| |
forum.labradory.org
|
 |
Labowe spotkania - Labowanko w UK
ollinko - 05-01-2012, 18:37 Temat postu: Labowanko w UK pozwalam sobie zalozyc temacik, witam Panstwa zamieszkujacych Wyspy oraz Wasze szacowne psinki
mam nadzieje ze juz wkrotce odbedzie sie pierwsze, historyczne wrecz spotkanie
pozostaje sie umowic
Nikaaa - 05-01-2012, 19:42
Hell yeah! Mamy swój temacik!
No wiec zeby nie owijac w zbędną bawałne powim tak, że styczeń mimo ze sie ledwo zaczął mam trochę zawalony ale od.. o ile sie nie mylę.. 1.02 do 20.02 mam urlop i jestem otwarta na propozycje.
ollinko - 05-01-2012, 19:56
kurna, szczesciaro
no dobra. to jak mamy sobie zrobic babskie spotkano (plus Wallek jako rodzynek hehe) to mnie by pasowal kazdy poniedzialek i piatek, piatek ciut bardziej, ale nie bede narzekac
nigritta - 05-01-2012, 20:44
Jakieś spotkanko ?Zgłaszamy się na ochotnika oby tylko odległościowo nie było zbyt daleko Jesteśmy z Londynu.
Nikaaa - 05-01-2012, 21:13
| ollinko napisał/a: | | kurna, szczesciaro | Nie powiem głośno kto tu właśnie skończył się holidayować
Zasłużony urlop, ostatni był w październiku...
Ja jak mówie, w czasie urlopu jestem dyspozycyjna cały czas, więc piątek byłby ok. Tylko tak sobie myslę, że to jest troszke kawałek i jechać na godzinke się nie opłaca. Nie wiem jak Kasia pracuje w piątki, ale lepiej by było jechac z rana, bo popołudniu sie szybko ciemno robi.
nigritta - ja, ollinko i siulentas mieszkamy bardzo blisko siebie, więc spotkanko byłoby gdzieś w naszych rejonach (zapewne Preston, przynajmniej to najbliższe). Zapraszamy Cię z całego serducha, ale obawiam się, że dystans jest za duży
ollinko - 05-01-2012, 21:35
nigritta, fajnie byloby sie spotkac, wiadomo w kupie razniej i tak sobie mysle ze moze? jak sie cieplej zrobi, i dluzsze dni, to mozna by pomyslec o jakims spotkaniu "posrodku" anglii zeby sprawiedliwie z dojazdami bylo ja chetnie w kazdym razie
Nikaaa, oj oj, ja wiem ze sie holidayowalam dopiero co, ale dobrego nigdy za wiele i tez jestem za tym zeby rano - tak jak napisalas - dni sa jeszcze krotkie.
mibec - 05-01-2012, 22:42
A ja poprosze duuuzo zdjec z tego historycznego wydarzenia
siulentas - 05-01-2012, 22:52
wiasna zaopatrze sie w autko to i bede dojechac mogla jak cos ale fajnie bylo by tez wczesniej skoro to nie az tak daleko
Nikaaa - 06-01-2012, 08:52
siulentas, to nie jest daleko, juz patrzyłam ze jakbym miała 'zahaczyć' o Olgę i jechać do Preston to wychodzi ok 35mil w jedna strone
A spokojnie, spotkań mam nadzieje bedzie wiecej niz jedno i jakos sie dogadamy jedno tu, drugie tam i jakoś wyjdzie sprawiedliwie
ollinko - 06-01-2012, 11:10
Nikaaa, pewnie ze tak, i tez mam nadzieje ze spotkan bedzie wiecej ja niestety prawka nie zrobie bo sie boje, ale zawsze sie do paliwka dorzuce no i jeszcze jest ukochany, prawko ma, wiec nie jest tak zle
Nikaaa - 06-01-2012, 12:04
| ollinko napisał/a: | | ja niestety prawka nie zrobie bo sie boje |
Jakas trauma? Czy tak ot?
Ja robilam prawko tu w UK i uwazam ze jest 100razy latwiej chociazby dlatego ze bezstresowo..
Ja mialam maly powypadkowy uraz jesli chodzi o samochody ale w tej chwili to moglabym z auta nie wysiadac
Ok, czekamy jeszcze na siulentas i bookujemy wtepny termin
ollinko - 06-01-2012, 12:18
Nikaaa, sama nie wiem, raczej sie boje ze moglabym zabic siebie i kogos. panikara jestem w kwestii powozenia
no dobra czekamy na Kasie i moze Gosie?
jak dla mnie kazdy piatek lutego poza 10., bo wtedy wybywam na dlugi weekend walentynkowy
mibec - 06-01-2012, 12:19
ollinko, grunt to sie odwazyc - ja zaczelam jezdzic w sierpniu zeszlego roku, czyli juz "mocno zaawansowana wiekowo" jak na swiezego kierowce, a teraz nawet to lubie
ollinko - 06-01-2012, 12:24
mibec, u mnie jeszcze wada wzroku, to tez moze zawazyc. i serio, w kwestii samochodowej stanowczo sobie nie ufam
no i szkoda, ze tak daleko mieszkasz, fajnie byloby poznac Ciebie i Barneyka wiem, ze on stawowy i trzeba by delikatnie.... ale i tak szkoda...
mibec - 06-01-2012, 12:26
| ollinko napisał/a: | | u mnie jeszcze wada wzroku, | u mnie tez: krotkowzrocznosc + astygmatyzm, ale daje rade - musialam sie nauczyc brac poprawke na moj wzrok.
| ollinko napisał/a: | | szkoda, ze tak daleko mieszkasz | no szkoda, choc do Gosi to mam dosc blisko, ale i tak boje sie spotkan Barneya z duzymi psami, a przyjazd na labowanie bez laba....
FadGoś - 06-01-2012, 12:27
Uwielbiam takie spotkania Słuchajcie a może Peak District ? albo wyskok do Walii ?
[ Dodano: 06-01-2012, 11:29 ]
| mibec napisał/a: | | choc do Gosi to mam dosc blisko, ale i tak boje sie spotkan Barneya z duzymi psami, |
Becia Fadziolina to kurdupel poszukam zdjęcia z labowania w Środzie to zmienisz zdanie
ollinko - 06-01-2012, 12:32
mibec, no to mamy identyczna wade wzroku, jak to sie dawniej mowilo witaj w klubie tyle ze u mnie cholernie duza ta krotkowzrocznosc.
pomylilam tematy i w innym mi wyslalao ze wcale nie tak daleko, bo mi sie glupiej ubzduralo ze telford gdzies pod londynem, a Ty duzo blizej mieszkasz ale rozumiem Twoje obawy, sama bym sie bala o zdrowie mojej pupilki.
FadGoś, z dzika radoscia, choc na pierwsze 'zapoznawcze'' planowalysmy blizej
na dalsze wycieczki juz by nalezalo facetow zaprosic no, przynajmniej ja, jako niejezdzaca... ufff
mibec - 06-01-2012, 12:36
| FadGoś napisał/a: | | Fadziolina to kurdupel | kusisz....
| ollinko napisał/a: | | tyle ze u mnie cholernie duza ta krotkowzrocznosc | u mnie tez spora, bez okularow sie nie poruszam, sa jak proteza; a okulista w PL nie chcial mi dac zgody na prawko
Nikaaa - 06-01-2012, 12:36
ollinko, gdybys sie jednak kiedys zdecydowala chociaz sprobowac to dam Ci namiar na mojego instruktora jazdy
FadGoś, Peak District baaardzo chetnie! Tylko wydaje mi sie ze tu lepiej by bylo poczekac do wiosny.
FadGoś - 06-01-2012, 12:40
| ollinko napisał/a: | | no, przynajmniej ja, jako niejezdzaca. | to tak jak ja robię prawko od 3 lat i zrobić nie mogę ale od czego mamy pociągi , jak zaplanujemy sobie wcześniej to bilety w dwie strony taniej nas wyniosą niz paliwo w jedną
[ Dodano: 06-01-2012, 11:48 ]
mibec, nie kuszę
Spotkanie w Środzie , Fadziolinek to ten najmniejszy
Wiecie co ? z tego co widzę to jestem pośrodku to może do mnie
ollinko - 06-01-2012, 12:48
najpierw bym musiala sie odwazyc i probnie zabrac mloda na jakas krotka przejazdzke, pojecia nie mam jakby zareagowala na pociag ale pewnie i tak wczesniej czy pozniej bede musiala to zrobic
ale ja na wycieczki zawsze chetnie
Nikaaa - 06-01-2012, 12:50
Z tego co sie orientuję to siulentas nie ma jak sie poruszac a do pociagu z 2 labkami.. oj ciezko moze byc
ollinko - 06-01-2012, 12:51
mibec, kurcze... ja sie kiedys tam okulisty w polsce pytalam, tak teoretycznie i tez powiedzial ze nie... hmm. ale i tak sie boje
Nikaaa, j.w.
FadGoś, z malego spotkanka zapoznawczego zaraz sie wyprawa zrobi
a w ogole to nie nadazam z odpisywaniem
[ Dodano: 06-01-2012, 11:52 ]
no wlasnie Kasia ma dwa laby, nie robmy jej tego
ja sie cykam z moja wariatka do pociagu, jakbym miala razy dwa......
FadGoś - 06-01-2012, 13:08
Fadziolinek w pociągu lubi się witać z każdym kto tylko przechodzi
Preston mówicie muszę popatrzeć na pociągi , bo TŻ mnie nie zawiezie
ollinko - 06-01-2012, 13:11
FadGoś, znaczy juz jezdziliscie?
kaganiec dla psiura i bilet? czy jeszcze jakies wymagania, przepisy?
[ Dodano: 06-01-2012, 12:13 ]
a w ogole sie obsmialam, bo nie tak dawno temu pomyslalam ze na to labowanie tylko nam czekolady do kompletu brakuje
FadGoś - 06-01-2012, 13:15
| ollinko napisał/a: | | znaczy juz jezdziliscie? | jeździliśmy , ale po PL tutaj jeszcze nie próbowałam bo mam TŻ , a TŻ ma prawko
ollinko - 06-01-2012, 13:17
no wlasnie, to zupelnie tak jak ja
zreszta, zaraz popatrze, moze znajde jakies info jak tu sie czworonogi przewozi komunikacja
[ Dodano: 06-01-2012, 12:25 ]
no prosze, psiury w pociagu za free jezdza, wymogiem jest smycz.
FadGoś - 06-01-2012, 13:29
z tego co widzę to tak jak w PL z tym że jak dobrze doczytałam psiaki jeżdżą za free
mibec - 06-01-2012, 13:32
Dziewczyny, to kiedy i gdzie to spotkanie?
TZ mnie namowil - jesli nam podpasuje to przyjade / przyjedziemy.... najwyzej po 5 minutach sie ewakuujemy...
Ryniu - 06-01-2012, 13:34
Ja chce fotki z labowanka po angielsku
Nikaaa - 06-01-2012, 13:34
FadGoś, no i jak z pociągiem?? Jeeeju ja się już doczekać nie mogę, ale fajnie bedzie się spotkac w 4 (w sumie w 5 bo Kasia x2 )
Bedzie miala co czytac jak wejdzie na forum
ollinko - 06-01-2012, 13:36
mibec, no to super!!!!
jeszcze szczegolow nie ma ale........
STAY TUNED
FadGoś - 06-01-2012, 13:36
Cena pociągu około 20f od mnie do Preston
tylko teraz termin i gdzie ???
[ Dodano: 06-01-2012, 12:38 ]
mibec, oj Becia juz kiedys o tym rozmawiałyśmy
Ryniu, naładujemy akumulatorki w aparatach i będziemy pstrykać fotek ile wlezie , dodam że będziecie nam zazdrościć
[ Dodano: 06-01-2012, 12:39 ]
jakoś dziwnie mi się post skleił
mibec - 06-01-2012, 13:36
Ryniu
FadGoś, wlasnie zauwazylam, ze Ty tez wroclawianka
Nikaaa - 06-01-2012, 13:39
Ryniu, beda napewno!!
Beatko jupiiiiii!! Matko ale sie ciesze jak małe dziecko ktore dostalo pierwszy rower!
ollinko - 06-01-2012, 13:41
wiecie co... poczekajmy na Kasie, niech i ona wezmie udzial w tej burzy mozgow
jakby to mialo byc gdzies dalej, biore faceta, i wtedy bedzie jakies miejsce w naszym aucie. to tylko kwestia dogadania w koncu, a fajnie by sie bylo spotkac w 'duzo labow';)
pomyslcie wtedy o plazy w crosby. ale moze i za bardzo wybiegam z pomyslami
Ryniu,
beda jak sie tylko dogadamy
mibec - 06-01-2012, 13:42
| FadGoś napisał/a: | | juz kiedys o tym rozmawiałyśmy | coz, w tym wieku to juz skleroze mam....
| ollinko napisał/a: | | STAY TUNED | I will...
FadGoś - 06-01-2012, 13:45
| mibec napisał/a: | | najwyzej po 5 minutach sie ewakuujemy... | a niby dlaczego ???
Ja miałam stracha jak do Środy jechałam , ale Fadziolinek kaganiec na pychu i się później dogadał z chłopakami (było 5 psów , 3 jajeczne a 2 z wydmuszkami )
nata - 06-01-2012, 13:47
Ale fajnie, że się spotkacie Angielskie labiszonki razem Będziemy poglądać temacik w oczekiwaniu na fotki, powodzenia kochani!
ollinko - 06-01-2012, 13:47
FadGoś, oj, to moze i ja skorzystam z tego pomyslu i bezke w kaganiec zaopatrze... szczerze, to ona nie miala zbyt duzo kontaktow z psiurami, a na pewno nie z tyloma. nie bardzo wiem czego sie spodziewac, mimo ze to gowniara jeszcze
mibec - 06-01-2012, 13:48
| FadGoś napisał/a: | | a niby dlaczego ??? | bo Barney ma dosc powazna dysplazje lokci, jesli uznamy ze jest w jakimkolwiek stopniu zagrozony to zawijka - wszystko zalezy od reakcji innych psow, zadne skoki na niego nie wchodza w rachube. Reakcji Barneya sie nie obawiam - on sie kladzie na glebie i merda ogonem jak zobaczy psa
FadGoś - 06-01-2012, 13:54
mibec, a jak to Barney będzie skakał nie żartuję , ale tak na poważnie , myślę że jesteśmy wszyscy odpowiedzialni , i nie damy zrobić krzywdy żadnemu psu No niestety Barney będzie miał co nieco ograniczone bieganie ale jak coś będzie nie tak , to Wszyscy weźmiemy psiury na smycz i będziemy spacerować ( tym też sie zmęczą )
Nikaaa - 06-01-2012, 13:57
Jest niby zasada ze duzy pies szczeniaka nie pogryzie ale roznie z tym moze byc..
Wogole to i ja sie zaczelam zastanawiac nad pociagiem ale w tym wypadku chyba wyjdzie mi taniej autem jechac.. dojazd na pociag, bilet..
A paliwo by wyszlo niecale 10f do Preston
mibec - 06-01-2012, 14:11
| FadGoś napisał/a: | | a jak to Barney będzie skakał | to pojdzie na karny kwadransik do auta
FadGoś - 06-01-2012, 14:28
| mibec napisał/a: | to pojdzie na karny kwadransik do auta |
Teraz nam tylko uzgodnić gdzie i kiedy ja proponuje 4 luty , bo mi teściówka przyjeżdża i wole z Wami spędzić czas niż z nią
mibec - 06-01-2012, 14:30
= sobota, wiec mi pasuje. A gdzie?
| FadGoś napisał/a: | | bo mi teściówka przyjeżdża i wole z Wami spędzić czas niż z nią | no wiesz co, jak mozesz?
FadGoś - 06-01-2012, 14:34
| mibec napisał/a: | no wiesz co, jak mozesz? | no jak to jak wsiadam w pociąg i juz mnie nie ma
Nikaaa - 06-01-2012, 14:37
| FadGoś napisał/a: | | ja proponuje 4 luty | Mi pasuje
siulentas - 06-01-2012, 14:51
yyyyy, cos mnie ominelo?
jaka dyskusja se rozwinela
Z Wallkiem jest tak,ze on jest dosc podekscytowany na poczatku ale szybko sie ogarnia i cieszy sie strasznie z towarzystwa innych psiakow jest bardzo karny i jak dostanie od psa sygnal ze mu sie nie podoba wallusiowe zachowanie to sie uspokaja ale bawic sie z psami uwielbia!!! to malo powiedziane
Honeyka no coz na smyczy to potrafi poszczekac ale bez smyczy jest raczej obserwatorem z czesem sie wlacza do zabawy tez niepewnie ciut bo ona niestety trafila na taka pore ze niewiele psow jest w parku .Wallek wiosna, lato caly czas z psimi kolegami mial stycznosc biegal i sie oswajal. To krejzolka ale nikomu krzywdy nie robi, uwielbia ludzi dupkoskreceniu nie ma konca wogole oboje z wallkiem cwicza doopkoskretne tance brazylijskie
psiai jezdza za free? super mialam plan wybrac sie z psiakami do londynu wiosna:) taki rodzinny trip
termin w zasadzie odpowiadalby mi kazdy tylko trzeba ustalic dokladnie gdzie bo ja moge miec problem z dojazdem niestety takze czekam na konkrety i wtedy dorzuce swoje 3 grosze
[ Dodano: 06-01-2012, 14:52 ]
p.s. on tez jest z tych pokazujacych podwozie zdecydowanie jest z niego ciapa
FadGoś - 06-01-2012, 14:58
Czyli wstępnie 4 luty ???
Teraz nam trzeba wybrać miejsce
Nikaaa - 06-01-2012, 15:05
Ja nie proponuje miejsca bo jestem "jezdzaca" wiec sie.dostosuje byle nie bardzo daleko bo nie wiem czy moje auto dojedzie
siulentas - 06-01-2012, 15:30
zapowiada sie ciekawie to bedzie taka impreza przedurodzinowa z okazji roczka Wallusia hihi
[ Dodano: 06-01-2012, 15:31 ]
w zasadzie 4 dni pozniej bedzie juz roczniakiem takze nawet smiem zec iz bedzie to urodzinowa impreza hihi
Nikaaa - 06-01-2012, 15:33
| siulentas napisał/a: | zapowiada sie ciekawie to bedzie taka impreza przedurodzinowa z okazji roczka Wallusia hihi
[ Dodano: 06-01-2012, 15:31 ]
w zasadzie 4 dni pozniej bedzie juz roczniakiem takze nawet smiem zec iz bedzie to urodzinowa impreza hihi | Uwaga dziewczyny, kosteczki dla Wallusia oboawiazkowe!
FadGoś - 06-01-2012, 15:34
z tego co widzę to same szczeniory i młodzież będzie dla nas to dobrze bo może Fadziolinek będzie sie ładnie zachowywał , jak nie to kaganiec , smycz i będziemy ze sobą walczyć
Teraz tylko gdzie ??? siulentas, gdzie ci by pasowało , bo ty masz do ogarnięcia dwa psiaki
siulentas - 06-01-2012, 16:26
no wlasnie nie wiem bo musze sie jakby co rozeznac jak z dojzdem ewentualnym takze czekam na jakies wasze pomysly wtedy bede mogla cos powiedziec. Nie wiem czy moj men by pracowal czy tez nie tak wiec nie wiem czy dal by rade pomuc a jak mial by wolne to tez nie wiem czy by chcial...
ollinko - 06-01-2012, 19:42
skoro w weekend, to ja rowniez zmotoryzowana
z mojego punktu widzenia powinno byc to miejsce spokojne, bez ludzi lub z mala iloscia. to bedzie sporo psow w jednym miejscu, nie do konca jednak da sie przewidziec reakcje. moja jest tylko dzieciaczkiem hehe
oczywiscie jakby co krotka smycz, ale lepiej zminimalizowac ryzyko zainteresowania obcych grupa labow.
dlatego proponuje te plaze w crosby, ukochany mowi ze tam pociagi dojezdzaja, nie wiem, nie sprawdzalam. w naszym samochodzie mozna mysle liczyc miejsce dla jednego ludzia z psem.
lub jakies inne malo uczeszczane miejsce.
niestety tak juz w przyrodzie bywa, nie nie da sie wszystkich naraz rowniutko tak samo uszczesliwic. wiec prosze o propozycje, jakos chyba mozna sie dogadac
FadGoś - 06-01-2012, 20:08
Ja dostałam właśnie pozwolenie na wyjazd
wiem że jest jeszcze kupa czasu , (miesiąc ) ale im wcześniej będziemy wiedzieć gdzie , tym lepiej dla mnie , bo ceny biletów sie zmieniają
ollinko - 06-01-2012, 20:22
FadGoś, odnosnie mojej propozycji - to dla Ciebie godzina jazdy pociagiem
siulentas - 06-01-2012, 20:30
ja musze w takim razie udobruchac swojego faceta by zechcial mi pomoc takze narazie nic powiedziec nie moge
ollinko - 06-01-2012, 20:36
siulentas, myslalam inaczej. Wallek jedzie z nami, Honeyka i Ty z Weronika. mysle, ze daloby rade? tzn mam nadzieje ze sie Weronika nie obrazi, ze tak sie rzadze
[ Dodano: 06-01-2012, 19:40 ]
chociaz juz nie wiem, ukochany mowi ze dwa obce psy a aucie to ryzyko. no, troche ma racje. wrrrrrrrr
[ Dodano: 06-01-2012, 19:41 ]
dziewczyny no. rzucac propozycje. moja chyba faktycznie najszczesliwsza nie jest
FadGoś - 06-01-2012, 20:49
ja sie dostosuję , tylko odbierzcie mnie z peronu
siulentas - 06-01-2012, 21:11
psy sie nie znaja nie mialy ze soba stycznsci to nienajlepszy pomysl, tak uwazam nie zebym grymasila czy cos
Wallek sam on beze mnie jak bez powietrza...
popytam znajomych ktorzy maja psy moze sie ktos skusi
P.S. moje diably dogorywaja bo kupiona dzis zostala karma i jak sypalam do wiaderek podjadali przed kolacja teraz chyba ich zgazowalo bo baki mi pod nosem sadza
Nikaaa - 06-01-2012, 21:23
Najbardziej po środku jesteśmy my z ollinko, ale jesli siulentas ma mieć problem z transportem to ja już nie wiem.. Mi pasuje Preston, ale mibec i FadGoś miałyby bardzo daleko..
Co do Crosby to morze w zimie to chyba za "zimny" pomysł aczkolwiek nie wiem, nie byłam tam ale od morza zazwyczaj wieje.. Pozatym wtedy to bym jechała pociągiem, bo by mnie bilet kosztował niewiele w 2 strony..
FadGoś - 06-01-2012, 21:39
ja się do stosuje do ceny biletu do Preston mam 20f w dwie strony i 45min jazdy , wiec jak dla mnie nie tak źle tylko potrzebuje nawigację jak się dostać na miejsce , albo jakaś dobra duszyczka mnie odbierze ze stacji
Nikaaa - 06-01-2012, 21:44
| FadGoś napisał/a: | | albo jakaś dobra duszyczka mnie odbierze ze stacji | Myślę, że tu się jakoś dogadamy, nie wiem jak daleko od stacji mieszka siulentas, ale w razie czego wypakuję Olgę i psy (chyba, ze Olga pojedzie z narzeczonym) na miejscu i podjadę po Ciebie. A jeśli Olga pojedzie sama to wtedy umówimy sie na stacji i z chęcią pojedziemy razem dalej
A jak Beata?
FadGoś - 06-01-2012, 21:49
| Nikaaa napisał/a: | | A jak Beata? | teraz trzeba poczekać na Becie , ale jak jej TŻ się zgodził , to może sa na tak
ollinko - 06-01-2012, 21:50
nie upieram sie na to morze
ale w dalszym ciagu jestem za czyms bardziej odosobnionym niz park miejski jesli ma byc nas sporo
jesli sobota - przyjezdzamy z jarkiem, gdziekolwiek badz
Nikaaa - 06-01-2012, 21:56
| ollinko napisał/a: | | ale w dalszym ciagu jestem za czyms bardziej odosobnionym niz park miejski jesli ma byc nas sporo | Poczekajmy co powie siulentas ja mieszkając w Bury też mam mase odosobionych miejsc gdzie mozna zabrać psy Niech Kasia napisze, czy znajdzie coś co się "nada"
siulentas - 06-01-2012, 22:03
ja sie nie upieram przy preston jednak mam prblem logistyczny nie lada
jak mowilam musze sie porozumiec ze swoim facetem zanim cokolwiek powiem
[ Dodano: 06-01-2012, 22:08 ]
za tym co sie nada trzeba sie rozejrzec pozadnie bo miejsca sa ale tam tez wlasnie ludzie zabieraja swoje psy
jednak wogole zima parki sa raczej opustoszale przynajmniej te tutaj. ludzi bardzo malo jesli wogole to raczej spaceruja drozkami na okolo tylko ja z moimi krejzolami smigam po trawie
jak jezdzilismy gdzies za miasto to raczej w okolice longridge fields ale tam tez mozna bylo spodkac ludziska z psami roznych ras
Nikaaa - 06-01-2012, 22:12
| siulentas napisał/a: | | ja sie nie upieram przy preston jednak mam prblem logistyczny nie lada | Ale tak to będziemy radzić aż do 4 lutego i nic nie uradzimy, więc niech w końcu stanie na tym Preston i już, bo nie dogadamy się nigdy
Mi pasuje,
Tobie siulentas tym bardziej,
ollinko, skoro weekend to rozumiem, że też pasuje, tak?
FadGoś, też pasuje, ja z dworca odbiorę,
Tylko teraz mibec musi się wypowiedzieć.
A siulentas ma miesiąc na zbadanie terenó i znalezienie naszego "labowego kącika"
siulentas - 06-01-2012, 22:13
ollinko, a w jakim kontekscie nie chcesz sie zucac w oczy z kilkoma labkami? pytam bo nie wiem czy dobrze rozumiem
ollinko - 06-01-2012, 22:21
beza nie jest dobrze zsocjalizowana, poza tym pewnie jakos odreaguje tyle psow na raz. wolalabym uniknac spacerujacych ludzi, psow. w sensie nie ze jakas pustelnia.
np ja mam kolo domu taki park, jak zapuszczam sie wglab to jest las, krzaczory, pole na ktorym zazwyczaj nie spotykam ludzi, a juz jak sie ktos pojawi to spinam psiura na czas.
beza nie rzuca sie i nie zagryza, wydaje mi sie ze jest raczej przyjazna, ale nigdy nie byla w takiej sytuacji jaka chce jej teraz zafundowac.
staram sie po prostu byc przewidujaca.
