... Koszulka się podoba :haha:

Muszol - 17-05-2009, 09:46

Ziemo, pieknie pieknie ! zamiast powiedzieć że ja Ci sie podobam...!

to Ty guustujesz w mojej koszuuule MRAAAAAAAUUUUUUUUU ;D

no no !

Ewelina - 17-05-2009, 14:11

hehe Och ten Ziemo, :-P
gwiazdka - 17-05-2009, 14:55

Muszol, przedłużałaś ? Ja nie widzę :( na maila chce zdjęcie :P gwiazdus85@o2.pl ile zapłaciłaś i jak robiłaś też na ringi??? mi się ładnie trzymają a już noszę ponad miesiąc..ostatnio byłam sobie trochę blondu dodać ;)
Muszol - 17-05-2009, 16:31

wysle Ci wieczorkiem jak bd w domu :*
olusia23 - 21-05-2011, 15:49

ile to kosztuje? tak z ciekawosci pytam ;p sama mama dlugie wiec mi nie potrzeba.
Pikuś - 21-05-2011, 20:57

Muszol, ja nie widzę zdjęcia. Więc Ci nie powiem czy dobrze wyglądasz :-P
zaba - 14-05-2012, 10:14

Sięgam po poradę.
Używalam szamponu Seboradin z czarnej rzodkwi, super się sprawdzał.
W domu zdecydowałam się na Nowy Pantene Aqua Light. Włosy po nim super, gładkie, dobrze się układają.
Jednak.. dziś na powrót umyłam Seboradinem, a na mojej głowie łupież..
I tu moje pytanie. Jaki szampon możecie mi polecić??

Pattina - 14-05-2012, 14:37

Zaba lupiez moze powodowac SLS w skladzie,albo jakis inny agresywny skladnik. Moze sproboj oczyscic wlosy joanna natura fajny sklad ma. Ja od dluzszego czasu zrezygnowalam z sylikonow w kosmetykach do wlosow. Sprawdzam sklady aby nie bylo tez alkoholu. Myje skalp porzadnie masujac,pozniej zmywam calosc,na to maska lub gdy czas goni odzywka do splukania, tak jak wyzej - w skladzie bez silikonow, sles i sls,bez alkoholu. Wlosow nie szoruje recznikiem. Lekko podeschniete traktuje lekka odzywka bez splukiwania a konce zabezpieczam serum. Gdy mialam wlosy blond taka kuracja byla niezbedna,teraz przyciemnilam co prawda ale nawyki zostaly bez zmian :) na samym poczatku terapi bez silikonow moje wlosy byly koszmarem,szopa,sztywne, tepe,bez blasku. Duzo czasu minelo az je doczyscilam z silikonow ktore w kosmetykach do wlosow sprawiaja ze oblepiaja luski wlosa gdzie pozniej wizualnie wyglada on na zdrowego... Do wlosow zniszczonych polecam olejowanie :) oleje nierafinowane probowalam kokosowego, lnianego, oliwy z oliwek, BD z rossmana i rewelacyjnych olejkow z alterry;)
zaba - 14-05-2012, 16:04

Pattina, dziękuję za obszerną radę :)
Coś na pewno wykorzystam. Na razie zakupiłam szampon w aptece - Ketonix forte.

olusia23 - 14-09-2012, 13:23

co na wypadające włosy? :) stosowalam silice niestety jeszcze gorzej bylo....
Chelsea - 14-09-2012, 13:33

olusia23, ja kupowałam witaminy w sklepie zielarskim na włosy + kwas foliowy min przez 3 miesiące trzeba brać żeby było widać jakieś efekty :)
Pattina - 14-09-2012, 22:07

olusia23 napisał/a:
co na wypadające włosy? :) stosowalam silice niestety jeszcze gorzej bylo....
Bo trzeba najpierw się zastanowić co może być powodem wypadania.
Czy wzmożony stres przez co może się tak dziać.
Brak witamin więc ja bym zaproponowała witaminki + naturalne szampony, masowanie skalpu podczas mycia włosów a nie szorowanie po długości
Na efekty trzeba zawsze poczekać przy suplementacji trwa to do 3 miesięcy kuracji ,później miesięczna przerwa i można zacząć znów :)

Nulcia1 - 14-09-2012, 22:09

ja stosowałam belisse i vitapil i efekty były włosy gęstrze i ładniejsze ;)
Milena - 10-10-2012, 16:48

A ja dziś byłam na podcięciu, niby same końcóweczki ale od razu lepiej się układają :)
zaba - 10-10-2012, 16:54

Ja chcę wyrównać. I zarazem kusi żeby krócej ściąć ]:)
iness8@o2.pl - 10-10-2012, 17:10

Ja powinnam iść podciąć końcówki ale boje się ,że z tych niby końcówek zrobi się o wiele za dużo :( a teraz mam taką długość włosów jaka mi odpowiada...muszę też ogarnąć grzywkę ale też się boję :bad:
szalej - 10-10-2012, 17:28

Ja mam włosy tak zniszczone, że powinnam je serio ściąć na krótko... tymbardziej, że ani się nie układają, ani kolor mi się nie podoba, ani fryzura :bad: Ale ( jak to zwykle) żal mi je obciąć :( Poza tym, strasznie mi powypadały...
ale jako że mam determinacje na metamorfoze życia ( w sensie, zabrania się za siebie, nie diametralnej zmiany wyglądu bo to u mnie codzienność) to planuje zacząć od farbowania na taki styl gdzieś:

Milena - 10-10-2012, 18:12

iness8@o2.pl, to zaznacz od razu ile chcesz obciąć a dobry fryzjer Ci tego nie spartoli :)
Ja dzisiaj byłam na końcówkach i zawsze mówię, że chcę podciąć 1 cm :)

zaba - 10-10-2012, 21:30

Takie bym chciała :girl:

Almathea83 - 10-10-2012, 21:55

szalej, a te fryzury a'la odrosty są nadal w modzie? jak kiedyś się farbowałam na bardzo jasny blond to miałam tak bez wizyt u fryzjera :D
tenshii - 16-10-2012, 14:32

Myślicie, że do jasnej karnacji i okrągłej buzi pasują brązowe włosy?
Może nawet niekoniecznie ciemne bardzo, ale niekoniecznie blond?

Milena - 16-10-2012, 14:34

tenshii, no a dlaczego nie :) Moim zdaniem ładnie wyglądałabyś w brązie :)
tenshii - 16-10-2012, 14:40

No właśnie nie wiem :( tchórzę przy takich zmianach
Almathea83 - 16-10-2012, 14:49

tenshii, zależy kto jak się lepiej czuje- ja kiedyś się machnęłam na czekoladę (wyszedł brąz) i szybciutko wracałam do blondu :)
Milena - 16-10-2012, 14:52

ja kiedyś miałam jasny brąz w którym w ogóle się nie odnalazłam :confused: miałam też machoń na głowie - całkiem fajne ale kolor płowiał i to już mi się nie podobało, od tamtej pory już w ogóle nie eksperymentuje :)
tenshii - 16-10-2012, 15:00

Almathea83 napisał/a:
zależy kto jak się lepiej czuje

ja się bardzo źle czuję w moim mysim blondzie :(

Milena - 16-10-2012, 15:00

tenshii napisał/a:
a się bardzo źle czuję w moim mysim blondzie

no to masz już odpowiedź, nie bój się zmiany :)

anna34 - 16-10-2012, 15:15

A ja oprócz blondu miałam juz wszystko na głowie :-P

[ Dodano: 16-10-2012, 15:16 ]
A teraz planuje być ruda na jesień,ale taki ciepły rudy,jak jesienne liście :D
A co wyjdzie to się okaże,włosy odrosną :-P

Weronika_S - 16-10-2012, 16:13

tenshii, mogę dać Ci namiary na super fryzjera we Wrocławiu.Moja teściowa do niego jeździ już od paru lat,odmłodził ją fryzurą o parenaście.Sama też do niego jeździłam,ale znalazłam w końcu w Warszawie bo jednak sporo to wychodziło razem(przejazd plus wizyta) no i nie zawsze miałam czas :) Mi jak zrobił kolor przed ślubem to fotograł z moim zdjęciem chodziła po fryzjerach bo też taki chciała :-P
tenshii - 16-10-2012, 16:27

Weronika_S, możesz podać namiar, sprawdze i dziękuję.
U mnie jest ten problem, że ja na wózku, i w 99% salonów nie mogę farbować bo nie mam jak umyć głowy :(

Pattina - 16-10-2012, 21:00

tenshii napisał/a:
Myślicie, że do jasnej karnacji i okrągłej buzi pasują brązowe włosy?
Myślę,że w Twoim przypadku fajny będzie taki jaśniejszy ciepły odcień brąziku :)
Do odważnych świat nalezy :*

Ja też się bałam i jednak zrezygnowałam z blondu :P

tenshii - 16-10-2012, 21:14

Pattina napisał/a:
w Twoim przypadku fajny będzie taki jaśniejszy ciepły odcień brąziku

jutro idę wybierać kolor ;D
jutro albo w czwartek nastąpi farbnięcie :P

Pattina - 16-10-2012, 21:15

tenshii napisał/a:
jutro albo w czwartek nastąpi farbnięcie
Koniecznie musisz się zaprezentować po :*
tenshii - 16-10-2012, 21:18

Pattina napisał/a:
Koniecznie musisz się zaprezentować po

oczywiście :)

Milena - 16-10-2012, 21:30

tenshii, super, czekamy na efekty w takim razie :)
Pikuś - 17-10-2012, 10:16

A ja się chyba wycieniuję :D Co będzie najgorszą rzeczą na świecie, bo pewnie te moje kudły będą stały w różne strony, ale chciałabym żeby się ładnie ukladaly.. :-P
Ja bym się chciała machnąć się na jasny brąz bo mi i tak do niego blisko, ale szkoda mi włosów :)

AnTrOpKa - 17-10-2012, 22:05

A ja marzę o ombre :heart:

szalej - 18-10-2012, 08:09

AnTrOpKa, czyli tak jak ja :D
tenshii - 18-10-2012, 17:18

Wybrałam taki kolor:

boję się ;]

Nulcia1 - 18-10-2012, 21:16

tenshii, ładny ale ja bym się bała takich farb , że poniszczą włosy ;p
Milena - 04-11-2012, 11:52

Macie jakieś sprawdzone sposoby na elektryzujące się włosy ? :beated:
Pattina - 04-11-2012, 13:20

Milena, Ciut więcej silikonów w kosmetykach do włosów, zabezpiecz włosy po myciu jakąś odżywką bez spłukiwania.
Zrezygnuj z suszarki/ prostownicy
Po myciu włosów możesz je spłukać zimną wodą żeby zamknąć łuski włosa
Szczota z naturalnym włosiem też będzie ograniczać elektryzowanie

Milena - 04-11-2012, 14:47

Pattina, dziękuje, postaram się dostosować :)

Szczególnie z tą suszarką, bo włosy myję wieczorem, po czym je suszę aby nie spać z mokrymi - bo to podobno jeszcze gorsze...
Odżywki bez spłukiwania niestety u mnie odpadają, bo mam cienkie włosy i po takich odżywkach są przyklapnięte i w dodatku przetłuszczone :confused:

A może masz jakieś rady dla osób, które zapuszczają włosy ? Da się ten proces 'przyśpieszyć' ? I jak często wtedy skracać końcówki ? :haha:

Pattina - 04-11-2012, 15:07

Milena napisał/a:
Odżywki bez spłukiwania niestety u mnie odpadają, bo mam cienkie włosy i po takich odżywkach są przyklapnięte i w dodatku przetłuszczone
Ja też mam takie włosy :(
A próbowałaś odżywki z Pantene aqualight ? Kupiłam tą w psikaczu i powiem Ci rewelacja, jeszcze żadna odżywka nie była taka lekka, nie obciąża włosów, są fajne mięciutkie i nie przetłuszczają się już w połowie dnia jak przy wszystkich innych :)
Polecam!
Milena napisał/a:
I jak często wtedy skracać końcówki ?
Sama zapuszczam co by do ołtarza pójść w pięknych długich i lśniących włosach :D
Ja podcinam co 3miesiące po 1cm jak się uda- bo ciężko z fryzjerką która się do tego dostosuję ]:)
Ja piję pokrzywę teraz zaczęłam kolejną kurację, bo to się piję przez 3 miesiące po 2 kubki dziennie później z 2 miesiące trzeba zrobić przerwy, po poprzedniej kuracji przestały mi włosy lecieć garściami no i faktycznie szybciej rosły. Teraz od tygodnia znów piję i liczę na te cudowne właściwości :)
Smak nie jest rewelacyjny ale czego się nie robi dla urody :D
Podobno wcierka z Jantara działa rewelacyjnie na porost,czytałam same pozytywne opinie ale sama jeszcze nie miałam okazji spróbować

Milena - 04-11-2012, 15:14

Pattina napisał/a:
A próbowałaś odżywki z Pantene aqualight ? Kupiłam tą w psikaczu i powiem Ci rewelacja, jeszcze żadna odżywka nie była taka lekka, nie obciąża włosów, są fajne mięciutkie i nie przetłuszczają się już w połowie dnia jak przy wszystkich innych

Nie próbowałam, ogólnie mam taki problem, że moja skóra często reaguje alergicznie na kosmetyki :cring: Ale po takich psikadłach jeszcze mi nic nie było :) Jutro kupię !

Pattina napisał/a:
a podcinam co 3miesiące po 1cm jak się uda

Ja tak 1cm na 1,5/2 msc i ostatnio się zastanawiałam czy aby nie za często, bo to co mi odrośnie to mi ubywa tyle, że z drugiej strony :D
Ogólnie mam długie włosy, ale marzą mi się jeszcze dłuższe, spróbuję tej pokrzywy - mam nadzieję, że da się to wypić :-P

Rysia88 - 04-11-2012, 15:18

Milena napisał/a:
spróbuję tej pokrzywy - mam nadzieję, że da się to wypić :-P

ja tam lubię :-P

ja muszę wymyślić coś co szybko spowoduje porost włosów bo fryzjerka tragicznie mnie ścięła... :-o

szalej - 04-11-2012, 21:41

ja jutro idę do fryzjera, więc już dziś czytam wrazie co wasze porady jak przyśpieszyć odrastanie :D
mibec - 04-11-2012, 21:46

Milena napisał/a:
aby nie spać z mokrymi - bo to podobno jeszcze gorsze...
a dlaczego?
Pattina - 04-11-2012, 23:22

mibec napisał/a:
a dlaczego
Włos mokry jest delikatniejszy, bardziej podatny na urazy więc śpiąc w mokrych włosach narażasz je na łamanie, rozdwajanie, szorowanie przez co będą się puszyć, mogą wypadać
Ja myję włosy rano przed pracą, muszę oczywiście wcześniej wstawać żeby zdąrzyć , później suszarka ale tylko zimnym nawiewem taki nie niszczy włosów
Nie szoruję też mokrych włosów ręcznikiem żeby ich nie męczyć i śpię tylko na gładkiej jedwabnej poszewce to też dobrze robi włosom :)

Paseczka - 04-11-2012, 23:27

To az tak trzeba zabiegać o włosy?

śpie na jasku, często w mokrych włosach, dopiero co rozplotłam dready, myje często za gorącą wodą włosy... no mam gęste nie przetłuszczające się włosy...

Ewelina - 05-11-2012, 08:35

ja mam nową fryzurkę. Pochwalę się jak ktoś mi zrobi zdjęcie :)
bunia69 - 05-11-2012, 08:44

Ewelina napisał/a:
mam nową fryzurkę.

to super :lookdown:

Chelsea - 05-11-2012, 08:49

czekamy na zdjęcia ;D
mibec - 05-11-2012, 09:39

Pattina, dziekuje za odpowiedz - to juz chyba wiem skad sie bierze wiele z moich problemow z wlosami ;)
Milena - 05-11-2012, 11:11

Pattina, właśnie dlatego zamiast wczoraj wieczorem to teraz siedzę z mokrymi :D
zaba - 05-11-2012, 11:45

Ja też nie sypiam w mokrych. I jak ostatnio ścięłam to staram się zostawić je, aby same wyschły.
I uf! Dobry szampon mam i mogę (co kiedyś wydawało mi się nieosiągalne!) myć je co 2 dzień :)

Milena - 05-11-2012, 11:46

zaba, a jaki masz szampon ? Ja myję codziennie.
zaba - 05-11-2012, 11:47

Milena, ostatnio wyczytany i wypróbowany w domu... I.... najtańszy! Szampon Familijny z czarną rzepą :)
szalej - 05-11-2012, 15:43

Ja też już z nową fryzurą :)
AnIeLa - 05-11-2012, 16:13

A ja końcówki będę podcinać :)
Milena - 05-11-2012, 18:57

szalej, no to chwal się :)
Pattina - 05-11-2012, 22:15

Paseczka napisał/a:
śpie na jasku, często w mokrych włosach, dopiero co rozplotłam dready, myje często za gorącą wodą włosy... no mam gęste nie przetłuszczające się włosy...
To nic tylko się cieszyć,że masz takie super mocne włosy! Strasznie Ci zazdroszczę :(
mibec napisał/a:
dziekuje za odpowiedz
Alez nie ma za co :*
Milena napisał/a:
właśnie dlatego zamiast wczoraj wieczorem to teraz siedzę z mokrymi
No i super :D
zaba napisał/a:
Szampon Familijny z czarną rzepą
Też próbowałam bo mi się strasznie przetłuszczają włosy ale on tak mi wysuszył że dostałam łupieżu :(
Ewelina - 06-11-2012, 07:56

szalej, poka, poka :) Ja ściełam masakrycznie dużo. Chciałam, żeby obciął mi do ramion a ten ciął i ciął, ale ostatecznie bardzo mi się podoba no i fajnie się układają. A od soboty rana nie były myte jeszcze i powiem wam, że się tak nie przetłuszczają a te co miałam to co drugi dzień głowę myłam :)
szalej - 06-11-2012, 11:50

Milena, Ewelina, jak będę miała zdjęcie to się pochwale :) Troche mi się przypomniało, jak byłam dzieckiem i miałam naturalny kolor włosów, bo już z 5 lat nie miałam naturalnych... no ten niby też nie jest, ale podobny :P Trochę ciemna się zrobiłam :P
Ewelina, co do cięcia i cięcia, to tak zawsze jest :-P Ja też powiedziałam, żeby tylko końcówki a ona mi i tak ścieniowała, ale nie jest źle więc nie narzekam, chociaż miałam nadzieje już zapuścić jednej długości ;P

Milena - 06-11-2012, 13:03

Najgorszą "fryzjerką" jaką znam jest moja babcia. Pamiętam jak mi za dziecka włosy "przykaracała"... cud, że jeszcze cos wtedy zostawało na tej łepetynie :D
Karoola - 07-11-2012, 12:55

Milena, a uszy całe? :D
Jak byłam mała, to strzygła mnie mama, nie narzekałam :-P

AnIeLa - 07-11-2012, 14:06

Podcięłam kłaki. Fryzjerka była w szoku jak zobaczyła odrosty ( kiedyś gdzieś pisałam że włosy mi strasznie lecą, od miesiąca biorę hormony tarczycy i mam PEŁNO 2 cm włosów wszędzie). Jedyne co to mi wyrównała bo "same się pocieniowały" wylatując nadmiernie. Teraz czekamy aż się zagęszczą bo wyglądam nie fajnie 1/3 włosów straciłam :confused:
Borówka - 07-11-2012, 18:35

Pattina, a co sądzisz o stosowaniu szamponów dla dzieci przez dorosłego, szczególnie przy włosach cienkich i szybko przetłuszczających się, z wrażliwą skórą głowy?
Może ktoś inny stosował?
A tak poza tematem to wrzuciłaś gdzieś kiedyś swoje fotki, na których miałaś piękne makijaże, pisałaś coś, że zajmujesz się wizażem, byłoby super gdybyś np. założyła temat, gdzie będziesz wrzucała fotki makijaży z opisem jak go wykonać. Myślę, że nie tylko ja bym skorzystała :)

Nikaaa - 07-11-2012, 18:58

Borówka napisał/a:
A tak poza tematem to wrzuciłaś gdzieś kiedyś swoje fotki, na których miałaś piękne makijaże, pisałaś coś, że zajmujesz się wizażem, byłoby super gdybyś np. założyła temat, gdzie będziesz wrzucała fotki makijaży z opisem jak go wykonać. Myślę, że nie tylko ja bym skorzystała
Ja jestem za.. :lookdown:
Paseczka - 07-11-2012, 19:02

swoja drogą... znacie jakaś fryzurke, która pasowalaby do pyzatej twarzy, a nie musialabym skracać włosów?
dominika92 - 07-11-2012, 19:06

