forum.labradory.org

Hyde Park - Majówka

Irefra - 05-02-2008, 21:49
Temat postu: Majówka
Drodzy forumowicze!!!
W związku z propozycjami zorganizowania spotkania dla uzytkowników naszego forum wraz z labkami , po obdzwonieniu kilku ośrodków wypoczynkowych znalazłam miejsce idealnie nadajace sie na takie spotkanie.W dodatku dyrekcja osrodka zgodziła się na taki zjazd wraz z psami :) Osrodek jest połozony w ładnym miejscu:w lesie , blisko rzeki , teren jest ogrodzony , bezpieczny równiez dla naszych czworonogów.Planowany termin:1-4 maja.Mozliwośc mieszkania w pawilonach(2 pawilony po 9 osób , podobno bardzo duze-10 zł od osoby bez pościeli za dobę, 16 zł z poscielą) , domki (po 6 osób 110 zł za domek) oraz pokoje 2 osobowe(te sa podobno bardzo małe)i chyba 4.
Wyzywienie raczej na własna rekę , bo jest to poza szonem , a wiec stołówka nieczynna.Chyba , że zbierze sie spora grupka osób , to może i wtedy będzie stołówka.Mzliwe robienie np. ogniska.
Zainteresowanym wyslę na pw strone ośrodka , na której sa zdjęcia.
Na razie wstępnie zarezerwowałam , ale rezerwację bedę musiaął potwierdzić , a więc proszę o kontakt soby , które na pewno będą mogły przyjechać. :)

[ Dodano: Wto 05 Lut, 2008 ]
przepraszam za błędy , to z pospiechu :) Pozdrawiam.

bkrawczy - 05-02-2008, 21:56

Ja, moja druga i trzecia połowa piszemy się na to na 99%
Tsunami - 05-02-2008, 21:59

My też :haha: Dwie osoby + pies :bad:
Irefra super, że się tym zajęłaś!

Ola - 06-02-2008, 08:09

My też 2 osoby + Suczka :haha:
mala85 - 06-02-2008, 08:09

podaj link tego ośrodka Irefra, :haha:
Irefra - 06-02-2008, 08:37

Mala wysłąłam Ci na pw. :) Poproszę jeszcze Tsunami o telefon :) mamy juz komplet 10 osób , może będze 12 :)
Moni@ - 06-02-2008, 08:47

Monia Adi i Kola miejsce najlepiej w domku :) Obecność 99,9% ;D
Irefra - 06-02-2008, 08:50

Moniu zadzwonię do Ciebie i powiem jak jest z zakwaterowaniem. :)
Ryniu - 06-02-2008, 11:48

Irefra, Bardzo dobry pomysł, mam nadzieję, chętni będą. Ja niestety nie mogę, bo nikt mnie nie zastąpi w domu w opiece nad chorym ojcem. Chyba, że wyślę swojego delegata ;) z Enzo.
Irefra - 06-02-2008, 12:31

przykro mi Ryniu , bo liczyłam na Ciebie :( ale oczywiscie rozumiem ..........i zyczę duzo zdrowia dla taty...a co wysłania od siebie delegata z Enzo to jak najbardziej :) zapraszamy :)
Ola - 06-02-2008, 13:52

Ryniu napisał/a:
w opiece nad chorym ojcem.

Życzymy Twojemu Tacie dużo zdrowia.
Przykro Nam że nie będzie Was na spotkaniu;-((( może następnym razem;-))

A delegata oczywiście zapraszamy, chętnie poznamy Enzo ;-) ))

Moni@ - 06-02-2008, 13:58

Ryniu, wielka strata dla naszego spotkania ale powód wiadomo ... co zrobić. Od nas również dużo zdowia dla taty :girl:
Madzia - 06-02-2008, 17:28

Pomysl świetny tylko szkoda, że w maju :( Ja 30.04-05.05 jestem nad morzem :(
Ryniu - 06-02-2008, 17:44

Dziękuję za życzenia zdrowia dla taty, ale wy tu rozgłaszajcie temat bardziej, bo takie spotkanko to wspaniała sprawa. Jest to najlepsza okazja do spotkania się w realu i ujrzenia wspaniałej zabawy naszych czworonogów.
Irefra - 06-02-2008, 20:08