[ Dodano: 06-01-2012, 21:24 ]
nie wiem, czy Beacie bedzie to odpowiadac, ona ma najdalej, i nie moze miec pewnosci czy wszystko wyjdzie zgodnie z planem. fakt faktem Ona ma chorego psa i na to tez trzeba zwrocic uwage. ale to juz kolezanka Beata musi sie wypowiedziec
siulentas - 06-01-2012, 22:27
ollinko, Nikaaa, szkoda ze nie bylo okazji zeby sie posocjalizowac jakos wczesniej mieli bysmy pewnosc jak psiaki reaguja na siebie bo tak szkoda by sie skonczylo prowadzaniem na smyczy.
FadGoś - 06-01-2012, 22:31
Nikaaa, a możesz mi powtórzyć gdzie mieszasz ??? bo może byś mnie odebrała z dworca u siebie
Nikaaa - 06-01-2012, 22:45
siulentas, ja się o moją nie martwię to typ "podłogowca" siusiającego pod siebie jeśli pies ją za bardzo dominuje ale chętnie biega za bardziej przyjaznymi psami, czasami spotykamy koło domu pewnego labradora to nie daje mu na krok odejść pozatym czesto spotykamy inne psy na spacerach i póki co problemów brak
FadGoś, ja dokladnie jestem z Bury, nie mam tu dworca ale najblizej Bolton mamy
nata - 06-01-2012, 22:59
Dziewczyny, pozwolicie, że się wtrącę Jako, że już trochę labowań przetrwałam a moje suczydło do uprzejmych i posłusznych za bardzo nie należy, to powiem Wam: Nie stresujcie się na zapas Ja zawsze się obawiam, ale najgorszy jest początek, pierwsze wrażenie, pierwsze kilka minut. Jednak jestem na 99% pewna, że Wasze psiaki się dogadają bez problemów Tym bardziej, że są takie młode. A nawet jeśli nie, to jesteście odpowiedzialnymi właścicielami i na pewno w porę zareagujecie, ale sądzę, że naprawdę nie będzie takiej potrzeby. Labki to nie stado amstaffów czy pitbulli
Także: enjoy!
FadGoś - 06-01-2012, 23:02
| Nikaaa napisał/a: | ja dokladnie jestem z Bury, nie mam tu dworca ale najblizej Bolton mamy | aaaaa , dobra to już nie mieszam i spotkamy sie w Preston
mibec - 06-01-2012, 23:13
Dziewczyny my sie dostosujemy - Michalowi dlugie podroze nie straszne
Moze byc plaza, moze byc Preston. Niech Kasia sie dogada z TZ to bedziemy dokladnie planowac.
siulentas - 06-01-2012, 23:28
tylko dziewczyny wezcie poprawke na cieczke mojej suni bo jak dostanie to co wtedy? nie zebym sie wycofywala ale jak mi Honeya zacieczy to nici z labowania
[ Dodano: 06-01-2012, 23:34 ]
P.S. szkoda ze park nie wchodzi w gre bo zaraz kolo stacji kolejowej niedaleko jest fajny park nad rzeka
[ Dodano: 06-01-2012, 23:39 ]
no wlasnie musze sie z nim dogadac a to ciezka sprawa noi nie wiem czy nie bedzie w tamta sobote akurat pracowal.
neravia - 07-01-2012, 00:09
już Wam zazdroszczę tego labowego spotkania!! razem z Kamykiem będziemy czekać na foteczki
ollinko - 07-01-2012, 00:26
nata, dzieki. potrzebowalam tego co napisalas. serio.
FadGoś - 07-01-2012, 00:59
neravia, przyjdzie taki dzień , że do Irlandii się wprosimy na labowanie
Dziewczyny ten 4 luty , to jest taka wstępna data ( bo moja teściówka przyjeżdża ) zawsze możemy sie umówić w inna sobotę tak aby każdemu pasowało
Nikaaa - 07-01-2012, 06:31
| FadGoś napisał/a: | | Nikaaa napisał/a: | ja dokladnie jestem z Bury, nie mam tu dworca ale najblizej Bolton mamy | aaaaa , dobra to już nie mieszam i spotkamy sie w Preston | Dla mnie podjechać do Bolton to żadna różnica, ale z tego co patrzyłam na pociągi od Ciebie to musiałabyś się przesiadać no i podróż trwałaby ponad 1h.. więc nie wiem czy jest sens, łatwiej Wam będzie dojechać do Preston.
| siulentas napisał/a: | | P.S. szkoda ze park nie wchodzi w gre bo zaraz kolo stacji kolejowej niedaleko jest fajny park nad rzeka | Jak to napisała nata to nie stado pitbulli czy amstaffów, więc jak dla mnie park nie przeszkadza, wszędzie gdzie się nie pójdzie, napewno kogoś spotkamy, bo to nieuniknione, czy to będzie plaża, park czy las. W tym kraju jest prawie tyle psów ile ludzi więc to normalne, że wszędzie ktoś łazi z psiurkiem
| siulentas napisał/a: | | tylko dziewczyny wezcie poprawke na cieczke mojej suni bo jak dostanie to co wtedy? nie zebym sie wycofywala ale jak mi Honeya zacieczy to nici z labowania | Ehh.. No trudno, jakoś to przebolejemy. Będziesz widzieć wcześniej napewno czy coś już "jest na rzeczy" więc może mozna będzie w porę zmienić plany. Nie martwmy się na zapas
[ Dodano: 07-01-2012, 08:30 ]
Tak pomyslalam, czy by nie przyspieszyc spotkania chociażby o tydzie ze wzgledu na Honeyke ale cholera teraz mi wypadaja.l pracujace weekendy i tak az do lutego
ollinko - 07-01-2012, 22:03
umowmy sie po prostu na tego 4. kto bedzie to bedzie, kto nie to sie zalapie nastepnym razem.
z doswiadczenia wiem ze proba dostosowania sie do kazdego konczy sie brakiem spotkania. tym bardziej ze Gosia mowila cos o wczesniejszym kupnie biletu.
mam nadzieje ze ani my ani psy nasze sie nie zagryza i spotkania beda kontynuowane, dosc czesto.
sama chetnie bym sie pisala na wycieczki, takze te dalsze. oboje z jarkiem lubimy jezdzic, zwiedzac, a jeszcze tyle wyspy do obejrzenia. z psiurem ofkors
mibec - 08-01-2012, 03:37
| siulentas napisał/a: | | szkoda ze park nie wchodzi w gre | a właściwie dlaczego nie?
Czy ten park jest jakiś super uczęszczany? Przecież nawet jak spotkamy jakiegoś ludzia z psem to mogą do nas dołączyć
FadGoś możemy się umówić, że my Was odbierzemy o ile Fado nie będzie przeszkadzała podróż w bagażniku ( mamy zapasowe szele, więc będzie bezpieczny).
| ollinko napisał/a: | | umowmy sie po prostu na tego 4. kto bedzie to bedzie, kto nie to sie zalapie nastepnym razem. | też tak uważam.
[ Dodano: 08-01-2012, 02:41 ]
| ollinko napisał/a: | | sama chetnie bym sie pisala na wycieczki, takze te dalsze | może kiedyś wpadniecie na zwiedzanko naszych rezerwatów przyrody?
FadGoś - 08-01-2012, 11:52
powiem tak nie ważne kto mnie odbierze i skąd , byle się z wami spotkać
ollinko - 08-01-2012, 13:14
mibec, o ile bezka bedzie sie ladnie zachowywac jak na dame przystalo hehe, bo jak najbardziej i bardzo chetnie tam akurat nie bylismy tym bardziej ze zalezy mi, zeby ja oswoic z jazda, bo wstepnie planujemy z jarkiem wynajecie jakiejs dziupli w kornwalii na urlop wakacyjny, moje ukochane miejsce i chce je pokazac bezikowi
to ja juz sie nie moge doczekac 4.
FadGoś - 08-01-2012, 14:58
| ollinko napisał/a: | | mam nadzieje ze ani my ani psy nasze sie nie zagryza | ja tam szczepiona jestem , wiec nie ma obawy ubezpieczenie tez jakieś mam więc wrazie czego ubezpieczalnia zwróci koszty
Nikaaa - 08-01-2012, 15:03
| FadGoś napisał/a: | | ollinko napisał/a: | | mam nadzieje ze ani my ani psy nasze sie nie zagryza | ja tam szczepiona jestem , wiec nie ma obawy ubezpieczenie tez jakieś mam więc wrazie czego ubezpieczalnia zwróci koszty | My mamy third party liabilty do 2milionów, także spokojna głowa
FadGoś - 08-01-2012, 15:16
| Nikaaa napisał/a: | | 2milionów | kusząca propozycja Nikaaa, ale ty czy Jesse ?? bo nie wiem kogo o te 2melony przycisnąć
Nikaaa - 08-01-2012, 15:33
| FadGoś napisał/a: | | Nikaaa napisał/a: | | 2milionów | kusząca propozycja Nikaaa, ale ty czy Jesse ?? bo nie wiem kogo o te 2melony przycisnąć | Ja uchodzę, za zbyt agresywna rasę, mnie ubezpieczyć nie chcieli. Ale do Jesski wal smiało!
FadGoś - 08-01-2012, 17:04
| Nikaaa napisał/a: | | mnie ubezpieczyć nie chcieli. | jakos sie nie starałaś
ja mam jakies ubezpieczenie , ale wszystko po mnie dostaje TŻ i córa
Nikaaa - 08-01-2012, 18:17
| FadGoś napisał/a: | | Nikaaa napisał/a: | | mnie ubezpieczyć nie chcieli. | jakos sie nie starałaś
ja mam jakies ubezpieczenie , ale wszystko po mnie dostaje TŻ i córa | Eeee tam, ja póki co nie mam jeszcze co "spadkować", niewielki mam dorobek Ale mam nadzieję, że nie musze wykupować polisy przed labowaniem
Ale fajnie, nie moge sie doczekac
mam tylko nadzieję, że do tego czasu odbędziemy wizyte z ortopedą i że powie nam, że z łapkami wsio okej..
FadGoś - 08-01-2012, 18:25
| Nikaaa napisał/a: | musze wykupować polisy przed labowaniem | ja bym sie tam obawiała 6 labradorów wiesz , moga zalizać na śmierć
siulentas - 08-01-2012, 21:52
apropos ubezpieczenia to przypomnialyscie mi ,ze jutro musze zajsc do veta by wypelnil mi paiery o zwrot kosztow leczenia z tydzien lezaly upchniete w szafie taka mam skleroze hehehe
Nikaaa - 08-01-2012, 21:58
| siulentas napisał/a: | | by wypelnil mi paiery o zwrot kosztow leczenia | A za co konkretnie chcesz robić zwrot? (jeśli moge spytać) Chcemy się wybrac do ortopedy (bede jutro dzwonić) i zastanawiam sie czy jeżeli wizyta bedzie kosztować 135f tak jak napisali na stronie to czy mogę poprosić o zwrocik (excess mam 75 wiec wyszloby mnie taniej )
siulentas - 08-01-2012, 22:13
za leczenie tej infekcji jaka mial na mordce czyli za leki na to cholerstwo. Wizyty mialy byc 3 ale po 2 bylo juz oki wiec uznalam ze naciaganie mnie na kolejne 70f nie jest konieczne takze powinni oddac chciaz za jedna wizyte bo my mamy kwoe 65f jaka placimy sami a to co powyzej oddadza. Papierki juz wypelnilam jest jeszcze strona dla veta tak wiec pojde jutro i wysle.
poczytaj dobrze czy za takie wizyty oddaje twoj ubezpieczyciel bo za konsultacje nasz np nie oddaje a wylacznie juz za leczenie czyli leki, przeswietlenia itd
[ Dodano: 10-01-2012, 21:02 ]
a myslal ktos o godzinie, o ktorej?
Nikaaa - 10-01-2012, 21:55
| siulentas napisał/a: | | a myslal ktos o godzinie, o ktorej? | Jak napisałam w ShoutBoxie, najlepiej będzie chyba rano, po popołudniu szybko się robi ciemno. Najlepiej jak FadGoś powie o której ma pociąg a my samochodowi się dopasujemy. Ale tak myślę miedzy 10-11, co Wy na to?
ollinko - 10-01-2012, 22:39
Nikaaa, 11-12, daj pospac kobieto
Nikaaa - 10-01-2012, 22:41
| ollinko napisał/a: | Nikaaa, 11-12, daj pospac kobieto | Ja tam zazwyczaj wstaje przed 9
siulentas - 10-01-2012, 22:50
10-11 jest oki a sciemniac sie zaczyna po 16
W niedziele zajde do Avenham Park rozeznac teren czy jest oblegany teraz bo dawno tam nie bylam a mam spory kawalek tam hehehe
ollinko - 10-01-2012, 23:18
Chlopskim targiem 11? My we trzy i tak najdluzej pospimy
Nikaaa - 11-01-2012, 08:45
| ollinko napisał/a: | Chlopskim targiem 11? My we trzy i tak najdluzej pospimy | Najdłużej to pośpi siulentas czekamy na reszte do podjęcia ostatecznej decyzji.
mibec - 11-01-2012, 09:53
| ollinko napisał/a: | | Chlopskim targiem 11 | moze byc
| Nikaaa napisał/a: | | Najdłużej to pośpi siulentas | a my najkrocej
ollinko - 11-01-2012, 10:13
hejka, temat Pierwszego Jukejowego Spotkania Labusiowego mamy z grubsza omowiony jak widac to przejde dalej
otoz. moja propozycja jest taka. czasami sobie gdzies z labkami wypadamy na wycieczki w weekend, polazic, pozwiedzac. my z Jarkiem planujemy taki wypadzic w sobote. i moze warto byloby, w miare checi ofczywiscie podzielic sie takimi planami tu, a nuz ktos sie zechce przylaczyc? nic na mus, nikt nie musi chciec, rozumiecie. ale jesli ktos chetny to namiary ma
no wiec, na sobote nareszcie troche slonca sie zapowiada, wiatr niewielki, jedziemy do Crosby. lubimy to miejsce, w sumie czesto tam jezdzimy planujemy sie tam zwalic w poludnie, polazic, psiur dolki sobie pokopie, ect.
ma ktos ochote? zapraszamy.
mibec - 11-01-2012, 10:22
| ollinko napisał/a: | | do Crosby | daleko My rzadko jezdzimy w odlegle miejsca, bo w naszej okolicy dalej mamy mnostwo malowniczych miejsc, ktorych jeszcze nie poznalismy
Nikaaa - 11-01-2012, 10:35
| ollinko napisał/a: | | no wiec, na sobote nareszcie troche slonca sie zapowiada, wiatr niewielki, jedziemy do Crosby. | Ja mam weekend pracujący więc niestety odpadam
[ Dodano: 11-01-2012, 12:23 ]
siulentas, jeśli masz daleko do tego Avensham to daj spokój, ja mogę Gosie i Fado odebrać z dworca, zreszta mibec też coś o tym wspominała, jesli masz iść taki kawał to bez sensu, skoro my mozemy podjechać autem tam gdzie masz blisko
siulentas - 11-01-2012, 13:57
Nikaaa, no jak chcecie. Gneralnie moj men oswiecil mnie dzis iz nie wie czy bedzie mial wolne 4 lutego takze nie zebym leniwa byla czy cos ale poprowadzic dwa psy przez cale miast to dosc problemowe ale jeszcze nic nie mowie najpierw niech on sie napewno dowie a moze wezmie wolny dzien
ollinko, my sie powoli rozgladamy za malym autkiem tak wiec napewno wiosna bedziemy jezdzic by sie zrelaksowac takze za jakis czas napewno chetnie bysmy sie wybrali na te plaze wiec jak cos to sie zgadamy
Nikaaa - 11-01-2012, 14:02
| siulentas napisał/a: | | Nikaaa, no jak chcecie. Gneralnie moj men oswiecil mnie dzis iz nie wie czy bedzie mial wolne 4 lutego takze nie zebym leniwa byla czy cos ale poprowadzic dwa psy przez cale miast to dosc problemowe ale jeszcze nic nie mowie najpierw niech on sie napewno dowie a moze wezmie wolny dzien | Gdyby coś to wiesz.. My zmotoryzowani to nam łatwiej, a Ciebie nie będziemy z nimi fatygować przez całe miasto. Jak dla mnie lepszy byłby Moor Park, sprawdzony i blisko
siulentas - 11-01-2012, 14:50
nom ja mam doslownie przez ulice hehe
FadGoś - 12-01-2012, 16:02
Godzina mi pasuje tylko mam nadzieję że nic mi nie wypadnie jak np praca mibec, Beatko jeżeli Barney będzie siedział na kanapie , a Fadzioch w bagażniku , to bardzo chętnie skorzystam z propozycji bo na pierwsze spotkanie z psem to wole aby Fadzioch był na smyczy
siulentas - 13-01-2012, 19:17
FadGoś, a wlasnie jak tam fadulek z psiakamia ? jak sie mu z nimi uklada ?:) pytam bo to wielki chlop hehehe
FadGoś - 13-01-2012, 20:47
| siulentas napisał/a: | | wielki chlop | kurdupel jeden , i się wścieka że każdy mu może napluć na głowę no i niestety Fadzio to awanturnik I dlatego Fado będzie w kagańcu , bo musi sie oswoić z kolegami
siulentas - 13-01-2012, 22:05
FadGoś a wiec charakterny chlopak z niego... wiesz ja pytam jako troskliwa ''matka'' bo w koncu sama mam mlodego samca jajecznego podlotka
[ Dodano: 14-01-2012, 23:15 ]
czyli co: Moor Park, 4.02.2012,godz 11? ja bede sama bo moj TZ pracuje
mibec - 15-01-2012, 03:13
| siulentas napisał/a: | | Moor Park, 4.02.2012,godz 11 | Kasiu a jakieś konkretne miejsce czy umawiamy się przy wejściu (o ile jest tylko jedno)?
Gosia, jak mamy Cię odebrać, to musimy wiedzieć o której Twój pociąg będzie w Preston, na jakiej stacji (jeśli jest kilka, bo nie wiem) i jak się poznamy?
Już nie mogę się doczekać
| siulentas napisał/a: | | moj TZ pracuje | czy mój Miś będzie jedynym facetem?
Nikaaa - 15-01-2012, 07:24
| mibec napisał/a: | | i jak się poznamy? | Czekoladowy Fado | mibec napisał/a: | | Już nie mogę się doczekać | Jo tyż! | mibec napisał/a: | | czy mój Miś będzie jedynym facetem? | Olga przyjeżdża z narzeczonym
ollinko - 15-01-2012, 09:58
mibec, wejsc z tego co na guglowej mapie widze jest kilka, jakos wy sie trzeba bylo okreslic
a dworzec z preston spory jest, ma kilka peronow. wiec najlepiej by bylo jakby Gosia podala na ktorym wysiada
| Nikaaa napisał/a: | | Olga przyjeżdża z narzeczonym | yeah
Nikaaa - 15-01-2012, 10:11
A ile jest parkingow w parku? (nie moge sobie teraz wygoooglowac bo mi net w tel strajkuje) o ile wogole jakis jest. Bo w razie czego to sie umowmy wlasnie na parkingu.
siulentas - 15-01-2012, 20:48
No wiec tak, wejsc do parku mozna praktycznie z kazdej strony. Parkung jest z tylu na Deepdale kolo stadionu ale auto mozna postawic bo jest na to miejsce przy ulicy od strony Garstang Road, badz Moor Lane Avenue jest to taki ni to deptak ale przejezdzaja tam auta jednak opcja wydaje mi sie najwygodniejsza bo po co na koniec parku leciec kiedy pozna miec auto pod nosem ewentualnie mozna wjechac do parku droga i postawic auto gdzies z boku.
Stacja kolejowa jest dosc duza ale wyjscie ma jedno takze moim zdaniem najlepiej sie umowcie kto jakie bedzie mial auto i moze ubranie o czeko labku u boku nie wspomne napewno sie poznacie kolo wejscia jest parking i miejsca postojowe takze mozna stanac.
w razie jakis niedomowien istnieja telefon komorkowe takze mozna sie tez nr wymienic i zdzwonic
Ja pewnie z moimi gadzinami bede chwile wczesniej juz w parku jak polataja to moze beda spokojniejsi
Nikaaa - 15-01-2012, 21:02
| siulentas napisał/a: | | w razie jakis niedomowien istnieja telefon komorkowe takze mozna sie tez nr wymienic i zdzwonic | Pewnie że tak
Ja chce juz 4 lutego.. Całe 3 tygodnie trzeba czekac..
siulentas - 15-01-2012, 21:17
Pewnie że tak
Ja chce juz 4 lutego.. Całe 3 tygodnie trzeba czekac..
cos ty taka niecierpliwa?
Nikaaa - 15-01-2012, 21:27
| Cytat: | | cos ty taka niecierpliwa? | Bo ja uwielbiam psiórkowe spotkania, kiedy byłam w Polsce to codziennie o stałej porze w pobliskim lasku spotykali sie psiarze z osiedla. Labradory, owczarki, dobermany i kundelki.. Nie ma nic lepszego niż widok psiaka wybawionego z drugim psem
Coś powinnaś o tym wiedzieć
siulentas - 15-01-2012, 22:06
no niby cos tam wiem
[ Dodano: 15-01-2012, 23:25 ]
tak jak mowilam je bede wczensiej ciutke rak sadze to mnie gdzies tam na ''plycie'' przyuwazycie a jak nie mnie to Walley i Honey sa dosc specyficzni hehe
[ Dodano: 22-01-2012, 18:30 ]
nie wiem jak z pogoda, ale proponuje zaopatrzyc sie w kalosze
Nikaaa - 26-01-2012, 15:04
| siulentas napisał/a: | | nie wiem jak z pogoda, ale proponuje zaopatrzyc sie w kalosze | Wiadooomo
Coś ucichł temat ostatnio, ale mam nadzieje, ze wszystko nadal aktualne
ollinko - 26-01-2012, 15:20
ja i bezoslawa - obecne!
mibec - 26-01-2012, 15:28
My tez odliczamy dni
Spotykamy sie tu: http://www.preston.gov.uk...rves/moor-park/ ??
a dokladnie w ktorym miejscu? Kasiu gdzie najlepiej zostawic samochod - wczesniej pisalas o Deepdale Road?
Gosia skoro mamy Was odebrac z dworca to napisz mi o ktorej tamze bedziesz, wtedy sie dokladnie umowimy
Nikaaa - 26-01-2012, 15:38
Uff.. No to mnie uspokoiłyście, bo myslaalm, że sie rozmyśliłyście
siulentas - 26-01-2012, 16:27
od strony deepdale jest parking wiec mozna tam a jak komus zalezy by miec auto ''pod nosem'' to wjechac prosze w Moor Park Avenue. Ja mieszkam po stronie garstang road i tam czesciej bywam tj od tej strony gdyz do drozek spacerowych jest dalej i jest wiecej miejsca do wylatania choc spaceruje z nimi czesto do konca parku i spowrotem. proponuje podac sobie nr tel o ile wy juz nie macie swoich hehe wtedy dac znac gdzie jestescie zreszta napewno sie odnajdziemy
mibec - 26-01-2012, 16:29
| siulentas napisał/a: | | proponuje podac sobie nr tel | dobry pomysl - sle pw
FadGoś - 26-01-2012, 20:34
niestety dziewczyny nas nie będzie a tak chciałam , dziś właśnie się dowiedziałam że pracuje w soboty chyba że jest możliwość przesunięcia o jeden dzień ??? na niedzielę ??
Nikaaa - 26-01-2012, 20:58
| FadGoś napisał/a: | | na niedzielę ?? | Kurczę.. Ja w niedzielę mam jeden, jedyny dzień pracujący w ciągu mojego całego urlopu, ale jeżeli reszta się zgodzi na niedzielę, to mnie złapie "ostra biegunka"
ollinko - 26-01-2012, 21:05
FadGoś, raju, szkoda... mi niedziela jakby co pasi, wiec moze jeszcze nie wszystko stracone
mibec - 27-01-2012, 13:01
Hm, wolelismy sobote....musze obgadac z TZ, ale na 90% mowimy tak dla niedzieli, skoro sie nie da w sobote
ollinko - 27-01-2012, 13:04
tez bylabym za sobota, ale w takim wypadku.. a zalezy mi zeby Was poznac drogie Panie
siulentas - 27-01-2012, 14:08
mi to w sumie bez roznicy tylko czy godzina ta sama? i jak FadGoś, z dojazdem w niedziele?
ollinko - 27-01-2012, 14:23
hehe, wlasnie sobie uswiadomilam, ze czwartego bezka swietowalaby osemeczke z kolezankami i kolegami, ale tak jak mowie mozemy przelozyc to party o jeden dzien
siulentas - 27-01-2012, 16:36
Wallciu bedzie mial 1 Roczek Party!!!
Nikaaa - 27-01-2012, 16:38
No mi też by pasowała sobota, bo w niedzielę pracuje, ale jak to się mówi są rzeczy ważne i ważniejsze, a ważniejsze jest zdecydowanie labowanko
[ Dodano: 27-01-2012, 16:40 ]
| siulentas napisał/a: | | Wallciu bedzie mial 1 Roczek Party!!! |
[ Dodano: 27-01-2012, 16:40 ]
Reasumując może być i niedziela
siulentas - 27-01-2012, 16:49
W takim razie czekamy na mibec...
Honey bedzie miala 9teczke ale dopiero 15 stycznia
Nikaaa - 27-01-2012, 16:50
Nam 8 lutego stuknie 5 miesięcy, więc same jubileusze bedą
FadGoś - 27-01-2012, 17:35
Pociąg już sprawdzony czekamy teraz na Beatkę
mibec - 27-01-2012, 18:58
Hejka, niestety niedziela nam nie pasuje - mam nadzieje, ze nastepnym razem sie uda
Tylko glupio mi z powodu Gosi, bo mielismy ja odebrac z dworca - mam nadzieje ze znajdzie sie jakas dobra duszyczka, ktora pomoze dotrzec Gosi do parku
siulentas - 27-01-2012, 19:35
czyli jak dziewczyny? SoBoTa CzY nIeDzIeLa?
Nikaaa - 27-01-2012, 19:45
Mi jest wszystko jedno, w niedzielę chyba tak czy siak do pracy nie pójdę bo moja ukochana drużyna gra ważny mecz Dlatego dostosuje sie do reszty. Tylko szkoda, bo czy sobota czy niedziela to kogoś nie będzie..
siulentas - 27-01-2012, 20:00
no wlasnie a ja nie chce wybierac kogo ;p
zdaje sie ze mibec ustapila na rzecz FadGoś ale wy sie dziewczyny dogadajcie czy napewno z tej pracy wolne czy nie.
ollinko - 27-01-2012, 20:02
czyli sobota. tak bylo umowione wczesniej, i tak bedzie bardziej fair.