Borówka, oo super pomysł, mi też się te makijaże podobają :D
Pattina - 07-11-2012, 19:08

Borówka napisał/a:
a co sądzisz o stosowaniu szamponów dla dzieci przez dorosłego, szczególnie przy włosach cienkich i szybko przetłuszczających się, z wrażliwą skórą głowy?
Sama używałam BD z Rossmana :)
Polecam, takie szampony nie obciążają włosków, nie zawierają zbędnych silikonów, ale przy włosach suchych ważne aby odżywka była konkretnie naszpikowała składnikami odżywczymi :)
Borówka napisał/a:
byłoby super gdybyś np. założyła temat, gdzie będziesz wrzucała fotki makijaży z opisem jak go wykonać. Myślę, że nie tylko ja bym skorzystała
Aaa zastanowię się nad tym :)
Dokite - 07-11-2012, 19:15

AnIeLa napisał/a:
1/3 włosów straciłam :confused:

Wiem, co czujesz. Straciłam masę po urodzeniu Ady. To nie od leków, wiem, ale też byłam przerażona widząc, jak przy myciu jeden włos za drugim spływa do wanny...
A najlepsze było odrastanie. Mam włosy skręcające się przy najmniejszej wilgoci w powietrzu (np. mgliste powietrze). Jak zaczęły odrastać, to miałam wokół głowy aureolkę z krótkich włosków... ;D
Pattina, Ty się nie zastanawiaj, tylko zakładaj. :)

Milena - 07-11-2012, 22:01

Paseczka, może po prostu długie włosy bez grzywki, wtedy twarz wydaję się szczuplejsza :)
Paseczka - 07-11-2012, 22:37

Milena, ja się głownie tak czesze od jakiś... 6 lat? Chyba chciałabym to troche zminić. Grzywkę mam, zawsze ja podpinam, albo zakladam opaskę...
donia457 - 08-11-2012, 00:09

Borówka napisał/a:
ttina, a co sądzisz o stosowaniu szamponów dla dzieci przez dorosłego, szczególnie przy włosach cienkich i szybko przetłuszczających się, z wrażliwą skórą głowy?

my też myjemy wlosy w takich szamponach,sa delikatniejsze i ładnie wyglądaja,ostatnio uzywamy Bambino :)
natomiast wszelkie szampony dla dzieci typu Walt Disney odpadaja ,dzieci moje maja na nie uczulenie :(

Pattina - 08-11-2012, 10:28

Paseczka napisał/a:
Chyba chciałabym to troche zminić.
Grzywka asymetryczna i mocno wycieniowane włoski już od ucha to optycznie wyszczupla buzie :)
Cziko - 12-11-2012, 19:51

a ja już nie mam pomysłu na moje włosy, właściwie wiecznie mam grzywkę, i już powoli zaczyna mi się to nudzić, prosta była, na skos jest, aktualnie wygląda to tak:

nie wiem co mogłabym już zmienić, ale jestem znudzona tym, że cały czas jest tak samo, wiadomo, kobieta potrzebuje zmian :D
zastanawiam się nad podpinaniem grzywki, ale nie jestem jakoś szczególnie przekonana, sama nie wiem:

z góry dziękuję za wszelką pomoc ;D

tenshii - 19-11-2012, 17:51

Moje włosy nie przyjmują farby :(

Pierwszy raz zafarbowałam się jakiś miesiąc temu, ale farba była stosunkowo jasna, a że ja jeszcze jaśniejsza to wiadomo, że może być różnie. Zafarbowałam. zmyła się po 2 tygodniach niemal całkowicie. W czwartek zafarbowałam inną, droższą farbą. Dziś mam już znaczne prześwity swojego koloru. Włosy farbuje mi profesjonalna fryzjerka. Jestem podłamana. Tak mi ładnie w brązie, ale farba starcza na kilka myć :(

Nulcia1 - 19-11-2012, 17:54

tenshii, a jakich farb używasz?
tenshii - 19-11-2012, 17:57

Nulcia1 napisał/a:
a jakich farb używasz?

ta pierwsza to Joanna
druga nie pamiętam
ale obie były do trwałej koloryzacji

Borówka - 19-11-2012, 17:59

Ja też mam ochotę na jakieś wielkie zmiany, podoba mi się kolor taki karmelowy, ale wtedy bym musiała rozjaśnić wszystkie włosy bo naturalne mam ciemne, a trochę mi szkoda, bo mam włosy cienkie i słabe. Bardzo mi się podoba fryzura bob, trochę asymetryczny, ale w pracy muszę nosić czapkę i będzie beznadziejnie wyglądał :-P więc wszystkie moje pomysły odpadają
Nulcia1 - 19-11-2012, 18:00

tenshii napisał/a:
Joanna

takie farby strasznie niszczą włosy ... spróbuj czegoś z loreala albo idz do fryzjera ;)

bunia69 - 19-11-2012, 18:00

tenshii napisał/a:
Tak mi ładnie w brązie, ale farba starcza na kilka myć

Aniu a może to wina
szamponu,

tenshii - 19-11-2012, 18:03

Nulcia1 napisał/a:
takie farby strasznie niszczą włosy ... spróbuj czegoś z loreala albo idz do fryzjera

spróbuję innej farby, bo chcę w końcu ponosić kolor dłużej niż 2 tygodnie.
Do fryzjera nie pójdę bo mam dobrą fryzjerkę, która przychodzi do mnie

Coś jednak z moimi włosami nie tak, że trwała farba tak szybko się zmywa.
No chyba, że to
bunia69 napisał/a:
wina szamponu

o tym nie pomyślałam - dzięki Bunia

Ewelina - 19-11-2012, 18:04

To ja się pochwalę swoją nową fryzurką :)

Nulcia1 - 19-11-2012, 18:04

tenshii, to może niech ta fryzjerka użyje profesjonalnej farby ;p
tenshii - 19-11-2012, 18:07

Nulcia1 napisał/a:
to może niech ta fryzjerka użyje profesjonalnej farby

nie to jest przedmiotem mojego postu, dlatego że nigdy jeszcze nie słyszałam, aby komuś trwała farba (niezależnie od producenta) schodziła z głowy po 3 dniach ;] to mnie dziwi

Ewelina - 19-11-2012, 18:11

tenshii, a jaki kolorek położyłaś? termin ważności sprawdzałaś przed pofarbowaniem? Po prostu wadliwą farbę kupiłaś. Moich włosów farba w ogóle się nie trzyma. Po miesiącu zawsze jestem ruda. Nawet jak położę ciemny brąz zawsze farba schodzi. Już do tego przywykłam :shy:
Borówka - 19-11-2012, 18:16

Ewelina, powinnaś prowadzić sexy mamę zamiast Kasi Cichopek ;) pięknie wyglądasz. Włosy chyba tylko trochę skróciłaś?
tenshii - 19-11-2012, 18:19

Ewelina napisał/a:
jaki kolorek położyłaś? termin ważności sprawdzałaś przed pofarbowaniem? Po prostu wadliwą farbę kupiłaś

nie pamiętam nazwy tego koloru
z tą wadliwością mogłabym się zgodzić, gdyby nie to, że to dwie różne firmy były i obie tak samo zeszły

Borówka - 19-11-2012, 18:21

tenshii, a kładłaś farbę na naturalne czy farbowane? Z tego co wiem to z farby palette bardzo ciężko zejść, od nie jednej fryzjerki to słyszałam
tenshii - 19-11-2012, 18:23

Borówka napisał/a:
kładłaś farbę na naturalne czy farbowane?

pierwszą na swoje włosy bo to było pierwsze farbowanie
ta druga na to, co zostało z pierwszej (niewiele tego było)

Ewelina - 19-11-2012, 18:24

Borówka, Wow dziękuję ;*
Trochę włosów mi ściął, ale też bardzo pocieniował :) Ogólnie fryzurka fajna. Tylko trochę roboty z nią jest, bo z rana każdy włos w inną stronę :-P

tenshii napisał/a:
nie pamiętam nazwy tego koloru

z tą wadliwością mogłabym się zgodzić, gdyby nie to, że to dwie różne firmy były i obie tak samo zeszły
aż dziwne. Może twoje włosy mają już dość farbowania po prostu :-P
tenshii - 19-11-2012, 18:25

Ewelina napisał/a:
Może twoje włosy mają już dość farbowania po prostu

ale to były dwa pierwsze farbowania w życiu :(

Nulcia1 - 19-11-2012, 18:27

Ewelina, pięknie wyglądasz i włoski super ;)
Ewelina - 19-11-2012, 18:29

tenshii, na prawdę tyle wytrzymałaś bez farbowania. Podziwiam, ale z drugiej strony ci się nie dziwię, bo masz ładne włosy i kolorek też masz fajny :) Moje naturalne są jak mysie futerko. Nie cierpię swojego naturalnego koloru :shy: ale szczerze to aż się sama dziwię, bo na twoich włosach to farba powinna trzymać długo.

[ Dodano: 19-11-2012, 18:29 ]
Nulcia1, Pięknie dziękuję ;*

tenshii - 19-11-2012, 18:30

Ewelina napisał/a:
kolorek też masz fajny

no właśnie mi się nie podoba :P
Jest taki zwykły :P a tu widzę nici z innego ;(

Ewelina - 19-11-2012, 18:33

tenshii napisał/a:
no właśnie mi się nie podoba
znudził ci się po prostu :) Ja lubię z kolei zmiany :)

tenshii napisał/a:
Jest taki zwykły a tu widzę nici z innego
haha no tak skąd ja to znam. ale spokojnie może nie ta farba. Odczekaj chwilę i spróbuj z inną.
tenshii - 19-11-2012, 18:34

Ewelina napisał/a:
Odczekaj chwilę i spróbuj z inną.

spróbuję, dzięki :*

szalej - 19-11-2012, 18:53

Ewelina, suuuper wyglądasz! Naprawde jestem pozytywnie zaskoczona, superowo :)
tenshii, Mnie eż zawsze farby zmywają się po 2 tygodniach... a przynajmniej mam już mega prześwity i widac poprzedni kolor... przez to już miałam chyba wszystko na głowie, bo za kazdym razem jak schodzila to probowalam czegos innego... ostatnio przefarbowałam włosy na ciemno z jasnymi końcami, wróciłam do jakby " naturalnych" ale dziwnie się czuje, daaaaawno nie byłam tak ciemna...

zaba - 19-11-2012, 19:02

tenshii, a jakiego szamponu używasz?
tenshii - 19-11-2012, 20:32

zaba napisał/a:
a jakiego szamponu używasz?

Pantene, szampon i odżywka

Di - 19-11-2012, 21:10

Rewelacja dla blondynek (tlenionych na utleniaczu, rozjaśnianych farbą, pasemkowych w balejagu) - szampon Venita Henna Kolor (w dwóch wariantach jest, dla blondynek rozjaśnia i dla brunetek zapewnia głębię koloru). Koleżanka poleciła mi po ostatnim tlenieniu - fryzjerka coś pomyliła i odrosty mocno odznaczały mi się na żółto. A kolor mam taki: oczywiście ta piękność to nie ja ;P

Szampon genialnie zlikwidował żółty, nieestetyczny odcień odrostów, więc mogę serdecznie polecić wszystkim blondynkom, jeśli miewacie podobne problemy ;)

donia457 - 19-11-2012, 23:09

tenshii, ja zawsze uzywam farby Joanna "cynamonowy brąz" :) i nigdy nie mialam znieszczonych włosów :-P ,moze kupiłas szampon koloryzujacy, a nie krem? po szamponie to 2 tygodnie i nie ma śladu
Ewelina, piękna fryzurka :)

tenshii - 20-11-2012, 09:12

donia457 napisał/a:
moze kupiłas szampon koloryzujacy, a nie krem? po szamponie to 2 tygodnie i nie ma śladu

no właśnie nie, trwała farba do włosów - i jeden i drugi przypadek :<

Ewelina - 20-11-2012, 15:41

szalej, Bardzo, bardzo dziękuję ;* donia457, ;*
donia457 - 20-11-2012, 16:36

tenshii, nie masz wyjścia i musisz odwiedzić fryzjera :( ;*
farby palette nie kupuje,sa okropne, :stinky: :dribble:

zaba - 03-12-2012, 10:44

Zmieniłam kolorek.

donia457 - 03-12-2012, 10:45

zaba, jaki fajny :) super masz włoski ;*
a ja tez musze zafarbowac ;] bo u mnie wiecej siwych :doubt:

zaba - 03-12-2012, 10:47

donia457, mojemu otoczeniu się nie podoba - ale Mateuszowi i mnie tak. Dawno temu często miałam takie brązy i brakowało mi tego.
donia457 - 03-12-2012, 10:49

zaba, najwazniejsze ze Ty sie dobrze w nich czujesz i ze Mateuszowi sie podobaja :greedy:
Ewelina - 03-12-2012, 13:12

zaba, bardzo ładny kolorek :)

To ja pokaże swoje :)

zaba - 03-12-2012, 14:48

Ewelina, bardzo ładnie :)
A macie może sposób na suchą skórę głowy? Nie na łupież, a na sucha skórę..

szalej - 03-12-2012, 15:00

Ewelina, nie wiem czemu patrząc na to zdjęcie, na to jaki masz na nim wzrok odniosłam wrażenie że tak wygląda matka która za wszelką cene będzie bronić dziecka :D
Ewelina - 03-12-2012, 15:07

szalej, :D :D a będę a co :-P fotka strzelona niespodziewanie dlatego tak wyszłam :-P
luizka4don - 03-12-2012, 15:12

Ewelina- śliczny kolorek włosków tez taki chcialam ale jakos zawsze jednak robie czarny
:confused:

Ewelina - 03-12-2012, 15:31

luizka4don, ja robiłam u fryzjera jakaś nowa włoska farba nie pamiętam nazwy. Chciałam czekoladowy brąz i w końcu mam. I o dziwo trzyma się już miesiąc. Zawsze po farbowaniu farbą marketową robiły się rude :)
Kesja - 03-12-2012, 18:54

zaba, bardzo ładnie wyglądasz :) Najważniejsze, że ty się dobrze czujesz w tym kolorze :)
Ewelina, też ślicznie ;*

Ewelina - 03-12-2012, 19:01

Kesja, dzięki ;* trochę jak terrorystka, ale co tam :-P :D
Kesja - 03-12-2012, 19:03

Ewelina napisał/a:
trochę jak terrorystka, ale co tam

ee, wcale nie! ;-)

Nulcia1 - 03-12-2012, 19:07

zaba, ale ślicznie Ci tym kolorku ;)
Ewelina, pięknie;*
Dziewczyny modelkami powinnyście zostać ;)

Ewelina - 03-12-2012, 19:08

Nulcia1, dzięki do twojej urody mi daleko :) ale dziękuję ;*
Nulcia1 - 03-12-2012, 19:10

Ewelina, :D akurat urody to ja mogę Tobie pozazdrościć ;*
Ewelina - 03-12-2012, 19:11

Nulcia1, ;* ale sobie posłodziłyśmy :D
zaba - 03-12-2012, 19:34

Kesja, Nulcia1, dziękuję i ja :)
Nulcia1 - 03-12-2012, 19:46

Ewelina, no a jak :D
Borówka - 05-12-2012, 20:08

Ewelina, wiadomo po kim chłopcy są tacy piękni :)
Ja zmieniłam kolor z pasemek blond i brązowych na mahoniowy brąz syoss. Nie mogę się przyzwyczaić do ciemniejszych włosów, wydaje się taka zmęczona i blada :(

donia457 - 06-12-2012, 23:43

a ja mam zafarbowane włoski ;D
Pikuś - 30-12-2012, 18:07

Zrobiłam sobie grzywkę :D Zapomniałam powiedzieć fryzjerce, żeby ją wycieniowała, więc zaraz idę sama to zrobić :P
Wyglądam z tą grzywką jak ziemniak ;]

mibec - 30-12-2012, 18:13

Pikuś, poka-poka :)
Pikuś - 30-12-2012, 18:15

Jutro będę rozsyłać zdjęcia to i tu wrzucę :)
Chelsea - 04-01-2013, 10:56

dziś ścinam włosy na krótko ;D teraz są za ramiona a na karku robią mi się straszne kołtuny rozczesuje je i te wlosy od tego rozczesywania mam takie potargane musze to wszystko krótko ściąć na karku lub wygolić ;D
szalej - 04-01-2013, 11:02

Chelsea, znam ten ból ale ... dalej się męcze :D
Karoola - 06-01-2013, 00:19

A ja zapuszczam... marzą mi się takie "hollywoodzkie" fale... :dreaming:
Ewelina - 06-01-2013, 10:09

a ja dostałam łupież pierwszy raz w życiu :( Nie mam pojęcia od czego. Włosy mi strasznie wypadają, ale to przez karmienie piersią :confused:
Pattina - 06-01-2013, 10:35

Ewelina napisał/a:
a ja dostałam łupież pierwszy raz w życiu :( Nie mam pojęcia od czego
Łupież to z reguły swojego rodzaju alergia na jakiś składnik z szamponu/odżywki do włosów
Nie zmieniałaś ostatnio szamponu czy odżywki albo innego preparatu do włosów ?
Jeśli to jest łupież taki suchy to tylko alergia wchodzi w grę
Jeśli są to takie jakby tłuste płaty tutaj coś się dzieje w organizmie np jest zwiększona produkcja sebum

Chelsea - 06-01-2013, 10:56

ja mam fryzurę na boba na razie krócej nie dam rady :D
Nulcia1 - 06-01-2013, 11:01

Chelsea, pokaż się :P
Chelsea - 06-01-2013, 11:03

Nulcia1, ja je wymodeluje bo teraz to już 2 dniowe są :D
Nulcia1 - 06-01-2013, 11:06

Chelsea, ok ok :P ja się boje cokolwiek robić z włosami i mam zawsze takie same nudne :D
Chelsea - 06-01-2013, 11:09

ja już miałam taką fryzurę z przodu mam włosy za ucho a z tyłu krótko bo musiałam ten tył ściąć jak najkrócej i sobie włosy odżyją troszkę :)
Nulcia1 - 06-01-2013, 11:12

Chelsea, to super koniecznie musisz się pokazać ;) też kiedyś byłam tak ścięta ale to dobrych kilka lat temu ;)
Ewelina - 06-01-2013, 11:25

Pattina napisał/a:
Łupież to z reguły swojego rodzaju alergia na jakiś składnik z szamponu/odżywki do włosów

Nie zmieniałaś ostatnio szamponu czy odżywki albo innego preparatu do włosów ?
od roku używał tego samego producenta joico. Zmieniałm tylko rodzaj szamponu z rozdwojonych na odwodnione, ale zrobiłam to 3 miesiące temu.

Pattina napisał/a:
Jeśli to jest łupież taki suchy to tylko alergia wchodzi w grę

Jeśli są to takie jakby tłuste płaty tutaj coś się dzieje w organizmie np jest zwiększona produkcja sebum
Raczej suchy. Pójdę do skórnego niech to obejrzy, bo ostatnio głowa mnie swędzi. dzięki za rady :) Chelsea, Super. Czekam na zdjęcia :)
mibec - 06-01-2013, 11:28

Chelsea, pokaz fotke - lubie boba; szkoda ze moj maz nie .. ;)
Ewelina - 06-01-2013, 11:34

mibec napisał/a:
szkoda ze moj maz nie ..
:D :D u mnie to samo. Moja małża uważa, że kobieta musi mieć długie włosy.
mibec - 06-01-2013, 11:55

Ewelina napisał/a:
Moja małża uważa, że kobieta musi mieć długie włosy.
no wlasnie.... i mnie szantazuje, ze jak ja obetne to on zapusci wasy, a tego ja nie zdzierze ;)
anna34 - 06-01-2013, 12:59

mibec napisał/a:
Ewelina napisał/a:

no wlasnie.... i mnie szantazuje, ze jak ja obetne to on zapusci wasy, a tego ja nie zdzierze

ja nie rozumiem,to ja mam sie dobrze czuć we własnych włosach,a nie mój mąż.
Kiedys też chciał,zebym zapuściła,no zapuściłam,ale szybko doszliśmy do wniosku,że to nie to,ja się męczyłam z nimi,a on się meczył patrząc na moje niesforne włosy.Miał wybór,albo daje mi co 3 dni kase na fryzjera i czesanie,albo lubi moje krótkie włosy :-P

Ewelina - 06-01-2013, 13:01

anna34 napisał/a:
ja nie rozumiem,to ja mam sie dobrze czuć we własnych włosach,a nie mój mąż.
Nie dokładnie. Aniu ja tak się męża nie boję i jak mi się moje włosy znudzą to je zetnę i już. Ale wiesz jest też kilka rzeczy na które ja nie pozwalam jemu np. kolor pomarańczowy, który uwielbia. A ja nie dobra żona nie pozwoliłam kupić mu pomarańczowych dresów :shy:
anna34 - 06-01-2013, 13:04

Ewelina napisał/a:
Ale wiesz jest też kilka rzeczy na które ja nie pozwalam jemu np. kolor pomarańczowy, który uwielbia. A ja nie dobra żona nie pozwoliłam kupić mu pomarańczowych dresów

No tego w sumie też nie rozumiem :D ,ale ja dziwna może jestem.
Nie lubie facetów z wąsami i brodą,ale jakby mój zechciał je zapuścić to tragedii bym mu nie zrobiła.

nathaliena - 06-01-2013, 13:30

Ewelina napisał/a:
i mój tak samo..
Ale ja lubię, kiedy on ma dwudniowy zarost, więc też sie dostosował do tego i pięknie trymerkiem modeluje :lookdown: transakcja wymienna :-P

zaba - 12-01-2013, 10:44

Powrót do starych przyzwyczajeń - grzywka na prosto :)

Chelsea - 12-01-2013, 10:46

zaba, super wygladasz ;D tak sobie patrze na Twoje zdjęcie i zastanawiam się jakbys wygladała upinając włosy w kucyk ale bardzo wysoko i lekko wyprostować grzywke ;D
donia457 - 12-01-2013, 10:47

zaba, super :haha:
zaba - 12-01-2013, 10:48

Chelsea, mam uszy jak.... jak to tż mówi - Smigol :D Mogę pokazac jeśli chcesz.
Chelsea - 12-01-2013, 10:50

zaba, ale ja patrze na twoja buzię a nie na uszy no chyba że je ukrywasz tak mi się wydaje że też byś fajnie wygladała
zaba - 12-01-2013, 10:55

Chelsea proszę :) Może wyżej byłoby lepiej, ale mam za krótkie włosy jeszcze :confused: No i oczywiście grzywka do podcięcia bo już za długa.