Ryniu bardzo chciałabym żeby to wypaliło ,zwłaszcza , że już wstepnie zarezerwowałam te cztery dni maja..........i żeby nikomu , z tych , którzy się zadeklarowali , nic nie wypadło...i zeby pogoda dopisała , i labki razem fajnie sie bawiły ...i....mogę długo wymieniać.... :)
Anieńka - 06-02-2008, 21:13

obiecajcie mi że jak tam bedziecie siedziec to pomyślicie o Anieńce która 5 maja pisze mature z polskiego :(
Moni@ - 06-02-2008, 21:28

Anieńka napisał/a:
obiecajcie mi że jak tam bedziecie siedziec to pomyślicie o Anieńce która 5 maja pisze mature z polskiego :(

Jestem pewna, że miesiąc później będziemy już oblewać wyniki ;* Nie martw się nie jest taka straszna, wolałabym 100 razy zdawać maturę ponownie niż jeszcze raz na prawo jazdy !!! Poważnie :-P

Anieńka - 06-02-2008, 21:33

ile razy zdwalas?

mialas obiecac :P

Irefra - 06-02-2008, 21:58

Anieńka wszyscy będa trzymać kciuki za Ciebie! :) a nawet łapki :-P
Ola - 07-02-2008, 06:46

Anieńka, będziemy trzymać kciuki i łapki a i pewnie jakies zdrówko za pomyśle zdanie matury sie wypije ;-) )
gusia1972 - 07-02-2008, 14:24

ja jednak wolałabym znów na prawko zdawać niż ponownie maturę :) do matury miałam 2 podejścia a do prawka 1 :)

a na wyjazd niestety ja nie pojadę :( mam komunię 11-go maja córki i w "ten" weckend bedę już w gorączce

Tomi - 07-02-2008, 21:50

Fantastyczna inicjatywa :) . Mogę Wam jedynie pozazdrościć, napewno będzie bardzo klimatycznie , a ja niestety , za dużo pracuję i jak narazie nie jestem w stanie zaplanować czegokolwiek w tak ''odległym'' terminie. U mnie decyzje są nagłe , niespodziewane - pakowanko , wyjazd i już. Dlatego pozostanie mi jedynie pomysleć sobie jak Wam tam wesoło :lookdown:
Irefra - 08-02-2008, 08:37

Ja mam nadzieję , że to wszystko uda się fajnie zorganizowac... :) I , że wszyscy , którzy zadeklarowali się -przyjadą... :)
Ola - 08-02-2008, 08:53

Irefra, a mozesz napisać kto się zdeklarował na przyjazd???
Irefra - 08-02-2008, 09:06

ja + 1 osoba(+ Saborek) , Ty Olu + 1 os. (+ Holly ), Moni@ + 1osoba(+ Kola) , moze iness +1 osoba(+ Ina i Puma ), bkrawczy + 1 osoba (+ Wigor ), Tsunami + 1 osoba(+ Tsusia)................
Ola - 08-02-2008, 09:24

Irefra, :haha:
Aleksandra - 08-02-2008, 12:20

Jadę!!!!! Zgłaszam siebie i dwie osoby-Hugo
Ola - 08-02-2008, 12:28

Aleksandra, super ;-) )
bkrawczy - 08-02-2008, 12:54

no to mamy juz niezla gromadke
Rinuś - 08-02-2008, 13:11

yy jest gdzieś jakiś link do tego ośrodka? :)
chciałabym pojechać,ale lubię wiedzieć gdzie mam podróżować :P

Ola - 08-02-2008, 13:13

bkrawczy, dokładnie jest nas juz 15 osób ;-) )

Ale będzie fajna imprezka ;-) )

Tomek - 08-02-2008, 13:18

Ola napisał/a:
dokładnie jest nas juz 15 osób

Lista jest już zamknieta???

Mozna dostac link do tego ośrodka??

Ola - 08-02-2008, 13:20

Tomek, nie jest zamknięta i nie ma żadnej listy.

A jeżeli chodzi o link do ośrodka to musicie uśmiechnąć sie do Irefra, kierowniczki zamieszania ;-) ))

Rinuś - 08-02-2008, 13:21

Irefra, jak mamy jechać to musisz nam podać ten link :P
Ola - 08-02-2008, 13:28

Rinuś ^^ napisał/a:
Irefra, jak mamy jechać to musisz nam podać ten link

rozumiem że ten to to ma być zart????