Gosia, szkoda wielka, jesli na prawde nic nie mozesz zrobic zeby byc w sobote
po prostu uwazam, ze nalezy w takim wypadku trzymac sie wczesniejszych ustalen.
siulentas - 27-01-2012, 20:04
ja tez tak uwazam
mibec - 27-01-2012, 20:15
Dziewczyny, tylko ze Wasze psy i Fado Gosi na pewno sie wyszaleja, a z Barneyem nie wiadomo - moze byc tak ze po 5 minutach bedziemy musieli uciekac. Dlatego uwazam ze lepiej dostosujcie sie do Gosi niz do nas. Przeciez to na pewno nie ostatnie labowanie... Wasza decyzja
FadGoś - 27-01-2012, 20:26
Dziewczyny , to zróbcie to spotkanie w sobotę a na przykład w marcu w niedzielę
siulentas - 27-01-2012, 20:35
mibec, to akurat ty musisz sama wiedziec czy chcesz przemierzyc taka droge bo sama wiesz jak jest z Barneykiem.
Na poczatku pisalas ze najwyzej po 5 minutach sie zwiniecie momo tego byl entuzjazm ze spodkania. Ta decyzja ostatecznie musi wyjsc od ciebie bo nikt napewno nie chce robic tobie problemu wiadomo jednak kawal drogi przed wami.
FadGoś, pewnie wiosna za pasem takze spodkan napewno bedzie troszke. Moze jeszcze ktos sie dolaczy bo nie jestesmy jedynymi labomaniakami z uk na
FadGoś - 27-01-2012, 20:40
piszę na raty bo TŻ co chwile mnie wola
ale mną sie nie przejmujcie zróbcie w sobotę , ja niestety nie dam rady się zwolnić bo to początki w tej pracy
Nikaaa - 27-01-2012, 20:40
| siulentas napisał/a: | | Moze jeszcze ktos sie dolaczy bo nie jestesmy jedynymi labomaniakami z uk | W Newport mieszka jeszcze ikusia_88 z Marleyem i najbliżej by było się spotkac w Telford, bo lezy po środku
siulentas - 27-01-2012, 20:42
To po prostu umowmy sie na sobote jak bylo pierwotnie i kto moze i chce sie pojawi
[ Dodano: 27-01-2012, 20:46 ]
mibec a masz kontakt z kolibrem? wy chyba macie niedaleko do derby moze byscie sobie labowanko zorganizowali a moze i my dolaczymy wiosna
mibec - 27-01-2012, 21:46
Dobra dziewczyny to sobota? A potem bedziemy nastepne spotkanie kombinowac
Z kolibrem dawno nie mialam kontaktu, ale mam jego gg to sie odezwe, moze dolaczy
Nikaaa - 27-01-2012, 22:04
| siulentas napisał/a: | | z kolibrem | Oo to jeszcze jeden labiszon z okolicy? Trzebaby poszukac po innych forach o labkach, nie wierzę, ze jest nas tutaj tak mało!
siulentas - 27-01-2012, 22:07
mibec, wlasnie mi gdzies wywialo jego gg a zawsze pisalismy co slychac
Tak wiec sobota
mibec - 27-01-2012, 22:14
Napisalam do niego pw, bo tez mi zniknelo gg - najwyrazniej nie wyeksportowalam kontaktow
siulentas - 27-01-2012, 22:17
Nikaaa, w preston jest kilkoro polakow z labami ale nie sa zbyt towarzyscy jesli chodzi o wspolne zabawy psow sama nie wiem czmu ,no ale narzucac sie nie bede przeciez
Nikaaa - 27-01-2012, 22:24
| siulentas napisał/a: | | Nikaaa, w preston jest kilkoro polakow z labami ale nie sa zbyt towarzyscy jesli chodzi o wspolne zabawy psow | Pff.. Dziwne. No ale są ludzie i ludzie jak to się mówi. A czy któraś z Was udziela się na innych forach labowych? Nie ma tam ludzi z UK?
mibec - 27-01-2012, 22:29
Nikaaa, ja jestem na kilku zarejestrowana, ale kojarze tylko jedna dziewczyne z Bradford - moge sie do niej odezwac
Nikaaa - 27-01-2012, 22:35
| mibec napisał/a: | | Nikaaa, ja jestem na kilku zarejestrowana, ale kojarze tylko jedna dziewczyne z Bradford - moge sie do niej odezwac | O taaaaak! Bradford rzuta kamieniem, może skusiłaby sie na wyjazd do Preston Z tego co widzę, to jest tani pociag z Bradford do Preston, no chyba, ze jest mobilna
siulentas - 27-01-2012, 22:37
ja sie nie orientuje ja tylko na labradory.org i info bywam
mibec - 27-01-2012, 22:45
Nikaaa, napisalam do niej pw, moze sie skusi z Nerwkiem.
Nikaaa - 27-01-2012, 22:51
| mibec napisał/a: | | Nikaaa, napisalam do niej pw, moze sie skusi z Nerwkiem. | Dzięki, było by fajnie
siulentas - 27-01-2012, 22:53
znow sie temat ozywil ostatnio troszke tu pajeczynami zaroslo hihi
Nikaaa - 27-01-2012, 22:57
Coraz bliżej spotkania, więc trzeba dotrzeć szczegóły Szkoda, ze Gosia odpadła, ale może uda się zwerbowac jeszcze inne osoby. Ale nic straconego, pierwsze ale nie ostatnie spotkanie
ollinko - 27-01-2012, 22:59
oo, ledwo pojechalam na zakupy a tu taki ruch
Beata, super
i co widze, jeszcze sie potencjalne laby szykuja?
mibec - 27-01-2012, 23:02
To nastepne labowanko "po srodku" czyli w Telford?
Nikaaa - 27-01-2012, 23:06
| mibec napisał/a: | | To nastepne labowanko "po srodku" czyli w Telford? | No tak by wypadało, jestem za
ollinko - 27-01-2012, 23:06
mibec, ja bym sie pisala na to piekne miejsce gdzie byliscie z Barneykiem i zdjecia wrzucalas. jesli labowanko bedzie tam, to ja pierwsza na liscie
mibec - 27-01-2012, 23:09
| ollinko napisał/a: | | jesli labowanko bedzie tam .... | pozostaje sie tylko umowic, ale to raczej wiosna - od przyszłego tygodnia zimą strasza (znowu)
Nikaaa - 27-01-2012, 23:11
| mibec napisał/a: | | zimą strasza | Nie pierwszy raz.. Dobrze by było jakby w końcu sie sprawdzilo, ja chętnie po sniegu z psem pobiegam
siulentas - 27-01-2012, 23:17
Nikaaa, no ja nawet chetnie pobiegam po sniegu z dwoma psami
jak wreszcie bede znow mobilna to sie pisze na wycieczke w te piekne okolice
mibec - 27-01-2012, 23:21
| Nikaaa napisał/a: | | Dobrze by było jakby w końcu sie sprawdzilo, | i tak i nie..... - jestem świeżym kierowcą i pierwsza zima za kółkiem mnie przeraza
Jej, nie mogę już się doczekać - pierwsze barniuszkowe labowanie
Oby nie zwariował z nadmiaru szczęścia - on chyba w życiu nie widział tylu psów w jednym miejscu
siulentas - 27-01-2012, 23:25
hehehe jeszcze tydzien ;)powiedzialam wlasnie moim psiakom Honey z emocji obgryza dsobie pazurki i zjada lapki
Nikaaa - 27-01-2012, 23:30
| mibec napisał/a: | | Nikaaa napisał/a: | | Dobrze by było jakby w końcu sie sprawdzilo, | i tak i nie..... - jestem świeżym kierowcą i pierwsza zima za kółkiem mnie przeraza
| Ja tylko raz jexdziłam po sniegu, jeszcze bedac na kursie, więc tez jest to dla mnie nowość, ale kiedyś sie przeciez trzeba nauczyć | siulentas napisał/a: | | powiedzialam wlasnie moim psiakom Honey z emocji obgryza dsobie pazurki i zjada lapki | Młoda manicure i pedicure robi, coby dobrze wypaśc przez koleżankami, hehehehe
mibec - 27-01-2012, 23:31
| Nikaaa napisał/a: | | coby dobrze wypaśc przez koleżankami, | i kolegami
Nikaaa - 27-01-2012, 23:32
| mibec napisał/a: | | Nikaaa napisał/a: | | coby dobrze wypaśc przez koleżankami, | i kolegami | Chyba przedewszystkim
siulentas - 27-01-2012, 23:32
Młoda manicure i pedicure robi, coby dobrze wypaśc przez koleżankami, hehehehe
myslisz ze beda porownywac kolor siersci czy lepiej byc bladyna czy brunetka? ;p
Nikaaa - 27-01-2012, 23:34
| siulentas napisał/a: | | myslisz ze beda porownywac kolor siersci czy lepiej byc bladyna czy brunetka? ;p | Barney z Wallkiem bedą wybierać, chociaż Wallek chyba bardziej woli blondyny No chyba, ze pójdzie w tany z brunetką, tak dla urozmaicenia
Ale faceci już tak mają, ze lubia sobie o paniach poplotkowac
siulentas - 27-01-2012, 23:36
Wallkowi to wszystko jedno on wszystkie pieski i suczki kocha niezaleznie od rozmiaru i koloru siersci
[ Dodano: 27-01-2012, 23:37 ]
nie wiem jakie Barney ma upodobania hehehe
[ Dodano: 27-01-2012, 23:40 ]
i mi chodzilo ze to raczej sunie beda sie porownywac ktora lepsza kolorystycznie hihi
mibec - 27-01-2012, 23:43
| siulentas napisał/a: | | nie wiem jakie Barney ma upodobania | on niedoświadczony, więc dopiero się okaże
Nikaaa - 27-01-2012, 23:46
| siulentas napisał/a: | | i mi chodzilo ze to raczej sunie beda sie porownywac ktora lepsza kolorystycznie hihi | Nie chce nic mówic, ale prawdopodobnie będę dwie czarnule na jedna blondynke Ale.. myśle, ze dziewczyny nie są z "tych", żeby sie porównywać, że ta ma krzywy ząbek (heh, to moja ), ta za gruba, za wysoka czy za bardzo kręcony ogonek ma
siulentas - 27-01-2012, 23:47
nas ostatnio ''przyatakowal'' hehe czarny lanbus, mlodziak zaczal biegac za wallkiem z taka ekscytacja ze szok za to honeyka nie interesowal sie wcale chyba czula sie urazona bo odziwo sama probowala ''zagadac'' do czarnuszka hihi
[ Dodano: 27-01-2012, 23:48 ]
Nikaaa, oby!
no ale za to jaka bladyne
Nikaaa - 28-01-2012, 00:10
Czy ktos się bardziej udziela na forum http://labradorretriever.com.pl ? greghorrr, tez mieszka w UK, niedaleko mibec w razie czego jest kolejna osoba
ollinko - 28-01-2012, 00:18
mam wrazenie ze greg na tym forum sie nie pojawi okazal mniej cierpliwosci niz ja, choc tez kiedys bylam blisko
ale kiedys gadalismy, ze on ze swoim atosem bylby chetny na jakies spotkanko, wiec jest szansa
FadGoś - 28-01-2012, 00:42
ja jestem zarejestrowana chyba na 5 forach ale teraz nie mam czasu nawet na jedno poszukam na labomaniakach może ktoś będzie chętny a i na Primie chyba ktos jest .
Ale wam zazdroszczę
mibec - 28-01-2012, 00:46
FadGoś, my do siebie to mamy blisko - możemy pomyśleć za jakiś czas o jakimś mini-labowaniu, jeśli Barney zda egzamin
ollinko - 28-01-2012, 00:47
hehe, ja na trzech i uwazalam to za przegiecie
ale fakt, brakuje czasu na wszystkie
FadGoś - 28-01-2012, 01:02
Beatka ja się piszę nawet na mini , tylko na dzień dzisiejszy moge obiecać każdą niedzielę i jakiś dzień w tyg. bo jeszcze nie wiedzą który
| ollinko napisał/a: | hehe, ja na trzech i uwazalam to za przegiecie | kiedy Fadziolinek do nas trafił , to ja w chorobę forową popadłam , gdybym mogła to bym siedziała 24h , teraz mi sie jakoś tak mniej zagląda
mibec - 28-01-2012, 01:06
FadGoś, to się dogadamy - już niedługo dni będą dłuższe, więc i w tygodniu będzie można o czymś pomyśleć
A tak btw... proszę nie "Beatka" - Beata, ok?
FadGoś - 28-01-2012, 01:15
| mibec napisał/a: | Beata, ok? | ok
Ja na swoje Beaty jeszcze mówię Becia , wiec może mi się czasami wymcknąć
mibec - 28-01-2012, 01:18
tez może być - mój brat tak na mnie mówi
nigritta - 28-01-2012, 21:45
My też chcemy labowanko Nie wiem jak u was ale tu gdzie mieszkam czyli niby "centrum dowodzenia światem" miasto Londyn piesaki są tragiczne mało który chce się bawić ostatnio musiała się zadowolić 3,5 m-cznym yorkiem grrr lepszy rydz niż nic Z okolicznych labków to albo już starsze utuczone panie i panowie którym nie w głowie zabawy i skakania. Ostatnio spotkałyśmy dziewczę ok lat19 z labkiem też ok 5 m-ce to szybciutko odciągała psiaka bo ona nie chce co by się bawił z innymi pieskami ufffff . Więc jak się chociaż troszkę ociepli bo nadchodzą mrozki, i było by labkowanie gdzieś w okolicach Birmingham to bym z chęcią się dołączyła To ok 2h drogi niby ode mnie a i tak muszę małą przyzwyczajać do podróży bo w sierpniu jedziemy do Polski
Nikaaa - 28-01-2012, 21:57
nigritta, z chęcią zapraszamy Wypada na to, że nastepne labowanie faktycznie bedzie w Telford Bo wtedy może by tez ikusia_88 z Marleyem zawitala, każdy by miał mniejwięcej po 2h drogi, więc byłoby po równo
ollinko - 28-01-2012, 22:07
nigritta, mysle ze to doprawdy nie problem umowic sie gdzies posrodku, w miare dogodnie dla kazdego. wystarczy troche checi i zaangazowania. mroz nie mroz - z labem trzeba lazic o kazdej porze roku, a wybrac sie gdzies to tez nie problem a przyjemnosc. no, moze w strugach deszczu najcudowniej by nie bylo
juz to kiedys pisalam - my chetnie. chocby i land's end - cudowne miejsce swoja droga, bylyscie?
nigritta - 28-01-2012, 22:13
Mi odpowiada jak najbardziej choć zobaczymy co n to druga połówka bo w końcu to on jest szoferem . W tamtych okolicach nas jeszcze nie było i z góry zaznaczam że raczej tylko niedziela wchodzi w grę Pozdrawiam
[ Dodano: 28-01-2012, 22:19 ]
My jeszcze nie byliśmy. A chodzić jak chodzić narazie mamy problem z jeżdżeniem bo jak na razie najdłuższa podróż samochodem była ok 40 min i było ok ale ze dwa razy na krótkich odstępach udekorowała kocyk obiadkiem mimo że było już 3h po i o ile mi pogoda odpowiada a raczej mi nie przeszkadza tak niestety pancio już kręci nosem bo zimno bo się przeziębi itd. Ale jak już bedzie postanowione kiedy to już moja w tym głowa cobyśmy się zjawili
siulentas - 29-01-2012, 14:23
ja mam nadzieje ze plany sie powioda i juz niedlugo bede mobilna znow
wtedy bede miala mozliwosc podjechac tu i tam o narazie to ciezko zwlaszcza z dwojka psiakow...
mibec - 29-01-2012, 14:44
Magda z labradorretriever rozmysla, ale cos czuje ze dolaczy do nas
FadGoś - 29-01-2012, 14:52
| ollinko napisał/a: | my chetnie. chocby i land's end - cudowne miejsce swoja droga, bylyscie? | byłam piękne miejsce , ale pogoda to mi sie niestety nie trafiła tak piękna
Dziewczyny , nie zapomnijcie aparatu i dużo , dużo , dużo fotek proszę
Nikaaa - 29-01-2012, 14:57
| mibec napisał/a: | Magda z labradorretriever rozmysla, ale cos czuje ze dolaczy do nas | O! Napisz jej ze my jestesmy takie fajne i wogole.. i ze mamy fajne pieski to napewni sie skusi
ollinko - 29-01-2012, 17:49
zapodalam watek na wyzej wspomnianym forum, kto sie ukrywa bedzie mial okazje na wyjscie z mroku
siulentas - 29-01-2012, 22:00
Honeya tak ekscytuje sie sobotnim spodkaniem z kolega i kolezankami, ze obgryza pazurki, dosłownie! obgryzła sobie piaty pazurek przy prawej przedniej łapce az jej krewka sie polala
Nikaaa - 29-01-2012, 22:07
siulentas, to po co jej mówiłaś, że ma byc spotkanko
siulentas - 29-01-2012, 22:11
sama podsluchala jak mojemu Tz o tym mowilam hihi
Nikaaa - 29-01-2012, 22:19
| siulentas napisał/a: | | sama podsluchala | A to cholera jedna, nie wie, że rodziców sie nie podsłuchuje?
siulentas - 29-01-2012, 22:33
| Nikaaa napisał/a: | | siulentas napisał/a: | | sama podsluchala | A to cholera jedna, nie wie, że rodziców sie nie podsłuchuje? |
mibec - 31-01-2012, 17:29
Sprawdzalam prognoze pogody na sobote - snieg z deszczem i +2; chyba bedzie trzeba pobiegac z psiakami, bo nam tyleczki zmarzna
ollinko - 31-01-2012, 18:09
tez patrzylam, fantastyczna aura sie zapowiada cieple skarpety szykujcie jak nic
Nikaaa - 31-01-2012, 18:24
Oj tam, nie narzekajcie W koncu to Angielskie labowanko wiec deszczyk obowiazkowy!
siulentas - 31-01-2012, 20:34
jakos jak dotad ta pogoda sie tu nie sprawdzila ani razu
wiec glowy do gory moze nie bedzie tak zimko hehehe
a skarpeciochy faktycznie musze sobie sprawic ciepluchne bo mi w moich zaczarowanych kaloszkach nozki marzna
Nikaaa - 01-02-2012, 10:12
To jak, będzie ktos jeszcze oprócz nas? mibec co z tą dziewczyna z Bradford?
mibec - 01-02-2012, 10:15
| Nikaaa napisał/a: | | co z tą dziewczyna z Bradford? | na 99 % bedzie
a koliber nie ma czasu tym razem, ale na nastepne spotkanko jest chetny
Ewelina - 01-02-2012, 10:16
Ale fajnie, że u Was też się coś organizuję. Z chęcią sobie zdjęcia pooglądam
Nikaaa - 01-02-2012, 10:24
| mibec napisał/a: | | na 99 % bedzie | Świetnie!!!!! Duzo nas! Duzo nas! Ihihihihih | Ewelina napisał/a: | | Z chęcią sobie zdjęcia pooglądam | Postaramy sie dostarczyć atrakcji
Ewelina - 01-02-2012, 10:25
Super
siulentas - 01-02-2012, 13:14
zdjecia beda ale tylko takie ocenzurowane przez ACTA
nie a tak powaznie to juz sie ciesze na mysl o sobocie
ollinko - 02-02-2012, 09:46
juz pojutrze
dziewczyny i chlopaki zmotoryzowane - gdzie parkujecie? parking przy deepdale? dobrze by bylo nie ganiac sie przez caly park
i mam prosbe. jestem dosyc restrykcyjna jesli chodzi o anonimowosc w sieci, i mam zasade nie wrzucac na przyklad swoich fot w necie. a wiec juz dzis prosze o nie zamieszczanie zdjec z moja facjata po spotkanku labowym, zreszta urodziwa nie jestem wiec zalu nie ma na anonimowosci bezoslawy juz mi oczywiscie nie zalezy cheers
Nikaaa - 02-02-2012, 09:49
| ollinko napisał/a: | | dziewczyny i chlopaki zmotoryzowane - gdzie parkujecie? parking przy deepdale? dobrze by bylo nie ganiac sie przez caly park | U mnie się okazało, ze TŻ mnie zawiezie, bo przy okazji załatwi sobie interesy w Preston Także autka zostawiac nie bedę.
mibec - 02-02-2012, 09:57
| ollinko napisał/a: | | gdzie parkujecie? parking przy deepdale? | nie wiem - co proponujecie, bo dobrze by bylo zaparkowac w jednym miejscu
ollinko - 02-02-2012, 10:04
zaraz spojrze, musze sie przekopac przez posty i znalezc nazwe parku
mibec - 02-02-2012, 10:10
Moor Park
PR1 6AS
ollinko - 02-02-2012, 10:14
juz mam
w prawym dolnym rogu parku jest taka jasna plama, wyglada to na parking, stoja samochody. tam? wychodzi ze jest wjazd z ulicy, sir tom finney way. jak myslisz Beata?
mibec - 02-02-2012, 10:19
Nie chce mi sie g.maps w pracy otwierac - jesli uwazasz ze tam bedzie ok to sie tam umowmy Co na to pozostali?
ollinko - 02-02-2012, 10:26
a to nie tylko my parkujemy? Weronike facet podrzuca, Kasia na piechote... a z buta w parku to juz sie znajdziemy
ew po poludniu odpal mape w domu i skorygujemy jakby co
mibec - 02-02-2012, 10:29
He-he, faktycznie tylko my
To moze wstepnie sie umowmy tam?
ollinko - 02-02-2012, 10:34
oki jakby co jest jeszcze czas na zmiany, zreszta ja nie kieruje wiec jeszcze musze pokazac miejscowke do zaakceptowania mojemu prywatnemu kierowcy
a chwilowo to spadam spac bo juz oczy na zapalki
mibec - 02-02-2012, 10:57
| ollinko napisał/a: | | zreszta ja nie kieruje (...) | ja tez nie - za daleko dla mnie
Kolorowych snow
Nikaaa - 02-02-2012, 11:01
Kasia mówiła, że park jest bardzo rozległy i trzebabędzie drałowac kawał jesli staniemy na róznych końcach Ale jak uważacie, Kasia gdzies pisała od której strony będzie wchodzić i że tam mozna zaparkowac, ale musiałabym poszukać w temacie
mibec - 02-02-2012, 11:04
Musimy sie umowic w jednym miejscu.
Kasia pisala o Deepdale Road... i tam ponoc jest parking (?)
Olga to moze jednak tam a nie na Finney Way?
siulentas - 02-02-2012, 15:10
oj dziwczyny
ja wchodze do parku od strony skrzyzowania Garstang Road i Blackpool Road
Na garstang Road mozna postawic przy ulicy autko, jest na to miejsce
Od strony Deepdale jest parking na wieksza ilosc samchodow
Moor Park Lane to taki deptak a za razem przejazdowa ulica i tam rowniez mozna postawic przewaznie wlasnie na tej przejazdowce ludziska zostawiaja autka gdy przyjezdzaja z psiakamia na ''wybieganie''. Od ktorej strony byscie nie weszly i tak sie znajdziemy
takze wybierzcie sobie miejsce z tym ze Z Deepdale bedziecie szly przez calusi parczek (jest duzy ale nie zeby tak znow nie wiadomo jak)
*ja wole strone od ulicy garstang bo tam jest dalej do sciezek spacerowych wiec moje psiaki nie rozprasza tak bardzo widok ludzi z psami
Oki ja lece z moimi psiurkami bo juz mnie molestuja na wyjscie hihi
ollinko - 02-02-2012, 19:20
dzien dobry
znajac preferencje mojego tz to wolalby parking a nie ulice hehe.
a w ogole nie ma sie co napinac, znajdziemy sie w koncu
siulentas - 02-02-2012, 19:22
dokladnie
mibec - 02-02-2012, 22:06
ollinko, moj TZ tez woli zostawic swoja karoce na parkingu - wiec: Deepdale czy Finney?
Ponadto donosze, ze jestesmy umowieni z Magda i Nerwkiem: odbieramy ich ze stacji i jedziemy do parku
Nikaaa - 02-02-2012, 22:11
| mibec napisał/a: | | Ponadto donosze, ze jestesmy umowieni z Magda i Nerwkiem: odbieramy ich ze stacji i jedziemy do parku | Super! Napiszcie gdzie staniecie to my też dobijemy do tego samego parkingu i mnie TZtos wysiadzi
siulentas - 02-02-2012, 22:16
to lepiej po stronie Finney nie bedziecie musieli przelazic przez ulice
ollinko - 02-02-2012, 22:26
niech bedzie finney wiec, parking wyglada ok.
jeszcze jedno, parking jest zaraz obok stadionu pilkarskiego, a oni tam w sobote graja mecz o 15. czytaj: wczesnym popoludniem zacznie sie robic tlok. Beata, uprzedz Meza ze bedzie manewrowal na wyjezdzie
fajnie, ze i Magda z Nerwem dobija, damy czadu
siulentas - 02-02-2012, 23:00
z tym meczem to sie zgadza dlatego ja proponowalam moor lane co by miec auto na oku. ludzie zaczna sie zchodzi z godzine wczesniej moze poltorej nawet a samochodow to bedzie mnustwo o 11 bedzie gdzie zaparkowac gorzej z wyjazdem
ollinko - 02-02-2012, 23:12
Czyli konczymy zjazd gora o 14 szkoda ze meczu wczesniej nie sprawdzilam, teraz juz za pozno na zmiany planow.
siulentas - 02-02-2012, 23:18
a ja wogole o tym meczu nie myslalam bo na nie nie chadzam
mibec - 03-02-2012, 10:08
Ustalmy ostatecznie gdzie sie spotykamy
Moj TZ nie bedzie szczesliwy jesli bedzie sie bal o swoj ukochany samochodzik....
ollinko - 03-02-2012, 11:26
mibec, mysle ze tak jak sie umowilysmy bedzie ok... mecz dopiero o 15, mysle ze zdazymy przed najazdem.
Nikaaa - 03-02-2012, 12:44
Dobre wiesci, jutro ma niepadac, dopiero koło 15 zapowiadają.. śnieg
[ Dodano: 03-02-2012, 12:45 ]
Tak mówi BBC weather, chociaż na weather.co.uk zapowiadaja śnieg od 12 Ale temaperaturka ujemna także ciepło sie ubrac Panie i Panowie
siulentas - 03-02-2012, 12:47
snieg?