Chelsea - 12-01-2013, 10:57

fajnie mi się podoba grzywkę lekko bym prostownicą potraktowała ;D

[ Dodano: 12-01-2013, 10:58 ]
ja to musze moje włosy porzadnie wymodelować i też wstawię fotki nowej fryzury

donia457 - 12-01-2013, 10:58

tak tez fajnie wyglądasz ;*
zaba - 12-01-2013, 10:58

Chelsea, próbowałam, ale jest za długa. W tygodniu idę ją skrócić i wtedy popróbuję.
Ogólnie nie chowam jakoś specjalnie uszu, bo bardzo lubię kucyki, ale czasem wyglądam faktycznie jak potwór :D

Chelsea - 12-01-2013, 10:59

zaba, nie przesadzaj
zaba - 12-01-2013, 11:05

Chelsea, ale taka prawda :D Bo niby skąd tż porównał mnie do tego: :D

Chelsea - 12-01-2013, 11:07

zaba, uwierz mi widziałam gorsze ;D
zaba - 12-01-2013, 11:08

Chelsea, ;D Teraz tylko czekam aż podrosną, bo tęsknię za długimi. Żałuję trochę, ze ścięłam, ale za to są o niego zdrowsze...
donia457 - 12-01-2013, 11:13

zaba, nie jestes sama :-P ,na mnie tz tez tak woła i mnie do tego czegoś porownuje :D
Chelsea - 12-01-2013, 11:57

ja nie żałuje że ścięłam miałam za ramiona teraz tył mam krótki a przód dłuższy za ucho korci mnie żeby tył jeszcze ściąć krócej ;D
AnIeLa - 21-01-2013, 18:41

Pasiconik,koleżanka chwaliła tę maseczkę:
http://smyrgotka.blogspot...ajaca-wosy.html

pasiconik - 21-01-2013, 19:07

AnIeLa, no właśnie o takie cuś mi mniej więcej chodziło :) Tylko będę musiała zrezygnować z cytryny, bo wyciąga kolor z włosów :shy:
bullab - 16-02-2013, 13:06

dziewczyny mam długie włosy, ale jak to przy długich- mega wysuszone na końcach
jedyne co mi pomaga :
http://image.ceneo.pl/dat...wlosy-500ml.jpg

tania to ona nie jest, ale REWELACJA
nie nadaje się do włosów cienkich, maska jest za ciężka :)

[ Dodano: 16-02-2013, 13:07 ]
+ tony jedwabiu na końce :D

Milena - 16-02-2013, 13:09

Ogólnie Matrix to fajna firma :)
Ja mimo długich włosów problemów z suchymi końcówkami nie mam, raczej dobija mnie zimowe elektryzowanie się :-P

Ewelina - 16-02-2013, 13:16

Cytat:
zimowe elektryzowanie
Ja też mam z tym problem od jakiegoś czasu. Włosy nijakie elekryzują się i są przylizane. Zero puszystości a na drugi dzień zaczynają się robić tłuste. Ja nigdy głowy nie myłam codziennie. Zawsze co 2-3 dzień, ale to chyba przez hormony i tabletki anty :shy:
bullab - 16-02-2013, 13:20

Matrix maska do włosów farbowanych- tragedia :D tego NIE polecam :D
mi się nie elektryzują, a niszczą dlatego, że nie byłam od 2 lat u fryzjera :P :P sama podcinam, ale na prosto, miałam pocieniowane i ile bym nie podcieła to trafiam na te zniszczone biednie nie podcięte od 2 lat włosy :-P

Milena - 16-02-2013, 13:21

bullab, no to może czas najwyższy się wybrać? :)
bullab - 16-02-2013, 13:22

http://img.inidea.pl/Faro...edwab-355ml.jpg
a to mój ulubiony jedwab :haha:

[ Dodano: 16-02-2013, 13:23 ]
Milena mam uraz, bo pamiętam że te 2 lata temu zapuszczałam włosy
i obciął mnie tak, że miałam trochę za uszy :bad: KONOWAŁ :beated:
myślałam że zabiję :D
hmm hmmm może zrobię dziś i zamieszczę zdjęcie :haha:

bina071 - 27-02-2013, 20:24

bullab, Kurczę. Ten jedwab jest dostępny gdzieś w drogeriach? Szukam, szukam i znaleźć nie mogę :P Mam biosilka, ale ten z CHI nie zawiera alkoholu :-P
AnIeLa - 11-03-2013, 17:01

Dziewczyny czy któraś z Was farbowała może włosy henna?

Dzisiaj zakupiłam hennę z Veniety kolor Chna i zamierzam zmienić kolor z aktualnego blond + odrosty na rudy :P

Macie jakieś doświadczenia z henną? :)

Ewelina - 11-03-2013, 17:03

AnIeLa, Jestem ciekawa rezultatu. Pokaż się później :haha:
AnIeLa - 12-03-2013, 20:53

Henna naniesiona i zmyta.
Efekt jest .

Było

Jest

Ewelina - 13-03-2013, 11:57

Super kolorek :) A Ty jak się w nim czujesz?
Nulcia1 - 13-03-2013, 12:03

AnIeLa, bardzo ładny kolorek :)
kupiłam sobie dziś olejek rycynowy i słyszałam , że można go też stosować na włosy , ma ktoś z nim jakieś doświadczenia ?

AnIeLa - 13-03-2013, 12:21

Ewelina napisał/a:
A Ty jak się w nim czujesz?

Trochę dziwnie, nie byłam ruda jakieś 7 czy 8 lat :P i dziwnie tak z rozjaśnionych włosów na ciemne przejść. Ale podoba mi się :)

Skoro henna tak fajnie chwyta to chyba nie będę używać już farb do farbowania włosów na jeden kolor :) Zdrowiej dla włosów :)

mibec - 13-03-2013, 12:30

AnIeLa, ladniutko :) a henna pokrywa tez siwe wlosy?
AnIeLa - 13-03-2013, 12:39

mibec, myślę że tak, skoro pokryła moje brązowe odrosty to i z siwymi nie powinno być problemu :)
Ewelina - 13-03-2013, 14:45

fajnie :) No i masz rację henna nie niszczy tak włosów. Ja zastanawiam się nad rozjaśnieniem włosów. Taki kolor whisky bym chciała na łowie ni to blond ni to jasny brąz :) Ale pewnie żaden fryzjer w Kołobrzegu nie będzie wiedział o co mi chodzi :haha: I zapewne wrócę z pasemkami :-P
Pattina - 14-03-2013, 13:49

AnIeLa, Super chwyciła kolorek!
Wiosenna przemiana :D
Ja też zrezygnowałam rok temu z blondu i wracam do mojego naturalnego koloru bo farba chwyciła na czarny kolor a swoje mam brązik no i łażę z takimi odrostami jak wieśniara ale co zrobić mniej inwazyjnie się już nie da :P
Nooo i znalazłam 1 siwego włosa! A za nim ca le mnóstwo innych jestem złamana :(

Ewelina - 14-03-2013, 16:27

Pattina, ja też jakiś czas temu znalazłam pierwszego siwego włosa :-P
Pattina - 14-03-2013, 21:29

Ewelina, Daaaj spokój to dla mnie wielka trauma bo mam ich pełno!
neravia - 14-03-2013, 21:48

Ja stosowałam kiedyś hennę, być może zależy to od firmy ale na dłuższą metę z efektów nie byłam zadowolona. Farbowałam na piękny czekoladowy kolorek, wyglądał super ale tylko na początku, henna tak szybko się zmywała, że szok i kolor stał się wypłowiały; raz jak złapała mnie ulewa gdy skądś wracałam, pod wpływem kropli deszczu kolor zaczął się zmywać i brudzić mi ubrania :< Plusem jest na pewno to, że zmywa się szybko i odrostów nie widać. Co do pokrywania siwych włosów, to też nie do końca prawda, bo po kilku pierwszych myciach u mojej mamy było widać "siwe prześwity" a nie ma ich dużo. Być może tak jak wyżej wspomniałam jest to zależne od firmy. tak czy inaczej podobno to zdrowszy sposób farbowania. ja gdy hennę wypłukałam, mam naturalny kolor, tak mnie nieraz kuc i zafarbować ale potem mam obawy, że nowy kolor znudzi mi się szybko :shy:
Ewelina - 15-03-2013, 08:25

Pattina, No u mnie się pewnie zacznie teraz dlatego chcę zrobić sobie blond, ale taki średni blond łatwiej będzie utrzymać te siwulce :-P
nata - 20-06-2013, 14:16

Moje drogie, poszukuję pomysłu na fryzurkę. Wybieram się na weselę i nie wiem jak się uczesać :doubt: Może być jakieś upięcie. Nie przepadam raczej za "ulizanymi" fryzurami, więc coś takiego "dziewczęcego" chodzi mi po głowie, ale sama nie wiem co :D Może Wam się rzuciło w oczy coś ciekawego w odmętach Internetu? :)
Nulcia1 - 20-06-2013, 14:32

ja miałam pół upięcie , zdjęcia są w pokaż się :)
Pikuś - 20-06-2013, 19:22

nata, piąsia, ja też szukam :D

A tak poza tym to chwalę się, że ścinam włosy w przyszłym tygodniu :greedy:

tenshii - 20-06-2013, 19:27

A ja się wczoraj znów farbnęłam, ale wyszło trochę za ciemne
Ale kij z tym - odrosną

Ino już się trochę zniszczyły od farb :( są bardzo suche :(

Pikuś - 20-06-2013, 19:35

A i jeszcze robię coś takiego na próbę ;D

Płukanką, po 2 miesiącach nie będzie śladu, jak po pasemkach w zeszłym roku :-P

Nikaaa - 20-06-2013, 19:45

nata, a może jakieś upiecia a'la irokez? :)

Mi sie podobaja takie fryzury, nie lubie ciasno upietych włosów :P Coś podobnego miałam na studniówce, zdjęcie kijowe ale wyglądało mniejwięcej tak (tylko się nie śmiać! :P )

Almathea83 - 20-06-2013, 20:34

Nikaaa, Wisła, Wisełka wszędzie :-P

a wiecie co mnie ostatnio naszło- trwała :-P mam swoje włosy ni to proste, ni kręcone i chyba sobie spróbuję w ondulacji :D

Karoola - 20-06-2013, 20:49

Nikaaa, ale poważnie wyglądałaś! A upięcie bardzo ładne, ja to miałam kijową fryzurę na 100 :(
Nikaaa - 21-06-2013, 09:26

Almathea83 napisał/a:
Nikaaa, Wisła, Wisełka wszędzie
Aaa tam, szalik Wisły to tylko na drzwiach wisi, reszta to moja Chelsea :heart: :P

Almathea83 napisał/a:
Mnie też to kiedyś chodziło po głowie i najśmieszniejsze jest to, że ja codziennie prostuje włosy a chciałam sobie zrobi trwałą :D Może dlatego, ze moje włosy też są takie nijakie i bez prostowania wyglądają okropnie więc tracę na to masę czasu codziennie. Ale chyba się nie odważę, bo trwała tak łatwo nie schodzi :P
Almathea83, ale mysle, że Toba będzie ładnie w loczkach :)

Karoola, dzięki :) Ja nienawidzę wszelkich koków i uważam, że są "obnoszone" i niemodne :P Chyba, że ktoś sobie ładnie upnie całe włosy, ale jakoś z sensem a nie tak ulizanie :P A tą fryzurę wymysliłysmy z fryzjerka na spontanie ;D

nata - 21-06-2013, 09:32

Nulcia1, bardzo ładnie, choć ja nie mam takich długich włosów :)
Pikuś, moja przyjaciółka ma takie włosy, tzn od góry czekoladowe a końcówki rude ;-) Fajne są te fryzurki, ale przynajmniej jej - szybko się znudziła :-P
Nikaaa, śliczne te fryzurki, szczególnie pierwsza i ostatnia, ale mi się to kurcze nie utrzyma :confused: No i u mnie odpadają wszelkie kwestie związane z loczkami, lokówką itp, bo po godzinie mam swoje siano :doubt:

Nikaaa - 21-06-2013, 13:16

nata, irokeza można uczesać też na prostych włosach, na przykład tak https://www.youtube.com/w...be_gdata_player

Albo idz do fryzjera i zobacz co zaproponuje :)

Pattina - 21-06-2013, 13:29

Almathea83, Trwała mega niszczy włosy to jeden z najbardziej inwazyjnych zabiegów, jak pracowałam w gabinecie to trwałą robili tylko babuszkom które i tak na barana się ciachały wciąż na krótko bo reszta włosów się po prostu kruszy.
Może coś delikatniejszego jak styling ? Koleżanka miała, to delikatniejsze nieco krócej się trzyma,ale nie stracisz tylu włosów co przy trwałej ;)

Nikaaa - 21-06-2013, 13:41

Pikuś, ombre hair są bardzo w modzie, koniecznie wstaw fotkę ;D
Almathea83 - 21-06-2013, 15:28

Pattina, dzięki za info, ja nie wiem nic o trwałej, mam znajomą, która całe życie robi i ma piękne, długie włosy hmm. A gdzie taki styling można zrobić we Wro dobrze i tanio, wiesz może? I czy da się zrobić takie spiralki mocno zakręcone bo nie chcę mieć delikatnych fal tylko loczki właśnie :)
Pikuś - 21-06-2013, 15:30

nata, Nikaaa, moje ombre będzie właśnie rusioffe :-P :D Pochwalę się ;D
Tylko nie wiem czy robić przed ścięciem czy po... :)

Nikaaa - 21-06-2013, 15:52

Pikuś, ombre najlepiej wygląda na dļugich włosach :) Mocno chcesz ścinać?
Milena - 21-06-2013, 15:52

Pikuś, do ombre zostaw długie :)
Pikuś - 21-06-2013, 15:57

Nikaaa napisał/a:
Mocno chcesz ścinać?
na razie mam tak do ok. zapięcia od stanika, może troszkę dłuższe a chcę ściąć delikatnie za ramiona :)

Nikaaa, Milena, dzięki, chyba je zostawię, w sumie to mi się nie spieszy do ciachania :)

Nikaaa - 21-06-2013, 16:00

Fajny artykuł o tym komu pasuje ombre hair :) http://www.dawidmajewski....dla-wszystkich/

[ Dodano: 21-06-2013, 16:04 ]
Cytat:
na razie mam tak do ok. zapięcia od stanika, może troszkę dłuższe a chcę ściąć delikatnie za ramiona
To jak chcesz ombre to zostaw takie jakie są :)
Pikuś - 21-06-2013, 16:04

Nikaaa, fajny jeśli chodzi o prawdziwe ombre :)
Moje będzie takie oszukańcze :P

Almathea83 - 21-06-2013, 16:09

ja aktualnie posiadam ombre i to za darmo, na baleyage trzeba się wybrać :-P a ogólnie nie podobają mi się te "odrosty z salonu fryzjerskiego" :)
Nikaaa - 21-06-2013, 16:10

Pikuś, może i tak ale to chyba nie zmienia faktu, że lepiej prezentuje się na długich, odpowiednio ściętych włosach. Ja myślałam nad zrobieniem rudych końcówek na czarnych włosach ale.. chyba nie będzie to dobrze wyglądać ;) Pozatym nie wiem jak moje włosy zniosą ściąganie czerni.
Pikuś - 21-06-2013, 16:11

Almathea83 napisał/a:
ja aktualnie posiadam ombre i to za darmo
ja zaczynam posiadać naturalne pasemka od słońca ;D

[ Dodano: 21-06-2013, 16:13 ]
Nikaaa, akurat odnosiłam się do tego artykułu :D
Cytat:
Niestety włosy, które mają tendencję do przetłuszczania się lub są grube i ciężkie nie nadają się do tego typu zabiegu, bowiem podkreśli on tylko ich niedoskonałości.
Co do długości włosów, to masz rację, do ombre lepsze dłuższe :)
Milena - 21-06-2013, 16:14

Nikaaa napisał/a:
Pozatym nie wiem jak moje włosy zniosą ściąganie czerni

ja chciałam sobie pofarbować na brąz, ale po konsultacji z fryzjerem uznałam, że nie warto psuć włosów przez dekoloryzację, także jak będę siwa to wtedy sobie poszaleję z kolorami :D

Nikaaa - 21-06-2013, 16:15

Almathea83, jak są dobrze zrobione to fajnie wyglądają :)

[ Dodano: 21-06-2013, 16:19 ]
Milena, ja mam naturalnie włosy blond, pofarbowane na czarno i wiem, że za jednym razem nie ściągnę koloru, musiałabym to robić po troszkę za kilka razy i wtedy może się udać bez poniszczenia i pokruszenia włosów. Ale nie jestem pewna co do efektu końcowego więc chyba nie ma sensu tak kombinować jeśli ma mi się nie spodobać i mam od razu powrócić do czerni :P

Pattina - 21-06-2013, 16:30

Almathea83, Kiedyś moja klientka miała zrobione ale kurcze nie mam z nią kontaktu a za chiny nie pamiętam gdzie robiła ]:)
Pikuś - 21-06-2013, 16:32

Tyle szukania, tyle kombinowania, a po prostu zrobię tak! http://polki.pl/fryzury-dlugie-wlosy.html :-P
Milena - 21-06-2013, 16:35

Nikaaa, rzeczywiście chyba nie warto :)
Almathea83 - 21-06-2013, 16:36

Pattina, zobacz co wyczytałam:
Cytat:
Ważna jest ponadto długość i struktura włosów.

- Nie mogą mieć więcej niż 20 centymetrów długości - oznajmia kosmetyczka.

Im dłuższe włosy, tym większe obciążenie, a im bardziej kręcone, tym będą bardziej puszyste - wyjaśnia.

więc nie dla mnie bo mam długie włosy i właśnie nie chcę żeby były puszyste tylko kręcone :-P

AnIeLa - 21-06-2013, 23:18

Almathea83 napisał/a:
Ważna jest ponadto długość i struktura włosów.

- Nie mogą mieć więcej niż 20 centymetrów długości - oznajmia kosmetyczka.

A co kosmetyczka ma do włosów :P ?