Rinuś - 08-02-2008, 13:29

Ola napisał/a:
Rinuś ^^ napisał/a:
Irefra, jak mamy jechać to musisz nam podać ten link

rozumiem że ten to to ma być zart????

No co Ty ;) ja piszę poważnie ;)

Serio przeważnie wiem gdzie mam jechać :)

Ola - 08-02-2008, 13:32

Rinuś ^^, ale ja mam na mysli ton Twojego żadania. Bo tak własnie to zabrzmiało.
Rinuś - 08-02-2008, 13:33

Irefra, mnie zna więc wie czy to był żart czy nie :)
nie przejmuj się tak :)

Moni@ - 08-02-2008, 14:20

Ola, ;*
cranbi - 08-02-2008, 15:42

Dziewczyny dajcie sobie spokój. :papa: :$
Aleksandra - 08-02-2008, 15:51

Tu najważniejsze jest, że chcemy sie spotkać, poznać osobiście i zobaczyć wszystkie nasze labki, którym poświęcone jest to Forum. A gdzie to będzie to już chyba mniej istotne.
Irefra - 08-02-2008, 16:00

Kochani na samym wstępie napisałam , że zdjęcia ośrodka wysyłam zainteresowanym na pw :) proszę tez o kontakt telefoniczny , najlepiej podanie min numerów domowych.
dzis dostałąm tez informację od dyrekcji ośrodka, że trzeba podac liczbę osób , które przyjadą , mozliwie jak najszybciej.A więc prosze równiez o potwierdzenia przyjazdu :)

Tsunami - 08-02-2008, 16:50

Irefra, my (to znaczy ja i moje dwa MIŚKI) będziemy na 99,9% :) Tylko po rozmowie z moim ukochanym, zdecydujemy się chyba na ten malutki dwuosobowy pokoik, jeśli nikt z Was nie ma nic przeciwko :D Bo w Krakowie jeszcze razem nie mieszkamy... No i wiecie, co ja Wam bedę tłumaczyć :shy:
Aleksandra - 08-02-2008, 16:55

Chyba i ja poproszę o dwuosobowy pokoik. I tak mam lekkiego pietra, jak Hugo bedzie się zachowywał. W stosunku do psich dam jest suuper. Ale jesli chodzi o psich chlopców to bardzo róznie bywa. Więc może przynajmniej nocka niech będzie spokojna.
Irefra - 08-02-2008, 17:01

Aleksandro , a jak dokładnie Hugo zachowuje sie do piesków?Bo boję się żeby nie zaatakował Saborka.....
Aleksandra - 08-02-2008, 17:11

Tak, jak napisałam- róznie to bywa.Z jednymi psami sztama, z innymi nie. Hugo pierwszy nie zaczyna, ale zaczepiony- rusza do boju. Nie jestem w stanie zmusic go do obojętnosci.
Hmmm... może lepiej nie jechać. Niby kłopotów do tej pory nie było.

Irefra - 08-02-2008, 17:14

Aleksandro proszę o kontakt. :)
Chciałabym ogłosić , że mamy komplet osób i wiecej już nie może pojechac , bo nie ma juz miejsc.Wszelkie informacje szczegółowe dotyczące wyjazdu uzgodnimy telefonicznie.Pozdrawiam wszystkich serdecznie! :)

cranbi - 08-02-2008, 17:18

Super!!! :)
Ryniu - 08-02-2008, 17:22

Irefra napisał/a:
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

A ja życzę WSZYSTKIM którzy zdążyli się "załapać" niezapomnianych wspaniałych chwil i nie tylko chwil ( ;) ) na tym "zbiegowisku". Czekamy na fotorelacje :)

cranbi - 08-02-2008, 17:31

Ryniu napisał/a:
Czekamy na fotorelacje :)

Dokładnie :D

Tsunami - 08-02-2008, 19:14

Tylko następny taki wypad koniecznie na południu Polski:) Bo my Krakusy kawał drogi musumy przejechać :-P
Ola - 08-02-2008, 19:16

Fajnie, bardzo sie cieszę że sie zobaczyy ;-) )
Jola - 08-02-2008, 20:35

Żal serce ściska !!!!!!!!!!!! Życzę Wam wszystkim świetnej zabawy i nowych przyjaźni!! Strasznie Wam zazdroszczę............... :cring: :cring:
Irefra - 08-02-2008, 21:09

Jolu następnym razem musimy sie spotkać :)
i nie płacz mi tutaj , bo i ja będe płakać :cring:

Jola - 08-02-2008, 21:44

Irefra napisał/a:
i nie płacz mi tutaj , bo i ja będe płakać

To niezły stawik nam się tu zrobi mając na uwadze ilość szlochów wylanych przeze mnie i pochlipywań Tary........... :cring:

Rinuś - 08-02-2008, 23:03

yyy sory...ale tak szczerze...nie można było wybrać miejsca gdzie wszyscy mogą pojechać? ja znam kilka takich ośrodków...bo co to za zjazd skoro mogą jechać Ci co się zgłosili najszybciej ? :-o
cranbi - 08-02-2008, 23:31

Rinuś ^^ napisał/a:
yyy sory...ale tak szczerze...nie można było wybrać miejsca gdzie wszyscy mogą pojechać? ja znam kilka takich ośrodków...bo co to za zjazd skoro mogą jechać Ci co się zgłosili najszybciej ? :-o

No jak widać zawsze ktoś niezadowolony będzie.

Anieńka - 08-02-2008, 23:37

zazdrościc :(
Rinuś - 08-02-2008, 23:40

cranbi napisał/a:
Rinuś ^^ napisał/a:

No jak widać zawsze ktoś niezadowolony będzie.

No będzie będzie,bo co to za zlot bądź zjazd skoro nie może na niego jechać tyle osób ile się zgłosiło?
Przepraszam,ale wyrażam swoje zdanie i według mnie w miły sposób...po prostu to trochę nie fair...
to tak jak reszta użytkowników by zrobiła "swój" zlot w innym terminie ale Ci co byli na majówce nie mogliby jechać...
dziwne trochę nie?

cranbi - 08-02-2008, 23:45

Po prostu prawo dżungli - "Kto pierwszy ten lepszy". :)
Rinuś - 08-02-2008, 23:47

cranbi napisał/a:
Po prostu prawo dżungli - "Kto pierwszy ten lepszy". :)

Wiesz podejrzewam,że po prostu ja napisałam to co inni myślą,a nie napiszą tego...
Przykre niestety...

cranbi - 08-02-2008, 23:48

Rinuś ^^ napisał/a:
to tak jak reszta użytkowników by zrobiła "swój" zlot w innym terminie ale Ci co byli na majówce nie mogliby jechać...
dziwne trochę nie?

To już nie byłoby dziwne. To już byłoby niemiłe, a wręcz chamskie. Dlatego takie sytuacje tutaj nie będą miały miejsca. Nie ma się co martwić na zapas. Można spać spokojnie. :)

Tomek - 08-02-2008, 23:55

Rinuś ^^ napisał/a:
Wiesz podejrzewam,że po prostu ja napisałam to co inni myślą,a nie napiszą tego...
Przykre niestety...

Przeczytalem z uwaga wszystkie posty na temat ewentualnej majówki.

Moje spostrzezenia sa takie.
Nie tak to powinno sie robić.
Jako ze do maja jest naprawde jeszcze duzo czasu nalezaloby zamiescic oficjalne ogloszenie ze impreza taka jest organizowana.
Nastepnie zapisujemy wszystkich chetnych i liste zamykamy trzy tygodnie przed zlotem.
W miedzyczasie szukamy osrodkow na tego typu spotkania.
Osobiscie mogę pomóc gdyż dzialajac na innym labowym Forum gdzie jestem Administratorem organizowalem juz takie spotkania. Od osób ktore chcą jechac skarbnik Forum powinien w okreslonym terminie pobrac zaliczke w wiadomym celu.
Nie powinno być tak jak pisze Rinuś, ze ogranicza sie mozliwosc wyjazdu innym skoro ma byc to spotkanie Forumowe.....chyba ,że ma byc to spotkanie towarzystwa wzajemnej adoracji. To takie moje przemyslenia i oczywiscie propozycja.

Pozdrawiam

Rinuś - 08-02-2008, 23:56

Heh nie no spoko...Życzę miłego wyjazdu...wydaje mi się,że ja raczej bym nie pojechała ,ale chodzi mi o resztę użytkowników ;)

[ Dodano: Pią 08 Lut, 2008 ]
Tomek napisał/a:

Przeczytalem z uwaga wszystkie posty na temat ewentualnej majówki.