Nikaaa - 03-02-2012, 12:51
| siulentas napisał/a: | snieg? | Tak, tak dobrze widzisz - prawdziwy, prawdziwiutenki snieżek Temperatura -1/-2 wiec jak napada po powinien poleżec z godzinke
mibec - 03-02-2012, 12:51
| ollinko napisał/a: | | mysle ze tak jak sie umowilysmy bedzie ok... | ok, czyli cu na Sir Tom Finney Way ok 11. Postaramy sie nie spoznic, zobaczymy jak to z pociagiem Magdy bedzie
siulentas - 03-02-2012, 13:09
jak dotad zadna pogoda sie nie sprawdzila bo snieg mial padac juz w poniedzialek wedle pogody ma byc lekki mrozek badz nawet na plusie a sieka mrozeh ze ho ho
no ale poczekamy , zobaczymy
Nikaaa - 03-02-2012, 13:12
| Cytat: | jak dotad zadna pogoda sie nie sprawdzila bo snieg mial padac juz w poniedzialek wedle pogody ma byc lekki mrozek badz nawet na plusie a sieka mrozeh ze ho ho
no ale poczekamy , zobaczymy | Ja tam bym sie nie obraziła za kawałek śnieżku
siulentas - 03-02-2012, 13:32
ja w zasadzie tez nie
Nikaaa - 03-02-2012, 19:42
No to oficjalnie do jutra dziewczyny! (i chłopaki)
siulentas - 03-02-2012, 21:27
do jutra
mibec - 03-02-2012, 23:10
ollinko - 04-02-2012, 00:23
do zobaczyska jutro ludzie i psiury
mibec - 04-02-2012, 09:04
Za kilka minutek wyruszamy
Cu
Nikaaa - 04-02-2012, 10:35
My jeszcze siedzimy Ale wyruszamy po 10
siulentas - 04-02-2012, 14:11
czekam na zdjecia
mam wysowany obiektyw i nie bardzo moglam robic jak padalo do tego zmarrrrrrrzlam a moje rece sie nie nadawaly to focenia
Dzikuejmy za mile spotkanko i pozdrawiamy wszystkich moje cielaczki teraz spia
koliber - 04-02-2012, 14:19
no wklejajcie wklejajcie foteczki .... a czemu tak krótko hehe
siulentas - 04-02-2012, 14:35
pogoda paskudna. pada deszcz ze sniegiem i ziab straszny
mibec - 04-02-2012, 14:49
My jedziemy i jeszcze długo nam zejdzie, bo zlosliwa zima akurat dzisiaj sobie o Anglii przypomniała - pada śnieg i jest potwornie ślisko, więc się wleczemy, a pan zarządca śpi padniety
Dziękujemy za spotkanko, bardzo miło było Was i psiurki poznać
nata - 04-02-2012, 14:51
A właśnie miałam Wam życzyć miłego labowania
No to w takim razie czekamy na foteczki i liczymy na powtórkę, co?
Nikaaa - 04-02-2012, 15:09
Chyba najwczesniej w domu bedzie ollinko wiec od niej foty beda pierwsze. Brrrrr palce u nog dopiero mi odtajaly a ogrzewanie w aucie na full ale warto bylo szkoda tylko ze podoga nie dopisala.. ale to w koncu Anglia
siulentas - 04-02-2012, 15:35
ja juz pdtajalam i teraz sie ubieram i lece do miasta trzeba zakupic co nieco na Wallciowe urodzinki jeszcze
zdjec mam malusio takze licze ze olinko bedzie miala wiele i sie podzieli
P.S. jestem w szoku jakie moje psy to przydupaski panciowe
Mi rozniez bylo milo poznac i te zalujemy ze pogoda niedopisala. Wczoraj bylo pieknie
a ten snieg z deszczem to lekkie przegiecie i slizgawica bo wsio marznie
ollinko - 04-02-2012, 16:20
Hehe w kawiarni siedze, no i zakupy, wiec foty beda pozniej mamy sporo, bedzie co ogladac i dzieki za spotkanko
Nikaaa - 04-02-2012, 16:22
Zaraz wrzuce fotki, bo juz jestem w domu
Masakra moja wioska tonie w sniegu!
dominika92 - 04-02-2012, 16:35
czekam na te fotki i się doczekać nie mogę
mibec - 04-02-2012, 16:54
My juz tez dotarlismy, wlasnie focie przegladamy
Nikaaa - 04-02-2012, 17:02
No to po koleji:
Wallciu podrywa Jesse
Barney z Wallusiem
Jesska-wywrotka
Barney
Bezik z Honeya
Walluś z Barneyem
Nowa miłość forumowa = Jesse + Walley
Walluś daj pojeździć..
No daaaaaaaaj
Na to przyszedł Prezes Barney i zaprowadził porządek
Kasia rozdaje smakolyki!!!
Honeyka postanowiła sie przyłączyc
Ale nie dała się poderwać Barneyowi
Przystojniaki
Potem Beza chciała sie pobawić z Wallusiem
Kasia, Kasiu co tam masz?
Buzi buzi
Tu już w autku..
A taki widok zastalismy przed domem, jupi!
To tylko ułamek zdjęć, wrzucam tak na szybko Jak je przejrze i znajde jeszcze coś ciekawego to dorzuce, podrawiamy!
koliber - 04-02-2012, 17:06
ale fajnie się psiurki bawiły widać ze spotkanko było bardzoo udane więcej więcej więcej fotek !!!!:)))
mibec - 04-02-2012, 17:10
Uwaga, uwaga - focie z historycznego pierwszego w UK labowania
Beza, Jesse i Barney
Uploaded with ImageShack.us
Beza, Jesse i Walley
Jesse, Walley i Barney
Walka dwóch groźnych kobiet - sędziuje Barney
Almathea83 - 04-02-2012, 17:11
super fotki i widać że mimo słabej pogody spotkanie udane
Nikaaa - 04-02-2012, 17:12
| mibec napisał/a: | | sędziuje Barney | Barney to sedziował dzisiaj wiekszośc sporów, od dzisiaj zostaje Panem Prezesem
A tak pozatym to bardzo miło było Was poznac
mibec - 04-02-2012, 17:20
| Nikaaa napisał/a: | | od dzisiaj zostaje Panem Prezesem |
W koncu najstarszy - musial ustawic mlodziez
| Nikaaa napisał/a: | | bardzo miło było Was poznac | Was również; musimy powtórzyć spotkanko - oby następnym razem pogoda była lepsza
Nikaaa - 04-02-2012, 17:22
| mibec napisał/a: | | Nikaaa napisał/a: | | od dzisiaj zostaje Panem Prezesem |
W koncu najstarszy - musial ustawic mlodziez | Ważne, że obyło sie bez żadnych zgrzytów
A jak łapki biedaka?
mibec - 04-02-2012, 17:43
| Nikaaa napisał/a: | | A jak łapki biedaka? | a nawet niezle - w samochodzie odpoczął, tabletka zaczela dzialac i .... marudzi, bo chce sie bawic
inkapek - 04-02-2012, 18:02
Super
dominika92 - 04-02-2012, 18:03
fajne spotkanko a co Honey tak mało na fotkach ?
Nikaaa - 04-02-2012, 18:13
| dominika92 napisał/a: | | a co Honey tak mało na fotkach ? |
Bo Honeyka troszke nieśmiała dziewczynka
ollinko - 04-02-2012, 18:45 Temat postu: pierwsze jukejowe spotkanie labowe ;) jestesmy i my
oto troche fot, po wiecej zapraszam za moment na bezikowego fb, linka tradycyjnie ponizej
jak rowniez mam zdjecia grupowe, kto chetny to poprosze maila na priva
dziekujemy za spotkanko, polecamy sie na przyszlosc
bezoslawa miala wyjatkowo udane spotkanko w dniu swojej malej osemeczki
[ Dodano: 04-02-2012, 17:46 ]
ps, Jarek jest oficjalnie fanem Barneyka
siulentas - 04-02-2012, 18:55
slicznie super focie odrazu sobie zapisuje ja bym chciala te grupowe focie jesli mozna
Moje psiaki podpozadkowaly sie prezesowi Barneyowi Hney przewaznie trzyma sie z boku ale z czasem rozkrecila sie troszke
ollinko - 04-02-2012, 18:59
siulentas, maila na priva poprosze, dziewczynom wlasnie wysylam troche wolno wysyla, bo 15mb sle
siulentas - 04-02-2012, 19:19
oki, juz podaje na priv
Nikaaa - 04-02-2012, 19:33
Ja wrzucam wszystkie moje fotki za serwer, bo jest ich za duzo, żeby je tutaj wrzucić wiec podam link jak będzie ktoś chciał
siulentas - 04-02-2012, 19:35
ołłłrajt hehe
mibec - 04-02-2012, 20:12
Eh, Barney płaci za swoja nowoodkryta namiętność do patyczków - "pięknie zahaftował" przedpokój
koliber - 04-02-2012, 20:21
| mibec napisał/a: | Eh, Barney płaci za swoja nowoodkryta namiętność do patyczków - "pięknie zahaftował" przedpokój |
biedaczek u nas frodo miał podobnie ale od zabawek sznurowanych bo co rozgryzł sznur to coś zawsze połykał
[ Dodano: 04-02-2012, 19:22 ]
| Nikaaa napisał/a: | Ja wrzucam wszystkie moje fotki za serwer, bo jest ich za duzo, żeby je tutaj wrzucić wiec podam link jak będzie ktoś chciał |
ja poproszę jak można
siulentas - 04-02-2012, 20:43
| mibec napisał/a: | Eh, Barney płaci za swoja nowoodkryta namiętność do patyczków - "pięknie zahaftował" przedpokój |
Wallek ma tak za kazdym razem
mibec - 04-02-2012, 20:58
Juz oddal co mial oddac i smacznie chrapusia z tatusiem
Nikaaa - 04-02-2012, 21:00
| mibec napisał/a: | | i smacznie chrapusia z tatusiem | Synuś tatusia
siulentas - 04-02-2012, 21:04
mibec - 04-02-2012, 21:05
| Nikaaa napisał/a: | | Synuś tatusia |
FadGoś - 04-02-2012, 21:23
super fotki widzę że jukejowskie psiaki to większość ezydog Fadziolinka jak by udało nam sie przyjechać tez by był w Eazy
ollinko - 04-02-2012, 21:32
FadGoś, a wiec koniecznie nastepnym razem
mibec - 04-02-2012, 21:39
FadGoś, musicie koniecznie być następnym razem - co prawda wtedy Barney nie będzie najstarszy i straci prezesurę, ale trudno...
bo Ezy sa najlepsze
nata - 04-02-2012, 22:44
Super spotkanko mieliście!
Ja również jestem wielką fanką Prezesa ale wszystkie ukejowskie labusie sa udane i kochane! Super paczka i jestem pod wrażeniem jak się ładnie dogadały
mibec - 04-02-2012, 22:46
| nata napisał/a: | | Ja również jestem wielką fanką Prezesa | jej, bardzo dziękujemy za te wszystkie komplementy - nie wiem czym na nie zasłużyliśmy
nata - 04-02-2012, 22:55
| mibec napisał/a: | | nie wiem czym na nie zasłużyliśmy |
Bo on jest taki misiaczkowy
siulentas - 05-02-2012, 13:24
Wszystkie psiaczki wspaniale ludzie sympatyczni takze super ze odbylo sie to spodkanko
donia457 - 06-02-2012, 00:31
super foteczki,mordeczki szczesliwe
Nikaaa - 12-02-2012, 20:47
Ekhm.. To kiedy następne spotkanko?
FadGoś - 12-02-2012, 22:29
w którąś niedzielę marca ??
Nikaaa - 12-02-2012, 22:35
Ja mam wolną niedzielę 4 marca a potem dopiero.. 31 marca wolna sobota i 7-8.04 cały weekend.
mibec - 14-02-2012, 17:11
My raczej wolimy soboty...
FadGoś - 15-02-2012, 05:50
| mibec napisał/a: | | My raczej wolimy soboty... | Ja mam każdą sobotę pracującą więc my odpadamy
mibec - 15-02-2012, 10:25
| FadGoś napisał/a: | | Ja mam każdą sobotę pracującą | a to nie wiedzialam, ze kazda - wobec tego cos pokombinujemy
Z tym ze my wyjezdzamy 30 marca do Polski na tydzien
Nikaaa - 15-02-2012, 10:39
mibec, i tak wstępnie ustalone jest, że wpadamy do Was, więc odpadnie Wam długa podróż w niedzielę, pare godzin zaoszczędzicie I wydaje mi się, że dane nam się będzie spotkac dopiero w kwietniu (w marcu wypadaja mi pracujące weekendy, z wyjątkiem niedzieli 4.03)
mibec - 15-02-2012, 10:52
| Nikaaa napisał/a: | | dopiero w kwietniu | nawet dobrze, bo wtedy powinno juz byc cieplutko, moze nawet psiurki by poplywaly
ollinko - 06-03-2012, 21:02
hejka, jako ze do osmego kwietnia miesiac zostal, zapytowywuje sie czy uzgadniamy ten termin? Beata, zdazycie z Polski wrocic i odpoczac na osmego? jak reszta?
cmokaski zasylamy z bezoslawa
mibec - 06-03-2012, 22:09
| ollinko napisał/a: | | osmego kwietnia | upsss to umawialismy sie na ten dzien? Jakos wyparlam to z pamieci...My siodmego z Polski wracamy, wiec obawiam sie ze bedziemy odsypiac; jeszcze pogadam z TZ, ok?
Nikaaa - 06-03-2012, 23:52
Mi też gdzies umknęło, że umawiamy sie na 8..
Jak już wyżej napisałam 8.04 mam wolne ale także nastepny weekend 14-15.04 więc sie dostosuje
mibec - 07-03-2012, 09:41
My bysmy jednak woleli ten weekend 14-15, bo bedziemy w Telford w nocy z 7-8, wiec bedziemy na pewno padnieci. chyba ze komus baardzo nie pasuje to wtedy jakos sie dowleczemy
Nikaaa - 07-03-2012, 10:50
| mibec napisał/a: | | My bysmy jednak woleli ten weekend 14-15, | Mi pasuje w 100%. Może nawet lepiej bo 8 to ostatni dzien wolnego a do Telford kawał drogi a chciałam mieć jeszcze czas na przygotowanie sie do pracy A tydzien później mam jeszcze wolne w poniedziałek.
mibec - 07-03-2012, 10:52
No to czekamy na info od pozostalych
siulentas - 07-03-2012, 15:19
ja pierwsze slysze teraz o planowanym labowaniu musze pomyslec co jak i kiedy
koliber - 12-03-2012, 07:48
a gdzie teraz organizujecie spotkanie bo chyba nie doczytałem
mibec - 12-03-2012, 09:38
koliber, u mnie - w Telford
W weekend troche sie powloczylismy, Barnius sprawdzal wode i wybralismy miejscoweczke, ktora bedzie chyba najlepsza - proponujemy spotkanie w Telford, w Appley Woods.
http://www.apleywoods.co....20Apley%20Woods
Nikaaa - 12-03-2012, 10:13
mibec, fajna miejscówka i najwazniejsze, ze jest woda Teraz tylko modlić się o fajną pogodę
mibec - 12-03-2012, 10:21
Barney w sobote kapal sie po raz pierwszy w jednym ze stawow w Apley - woda nie smierdzi, wyglada ze jest bezpiecznie, na okolo duza polana, a potem mozna pochodzic po lesie, zeby psiaki wyschly
Niestety nasz ulubiony park zostal troche zepsuty, bo na okolo buduja nowe osiedle, a ponadto w weekendy, zwlaszcza jak jest ladna pogoda, czesto przesiaduja tam wedkarze, wiec psiaki nie moga plywac
Tylko jakos taki slaby odzew jest nt tego labowanka...- ktos jeszcze chetny???
Nikaaa - 12-03-2012, 10:25
No właśnie też widze, że nie za wielu chętnych jest Może zróbmy listę kto się pisze, żeby było wiadomo co i jak i czy wogóle jest sens coś planować.
To ja sie wpisze pierwsza
1. mibec
2. Nikaaa
...
ollinko - 12-03-2012, 10:34
rozumiem, ze mowimy o pietnastym kwietnia?
my tez, oczywiscie. szczesliwie bezoslawa wlasnie zacieczkowala, znaczy za miesiac bedzie ''czysta''.
mibec - 12-03-2012, 10:35
ollinko, tak 15.04 - czyli juz mamy 3 psy
Nikaaa - 12-03-2012, 10:37
ollinko, super!
| mibec napisał/a: | | czyli juz mamy 3 psy | Juhu! Trzy psy to już tłum
ollinko - 12-03-2012, 10:39
mibec, rzucilam okiem na podana przez Ciebie strone, juz sie nie moge doczekac psy psami, ale ile zwiedzania dla nas
mibec - 12-03-2012, 10:41
Tak, jest tam slicznie - my juz tam kilka razy bylismy, ale dalej nie zwiedzilismy calosci
koliber - 12-03-2012, 14:58
nas tez proszé dopisac )
mibec - 12-03-2012, 14:59
koliber, super
koliber - 12-03-2012, 15:01
| mibec napisał/a: | koliber, super |
zebysmy tylko nie zapomnieli my tez sie cieszymy ze frodo spotka sie z labkami ciekawe jak zareaguje pewnie bedzie biedak sie bal bo to plochliwe..:P
mibec - 12-03-2012, 15:03
| koliber napisał/a: | | zebysmy tylko nie zapomnieli | no wiesz co...
koliber - 12-03-2012, 15:05
nie ma takiej opcji napewnooooo bedziemy ) do zobaczenia milo bedzie was spotkac.
Nikaaa - 12-03-2012, 15:09
koliber, super!!! Do zobaczenia
FadGoś - 12-03-2012, 16:24
Przytuptałam jak wiadomo jestem za
Nikaaa - 12-03-2012, 16:25
| FadGoś napisał/a: | | Przytuptałam | Wreszcie!
Czyli frekwencja jednak dopisze
ollinko - 12-03-2012, 22:05
koliber, FadGoś, rowniez sie bardzo ciesze! milo bedzie Was poznac
mibec - 13-03-2012, 19:52
A o ktorej godzinie sie spotykamy ?
Nikaaa - 13-03-2012, 19:54
Ja jestem rannym ptaszkiem więc może być nawet 9 rano Albo nie, bo o 7 będą korki na autostradzie więc, hmm.. 10-11?
mibec - 13-03-2012, 19:56
Ja sie dostosuje, bo tak jakby mam najblizej
ollinko - 13-03-2012, 22:34
ja nie jestem rannym ptaszkiem, wiec zamawiam 11
koliber - 14-03-2012, 00:28
nam to obojętne myślę że 11 będzie dobrą godziną
nigritta - 17-03-2012, 22:57
My też byśmy były szczęśliwe gdybyśmy mogły do państwa dołączyć Rozumiem że stanęło na 15.04 godz 11 ??
Nikaaa - 18-03-2012, 09:53
nigritta, ALE SUPERRR!!!!
Tak, 15.04 godz. 11.00 - niecaly miesiac!
mibec - 19-03-2012, 14:11
nigritta swietnie
jej, juz nie moge sie doczekac .....
ollinko - 19-03-2012, 16:52
jest fajnie jak widze
mibec, a wiesz moze czy Nerw z Pancia?
No i Kasia z dwojeczka?
mibec - 19-03-2012, 17:37
ollinko Magda mi napisala, ze jeszcze potwierdzi czy bedzie, a Kasia to nie wiem
siulentas - 19-03-2012, 18:20
a ja nie wiem bo w szkole nie pytalam a pol roku mam w plecy wiec nie wiem czy wolno mi opuscic zajecia . Noi moj nosem kreci na sama mysl nie wiem czy mialby wolne a sama sie nie wybiore napewno jeszcze nie mowie ze nie obadam droge i wogole i wtedy sie wypowiem
ollinko - 19-03-2012, 18:23
siulentas, coz trzymam kciuki zeby sie jednak udalo
w kupie sila... a na kupy mamy woreczki
siulentas - 30-03-2012, 12:41
Niestety nas nie bedzie moj tz nie dostanie wolnego z pracy a ja sama nie wybiore sie na takie wojaze jako poczatkujacy kierowca na angielskich drogach z dwoma ciachami na pokladzie moze nastepnym razem Zycze Wam jednak udanego spotkania, super zabawy dla Was i dla psiakow
mibec - 30-03-2012, 12:42
siulentas, szkoda ale doskonale rozumiem, bo tez bym sama nie pojechala tak daleko.
ikusia_88 - 30-03-2012, 12:43
Kolejne spotkanko i my znowu nie mozemy byc myslalam ze cos wykabinuje ale 14.03 sa 30 ur naszego kumpla i juz widze jak na drugi dzien moj kochany maz jest w stanie gdzies jechac mam nadzieje ze bedzie jeszcze jakies spotkanie ale wtedy to juz stane na glowie zeby dotrzec
mibec - 30-03-2012, 12:45
ikusia_88, szkoda
nigritta - 30-03-2012, 12:50
siulentas, ikusia_88, szkoda
ikusia_88 - 30-03-2012, 12:51
tak to jest jak jest sie lewusem i umie sie jezdzic autem tylko do sklepu po bulki
nigritta - 30-03-2012, 12:52
| ikusia_88 napisał/a: | | tak to jest jak jest sie lewusem i umie sie jezdzic autem tylko do sklepu po bulki | ja nawet tego nie umiem dlatego jestem skazana na Tz a niestety na mój skuterek Luka się nie zmieści
Nikaaa - 30-03-2012, 12:55
siulentas, kurcze, gdybym miała większe auto to bym Was zabrała No ale nie ma szans wziąźć 3 labów to Puszka
ikusia_88, szkoooda
Wniosek taki z tego, że musicie się dziewczyny brać do roboty i ćwiczyć jazdę, coby nie być uzależnionymi od facetów
[ Dodano: 30-03-2012, 12:56 ]
nigritta, nigdy nie jest za późno na zrobienie prawka Tu w UK jest łatwiej, sama zdawałam rok temu.
ikusia_88 - 30-03-2012, 12:59
Nikaaa, Jezdzic umiem no powiedzmy poprostu jestem straszna boi dupa jezeli chodzi o jazde autem zaraz sobie mysle ze cos we mnie wjedzie ze rozwale samochod i takie tam jakies krotkie trasy to tak ale dalej ojjj pelno w porach bym miala
Nikaaa - 30-03-2012, 13:02
ikusia_88, więc kiedyś trzeba zacząć w trasy jeździć
Ja miałam miękkie nogi na autostradzie na początku bo mi się od razu wydawało, że zaraz ktoś zmieniając pas we mnie uderzy albo zajedzie mi drogę A przy takich prędkościach to już by nie była lekka stłuczka.. Ale teraz wolę dłuższe trasy niż tłuc się po mieście
Praktyka czyni mistrza
nigritta - 30-03-2012, 13:06
Nikaaa, moje oszczędności na prawko poszły na zakup cudownego upragnionego labradorka resztę przeznaczyłam na CBT na skuterek i zakup skuterka ale w planach mam cały czas i prawko na samochodzik i pełne na motorek
FadGoś - 30-03-2012, 20:10
Słuchajcie , wiem że dość często zawracam 4 litery ale jak większości będzie pasować 14.03 to mi też będzie pasować zmieniłam pracę i soboty mam wolne
Nikaaa - 30-03-2012, 20:13
Mi tam wszystko jedno
[ Dodano: 30-03-2012, 20:16 ]
Ooo, a może ikusia_88, skusisz się na sobotę? Przed imprezą? Wrócicie popołudniu - zdążycie się wyszykować
ollinko - 30-03-2012, 21:01
mnie wsio ryba, aczkolwiek nie mam nic przeciwko sobocie
nigritta - 30-03-2012, 21:23
My z sobotki odpadamy Tz wraca o 7:30 z pracki i raczej nie będzie w stanie podróżować w razie co to następnym razem może uda nam się dotrzeć
Nikaaa - 30-03-2012, 22:01
nigritta, nie no to jeżeli sobota Wam odpada to niech będzie niedziela tak jak zostało już ustalone wcześniej
nigritta - 30-03-2012, 22:06
Nikaaa, jakby nie było będzie dobrze wiadomo że nie zawsze wszystkim pasuje a teraz znikam dopieścić Lukę bo biedulka jest
Nikaaa - 30-03-2012, 22:13
nigritta, jeśli pierwszy termin był taki i tak się wszyscy nastawili to teraz głupio by było zmieniać, chyba, ze każdemu by pasowało. Więc niech już zostanie ta niedziela, bez zbędnych kombinacji
nigritta - 31-03-2012, 09:54
Dziewczynki wiem że to nie w temacie ale pomóżcie mi znaleźć to ubranko ochronne po sterylizacji nie wiem czy źle wpisuje)
Nikaaa - 31-03-2012, 10:19
nigritta, szczerze mówiąc ja też nie mogłam znaleźć.. jak duże są szwy? Może same majtki by wystraczyły?
http://www.ebay.co.uk/itm...=item8e07481b56
http://www.ebay.co.uk/itm...=item791514b78c
nigritta - 31-03-2012, 10:34
Nikaaa, niestety ranka jest na ok 5 cm ale majciochy będą za krótkie musiałby sięgać nad podbrzusze
Aniussia - 31-03-2012, 10:44
nigritta, a nie myslalas, zeby sama zrobic ubranko ?? jakas wieksza koszulke założyc jej i pozwiązywać ?? moze bedzie akurat
nigritta - 31-03-2012, 10:52
Aniussia, jak tak dalej pójdzie to będę musiała tak zrobić jeszcze jak jesteśmy w domku to pół biedy żeby dopilnować bo obawiam się że ubranko jakie by nie było to długo nie przetrwa
Nikaaa - 31-03-2012, 10:54
| Aniussia napisał/a: | | nigritta, a nie myslalas, zeby sama zrobic ubranko ?? jakas wieksza koszulke założyc jej i pozwiązywać ?? moze bedzie akurat | To też jest sposób. Weź jakiś stary podkoszulek, załóż jej rękawki na tylnie nóżki a reszte zwiąż na grzbiecie
nigritta - 31-03-2012, 11:00
Spróbujemy ale podejrzewam że zamiast wiązania szelki by się przydały
Nikaaa - 07-04-2012, 22:15
Tydzień!
nigritta - 07-04-2012, 22:47
Nikaaa, a wymodliłaś dzisiaj w kościółku pogodę ???
[ Dodano: 07-04-2012, 22:48 ]
hmmm lepsza obroża czy szelki ??
ollinko - 07-04-2012, 22:50
wlasnie, niech ktos odtanczy taniec slonca najpierw
nigritta, Beata obiecywala plywanko, wiec my raczej na obrozy. tyle ze pewnie wezmiemy tez szelki lupi - antyciagnikowe.