Na temat włosów niech fryzjer się wypowiada :)

Moja siostra miała styling, chwaliła sobie :)

Almathea83 - 21-06-2013, 23:31

AnIeLa, czytałam też na innych forach, że głównym celem jest podniesienie włosów u nasady i ew efekt fal (co z kolei nie jest moim celem), chociaż jedna osoba napisała, że efekt tego zabiegu nie jest do końca przewidywalny :-P

[ Dodano: 21-06-2013, 23:43 ]
jeszcze raz wróciłam do artykułu, coby Anka nie zarzucała, że styling robi kosmetyczka :-P autor artykułu użył słowa kosmetyczka jako bliskoznaczne fryzjerowi :D http://www.to.com.pl/apps...ROWIE/490243810

Karoola - 24-06-2013, 13:25

Ja kiedyś wymarzyłam sobie pofarbować od spodu połowę włosów na blond, długość przed ramiona :greedy: Ale nie odważyłam się zrobić jak miałam włosy tej długości, a teraz zapuszczam. Jeszcze myślę nad farbnięciem też od spodu (nie wiem, czemu to mi się tak spodobało :D ) na czerwono ;D
Pikuś, nie ścinaj, pofarbuj na różowo i się pochwal. Potem możesz ew. ściąć. Bardzo ładnie wyglądałaś w tej miętowej sukience, btw :)

Pikuś - 24-06-2013, 13:49

Karoola, tak zrobię :) Tylko może niebieski.. nie wiem jeszcze :D
Karoola napisał/a:
Bardzo ładnie wyglądałaś w tej miętowej sukience
dziękuję :girl:
Nikaaa - 30-07-2013, 14:56

A ja skusiłam się na grzywkę :P
Zdjęcie niewyraźne troszku, robione przednia kamerką w telefonie bo ta z tyłu nie mogłam utrafić :D

Wszystk fajnie, tylko troche mi za gorąco z tą grzywą.. :P

nata - 30-07-2013, 14:59

Nikson, odmłodniałaś :D ;*
Pikuś - 30-07-2013, 15:01

Nikaaa, fajnie Ci :)

P.S Zanim skupiłam się na Tobie to rozmyślałam nad tłem :D Po lewej wydaje się jakby dekoder leżał na ciemnym dywanie, a po prawej mamy kontakt na tym ciemnym... łooo jeeezuuu ile czasu zajęło mi rozkminienie tego :D

Nikaaa - 30-07-2013, 15:06

nata, haha mówisz? Teraz to juz cąłkiem jak dzieciak muszę wyglądać :P

Pikuś, hyhy no to miałaś niezła zagadkę :P

I jeszcze takie w "kitce" :)

PS. Pikuś, tu juz chyba nie będzie problemów z tłem ;D ;D

Kesja - 30-07-2013, 15:10

Nikaaa, baardzo ładnie! :) Faktycznie, grzywka odmładza :-P
Nikaaa napisał/a:
tylko troche mi za gorąco z tą grzywą.

Noo, u mnie też to jedyny minus :beated:

Nikaaa - 30-07-2013, 15:12

Dzięki dziewczyny :) Zawsze to coś nowego a włosy to tylko włosy, szybko odrosną ;)
Pikuś - 30-07-2013, 15:16

Nikaaa napisał/a:
tu juz chyba nie będzie problemów z tłem
z tłem nie, ale w pierwszym momencie pomyślałam "co z tą kitką?" a później zobaczyłam, że to łepek Jesski :-P

Pasuje Ci grzywka, no i masz świetny makijaż :)

Karoola - 30-07-2013, 16:13

Nikaaa, bardzo ładnie ci w grzywce :) tez kiedyś miałam, podobało mi sie, ale nie wiem, czy ponownie bym sie zdecydowała, właśnie przez gorąc, pocenie i tluszczenie... :beated: to jest jednak duuuuzy minus :-P
A tło rzeczywiście, niszczy mózg :D

Kesja - 20-01-2014, 20:53

Używa któraś z was jakiejś odżywki na rozdwojone/przesuszone końcówki? Możecie coś polecić skutecznego? :)
evecious - 20-01-2014, 23:44

Kesja napisał/a:
Używa któraś z was jakiejś odżywki na rozdwojone/przesuszone końcówki? Możecie coś polecić skutecznego? :)

Na rozdwojone/przesuszone końce to tylko nożyczki :)

A po nożyczkach nawilżać :)
Ja np. używam kosmetyków aptecznych :)
Polecam kosmetyki http://www.doz.pl/apteka/...value=Equilibra
Szampon aloesowy, odżywkę i maskę :) olejek też mam.

No i ja jeszcze olejuję włosy czasami, o tym można poczytać tu --- > http://www.anwen.pl/

Milena - 21-01-2014, 08:42

Kesja, najlepszym sposobem na końcówki są regularne wizyty u fryzjera ;D
Kesja - 22-01-2014, 11:28

evecious napisał/a:

Na rozdwojone/przesuszone końce to tylko nożyczki :)

Milena napisał/a:
Kesja, najlepszym sposobem na końcówki są regularne wizyty u fryzjera ;D

O tym to ja doskonale wiem, no i dosyć często podcinam końcówki - szczególnie odkąd mam grzywkę i wizyty u fryzjera są częstsze z racji tego, że trzeba ją skracać... Ale mimo to mam cieniutkie, słabe włosy.. Koleżanka używa tego serum: http://allegro.pl/loreal-...3886435643.html i jest zadowolona. No i właśnie myślę czy by się w nie, albo jeszcze co innego zaopatrzyć...

nata - 22-01-2014, 12:14

Kesja, ja polecam serum przeciwko rozdwajaniu koncowek z Avonu Advance Techniques
evecious - 22-01-2014, 12:20

nata napisał/a:
Kesja, ja polecam serum przeciwko rozdwajaniu koncowek z Avonu Advance Techniques

On poza tym, że pięknie pachnie, to nic tak naprawdę nie robi :(

Chelsea - 22-01-2014, 12:23

tez go mam i nie widze roznicy :doubt: ostatnio sie obcielam duzo krocej niz zawsze ;D
Kesja - 22-01-2014, 12:28

:D ale podzielone zdania :D
nata, o to chodzi?: http://allegro.pl/avon-ad...3892353494.html :-P

Milena - 22-01-2014, 13:15

nata napisał/a:
Avonu Advance Techniques

ja go dobrze wspominam :)

nata - 22-01-2014, 13:36

evecious napisał/a:
On poza tym, że pięknie pachnie, to nic tak naprawdę nie robi :(

A mi właśnie zapach jakoś nie lezy szczególnie, ale znacznie łatwiej się rozczesuje włosy po nim i mam wrażenie że są gładsze. No przynajmniej moje ;D
Kesja, tak, to to ;-)

Ewelina - 22-01-2014, 15:24

możecie coś polecić, żeby się włosy tak nie elektryzowały, bo już szału dostaję :bad:
edyta9119 - 22-01-2014, 15:33

Kesja napisał/a:
Avonu Advance Techniques

leży u mnie gdzieś w szafce do tej pory...nie zauważyłam żadnej różnicy...a już na pewno nie poprawił mi stanu końcówek włosów. Próbowałam różnych preparatów na suche i rozdwojone końcówki ale nic nie działa tak jak wizyta u fryzjera :D

Karoola - 22-01-2014, 21:56

Kesja, może olejowanie? Ktoś podrzucał tu chyba linka do świetnego bloga włosowego :) Tam znajdziesz dużo naturalnych sposobów, które działają, a nie są tylko silikonami oblepiającymi włosy i udającymi, że "wszystko jest ok" :-P
Ja właśnie kończę szampon i odżywkę, chyba wypróbuję Alterrę z ross.

evecious - 22-01-2014, 21:59

To dużo lepszy od tego z Avonu będzie ten: http://www.doz.pl/apteka/...szczajacy_50_ml

Jest na prawdę wporzo :) polecam

siulentas - 26-02-2014, 21:25

uhh ja bym chciala jakos zabac sie za swoje wlosy ale nie mam pomyslu i odwagi :(
Pattina - 07-03-2014, 15:22

Reety ! Nie dość,że farbowałam włosy po 12h spędzonych w pracy więc proces farbowania zakończyłam jakoś po 24 :< to farba mi tak strasznie chwyciła ... odkąd mam znów ciemne włosy używam tej samej farby, tylko by odświeżyć kolor, bo po blondzie się szybciej spłukiwał noo i niestety teraz odrost mam jasny brąz a reszta czarna :|
Wściekła jestem co najgorsze dziś znów szorowałam włosy i mało co już się spłukało :cring:

mibec - 07-03-2014, 15:26

Pattina, a farbowalas tylko odrosty czy calosc?
Ewelina - 07-03-2014, 15:48

Uuuu to nie fajnie :<
Pattina - 07-03-2014, 15:53

mibec napisał/a:
Pattina, a farbowalas tylko odrosty czy calosc?
chcialam odświeżyć kolor i dałam na całość,ale już tak robiłam i było jednolicie w zasadzie a teraz katastrofa :cring:
Ewelina - 07-03-2014, 15:58

Pattina, musisz teraz przyciemnić odrost żeby było jednakowo :)
Pattina - 07-03-2014, 16:01

Ewelina, Nie ma opcji, nie chce chodzić w czarnych włosach.
Bedę je szorować mocniejszym szamponem licząc na cud.
Albo będe śmigać z takimi ''odrostami'' nie wrócę do czarnych włosów nie ma opcji,żeby z tego koloru zejść lata temu straciłam włosy długości do pasa i skończyłam z krótkim bobem.
Mam nadzieję,że to się dziad wypłucze :cring:

Ewelina - 07-03-2014, 16:04

Pattina, Będę trzymała kciuki, chociaż w cuda nie wierzę kiedyś też tak mi farba psikusa zrobiła za często farbowałam ]:)
mibec - 07-03-2014, 16:10

Pattina, to pozostaje tylko nadzieja ze się choc troche wyplucze. Niepotrzebnie kladlas farbe na cale wlosy...
Nulcia1 - 07-03-2014, 16:38

Pattina, oszz kurcze ... a na pewno była w opakowaniu ta farba której zawsze używasz ? to głupie pytanie ale mi się tak raz trafiło , że ktoś podmienił środek farby ... i musiałam iść wymienić .
Teraz zawsze sprawdzam numery :bad:

Właśnie dostałam TANGLE TEEZER COMPACT w owieczki jest boska :greedy:

aga od myszki - 07-03-2014, 16:39

Pattina, myj włosy szamponem przeciwłupieżowym, on wypłucze kolor :)
Ewelina - 07-03-2014, 16:47

Nulcia1 napisał/a:
Właśnie dostałam TANGLE TEEZER COMPACT w owieczki jest boska
To mamy takie same, ja jestem zachwycona swoją :greedy:
Nulcia1 - 07-03-2014, 16:50

Ewelina, wiem , mnie też się ta najbardziej podobała :greedy: a mój gamoń umie w taki sposób ze mnie to wyciągnąć , że nigdy nie spodziewam się jego zamiarów :)
Ewelina - 07-03-2014, 16:51

Nulcia1, fajny taki gamoń :D
Nulcia1 - 07-03-2014, 17:00

Ewelina, nom fajny ;D
Pattina - 07-03-2014, 17:08

Nulcia1 napisał/a:
oszz kurcze ... a na pewno była w opakowaniu ta farba której zawsze używasz ? to głupie pytanie ale mi się tak raz trafiło , że ktoś podmienił środek farby ... i musiałam iść wymienić .
Raz tak sie nacięłam, więc od tamtej pory sprawdzam czy się zgadza - i zgadzało sie, nie wiem może jakaś felerna partia poszła ? :(
aga od myszki napisał/a:
Pattina, myj włosy szamponem przeciwłupieżowym, on wypłucze kolor :)
Wiem wiem,dziś już szorowałam ale coś woda ciemna nie spływała :bad:
Ewelina - 07-03-2014, 17:10

Pattina napisał/a:
może jakaś felerna partia poszła ?
Też tak może być, Oj ty biedaczku po słonku dużo chodź albo na solke, na basen do wody z chlorem :-P Trochę pomoże ale zrudzieją :D
Nulcia1 - 07-03-2014, 17:12

Pattina, możliwe , oby jak najszybciej zszedł kolorek ;*
Rysia88 - 07-03-2014, 17:31

Pattina, ale Ty nie masz litości dla tych swoich włosów ;-) A jakiej marki farbą farbowałaś? Ja już sama włosów nie farbuję. Dwa razy mi nie wyszło więc już nie kombinuję..

Nulcia1, ja też mam TT w owieczki :shy: ale... mi ta szczotka nie przypadła do gustu jakoś specjalnie.. 8)

Pattina - 07-03-2014, 17:38

Rysia88 napisał/a:
ale Ty nie masz litości dla tych swoich włosów
Kochana od końca listopada ich nie ruszałam, więc wiele miesięcy ich nie farbowałam :)
Rysia88 napisał/a:
A jakiej marki farbą farbowałaś?
Loreal w musie i zawsze był super kolor teraz wyszła taka katastrofa grrr
Rysia88 napisał/a:
le... mi ta szczotka nie przypadła do gustu jakoś specjalnie..
Szalona! jestes pierwszą osoba którą spotykam z taką opinią :P
Ja TT baaardzo sobie chwalę :)

Nulcia1 - 07-03-2014, 17:47

Rysia88, może Tobie włoski się nie plątają i dlatego nie jest Ci tak potrzebna:)

Pattina napisał/a:
Loreal

uwielbiam te farby , tylko ich używam :heart:

Rysia88 - 07-03-2014, 18:06

Cytat:
Rysia88, może Tobie włoski się nie plątają i dlatego nie jest Ci tak potrzebna:)

W ogóle mi się nie plączą - a TT - nie czuję, że się czeszę.. a ja lubię sobie 'pomasować' głowę :shy: Ale noszę ją w torebce - w pracy się przydaje :)

Ewelina - 07-03-2014, 18:07

Pewnie masz grube włosy i dużo dlatego się nie sprawdza ale masaż jest super :)
Rysia88 - 07-03-2014, 18:11

Ewelina napisał/a:
Pewnie masz grube włosy

Coś Ty - ja mam dużo włosów ale bardzo cienkie.. Ja TT w ogóle nie czuję - może muszę przywyknąć :-P Na razie najbardziej w niej podobają mi się owieczki i rozmiar :lookdown:

Milena - 07-03-2014, 18:12

No właśnie jak dla mnie to TT super masuje :) no i na mokre włosy - rewelacja
Rysia88 - 07-03-2014, 18:15

Milena napisał/a:
no i na mokre włosy - rewelacja

Ja nigdy nie używam szczotek i grzebieni na mokre włosy więc nawet jej w ten sposób nie testowałam. Ja to mam takie wrażenie, że ona nawet nie sięga mojej głowy - w ogóle nie czuję, że się czeszę...ale może to kwestia przyzwyczajenia. Nie skreślam jej :-P

Ewelina - 07-03-2014, 18:15

Milena napisał/a:
no i na mokre włosy - rewelacja
dokładnie i zauważyłam że od kiedy nią czeszę to mi się nie łamią :)
Milena - 07-03-2014, 18:16

można sobie porównać ilość włosów na zwykłej szczotce ile zostaje a na TT, dla mnie kolosalna różnica :)
Nulcia1 - 07-03-2014, 18:17

na mokre zobaczę dopiero wieczorkiem po ćwiczeniach , ale nie dość , że super masuje to moje włosy są po niej ładniejsze , tak mi się wydaje :-P
Pattina - 07-03-2014, 18:19

Nulcia1 napisał/a:
to moje włosy są po niej ładniejsze , tak mi się wydaje :-P
Bo ona fajnie tez wygładza włosy :greedy:
tenshii - 07-03-2014, 18:26

Patti Ty to zawsze coś wykombinujesz :D
Pattina - 07-03-2014, 18:35

tenshii napisał/a:
Patti Ty to zawsze coś wykombinujesz :D
Myślałam,że już gorzej być ze mną nie może ;]
zaba - 20-03-2014, 22:41

Pattina, Ty się ostatnio bawiłaś ze swoimi włosami, prawda?
I robiłaś dekoloryzację?
Bo hmm.. bo wielu farbowaniach farbą "zmywalną", która oczywiście w całości się nie zmywa, mam teraz mega śmieszne włosy.
Od czubka jakieś 3-4 cm swoje naturalne, później kolejne 3 jakby blond, a dalej reszta taka ni to brązowo - rudo - blond :D
I mam dylemat - czy farbować je? Czy dekoloryzować? Czy tylko np jakieś pasemka? Bo brzydko raczej wyglądają te odrosty, a nie mam na nie pomysłu ;]

Pattina - 20-03-2014, 23:01

zaba, Czego ja nie robiłam na włosach :D
Dekoloryzacje robiłam we wrześniu - 2 tury, później rozjaśnianie, później farbowanie na rudy, później blond aż w grudniu znów brąz
Dekolor straasznie niszczy włosy.
Zastanów się czy chcesz mieć blondziaka czy coś ciemniejszego w naturalny brąz ?
Dekoloryzacja na raz może nie chwycić tego brązu z dołu.
Włosy po dekorze później do ścięcia a przynajmniej końcówki bo i tak się wykruszą inaczej.
Pasemka mniej inwazyjne jakby nie było

Ja teraz chciałam odświeżyć brąz, no i niestety mój odrost jakieś 3cm mam sporo jaśniejsze niż reszta,ale trudno nie będę już kombinować i będę chodzić jak ta ostatnia sierota bo mi szkoda już włosów, dopiero po półrocznej walce jakoś wyglądają pod względem zdrowotnym bo kolorystycznie pozostawiają wiele do życzenia

zaba - 20-03-2014, 23:08

Pattina, to sama nie wiem :beated:
Rozmawiam z siostrą i chyba pofarbuję jak najbardziej zbliżone do naturalnego, żeby później wielkiej różnicy nie było. Ale kusi mnie coś takiego :greedy:
http://www.syoss.pl/syoss...amber_lava.html

nata - 21-03-2014, 08:56

Jak mówicie, że ta TT pomaga rozczesywać mokre włosy to chyba i ja się skuszę. Moje plączą się niemiłosiernie... Szczotka czy grzebień zatrzymują się w połowie i stają kołkiem w kołtunach. Już nie mam sił, wyć mi się chce jak mam rozczesać te kłaki. :beated:
mibec - 21-03-2014, 09:44

nata, TT jest swietna - ja tez mam (a wlasciwie mialam :haha: ) problem z rozczesywaniem wlosow i ciaglym puszeniem - TT rozwiazala problem :)
nata - 21-03-2014, 10:00

mibec, no to zamówione :D
Owieczki powinny być u mnie w przyszłym tyg :lookdown:

mibec - 21-03-2014, 10:02

nata, bedziesz zadowolona :)
Ja musze zamowic druga, bo wkurza mnie ciagle bieganie po szczotke ;) Mam nadzieje ze tym razem przysla taka jak zamowilam, a nie kolejna rozowa..

nata - 21-03-2014, 10:08

Ja zastanawiałam czy normalną, czy kompaktową, bo co dziwne kompaktowe wypadają drożej.
Na razie jednak padło na kompakt, jak się sprawdzi to będzie do torebki a do domu zamówię normalną :)

mibec - 21-03-2014, 10:18

Ja mam kompaktowa - mala i fajnie lezy w rece :)
Pattina - 21-03-2014, 12:39

Ja też mam kompaktową :)
Ta zwykła źle mi w ręce leżała i szkoda,bo do torebki nie można wrzucić i w domu uważać jak sie odkłada,żeby nie leżała igiełkami do dołu :)
Kompakci sobie chwale koniec z szarpaniem włosów, koniec z koltunami, fajnie masuje głowę, super wygładza włosy no maaarzenie :heart:

Nulcia1 - 21-03-2014, 14:18

Pattina napisał/a:
Kompakci sobie chwale koniec z szarpaniem włosów, koniec z koltunami, fajnie masuje głowę, super wygładza włosy no maaarzenie

Zgadzam , się w 100 % uwielbiam ją :heart: i oczywiście też mam w owieczki ;D

Pattina - 21-03-2014, 14:22

Owieczki słodkie, jednak jaa zawsze biorę wszystko co tylko jest różowe! :D
Nulcia1 - 21-03-2014, 14:48

Pattina napisał/a:
jednak jaa zawsze biorę wszystko co tylko jest różowe!

:D szalona

[ Dodano: 03-04-2014, 20:42 ]
Dziewczyny co myślicie o olej-owaniu włosów ? :)

nata - 03-04-2014, 20:47

W porządku jest tangle teezer. Rozczesuje się nią faktycznie łatwiej i bezboleśnie, ale dłużej. Więcej różnic w sumie nie widzę, ale jestem zadowolona :)
Nulcia1 - 03-04-2014, 20:54

Dziewczyny co myślicie o olej-owaniu włosów ? ;D
Karoola - 04-04-2014, 14:54

Nulcia1, spoko opcja, jeśli się lubisz bawić w takie "babranie". Ja lubię, ale olejowałam włosy zaledwie kilka razy. Czytałaś bloga Anwen?
Nulcia1 - 04-04-2014, 15:41

Karoola napisał/a:
Czytałaś bloga Anwen

Ostatnio koleżanka mi o nim mówiła ale nie miałam kiedy :)

Karoola napisał/a:
Ja lubię, ale olejowałam włosy zaledwie kilka razy.

i był jakiś efekt ?

