forum.labradory.org

Hyde Park - Temat plotkowy - nowy regulamin

tenshii - 31-07-2012, 10:40
Temat postu: Temat plotkowy - nowy regulamin
Drodzy Użytkownicy Forum Labradory.org

W związku z wczorajszą niezbyt miłą dyskusją w temacie plotek – poprzedzoną zresztą innymi, wielokrotnymi dyskusjami na ten sam temat – a co za tym idzie nagminnym ignorowaniem próśb Administracji o zachowanie czytelności forum i pisanie na tematy psie w wątkach do tego celu stworzonych – Administracja znalazła rozwiązanie problemu, o czym informuje Was poniżej.

Na wstępie chciałabym przypomnieć (w związku ze znacznym odbieganiem od tematów rozmów), że regulamin naszego Forum mówi:
Pkt 3: Dyskusję w konkretnych wątkach prowadzimy na temat, dbając o kulturę i jasność wypowiedzi.
Pkt 5: Off - topic to miejsce gdzie możesz umieścić temat odbiegający od tematyki dotyczące psów rasy Labrador Retriever.

Ponadto:
Pkt 4: Zasady regulaminowe wymienione poniżej obowiązują bezwzględnie wszystkich użytkowników zarejestrowanych na forum, a ich nieprzestrzeganie może wiązać się z konsekwencjami wymienionymi w dalszej części regulaminu. Regulamin obowiązuje wszystkich bez względu na staż na forum, czy zasługi dla forum Labradory.org.
Pkt 5: W sytuacjach sprzecznych, nieokreślonych w regulaminie, decyzję podejmuje Administrator. Decyzja jest nieodwołalna i nie podlega żadnym dyskusjom.

a także – w związku z drwinami na temat podjętych przez Administrację decyzji:
- Administrator podejmuje najistotniejsze decyzje dotyczące forum
- Administrator decyduje w sytuacjach nie ujętych w niniejszym regulaminie
- Administrator i Moderator nie mają obowiązku wdawać się w dyskusje nad słusznością podjętych decyzji

Forum zostało stworzone wiele lat temu, zyskało olbrzymią popularność i służy wielu osobom jako źródło wiedzy na temat życia z psem.
Nigdy nie było na Forum tematu plotkowego, jednak na Waszą prośbę go stworzyliśmy.
Nie może być jednak mowy o tym, aby służył nam do pisania absolutnie o wszystkim.
Forum musi być czytelne i w dalszym ciągu istnieć jako baza wiedzy – szczególnie dla nowych Użytkowników.
Jest nam bardzo przykro z powodu zamknięcia wątku plotkowego, jednak w obliczu zaistniałej sytuacji nie widzieliśmy innego wyjścia. Dociera do nas wiele pozytywnych opinii na temat słuszności decyzji, są one jednak związane z pytaniem: dlaczego wątek został zamknięty dla wszystkich, skoro nie wszyscy łamali w nim regulamin?

W związku z powyższym rozwiązanie problemu wygląda następująco:
1) Wątek plotkowy zostanie przeniesiony do zamkniętego, niewidocznego działu
2) Każdy Użytkownik chcący brać udział w plotkowych dyskusjach proszony jest o PW do mnie (użytkownik tenshii)
3) Do plotkowego tematu mogą zostać zapisane osoby które od minimum tygodnia są zalogowane na Forum, a na ich koncie jest minimum 50 postów.
4) Administracja będzie czuwała nad porządkiem w temacie.
5) Każdą osobę, która złamie regulamin wątku i będzie wdawała się w dyskusje nie na temat – Administracja usunie w grupy na 24h, a jego posty z dyskusji nie na temat zostaną skasowane.
6) Każda osoba ma 3 szanse na poprawę
7) Za 4 razem Użytkownik zostanie ukarany. Karą będzie:
- ostrzeżenie (przypominam, że uzbieranie 3 ostrzeżeń oznacza zablokowanie możliwości pisania na całym Forum)
- całkowite i nieodwołalne wyrzucenie z wątku plotkowego
Kary będą ustalane indywidualnie w odniesieniu do konkretnej sytuacji.
8 ) (dodane 05.03.2013)
Każdy User zapisany do plotek ma obowiązek udzielania się w wątku pisemnie. Przez pisemne udzielanie się w wątku rozumiemy rozmowę/dyskusję przynajmniej raz w każdym miesiącu.
Przepis dotyczy osób, które logują się na forum i przeglądają wątek plotkowy.
Osoby nie wypowiadające się w wątku dłużej niż 30 dni mimo logowania się na forum i przeglądania tematu będą kasowane z grupy plotek.