Nikaaa - 07-04-2012, 22:57
| nigritta napisał/a: | | hmmm lepsza obroża czy szelki ?? | Ja biorę i to i to, raz, ze szele obowiązkowe do auta a dwa, ze ze wzgledu na podrażnione od kaszlu gardziołko vet nam zalecił szelki przez kilka tygodni, ale z psiakami będzie biegać na obrozy bo już nam jeden pies w parku poniszczył szelki bo je złapał zebami i ciagnął..
nigritta - 07-04-2012, 23:14
A ja muszę zakupić nową smyczkę bo jedna się zerwała a drugą przegryzła
[ Dodano: 07-04-2012, 23:16 ]
Nikaaa, hmmm o ile się nie pomyliłam miałaś takie czerwone szelki chyba ezydoga czy takie do samochodu tez się nadają ?? czy lepiej zakupić typowe samochodowe ??
Nikaaa - 07-04-2012, 23:24
| nigritta napisał/a: | | Nikaaa, hmmm o ile się nie pomyliłam miałaś takie czerwone szelki chyba ezydoga czy takie do samochodu tez się nadają ?? czy lepiej zakupić typowe samochodowe ?? | Czekoladowe Ezy Dogi mamy Ale to raczej nie ma znaczenia, takie samochodowe maja trochę inną budowę i pasek przechodzi przez klatę i między nogami, ale wydaje mi sie, że szelki to szelki jakie by nie były bedą ok
A smyczke to ja też musze kupic nową bo mi Jesska wczoraj przegryzła Nie wiem jak to zrobiła bo smycz była pleciona z 5 sznurków a ta małpa poradziła sboie w 2 minuty z nią
nigritta - 07-04-2012, 23:32
| Nikaaa napisał/a: | | Czekoladowe Ezy Dogi mamy | zgadza się
| Nikaaa napisał/a: | | Ale to raczej nie ma znaczenia | to dobrze bo jakbym zaśpiewała Tz że musimy kupić i takie i takie to chyba by mnie przechrzcił
[ Dodano: 07-04-2012, 23:33 ]
| Nikaaa napisał/a: | | A smyczke to ja też musze kupic nową bo mi Jesska wczoraj przegryzła | zdolne te nasze bestyje
siulentas - 07-04-2012, 23:47
mnie nie bedzie na 100% moj ma od poniedzialku do soboty po 14h pracy i ani mu sie sni ruszac sie gdzies w jedyny wolny dzien
nigritta - 07-04-2012, 23:56
Przykro nam zbliża się lato i może uda się zorganizować więcej takich spotkań
FadGoś - 08-04-2012, 11:58
jeszcze tydz i labowanie
Nikaaa - 08-04-2012, 17:22
siulentas, szkoda.. No ale jak pisze nigritta teraz sezon letni to może więcej spotkań będzie
| FadGoś napisał/a: | | jeszcze tydz i labowanie | Jupi!
A jak tam Pan Koliber? Coś się nie odzywa długo, czyzby zapomniał o labowanku?
koliber - 09-04-2012, 09:03
| Cytat: |
A jak tam Pan Koliber? Coś się nie odzywa długo, czyzby zapomniał o labowanku? |
hehe jestem jestem moze mało aktywny ale to wina prac ogrodowych a o labowanku nie zapomnieliśmy wpadniemy na pewno może nie na długo po żona na 15 musi do pracy iść ale myślę że na te 2h to spokojnie )
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek
/7a1404c9d64e1639.html] [/URL]
1 foto teraz
2 foto kiedyś
3 foto w trakcie
troche pracy było z płotem szopą itd itd
frodo wczoraj pierwszy raz wyszedł na ogród to nie wiedział jak po kamieniach chodzić tak delikatnie jak by nie wiadomo co to było )
nigritta - 09-04-2012, 09:25
A ja się wczoraj przekonałam że czeka nas sporo pracy nad poprawą kondycji do niedzieli spotkaliśmy na spacerku rocznego czekolabka który do nas przybiegł aż z drugiego końca boiska Szaleństwo było mówię wam ale po poł godz Gooffe padł bo troszkę utuczony jest a Luka niestety dołączyła do niego ufffff, w międzyczasie tylko sprawdzałam czy szwy na miejscu ale już się z panią dogadałyśmy że bedziemy się umawiać jak się okazało po 5 minutkach gadki i łamania angielskiego że w języku ojczystym nam się będzie łatwiej dogadać
[ Dodano: 09-04-2012, 09:27 ]
koliber, my pewnie też będziemy tak z 2 h bo obawiam się że będę Lukę musiała na taczce do samochodu dotargać nie zmienia faktu że bardzo mi będzie miło państwa poznać
koliber - 09-04-2012, 09:34
[ Dodano: 09-04-2012, 09:27 ]
koliber, my pewnie też będziemy tak z 2 h bo obawiam się że będę Lukę musiała na taczce do samochodu dotargać nie zmienia faktu że bardzo mi będzie miło państwa poznać [/quote]
hehe nie przesadzaj aż tak staro się nie czujemy do zobaczenia w niedzielę )
Nikaaa - 09-04-2012, 10:39
nigritta, oo weź kolezabke z czekolabkiem ze soba, milo bedzie poznac Hehe a tak to juz bywa, ja ostatnio sie dowiedzialam ze jedna z vetek u mnie w przychodni to Polka ale wizyte odbylusmy po angielsku
nigritta - 09-04-2012, 10:46
| Nikaaa napisał/a: | | nigritta, oo weź kolezabke z czekolabkiem ze soba, milo bedzie poznac | hmm obawiam się że to nierealne kombi jest duże ale nie aż tak ale się zapytam czy ma ochotkę się dołączyć hmmm nie wiem tylko jak Tz zareaguje
mibec - 09-04-2012, 20:38
koliber, super - my jeszcze nie ruszamy ogrodu
nigritta, to chociaż zaproś kolezankę na forum
Już nie mogę się labowanka doczekać, oby tylko pogoda dopisała i wędkarze zostawili labom trochę miejsca do pływania
nigritta - 09-04-2012, 21:45
mibec, wspomniałam o labowanku i wspomniałam forum przemyśli zresztą wstawię za chwilkę zdjęciacha z dzisiejszego spotkanka zapraszam
| mibec napisał/a: | | oby tylko pogoda dopisała | oby
Pikuś - 09-04-2012, 21:51
nigritta, to czekam na zdjęcia
FadGoś - 09-04-2012, 23:10
Ja przekonuje TŻ co by autkiem dupeczke Fadowi zawieść Ale pociąg i tak już sprawdziłam więc mogę sie lekko spóźnić
mibec - 10-04-2012, 09:56
FadGoś, to pracuj nad nim - powiedz ze kilku TZow bedzie, wiec nie bedzie sam w babskim gronie
Nikaaa - 10-04-2012, 10:27
Wychodzi na to ze tylko ja przyjade sama
Moj sie nie chce przekonac
mibec - 10-04-2012, 10:30
Nikaaa, ale masz opornego tego chlopa..
Mam potwierdzenie, ze Magda i tym razem nie dotrze - szkoda.
Nikaaa - 10-04-2012, 11:06
Według weather.co.uk w niedziele w Telford śnieg z deszczem i max 9 stopi na bbc weather prognoza tylko do soboty, ale ma padac wiec w niedziele też może być nie za ciekawie
[ Dodano: 10-04-2012, 11:09 ]
mibec, no taki już typ, jak nie ma wspólnego tematu to się nie wybierze argument jest taki, że on Was nie zna i o czym bedzie gadac, ja go namawiać nie bede nie chce to nie
Bo tak naprawde to my też się tak całkiem nie znamy, ale gada sie o wszystkim i o niczym
mibec - 10-04-2012, 11:10
Nieciekawie
Barney przy temp ok + 8 plywa (nawet wczoraj doopke pomoczyl), ale on przyzwyczajony - nie wiem czy warto ryzykowac z maluchami
Eh, zawsze w kwietniu byla taka ladna pogoda u nas, a teraz ....
[ Dodano: 10-04-2012, 10:12 ]
Nikaaa, masz ta przewage ze mozesz sama przyjechac, bo ja bym nie przyjechala...
Skoro tak total nie chce to trudno - moj TZ to psiarz, wiec on nie ma oporow przed takimi spotkaniami
Nikaaa - 10-04-2012, 11:24
Zastanawiam sie czy nie byloby warto przelozyc spotkania o tydzien, moze sie wypogodzi?
mibec moj tez lubi psy ale on nie rozumie idei takich spotkan, tak samo nie rozumie idei posiadania kilka obrozy dla psa
Gdybym nie miala prawka to wiem ze na 100% by mnie przywiozl a tak to wie ze nie musi, szczegolnie ze ja lubie jezdzic w trasy i wole jezdzic sama
mibec - 10-04-2012, 11:27
| Nikaaa napisał/a: | | Zastanawiam sie czy nie byloby warto przelozyc spotkania o tydzien, moze sie wypogodzi? | nie mamy zadnej gwarancji ze za tydzien bedzie lepsza pogoda, wiec jak chcecie...
| Nikaaa napisał/a: | | tak samo nie rozumie idei posiadania kilka obrozy dla psa | tego to ja tez nie rozumiem..
Nikaaa - 10-04-2012, 11:31
| mibec napisał/a: | | Nikaaa napisał/a: | | Zastanawiam sie czy nie byloby warto przelozyc spotkania o tydzien, moze sie wypogodzi? | nie mamy zadnej gwarancji ze za tydzien bedzie lepsza pogoda, wiec jak chcecie... | Weather.co.uk ma niby miesieczny podglad pogody ale z tego co widze podaja tylko do polowy przyszlego tyg. ale od czwartku chyba ma juz niepadac, wiec niw wiem...
mibec - 10-04-2012, 11:33
Poczekajmy na innych, ok?
Mi pogoda nie straszna...
Nikaaa - 10-04-2012, 13:56
Pewnie, poczekajmy na wszystkich
Mi też pogoda niestraszna ale ostatnio Jesska znowu zaczela pokaslywac i wet nam dał kilka zaleceń m.in krótkie specery, labowanko bedzie pierwszym długim spacerem.. Jeśli bedzie bardzo zimno a raczej jeśli bedzie padać zimny śnieg z deszczem to chyba zrezygnujeny z przyjadu
ollinko - 10-04-2012, 15:44
| mibec napisał/a: | Mi pogoda nie straszna...
|
mi tez a bezoslawie tym bardziej wsio ryba, o ile ma rozrywke
nigritta - 10-04-2012, 16:00
Bardzo proszę o wstrzymanie się z z decyzją przesunięcia jakby nie patrzeć jesteśmy w Anglii dzisiaj prognozują że pada jutro pokażą że piękne słońce a pogoda i tak zrobi swoje | Nikaaa napisał/a: | | ale ostatnio Jesska znowu zaczela pokaslywac i wet nam dał kilka zaleceń m.in krótkie specery, | niedobrze | Nikaaa napisał/a: | | jeśli bedzie padać zimny śnieg z deszczem to chyba zrezygnujeny z przyjadu | mi niby też pogoda nie straszna ale śnieg z deszczem ale nie wyobrażam sobie że wyżełka miałoby zabraknąć
Nikaaa - 10-04-2012, 18:34
nigritta, ja wiem że z pogodą tu różnie, niech sobie pada ile chce byle by śniegiem nie sypneło bo szkoda mi bedzie mojego wyżłowego gardziołka
Ale naprawde liczylam na lepsza pogode, to chyba jakies fatum bo ostatnio na spotkaniu tez snieg z deszczem zacinal...
nigritta - 10-04-2012, 18:47
| Nikaaa napisał/a: | | to chyba jakies fatum bo ostatnio na spotkaniu tez snieg z deszczem zacinal... | oby nie bo Tz będzie strasznie nosem kręcił a jeśli chodzi o gardziołko to do niedzieli jeszcze kawałek miejmy nadzieję że zdąży się wyleczyć
koliber - 10-04-2012, 18:50
dla nas jest to bez znaczenia czy w tą niedziele czy w następną myślę że nie ma co przekładać i pogoda w Uk jak wiecie jest zmienna i w ciagu dnia mogą być 4 pory roku tak więc my się dostosujemy )
siulentas - 10-04-2012, 18:53
pogoda jest teraz okropna i prognozy nie za fajne z drugiej strony trzeba dostrzec pozytywna strone jaka jest pusty park i latansko ile sil w lapach jednak wole cieplejsza pogode.
P.S. sorki ze tutaj zapytam ale wiecie moze ile kosztuja szczepienia u veta? w sensie jakies normalnej ceny ciekawa jestem ile mi w vet4pet zaspiewaja za szczepienie a juz sla przypomnienia zae na wallka juz czas. zastanawiam sie jednak nad szczepieniem u innego weta bo znajoma szczepila swojego owczarka i cena nie powala na kolana do tego dostala normalny srodek na robaki bez cwaniakowania naciagania i dali tez na kleszcze a u mojego weta nawet im to nie w glowie daja advocat i to ma niby byc na kleszcze... zeby wam nie zasmiecac tematu moze napisze mi ktos na priv
trzymam kciuki by jednak pogoda dopisala na spotkanku
Nikaaa - 10-04-2012, 20:39
| nigritta napisał/a: | | Nikaaa napisał/a: | | to chyba jakies fatum bo ostatnio na spotkaniu tez snieg z deszczem zacinal... | oby nie bo Tz będzie strasznie nosem kręcił a jeśli chodzi o gardziołko to do niedzieli jeszcze kawałek miejmy nadzieję że zdąży się wyleczyć | No miejmy nadzieję Jest już ok, ale wiadomo,ze niedoleczone rzeczy lubią wracać, więc wolę ją pooszczędzać teraz, żeby była gotowa na szaleństwa
mibec - 11-04-2012, 09:30
Ciezka sprawa z ta pogoda np na dzisiaj zapowiadano deszcz i max +9, a swieci piekne slonko i juz jest 10 stopni, wiec pozostaje miec nadzieje ze prognoza na niedziele sie nie sprawdzi
Nikaaa - 11-04-2012, 17:06
Ta sama pogoda co wczoraj straszyla deszczem i sniegiem dzisiaj pokazuje sloneczko na niedziele
nigritta - 11-04-2012, 18:32
Ta sama pogoda co wczoraj straszyla deszczem i sniegiem dzisiaj pokazuje sloneczko na niedziele | u mnie też pokazuje że będzie bez deszczowo zresztą dzisiaj troszkę kapnęło a tak to cały czas słoneczko i ok 14-15 stopni już nie wspomnie jakie zapowiedzi były wczoraj
koliber - 13-04-2012, 07:42
Telford słoneczny w niedzielę ) 11C
mibec - 13-04-2012, 10:10
koliber, miejmy nadzieje ze ta prognoza sie sprawdzi
Juz sie nie moge doczekac - Barniuszek lapki oszczedza, zeby byl w formie na niedziele + dzis i jutro go zawieziemy nad stawik zeby rozruszal lapule - musi miec sile prezesowac
Nikaaa - 13-04-2012, 11:11
| mibec napisał/a: | | musi miec sile prezesowac | Myślę, że w jakiej kondycji by nie był to nie odmówi sobie tej przyjemności
Też się nie mogę doczekać
[ Dodano: 13-04-2012, 16:06 ]
Obgadajmy ostatnią kwestię organizacyjną czyli to gdzie się spotkamy Na stronie internetowej jest napisane, że parkować mozna wzdłuż ulicy Peregrine Way, spotykamy sie gdzies tam czy w lesie? Nie wiem na ile duży jest to obszar i czy w razie czego łatwo będzie się znaleźć
Bo z tego co widzę na mapce mozna też podjechac od strony ulicy Apley Castle.
mibec - 13-04-2012, 16:17
Spotkajmy sie na Peregrine Way, tak jak prowadzi mapka w podanym przeze mnie linku, bo od strony Apley Castle jest bardzo malo miejsc parkingowych
nigritta - 13-04-2012, 19:01
mibec, Widzę że sprawy organizacyjne już dograne a miałam się właśnie pytać o punkt kontrolny czyli ten post code jest oki mozna go wprowadzić w navi ??
Jeszcze tylko dwa dni i wg metoffice słonecko i 10 stopni najważniejsze że bez deszczu
ollinko - 13-04-2012, 21:18
peregrine way jet dluga, mniej wiecej posrodku jest cos jakby rondo. patrzac od queensway - parkujemy przed tym rondem czy za nim?
Madness - 13-04-2012, 22:34
parkujemy przy parku od strony sparrowhawk way. Na google street view widać bramę z koniem. nawet lepiej po prostu wjechać od sparrowhawk way w pierwszą w lewo. po ok stu metrach po prawej jest wejście do parku.
Nikaaa - 13-04-2012, 22:36
Madness, witamy szofera prezesa!
[ Dodano: 13-04-2012, 22:40 ]
| Cytat: | | parkujemy przy parku od strony sparrowhawk way. Na google street view widać bramę z koniem. nawet lepiej po prostu wjechać od sparrowhawk way w pierwszą w lewo. po ok stu metrach po prawej jest wejście do parku. | Można tam parkować wzdłuż ulicy w pobliżu tej bramy?
mibec - 13-04-2012, 22:41
Gosia czy juz wiesz jak przyjezdzasz?
Jesli pociagiem to Madness moze Cie odebrac
Madness - 13-04-2012, 22:46
| Nikaaa napisał/a: | | Można tam parkować wzdłuż ulicy w pobliżu tej bramy? |
jak najbardziej można przy krawężniku zaparkować. Ulica nie jest za bardzo uczęszczana a jesli już to ludzie z reguły spodziewają się biegających naokoło wejścia psiaków.
nigritta - 13-04-2012, 23:06
Super a jako że to dla nas pierwsze takie spotkanko czy jest coś o czym powinnam wiedzieć?? co powinnam zabrać bądź jakieś uwagi???
mibec - 13-04-2012, 23:11
nigritta, psa i dobry humor
Ew psi recznik.
ollinko - 13-04-2012, 23:11
dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz, szofer bezoslawy juz sobie obejrzal
Nikaaa - 13-04-2012, 23:13
| nigritta napisał/a: | | co powinnam zabrać | Napewno psa
Aparat i dobre humory, nic więcej
nigritta - 13-04-2012, 23:19
| mibec napisał/a: | psa i dobry humor
Ew psi recznik. |
| Nikaaa napisał/a: | | Aparat i dobre humory | OKI wszystko zapakuje już teraz coby nie zapomnieć
ollinko - 13-04-2012, 23:22
juz drugie jukejowe spotkanko labusiowe, jak ten czas leci
koliber - 14-04-2012, 11:37
pogoda zapewne dopiszę ) słonecznie bez zmian tak więc do zobaczenia jutro szkoda tylko że frodo nie polata ale chociaż zobaczy jak wyglądają psy z jego rodziny może do te samej rasy będzie miał jakieś specjalne podejście
[ Dodano: 14-04-2012, 10:38 ]
| nigritta napisał/a: | | co powinnam zabrać bądź jakieś uwagi??? |
woreczki na kupkę tak na wszelki wypadek
Nikaaa - 14-04-2012, 12:07
| koliber napisał/a: | | szkoda tylko że frodo nie polata | A czemuż to?
koliber - 14-04-2012, 14:00
po prostu frodo nie miał nigdy styczności z innymi psami a już na pewno nie na dłuższy czas jak max 5min ( obejście i idziemy dalej ) po za tym bardzo rzadko widzi inne psy a jak już je zobaczy to strasznie sie boi nagle brak mu ogonka i szarpie ze strachu to jest u niego jedyny minus puki co pewnie dla tego że praktycznie nie ma styczności z psami ... ja mogę go jutro puścić bo to nie problem może by nie uciekł ale wolę mieć go na smyczy ... zawsze jak jesteśmy w parku i jest puszczany zeby biegał nie ma problemu ale jak tylko widzi psa który do niego leci to zaczyna uciekać... już 2 razy go goniliśmy mało co pod samochód nie wpadł bo wybiegł z parku na ulice..;/
Madness - 14-04-2012, 14:06
koliber, jezeli boisz się reakcji Frodo, bądź że ucieknie przyjedź do nas pół godziny wcześniej i puścimy Barniego z Frodem do ogrodu pod kontrolą. Może wtedy będzie miał "znajomego" na labowaniu i będzie ok? My też mieliśmy problem z socjalizacją i tylko trening w kontrolowanym otoczeniu był skuteczny.
Nikaaa - 14-04-2012, 14:07
koliber, rozumiem
Poczatkowo pewnie będzie sie bał, ale miejmy nadzieje, ze sie chłopaczyna rozkręci, kiedyś musi się przekonac, że zabawa z psiakami jest fajna
koliber - 14-04-2012, 14:12
| Madness napisał/a: | | koliber, jezeli boisz się reakcji Frodo, bądź że ucieknie przyjedź do nas pół godziny wcześniej i puścimy Barniego z Frodem do ogrodu pod kontrolą. Może wtedy będzie miał "znajomego" na labowaniu i będzie ok? My też mieliśmy problem z socjalizacją i tylko trening w kontrolowanym otoczeniu był skuteczny. |
też sobie kiedyś myśleliśmy z żoną żeby się może częściej spotykać chociaż by iż z tego względu że w sumie to mamy najbliżej do was może by to coś pomogło hmm w sumie możemy zobaczyć czemu nie tylko musieli byście podać nam namiary na priv i jakiś nr koma.
[ Dodano: 14-04-2012, 13:13 ]
| Nikaaa napisał/a: | koliber, rozumiem
Poczatkowo pewnie będzie sie bał, ale miejmy nadzieje, ze sie chłopaczyna rozkręci, kiedyś musi się przekonac, że zabawa z psiakami jest fajna |
zobaczymy ... stale mamy wymówkę że niby jest jeszcze mały itd itp rozumiesz ze w końcu mu przejdzie...
Madness - 14-04-2012, 14:22
koliber, masz pw
koliber - 14-04-2012, 14:37
| Madness napisał/a: | koliber, masz pw |
Ok dzieki szofer prezesa (dobre to jest)
siulentas - 14-04-2012, 14:47
Milej zabawy wszystkim
lol i Barniuszkowy tatus zawital na forum super pozdrawiamy i niech piekna pogoda bedzie z Wami
Nikaaa - 14-04-2012, 22:00
No to do jutra dziewczyny i chłopaki
anna34 - 14-04-2012, 22:02
A ja będe w czerwcu w Londynie,niestety bez Choppera
mibec - 14-04-2012, 22:03
Do jutra
nigritta - 14-04-2012, 22:23
mibec, troszkę się zgubiłam czy od tego wejścia do tego parku widać jeziorko?? bo mam problem ze znalezieniem tej bramy z koniem o której pisałaś
ollinko - 14-04-2012, 22:25
nigritta, ten kon jest malo widoczny sama sie wslepialam wczoraj przyjrzyj sie bramie
nigritta - 14-04-2012, 22:29
ale momencik bo ja już jestem na Sparrowhawk way i widzę bramkę NO PARKING
[ Dodano: 14-04-2012, 22:31 ]
oki znalazłam konika
mibec - 14-04-2012, 22:45
Spotykamy sie przy koniku-bramie
nigritta - 14-04-2012, 22:51
Do juterka dziewczynki
ollinko - 14-04-2012, 23:23
do jutra!
neravia - 15-04-2012, 10:24
miłego labowanka dziewczyny czekamy na zdjęcia!
mibec - 15-04-2012, 10:27
neravia, nie-dziekujemy
My juz oczekujemy gości - za chwilkę Frodo pozna Barniuszka
FadGoś - 15-04-2012, 10:30
zaraz wyjeżdżamy Gosia prowadzi Jak zobaczycie pomarańczowe seicento z L-kami to machajcie
mibec - 15-04-2012, 10:34
Gosia, szerokiej drogi
FadGoś - 15-04-2012, 10:36
| mibec napisał/a: | szerokiej drogi | i gumowych drzew idę dokładnie poszukać gdzie mam zaparkowac swoje złotko
[ Dodano: 15-04-2012, 09:42 ]
tak na szybko , gdzie parkujemy bo nie mogę znalesc , na Sparrowhawk way ???
nata - 15-04-2012, 14:55
Czekamy na fotki kochani
Nam Łódzkie labowanko dzisiaj nie wypaliło z powodu pogody
koliber - 15-04-2012, 15:30
my już w domu Frodo wypił około 0,5L wody i śpi czekamy na foto
FadGoś - 15-04-2012, 15:49
My też już w domku Bardzo przepraszamy za naszego "kilerka " dziękujemy za miło spędzony czas , idę obrabiać fotki
[ Dodano: 15-04-2012, 15:05 ]
ten najgrzeczniejszy
[IMG=http://img401.images...84mx.jpg][/IMG]
[ Dodano: 15-04-2012, 15:06 ]
siulentas - 15-04-2012, 16:17
gdzie foteczki? slicznosci barniuszkowe boziu jaki z niego jest model cudny
koliber - 15-04-2012, 16:27
| FadGoś napisał/a: | My też już w domku Bardzo przepraszamy za naszego "kilerka " dziękujemy za miło spędzony czas , idę obrabiać fotki |
Nie przesadzajcie nic się nie stało
My również dziękujemy za mile spędzony czas i już się nie możemy doczekać kolejnego spotkanka
[ Dodano: 15-04-2012, 15:37 ]
O jaa tego to już my nie widzieliśmy hehe ale się umorusał ale nie ma co ukrywać prezes jest naprawdę mądrym psem dobrze wyszkolonym przez hmm jak to piszą mamę i tatę
szalej - 15-04-2012, 16:46
czekamy na zdjecia u nas labowanie krotko bylo tez z powodu pogody
FadGoś - 15-04-2012, 16:49
| koliber napisał/a: |
O jaa tego to już my nie widzieliśmy hehe | a jeszcze byliście
[ Dodano: 15-04-2012, 15:52 ]
mam nadzieję że będą widoczne
https://plus.google.com/photos/109873650721081239867/albums/5731635457869920513#photos/109873650721081239867/albums/5731635457869920513
siulentas - 15-04-2012, 17:11
super focie a fadulek nie polatal?