Pattina - 04-04-2014, 15:48

Nulcia1 napisał/a:
Dziewczyny co myślicie o olej-owaniu włosów ? ;D
Olejowałam włosy przed złamaniem nogi, teraz nie mam jak niestety.
Z olejowaniem trzeba uzbroić się w cierpliwość - efektów nie ma od razu u mnie dopiero po kilku miesiącach. Druga kwestia dobrać odpowiedni olej dla swoich włosów.
Moje są wysokoporowate i np. olej kokosowy nie pomógł a wyrządził więcej szkód
Oprócz oleju kokosowego ( pamiętać trzeba,że mają to być oleje tłoczone na zimno :) ) stosowałam też Oliwe z oliwek, olejek BD , Khadi, Amlę i olejki Alterry.
Moje włosy najlepiej lubią Khadi :)
Ja olejuje skalp, później dopiero rozprowadzam po całości pasmami i śpię w tym.
Rano zmywam szamponem bez SLSów w składzie :)

Nulcia1 - 04-04-2014, 15:53

Pattina, dzięki :* poczytam troszkę o tym i może się zdecyduje :)
Karoola - 04-04-2014, 16:25

Nulcia1, no efektów nie widać, bo trzeba być regularnym i cierpliwym :-P Ale tak doraźnie od czasu do czasu fajnie działa na włosy - tyle, że wtedy jest ten efekt krótkotrwały.
zaba - 04-04-2014, 16:54

A co myślicie o olejku rycynowym? Ostatnio poradziła mi fryzjerka.
Ah i szukam sposobu, no moje włosy przeokrutnie się elektryzują... :|

Pattina - 04-04-2014, 16:58

zaba napisał/a:
A co myślicie o olejku rycynowym? Ostatnio poradziła mi fryzjerka.
On jest strasznie ciężki, tępo rozciera się na włosach. Ja go robiłam z żółtkiem, ale źle się zmywał, za bardzo obciążał, śmierdział i skńczyłam z rycyną na włosy, co innego na rzęski czy brwi :)
Ewelina - 04-04-2014, 17:40

Olej sezamowy wnika w głąb włosa, odżywiając go od cebulek aż po końce.
Olej kokosowy odżywia włosy.
Olej rycynowy przyspiesza wzrost włosów.
Amla nadaje włosom blask, wzmacnia, ochrania przed infekcjami skóry, usuwa łupież, przyśpiesza wzrost, zapobiega przedwczesnemu siwieniu i wypadaniu.
Bala wzmacnia włosy oraz nadaje im witalność.
Olej z wyciągiem z rozmarynu posiada silne właściwości odkażające, zapobiega powstawaniu infekcji skóry głowy oraz powstawaniu łupieżu.
Bhringaraj działa odżywczo na skórę głowy. Zapobiega wypadaniu włosów, łysieniu i siwieniu włosów oraz rozdwajaniu się końcówek. Sprawia, że włosy są miękkie oraz podatne na układanie
Brahmi nadaje sprężystość
Olej z nasion marchwi odżywia włosy.

Ja się chyba skuszę na ten khadi jest wykonany na bazie oleju sezamowego, kokosowego i rycynowego.

Tu znalazłam http://allegro.pl/swati-k...4033923644.html

Karoola - 04-04-2014, 18:03

zaba, słyszałam, że olej rycynowy może wysuszyć włosy

[ Dodano: 04-04-2014, 18:05 ]
http://www.anwen.pl/2013/...wy-na-wosy.html

Pattina - 04-04-2014, 18:16

Karoola napisał/a:
zaba, słyszałam, że olej rycynowy może wysuszyć włosy
Ja słyszałam tylko o nafcie,że jak za długo to faktycznie może wysuszyć
zaba - 04-04-2014, 23:00

Dzięki :) Naftę używam. Nie przy każdym myciu, jak sobie przypomnę w sumie. To tak z raz w tygodniu, czasem rzadziej jak zapominam i cos chyba to daje. Mam też 3 szampony i stosuję na przemian :beated:
Ostatnio nabyłam też olejek do włosów z Planet Spa.
Ah i odżywki mam chyba ze 4 :D
A co rusz kuszą mnie nowe kosmetyki do włosów...

Ewelina - 05-04-2014, 10:27

a mi się strasznie wykruszają końce po rozjaśnianiu włosów więc przydało by się je zabezpieczyć. Są strasznie sucha a teraz słonko dodatkowo będzie je wysuszało więc z chęcią spróbuję ten olej co Patiś nam poleciła zobaczymy :)
Pattina - 05-04-2014, 10:38

Ewelina napisał/a:
a mi się strasznie wykruszają końce po rozjaśnianiu włosów więc przydało by się je zabezpieczyć.
To na same końce musisz serwować jakieś silikonowe odżywki do spłukiwania plus jakieś serum. Dla mnie oleje na zabezpieczenie końcówek są za ciężkie jednak :( Kupiłam taki olejek gliss kura i tym zabezpieczam i nie mam sklejonych suchych strąków, to też zależy od włosów jednak :)
zaba - 05-04-2014, 11:37

No i co? I kupiłam olejek do włosów.. Ja to jednak jestem :D :->
Z Green Pharmacy (ich kosmetyki mi służą) łopianowy z czerwoną papryką.

Ewelina - 05-04-2014, 14:22

Pattina napisał/a:
To na same końce musisz serwować jakieś silikonowe odżywki do spłukiwania plus jakieś serum. Dla mnie oleje na zabezpieczenie końcówek są za ciężkie jednak Kupiłam taki olejek gliss kura i tym zabezpieczam i nie mam sklejonych suchych strąków, to też zależy od włosów jednak
A no widzisz więc mogę sobie pogorszyć jeszcze :bad: Kurczę wszystkie moje fryzjerki są jakieś z kosmosu nie potrafią mi dobrze doradzić co konkretnie moim włosom potrzeba wszystkie mówią że jedwab a jedwab nic nie pomaga poza tym, że się szybciej przetłuszczają :->
Pattina - 05-04-2014, 14:32

Ewelina napisał/a:

A no widzisz więc mogę sobie pogorszyć jeszcze :bad: Kurczę wszystkie moje fryzjerki są jakieś z kosmosu nie potrafią mi dobrze doradzić co konkretnie moim włosom potrzeba wszystkie mówią że jedwab a jedwab nic nie pomaga poza tym, że się szybciej przetłuszczają :->
Jedwab ok, ale tylko na sme końce wtedy nie wpłynie na szybsze przetłuszczanie :) aaa i patrz na skład bo w wielu jedwabiach jest alkohol - on jeszcze bardziej wysuszy włosy
Ewelina - 05-04-2014, 14:33

Pattina napisał/a:
Jedwab ok, ale tylko na sme końce wtedy nie wpłynie na szybsze przetłuszczanie aaa i patrz na skład bo w wielu jedwabiach jest alkohol - on jeszcze bardziej wysuszy włosy
tak dokładnie tylko na końce poszperam w necie i poszukam czegoś na rozdwojone końce :)
Pattina - 05-04-2014, 15:56

Ewelina napisał/a:

tak dokładnie tylko na końce poszperam w necie i poszukam czegoś na rozdwojone końce :)
Ja na zmianę z tym olejkiem Gliss kura stosuje też serum z Garniera takie w pomarańczowej buteleczce ono jest właśnie do włosów rozdwajających się i suchych. Ma tak fajną konsystencję,że nie ma szans aby po nim włosy zbijały się w tłuste strąki :)
zaba - 05-05-2014, 14:41

Czytałam wczoraj po drodze bloga jak dbać o włosy.
I kurczę, wciągam się co rz bardziej :D
Kusi mnie szczotka jonizująca (no i TT chyba sobie sprawię) - ma ktoś jakieś opinie?

Ewelina - 05-05-2014, 15:41

zaba, Ja mam TT rewelacja :)
mibec - 05-05-2014, 16:59

zaba napisał/a:
Kusi mnie szczotka jonizująca (no i TT chyba sobie sprawię)
nie wiem co to za wynalazek ta szczotka jonizujaca, natomiast mam TT i polecam - wlosy bardzo ladnie po niej wygladaja :)
zaba - 05-05-2014, 18:20

To podajcie mi proszę, od kogo zamawiałyście. Bo rozrzut cenowy od 18zł z przesyłką do i 60 zł nawet.
Nulcia1 - 05-05-2014, 18:54

zaba, też mam TT i jestem bardzo zadowolona ;D moim zdaniem nie warto kupować tych przesadnie tanich :)
Pattina - 06-05-2014, 11:35

Moja TT dobrze się sprawuję, zarówno na włosach mokrych jak i schych, no cudo :heart:
Dziś była u mnie fryzjerka jako,że nie jestem jeszcze mobilna po złamaniu nogi i zrobiłyśmy ombre. Nie sądziłam,że wyjdzie tak świetnie za pierwszym razem ! Miedziany blond/rudy no jestem zachwycona, chociaż nie mogę się przyzwyczaić jeszcze :haha:

Ewelina - 06-05-2014, 11:37

Pattina, Przefajowo, no rewelacyjnie ci złapało :)
Milena - 06-05-2014, 11:37

Pattina, ślicznie :greedy: :greedy:
evecious - 06-05-2014, 11:47

Łaadnie wyszło :)
Karoola - 06-05-2014, 13:11

Pattina, ładnie :haha: Właśnie Ty jesteś moją specjalistką od włosów, to mi doradzisz :-P Mam zniszczone włosy, końcówki są tragiczne, a na długości jak nawalę odżywki to ujdą :-P Jak sądzisz, jak je teraz lekko rozjaśnię, a same końcówki odetnę, to całość będzie się prezentowała jako-tako, czy do dupy? :-P W sensie, czy rozjaśnienie u fryzjera dobije mi włosy, czy tylko troszkę je podniszczy? :-P
Nulcia1 - 06-05-2014, 15:03

Pattina, Jej jakie piękne włosy :greedy:
Pattina - 06-05-2014, 15:14

Karoola, Kochana jak je jeszcze rozjaśnisz to jeszcze bardziej je wysuszysz, nawet jeśli fryzjer użyje słabszej wody rozjaśniającej. Jak masz zniszczone końce to nic tylko podciąć bo ich nie odratujesz, po podcięciu - maski! Na zmianę proteinowe i nawilżające, odżywki tak samo, no i na koniec fajnie bybyło zabezpieczyć czymś końce, jakiś olejek ? Ja wcześniej chwaliłam ten złty z Glisskura, wczoraj kupiłam z Avonu z olejkiem arganowym - jeszcze nie testowałam ale ma dobre opinie.
Rozjaśnić ewentualnie później jak ciut dojdą do siebie,ale po każdym rozjaśnianiu i tak trzeba je podciąć, nie ma bata włos rozjaśniany traci pigment, przez co staje się goły i niszczy się :(
Na Twoim miejscu najpierw zadbałabym o włosy a później coś kombinowała ze zmianą kolorku :)
Nulcia1, Dzięki :*

nathaliena - 06-05-2014, 15:46

Patusiu, ale piękne włoski, to ja rezygnuję z robienia zdjęcia :-P
zaba - 06-05-2014, 16:02

Pattina, piękne włoski!
Ja właśnie końce muszę podciąć, bo okropnie mi się teraz zniszczyły :beated:
I odrosty pofarbować trzeba.
I po tym ścięciu - bo czytałam bloga - zabieram się już z jakimś konkretnym planem naprawę moich włosów :)
Więc będzie inwestycja w TT na pewno i zobaczymy, może i w jonizującą szczotkę.

Milena - 06-05-2014, 16:37

nathaliena, teraz czekamy na twoją fotkę :)
Rysia88 - 06-05-2014, 16:39

Pati, świetnie! :greedy: ja też miałam zrobić sobie ombre ale jednak się boję, że nie wyjdzie to tak ładnie... :doubt:
Nulcia1 - 06-05-2014, 16:54

ja też bym chciała jakąś zmianę na włosach ale jak zawsze się boje ... nie farbowałam już 4 miesiące żeby sobie odpoczęły troszkę :)
mibec - 06-05-2014, 17:51

Pattina, swietnie :)
pasiconik - 06-05-2014, 17:58

Pattina, sliczne ombre :-) Co ile musisz robic keratynowe prostowanie, zeby tak wygladaly? Duzo im zajmuje ponowne puszenie sie?

nathaliena, ja rowniez czekam na Twoje foto :)
Nulcia1, a co bys chciala zrobic z wlosami?
Karoola, na suche konce bardzo polecam olej arganowy firmy Marc Anthony- Oil of Marocco, moim wlosom bardzo pomaga. W polaczeniu z szamponem i odzywka nawilzajaca Johna Friedy dla brunetek sa w naprawde dobrej kondycji :-) Jednorazowo jest to jakis wydatek, ale naprawde warto :heart:

Pattina - 06-05-2014, 18:01

pasiconik napisał/a:
Co ile musisz robic keratynowe prostowanie, zeby tak wygladaly? Duzo im zajmuje ponowne puszenie sie?
Cocochoco wypłukało mi się po 3ech miesiącach, później robiłam encanto i pierwsze 4 miesiące się trzymało, teraz te robiłam w listopadzie i dopiero z 2 tyg temu powtórzyłam :)

Natalka - pokazuj się ! :)

Nulcia1 - 06-05-2014, 19:26

pasiconik napisał/a:
a co bys chciala zrobic z wlosami?

myślałam o jakimś ciemniejszym blondzie i grzywce zachodzącej na czoło ale to chyba do mnie nie pasuje :-P

Karoola - 06-05-2014, 19:32

pasiconik, mam czysty olej arganowy, nada się?
A teraz sobie wymyśliłam... hennę :-P Poczytałam o niej troszkę i wydaje się całkiem sensownym rozwiązaniem. Ale wtedy bawiłabym się w to dopiero w wakacje, teraz nie mam czasu :beated:

Pattina - 06-05-2014, 19:46

Karoola napisał/a:
A teraz sobie wymyśliłam... hennę :-P Poczytałam o niej troszkę i wydaje się całkiem sensownym rozwiązaniem
Henna jest suuuper! Chociaż tyle z nią zabawy, ja nie mam tyle cierpliwości :-P Ale fajnie odżywia tez włoski i sprawia,że są grubsze :)
pasiconik - 06-05-2014, 20:04

Karoola, czysty olej zostawiony na wlosach obciazy Ci je, ale mozesz smialo dodac do niego oliwe z oliwek, olej kokosowy albo ze slodkich migdalow i po goracym prysznicu naolejowac wlosy i owinac w turban na cala noc, to dopiero zastrzyk zdrowia :-)
Pattina - 06-05-2014, 20:11

pasiconik napisał/a:
olej kokosowy
O ten to mi w ogóle nie służył :beated:
Ale mieszanki z oliwą z oliwek super wychodzą :)
Jednak zdecydowanie no.1 wśród olejów jest indyjski Khadi :heart:

Milena - 06-05-2014, 20:41

pamiętajcie, że olej kokosowy olejowi kokosowemu nie równy :)

Ja się pofarbuje na ciemny brąz o :-P

pasiconik - 07-05-2014, 21:44

Milena, a ze teraz niby jaki masz kolor na wlosach? :-P
Ewelina - 07-05-2014, 21:45

Czarny ma ;)
pasiconik - 07-05-2014, 21:50

Ciemny braz to tez czarny, tylko cieply, wiem, sama przez lata mialam ;)
Ewelina - 07-05-2014, 21:53

Nie zgodzę sie z tym brąz to brąz czarny to czarny i jest ogromna różnica pomiędzy tymi kolorami inacEj sie wypłukuje nie rudzieje tak jak brąz ale tez wszystko id włosa zależy ;)
nathaliena - 07-05-2014, 21:54

Ewelina, dokładnie, moja siostra miała zarówno czerń, jak i ciemny brąz na głowie i zupełnie inaczej wyglądała :)
Milena - 07-05-2014, 22:13

Ewelina napisał/a:
brąz to brąz czarny to czarny i jest ogromna różnica pomiędzy tymi kolorami

dokładnie :)
Spróbujemy zobaczymy :)

Ewelina - 07-05-2014, 22:15

Muli ja już widze ze schodzisz z koloru szybko ci to idzie :)
Karoola - 07-05-2014, 22:18

Powiedzcie mi, które odżywki są proteinowe? Jakieś polecacie?
Milena - 07-05-2014, 22:20

Ewelina napisał/a:
ja już widze ze schodzisz z koloru szybko ci to idzie

ja też widzę, że już sporo zeszłam, trochę się już wkurzam bo chciałabym to wyrównać ale i tak tragedii nie ma bo się bardzo nie odznacza, więc jeszcze chwilę przetrzymam...
teraz dylemat, który wybrać?

Karoola - 07-05-2014, 22:25

Milena, ja tu widzę tylko jeden słuszny kolor :-P
A tak serio to mroźna czeko jest ładna i zwykły brąz :)

Nulcia1 - 07-05-2014, 22:26

Milena, czekolada jest śliczna
Milena - 07-05-2014, 22:31

Nulcia1 napisał/a:
czekolada jest śliczna

tak, śliczna :) ale u mnie niestety raczej nie wyjdzie:)

Karoola napisał/a:
mroźna czeko jest ładna i zwykły brąz

no właśnie mam dylemat między:
- ciemna czekolada
- ciemny brąz
- brąz
- mroźna czekolada

Karoola - 07-05-2014, 22:35

Milena, w sumie te kolory są do siebie bardzo zbliżone, zdjęcia, sam ekran może przekłamywać, do tego na każdych włosach wyjdzie inaczej :-P
Ciemna czekolada też fajnie wygląda... Masz dylemat :D Zrób wyliczankę :D

Milena - 07-05-2014, 22:36

Karoola, pójdę do sklepu i sobie porównam to może doznam oświecenia i coś wybiorę :D
mibec - 07-05-2014, 22:37

Ciemna czekolda - wlasnie taka polozylam na wloski ;)
Karoola - 07-05-2014, 22:38

Milena, a jaki masz naturalny kolor?
Milena - 07-05-2014, 22:44

Karoola, brąz, ale który to nie wiem :D

mibec, a Ty chyba też czarne miałaś?

mibec - 07-05-2014, 22:50

Milena napisał/a:
a Ty chyba też czarne miałaś?
kiedys - od prawie 3 lat robie ciemna czekolade :)
Karoola - 07-05-2014, 22:51

Już wiem, które to odżywki proteinowe, nabędę przy okazji :)
Mam za to inne pytanie, może się orientujecie - czy naturalna henna po pewnym czasie wypłukuje się z włosów tak, że zostaje pierwotny kolor włosów, czy w jakimś tam stopniu zmieni barwę włosa tak, że np. po kilku miesiącach będzie widać gdzie leżała henna?