Moje spostrzezenia sa takie.
Nie tak to powinno sie robić.
Jako ze do maja jest naprawde jeszcze duzo czasu nalezaloby zamiescic oficjalne ogloszenie ze impreza taka jest organizowana.
Nastepnie zapisujemy wszystkich chetnych i liste zamykamy trzy tygodnie przed zlotem.
W miedzyczasie szukamy osrodkow na tego typu spotkania.
Osobiscie mogę pomóc gdyż dzialajac na innym labowym Forum gdzie jestem Administratorem organizowalem juz takie spotkania. Od osób ktore chcą jechac skarbnik Forum powinien w okreslonym terminie pobrac zaliczke w wiadomym celu.
Nie powinno być tak jak pisze Rinuś, ze ogranicza sie mozliwosc wyjazdu innym skoro ma byc to spotkanie Forumowe.....chyba ,że ma byc to spotkanie towarzystwa wzajemnej adoracji. To takie moje przemyslenia i oczywiscie propozycja.

Pozdrawiam

Dokładnie to chciałam napisać :)
od razu mówię,że mam kilka ośrodków na oku...
ale to już raczej temat zamknięty więc nie będę się produkowała...

AnTrOpKa - 09-02-2008, 00:35

Spokojnie :) Coś wymyślimy, żeby wszyscy byli zadowoleni :)
Irefra miała doskonały pomysł ze zorganizowaniem majówki i bardzo dobrze się tym zajęła. Jeżeli jednak ilość chętnych przerosła ilość wolnych miejsc, postaramy się zrobić tak, by wszyscy chętni mogli być obecni.
Irefra, czy w ośrodku nie ma więcej wolnych miejsc? A może gdzieś nieopodal znajduje się jeszcze jakiś ośrodek?
Chciałam też wspomnieć, że pieski które będą widzieć się na oczy po raz pierwszy będą ustalać między sobą pewną hierarchię nad którą my będziemy czuwać, więc nie ma się o co martwić :) Musimy pamiętać, że takie spotkanie, może wiązać się z małymi potyczkami między naszymi pupilami, ale oczywiście działając powoli można wszystko osiągnąć.
Musimy zrobić konkretną listę, ile osób chce jechać, żeby nie było tak, że poszukamy czegoś większego, a póżniej połowa osób się wycofa. Tak więc trzeba rozsądnie podejść do sprawy, bo wszystkim nam zależy na poznaniu siebie, naszych piesków i dobrej zabawie :)

Tsunami - 09-02-2008, 09:07

Wieicie co... Też tak sobie pomyślałam, że Tomek i Rinuś mają rację... Prawda jest taka, że do maja jeszcze ponad 2 miesiące. A użytkowników tego forum przybywa z dnia na dzień i chętnych na wspólny wyjazd też. Ja bym się cieszyła, żeby nas jak najwięcej było, a nawet i 50 osób jak się znajdzie. I szkoda mi tych, którzy się na taką przygodę nie mogą załapać tylko ze względu na brak wolnych miejsc.
Irefra, jest możliwość przemyślenia tego jeszcze raz od początku z uwzględnieniem wszystkich chętnych?
Tomek może Ty znasz jakieś ośrodki, które pomieściłyby więcej osób z psami?

Chciałabym być uczestnikiem takiego wyjazdu, w którym zarówno organizacja jak i atmosfera będą przyjemne, wesołe i w porządku wobec każdego...

labi - 09-02-2008, 09:09

Rinuś ^^ napisał/a:
ja raczej bym nie pojechała

W takim razie uważam, że twoje komentarze są zbędne ;P

Rinuś ^^ napisał/a:
mam kilka ośrodków na oku...

Rinuś, to prędziutko do weta... sorry, do okulisty :)

Jola - 09-02-2008, 09:11

Brawo Natka!! Gwoli wyjaśnienia - popłakuję na forum o niemożności uczestnictwa ale z racji obowiązków zawodowych a nie możliwości stworzonych przez organizatorów. Brawko dla Irefry - padło hasło: zajęła się, ustaliła, dała info itp. Zapewniam, że jeśli miałabym możliwości wyjazdu własnym głosem powalczyłabym o to - zapewne z pozytywnym efektem. Bezproduktywne krytykanctwo niczego nowego nie wnosi. Chętni do lepszej organizacji mają pole do popisu w organizacji kolejnych spotkań forumowych np. wakacyjnych. Do wakacji wystarczająco dużo czasu na przeprowadzenie pełnej procedury organizacyjnej. Pozdrowienia dla wszystkich.
Tsunami - 09-02-2008, 09:17