FadGoś - 15-04-2012, 17:14
| siulentas napisał/a: | | a fadulek nie polatal? | potaplał , ale sam Bo to dzikus
Pikuś - 15-04-2012, 17:17
FadGoś, no chyba nie chciał zagryźć kolegów i koleżanek
Super labowanie
szalej - 15-04-2012, 17:17
Biedny Fado, ciągle na smyczce jak tu takie zabawy, ale znam to mój ma to samo
ollinko - 15-04-2012, 17:18
FadGoś, dzieki za zdjecia, nasze sie dopiero laduja
pomiziaj od bezy Fadowskiego, czule go wspomina hehe
anna34 - 15-04-2012, 17:19
| szalej napisał/a: | | u nas labowanie krotko bylo tez z powodu pogody |
2,5 godziny to krótko
[ Dodano: 15-04-2012, 17:20 ]
A ja widze tylko 1 zdjęcie
ollinko - 15-04-2012, 17:21
anna34, Gosia zamiescila linke
anna34 - 15-04-2012, 17:28
| ollinko napisał/a: | | Gosia zamiescila linke |
obejrzałam
FadGoś - 15-04-2012, 17:28
anna34, ImageShack by mi nie wytrzymał
wszystkie moje foty są w linku
[ Dodano: 15-04-2012, 16:31 ]
Nowa miłość Fadziolinki
szalej - 15-04-2012, 17:32
anna34, 2 godziny nasza stara ekipa, a labowanie jako labowanie ze 20 minut
Almathea83 - 15-04-2012, 17:45
jejciu, jakie fajne spotkanie! Ile pięknych labiszonów i czy ja dobrze widziałam, że Jesska zaczęła pływać?? Michał standardowo rzuca aport- ciekawe kiedy mu się znudzi
ollinko - 15-04-2012, 17:57
Almathea83, nieeee.... Bezoslawka zaczela plywac
Almathea83 - 15-04-2012, 18:09
ollinko, a to nie wiedziałam, że panna niepływająca dotąd była- w takim razie gratulacje
ollinko - 15-04-2012, 18:13
juz za chwile pojawia sie zdjecia na fanpejdzu bezika, mile prosimy, polubcie strone, jesli jeszcze tego nie uczyniliscie (klik na rozowy obrazek w pasku, ten w kwiatki, klik klik)
zapraszamy, milego ogladania!
ps. dziekuje za mile spotkanie, Fadziu, wpadles w oko bezie! Panie Prezesie, jestem zauroczona jak zawsze
FadGoś - 15-04-2012, 18:26
nawet Fadziolek sie załapał na fotki na luzaku
mibec - 15-04-2012, 19:12
Bardzo dziekujemy za przemile spotkanie Za jakas chwilke wrzuce fotki
Barniuszek dostal procha i spiocha a ja siedze z okladem na kostce, bo jednak jest skrecona
Nikaaa - 15-04-2012, 19:15
Ufff wreszcie w domu
| mibec napisał/a: | | , bo jednak jest skrecona | No i co ten mój diabeł narobił..
Ale fajnie było! Pogoda swietna, towarzystwo genialne, aż się nie chciało do domu jechac
Dzięki Beata za pyszną kawkę I przepraszam za bałagan w ogródku
Fotki zaraz polecą
koliber - 15-04-2012, 19:18
| mibec napisał/a: | siedze z okladem na kostce, bo jednak jest skrecona |
co się stało ?
FadGoś - 15-04-2012, 19:39
czekamy na fotki
Becia co sie stało ???
mibec - 15-04-2012, 19:43
Nie wiem co sie stalo, boli mnie noga i spuchla w kostce... albo wpadlam w ktoras dziure na polance albo to skutek zderzenia z czarna dama ...
Almathea83 - 15-04-2012, 20:15
mibec, a Ty znowu poszkodowana Ale chłopaki we Wrocławiu oszczędzili kostki- Dżentelmeni
ollinko, Beza jest już od dawna polubiona na FB
Pattina - 15-04-2012, 20:22
Beatka Ty to jak zwykle co labowanie coś się dzieje ! Bidula
Super labowanko ! U nas we Wrocławiu dziś padało i labowanko nie wypaliło
mibec - 15-04-2012, 20:40 Temat postu: Drugie jukejowe spotkanie labradorowe :) Bez zbędnych komentarzy prezentujemy kilka foteczek:
Nikaaa - 15-04-2012, 20:44
Kilka fotek zbiorowych, pojedyńcze psiaki wrzucam do poszczególnych galeri
Czarne diabły (to w najgłupszych pozach to moje maleństwo )
Barniuszku pobaw sie ze mną ja tak ładnie proooszę..
Dobry wujeszek rzucał Jesskową piłeczkę, a ta zołza leniwa czekała łaskawie aż ktoś jej piłeczkę przyniesie.. Tutaj w akcji Beza
Beza do Jesse: "Zamknij się gówniarzu"
Pozatym zostało stwierdzone naukowo, że Jesse i Moreno to są bliźniaki, jakos, że Jesskoś lubuje się w ciaganiu innych psów za rózne częście ciała z tendencją do ciągnięcia za uszy
nata - 15-04-2012, 20:44
| Pattina napisał/a: | | U nas we Wrocławiu dziś padało i labowanko nie wypaliło |
Kurde, no ja mówie że angielska aura przeszła do nas, bo u nas to samo
Ale super mieliście spotkanko kochani, UK się rozkręca i tak trzymać!!
nigritta - 15-04-2012, 20:47
Cześć dziewczynki i chłopczyki Chciałam serdecznie podziękować za spotkanko było fantastycznie Luka jeszcze się nie doszła do siebie Oczywiście polecamy się na przyszłość szczególnie że Tz też zadowolony
mibec, przykro nam z powodu kostki
Nikaaa, uszka Luki są chyba jeszcze bardziej różowiutkie niż u świnki
FadGoś, fajnie że byliście - szkodo że Fado nie mógł więcej z nami pobiegać ale może jeszcze parę spotkań i będzie dobrze
ollinko, Beziczka była super
zresztą zaraz wrzucę parę foteczek to wszyscy się przekonają jakie super Labowanko potrafią zdziałać jukejowcy
anna34 - 15-04-2012, 20:48
Spotkanko super
A reszta nie narzekać,my dziś w deszczu 2 godziny spacerowaliśmy i zyjemy
FadGoś - 15-04-2012, 20:48
jeszcze , jeszcze , jeszcze
Nikaaa - 15-04-2012, 20:52
| nigritta napisał/a: | | Nikaaa, uszka Luki są chyba jeszcze bardziej różowiutkie niż u świnki |
Jesse mi powiedziała, ze Luka jest miękkim poddupkiem
FadGoś - 15-04-2012, 21:05
Nikaaa, pozwolisz że sobie podkradnę Fadziolinkowe fotki z galerii na maniakach ?? przy okazji odświeżę tutaj
koliber - 15-04-2012, 21:06
| Nikaaa napisał/a: |
Jesse mi powiedziała, ze Luka jest miękkim poddupkiem |
nata - 15-04-2012, 21:13
| anna34 napisał/a: | A reszta nie narzekać,my dziś w deszczu 2 godziny spacerowaliśmy i zyjemy
|
My nie możemy narażać zakatarzonej Dzidki w dwupaku Ale już nie zasmiecamy im tematu
Almathea83 - 15-04-2012, 21:14
Nikaaa, no Jesse i Moreno musi coś łączyć, skoro urodziły się tego samego dnia uklepywanie zmarszczek to jest to co tygryski lubią najbardziej ale widzę że Jesse nadal brodzi po udka w wodzie, nie dała się przekonać do pływanka ale nic to- kiedyś przyjdzie ten dzień
Beza widzę w wolnych chwilach ćwiczy karate foty urocze, no i pogoda dopisała
Nikaaa - 15-04-2012, 21:16
FadGoś, pewnie, szukałam Waszej galeri tutaj, ale jest hen hen gdzieś i nie znalazłam
nigritta - 15-04-2012, 21:18
[ Dodano: 15-04-2012, 21:19 ]
Bardzo przepraszam za jakość ale po zmniejszeniu rozmiaru strasznie się skiepściły
Almathea83 - 15-04-2012, 21:22
nigritta, już niedługo- jak się zdecydujecie na lustro to foty będą "najlepciejsze" ale fotografów najechało na spotkanie, normalnie jak na rozdanie Oskarów czy co
FadGoś - 15-04-2012, 21:25
najłatwiej do niej wejść przez linka "CZEKOLADOWA GALERIA " gdyby nie to sama bym nigdy nie znalazła
Nikaaa - 15-04-2012, 21:37
| nigritta napisał/a: | | najłatwiej do niej wejść przez linka "CZEKOLADOWA GALERIA " gdyby nie to sama bym nigdy nie znalazła | Kurcze, a ja glupia nie zauważyłam!
siulentas - 15-04-2012, 21:38
zazdroscimy!
nigritta - 15-04-2012, 22:35
Wszystkie zdjęcia wstawiam na Facebooka -zapraszam proszę sobie podkraść jak się będzie podobało nie są zbyt dobrej jakości dlatego nie wrzucam nikomu do galerii
[ Dodano: 15-04-2012, 22:37 ]
https://www.facebook.com/...72347155&type=3
FadGoś - 15-04-2012, 22:43
| nigritta napisał/a: | | https://www.facebook.com/...72347155&type=3 | cos mi nie chodzi
koliber - 15-04-2012, 22:44
nie działa
Nikaaa - 15-04-2012, 22:45
| nigritta napisał/a: | | https://www.facebook.com/...72347155&type=3 | Zawartość chwilowo niedostępna..
nigritta - 15-04-2012, 22:49
https://www.facebook.com/...72347155&type=3 a teraz??
Almathea83 - 15-04-2012, 22:52
zawartość niedostępna ale jak się człowiek zaloguje to jest albumik, już lecę oglądać
nigritta - 15-04-2012, 22:54
hmmm zrobiłam publiczny
FadGoś - 15-04-2012, 22:54
mam działa , yupi
ollinko - 15-04-2012, 22:57
òoo, i wiecej fotek, fajnie
[ Dodano: 15-04-2012, 22:01 ]
nigritta, super!
nigritta - 15-04-2012, 23:01
ufffff aż się spociłam
Nikaaa - 15-04-2012, 23:17
nigritta, teraz już wchodzi
Boże jak patrze na to co mój pies wyprawia, te jej szaleńcze skoki, to stwierdzam, że ona jest nienormalna
To nie jest ani wyżeł, ani chart, ani jamnik.. To królikopies
Almathea83 - 15-04-2012, 23:18
| Nikaaa napisał/a: | To królikopies |
witaj w gronie tylko patrzeć jak im się uszy zaczną wydłużać i prostować do stojących
nigritta - 15-04-2012, 23:19
Nikaaa, daje czadu:D
neravia - 16-04-2012, 21:31
świetne labowanko zazdrościmy
nigritta - 05-05-2012, 09:40
Jako że nikt się nie śpieszy wyznaczeniem kolejnej datki 3-go labkowania w Jukej to będę pierwsza proponuje weekend długi czerwcowy czyli 3,4,5
mibec - 05-05-2012, 13:15
Wstepnie mowimy: "tak"
Nikaaa - 05-05-2012, 14:00
Ja dlugiego weekendu nie mam, jedyne sobota 2.06 mi pasuje i naprawde ostatecznie niedziela 3.06
A jakie miejsce proponujecie?
nigritta - 05-05-2012, 14:53
mibec,
Nikaaa, | Nikaaa napisał/a: | | jedyne sobota 2.06 mi pasuje i naprawde ostatecznie niedziela 3.06 | odpowiada
Ja postaram się dostosować choć mogłabym zaproponować Weston-super-Mare - morze, plaża piaseczkowa tylko nie wiem jak od was z dojazdem bo ode mnie jest 135 mil (2,5h drogi)
Nikaaa - 05-05-2012, 14:59
nigritta, ode mnie jest 213 mil, troche za daleko..
mibec - 05-05-2012, 15:15
Fajnie by było spotkać się gdzieś nad morzem, ale musimy poszukać miejsca, do którego wszyscy chętni będą mieli w miarę równą podróż... Jak będę miała chwilkę to popatrzę na mapę, chyba że macie propozycje... Ostatnio ollinko mówiła o jakiejś płatnej plaży, ale niestety zapomniałam nazwy miejscowości
ollinko - 05-05-2012, 15:39
mibec, Formby. od nas kawalek, i od Was tez
ale ja nie jestem pewna czy bedziemy, wiec sie nie narzucam
[ Dodano: 05-05-2012, 14:41 ]
nigritta, my bardzo lubimy zwiedzac, wiec wstepnie nie powiedzialabym nie
nigritta - 05-05-2012, 15:55
mibec, Nikaaa, spoczko to czekamy na propozycje
ollinko, już sprawdzam Formby
Fajnie by było spotkać się gdzieś nad morzem, ale musimy poszukać miejsca, do którego wszyscy chętni będą mieli w miarę równą podróż... | nie wiedziałam że Nikaaa będzie miała tak daleko
[ Dodano: 05-05-2012, 15:59 ]
220 mil musiałabym pogadać z Tz bo to prawie 4h drogi więc może jednak jeszcze jakieś propozycje??
[ Dodano: 05-05-2012, 16:07 ]
A mogłybyście rzucić okiem na Chasetawn ??? mibec, to jest nie daleko ciebie - na zdjęciach jest dużo wody
[ Dodano: 05-05-2012, 16:18 ]
Nie dość że przepisałam to jeszcze z błędem Chasetown
Nikaaa - 05-05-2012, 16:44
Formby jest za daleko dla osob z poludnia. Szczerze mowiac nie musimy wybierac miejsca gdzie ktos mieszka, pojedziemy na dziko tez jestem za morzem, ale ciutke blizej.
nigritta ja sprawdze w domu Twoja propozycje bo teraz operuje telefonem, ale najlepiej by bylo znalezc cos na wysokosci Birmingham
ollinko - 05-05-2012, 16:47
jak mowilam, my raczej i tak odpadamy, wiec... odpowiedzialam tylko na pytanie Beaty
nigritta - 05-05-2012, 16:49
Nikaaa, od mojej strony patrząc jest na prawo od Birmingham od ciebie jest chyba jakieś 75 mil
[ Dodano: 05-05-2012, 16:49 ]
ollinko, ale jak może Beziczki zabraknąć
FadGoś - 05-05-2012, 19:08
| ollinko napisał/a: | | Formby. | a tam się płci ??? Bo my zawsze parkujemy przed wjazdem do parku i mamy za free
Ja jeszcze nie moge nic powiedzieć , bo autem bez TŻ niestety nie mogę
mibec - 05-05-2012, 19:18
ollinko, a dlaczego Was nie bedzie ?
Nikaaa - 05-05-2012, 20:24
| ollinko napisał/a: | | jak mowilam, my raczej i tak odpadamy, wiec... odpowiedzialam tylko na pytanie Beaty | A ja tylko odpisałam Beacie Formby jest super i byłabym za, ale szkoda, żeby nigritta sie taki kawał tłukła Ale może wtedy i kolorowooka by wpadła na labowanko na północy Anglii?
| FadGoś napisał/a: | a tam się płci ??? Bo my zawsze parkujemy przed wjazdem do parku i mamy za free
Ja jeszcze nie moge nic powiedzieć , bo autem bez TŻ niestety nie mogę | My ostatnio płaciliśmy za wjazd do parku, bo nawet nie wiedzieliśmy, że sie płąci, pojechalismy na ślepo Tam kawałek jest do przejścia jesli bysmy chcieli zostawić auto wcześniej.
No ale Formby chyba tak czy siak nie wchodzi w grę, bo daleko dla dziewczyn. najlepiej coś pośrodku
nigritta - 07-05-2012, 09:08
Dziewczynki wracam do tematu czy ktoś juz myśli nad miejscówką ???mibec, jako że masz dosyć bliziutko może kojarzysz to Chasetown- obok jest takie duże jezioro(chyba) o nazwie Chasewater?
Nikaaa - 07-05-2012, 09:44
nigritta, to Chasetown wygląda nieźle i jest w miare pośrodku Chociaż w dalszym ciągu nie jest to morze, buu..
A może by tak Walia?? Gdzieś.. Gdziekolwiek
nigritta - 07-05-2012, 10:22
| Nikaaa napisał/a: | | Chociaż w dalszym ciągu nie jest to morze, buu.. | ano nie morze poczekam jeszcze na propozycje myślę że maksymalnie u mnie może wyjść do 3h drogi bo na więcej Tz się nie zgodzi
[ Dodano: 07-05-2012, 10:24 ]
A jeśli morze to wypadałoby szukać plaży z piaseczkiem nie z kamolami bo będzimy wracać z kalekami a nie z psami
mibec - 07-05-2012, 10:54
Dziewczyny nie mialam za bardzo czasu zeby czegos poszukac - u nas tez max 2 godzinki jazdy, bo na wiecej to TZ bedzie raczej krecil nosem.
Nikaaa - 07-05-2012, 13:12
U mnie też podobny dystans, do 100mil w 1 strone.. Ale chyba bedzie cięzko coś nad morzem znaleźć w takiej odległości
ollinko - 07-05-2012, 13:14
drogie Panie, jesli moge Wam cos zaproponowac (o ile moge bo nie potwierdzilam obecnosci ) to z morzem moze byc krucho, jesli bierzecie pod uwage opcje nie za dalekiej drogi. jestesmy rozmieszczone od polnocy do poludnia, jakby na mape nie patrzec to blizej posrodku mapy anglii niz na obrzezach.
znalazlam urokliwe miejsce, sama sie napalilam i pewnie wyciagne Jarka, nazywa sie Clumber Park. mapa google Wam to znajdzie. Posrodku, wielkie jezioro, i jak zapewniaja na stronie ''dogs more than welcome'', co w przypadku spotkan psiowych ma znaczenie ogromne
jesli sie nie zdecydujecie na to miejsce, to pewnie tak czy siak za jakis czas pojawia sie foty w galerii Bezoslawy, bo jak mowilam, bardzo mi sie spodobalo. a ze my lazikujemy od polnocy do poludnia, to i tam nas niechybnie zaniesie
Co do propozycji Niki z Walia, cudowne obszary, lesiste. juz tam lazikowalismy z TZ, polecam
Nikaaa - 07-05-2012, 13:32
| ollinko napisał/a: | | to z morzem moze byc krucho, jesli bierzecie pod uwage opcje nie za dalekiej drogi. jestesmy rozmieszczone od polnocy do poludnia, jakby na mape nie patrzec to blizej posrodku mapy anglii niz na obrzezach. | Tak też myślę.. Chyba trzeba sobie odpuścić morze
Walia jest piekna i ja bym była za, ale z Londynu to kawałek niestety..
| ollinko napisał/a: | | Clumber Park |
Wygląda całkiem obiecująco..
nigritta - 07-05-2012, 15:06
Walia nie była by taka zła jeśli by miało być gdzieś na wysokości Cardiff więc jakby ktoś wiedział czy tam gdzieś jest jakiś piaseczek to myślę że bym jeszcze starego namówiła
różnica w odległości nie wielka bo do Clumber Park mam 162 mile
Nikaaa - 07-05-2012, 19:21
nigritta, kurcze, u nas z koleji Cardiff 4h drogi
Weźcie się przenieście gdzieś bliżej nas
nigritta - 07-05-2012, 20:27
Gdyby nie strach przed szukaniem nowej pracy itp to pewnie już dawno byśmy się wynieśli z tego kołchozu
koliber - 07-05-2012, 22:45
Hi All dawno nas nie było przez tych teściów którzy zawitali nas z PL :P widzę ze kolejne spotkano się szykuje super sprawa osobiście powiem że co do morza to jak by nie było trzeba troszkę jechać nie mówimy że nie ale nie wiemy czy nam auto na to pozwoli nie no żartuję ale wydaje mi się że nie ma sensu na jedno wyjdzie jak się znajdzie coś bliżej przecież tu nie chodzi o to że my będziemy zwiedzali morze tylko żeby psy się wyszalały a dla nich to chyba każde miejsce z wodą jest dobre czy to basen,morze,staw,jezioro obojętne takie jest moje zdanie odnośnie tego miejsca Clumber Park my mamy 40pare Mill blisko ale lepiej jechać dalej żeby więcej osób było tak więc w miarę możliwości z dojazdem będziemy za.
Cardiff fajne miejsce bylismy tam jeszcze jak froda pewnie nie było w planach ale trzeba trafić w pogodę no i te 160ponad Mill na pare godzin w jedną stronę to tez tak nie bardzo się uśmiecha no chyba że mówicie o jakimś hotelu 2-3-4 czerwca
nigritta - 07-05-2012, 22:58
| koliber napisał/a: | | chyba że mówicie o jakimś hotelu 2-3-4 czerwca | też już o tym myślałam ale na myśleniu się zakończyło a któś mógłby sprawdzić temat jeziorko Chasewater ?? niedaleko jest Chasetown ??
mibec - 07-05-2012, 23:05
| nigritta napisał/a: | | eziorko Chasewater | nam pasuje, bo to dosc blisko od nas
O tym mowimy: http://www.chasewater.org.uk/ ?
[ Dodano: 07-05-2012, 22:09 ]
| nigritta napisał/a: | | Gdyby nie strach przed szukaniem nowej pracy itp | najpierw poszukaj pracy, a potem przeprowadzka
Mowie Ci, zycie na "wiosce" jest fajniejsze
koliber - 07-05-2012, 23:10
my tez jesteśmy za ale poczekajmy na inne propozycje a może wszystkim będzie pasowało Chasetown zobaczymy
nigritta - 07-05-2012, 23:12
| mibec napisał/a: | | Mowie Ci, zycie na "wiosce" jest fajniejsze | wiem szczególnie że ja naprawdę mam dość Londynu
tak o tym miejscu myślałam
[ Dodano: 07-05-2012, 23:14 ]
mibec, koliber, wy macie bliziutko ja troszkę bliżej niż do Clumber Park ale jak pisałam wcześniej postaram się dostosować do reszty
koliber - 07-05-2012, 23:32
| nigritta napisał/a: | wy macie bliziutko ja troszkę bliżej niż do Clumber Park ale jak pisałam wcześniej postaram się dostosować do reszty |
kurde...;/ 130prawie mill to tak nie ciekawie szukamy dalej nic innego nie pozostaje
Jedziemy do Londynu ?? :D
ollinko - 07-05-2012, 23:50
wiecie co? skoczmy na pola elizejskie, tam jest sporo miejsca zeby psiury polataly, kazdy sie napodrozuje i bedzie fair enough
hehe.
Nikaaa - 08-05-2012, 07:34
| ollinko napisał/a: | | wiecie co? skoczmy na pola elizejskie, tam jest sporo miejsca zeby psiury polataly, kazdy sie napodrozuje i bedzie fair enough | I będzie sprawiedliwie
No nam w sumie Chesatown tez by pasowało, 90mil jeszcze jakoś przetrwamy
nigritta - 08-05-2012, 13:20
| ollinko napisał/a: | | skoczmy na pola elizejskie |
mibec - 08-05-2012, 14:23
| ollinko napisał/a: | | skoczmy na pola elizejskie | ollinko, uwielbiam Twoje poczucie humoru
siulentas - 08-05-2012, 18:32
ja jestem uzalezniona od tz nie wiem co i jak jaki dzien i czy mu wypadnie wolne. ja w maju mam egzaminy wiec obecnie jestem nieosiagalna
nigritta - 08-05-2012, 18:41
siulentas, przewidywana data 2,3 bądź 4 czerwiec
siulentas - 08-05-2012, 20:48
do czerwca jeszcze sporo czasu. moj napewno bedzie po 2 zmianie w sobote ok 24 (w swoje urodziny) chyba wolna niedziela i od poniedzialku 1 zmiany na 4 rano.
zobaczymy
Nikaaa - 08-05-2012, 20:59
| siulentas napisał/a: | | do czerwca jeszcze sporo czasu | Więc teraz Kasieńka wsiada do małej, szarej wyścigówki i ćwiczy jazdę po autostradzie, zeby sama mogła przyjechać do nas
mibec - 19-05-2012, 01:15
Temacik cos ucichl - spotykamy sie w ten weekend jubileuszowy?
nigritta - 19-05-2012, 08:58
mibec, my jesteśmy cały czas za
mibec - 19-05-2012, 10:34
Jesli spotkamy sie w niedziele to istnieje prawdopodobienstwo ze w koncu poznamy Magde z Nerwkiem z labradorretriever.com.pl
nigritta - 19-05-2012, 12:25
| mibec napisał/a: |
Jesli spotkamy sie w niedziele to istnieje prawdopodobienstwo ze w koncu poznamy Magde z Nerwkiem z labradorretriever.com.pl | super ja powinnam mieć wolne całe 4 dni - Tz też więc każdy dzień mi odpowiada Tz też nie kręci nosem na miejscówkę tylko zaznaczył " max 3h więcej nie jadę "
mibec - 19-05-2012, 14:01
OK, czyli mamy dwie rodziny chetne na niedziele 3 czerwca w Chasewater - ktos dolaca?
nigritta - 19-05-2012, 14:39
mibec, Clumber Park też może być zaproponowałam Chasewater z ciekawości bo myślałam że może już tam byłaś i wiesz że może być ciekawie ale patrząc po zdjęciach przyznać muszę że Clumber Park wygląda zdecydowanie lepiej i mieści się w Tz-towskiej granicy
Nikaaa - 20-05-2012, 09:48
Ja wstepnie tez sie pisze Tylko u mnie raczej tylko sobota wchodzi w gre
ollinko - 20-05-2012, 12:49
ja sie ciagle waham
Chociaz fajnie by bylo Nerwa poznac
nigritta - 20-05-2012, 12:53
| ollinko napisał/a: | | ja sie ciagle waham |
Nikaaa - 20-05-2012, 16:06
Po nazwie nie skojarzylam ale po przyjzeniu się dokładnie okolicy parku na mapie stwierdzam, że ja znam ten park... Byłam tam jakieś 4 lata temu.. na randce
FadGoś - 20-05-2012, 21:22
My na razie nie wiemy , na razie odpoczywamy po 20h jazdy
Nikaaa - 24-05-2012, 13:54
Hej dziewczyny i chłopaki! To gdzie w końcu się mamy spotkać - Clumber park czy Chasetown?
Jeśli miałaby to być sobota to jest mi obojętne gdzie pojedziemy Jeśli większość z Was woli niedzielę, że to nie ukrywam, że wolałabym Clumber Park, bo bliżej.. Bo nie za bardzo mi pasuje spędzić całą tą niedzielę poza domem
nigritta - 24-05-2012, 14:37
Moze byc Clumber park Tz wyrazil zgode
Nikaaa - 24-05-2012, 21:40
A który dzionek w końcu, sobota 2.06 czy niedziela 3.06?