Nulcia1 - 07-05-2014, 23:09

Dzisiaj widziałam szampon z Eveline stosował ktoś ?
Ewelina - 07-05-2014, 23:11

Miluś ja robię na czekoladowy brąz i lubie to ale moje włosy rudzieją zresztą widzisz sama tyle że u mnie to przez rozjaśnianie niestety :)
Pattina - 08-05-2014, 01:22

Ewelina, Kiedyś miałam ten sam problem i fryzjerka kazała mi używać chłodnych odcieni farb, one nie mają później rudego/żółtego poblasku. Kurcze nie pamiętam jak to było z numeracją, jutro to wygooglam,ale chyba kazała unikać farb z .4 po pierwszej cyferce ?
Nie jestem pewna,ale właśnie niektóre nr kazała mi wykreślić z listy i faktycznie jak zrobiłam farbą naturalną to chyba było z rzędu 4.0 czy tam 3.0 to byl to odcień chłodny i nawet jak się sprała to nie było rudości,a też robiłam po wcześniejszym blondziaku :)
Karoola napisał/a:
henna po pewnym czasie wypłukuje się z włosów
To zależy od włosa, na tych wysokoporowatych będzie się szybciej zmywać i z czasem wypłucze,ale czy do zera to już zależy od włosów :)

Dziś miałam sobie naolejować włosy na noc,ale nie mogłam się zebrać,chciałam iść wcześniej spać, oczywiście nic z tego nie wyszło :bad:

[ Dodano: 08-05-2014, 01:23 ]
Milena napisał/a:
- mroźna czekolada
Zdecydowanie :heart:
zaba - 08-05-2014, 09:06

Nulcia1, a jaki konkretnie?
Ja wczoraj naolejowałam włoski i zaczęłam unikac suszenia i.... dziś to już nawet grzywka rano jest przyzwoita :-o

Ewelina - 08-05-2014, 09:32

O Parti to daj znać co to zanumerki :)
Pattina - 08-05-2014, 11:25

zaba, jak suszy się zimnym nawiewem nie jest to tak szkodliwe. Dużo gorsze jest pójście spać w mokrych włosach
Nalozyłam Khadi chociaż na godzinę żeby zdarzyć zmyć przed klientką i ogarnąć czupryne :D

Nulcia1 - 08-05-2014, 12:17

jeśli chodzi o suszenie to polecam szuszarki babyliss dostałam od męża i jestem niesamowicie zadowolona
Pattina - 08-05-2014, 12:21

Ewelina, Tu jest fajny artykuł odnośnie numeracji na farbach :)
Dużo tam innych informacji odnośnie samodzielnego farbowania myślę,że warto poczytać :) http://www.palety-farb-do...ach-i-kolorach/
Nulcia1 napisał/a:
jeśli chodzi o suszenie to polecam szuszarki babyliss
Ja mam wiekową suszarkę noname, sprawuje się super, zimny nawiew jest, nawet przycisk turbo chłodzenie na sam koniec żeby domknąć łuski włosa sprawuje się super :)
mibec - 08-05-2014, 13:59

Pattina napisał/a:
turbo chłodzenie
to tak trzeba? nigdy o tym nie slyszalam - musze sprobowac :) Dzieki Pati za dzielenie sie takimi informacjami :)
Pattina - 08-05-2014, 14:29

Cytat:
to tak trzeba? nigdy o tym nie slyszalam - musze sprobowac
Mówi się o złym wpływie suszarki na włosy a najważniejsze jest aby na koniec zimnym powietrzem domknąć łuski włosa, wtedy one nie tracą wody i nie wysuszają się :)
Ja zawsze zaczynam ciepłym ( nie gorącym! ) nawiewem i jak mam już wilgotne włosy, włączam na zimny nawiew żeby domknąć łuski właśnie :)
Cytat:
Dzieki Pati za dzielenie sie takimi informacjami
Noł problemo :*
Ewelina - 08-05-2014, 14:46

Dzięki Pati :*
Karoola - 08-05-2014, 18:20

Wkręciłam się w tą pielęgnację włosów i już poległam - łażę po Naturach i szukam tej odżywki: http://wizaz.pl/kosmetyki...p?produkt=38559 Wycofali ją, czy ślepnę? W trzech sklepach byłam :| Jutro chyba będę kontynuowała poszukiwania :-P
Dzisiaj wieczorkiem naolejuję sobie czuprynę :)
I zastanawiam się nad kupieniem kilku półproduktów, żeby wzbogacać maski/odżywki itp, tylko muszę znaleźć jakiś sklep stacjonarny, bo przez neta dwóch rzeczy nie opłaca się kupować :-P

[ Dodano: 08-05-2014, 18:23 ]
I tych też poszukuję, a znaleźć nie mogę:
http://wizaz.pl/kosmetyki...p?produkt=40836
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3629
Ktoś się orientuje, gdzie je dostanę?

Milena - 08-05-2014, 18:24

Karoola napisał/a:
Dzisiaj wieczorkiem naolejuję sobie czuprynę

ja też ;D

edyta9119 - 08-05-2014, 18:46

ojj dziewczyny kusicie ! chyba tez spróbuję olejowania skoro tak polecacie :)
Na dzień dzisiejszy mam w domu tylko olej migdałowy..sprawdzi się czy lepiej poczekać i jutro kupić jakiś inny ?

zaba - 08-05-2014, 19:03

Podcięłam końcówki, grzywkę, odrosty pofarbowałam, ale za słabą farbę miałam :confused:
A suszarkę mam Remingtona z końcówką do kręcenia. Ma zimny nawiew więc to będę stosować.
A tak to staram się, żeby same schły.

Karoola - 08-05-2014, 19:04

edyta9119, migdałowy jest głównym składnikiem dwóch najpopularniejszych gotowych mieszanek. Spróbuj, każde włosy lubią co innego. Ja sama nie wiem jeszcze co moim służy, ale poolejuję się tym co mam i przekonam sama :-P
Nulcia1 - 08-05-2014, 20:59

Pattina napisał/a:
Khadi

Czy on nadaje się do wszystkich włosów ? Gdzie można go nabyć ?:)

Pattina - 08-05-2014, 21:12

Nulcia1 napisał/a:

Czy on nadaje się do wszystkich włosów
Jasne! Ja go wcieram w skalp, później przejeźdzam pasmo po paśmie. Khadi ma duuużo super olei w składzie, no dla moich włosów jest najlepszy :heart:
Ja kupowałam w sklepie stancjonarnym Helfy i dałam jakieś 60zł za buteleczkę,ale jest mega wydajny

Nulcia1 - 08-05-2014, 21:13

Pattina, dzięki ;*
AnIeLa - 08-05-2014, 21:45

Karoola napisał/a:
Mam za to inne pytanie, może się orientujecie - czy naturalna henna po pewnym czasie wypłukuje się z włosów tak, że zostaje pierwotny kolor włosów, czy w jakimś tam stopniu zmieni barwę włosa tak, że np. po kilku miesiącach będzie widać gdzie leżała henna?

Ja robiłam włosy henna :)

Wypłukuje się po czasie. Pierwsza moja henna była ruda ;D

Później robiłam na jakis ciemny.

Roboty z tym nie ma wiele, nakładasz / troche śmierdzi jak dla mnie / trzymasz z 40 minut i spłukujesz :) Uzywałam Venity

Karoola - 09-05-2014, 09:49

AnIeLa, ale ładny kolor :dribble: A Venita to jest sama czysta henna, czy tylko z ekstraktem?
AnIeLa - 09-05-2014, 14:54

Karoola, tego nie wiem :doubt:

ale w necie znalazłam to :

Cytat:

Ziołowa odżywka koloryzująca Henna Color to roślinny preparat do farbowania włosów, wykonany ze sproszkowanych liści naturalnej Henny. Zawiera aktywne, naturalne składniki, dzięki którym nie tylko farbuje, ale również głęboko odżywia i pielęgnuje włosy, poprawiając ich kondycję po każdym zastosowaniu. Trwałość koloru 8-10 myć.

- Bezpieczny dla włosów - bez amoniaku i utleniaczy !
- Zapewnia piękny, pełen blasku kolor.
- Intensywnie pielęgnuje włosy, dzięki sproszkowanym liściom henny
- Paleta 13 naturalnych odcieni

W opakowaniu: saszetka z proszkiem koloryzującym, rękawiczki ochronne.

Produkty dostępne w sklepach DAYLI

Karoola - 10-05-2014, 13:39

Małe podcięcie + "słoneczne refleksy" :)

Ewelina - 10-05-2014, 13:41

super, ale tak szczerze ładnej buzi wszystko pasuję :)
pasiconik - 10-05-2014, 14:19

Karoola, wygladaja slicznie, ale nie pamietam jak bardzo inne byly "przed", wiec trudno mi ocenic :-P Podcielas chyba sporo :-)
Karoola - 10-05-2014, 14:25

pasiconik, espesziali for ju: zdjęcie z wczoraj (ta tęskniąca za rozumem mina, wybaczcie :-P )

mibec - 10-05-2014, 14:53

Karoola, bardzo ladnie :) Fajnie masz brewki zrobione :)
Pattina - 10-05-2014, 15:48

Karolcia noo trochę podcięłaś! :)
Ale super!
Ja twardo zapuszczam, podcinałam jakiś czas temu i powtórzę za jakiś miesiąc, średnio co 3 miechy mi wychodzi podcinanko, ostatnio fryzjerka trochę przegięła z podcięciem ''końcówek'' więc muszą mi jeszcze trochę podrosnąć :P

Ja dziś po olejowaniu, właśnie wyszorowane włosiwa, siedzę z maseczką na twarzy, więc dziś dzień SPA :D

Pikuś - 10-05-2014, 17:41

Karoola, świetnie wyglądasz i masz cudowne usta :haha:
Karoola - 10-05-2014, 18:07

Pattina, i teraz nie wiem, czy jednak zapuszczać, żeby znowu takie długie były, czy skrócić do ramion :-P niby byłam zdecydowana je ściąć, ale tak patrzę na to stare zdjęcie.... Jak uda mi sie utrzymać włosy w ładnym stanie, tO zostawię je 8)
Pikuś, aa dziękuje ;*

Pikuś - 10-05-2014, 18:17

Karoola napisał/a:
czy jednak zapuszczać, żeby znowu takie długie były, czy skrócić do ramion
włosy nie noga - odrosną :P

Ja się szykuję na jakieś duże cięcie, bo ostatnio moje włosy podupadły na zdrowiu, więc od razu mam wymówkę na zmianę fryzury, ale ja jak to ja boję się że będę wyglądać jak ziemniak :P

Karoola - 10-05-2014, 18:21

Pattina, a masz jakaś wymarzona długość, do ktorej zapuszczasz? Bo już niezła masz długość i naprawdę ładne :haha: Tez moze je kiedyś doprowadzę do takiego stanu ;D

[ Dodano: 10-05-2014, 18:22 ]
Pikuś, wiem, ale długie sa ladne :-P

pasiconik - 11-05-2014, 13:41

Karoola, dzięki za specjalne potraktowanie :D
Faktycznie widać różnicę :) Ładnie Ci i w jednym i w drugim wydaniu, ale w moim guście są zdecydowanie włosy z fotki nr 2 :heart:

Pattina - 11-05-2014, 14:17

Karoola napisał/a:
a masz jakaś wymarzona długość
Nie mam, to wszystko będzie zależeć od stanu włosów i teg jak będa wyglądać. Już dojrzałam do tego by stawiać na zdrowy wygląd włosów a nie na długość :P
Ale tak do pasa aaaah byłoby cudownie :greedy:
Ale mam cienkie włosy i nie wiem czy to będzie dobrze wyglądać więc póki co niech rosną zdrowe :P
Myślę czy by zejść z mojego V i ciachnąć na prosto za jakiś czas wtedy optycznie byłyby gęstsze :D
Chociaż jak się przyglądam fotce wrzuconej tutaj nieskromnie powiem,że mi się podobają pierwszy raz od baaaardzo dawna! :dribble:

Karoola - 11-05-2014, 14:33

pasiconik, dzięki :haha:
Pattina, ja chyba jeszcze nie dojrzałam do tego :-P Ale ścięcie połowy tego siana to, powiedzmy, "pierwszy krok".

Nulcia1 - 11-05-2014, 14:59

Karoola, ślicznie Ci w tych włoskach :greedy:
Pattina - 11-05-2014, 15:01

Karoola napisał/a:
ja chyba jeszcze nie dojrzałam do tego :-P Ale ścięcie połowy tego siana to, powiedzmy, "pierwszy
No jak to nie dojrzałaś do tego ? Tak jak mówisz,ścięłaś sporo tego co było w kiepskiej kondycji a to już wiele i krok wcale nie taki mały :)
Teraz są zdrowe to najważniejsze, odpowiednia pielęgnacja i będą odrastać w super formie :)

Milena - 11-05-2014, 19:44

Karoola, śliczne te słoneczne refleksy :)

Ja zapuszczam :)

Pattina - 09-07-2014, 15:48

Jako że moje ombre wyglądało cudnie... ale niestety doprowadziło moje włosy do klęski to właśnie siedzę z ciemną farbą na głowie... wole już nudny kolor ale zdrowe włosy.
Podetnę miotłe z końców i zaczynam znów babraninę z olejowaniami i cudami

Kesja - 16-07-2014, 18:12

Od paru dni czytam intensywnie o olejowaniu włosów i tak mnie to wciągło, że dzisiaj spróbowałam pierwszy raz - miałam w domu oliwę z oliwek przywiezioną prosto z grecji przez znajomych, a jutro planuję kupić olej sezamowy i kokosowy i będę sobie robić mieszankę... w biedronce od jutra olej sezamowy za 6,99 ;-)
A no i zamówiłam w końcu szczoteczkę TT, w piątek odbiorę ;D :heart:

zaba - 16-07-2014, 20:33

Ja dziś olejowalam włosięta. I umyłam metodą OMO. Powiem wam, że super teraz mam włoski ^^
I łykam od kilku dni tabletki ze skrzypem.

Pattina - 17-07-2014, 13:02

zaba napisał/a:
I umyłam metodą OMO
U mnie się nie sprawdziło, więc potwierdza się reguła że trzeba wszystkiego próbować aż znajdzie się swój złoty środek :)
Dziś na noc będę olejować - Khadi na skalp i BD na długość :)
Dziś kompletnie nie mogłam włosów ogarnąć więc związałam w koka, grzywa odrasta więc podpięłam ją... więc dziś się z domu nie ruszam :D

Kesja - 17-07-2014, 16:59

Pattina, Pati jak na noc olejujesz to owijasz te włosy w ręcznik czy jak? :-P
Bym se w piątek wieczorem zrobiła..

Pattina - 17-07-2014, 17:30

Kesja napisał/a:
Pattina, Pati jak na noc olejujesz to owijasz te włosy w ręcznik czy jak? :-P
Nie bo się kręce i by spadło :P
Wiążę w wysokiego koka co by mi się nie walały wszędzie a na poduszkę daje ręcznik taki duży to się nie podwija ;)

Kesja - 17-07-2014, 17:40

Pattina, ooki, dzięki! ;*
zaba - 17-07-2014, 20:14

Dziś podcięłam końcówki, trochę pocieniowałam i skróciłam grzywkę.
Fryzjerka pochwaliła bardzo moje włosy, że się bardzo ich stan poprawił i są dużo lepsze w dotyku i gęstsze ;D

Nulcia1 - 17-07-2014, 20:29

zaba, pokaż , pokaż ;D
zaba - 17-07-2014, 20:36

Nulcia1, mam tylko komórkowo - łazienkową fotę :P
Nulcia1 - 17-07-2014, 20:37

zaba, dawaj ;D
zaba - 17-07-2014, 20:38

Brzydota stulecia :D

Nulcia1 - 17-07-2014, 20:51

zaba, Co Ty gadasz fajniutko ;*
Kesja - 18-07-2014, 17:58

zaba, fajnie, chociaż ja nie lubię takich grzywek krótkich, moja zawsze zasłania brwi :-P
Mam już moją TT, faaaajna ;D

Nulcia1 - 18-07-2014, 21:16

Kesja, ładniutka

Kesja napisał/a:
moja zawsze zasłania brwi

no właśnie ja też planuję i planuję , znasz jakiegoś bardzo dobrego fryzjera w Kato ?

Kesja - 19-07-2014, 08:52

Nulcia1, jak obcinalam włosy na grzywkę to byłam tu: http://www.berendowicz-ku...,326/index.html tyle że oni .mieli wtedy coś takiego, że przychodziło na jedną godzinę kilkanaście osób i za 10zł były obcinane przez uczniów (często byly to osoby które miały już swoje zakłady fryzjerskie, tylko chcieli dodatkowy papierek) pod okiem tych dobrych fryzjerów/techników. Byłam tam kilka razy i zawsze wychodziłam zadowolona, z tym że nie wiem czy dalej tak mają... :)
A teraz grzywkę podcinam sobie sama, mam nożyczki fryzjerskie, bo u fryzjera zawsze ciachali mi ją za krótko - przed brwi i wyglądałam jak pajac :doubt: :-P

Nulcia1 - 19-07-2014, 10:19

Kesja, często chodziłam do Berendowicz&Kublin ale w Sosnowcu , odkąd niema tam mojej fryzjerki już tam nie bywam :) ale tak uważam , że to bardzo dobrzy fachowcy :) Myślałam o nich w Kato ale jednak zdecydowałabym się na strzyżenie przez ich stylistów nie uczniów :)
A słyszałaś o Studio wizerunku Kulawik i Kot ?

Kesja - 19-07-2014, 11:28

Nulcia1 napisał/a:
Myślałam o nich w Kato ale jednak zdecydowałabym się na strzyżenie przez ich stylistów nie uczniów :)

U mnie zawsze decydowała cena - szkoda mi było wydać tyle kasy co biorą za obcięcie :-P A dwa razy trafiłam na takich uczniów, że właściwie całą obcinali mnie styliści, bo uczniowie sobie nie radzili :D
Nulcia1 napisał/a:
A słyszałaś o Studio wizerunku Kulawik i Kot ?

Wiem gdzie to, ale nic konkretnego Ci nie powiem, bo nigdy tam nie byłam, ani jakoś nie kojarzę żeby ktoś z moich znajomych był.. :)

zaba - 19-07-2014, 11:30

Ja u Berendowicza też byłam, ale dobre 4 lata temu jak odwiedzałam siostrę w Katowicach. Byłam bardzo zadowolona :)
Nulcia1 - 19-07-2014, 11:56

Kesja napisał/a:
U mnie zawsze decydowała cena

Ja właśnie już wolę zapłacić więcej i być zadowolona bo w styczniu byłam u takiego zwykłego osiedlowego fryzjera zapłaciłam 55 zł w sumie za nic i nawet mi się nie podobało ... nie wiem ale boje się fryzjerów zawsze coś nie tak ...

Kesja napisał/a:
Wiem gdzie to, ale nic konkretnego Ci nie powiem, bo nigdy tam nie byłam, ani jakoś nie kojarzę żeby ktoś z moich znajomych był.. :)

No właśnie bo czytałam na jednej stronie , że podobno to najlepszy salon w Katowicach o tutaj
http://fryzjerzy.zumi.pl/

Kesja - 19-07-2014, 11:58

Nulcia1 napisał/a:
nie wiem ale boje się fryzjerów zawsze coś nie tak ...

Nooo, ja tak samo..
Nulcia1 napisał/a:
No właśnie bo czytałam na jednej stronie , że podobno to najlepszy salon w Katowicach o tutaj
http://fryzjerzy.zumi.pl/

To może warto spróbować ;-)

Nulcia1 - 19-07-2014, 12:00

Kesja napisał/a:
Nooo, ja tak samo..

najbardziej mnie denerwuje jak mówię skrócić 1cm a oni walną o wiele więcej ... można po 100 razy powtarzać a Ci swoje :bad:

Kesja napisał/a:
To może warto spróbować

Jeszcze spróbuje się rozejrzeć :-P

Kesja - 19-07-2014, 12:04

Nulcia1 napisał/a:
najbardziej mnie denerwuje jak mówię skrócić 1cm a oni walną o wiele więcej ... można po 100 razy powtarzać a Ci swoje :bad:

To jest standard ]:) Dlatego teraz zwlekam z wizytą u fryzjera, muszę podciąć końcówki, ale boję się że zaś wyjdę z włosami o 10cm krótszymi... :bad:

zaba - 19-07-2014, 12:10

Do mnie przyjeżdża znajoma fryzjerka do domu. Raz właśnie ciachnęła mnie za krótko, ale odżałowałam, bo układały się na prawdę super!! Jak scinała mi 2 dni temu, to faktycznie podcięła sam końcówki, tak jak chciałam. A bierze śmieszne pieniądze.
Kesja - 19-07-2014, 12:13

zaba, dobrze mieć wśród znajomych fryzjera :-P Ja mam ciocię, ale niestety na stałe mieszka w niemczech, więc wykorzystuję ją jak tylko przyjeżdża do PL :-P bo ona właśnie zrobi mi z włosami dokładnie to co chcę :)
zaba - 19-07-2014, 12:17

Kesja, tą mama wypatrzyła. Jak miałam robione upięcie na galę, to wzięła śmieszne 20 zł i użyczyła swojego kwiatka ;D
A tak to sama jeszcze doradzi, jak ona to widzi, co by podcinała, co nie, zawsze zapyta czy może wiecej ciachnąć, bo np. są bardzo zniszczone.
Ostatnio mnie pochwaliła, że bardzo mi sie poprawil stan włosów i oby tak dalej ;D

Kesja - 19-07-2014, 12:19

zaba napisał/a:
bardzo mi sie poprawil stan włosów

Super! :haha:

Nulcia1 - 19-07-2014, 12:47

Kesja napisał/a:
ale boję się że zaś wyjdę z włosami o 10cm krótszymi... :bad:

no właśnie tego się boje jak teraz pójdę do fryzjera :bad:

Ewelina - 19-07-2014, 22:25

ja aktualnie zapuszczam kupiłam sobie preparaty do włosów z minerałami z morza martwego, olejek arganowy, kładę maski,oliwę z oliwek staram się wiązać je w domu i jest lepiej :)
Pattina - 19-07-2014, 23:09

Ewelina napisał/a:
staram się wiązać je w domu i jest lepiej
A czym wiążesz ? Ja na noc zaczęłam nieudolnego warkocza pleść żeby się nie plątały i nie szorowały po poduszce :P
W nocy olejowałam w końcu kudły, no i nawet fajnie mi się dziś ułożyły takie uniesione u nasady w końcu ! :greedy:

Ewelina - 19-07-2014, 23:12

Pattina napisał/a:
A czym wiążesz ?
zwykłą gumką, robie albo koczka, albo warkoczyka właśnie :haha:
Pattina napisał/a:
W nocy olejowałam w końcu kudły, no i nawet fajnie mi się dziś ułożyły takie uniesione u nasady w końcu !
Ja co drugi dzień kładę olejek na noc tak przed umyciem głowy :)
anna34 - 26-07-2014, 15:31