Dodatkowo chciałabym zaznaczyć, że powyższe zmiany pozwolą nam również na ochronę Waszej prywatności – ponieważ w wątku plotkowym często porusza się tematy bardzo osobiste.

Mam nadzieję, że już więcej nie będzie dochodziło do podobnych sytuacji bo są one przykre zarówno dla Was jak i dla Administracji.
Postarajmy się wspólnie o to, aby nasze Forum było czytelne i dobrze zorganizowane.

Temat plotek dziś o 21 zostanie otwarty, ale już w dziale zamkniętym, dlatego chętnych do uczestnictwa w dyskusji już teraz proszę o PW z prośbą o dołączenie do tematu.

Pozdrawiam Wszystkich

tenshii - 31-07-2012, 11:50

Osoby, które napisały do mnie PW, zostały dodane do grupy
Proszę o informację tutaj lub na PW czy widzicie grupę i wątek (na razie zamknięty)

Pikuś - 31-07-2012, 11:52

Ja widzę :)
Almathea83 - 31-07-2012, 11:53

Aniu- widzę temat "Temat plotkowy - nowy regulamin"- czy to o ten chodzi? :)
Pikuś - 31-07-2012, 11:53

Almathea83, chyba tak :) To jest ten Hyde Park II i tam jest zamknięty temat plotkowy :)
tenshii - 31-07-2012, 11:55

Pikuś napisał/a:
chyba tak To jest ten Hyde Park II i tam jest zamknięty temat plotkowy

dokładnie tak :)

regulamin został zamieszczony w obu Hyde Parkach dla lepszej widoczności :)

Almathea83 - 31-07-2012, 11:57

a można już plotkować i trzeba zaczekać do 21? :) :)
Pikuś - 31-07-2012, 11:59

Almathea83, na razie ploty i tak są zamknięte :) A muszę się pochwalić :D Ale to o 21 :D
El_Drago - 31-07-2012, 12:00

ja nie widze :(
piotr0020 - 31-07-2012, 12:01

tenshii napisał/a:
czy widzicie grupę i wątek

widzę ;-)

El_Drago - 31-07-2012, 12:04

:< ja dalej nie :(
Almathea83 - 31-07-2012, 12:04

hmm ale grupy nie widzę- czy powinnam widzieć osoby, które są dołączone do grupy? Jeśli tak to gdzie to sprawdzić? :)
mibec - 31-07-2012, 12:04

tenshii napisał/a:
czy widzicie grupę i wątek
widze :)
Ewelina - 31-07-2012, 12:06

ja nie widzę.
mibec - 31-07-2012, 12:08

Almathea83, ja dostalam maila z informacja :)
Pikuś - 31-07-2012, 12:08

Almathea83, wchodzisz na swój profil i tam pod pw itd. powinno być że należysz do grupy: Ploty :) Jeśli nie widzisz u siebie to wejdź do mnie, ale ja u Ciebie widzę :)
Almathea83 - 31-07-2012, 12:11

Pikuś, dzięki za rozjaśnienie- widzę :)
Pikuś - 31-07-2012, 12:11

Ewelina, Ty chyba nie jesteś w grupie Plot, przynajmniej nie widzę tego u Ciebie na profilu. Pisałaś do Ani?
Ewelina - 31-07-2012, 12:14

Pikuś, Tak pisałam, ale pewnie nie zdążyła mnie jeszcze dodać. Na pewno do godziny 21 już będę :)
Pikuś - 31-07-2012, 12:15