Coś mały odzew..
nigritta - 24-05-2012, 21:48
Nikaaa, ja tym razem mogę się dostosować choć niedziela do mnie bardziej przemawia | Nikaaa napisał/a: | | Coś mały odzew.. | mamy jeszcze czas
Nikaaa - 24-05-2012, 21:52
nigritta, jeśli miałby być Clumber Park to mi też niedziela pasuje
| nigritta napisał/a: | | mamy jeszcze czas | Raptem tydzień..
nigritta - 24-05-2012, 21:55
| Nikaaa napisał/a: | | Clumber Park to mi też niedziela pasuje | mądrala przecież do Chasewater też nie masz daleko szczególnie w porównaniu z hmmmm "niektórymi"
Nikaaa - 24-05-2012, 21:59
| nigritta napisał/a: | | Nikaaa napisał/a: | | Clumber Park to mi też niedziela pasuje | mądrala przecież do Chasewater też nie masz daleko szczególnie w porównaniu z hmmmm "niektórymi" | Niby tylko 20 mil różnicy, ale dla mnie to naprawdę różnica.. Naprawdę nie pasuje mi spędzić poza domem akurat tej niedzieli. Jeśli byłaby to sobota, mogłabym pojechać gdzieś dalej.
mibec - 24-05-2012, 23:29
Do mnie bardziej chyba sobota przemawia, ale sie dostosujemy - w koncu to dlugi weekend
No i w koncu gdzie?
FadGoś - 25-05-2012, 20:52
My jeszcze nie wiemy
Nikaaa - 26-05-2012, 17:00
FadGoś, nie marudź
Moglibyśmy się wstępnie określić w jaki dzień się spotykamy? Musze zaplanowac jakoś ten weekend i im wcześniej będę wiedzieć tym lepiej
mibec - 26-05-2012, 19:26
Moze niech sie wypowiedza osoby, ktore maja juz cos zaplanowane na ten weekend lub pracuja ?
siulentas - 28-05-2012, 17:20
nas znow zabraknie ehhh...
koliber - 28-05-2012, 17:58
ja mam wolne ale żona pracuje więc ... prawdopodobnie bym podjechał zależy jeszcze jak daleko
P.s o ile była by to niedziela iż zaczynam ten tydzień od 18-6 rano więc ostatnią nockę koncze w sobote rano więc sobota odpada...;/
Nikaaa - 29-05-2012, 06:46
No to teraz trzeba zdecydować który dzień. Mi pasuje i sobota i niedziela, chociaż w niedziele pewnie musiałabym się zawinąć ciutk wcześniej
| koliber napisał/a: | | zależy jeszcze jak daleko | Clumber Park
mibec - 29-05-2012, 10:02
| Nikaaa napisał/a: | | Clumber Park | jednak? Myslalam ze Chasewater, bo nigritty maja blizej.
Tak czy siak nas raczej nie bedzie, ale potwierdzimy w czwartek po wizycie u weta.
Nikaaa - 29-05-2012, 10:20
| nigritta napisał/a: | :-P Moze byc Clumber park Tz wyrazil zgode | Myślałam że ustalone.
Chyba nic z tego labowania nie będzie, tak coś mi się wydaje.. Dla mnie Chasetown trochę za daleko, nasze auto ostatnio jest mocno niepewne i troche się boję zapuszczać taki kawał w dodatku sama
mibec - 29-05-2012, 10:25
| Nikaaa napisał/a: | | Chyba nic z tego labowania nie będzie | cos sie "nie kleji" tym razem - my w czwartek po poludniu bedziemy wiedziec czy to bezpieczne dla Barniucha, ale szczerze to watpie ....
Nikaaa - 29-05-2012, 12:02
Kurcze no szkoda To moze zaczekajmy do czwartku co Baniuszkowi doktor powie i ostatecznie ustalimy, chociaz nie ukrywam ze wolalabym wiedziec wczesniej kiedy i gdzie.. Ale lepiej ustalić na ostatnią chwilę niż nie spotkać się wcale więc nie traćmy nadzieji!
nigritta - 31-05-2012, 18:11
A ja przyznaje że jestem coraz bardziej za odwołaniem labowanka tym razem raz że pogoda do bani dwa Barney i jego nóżki i 3 Nikaaa napisałaś że jak w niedzielę to będziesz mogła być krócej ( krócej??? 1h?? bo porzednie labowanko było 2,5 ) to tak troszkę niefajnie taszczyć się 3 h w jedną stronkę na 1h spotkania I jakoś mały odzew był już sama nie wiem
mibec - 31-05-2012, 20:26
Barniuszek nie jest jeszcze gotowy na zabawe z wieloma pieskami, lapka sie goi, ale jeszcze kilka dni zanim bedzie mogl funkcjonowac normalnie.
Nikaaa - 31-05-2012, 20:35
Może przyszły weekend? Teraz faktycznie coś się nie skleiło..
Ja mam jeszcze 2 kolejne weekendy wolne, potem dopiero w sierpniu
nigritta - 31-05-2012, 21:32
Nikaaa, co do przyszłego tygodnia to będę wiedziała później, sierpień jakby co nam odpada bo 4 jedziemy do polski a wracamy 27 czy 28 nie pamiętam
[ Dodano: 31-05-2012, 21:33 ]
| mibec napisał/a: | | Barniuszek nie jest jeszcze gotowy na zabawe z wieloma pieskami, lapka sie goi, ale jeszcze kilka dni zanim bedzie mogl funkcjonowac normalnie. | Biedny Barniuszek- szybkiego powrotu do zdrowia
FadGoś - 01-06-2012, 18:42
Nikaaa, Jeżeli chcesz to na labowanko do siebie ja tylko sobotę mam wolną
Nikaaa - 01-06-2012, 20:17
FadGoś, cholera.. A my akurat mamy na jutro zaproszenie na grilla i nie mam pojęcia na którą godzinę co i jak A w razie czego o której by Wam pasowało?
FadGoś - 02-06-2012, 11:55
czekamy na gości
mibec - 02-06-2012, 12:27
Ala Wam fajnie....
FadGoś - 02-06-2012, 12:50
mibec, Jak Barney dojdzie do siebie to też zapraszamy
mibec - 02-06-2012, 12:52
| FadGoś napisał/a: | | Jak Barney dojdzie do siebie to też zapraszamy | dziekujemy
FadGoś - 02-06-2012, 17:34
Dziś Fadzio przyjmował swoją kuzyneczkę Jesse
relacja foto za jakiś czas
Almathea83 - 02-06-2012, 17:36
FadGoś, a co mu się tak "falafel" podnosi? Killerował czy był grzeczny i ładnie zajął się młodszą koleżanką? fota oczywiście bardzo ładna, Jessce jak się łapiszcze w siadzie fajnie rozjechały
FadGoś - 02-06-2012, 17:47
Almathea83, Dzis Fadzioch sie spisał na medal
I został sprowadzony do parteru
nigritta - 02-06-2012, 17:48
Ale super fotka Faduś to chyba mało gościnny był czy to tak w usmiechu te kiełki wyszczerzył
[ Dodano: 02-06-2012, 17:49 ]
| FadGoś napisał/a: | | I został sprowadzony do parteru | wow Jesse co ty robisz Fadzioczkowi
Almathea83 - 02-06-2012, 17:52
FadGoś, dobrze, że zapytałam bo dzięki temu wydębiłam drugą fotkę cieszę się, że Fadziu był grzeczny, gentelmen na własnym podwórku
FadGoś - 02-06-2012, 18:01
Były dziwne miny
mibec - 02-06-2012, 18:02
O super, jaki czekus goscinny
PS. mamy taki sam basen - czy Fado w nim plywa? bo Barney sie boi wejsc
FadGoś - 02-06-2012, 18:10
Różne pozy
mibec, Basen jest dla nas , a nie dla Fadzioszka ale juz w nim dupke moczył , tylko trzeba go tam wsadzić , bo Fadzioch nie wie jak do niego wskoczyć
mibec - 02-06-2012, 18:12
| FadGoś napisał/a: | | Basen jest dla nas , a nie dla Fadzioszka | to tylko my tacy nienormalni, ze wkopujemy basen dla psa?
Super spotkanko - zazdroscimy
FadGoś - 02-06-2012, 18:19
Naprawdę różne pozy
| mibec napisał/a: | to tylko my tacy nienormalni, ze wkopujemy basen dla psa? | Barney jak dziecko tylko mówić nie umie , w przeciwieństwie do mojej Martyny która używa słowa "kup"
Almathea83 - 02-06-2012, 18:21
FadGoś, a co Ty nas tak po 1 zdjęciu raczysz- dawaj więcej hurtowo Jesska widzę jak to prawdziwa kobieta- rządzi
ollinko - 02-06-2012, 18:21
swietne
widze ze Jesse nie wyrosla ze skakania po towarzyszach zabaw, wprost przeciwnie, rozwija umiejetnosci
FadGoś - 02-06-2012, 18:29
Był też konkurs skoków przez przeszkodę
Almathea83, no hurtowo , trzeba by było długo czekać bo co nieco muszę poprawić
Almathea83 - 02-06-2012, 18:32
FadGoś, no niech Ci będzie- w takim razie czekamy Faduś dziwnie zdominowany
FadGoś - 02-06-2012, 18:40
Konkurs latania tez sie odbył
nigritta - 02-06-2012, 18:48
Ale mieli zabawę
FadGoś - 02-06-2012, 18:51
wspólne pozowanie (tylko na to mieli najmniej czasu )
dominika92 - 02-06-2012, 18:53
Jessula jak się zmieniła! I klata jakby większa! I pysio już nie taki szczenięcy, no dorasta dziołcha
czekolada piękna super ma kolor : )
Almathea83 - 02-06-2012, 19:01
o jaaaaa, Jesska jest większa niż Moreno
FadGoś - 02-06-2012, 19:05
ogólnie było bardzo fajnie
nigritta - 02-06-2012, 19:05
| Almathea83 napisał/a: | | o jaaaaa, Jesska jest większa niż Moreno | chyba się dziewczynie sporo podrosło
[ Dodano: 02-06-2012, 19:06 ]
Normalnie chyba zaczyna współczuć Fadziokowi
Nikaaa - 02-06-2012, 19:16
Dojechały my
| Almathea83 napisał/a: | | Jessce jak się łapiszcze w siadzie fajnie rozjechały | No co, siedzi po turecku
| FadGoś napisał/a: | | Dzis Fadzioch sie spisał na medal | To prawda
| FadGoś napisał/a: | | I został sprowadzony do parteru | Bo to pantofelek nie zaden killer
Naprawdę nie wiem czemu tak się zachowywał na labowaniu, bo oprócz tego, ze zawarczał jak Jesska nagle wbiegła do jego domu, czego się nie spodziewał i nie wiedział kto to jest - bawili się pieknie Chociaż trochę na nia szczekał
Gosia nie poprawiaj tylko nawaj natural Ja może zaraz wrzuce filmiki na YT to też się pochwalę Bo nie miałam apartu dzisiaj ze sobą
FadGoś - 02-06-2012, 19:16
uciekał ile sił w łapach
Nikaaa - 02-06-2012, 19:18
Na zdjęciach pozowanych jest dziwna perspektywa, Jesska siedzi nieco bliżej i chyba dlatego wydaje się duzo wieksza, zresztą Fadzioch sie troszku przygarbił
Ale rodzinka wypisz wymaluj, nawet biegają synchronicznie (jak znajdziesz Gosia tą fotkę to wrzuc ) ZResztą z mordek i min to sa tak do siebie podobni, że aż sie wierzyć nie chce
FadGoś - 02-06-2012, 19:29
Nikaaa, Bardzo Ci dziękujemy za wizytę , a Jesse za wymęczenie Fadziolinki i zapraszamy ponownie
a teraz czekamy na 50 moich niewypałów
Nikaaa - 02-06-2012, 19:33
FadGoś, my również dziękujemy Po drodze kilka razy oglądałam sie przez ramię, bo nie byłam pewna czy zabrałam ze sobą psa A jak Fado?
FadGoś - 02-06-2012, 19:37
| Nikaaa napisał/a: | | A jak Fado? | ja się zastanawiałam czy przypadkiem nie wsiadł z tobą do auta bo psa nie ma
[ Dodano: 02-06-2012, 18:45 ]
dobra lecimy
[ Dodano: 02-06-2012, 18:49 ]
[ Dodano: 02-06-2012, 18:54 ]
Nikaaa - 02-06-2012, 20:06
mibec - 02-06-2012, 20:09
Z Jesski to niezla domina ...
Nikaaa - 02-06-2012, 20:11
| mibec napisał/a: | | Z Jesski to niezla domina ... | Ona poprostu.. lubi być na górze
nata - 02-06-2012, 20:15
O mamo Jessula jakie pozy
Swietne rodzinne spotkanko
agusia1974 - 02-06-2012, 20:16
super zabawe mieli
Almathea83 - 02-06-2012, 20:16
Nikaaa, skąd ja znam to podszczypywanie i łapanie zębami za łapska Fadziu na filmie miał chyba dość i nawet nie walczył
Nikaaa - 02-06-2012, 20:17
Almathea83, to juz było po bieganiu na łące i przestawianiu mebli w domu, oboje mieli dość
[ Dodano: 02-06-2012, 20:18 ]
nata,
FadGoś - 02-06-2012, 20:26
| Nikaaa napisał/a: | mibec napisał/a:
Z Jesski to niezla domina ...
Ona poprostu.. lubi być na górze | nie będzie jej tu jakis Kiler podskakiwał
[ Dodano: 02-06-2012, 19:35 ]
[ Dodano: 02-06-2012, 19:43 ]
Pikuś - 02-06-2012, 22:28
zazdrościmy nic więcej nie mam do powiedzenia
nigritta - 02-06-2012, 22:31
Świetne spotkanie kuzynostwa Jesse mogłabyś mieć troszkę szacunku dla starszych super zdjęcia
Nikaaa - 02-06-2012, 22:39
| nigritta napisał/a: | | Jesse mogłabyś mieć troszkę szacunku dla starszych super zdjęcia | Nie wiem dlaczego wszyscy się czepiają.. Gdyby Fadziochowi to przeszkadzało, napewno dałby temu wyraz Zreszta jak widac na niektórych zdjęciach sam też nie pozostawał dłużny i skakał na nia tak samo, ale, że jest jakieś 10kg cięższy to nie tak wysoko Jest duzo masywniejszy od Jesski i ona była w stanie mu sie wywinąć.
nigritta - 02-06-2012, 22:42
| Nikaaa napisał/a: | | Nie wiem dlaczego wszyscy się czepiają.. | ale kto się czepia nie przesadzaj
[ Dodano: 02-06-2012, 22:44 ]
| Nikaaa napisał/a: | | Gdyby Fadziochowi to przeszkadzało, napewno dałby temu wyraz | na ile znam psy tylko naprawdę źle wychowane psy -samce atakują suczki ale to już spaczenie
ollinko - 03-06-2012, 00:47
Fadziolinka okazal mega cierpliwosc i super wychowanie Widac, ze jest dobrze ulozony. Fadziu, liczymy rowniez na spotkanko
FadGoś - 03-06-2012, 15:54
| Nikaaa napisał/a: | | Gdyby Fadziochowi to przeszkadzało, napewno dałby temu wyraz | dawał na ogródku , kiedy nie mógł dogonić Jesski , to na nia szczekał | Nikaaa napisał/a: | | ale, że jest jakieś 10kg cięższy to nie tak wysoko | Już mu tak kilogamów nie dodawaj bo nie wieżę że Jesska 22kg waży | ollinko napisał/a: | Fadziu, liczymy rowniez na spotkanko | oczywiście zapraszamy
Nikaaa - 03-06-2012, 16:16
| FadGoś napisał/a: | | bo nie wieżę że Jesska 22kg waży | 25kg
nigritta - 29-06-2012, 23:28
Przewinęło się już w temacie Nikaaa ale coby więcej nie robić OT to wpisuje tutaj
Propozycja labowanka 07-08 lipiec
Ja niestety mogę się podpisać tylko pod 08
mibec - 29-06-2012, 23:35
Pogadam z Michalem, ale cos mi sie kojarzy ze on do Coventry ma jechac w ten weekend rozbierac landrovera.. upewnie sie jutro i dam znac.
nigritta - 29-06-2012, 23:46
mibec, zawsze możemy wpaść po drodze i zabrać myślę że się jakoś pomieścimy
mibec - 29-06-2012, 23:50
nigritta, o dzieki - zobaczymy
Jak na razie nikt wiecej sie nie odzywa...
FadGoś - 30-06-2012, 00:03
chyba nie dam rady , po alkoholu nie wskazane będzie jechać na dodatek nie wiem czy w niedz nie idę do pracy
mibec - 30-06-2012, 00:08
| FadGoś napisał/a: | | po alkoholu nie wskazane będzie jechać | zlozymy Ci zyczenia, a napijesz sie po labowaniu
FadGoś - 30-06-2012, 00:18
mibec, propozycja nie do odrzucenia chyba sobie chorobowe na niedzielę wezmę
mibec - 30-06-2012, 00:19
Nikaaa - 30-06-2012, 07:20
U mnie wczoraj wyskoczyła niespodziewana propozycja pojechania do Londka w ten weekend Także na tą chwile też nie jestem w stanie nic powiedzieć
mibec - 30-06-2012, 23:52
No to czekamy - my jestesmy chetni na jakies spotkanko, bo cos nam dlugo schodzi od ostatniego labowania.
nigritta - 30-06-2012, 23:55
No cóż jakby jednak labowanko nie wyszło to gdyby ktoś chciał dołączyć to będziemy jechać nad morze do miejscowości Weston Super Mare - oczywiście zależy od pogody choć moja pogodynka pokazuje mi ładnie
mibec - 01-07-2012, 00:30
nigritta, to strasznie daleko od nas, wiec nie wiem..... jeszcze to przedyskutujemy, bo Vectra jest na sprzedaz, a tak dluga trasa Discovery to meczrnia i dla nas i dla psa...
Nikaaa - 01-07-2012, 06:19
To ja już na 100% odpadam, bo spędzam ten weekend w Londku i Bognor Regis
Chyba się nigdy nie zbierzemy
nigritta - 01-07-2012, 09:45
mibec, ode mnie jest 2,5h a od pani psze pani 2,13 jeśli dobrze odmierzam z Telford,
Nikaaa, to może wpadniesz z wizytą
Wygląda na to że nie dane nam będzie kolejne labowanko zbyt szybko
mibec - 01-07-2012, 09:57
nigritta, tak jak napisalam wczoraj, problemem moze byc samochod - jesli sprzedamy vectre (jest wystawiona na ebayu) to zostaniemy tylko z Discovery, a to jest auto na off road, a nie dlugie trasy....
nigritta - 01-07-2012, 10:12
mibec, spoczko rozumiem
Nikaaa - 01-07-2012, 13:23
nigritta, chętnie ale niestety jest to wypad ekspresowy w piatek rano przyjezdzam a w niedzieje o 9 juz zawijam sie spowrotem..
No kurcze szkoda. Chyba nie utrafimy zeby byli wszyscy
ollinko - 01-07-2012, 16:07
czyli nic z tego w nastepny weekend?
nigritta, do Was nad morze nie dolaczymy, wczoraj bylismy na poludniu, nad wielka woda i na tank fest, wyjechalismy o 4 rano wrocilismy po polnocy, wiec za chiny Jarka nie namowie na powrotke z rozrywki za tydzien
coz, trzecie labusiowe niezmiennie sie odwleka
mibec - 05-07-2012, 10:42
nigritta Vectra zostala z nami, wiec istnieje szansa ze nakrece Michala na wycieczke do Weston.... zobaczymy, dam znac jak bede cos wiedziala
nigritta - 05-07-2012, 11:07
Oki to czekam, bo w sobote mamy mala impreze i jakby co zrobie ograniczony dostep do alkoholu Tz
[ Dodano: 05-07-2012, 11:10 ]
No i duzo zalezy od pogody niestety
mibec - 05-07-2012, 11:12
nigritta zgadamy sie; pogoda ma byc dosc nieciekawa, ale czego tu sie spodziewac ?
szalej - 05-07-2012, 19:14
Hej dziewczyny, powiedzcie mi, czy któraś z was jest ze szkocji?
Nikaaa - 05-07-2012, 19:15
szalej, - kolorowooka o ile się nie mylę
szalej - 05-07-2012, 19:19
A daleko jest z Aberdeen do tych miejsc w których się spotykacie?
mibec - 05-07-2012, 19:22
szalej, wybierasz sie do Aberdeen?
szalej - 05-07-2012, 19:27
mibec, myślę, żeby za rok zacząć tam stufiować Ale to narazie pomysł Chociaż już zaczełam wszystko robić, żeby do tego doprowadzić Jeszcze jest kwestia tego, czy mogłabym zabrać ze sobą Bliską - tzn. wynająć tam mieszkanie w którym mogłabym trzymać psa. Jeśli nie, to nie pojade
Nikaaa - 05-07-2012, 19:27
| szalej napisał/a: | | A daleko jest z Aberdeen do tych miejsc w których się spotykacie? | Ojjj kawałek Ja w zeszłym roku byłam w Dundee na meczu Sląska Wrocław i zajęło nam to jakieś 4-5h do manchesteru, a Aberdeen jeszcze spory kawałek za Dundee.
mibec - 05-07-2012, 19:30
Ode mnie do Aberdeen to chyba tylko samolotem
szalej,mieszkanie z psem wynajmiesz (przynajmniej u mnie na wiosce), ale z reguly depozyt jest wyzszy
szalej - 05-07-2012, 19:34
mibec, ja to narazie wogóle zielona ze wszystkim jestem, z tego co czytam to: "
Radze mieszkania szukac jak najwczesniej... w Aberdeen zawsze sa z tym problemy, a zwlaszcza na poczatku semestru." I boje się tego, że skoro tyle osób chce wynająć mieszkania to i będzie wyższa cena ( chociaż piszą, że tygodniowo:
Mieszkanie (a raczej pokoj) w zaleznosci od standardu: 50-100 funtow (zazwyczaj za 70 funtow mozna znalezc cos bardzo sensowengo) tylko pewnie wtedy nie można mieć psa) albo nie będą chcieli psa skoro mają tyle chętnych...
mibec - 05-07-2012, 19:36
szalej, a dlaczego Aberdeen ? Masz tam jakis znajomych / uczelnia jakas super tam jest?
szalej - 05-07-2012, 20:00
mibec, tak, chce tam jechać z koleżanką, a skolei jej kolega jedzie tam studiowac w tym roku Jest tam University of Aberdeen, w sumie dobra szkoła. Paaatrze też inne, ale jednak ta najbardziej do mnie przemawia.
mibec - 05-07-2012, 21:48
szalej, to najlepiej szukaj ze znajomymi poprostu mieszkania do wspolnego wynajecia, mysle ze wtedy latwiej
[ Dodano: 07-07-2012, 23:50 ]
nigritta, jedziecie jutro do Weston?
[ Dodano: 20-08-2012, 21:52 ]
Czy ktos jest chetny na labowanko w ten weekend w Chasewater?
koliber - 20-08-2012, 22:56
Oczywiście będzie sporo ludzi nie tylko my i wy czekamy na innych dawno temat nie był poruszony i spotkań nie było ogólnie coś cicho się zrobiło ...piszcie piszcie bo mało czasu
mibec - 22-08-2012, 15:33
Halo-halo, czy ktos chetny na dolaczenie do nas w Chasewater?
Nikaaa - 22-08-2012, 16:28
Ja niestety pracuje w weekendy
mibec - 22-08-2012, 16:30
Nikaaa, szkoda Wszystkie weekendy masz pracujace?
Nikaaa - 22-08-2012, 16:33
mibec, dopiero 22 września pierwsza sobota wolna W zasadzie tyle co skończyły mi się wolne weekendy i teraz cały miesiąc wypadają pracujące
ollinko - 22-08-2012, 21:11
my odpadamy ze wzgledu na odleglosc. ja i moj brzuch juz dwa razy po dwie godziny w samochodzie nie wytrzymamy. zaluje.
mibec - 22-08-2012, 22:33
Nikaaa, to pomyslimy o czyms pozniej jak bedziesz chciala
ollinko, u Was to tez zrozumiale
nigritta w Polsce.
Nie ma komu labowac
Nikaaa - 22-08-2012, 22:39
mibec, 22 września napewno odpada, bo będzie u mnie Nata i mamy plany, ale weekend po jak nabardziej pasuje, szczególnie, ze TŻ jedzie do Londynu na Kult więc będziemy sie nudzić same
mibec - 22-08-2012, 22:45
Niestety weekend po to my nie mozemy, bo mamy juz zabookowany grupowy off-road w Hawkstone Park.
Nikaaa - 22-08-2012, 22:47
mibec, coś ostatnio słabo u nas z organizacją
Więc może weekend po tym weekendzie kiedy Wy nie możecie?
Jest jeszcze troszke czasu więc bedziemy sie umawiac
mibec - 22-08-2012, 22:48
| Nikaaa napisał/a: | | może weekend po tym weekendzie kiedy Wy nie możecie? | czyli w pazdzierniku - nam pasuje
Nikaaa - 22-08-2012, 22:51
| mibec napisał/a: | | czyli w pazdzierniku - nam pasuje | Wypadnie kilka dni przed moimi urodzinami, taki sobie prezencik zrobię
mibec - 25-08-2012, 02:13
ollinko, a na jakies labowanko blisko Was bylibyscie chetni czy w ogole odpadaja takie spotkania jak na razie?
Czy na pierwszy weekend w pazdzierniku beda rowniez inni chetni?
[ Dodano: 13-10-2012, 23:58 ]
Halo czy ktos jest chetny na labowanko przed zima? Boo chcialby poznac towarzystwo
Madness - 14-10-2012, 01:02
Podbijam Czy jakieś labusie są chętne na labowanko? Boo chciałby poznać towarzystwo, a Prezes odnowić znajomości
nigritta - 14-10-2012, 09:45
zaznaczając że niestety tylko niedziele wchodzą w grę z sobotą będzie krucho ale jak zostanie ustanowiona jakaś data to zobaczymy co da się zrobić
mibec - 14-10-2012, 11:23
My raczej wolimy soboty, ale niech bedzie niedziela Cos nam nie idzie to umawianie
nigritta - 14-10-2012, 11:37
mibec, osobiście też bym wolała soboty ale nigdy nie wiem czy będę pracowała no i Mateusz ma szkołę
mibec - 14-10-2012, 11:38
nigritta,jeszcze raz: moze byc niedziela
Nikaaa - 14-10-2012, 11:47
A mi się właśnie skończyły wolne weekendy, dzisiaj mam ostatnia wolną niedzielę
Więc chyba odpadamy
Ewentualnie wchodzi w grę 3/4 listopada do mam urlop, bo 3 (w sobotę) idziemy na Ani Mru Mru
I następny urlop mam pomiędzy 15-26 listopada
mibec - 14-10-2012, 11:48
Nikaaa, to sie przypominaj w listopadzie i cos zorganizujemy, bo daawno psiaki razem nie ganialy
[ Dodano: 14-10-2012, 10:49 ]
Nikaaa, chyba ze dzis masz ochote sie gdzies posrodku spotkac?