A ja jednak zaszalałam z fryzurką :-P
Kiepska jakość,bo z telefonu i sama robiłam,ale widać o co chodzi :D

W realu wygląda lepiej :-P

mibec - 26-07-2014, 15:36

anna34, wow odwazne :)
anna34 - 26-07-2014, 15:38

mibec napisał/a:
wow odwazne

ale za to póki co słysze tylko,że dobrze mi(ciekawe czy są mili tylko czy mówią prawde :D )
Dziś M.przyjeżdża,zobaczymy co on powie :-P

Nulcia1 - 26-07-2014, 17:50

anna34, świetna fryzura , bardzo młodziutko wyglądasz :)

Ja myślę o zakupie profesjonalnych produktów fryzjerskich i pielęgnicy :greedy:

Kesja - 26-07-2014, 18:51

anna34, ale zmiana, fajnie :haha:
Ja jak pisałam zaczęłam olejować wloski, 2/3 razy w tygodniu i już widzę że są ładniejsze :haha:
Nulcia1, i co, będziesz ciąć grzywkę? :)

Nulcia1 - 26-07-2014, 19:10

Kesja napisał/a:
i co, będziesz ciąć grzywkę?

tak będę na pewno , ale czekam na kasiorkę i póki co zdecydowałam się na Berendowicz&Kublin w Kato :)

Kesja - 26-07-2014, 19:31

Nulcia1, no to na pewno będziesz zadowolona :)
Nulcia1 - 26-07-2014, 19:39

Kesja, Mam nadzieje , ciekawe czy w ogóle taka grzywka będzie mi pasować :P
Pattina - 27-07-2014, 14:41

anna34, Super wyglądasz ! Serio bez wazeliny !
Mi się bardzo podobają wygolone boki :greedy: ale sama jestem za cienka żeby się na to odważyć :P

anna34 - 27-07-2014, 17:04

Pattina napisał/a:
ale sama jestem za cienka żeby się na to odważyć

nie ma co sie bać :)

Pattina - 27-07-2014, 17:59

anna34 napisał/a:
nie ma co sie bać :)
To fajnie wygląda przy krótszych włoskach... moje prawie do pasa kłaki słabo by wyglądały
Ja bym tak bardzo chciała wrócić do rudych włosów, niestety moje kudły nie lubią żadnych ingerencji jeśli chodzi o kolor... od razu się sypią nawet na najdelikatniejszych preparatach :(
Na razie za jakiś tydzień/ dwa będę poprawiać kolor - na ten ciemniejszy, bo tam gdzie było ombre już się sprało, no ale włosy mi odżyły w końcu

Milena - 27-07-2014, 18:47

anna34, młodziej wyglądasz w takiej fryzurze :)
zaba - 18-08-2014, 17:11

Tak pooglądałam fotki z Krakowa i... wracam do naturalnego koloru :->
Tyle ludzi niby chwaliło, ze bardzo dobrze mi w tym kolorze, nigdy aż tak nie chwalili, ale kurcze.. ja się w nim co raz gorzej czuję.. :confused:

Ewelina - 18-08-2014, 23:13

Monia szczerze lepiej było wróciłabym do kasztanowego?
zaba - 18-08-2014, 23:18

Ewelina, wróciłam do naturalnego odcienia :)
Taki przełamany delikatny brąz na ciemny blond. Podobam się sobie ;D

Ewelina - 18-08-2014, 23:35

No fote koniecznie dawaj :d
Almathea83 - 18-08-2014, 23:41

zaba, moim zdaniem w ciemniejszym Ci lepiej, ten blond jakoś tak nie wiem jak to ująć, "posmuca" i postarza, a Ty przecież taka młodziutka ;*
zaba - 19-08-2014, 00:02

Almathea83, właśnie zauważyłam. Kurczę, jak były rude były ładne, a teraz jakaś masakra. Nie wiem co tyle osób chwaliło. To dam taka fotkę na szybko zaraz po farbowaniu :)

Almathea83 - 19-08-2014, 11:40

zaba, od razu lepiej :) a z ludźmi tak jest, moja koleżanka zeszła z czarnego na taki żółty blond, dosłownie wszyscy ją chwalili a ja się za głowę łapałam i oczywiście, jak to ja, powiedziałam jej, że w ciemnych bardziej mi się podobała, żeby nie powiedzieć że wyglądała lepiej :-P minął może z miesiąc i wróciła do ciemnych i nagle ci, co jej mówili że blond super, mówią jej że dobrze że ma z powrotem ciemne :-o :D
zaba - 19-08-2014, 11:51

Almathea83, i ja się od razu lepiej czuję :)
Ewelina - 19-08-2014, 14:33

Monia od razu lepiej :)
zaba - 19-08-2014, 16:01

Dzięki dziewczyny :) Zakupiłam dziś też szczotkę http://wizaz.pl/kosmetyki...p?produkt=20350

Będę piękna :girl:

Milena - 19-08-2014, 16:06

zaba, super :)

A ja wciąż walczę o długość, maski, odżywki, oleje... i pomaga, ładnie rosną :) za parę miesięcy osiągnę cel :)

zaba - 19-08-2014, 22:29

Milena, ja chwilowo odstąpiłam od tego, bo wolę mieć do tego dwie ręce, a dopiero od paru dni kciuk daje mi funkcjonować, więc wracam, zaraz nakładam olej.
Po farbowaniu strasznie mi się włosy elektryzują grrrr :->

AnIeLa - 07-10-2014, 16:43

Dobra postanowiłam ogarnąć się trochę od strony urodowej :P Co prawda na włosy nie narzekam za bardzo mogłyby być grubsze. Ale taka moja uroda. Jednak zaraz zima i centralne znowu da im popalić.

Zakupiłam dzisiaj kilka mam nadzieję przydatnych artykułów

effcyk - 07-10-2014, 17:27

AnIeLa, wow zaszalałaś :-P .
Ja mogę od siebie polecić czysty 100% arganowy olejek, bez żadnych dodatków, sprowadzany z Maroka. Na allegro można kupić buteleczki tego olejku różnej wielkości po niewielkiej cenie :) . Czysty arganowy olejek jest żółty, bezzapachowy i pięknie się wchłania nie pozostawiając tłustego filmu. Dlatego jest nazywany "suchym olejem". Ten olejek jest dobry nie tylko do włosów, ale także do ciała i twarzy.
Mnie się akurat tak trafiło, że sąsiadka jest przedstawicielką firmy, która sprowadza olejki arganowe (zresztą nie tylko arganowe) prosto z Maroka. Naprawdę raz skorzystałam i zaopatruje się w ten olejek na bieżąco.
Drugą rzeczą jaką używam to serum w formie żelu, na końcówki włosów firmy KALLOS KJMN, dostępny w sklepach fryzjerskich i pewnie na allegro też.
A trzeci produkt to popularny jedwab z biosilka :) .
Mam włosy do pasa, grube, lubię je czasem prostować jak i pokręcić, więc muszę je pielęgnować tak aby były w dobrej kondycji, nie wysuszały się. Ile ja już kosmetyków przetestowałam, to głowa mała :-P . Od jakiegoś czasu używam 3 wyżej wymienionych produktów i żadnych innych odżywek, maseczek, sprayów itp itd. już nie kupuje :) to w zupełności wystarcza żebym miała bardzo ładne, zdrowe włoski :)

AnIeLa - 07-10-2014, 17:37

effcyk, a ogólnie na co dzień do włosów używam szamponu i raz na jakis czaaaaas maseczki z olejem arganowym.

Aktualnie siedzę w worku na głowie pod którym mam maseczkę z olejku rycynowego, żółtek i cytryny.

Zbliża się jesień wieczory coraz dłuższe będa to będzie okazja zadbać o siebie :)

effcyk - 07-10-2014, 17:41

AnIeLa, super :) teraz taki sezon że włoski trzeba odżywić :) . Naturalne produkty maseczki/papki są jednak najfajniejsze. Dlatego ja staram się najczęściej korzystać z olejku arganowego, a jedwab i serum to przeważnie używam jak chce trochę wygładzić włosy przed jakimś wyjściem :haha: .
Almathea83 - 07-10-2014, 17:54

effcyk napisał/a:
popularny jedwab z biosilka

właśnie on albo ten z Chi zawiera alkohol, w rezultacie wysuszając włosy, a nie je odżywiając, kiedyś mnie fryzjerka uświadomiła :)

olejek arganowy jest ok, mam taki w czystej postaci ze sklepu Zrób sobie krem :)

Milena - 07-10-2014, 20:44

Almathea83 napisał/a:
właśnie on albo ten z Chi zawiera alkohol, w rezultacie wysuszając włosy, a nie je odżywiając, kiedyś mnie fryzjerka uświadomiła

Dzięki za tą informację, w takim razie muszę go wycofać...

effcyk - 08-10-2014, 10:05

Almathea83 napisał/a:
właśnie on albo ten z Chi zawiera alkohol, w rezultacie wysuszając włosy, a nie je odżywiając, kiedyś mnie fryzjerka uświadomił

słyszałam też o tym :) . Ja u siebie nie zauważyłam objawów przesuszenia włosów po jedwabie. Generalnie używam go raz na kilka dni i to przy końcach, więc może dlatego nie zauważam tego. A może być też tak że olej arganowy eliminuje efekt wysuszenia włosów po jedwabiu :) .

mibec - 08-10-2014, 10:12

Dziewczyny mam glupie pytanie :beated: a jak sie uzywa tych olejkow? Naklada sie na jakis czas na wlosy i potem myje?
effcyk - 08-10-2014, 10:44

mibec, dokładnie. Robisz sobie taką maseczkę z olejku. Nakładasz, zostawiasz na jakiś czas i potem myjesz włosy. Ja smaruje włosy arganem, spinam spinką żabką i tak z 15 min czekam. Potem myję głowę. Olejek arganowy jest też dobry po wysuszeniu włosów suszarką, troszkę na palce i rozetrzeć na włosach - nie elektryzują się i nie puszą :)
Milena - 08-10-2014, 11:28

mibec, ja nakładam na minimum godzinę a czasami nawet na całą noc, a później normalnie myjesz włosy :)
mibec - 08-10-2014, 11:30

Dzieki dziewczyny :) musze się skusic....
Pattina - 08-10-2014, 11:34

mibec napisał/a:
a jak sie uzywa tych olejkow?
Ja na skórę głowy nakładam np Khadi, później wcieram pasmo po paśmie po całości jakiś inny - u mnie świetnie się sprawdza BD, czy oliwa z oliwek.
Na efekty z olejowania trzeba czekać, to nie jest tak,że od razu widać znaczącą różnicę jak po zastosowaniu jakiejś maseczki.
Zanim odnalazłam ''swoje''oleje trwało to hmmm z rok ?
Najdłużej testowałam kokosowy, niestety moje włosy są wysokoporowate i nie polubiły się z nim :(
Ja olejuje chociaż 2 razy w tygodniu i najczęściej na noc, wtedy włosy związuje w wysokiego koka a na poduszkę rozkładam ręcznik rano myję jak zwykle i jest elegancko :)

mibec - 08-10-2014, 11:40

Pattina napisał/a:
najczęściej na noc
e u mnie to odpada - na noc to mam byc czysta i pachnaca :-P
Milena - 08-10-2014, 11:42

Pattina napisał/a:
Na efekty z olejowania trzeba czekać, to nie jest tak,że od razu widać znaczącą różnicę jak po zastosowaniu jakiejś maseczki.
Zanim odnalazłam ''swoje''oleje trwało to hmmm z rok ?

Dokładnie, przede wszystkim regularność nakładania oleju :)
U mnie najlepiej się sprawdza oliwa z oliwek

zaba - 08-10-2014, 14:43

Rzeszowska woda znów okropnie wysuszyła mi włosy :|
Muszę przytargać olejki z domu i maski i je znów wzmocnić.

pasiconik - 08-10-2014, 20:59

Mieszacie oliwę z czymś jeszcze czy czystą nakładacie na włosy?
Rzucił mi się ostatnio w sklepie czysty mix olejów orzechowych, niby do jedzenia ale właśnie o włosach pomyślałam, chyba go nabędę. Bo o wodzie tutaj nie wspomnę, twarzy w ogóle nie mogę nią myć a włosy i skórę wysusza, jest bardzo twarda :confused:

Pattina - 09-10-2014, 11:08

pasiconik, ja oliwę dają samą. Jest trochę tępa w rozcieraniu ale daje rade :)
Wczoraj późno wróciłam do domu wiec juz nie nakladalam nic na włosy. Teraz siedzę z BD i khadi na wlosach ;)

Milena - 09-10-2014, 11:14

pasiconik napisał/a:
Mieszacie oliwę z czymś jeszcze czy czystą nakładacie na włosy?

Ja nakładam czystą :)

pasiconik - 09-10-2014, 11:59

Pattina, Milena, dziękuję za odpowiedzi :)
Milena - 09-03-2015, 16:41

Jak Wam idzie pielęgnacja? :)
Ja się pochwalę, że osiągnęłam pierwszy cel długości :) Olejowanie i inne zabiegi działają i tak oto z włosów niespełna do ramion są takie :)

Ewelina - 09-03-2015, 16:48

Śliczne zdrowe włoski ;*
nata - 09-03-2015, 22:12

Milena, a co ile podcinasz?
Ślicznie :)

Pattina - 09-03-2015, 22:48

Milenka kolor boski :dribble:

To i ja się pochwalę moimi kudłami :)

W piątek jadę do mojej fryzjerki do Oleśnicy na szprycowanie włosów keratyną, no i podcięcie bo końce mi się nie podobają, chce zejść z cieniowania i mieć na prosto włoski :)

Reety jak ja bym chciała gęste kudły :(
Olejowanie i suplementy, wcierki nie pomagają... chyba natury nie polepsze :(

effcyk - 09-03-2015, 23:01

wow dziewczyny ale włosiska ! :oh:

Ja też jestem maniaczką swoich włosów, wybaczcie za jakość zdjęcia z komórki, ale nie dość że kiepski aparat bez flesza, to jeszcze robiłam teraz foto w łazience przy sztucznym świetle, więc nic a nic nie widać jakie są lśniące :confused: .
Długość jak widać, docelowo zapuszczam do pośladków :P . Na grubość nie narzekam,, bo zawsze były one wyjątkowo spore objętościowo. Zawsze ścinam w trójkąt, bo tak lubię :) .
Generalnie włosy mają kolor słomkowy z blond refleksami gdzieniegdzie ( nie farbuje włosów od 2 lat, używam rozjaśniacza w sprayu) . Na słoneczku wyglądają ślicznie, bo błyszczą się niesamowicie, idąc ulicą z rozpuszczonymi włosami przy słonecznym dniu robię dosłownie furorę :-P .
Ostatnio używam szamponu Aussie i maseczki 3 minutowej Aussie, a przed wysuszeniem kładę na wilgotne włosy olejek z Gliss Kur'a :-P i tyle :) .

Pattina - 09-03-2015, 23:12

effcyk, Nie lubię Cię !!! Jaaaakie gęste !! :greedy: :greedy: :greedy:
Omnomnom :greedy:
effcyk napisał/a:
szamponu Aussie i maseczki 3 minutowej Aussie,
Właśnie się nad nimi zastanawiałam, ciekawe czy i by mi podpasowały :) Niestety często dostaje łupieżu po szamponach :doubt:

Aaa już doczytałam skład szamponu... niestety odpada dla mnie ze względu na sól w składzie :(

effcyk - 10-03-2015, 06:25

Pattina napisał/a:
effcyk, Nie lubię Cię !!! Jaaaakie gęste !!
Omnomnom

hahahaha :haha: ups mam "wroga" :-P .

Aussie jest fajny ale np. ten z miracle moist lepiej się sprawdza dla mnie, niż luscious long (po którym mam problem z rozczesaniem włosów).
Oczywiście skład tych kosmetyków nie powala, ale grunt że dają radę na moim włosiu :-P . Po maseczce włosy są mięciutkie i fajnie, bezproblemowo się rozczesują. To ważne, bo przy mojej długości czasem rozczesać włosy to jest wyzwanie :brick:

aganica - 10-03-2015, 07:06

Woooww ale macie piękne kudełki. Uwielbiam długie,zadbane włosy.
nata - 10-03-2015, 08:58

effcyk, prześliczne! Ja mam naturalny kolor włosów, nigdy nie farbowalam, ale jak popatrzylam ostatnio na zdjęcia sprzed kilku lat to mi pociemnialy :( I chętnie "bezinwazyjnie" jakoś bym je rozswietlila. Co to za spray którego używasz?
Ewelina - 10-03-2015, 09:12

jeny ja tu nie wchodzę bo moje kudły są fatalne, nic nie mogę z nimi zrobić. Nawet zapuścić, bo obumierają po pewnej długości. Po badaniu włosów wyszło, że moja maxymalna długość to do ramion a mi się tak bardzo podobają długie włoski :( Jak byłam w ciąży z Jasiem to miałam super włosy zgęstniały mi i szybko rosły a po ciąży i karmieniu katastrofa :confused: do tej pory nie mogę ich doprowadzić do porządku.
Milena - 10-03-2015, 09:40

Dziękuję Dziewczyny ;*

nata napisał/a:
Milena, a co ile podcinasz?

tak co 4-5 miesięcy, zależy od stanu końcówek :) Kiedyś obcinałam co 3 msc, ale trudno zapuścić włosy przy takim czasie podcinania :)

Pattina napisał/a:
To i ja się pochwalę moimi kudłami

booooskie :)
Pattina napisał/a:
W piątek jadę do mojej fryzjerki do Oleśnicy na szprycowanie włosów keratyną, no i podcięcie bo końce mi się nie podobają, chce zejść z cieniowania i mieć na prosto włoski

Super, takie podobają mi się najbardziej :)

effcyk, wow, wow.... ale gęstość :greedy: Zazdroszczę :)

effcyk - 10-03-2015, 09:57

nata, Natalka spray nazywa się Joanna Blond Reflex i kosztuje w granicach 7-8 zł (bardzo wydajny), tylko jest problem z dostaniem tego ( w Rossmanie raczej nie kupisz) ja kupuje w hurtowni kosmetycznej. Są też odpowiedniki tego sprayu w formie żelu do włosów z loreala chyba, ale to już koszt około 20- 30zł i kupisz to napewno w Rossmanie (słyszałam że efekt daje podobny co do Joanny).
Spray z joanny i żel z loreala różnią się oczywiście konsystencją i zapachem. Spray śmierdzi niestety amoniakiem, dlatego włosy rozjaśniamy jakąś godzinę przed ich myciem (po umyciu, zapachu amoniaku nie ma), żelu nie miałam ale podobno zapach ma ładny.
Skuteczność ok, tylko nie ma cudów po pierwszym rozjaśnianiu… baa nawet ciężko zauważyć że coś sie zadziało :) .
Trzeba włosy regularnie pryskać u nasady głowy (odrosty) napewno kilka razy w miesiącu, bo rozjaśniają się bardzo stopniowo (z drugiej strony to jest fajne, bo możesz zaprzestać pryskania włosów kiedy uznasz że dany odcień jest już dla Ciebie odpowiedni). Można oczywiście też pryskać całe włosy, ja robię tylko odrosty. Włosy mam w jednolitym kolorze, może przy skórze głowy ciut ciemniejsze ale wygląda to całkiem naturalnie.
Po spryskaniu włosów, należy je wysuszyć suszarką, a najlepiej działa na nie suszenie na słoneczku ( co teraz odpada, trzeba poczekać do lata :-P ) bo gdy schną spryskane tym sprayem na słoneczku, to są dużo lepiej rozjaśnione niż po samym suszeniu suszarką. Generalnie pod wpływem ciepła, działanie rozjaśniające tego sprayu jest dużo lepsze, potem główkę myjemy.
Pamiętajcie umyć rączki jeśli rozprowadzacie spray palcami po głowie, bo potem są białe palce (skutki uboczne działania rozjaśniającego :-P ) :D . Aczkolwiek po umyciu rąk to szybko znika :) . Powiem więcej, najlepiej jest spryskać włosy i rozprowadzić spray palcami, bo wtedy czujemy w którym miejscu głowy mamy już nałożone i a w którym trzeba jeszcze spryskać. Potem można ładnie wyczesać włoski grzebieniem, żeby spray rozprowadzić równomiernie.
Na wizażu poczytacie pewnie mnóstwo opinii. Jest sporo pozytywnych , ale czytałam też opinie, że u niektórych kobiet włosy się plączą po nim, są wysuszone i zniszczone i że nie rozjaśnia na tyle na ile one by oczekiwały. Także wszystko zależy od "wrażliwości" i struktury naszych włosków.
Na moich włosach sprawdza się super - nawet moja kumpela za moją radą nie farbuje już włosów, tylko od roku spryskuje tym sprayem i jest zadowolona. Mojej siostrze z kolei nie podpasował, bo ona lubi mieć mocno jasny blond i dziewczyna woli raz na jakiś czas nałożyć farbę, niż regularnie pryskać sprayem i czekać na efekty (niecierpliwa :P ) .