:) To do zobaczenia :papa:
tenshii - 31-07-2012, 12:17

Już wszyscy nowi są dodani :)
Ewelina - 31-07-2012, 12:21

Dzięki Aniu :)
neravia - 31-07-2012, 12:40

dziękuję za dodanie :) to gdzie teraz będziemy plotkować? tutaj? czy w hyde park II?
tenshii - 31-07-2012, 12:41

neravia napisał/a:
to gdzie teraz będziemy plotkować? tutaj? czy w hyde park II?
Hyde Park II w starym temacie Plotek :)
Maciek92 - 31-07-2012, 12:51

zaraz zaraz piszemy tu czy gdzie indziej bo tak nie czaje za bardzo...i przepraszam za wczoraj..
tenshii - 31-07-2012, 12:57

Maciek92, dodam Cię do grupy zaraz i będziesz wszystko widział
anna34 - 31-07-2012, 13:07

A ja tam nic nie czaje,w temacie plotek napisałam może pare postów,ale go podczytuje i czy to znaczy że jak nie będe w grupie to ani pisać ani czytać nie będe mogła :(
tenshii - 31-07-2012, 13:10

anna34 napisał/a:
czy to znaczy że jak nie będe w grupie to ani pisać ani czytać nie będe mogła

tak

asia030984 - 31-07-2012, 13:13

ja też nie widzę ;(
anna34 - 31-07-2012, 13:12

Jak dla mnie to bezsens jest. :doubt:
bunia69 - 31-07-2012, 13:15

to i ja sie zglaszam
Pikuś - 31-07-2012, 13:23

anna34, moim zdaniem nie. Długo oj długo nie było tu takich temat ploteczkowych i nawet kiedyś rozmawiałam z pewną osobą o tym, że forum przejrzyste i że takie jakby profesjonalne, a teraz w temacie plotek rozmawia się o wszystkim, a przecież są do tego tematy. :) Po co robić zamieszanie?
anna34 - 31-07-2012, 13:31

Ale ja pisze o tym ze bez sensu jest fakt ze trzeba nalezec do grupy zeby moznabylo pisac i czytac a nie o tym co ma zawierac temat plotek
AnIeLa - 31-07-2012, 13:33

anna34, ale jaki problem zgłoś się do Ani niech Cię dołączy i po kłopocie.
Pikuś - 31-07-2012, 13:36

Ja się sensownie nie wypowiedziałam, przepraszam. Jest większa kontrola nad grupą jak jest zamknięta, prawda? Tak samo jak np. wątek zlotu też jest zamknięty bo nie potrzeba tam nikogo kto nie pisze na temat, bądź łamie regulamin czy tak? Bo nie wierzę, że w takim wątku jest tylko numer konta do kogo wpłaca się pieniądze i tylko same poufne informacje :-P Tak samo i tutaj będzie kontrola. Nie wiem czy zrozumiesz to co chciałam Ci powiedzieć bo napisałam bardzo chaotycznie :-P
neravia - 31-07-2012, 13:48

Dobrze, że będzie to zamknięta grupa, a jednocześnie każdy z użytkowników będzie mógł do niej dołączyć. Wiele osób w tym temacie pisze osobiste rzeczy i niech to zostanie w grupie plotkujących ;) a osoby nie przestrzegające regulaminu będą wyrzucone z tej grupy :)
bunia69 - 31-07-2012, 13:57

to ja mam pytanie czy w nowych plotkach będzie można rozmawiać o naszych pupilach bez konsekwencji upominania,bo nie bardzo rozumiem grupa zamknięta czyli że będziemy kontrolowani co piszemy?
neravia - 31-07-2012, 14:02

bunia69, z tego co mi wiadomo to nie można pisać, regulamin jest na pierwszej stronie :) będziemy grupa zamkniętą i jeśli ktoś nie będzie przestrzegać regulaminu zostanie usunięty z grupy plotkujacych
tenshii - 31-07-2012, 14:09

bunia69 napisał/a:
czy w nowych plotkach będzie można rozmawiać o naszych pupilach bez konsekwencji upominania,bo nie bardzo rozumiem grupa zamknięta czyli że będziemy kontrolowani co piszemy?

nie można pisać o psich problemach
od tego są odpowiednie wątki.