Postawcie się na miejscu osób, które być może naprawdę chciałyby na taki wyjazd jechać :<
Ja nie wiem, po co od razu te niemiłe docinki...

labi - 09-02-2008, 09:31

Tsunami, świat jest tak skonstruowany, że nie zawsze masz to, czego chcesz. Francuzi mawiają c'est la vie.
Irefra dała znać odpowiednio wcześnie, by chętni się zadeklarowali. A że nie wszyscy mogą jechać, czyt. jak wyżej.
Tak, jak pisze Jola, będą jeszcze nie raz i nie dwa okazje do spotkań :) A Wy będziecie mieli możliwość doradzenia "co, jak i dlaczego" mając już doświadczenia z tego "dziewiczego" zlotu w skali mikro :

Tsunami - 09-02-2008, 09:41

Labi, niektórzy ludzie mawiają również "chcieć to móc". Wolę wierzyć w to drugie.
labi - 09-02-2008, 09:55

Tsunami, może tylko cieszyć takie podejście do życia młodego pokolenia, wszak "trzeba z żywymi naprzód iść..." pamiętająć jednak, aby "nie deptac przeszłości ołtarzy". My także chcielibyśmy być obecni na takim super zlocie, gdzie spotkalibyśmy wszystkich forumowiczów. Z drugiej jednak strony wiem, że nie obyło by się bez zgrzytów. Nie zawsze bowiem siła w partii :)
Uważam, że Irefra włożyła dużo wysiłku w organizację planowanej majówki i należy to docenić. Zresztą Ona sama na pewno wypowie się "w temacie" i wtedy będziemy wiedzieli, czy są jeszcze jakieś "wolne moce przerobowe", ewentualnie, jakie są inne możliwości rozszerzenia (jeśli są, czego wszystkim naprawdę chętnym życzę).

Tsunami - 09-02-2008, 10:15

Nie chciałabym, żeby Twoja wypowiedź była zrozumiana jako sugestia, że nie doceniam wysiłku Irefry. Uważam, że to świetna inicjatywa. Jednak jak już wspomniałam, czasem są wyjścia z różnych sytuacji, o istnieniu których ludzie nie mają pojęcia, dopóki nie zechcą ich zobaczyć :)

P.S. Jesteś polonistą? :lookdown:

Tomek - 09-02-2008, 11:15

Tsunami napisał/a:
Tomek może Ty znasz jakieś ośrodki, które pomieściłyby więcej osób z psami?

Chciałabym być uczestnikiem takiego wyjazdu, w którym zarówno organizacja jak i atmosfera będą przyjemne, wesołe i w porządku wobec każdego...

Znam kilka takich osrodkow i w niektorych bywalem na Zlotach labomaniaków. Na najwiekszym zlocie na ktorym bylem bylo 48 labów i ponad 70 osob:):)

Pozdrawiam

Rinuś - 09-02-2008, 12:08

labi napisał/a:
Tsunami, świat jest tak skonstruowany, że nie zawsze masz to, czego chcesz. Francuzi mawiają c'est la vie.
Irefra dała znać odpowiednio wcześnie, by chętni się zadeklarowali. A że nie wszyscy mogą jechać, czyt. jak wyżej.
Tak, jak pisze Jola, będą jeszcze nie raz i nie dwa okazje do spotkań :) A Wy będziecie mieli możliwość doradzenia "co, jak i dlaczego" mając już doświadczenia z tego "dziewiczego" zlotu w skali mikro :

Ale widzisz..już na dzień dobry ja np się zraziłam...
Doceniam wysyiłek Irfery bo wiem jak to jest coś organizować...
Jednak nie należy spoczywać na laurach..można dopuścić chyba też pomysły innych prawda?
Ale jeśli to ma być spotkanie kółka wzajemnej adoracji to faktycznie nic tam po mnie i Brutusie...