Podsumowując napiszę tak : warto spróbować i się nie bać. Tylko jest to rozwiązanie dla osób cierpliwych i systematycznych. Ja już nie pamiętam kiedy miałam farbę na głowie, dzięki temu sprayowi. Naturalne moje włosy to ciemny blond tak zwany „mysi”. Spray ten daje może nie spektakularnego blondu, ale z pewnością bardzo ładny, naturalny słomkowo - blond odcień, który ślicznie mieni się na słońcu.
Możecie też spróbować z tym żelem z Loreala, opinie są nawet niezłe, nie miałam go jeszcze ale chyba latem się skuszę na niego dla porównania z Joanną.

nata - 10-03-2015, 10:54

effcyk, widzę, że na allegro jest sporo więc super wypróbuję sobie na pewno! Dzięki za pomoc ;*
effcyk - 10-03-2015, 10:58

nata napisał/a:
widzę, że na allegro jest sporo więc super wypróbuję sobie na pewno!

fakt, zapomniałam o allegro :) . Tam jest przecież prawie wszystko :-P

nata napisał/a:
Dzięki za pomoc

nie ma sprawy ;D

zaba - 12-03-2015, 15:06

Ja po ostatnich kombinacjach z farbowaniem - w tamtym roku zachciało mi się blondu :-> mam w kiepskim stanie włoski. Nawet moja fryzjerka to zauważyła. Staram się je doprowadzić do ładu, powoli mi idzie. Chcę zaprzestać farbowania, ale M. mnie krzyczy :D
Ale powiedziałam, że teraz do wakacji nie chcę ich ruszać, bo już zaczynają mi jaśnieć od słoneczka które powoli się pojawia. Przeżyję jakoś odrosty (mam teraz coś pod rudo blond, a naturalne mam ciemny blond) i zobaczymy :)

dominika92 - 13-03-2015, 13:01

Ja machnęłam na rudo, teraz czekam na maskę odżywiającą, bo to jednak trudny dla włosów zabieg, bo wcześniej musiała być dekoloryzacja..a tak bym chciała mieć już długie włosy..
Milenka, podeślesz mi jak robić to olejowanie i inne zabiegi? Chętnie skorzystam :) ) Wolę jak ktoś ma już coś sprawdzonego niż tak z netu..a jak widać u Ciebie podziałało :D

Pattina - 13-03-2015, 16:12

dominika92 napisał/a:
podeślesz mi jak robić to olejowanie i inne zabiegi? Chętnie skorzystam
Jesli mogę się wtrącić bo też olejuje jakieś 2 lata :D
Używałam różnych olejków- i tutaj trzeba cierpliwości bo efektów nie ma od razu. Każde włosy są inne więc dla Ciebie inny olejek może być lepszy niż dla mnie ;)
Próbowałam np oleju kokosowego- ważne aby oleje były tłoczone na zimno
Olej ten jest w postaci stałej więc troszke go podgrzewałam, aplikowałam pasmo po paśmie wcierając we włosy- unikałam nakładania na skóre głowy- bo może zapychać
Stosowałam także oliwę z oliwek, olejek Baby dream z rossmana, Alterre z pomarańczą, olej z pestek winogron i indyjski olej Khadi
Jeśli chodzi o moje włosy -to najlepiej działa na mnie Khadi nakładany na skórę głowy, i po całości Baby dream :)
Włosy myje rano więc oleje nakładam wieczorem, związuje w wysokiego koka, na wszelki wypadek na poduszkę daje ręcznik i śpię :)
W całej pielegnacji włosów nie używam też agresywnych szamponów więc ograniczam się tylko do tych dla dzieci - mój faworyt - Baby dream z rossmana :D
Za każdym razem po myciu używam odżywkę do spłukiwania, później spray i jak włosy podeschną jakiś olejek- np arganowy na końce :)
Nie szarpie też włosów grzebieniami, szczotkami - używam szczotki TT :)
Regularnie podcinam, bo rozdwojonych włosów i tak się nie naprawi a jedynie się wykruszą z czasem ;)
Dziś dostałam jeszcze reprymende od mojej fryzjerki,że mam używać masek - ale z tym dużo zabawy, nałożyć po myciu i czekać jakies 15min przed spłukaniem ... kto by miał na to czas ?! :D

Milena - 13-03-2015, 21:59

dominika92 napisał/a:
podeślesz mi jak robić to olejowanie i inne zabiegi? Chętnie skorzystam ) Wolę jak ktoś ma już coś sprawdzonego niż tak z netu..a jak widać u Ciebie podziałało

1. Do olejowania używam oliwy z oliwek, nakładam go na noc lub na minimum 2h dwa razy w tygodniu. Na skórę głowy nie nakładam oleju aby nie obciążać włosów

2. Do mycia włosów używam szamponu dla dzieci, płuczę chłodną wodą

3. Do każdego mycia odżywka

4. Maski do włosów używam też zwykle 2 razy w tygodniu

5. Odpowiednie odżywianie, który ma nieodzowny wpływ na stan naszych włosów :) Polecam dużo warzyw i kwasów omega :)

6. Suplementacja - skrzyp/pokrzywa :)

7. Włosy myję tylko rano, ponieważ spanie z mokrymi włosami jest dla nich zabójstwem, są one podatne na uszkodzenia. Na noc związuje włosy :)

8. Do czesania używam obecnie grzebienia szerokiego grzebienia i jestem z niego najbardziej zadowolona

9. Jeśli stylizacja to z kosmetykami termoochronnymi

10. Używam też preparatów tj. odżywka/serum na końcówki używana na suche/mokre włosy i odżywki w mgiełce bez spłukiwania

Grunt to poznać rodzaj swoich włosów, nie obciążać ich, trzeba też wiedzieć, że można przesadzić, więc trzeba znaleźć swój złoty środek :) No i systematyczność, systematyczność, systematyczność... :)

Pattina napisał/a:
Dziś dostałam jeszcze reprymende od mojej fryzjerki,że mam używać masek - ale z tym dużo zabawy, nałożyć po myciu i czekać jakies 15min przed spłukaniem ... kto by miał na to czas ?!

Dlatego ja najpierw myję włosy, nakładam maskę i zajmuję się myciem ciała - czas leci :)

zaba - 14-03-2015, 09:41

Ja ostatnio machnęłam sobie maskę z jogurtu naturalnego i jajka - jestem nawet zadowolona :)
Almathea83 - 14-03-2015, 12:15

boszz skąd Wy macie na to wszystko czas? :-o a to tylko pielęgnacja włosów, a gdzie reszta ciała? :-P systematyczności mi właśnie brakuje bo olejem arganowym sobie machnę jak mi się przypomni ;-) aaaa i dzięki za patent z szamponem dla dzieci, na pewno spróbuję :) obecnie mam jakiś million olejków w jednym z Evelina, taaaka maluśka buteleczka (150 ml) w promo za 9,90 :-o
Milena - 14-03-2015, 13:53

Almathea83 napisał/a:
boszz skąd Wy macie na to wszystko czas?

wbrew pozorom nie zajmuje to dużo czasu :) Kwestia przyzwyczajenia i organizacji :)

Karoola - 14-03-2015, 14:09

Ja ostatnio rzadziej myję włosy, bo wgl nie przetłuszczają mi się po tych lekach, więc i okazji do nakładania tych wszystkich paciek mam mniej :-P Poza tym codziennie mam na 8 i nie mam rano czasu myć włosów, dlatego też w tygodniu ostatnio nie nakładam olejów na noc. Ale mam czas w soboty i robię sobie taką kurację zastępczą, wszystko na raz: na noc olej (kokosowy i arganowy), rano dokładam maskę białkową z biovaxu i olejową z Isany, trzymam jeszcze co najmniej godzinę, myję włosy aloesowym szamponem bez sls, już nie nakładam odżywki, tylko "olejek" z Green Pharmacy - fajny jest, bo oprócz silikonów (a jako właśnie silikonowe zabezpieczenie końcówek go stosuję) zawiera całkiem sporo innych naturalnych olejów i wyciąg z aloesu. Całkiem zadowolona z niego jestem.

Aktualnie poszukuję nawilżającej odżywki, ale: NIETESTOWANEJ NA ZWIERZĘTACH, bez silikonów i bez składników odzwierzęcych. Ktoś coś? ;D

nata - 14-03-2015, 14:14

No właśnie a polecicie jakieś szampony do przetluszczajacych się włosków?
Pattina - 15-03-2015, 15:12

nata napisał/a:
No właśnie a polecicie jakieś szampony do przetluszczajacych się włosków?
Moje też się strasznie przetłuszczają i kiedyś stosowałam szampon pokrzywowy- wszystko super, bo rzadziej myłam włosy ale pojawił się łupież :(
Teraz używam tylko tych szamponów dla dzieci i w sumie jak kiedyś myłam codziennie włosy tak teraz co drugi dzień :D To już jest sukces! Dziś mam 3ci dzień... ale już jest katastrofa na głowie, siedze w domu więc nie ogarniam tego dziś :P
Wieczorem zapodam sobie olejek na noc i rano umyje co by mieć piękne włoski na pierwszy dzień pracy :D

effcyk - 15-03-2015, 15:40

Pattina, jak u Ciebie sprawdza się TT ? dzisiaj się skusiłam, bo w rossmanie były, wzięłam ostatnią tą większą. Tanie to to nie jest, bo kawałek plastiku 35 zl :-P a TT compact 50 zł . Wzięłam tą tańszą. Póki co czesałam suche włosy, trochę ich na TT zostało - dosłownie kilka, ale włosy są dużo gładsze. Ciekawa jestem jak sprawdzi się na mokrych włosach, akurat dzisiaj będę je myła więc TT przejdzie chrzest bojowy.
Dużo fajnych opinii jest na temat TT, a to że nie szarpie włosów, że są bardziej miękkie, gładkie, że jest mniej rozdwajających się końcówek, ale aby nie było tak fajnie ponoć szybciej też się przetłuszczają i elektryzują ( w końcu to plastik) .

Co do szamponów, ja używam na zmianę Aussie czy fructis od czasu do czasu, czasami jakiś rumiankowy z Farmony (po rumiankowym niestety ciężko mi jest rozczesać włosy), ale zawsze stoi na półce u mnie H&S cytrynka, jabłuszko lub mięta. Jak przez długi czas myję innym szamponem włosy niż H&S, to niestety pojawia się łupież. Dlatego za każdym 3 czy 4 myciem, wracam profilaktycznie do H&S. Włosy myję co 2 dni.

ps. ponoć płukanka woda + cytryna sprawia, że włosy są świeże trochę dłużej.
Tyle że to rozwiązanie nie sprawdzi się raczej u Pań z ciemnymi włoskami, ze względu na rozjaśniające działanie cytryny. Czasami strzelę sobie taką płukankę przed myciem i faktycznie jeden dzień dłużej dają radę, ale tak czy siak wolę mieć świeże, lekkie włosy i myję je regularnie co 2 dni.
W bardzo awaryjnych sytuacjach, ratuję się suchym szamponem w sprayu z Schaumy - bardzo ładnie i długo pachnie, unosi oklapnięte włoski i finalnie wyglądają one bardzo przyzwoicie dając 1 dodatkowy dzień świeżości.

Pattina - 15-03-2015, 16:46

effcyk napisał/a:
jak u Ciebie sprawdza się TT
Ja mam kompakt- jestem baardzo zadowolona :) Mam ją jakoś z rok wiec swoje przeszła... na mokro najlepsze porównanie! Nic mnie nie szarpie, super masuje głowę radzi sobie z każdym kołtunem. No rewelacja :greedy:
effcyk napisał/a:
ps. ponoć płukanka woda + cytryna sprawia, że włosy są świeże trochę dłużej.
Ja też stosowałam wodę z octem jabłkowym- wbrew pozorom włosy nie śmierdziały, bo ocet od razu wyparowuje, włosy były tak bardziej błyszczące i faktycznie może i mniej się przetłuszczały. Muszę go tego wrócić !
effcyk - 15-03-2015, 17:57

Pattina napisał/a:
na mokro najlepsze porównanie! Nic mnie nie szarpie, super masuje głowę radzi sobie z każdym kołtunem. No rewelacja

faktycznie rewelka. Bałam się, że to wyrzucenie kasy w błoto.
Rozwinęłam moje umyte i uprzednio zawinięte ręcznikiem kołtuny :-P , wzięłam do ręki TT i powiedziałam do siebie " nie da rady, nie ma szans " :D . I tak przejechałam raz, drugi nic nie szarpie o dziwo a kołtuny rozczesuje. Celowo nie dałam najpierw olejku na wilgotne włosy przed rozczesaniem, żeby "utrudnić" zadanie. Poradziła sobie ekstra. Po rozczesaniu na TT zostało może około 10 włosów. Zwykłą szczotką, nie dość że się naszarpałam, musiałam olejować włosy przed rozczesaniem to i tak finalnie wyciągałam ze szczotki po każdym rozczesaniu mokrej głowy garść włosów !
Jestem mega zadowolona, dodatkowo ten masaż głowy jest świetny, włosy gładziutkie i mięciutkie :) .

nata - 15-03-2015, 18:02

Ja też jestem wielką fanką TT. ;-)
No moje włosy właśnie bez wspomagania (czytaj suchy szampon) musialabym myć codziennie a tak chociaż dwa dni wytrzymują, no ale wolałabym tyle nie używać suchego, bo majątek wydaje :D
No i przy jasnych blond włosach od razu widać nieswiezosc :(

Almathea83 - 15-03-2015, 18:07

nata, tak samo jak suchy szampon działa mąka ziemniaczana (sprawdzone tylko trzeba dobrze wyczesać) albo talk dla dzieci (wyczytałam gdzieś ostatnio ale jeszcze nie próbowałam) :-P
effcyk - 15-03-2015, 18:24

nata napisał/a:
No moje włosy właśnie bez wspomagania (czytaj suchy szampon) musialabym myć codziennie a tak chociaż dwa dni wytrzymują, no ale wolałabym tyle nie używać suchego, bo majątek wydaje

kurcze, współczuję codziennego mycia włosów :confused: . To znaczy, zależy jeszcze od długości, ja ze swoimi oszalałabym myjąc dzień w dzień. Moje 2 dni bez problemu wytrzymują i wyglądają świeżo, a jeśli jestem w potrzebie i na trzeci dzień poratuje się suchym szamponem to i ten trzeci dzień jakoś przebidują.
Faktycznie suche szampony - te lepsze są droższe. Mnie jeden starcza na kilka miesięcy, bo i rzadko używam, dlatego też nie odczuwam tak tego "po kieszeni".
Ze wszystkich natomiast które miałam Schauma jest najlepszy, Syoss do bani, zostawia białe plamy i atomizer się psuje, Batiste średniak i w łapki wpadł mi jeszcze biedronkowy hair up - to dopiero tragedia :-P . Podobno jest jeszcze z Isany rossmanowskiej i opinie ma dobre, ale nie miałam.

Pattina - 15-03-2015, 18:30

effcyk napisał/a:
Syoss do bani
Hmmm chyba kwestia włosów. U mnie na ciemnych włosach nie zostawia śladu, fajnie się wyczesuje i ratuje w kryzysie chociaż używam bardzo rzadko ;)
Milena - 15-03-2015, 18:42

Z moimi włosami o wiele lepiej radzi sobie szeroki grzebień niż TT :) Ale co włos to inaczej.
Też muszę myć włosy codziennie, ale już przwykłam :D

Rysia88 - 15-03-2015, 18:44

effcyk napisał/a:
Batiste średniak

Dla mnie najlepszy - zero śladów, łądny zapach i świetnie unosi moje oklapnięte włosy za to z opinią o
effcyk napisał/a:
Syoss do bani

się zgadzam w 100% - zapach ma tak drażniący, że eh no i ogólnie mi nie pasuje.

effcyk - 15-03-2015, 18:47

właśnie u mnie Syoss nawet "wylewał" się z atomizera, zostawiając na podłodze białe plamy :-P o plamach na głowie nie wspomnę :D . Pozatym nie dawał świeżości na długo niestety :( . Po godzinie czy 2h włosy już wyglądały jak przed spryskaniem :doubt: .... Już Batiste u mnie lepiej dawał radę.
Może to faktycznie kwestia włosów.
Schauma mnie nie zawiodła nigdy, o ile płynnych szamponów czy odżywek tej firmy nie lubię, to suchy szampon mają ekstra. No i uwielbiam jego orzeźwiająco cytrynkowy zapach, czuć go cały dzień ;D . Czasami jak spryskam nim włosy i w ciągu dnia go poczuję, a zapomnę że przecież go użyłam rano, to zastanawiam się co to za fajny zapach za mną chodzi :D .

Dziewczyny a używała któraś z Was olejka do włosów firmy KERASTASE ? na wizażu się nim zachwycają, ta przyjemność kosztuje około 100 zł. Zastanawiałam się nad nim, ale mój portfel narazie mówi stanowcze nie :-P

nata - 15-03-2015, 20:26

Ja już właśnie nie myję codziennie, bo mam długie wlosy (postaram się jakieś zdjęcie wykombinować). No i kiedyś, gdy chodzilam na 8:30 do pracy którą mialam pod nosem, to moglam sobie pozwolić na mycie ich rano....
Od ponad roku kompletnie zmieniłam nawyki, bo raz ze zapuscilam,dwa, że nie mogę myć rano no chyba, ze wstawalabym po 5 a i tak nie sądzę żeby udało mi się je dosuszyc w 100%...
Tak więc teraz myję i pielegnuje, suszę i ukladam je na wieczór, rano i w dzień są nadal ok, a kolejny dzień do pracy suchy szampon. Na wieczór mycie i rytuały od nowa ;]
Co do suchych, ja najbardziej lubię angielskie :p Gdy tylko mialam okazję to sobie przywozilam albo Nikaa mi przywozila ;] No i są znacznie tańsze niż w polsce. Z "naszych": u mnie sayoss sie sprawdzał, ale ze względu na cene używam najczęściej rossmanowskiego,bo różnica w uzytkowaniu niewielka i mam wrażenie ,że jest wydajniejszy. Biedronkowy porażka totalna :bad:

dominika92 - 28-04-2015, 23:25

dobra, zaczynam olejowanie zobaczymy co z tego będzie :D
Kesja - 03-05-2015, 11:45

dominika92, powodzenia ;D
Ja już dokładnie od tygodnia piję siemie lniane i drożdże - planuję przez miesiąc, ale jeśli będą fajne efekty to dłużej :) bałam się tych drożdży, ze względu na smak, ale jak się na raz wypije to nie jest źle :D

Pattina - 20-07-2015, 15:27

Hejoszka... odwiedziłam dziś fryzjera i z włosów do pasa mam teraz do ramion... poszło jakieś 30cm które zapuszczałam latami... miały być końce ale fryzjerkę poniosło i to raczej ost raz kiedy daje komuś ścinać włosy chyba sama będe to robić w domu :cring:
Wiem,że to tylko włosy i odrosną jednak póki co jestem załamana bo długo oczekiwałam takiej długości jaką miałam... w każdym razie znacie sprawdzone sposoby na szybki porost włosów ?
Wcierka Jantar u mnie nie działa. Picie pokrzywy/skrzypu odpada bo chyba się organizm do tego przyzwyczaił i też nie pomaga... help me :cring:

evecious - 20-07-2015, 16:07

Pattina a spróbuj połączyć picie skrzypokrzywy (z ziół napar, nie gotowe torebki), olejować włosy, używać odżywek i szamponów aptecznych, wspomagać od wewnątrz np. Calcium Pantothenicum i witaminą PP (działa również na cerę i paznokcie), do tego popijać koktajle owocowo-warzywne np. z dodatkiem oleju lnianego czy kokosowego, a do tego jeszcze wcierać jantar :)

Często poszczególne składniki pojedynczo nic lub nie wiele dają, ale w kupie siła jak to mówią :)

Tu masz też fajny wpis ALiny na kurację zapuszczania włosów :)
http://www.alinarose.pl/2...spieszenie.html

Ewelina - 21-07-2015, 14:49

hej ja ostatnio schodzę z mojego ciemnego brązu :)

sylwia4012 - 28-12-2017, 20:36

Ja miałam ostatnio przedłużane włosy i wyszło całkiem fajnie, jestem zadowolona z efektu. Moja fryzjerka poleciła mi jeszcze żeby regularnie przyjmować kwasy omega 3 aby włos był bardziej lśniący, mocniejszy i się nie rozdwajał. Wzmacniają one też cebulkę włosa.