Może podam jeszcze raz przykłady, które kiedyś podałam w temacie plotek:
1. nie ma nic złego w tym, że piszecie, że Wasz pies źle się czuje ALE jeśli zaczynacie podawać objawy, i rozmawiać na temat przyczyn i metod pomocy to należy się przenieść do odpowiedniego wątku

2. nie ma nic złego w tym, że napiszecie, że zrobiłyście psie zakupy ALE jeśli zaczynacie pytać co kupiliście, gdzie i za ile - pora przenieść się do odpowiedniego tematu

3. nie ma nic złego w tym, że napiszecie, że uczycie psa nowej sztuczki ALE jak zaczynacie na temat metod i postępów - pora przenieść się do odpowiedniego tematu

bunia69 - 31-07-2012, 14:10

neravia to jest nie zgodne z prawami człowieka,może wy jesteście młodzi i wam taka opcja odpowiada.Mi jest przykro że tak wyszło to po części moja wina,ale ja póki co się zastanowię bo muszę przemyśleć temat,czy pozwolę traktować się jak małe dziecko które kontroluje matka,moim zdaniem to nie fer wobec innych.Póki co będę podczytywać na tematy ogólne,miło się z wami pisało może zmienię zdanie za parę dni. :beated:

[ Dodano: 31-07-2012, 14:13 ]
tenshii prosiłam o dostęp do nowych plotek i to jest aktualne ale muszę to na spokojnie ogarnąć :confused:

tenshii - 31-07-2012, 14:15

bunia69 napisał/a:
neravia to jest nie zgodne z prawami człowieka,może wy jesteście młodzi i wam taka opcja odpowiada.Mi jest przykro że tak wyszło to po części moja wina,ale ja póki co się zastanowię bo muszę przemyśleć temat,czy pozwolę traktować się jak małe dziecko które kontroluje matka,moim zdaniem to nie fer wobec innych.Póki co będę podczytywać na tematy ogólne,miło się z wami pisało może zmienię zdanie za parę dni.

Buniu, regulamin Forum istniał ZANIM zarejestrowałaś się na forum.
Mniemam, że go nie przeczytałaś.

Wybacz, ale Twój wiek, o którym sama wspominasz, ani żaden inny czynnik nie mogą wpływać na to, aby regulamin był łamany.

Do grupy jesteś już dawno dodana.

Pattina - 31-07-2012, 14:22

bunia69 napisał/a:
to jest nie zgodne z prawami człowieka
Pozwolę się wtrącić, ale nie rozumiem co tu jest niezgodnego z prawami człowieka ?
Jest regulamin do którego należy się dostosować, nie wierzę aby to było tak skomplikowane by tego nie zrozumieć .
Plotkowy jest od rozmawiania o wszystkim, o samych pierdołach, tematy związane z naszymi psiakami są liczne i wystarczy w odpowiednich się wypowiadać a plotkowy zostawić na luźne rozmowy o czymkolwiek

bunia69 napisał/a:
czy pozwolę traktować się jak małe dziecko które kontroluje matka
Moim zdaniem nie ma tu nic złego, od tego są moderatorzy aby nie zaśmiecać forum i upominać gdy gdy ktoś nie dostosowuje się do regulaminu. Przecież od zawsze tematy były śledzone przez administrację. Więc w tej kwesti moim zdaniem nic się nie zmienia
bunia69 - 31-07-2012, 14:28

no nie przeczytałam regulaminu, :(
może to i błąd z mojej strony.

Ewelina - 31-07-2012, 14:31

Ja też uważam to rozwiązanie za dobre. Jesteśmy tu dosyć długo i utworzyła się pewna grupka ludzi która bardzo fajnie ze sobą piszę - rozmawia. Myślę, że lepiej teraz będzie osoby które są zarejestrowane a nie udzielają się na forum nie będą czytały tego co piszemy jak dla mnie bardzo duży plus. Poza tym jestem tu na forum bardzo długo i takie tematy plotkarskie powstały od niedawna wcześniej było to forum tylko o tematyce labradorowej i też było fajnie. Także nie narzekajmy i cieszmy się, że będziemy mieć swój oddzielny temat :)
mibec - 31-07-2012, 14:34

Ewelina napisał/a:
nie narzekajmy i cieszmy się, że będziemy mieć swój oddzielny temat
amen :)
asia030984 - 31-07-2012, 14:35

mibec, om tym samym pomyślałam :D
Pikuś - 31-07-2012, 14:38

Ewelina napisał/a:
takie tematy plotkarskie powstały od niedawna
chyba nawet nie są jeszcze rok :)
ppaula2 - 31-07-2012, 20:19