Adamek - 09-02-2008, 15:08

Rinuś ^^ napisał/a:
kółka wzajemnej adoracji

takich kółek tutaj nie było i nie będzie ;)

Brak wolnych miejsc to nie jest problem. Nie ma się teraz nad czym rozwodzić. Jest jeszcze dużo czasu to zjazdu ( chociaż i tak ten okres przeleci nawet nie wiadomo kiedy) i... dla chcącego nic trudnego :haha:

Aleksandra - 09-02-2008, 15:53

Rinuś, wyjaśnij mi, co miałaś na myśli pisząc o towarzystwie wzajemnej adoracji- jestem na tym Forum dopiero od listopada i chciałabym sie zorientować z kim pojadę na pierwsze spotkanie( bo ja chyba sie załapałam na ten wyjazd)
Bora - 09-02-2008, 18:15

hym dziwna sprawa sie robi... atmosfera nie do końca czysta

Ja niestety nie bede mogła uczestniczyć w majówce, wtedy jestem na konferencji czy tudzież innym dziadostwie.

Tomi - 09-02-2008, 20:19

Przeczytałem uważnie wszystkie posty. Wymiana poglądów jak najbardziej pożądana , dobrze byłoby aby na bazie różnorodnych opinii zbudować dyskusję prowadzacą do ustalenia konkretów. Ważne , by uszanować wszelkie sugestie i pomysły.
Rinuś ^^ napisał/a:
Ale jeśli to ma być spotkanie kółka wzajemnej adoracji to faktycznie nic tam po mnie i Brutusie...

Owe kółka tajemnicze o których piszesz nie są dobrym elementem współżycia forumowego, jednak myślę ,że takowe się nie zawiązały ; po prostu początki zawsze są trudne i następnym razem będziemy wszyscy bogatsi o doświadczenia organizacyjne :)
Swoją drogą świetnie ,że udzielił się w tym temacie Tomek , dla którego takie spotkania to nie pierwszyzna :)
Rinuś ^^ napisał/a:
Ale widzisz..już na dzień dobry ja np się zraziłam...

Nie zrażaj się Kasiu ..... i uśmiechnij się ;D

Tomek - 09-02-2008, 21:00

Tomi napisał/a:
Swoją drogą świetnie ,że udzielił się w tym temacie Tomek , dla którego takie spotkania to nie pierwszyzna

Spotkania takie jak wczesniej pisałem nie sa dla mnie pierwszyzną a także organizacja i tego typu spotkań jak rownież program. Nie uwazam ,że na takim weekendowym spotkaniu powinno sie dawac tylko wyszalec psom i napic sie piwa ale rownież mozna z takiego spotkania wywieżć dużo wiedzy na temat labiszonów. Mozna zaprosic odpowiednich gosci ktorzy chociazby przedstawia fachowo zasady szkolenia metodą pozytywną. Zreszta to tylko przykład jeden z wielu pomysłów. Wszystko oczywiście poddaje pod przemyślenia i rozwagę szanownych Forumowiczów i służę pomocą. W odpowiedzi na pytania zadane mi na PW przez dwie osoby pozwole sobie odpowiedziec na ogóle dla wszystkich informacji.
Tak jestem administratorem Forum Klub Miłosników Labradora,lecz Forum to ma charakter zamkniety i przyjmujemy do swojego grona osoby tylko i wyłacznie z rekomendacji któregoś z członków naszego Forum. W tej chwili mamy 46 członków i wszystkich chetnych starannie selekcjonujemy. Zasada która u nas obowiązuje to pies
rasowy=rodowdowy

Pozdrawiam Tomek

labi - 09-02-2008, 21:30

Tomek, chwała Ci za to, co do tej pory organizowałeś dla Waszej grupy wzajemnego wsparcia. Oczywiście, Wasze Forum, tak jak i każde inne, ma możliwość starannej selekcji członków (jakkolwiek to ostatnie słowo budzić może różne skojarzenia:P). Nasze Forum także stanowi grupę miłośników labradorów, przy czym u nas nie jest najważniejsza rasowość w rozumieniu ZKP, chociażby tylko dlatego, że o rasowości decydują geny, a nie papiery. Do tej pory staraliśmy się unikać tego tematu (jakkolwiek to trudne), bo budzi on niepotrzebne emocje. Uszanujmy to, proszę. Bądźmy po pierwsze miłośnikami psów mających wygląd i charakter labradorów (a nie zaglądajmy im w papiery - patrz: ochrona danych osobowych :) ), ale kochajmy także równie mocno inne psy (i siebie nawzajem) :)
Irefra - 09-02-2008, 21:36

Ja podpisuję sie pod tym co napisał Labi :) obiema rękoma i czterema łapkami Saborka :)
Ola - 09-02-2008, 21:37