Nikaaa - 14-10-2012, 11:59
mibec, dzisiaj niestety odpada bo mam po-urodzinowe plany na wieczór i muszę jechać na zakupy i upichcić kilka rzeczy Ale myślę, że ten początek listopada byłby dobry, za 3 tygodnie
mibec - 14-10-2012, 12:00
Nikaaa, ok - to daj znac
FadGoś - 14-10-2012, 19:22
My raczej odpadamy , bo Fadzioch po prostu nie toleruje innych psów z suczkami to co innego jak to przystało na kawalera dogaduje sie świetnie , chyba że psy sa od dawna kastratami to tez jest w stanie je zaakceptować
mibec - 14-10-2012, 19:26
FadGoś szkoda. Booster jest wykastrowany, ale Barney nie - z tym ze oni z Fadziem poburczeli na siebie, a potem raczej sie ignorowali.
FadGoś - 14-10-2012, 19:37
mibec, ale przywitanie by było takie samo a szkoda mi cały czas psiaka trzymać na smyczy , Fadzio by sie męczył , a nie wiadomo czy moje ręce by wytrzymały tego ciągnika
Nikaaa - 14-10-2012, 23:42
FadGoś, szkoda, z Jesse dogadują się świetnie, nawet jednym świńskim uszkiem sie podzielili Może jednak spróbujecie?
FadGoś - 15-10-2012, 17:52
| Nikaaa napisał/a: | | zkoda, z Jesse dogadują się świetnie | ale Jesska to suczka
Nikaaa - 15-10-2012, 18:16
| FadGoś napisał/a: | | Nikaaa napisał/a: | | zkoda, z Jesse dogadują się świetnie | ale Jesska to suczka | Tak wieeeem, ale miałam na mysli, że może by się z czasem przekonał Naprawdę wielka szkoda
[ Dodano: 23-11-2012, 16:41 ]
Ktoś chętny na sobotę 1 grudnia?
mibec - 23-11-2012, 17:54
| Nikaaa napisał/a: | | Ktoś chętny na sobotę 1 grudnia? | my
Ktos jeszcze?
+ pytanko: gdzie?
Nikaaa - 23-11-2012, 20:33
| mibec napisał/a: | | Nikaaa napisał/a: | | Ktoś chętny na sobotę 1 grudnia? | my
Ktos jeszcze?
+ pytanko: gdzie? | My też
Zobaczymy ile osób sie odezwie i wtedy wybierzemy jakieś miejsce
FadGoś - 23-11-2012, 22:16
Jak najbliżej mnie co bym na autostradę nie wyjechała bo ja świeżak za kółkiem jestem
mibec - 23-11-2012, 22:17
FadGoś, czyli bedziesz? Super
FadGoś - 23-11-2012, 22:21
mibec, teraz jestem "odcięta " od TŻ więc wsiadam i jadę A Fadzioch przed kastracją chciał by pokazać jajca bo na następnym labowaniu będzie już bez
mibec - 23-11-2012, 22:25
Ok to na razie mamy:
1. Jesse
2. Fado
3. Barney
4. Booster
Kto dolaczy? Ollinko pewnie nie, bo Julek chyba jeszcze za maly. A nigritta?
Zaraz jeszcze napisze na com.pl - moze Magda z Nerwkiem sie w koncu skusi
nigritta - 24-11-2012, 15:04
Ja niestety na 99 % odpadam, ale jakby zdarzył się cud.... to na pewno się odezwę Nie zmienia faktu - miłej zabawy życzę
mibec - 24-11-2012, 15:06
nigritta ja licze na ten cud ..
FadGoś, to moze Ty zaproponuj jakas miejscoweczke do ktorej bedzie Ci wygodnie dojechac?
nigritta - 24-11-2012, 15:06
| FadGoś napisał/a: | | teraz jestem "odcięta " od TŻ więc wsiadam i jadę A Fadzioch przed kastracją chciał by pokazać jajca bo na następnym labowaniu będzie już bez | zawsze musi być ten pierwszy raz ja niestety jestem jeszcze ciągle "przywiązana" do Tz
Nikaaa - 24-11-2012, 16:38
FadGoś, ha! super że będziecie i potwierdzam, że powinnaś zaproponować miejsce gdzie Ci będzie najlepiej dojechać, nie będziemy Cię stresować
nigritta, ja również liczę na cud A ma ktoś kontakt z koliberkami?
FadGoś - 24-11-2012, 19:11
Nie wiem jak Wy dziewczyny , ale ja uwielbiam Peak District
Ale poszukam czegoś fajnego co by każdemu było dogodnie dojechać
[ Dodano: 24-11-2012, 18:17 ]
nigritta, Szybciutko bookuj praktykę i jeździsz z nami
mibec - 24-11-2012, 19:20
| FadGoś napisał/a: | | Peak District | tam jest pelno owiec, a Booster ma hopla na ich punkcie, wiec bedzie musial caly czas byc na smyczy Kiedys pisalas, ze Fado tez "lubi" owieczki, wiec nie boisz sie ze pogoni za nimi?
Madness - 24-11-2012, 19:21
| FadGoś napisał/a: | nigritta, Szybciutko bookuj praktykę i jeździsz z nami |
chociaż na rogatki Londynu wyjedź to cię zabierzemy Do miasta nie wjeżdżam
nigritta - 24-11-2012, 19:27
Madness, e tam ja mieszkam na obrzeżach nie w centrum cały czas autostradką i kawałek 3 pasmówką szybkiego ruchu
FadGoś, już dawno zabukowane 3.12 godz 10:44 jak dopisze szczęście to za niedługo będę mogła do was dołączać bez patrzenia na drugą połówkę
[ Dodano: 24-11-2012, 19:29 ]
FadGoś, poza tym mi zdecydowanie lepiej się jeździ po drogach szybkiego ruchu max 50 niestety jak na razie na autostradkę nie mogę jeszcze a szkoda
FadGoś - 24-11-2012, 19:41
| mibec napisał/a: | | Kiedys pisalas, ze Fado tez "lubi" owieczki, wiec nie boisz sie ze pogoni za nimi? | Czasami uda mu się posłuchać i zostawić owieczki A tak na poważnie , to po jakims czasie zaczyna je troszkę ignorować 3 razy się oddali , a potem jest juz spokój | nigritta napisał/a: | 3.12 godz 10:44 | Będę trzymała kciukasy | nigritta napisał/a: | | max 50 niestety | tyle to moim autkiem
Ja lubię dual carriageway tylko moje autko przy 70 mph widzi strach w światełkach
nigritta - 24-11-2012, 19:59
| FadGoś napisał/a: | | Ja lubię dual carriageway tylko moje autko przy 70 mph widzi strach w światełkach | ja raz jechałam 60 całkiem niechcący zanim się kapnęłam że o 10 przekroczyłam prędkość ale instruktor szybko sprowadził mnie na ziemie a szkoda fajnie było coby nie zaśmiecać tematu
| FadGoś napisał/a: | | Będę trzymała kciukasy | nie dziękuję
FadGoś - 24-11-2012, 20:03
nigritta, ale na dual możesz jechać 70 , na one jest 60 taki mały off
nigritta - 24-11-2012, 20:32
FadGoś, niestety bez prawka nie mogę szybciej niż 50
FadGoś - 24-11-2012, 20:44
nigritta, a kto Ci tak powiedział ????? nie możesz jeździć tylko po autosratkach , a na dual i na one obowiązują Cie przepisy jak normalnego kierowcę , Jesli na egzaminie na 70 będziesz jechac 50 to mogą Cię oblać
Sorry za offa ale nie ma tematu dla lewusów
nigritta - 24-11-2012, 20:54
FadGoś, tyle że tylko na autostradach obowiązuje 70, uczący się nie może jeździć po autostradzie, zaznaczam że masz to nawet w testach tędy co ja jeżdżę jest max 50 mimo że 3-pasmówka i z tego co wiem egzaminator nie może cię zabrać na autostradę - nie wiem czemu i o co w tym chodzi ale tak jest
Nikaaa - 24-11-2012, 21:04
nigritta, ale jak masz national speed limit na dual carriageway tak jak mówi Gocha możesz ciać 70 poszukaj takich ścieżek w swoim rejonie to się wyszalejesz
Ja też bede trzymać kciuki
[ Dodano: 26-11-2012, 12:29 ]
Temat stanął to może ja coś zaproponuję - Oulton Park https://maps.google.com/maps?hl=pl&client=opera&channel=suggest&ie=UTF-8&q=oulton+park&fb=1&hq=oulton+park&hnear=oulton+park&cid=0,0,7495881784341709193&ei=d1GzUNj-LMep0AXvzYAo&sqi=2&ved=0CKcBEPwSMAM
Jest tam tor wyścigowy, ale na mapie widać, że i kawałek lasu sie znajdzie i nawet polana Niedaleko Crewe a z Bury i Telford jest godzinka jazdy, więc byłoby w miarę sprawiedliwie
mibec - 26-11-2012, 13:36
Nikaaa, o ile nie ma tam owiec to nam pasuje
Nikaaa - 26-11-2012, 18:54
mibec, na google maps nic nie widać
Ale nie byłam tam, więc to taki strzał w ciemno, chyba, że Gocha ma możliwość podjechać i sprawdzic miejscówkę przed spotkaniem
FadGoś - 26-11-2012, 19:37
Weekend postaram się tam wybrać Chyba że Delemere Forest ? Jest tam kilka fajnych miejscówek do spacerowania jedyny minus to płatny parking
[ Dodano: 26-11-2012, 18:51 ]
Boże jaka ja gapa przecież my się umawiamy na tą sobotę
Kurcze to ja nie wiem czy Ja dam radę , bo najpóźniej w sobotę muszę się stawić na M.O.T a jeszcze nie mam wymienionego amortyzatora
Nikaaa - 26-11-2012, 20:21
FadGoś, o cholerka Ja mam ostatni weekend wolny teraz.. Tzn mam jeszcze tydzien później, ale tylko niedzielę (9 grudnia).
Trasa nie jest długa, więc można się umówić nawet popołudniu, koło 14-15 i dodatkowo jest to sobota, więc nikomu do pracy na drugi dzień się nie spieszy. Moż zdąrzysz do tego czasu obrócić na MOT?
mibec - 26-11-2012, 21:49
| Nikaaa napisał/a: | | koło 14-15 | troche pozno, bo teraz o 16 to juz sie ciemno robi
Nikaaa - 26-11-2012, 21:55
| mibec napisał/a: | | Nikaaa napisał/a: | | koło 14-15 | troche pozno, bo teraz o 16 to juz sie ciemno robi | Fakt, o tym nie pomyślałam
FadGoś - 26-11-2012, 21:55
Nikaaa, jak mi Marcin wymieni amortyzator w piątek , to spoko powinnam zdążyć Ja mam pojechać tylko po to aby pokazać że wymieniłam Bo na tym oblał mi M.O.T tylko że o tej godzinie już sie szarówka robi
mibec - 27-11-2012, 23:05
FadGoś, to dawaj znac co i jak, bo trzeba dograc spotkanko
[ Dodano: 29-11-2012, 08:50 ]
Halo, jakies newsy?
Madness - 01-12-2012, 21:59
Bardzo dziękujemy za udane spotkanie
mibec - 01-12-2012, 22:19
Dzisiaj a Delamere Forest Park odbylo się trzecie jukejowe spotkanko labradorowe
Obecni: Jesse, Barney i Booster.
Oto kilka foteczek:
Dzieciaki szalały, a Prezio nadzorował
Czasem jednak przyłączał się do zabawy:
było zawieranie nowych znajomości
nie mogło oczywiście zabraknąć moczenia doopek
wiecej zdjec w galeriach: Jesse oraz Barneya & Boostera
nigritta - 01-12-2012, 22:34
Buuuu Luczka płacze że jej zabrakło na takim fajowym spotkanku a cóż to za skoczny piesiór na 4 zdjęciu od końca ??
mibec - 01-12-2012, 22:47
nigritta szkoda ze Was nie bylo
| nigritta napisał/a: | | cóż to za skoczny piesiór na 4 zdjęciu od końca ?? | spotkany po drodze czarny labus
donia457 - 01-12-2012, 22:50
widze,że i u was labowanke udane ,super
| mibec napisał/a: | nigritta napisał/a:
cóż to za skoczny piesiór na 4 zdjęciu od końca ??
spotkany po drodze czarny labus |
jak narazie widze to te czarne labusie maja z tym ADHD
nigritta - 01-12-2012, 22:51
mibec, następnym razem nie powinno być problemu bo dowiozę się sama tzn mam nadzieję
donia457 - 01-12-2012, 22:56
nigritta, no przeciez ze dasz rade
neravia - 02-12-2012, 03:41
świetne spotkanko, labki chyba wyszalały się?
Nikaaa - 02-12-2012, 18:07
Madness, my również Oby nastepne nie było za kolejne pół roku..
mibec, dziekujemy za foteczki
ppaula2 - 02-12-2012, 18:29
My bawiliśmy się w Wesołej a Wy w UK
Super labowanko.
bunia69 - 02-12-2012, 19:26
mibec super spotkanko
g i l - 22-12-2012, 11:13
A czy jest ktoś z okolic Exeter?
mibec - 30-12-2012, 02:10
Moze jakies noworoczne labowanko ?
justysia1706 - 15-02-2013, 14:17
mieszkamy w Runcorn kolo Liverpoolu. Dziura w plocie jest reperowana namietnie przez innych wlascicieli psow, ale wciaz ktos ja otwiera. Co za ludzie...Slyszalam od kogos na spacerze ze kiedys byl taki przypadek i farmer zastrzelil psa ktory zagryzl dwie owce, widocznie rzeczywiscie tak jest. Ide jutro naprawic ta dziure, i musze na niego teraz uwazac bo bardzo mu sie spodobalo to ganianie ich Chodzimy tam na spacery codziennie i nigdy mu nie wpadlo do glowy zeby tam wlazic, ale kiedys musial byc ten pierwszy raz....ehhh A wy gdzie mieszkacie?
FadGoś - 15-02-2013, 14:20
justysia1706, my w Crewe jakieś 45mli od Was
justysia1706 - 15-02-2013, 14:24
wow rzeczywiscie niedaleko Lord nawet wyglada jak fadzik tez jest czekoladkowy...teraz nie bo padl na podloge po tym ganianiu i jest calutki w blocie hahaha:) jak sie obudzi to czeka go wanna
mibec - 15-02-2013, 23:48
Pogoda sie poprawia to moze polabujemy gdzies posrodku?
Tylko od razu zastrzegam, ze pierwszy weekend marca nam nie pasuje, bo mamy imprezki off roadowe; chyba ze w miedzyczasie ktos sobie terenowke sprawil
FadGoś - 15-02-2013, 23:58
| mibec napisał/a: | gdzies posrodku? | a gdzie jest środek ??? No ja musze Fadzioszka socjalizować wiec bardzo chętnie nawet myslalam czy nie jutro
mibec - 16-02-2013, 00:02
| FadGoś napisał/a: | | a gdzie jest środek ?? | miedzy wszystkimi chetnymi
raczej nie, ale w niedziele - why not?
mibec - 16-02-2013, 00:04
Jutro Michal zajety, wiec nas nie zawiezie - chyba ze masz ochote na spacer w Telford, bo w granicach miasta dojade sama
FadGoś - 16-02-2013, 00:04
| mibec napisał/a: | raczej nie, ale w niedziele - why not? | to moze by fajną miejscóweczkę poszukać
mibec - 16-02-2013, 00:07
FadGoś, to trzeba pomyslec
FadGoś - 16-02-2013, 00:12
| mibec napisał/a: | | chyba ze masz ochote na spacer w Telford | 40mil to chyba nie daleko a granice miasta to gdzie
mibec - 16-02-2013, 00:16
FadGoś, ja niestety jestem pol-kierowca w Telford jezdze, ale poza nie wyjezdzam. Jak masz ochote dojechac to chetnie sie spotkamy np w Apley; jesli nie to zaraz "poganiam" po mapie, zeby znalezc jakis park / lasek miedzy Telford a Crewe na niedziele
FadGoś - 16-02-2013, 00:18
| mibec napisał/a: | | w Apley; | to jest tam gdzie ostatnio bylismy ?????
| mibec napisał/a: | ja niestety jestem pol-kierowca | ja też ale jak to mówia do odważnych świat należy
mibec - 16-02-2013, 00:20
| FadGoś napisał/a: | | to jest tam gdzie ostatnio bylismy ?? | tak
| FadGoś napisał/a: | | do odważnych świat należy | u mnie szczytem jest jezdzenie po Telford, bo tak na prawde to w ogole nie powinnam jezdzic
FadGoś - 16-02-2013, 00:23
Tylko z tego co pamiętam , my zaparkowaliśmy po innej stronie jakis postcodzik by sie przydał i w razie czego o której ???
mibec - 16-02-2013, 00:34
FadGoś, pasuje Ci ok 14.30 - 15?
| FadGoś napisał/a: | | jakis postcodzik by sie przydał | Post code Apley Wood prowadzi tam gdzie ostanio zaparkowaliscie - lepiej sie kierowac na Sparrowhawk Way. Google mi pokazalo: TF1 6NH, ale nie jestem pewna czy to dobry kod.
FadGoś - 16-02-2013, 00:39
| mibec napisał/a: | | 14.30 - 15? | a o której się robi ciemno ???? teraz miałam 2 zmiany więc mi zachody sloneczka uciekały jak co to sie jeszcze na tel odezwę , bo ja się umawiam a nie wiem jakie TŻ ma plany mam nadzieje że nie chce jechac na szrotek
mibec - 16-02-2013, 00:43
| FadGoś napisał/a: | | o której się robi ciemno ? | po 17, wiec powinno byc dosc czasu na wybieganie siersciuchow
Czekam na info a jak nie jutro to mam nadzieje na spotkanko w najblizszym czasie
FadGoś - 16-02-2013, 00:50
to Ja ide się wyspać dam znać jutro co i jak
mibec - 16-02-2013, 00:52
FadGoś, to czekam
Ktos jeszcze chetny na labowanko?
FadGoś - 16-02-2013, 13:34
Chyba nici z dzisiejszego spotkania
mibec - 16-02-2013, 21:08
Niestety
FadGoś - 16-02-2013, 22:24
Ja chyba jutro bym nie dala rady , bo mi dzis prawie kolano przestawił
Szkoda , ale jeszcze tyle weekendow wolnych wiec na pewno sie zgadamy
mibec - 16-02-2013, 22:27
FadGoś, mam nadzieje, ze w koncu sie uda
| FadGoś napisał/a: | | mi dzis prawie kolano przestawił | oj niedobrze - zdrowiej
mibec - 07-03-2013, 22:36
Ktos z jukejowcow wybiera sie na CRUFTS?
nigritta - 07-03-2013, 22:43
mibec, a co to ??
mibec - 07-03-2013, 22:44
nigritta http://www.crufts.org.uk/
nigritta - 07-03-2013, 23:03
Troszkę za daleko jak dla mnie (jeszcze)
mibec - 07-03-2013, 23:06
nigritta od Ciebie to spory kawalek, niestety.
My chyba pojedziemy w sobote, chce zobaczyc psy mysliwkie + pewnie jakies zakupki zrobie, bo ponoc zawsze sa ciekawe akcesoria
nigritta - 07-03-2013, 23:13
mibec, to miłej zabawy może jakieś foteczki porobisz
mibec - 07-03-2013, 23:18
nigritta, dziekuje zobaczymy jak bedzie z foteczkami.
ollinko - 08-03-2013, 20:29
kurcze, wyglada fantastycznie ta impreza. ale nie wolno z psami no i u nas panicz jeszcze za maly. ale dodam do ulubionych... na przyszlosc
FadGoś - 08-03-2013, 20:41
mibec, Ja będę w niedziele Na Aussikach , znajoma angielka bedzie wystawiać Fire ktory jest z polskiej hodowli
neravia - 08-03-2013, 23:19
w Irlandii za tydzień z okazji św patryka jest również duże widowisko związane z wystawami, i psimi sportami, ale można wejść z własnymi psami, bilet wstępu kosztuje kilka euro. Byliśmy w tamtym roki i w tym roku też się wybieramy, urzekła mnie wspaniała atmosfera, na wystawach i na torze przeszkód - widać ile właściciele poświęcają czasu swoim pupilom, widać również, że robią to z sercem. Podejrzewam, że uk-ejowskie crufts wygląda bardzo podobnie, jak macie okazje to jedźcie. Zjeżdżają się ludzie z psiakami w różnym wieku, w tamtym roku podczas wystaw na widowni widziałam zapatrzoną w psy rodzinkę, która na kolankach trzymała maleńkie dziecko.
mibec - 08-03-2013, 23:50
FadGoś to milego my jutro jedziemy, bo jutro gundogi
neravia niestety na CRUFTS nie mozna zabrac swojego psa, ale moze to i dobrze, bo tlumy beda niesamowite.
neravia - 09-03-2013, 00:39
mibec, porób foteczki koniecznie
mibec - 09-03-2013, 00:45
neravia, porobie jesli sie dopcham
Pikuś - 06-04-2013, 19:26
Halo, halo czy mieszka ktoś w Manchesterze albo okolicy?
Możliwe, że w wakacje zawitam do Jukeja i pytam z ciekawości
mibec - 06-04-2013, 21:44
Pikuś, ja mieszkam ok 100 km od Manchesteru
Nikaaa - 06-04-2013, 21:47
Pikuś, ja mieszkam w Manchesterze
Pikuś - 06-04-2013, 21:58
Ale fajowo! Nie powiem - liczę na spotkanie Jeśli już będzie wiadomo na pewno czy jadę to dam znać
Nikaaa - 06-04-2013, 22:24
Pikuś, to daj znać, jak będę miała wolne to czemu nie Gocha z Fadkiem też mieszkają niedaleko więc może bedą chętni.
FadGoś - 07-04-2013, 12:45
My na spotkanko zawsze chętni
nigritta - 07-04-2013, 21:50
a możliwe że ja za pół roku też będę mieszkała w Manchesterze
Nikaaa - 12-07-2013, 09:37
Wiem że jest późno ale czy jest ktoś chętny na wodowanie jutro lub w niedziele? Jakby co zapraszamy do nas, mamy super miejsce na wodne labowania
Woda czysta, łagodny brzeg.. Takie oooo
mibec - 12-07-2013, 09:55
Oj Michal wyjezdza, a ja sama sie boje tak dlugiej wycieczki....
Nikaaa - 12-07-2013, 10:08
mibec, szkoda, liczyłam na Was szczerze mówiąc Ja mam akurat ostatni weekend wolny więc prwnie długo nie zbierzemy sie na żadne labowanie
mibec - 12-07-2013, 10:11
Nikaaa, Tobie podroze nie straszne, wiec jesli masz ochote to zapraszamy do nas
Michal wraca w sobote w nocy, wiec pewnie nie bedzie sie nadawal na kolejna podroz.
Nikaaa - 16-10-2013, 15:22
Jakieś ogólnoangielskie labowanko zanim się zrobi zimno?
mibec - 16-10-2013, 15:24
My chetni ale dopiero w listopadzie, bo Shelbus cieczkuje.
missy - 16-10-2013, 15:26
Jesli nie będzie dla nas za daleko to i może my się skusimy
Nikaaa - 17-10-2013, 09:56
Kurcze szkoda że Shelby ma teraz cieczke bo ja w listopadzie mam każdy weekend w pracy
mibec - 17-10-2013, 10:01
Nikaaa, no niestety na pewne rzeczy nie mamy wplywu....
Moze w grudniu bedzie ladna pogoda, to bysmy zorganizowali przedswiateczne labowanko
| missy napisał/a: | | Jesli nie będzie dla nas za daleko to i może my się skusimy | poszukamy miejscowki takiej zeby wszyscy mieli mniej wiecej rowna droge
Nikaaa - 17-10-2013, 10:04
mibec, wiem wiem
Może byc grudzień o ile będzie względnie nie-zimno bo jak sobie przypomnę labowanie w Preston i to jak było zimno to brrrrrrrr...
mibec - 13-12-2013, 22:24
Moze jakies labowanko w okresie swiatecznym?
Nikaaa - 14-12-2013, 15:00
My się możemy pisać pod warunkiem, że będzie niedleko bo nie damy rady się wybrać w dłuższą podróż
Quaddo - 14-12-2013, 16:32
może w Szkocji?
mibec - 14-12-2013, 17:43
Nikaaa, to trzeba cos ustalic My mamy wolne od 23.12 do 2.01.
| Quaddo napisał/a: | | może w Szkocji? | chetnie ale latem
Quaddo - 15-12-2013, 11:45
| mibec napisał/a: | Nikaaa, to trzeba cos ustalic My mamy wolne od 23.12 do 2.01.
| Quaddo napisał/a: | | może w Szkocji? | chetnie ale latem |
latem to u nas jest pora deszczowa. szczególnie w lipcu
..znaczy pada więcej niż zwykle
Nikaaa - 15-12-2013, 16:56
Ja mam wolne 25-26.12 potem 28-31.12
Ale coś niewielu chętnych jest z tego co widzę.
mibec - 15-12-2013, 17:14
| Nikaaa napisał/a: | | Ale coś niewielu chętnych jest z tego co widzę. | no niestety; chyba bedzie trzeba pomyslec o labowanku w pozniejszym terminie.
missy - 16-12-2013, 11:54
My teraz w Polsce, ale jak b y się udało zorganizować coś po nowym roku, w miarę niedaleko to jesteśmy chętni
LooneyToon - 04-02-2015, 08:59
co prawda jestem nowa na forum ale chetnie pisze sie na spotkanie forumowe
mibec - 04-02-2015, 09:15
LooneyToon, nie mieszkamy daleko od siebie, wiec my chetni na spotkanko ale dopiero za jakies 3 miesiace - akurat cieplej sie zrobi
LooneyToon - 04-02-2015, 09:43
| mibec napisał/a: | LooneyToon, nie mieszkamy daleko od siebie, wiec my chetni na spotkanko ale dopiero za jakies 3 miesiace - akurat cieplej sie zrobi |
Ja bardzo chetnie przyda mi sie merytoryczne wsparcie tesciowa ma labka ale mieszka za daleko by mi duzo doradzac plus oni karmia albo Iams albo Eukanuba np a ja nie mam przekonania do tych karm kotow bym tym nie nakarmila
|
|