Ewelina napisał/a:
Ja też uważam to rozwiązanie za dobre. Jesteśmy tu dosyć długo i utworzyła się pewna grupka ludzi która bardzo fajnie ze sobą piszę - rozmawia. Myślę, że lepiej teraz będzie osoby które są zarejestrowane a nie udzielają się na forum nie będą czytały tego co piszemy jak dla mnie bardzo duży plus. Poza tym jestem tu na forum bardzo długo i takie tematy plotkarskie powstały od niedawna wcześniej było to forum tylko o tematyce labradorowej i też było fajnie. Także nie narzekajmy i cieszmy się, że będziemy mieć swój oddzielny temat :)

Bardzo mądre słowa :)

Ps. Zgłosiłam się :)

siulentas - 31-07-2012, 21:39

mnie tez dodajcie moze i dobrze ze temat zamkniety jest bo faktycz sie czlowiek czasem ''otworzy''
Rysia88 - 31-07-2012, 21:55

Napisałam pw z prośbą o dodanie do plot tylko nie wiem czy doszło bo ciągle siedzi w skrzynce 'do wysłania' :doubt:
tenshii - 31-07-2012, 22:00

siulentas, dodane :)

Rysia88, Ty również :)
wiadomość doszła, ale mnie nie było przy komputerze, a dopóki odbiorca nie odbierze wiadomości u nadawcy ma ona status - do wysłania

donia457 - 31-07-2012, 23:31

to ja tez chcem do grupy :)
Nulcia1 - 01-08-2012, 08:40

jejku tak dlugo mnie nie bylo ze nawet nie wiedzialam czemu plotki zostaly zamkniete i wlasnie wczoraj jak weszlam dziwilm sie co sie stalo ;p
Nikaaa - 01-08-2012, 09:10

A ja bym jeszcze chciała zasugerować, że skoro to forum o psach rasy labrador retriever i ploteczki zostały zamknięte międzyinnymi przez to, że w temacie były poruszane psie tematy, które milej widziane są w odpowiednich tematach forum, posty z ploteczek nie powinny być naliczane. Niech to faktycznie świadczy o udzielaniu się na forum o rasie labrador retriever a nie o plotkowaniu o pogodzie.. ;)

[ Dodano: 01-08-2012, 09:15 ]
A i nie wiem czy ktoś już poruszył tą kwestie, ale ukrycie tematu plotkowego automatycznie blokuje nowym Użytkownikom możliwość dołączenia, bo jeśli go nie widać to nie każdy o nim wie.. ;D

Pikuś - 01-08-2012, 09:16

Nikaaa napisał/a:
Niech to faktycznie świadczy o udzielaniu się na forum o rasie labrador retriever a nie o plotkowaniu o pogodzie..
ale co za różnica? Przecież to tylko licznik... ;)

[ Dodano: 01-08-2012, 09:19 ]
Nikaaa, chyba wiedzą, bo w otwartym Hyde Parku jest regulamin Plotek i wszystko jest napisane :)

Nikaaa - 01-08-2012, 11:06

Pikuś, no ja różnice widzę ;) Ale jeśli ktoś chętny to na PW wyjaśnię, bo zaraz znowu zostane posądzona o zaszczuwanie i nagonki..

A regulaminy mało kto czyta :P Sądzę, że wiele osób pominie ten wątek właśnie z tego względu. Pozatym nowe osoby często mogą nie mieć na tyle śmiałości, aby poprosić o przyjęcie do grupy.. Tak mi się wydaje ;)

tenshii - 01-08-2012, 11:29

Nikaaa, regulaminy należy czytać, i my jako Administracja nie możemy nic w tym względzie zrobić. Jeśli ktoś go nie przeczyta - będzie sam sobie winny. Regulamin sam w sobie jest krótki i oznaczony kolorem.

Jeśli chodzi o brak śmiałości - popisze na forum, zapozna się z Użytkownikami to i śmiałości nabierze.

W takich sytuajach nie ma rozwiązań, które zadowolą wszystkich. Podjęte przez nas działania mają na celu pilnowanie porządku na forum, a jednocześnie karanie tylko winnych - bez zamykania wątku wszystkim.