Irefra, to ja dołoże do tego jeszcze moje dwie rączki i czetry łapki Hollyny;-))
Rafał - 09-02-2008, 21:39

Co od tego spotkania to myślę że jeżeli nie ma wystarczająco miejsca dla tych którzy chcą jechać to trzeba szukać innego ośrodka. Nie może być czegoś takiego jak "kto pierwszy ten lepszy". A w Polsce napewno się coś znajdzie odpowiednio dużego co by pomieściło wszytkich, wystarczy tylko dobrze poszukać. ;D
Ryniu - 09-02-2008, 21:39

Irefra napisał/a:
Chciałabym ogłosić , że mamy komplet osób i wiecej już nie może pojechac , bo nie ma juz miejsc.Wszelkie informacje szczegółowe dotyczące wyjazdu uzgodnimy telefonicznie.Pozdrawiam wszystkich serdecznie! :)

Proponuję nie grzać już atmosfery. Irefra wyraziła chęć organizacji takiego spotkania, podjęła się tego. Wszystko zostało już dograne i chwała jej za to. Nie widzę najmniejszego sensu, aby cokolwiek zmieniać. Przed nami jeszcze wiele takich weekendowych terminów i każdy będzie się mógł w nich wykazać i Rinuś ^^ i Tomek i inni czego wszystkim życzę.

[ Dodano: Sob 09 Lut, 2008 ]
labi napisał/a:
Do tej pory staraliśmy się unikać tego tematu (jakkolwiek to trudne), bo budzi on niepotrzebne emocje. Uszanujmy to, proszę. Bądźmy po pierwsze miłośnikami psów mających wygląd i charakter labradorów (a nie zaglądajmy im w papiery - patrz: ochrona danych osobowych :) ), ale kochajmy także równie mocno inne psy (i siebie nawzajem) :)

Ja również się pod tym podpisuję :)

Tsunami - 09-02-2008, 23:18

Wiecie co... Chyba jednak za daleko mi do Was... Wypisujemy się z wyjazdu :(
AnTrOpKa - 10-02-2008, 02:44

Albowiem, gdyż, ponieważ dalsza część dyskusji zeszła na niewskazany przez owy temat tor, została przeniesiona do działu "śmietnik". Pragnę przypomnieć, że ten temat dotyczy wyjazdu wypoczynkowego zwanego "majówką" :)

[ Dodano: Pon 21 Kwi, 2008 ]
Halo halo? Mam takie pytanko, czy majówka jest aktualna? :)

Lorena - 29-04-2008, 10:15

Wybieracie się gdziesik na długggi weekend majowy??
AniaCz. - 29-04-2008, 11:59

Lorena, gdybym byla w Polsce to napewno bym sie wybrala gdzies z psiakami, a tak to lipa :(
Jagnes093 - 29-04-2008, 14:09

Ja sie wybieram nad jezioro, z rodziną i tam bedę miała wynajęty domek na tydzień. I tam jest plaża i pisze, że zakaz wprowadzania psów :( Tylko jednego nie rozumiem skoro pisze, że zakaz wprowadzania psów to dlaczego dużo osób wchodzi tam ze swoimi pociechami ? Kuzynka nawet mi mowiła, że kiedy zbliża się wieczór bardzo dużo osób chodzi na plaże na spacer z psiakami skoro oni tam spacerują to czemu by nie chodzic tam z Poochinim? ;]
ziutka:) - 29-04-2008, 14:36

Eh.. bo nie każdy sie stosuje do panujących zasad jak widać. A Straż miejska na to nie reaguje. Nie widze w tym najmniejszego sensu , aby zakazywać wprowadzania psów,ponieważ gdyby każdy z odpowiedzialnych włascieli sprzątal po swoim psie i pilnował go (smycz,kaganiec i te sprawy) to nie bylo by problemu.
Jagnes093 - 29-04-2008, 14:42

ziutka:) napisał/a:
A Straż miejska na to nie reaguje.

Nie mam zielonego pojęcia. Ostatnio jak tam byłam z rodzicami i psem to sobie legalnie tam weszłam na plaże z psiakiem i nikt nic do mnie nie miał tym bardziej że nie tylko ja miałam psa na smyczy, a zresztą jak byłam tam także we wakacje to ja sobie leże na kocu patrze, a tam sobie jakiś psiak chodzi więc wydaje mi się, że ten zakaz mają gdzieś...
Tym lepiej dla mnie :-P :)