Inaczej być nie może

anna34 - 01-08-2012, 11:34

Ja wogóle jestem w lekkim szoku,że trzeba sie zapisywać,żeby coś poczytać lub napisać.Plotki to plotki,nie mam zamiaru nikomu z forum pupy obrabiać,ale teraz będe sie zastanawiać czy mnie lub komuś nie z grupy jednak go nie obrabiają.Pozatym chyba nikt tutaj nie pisał o pikantnych szczegółach swego życia.Jestem zmuszona poprosić o dopisanie do grupy coby to kontrolować.Spoko,żartowałam z tą kontrolą,ale i tak dziwne to dla mnie troche jest :-P
tenshii - 01-08-2012, 11:48

anna34, zaraz Cie dopiszę Aniu.
W grupie plotkarskiej są różne informacje - mniej i bardziej osobiste.

kasiek - 01-08-2012, 11:52

poprosze i mnie dopisac :)
nata - 01-08-2012, 12:41

Faktycznie kwestia naliczania postów chyba też powinna zostać jakoś wyprostowana, bo po co naliczać komuś posty w temacie zamkniętym? To ktoś będzie miał nabite tysiące postów i żadnego w temacie o psach? :-P Z czego oczywiście te naliczone posty i tak nie będą nawet widoczne dla tych użytkowników spoza grupy, więc tym bardziej to chyba bez sensu?
Kiedyś nawet w galeriach nie były naliczane, a galerie chociaż dotyczą tego co związane z istotą forum ;-)
Mnie to generalnie lotto, ale moim zdaniem to nielogiczne :-P

Paseczka - 01-08-2012, 13:07

A można by mnie dopisać?
Almathea83 - 02-08-2012, 01:19

nata, chyba została jakoś wyprostowana bo widzę że ilość np moich postów się zmniejszyła :-P ale coś mi się wydaje, że jeszcze nie wszystkie posty zostały mi usunięte (ok 600) :D
Nikaaa - 02-08-2012, 06:18

Almathea83 napisał/a:
nata, chyba została jakoś wyprostowana bo widzę że ilość np moich postów się zmniejszyła ale coś mi się wydaje, że jeszcze nie wszystkie posty zostały mi usunięte (ok 600)
Pewnie tylko z drugiej części plotkowego tematu ;)
Rysia88 - 02-08-2012, 10:27

Nie to, żeby mi zależało na ilości postów itp. bo ja ogólnie na to nie zwracam uwagi - i dla mnie może tego w ogóle nie być, a już napewno nie jest wyznacznikiem jakiejś wiarygodności/czy wiedzy konkretnego użytkownika. Ale to takie troche śmieszne, żeby się domagać usuwania liczy postów jeśli się samemu na plotkach ich full nastukało - np. Nikaa. Nie chodzi mi o żadne kłótnie itp. bo jak wspomniałam mi mod może skasować wszystkie i ich w ogóle nie naliczać...
ollinko - 02-08-2012, 10:32

Rysia88, oj oj, niepolityczne tematy poruszasz, lepiej juz nic nie pisz ;)
na pewnym forum lubianym przeze mnie, usunieto naliczanie postow. cicho sie z mety zrobilo i przyjemnie....

Rysia88 napisał/a:
napewno nie jest wyznacznikiem jakiejś wiarygodności/czy wiedzy
oj taaak :)
Almathea83 - 02-08-2012, 10:34

Rysia88, mam dokładnie takie samo zdanie jak Ty, mod miał tylko dodatkową pracę z kasowaniem licznika ;-) a ilość postów niczego nie odzwieciedla :)
Rysia88 - 02-08-2012, 11:01

ollinko napisał/a:
Rysia88, oj oj, niepolityczne tematy poruszasz, lepiej juz nic nie pisz ;)

ollinko nie przemyślałam tego ;D

ollinko napisał/a:
na pewnym forum lubianym przeze mnie, usunieto naliczanie postow. cicho sie z mety zrobilo i przyjemnie....

mogę spytać jakie to forum?

dominika92 - 02-08-2012, 11:16

dziewczyny, a wy naprawdę nie macie większych problemów? :-P Chyba wam się naprawdę nudzi by toczyć dyskusję o ilości postów :P
ollinko - 02-08-2012, 20:19

Rysia88, jak chcesz to podam Ci na priv, ale to nie jest zadne forum psiowe ani labowe, a bez rejestracji zamkniete. brak naliczania postow powoduje wiekszy porzadek w tematach, tak to odbieram. nikt nie probuje stac sie ''ekspertem'' przez nabicie paru tysiaczkow ;) moze i dlatego ze dotyczy waskiej grupy ze tak powiem, trolle zdarzaja sie doprawdy rzadko i sa szybko pacyfikowane.
pasiconik - 09-08-2012, 14:51

A czy i ja mogłabym dołączyć do ploteczek? Bo mnie troszkę język tu świerzbi ;]
jamagda - 11-01-2013, 15:20

Jeśli mogę to i ja proszę o dołączenie do ploteczek :) Przyznam się, że wogóle nie zorientowałam się że taki temat wcześniej istniał :D :D :D Chociaż jak się rejestrowałam czytałam regulamin ;) Ale ploteczki jakoś mi umknęły ;)
tenshii - 11-01-2013, 15:24

jamagda, zaraz Cię dodam :)
jamagda - 11-01-2013, 15:27

Dzięki,
Baszka - 11-01-2013, 15:52

Cytat:
Przyznam się, że wogóle nie zorientowałam się że taki temat wcześniej istniał :D Chociaż jak się rejestrowałam czytałam regulamin ;) Ale ploteczki jakoś mi umknęły ;)

O Kurcze :( ....też przyznaję się, że to temat z moich wyobrażeń....

PROSZę... :greedy:
Kto mi pomoże zrozumieć kwestię ilości postów...... na danym forum?????...
O co chodzi?????

scoobydoo - 23-02-2013, 22:53

a ja nie mam żadnego powiadomienia że mogę pisać na plotach :shy: :confused: :| i ja nic nie widzę ze mogę :bad: :( :doubt: :bad: moze ktos mi pomoc??plis :-P :beated: 8) :) :lookdown: ]:)
tenshii - 23-02-2013, 23:03

scoobydoo, już jesteś :)
tenshii - 05-03-2013, 22:04

Do regulaminu plotek dodajemy nowy 8 punkt:
Każdy User zapisany do plotek ma obowiązek udzielania się w wątku pisemnie. Przez pisemne udzielanie się w wątku rozumiemy rozmowę/dyskusję przynajmniej raz w każdym miesiącu.
Przepis dotyczy osób, które logują się na forum i przeglądają wątek plotkowy.
Osoby nie wypowiadające się w wątku dłużej niż 30 dni mimo logowania się na forum i przeglądania tematu będą kasowane z grupy plotek.

czaras - 01-05-2013, 22:23

prosze o dopisane
aangela1 - 03-05-2013, 16:52

można mnie dopisać?:)
siulentas - 30-11-2013, 22:20

Dlaczego zostalam usunieta z forum plotkowego???
Nie mam wiele czasu ani wspanialych ''przygod'' do opowiadania ale jednak lubilam poczytac z usmiechem niekiedy wlasnie ploty a teraz to juz sobie nie poczytam :( chyba juz zupelnie forum jest dla wybranych :(

tenshii - 30-11-2013, 22:33

siulentas, regulamin plotek mówi, że trzeba się w nim udzielać. Jeśli ktoś dłuższy czas milczy zostaje z niego usunięty. Mogę Cię dodać ale musisz pisać.
mibec - 30-11-2013, 22:37

Aniu ale tu jest jakies nieporozumienie, bo Kasia pisala w Plotkach 21.11.13 - czyli niedawno.
siulentas - 30-11-2013, 22:37

Tak poprosze :)
choc ostatnio odpisywalam gabi na jej problem z fochem jej chlopaka zdaje sie. No nic poprosilabym dodac mnie cos tam bede pisac :)

tenshii - 01-12-2013, 10:22

Dodane :)
Mistycom - 01-12-2013, 11:11

poprosze o dodanie mojej skromnej osoby :)
Jagienka30 - 01-12-2013, 11:18

Ja też bym chciala się dołączyć ;D
tenshii - 02-12-2013, 21:24

Dodane :)
Mistycom - 02-12-2013, 21:47

Arigato tenshii :shy: