forum.labradory.org

Coś dodać? Coś zmienić? Coś usunąć? - Odnosnie pisania w galeriach

Muszol - 03-08-2009, 09:41

kurde dziewczyny !! dajcie spokój z takim pisanie.. piszcie sobie na pw albo gg... przecież jakby,m chciała znaleść zdjęcie laba to bym musiała szukać i szukać.. sa teraz odpowiednie tematy to tam rozmawiajcie.... nie róbcie offa...

a ja juz postów prawie nie czytam bo widzę że nie ma sensu !

Jagusia - 03-08-2009, 09:54

Dziewczyny Muszol ma rację, przy calej sympatii do Moniki i Bisia, meczy mnie przewalanie po 80 - 100 postów dla kilku fajnych zdiec psiaka. Macie chat do takich pogaduszek klika sie tak samo i efekt ten sam tyle tylko, że waszej romowy nie muszą czytać wszyscy ktorych i tak pewna częśc tych spraw nie interesuje.
monikaibisiu - 03-08-2009, 10:04

Witaj Justi!!
A u nas sporo zmian, nie można już swobodnie pisać w galeryjkach, jedynie umieszczać zdjecia i komentarze do nich :( Szkoda, bo zżyłam się z Wami i będzie mi tych rozmów brakować, a nie każdy ma GG. Cieszę się Justi, ze wreszcie do nas wrócisz i nie mogę się doczekać nowych zdjęć Tequilki! Pewnie urosła bardzo! Bisio nadal się szkoli, troszkę urusł i schudł o dziwo. :-P Całuję Was mocno ;*

Agnieszko! Nie ma sprawy, więcej tematów luźnych nie będę poruszać, skoro jest to męczący, nikogo nie chcę zameczyć swoimi wynurzeniami na pewno nudnymi. Przykro mi tylko, ale to nie ważne. Traktowałam galeryjkę Bisia jako odskocznie od szarosci dnia i smutków, tyle że nie każdemu może się to podobać. Dlatego też nie będę już szukać przyjaźni w tym miejscu, bo to jest miejsce na zdjęcia. Przepraszam wszystkich urażonych i pozdrawiam.

Jagusia - 03-08-2009, 10:06

Piszę raz jeszcze - nie potrzeba gg na górze strony masz takie okienko chat - idealne miejsce do romow :)
monikaibisiu - 03-08-2009, 10:08

Właśnie zauważyłam to okienko, nie widziałam go wcześniej. Dziękuję Agnieszko :)
qAulinkA - 03-08-2009, 10:09

Jagusia napisał/a:
Piszę raz jeszcze - nie potrzeba gg na górze strony masz takie okienko chat - idealne miejsce do romow

Dokładnie specjalnie założony Chat i tam można rozmawiać dowoli :shy:

Anaid - 03-08-2009, 10:10

Witajcie kochani moi, jak się steskniłam.
A ja uważam że takie pisanie jest ok bo jeżeli dodawałoby się tylko zdjęcia nie miałaoby to swojego czaru i uroku, wszystkie te komentarze i np jak dla mnie początkującej forumowiczki jest to dobry pomysl na poznanie właściciela psa. A przecież nie będe sprawdzała wszystkich tematów.
Buziaki i pozdrawiam

monikaibisiu - 03-08-2009, 10:11

qaulinko, nie musisz mi powtarzac, bo wczuwasz sie w rolę moderatora. Przeczytaj uważnie moją odpowiedź najpierw. Co to polowanie na czarownice?
Zrozumiałam i przeprosiłam, nie musisz mi tego 10 razy powtarzać, bo słowa Agnieszki mi wystarczyły.

qAulinkA - 03-08-2009, 10:13

monikaibisiu, wyślę pw 8)
circa - 03-08-2009, 10:13

Zgadzam się z Dianą! :) A jak się chce znaleźć zdjęcia, to wystarczy trochę poklikać :)
AnIeLa - 03-08-2009, 10:24

Dziewczyny przecież to jest Galeria naszych labów czyli miejsce w ktorym sie oglada zdjecia :) a takie klikanie zeby znalezc zdjecia przy moim internecie jest naprawde meczace.
justi_23 - 03-08-2009, 10:24

strasznie mi się nie podoba ten zakaz pisania w galeriach :confused: trudno, będziemy pisać na priv :) chociaż łatwiej było w galerii.
monikaibisiu - 03-08-2009, 10:28

PRZEPRASZAM WSZYSTKICH OBURZONYCH ZA TO ŻE W MOJEJ GALERII ZAMIAST ZDJĘĆ JEST SPORO POSTÓW O WSZYSTKIM I O NICZYM. WIDAC MOJA SYMPATIA DO FORUMOWICZÓW NIE JEST DO KOŃCA ODWZAJEMNIONA. MYŚLĘ ŻE POWINNAM USUNĄĆ SWOJĄ GALERIĘ. JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM I PROSZĘ NIE WYSYŁAĆ MI JUŻ ŻADNYCH UWAG. ZROZUMIAŁAM I PRZEPRASZAM
AnIeLa - 03-08-2009, 10:37

monikaibisiu, ależ my odwzajemnniamy twoja sympatie:) zawsze mozesz zalozyc temat w offtopiku o pogawedkach zreszta taki juz nawet jest agrestoporzeczkowo......... i przeciez tam mozna sobior normalnie rozmawiac :) :) pozdrawiam
Muszol - 03-08-2009, 10:59

justi_23 napisał/a:
strasznie mi się nie podoba ten zakaz pisania w galeriach :confused:
przecież to nie zakaz ! boooże ludzie ! krew mnie zalewa jak czytam...

monikaibisiu napisał/a:
WIDAC MOJA SYMPATIA DO FORUMOWICZÓW NIE JEST DO KOŃCA ODWZAJEMNIONA.

Monika ! temat jest BISZKOPCIK WITA WSZYSTKICH czy może DZIEN DOBRY CO U CIEBIE ?

zastanówcie się.. specjalnie dla was dosżły pewne atrakcje na forum a Wy dalej swoje.. zwracasz uwage Pauline a kilka postów dalej znów gadasz nie na temat

orlosia - 03-08-2009, 11:04

a tak moim skromnym zdaniem....
nie podoba mi sie jak naskoczyliscie na Monike....
to ze tutaj piszemy wcale nie oznacza ze robimy cos złego...
a jezeli komuś sie to nie podoba nie musi wcale tu zaglądać prawda? ]:)

zaradna - 03-08-2009, 11:04

Na forum powstały 2 nowe tematy powitanie na dzien dobry i pozegnanie na dobranoc gdzie mozna sie dowoli pozdrawiac :)
Są też tematy gdzie można sobie swobodnie rozmawiać na różne tematy i nie tzreba tego robić w galeryjkach :)
A temat o szkoleniu psiaków też jest i tam można gadać o tym jak idzie szkolenie naszych psiórów :)

Muszol - 03-08-2009, 11:06

orlosia12 napisał/a:
to ze tutaj piszemy wcale nie oznacza ze robimy cos złego...

widzę że nie znasz regulaminu :) więc poczytaj że nie pisze się o pierdołach !

orlosia - 03-08-2009, 11:07

zaradna, lecz to nie jest to samo....
moze to i są tematy gdzie mozna swobodnie porozmawiac... ale prawda mija sie z celem

[ Dodano: Pon 03 Sie, 2009 ]
Muszol, pierdołach? ]:)
widze ze nie sledzisz dobrze tematu

Muszol - 03-08-2009, 11:11

nie mam zamairu czytać pierdół ! czekam na zdjęcia.. a tu wchodze i milion postów !
zaradna - 03-08-2009, 11:11

orlosia12 napisał/a:
zaradna, lecz to nie jest to samo....
moze to i są tematy gdzie mozna swobodnie porozmawiac... ale prawda mija sie z celem

jak nie jak tak?
No a co Ci daje pisanie w galerii gdzie jak ktoś chce obejrzeć zdjęcia to musi się przebijać przez kilka stron rozmów, żeby móc zobaczyć zdjęcia w ten sposób sie tylko robi lekki bałagan bo na forum sa miejsca stworzone do ploteczek po to, żeby nie zapychać galeri i innych ważnych tematów

orlosia - 03-08-2009, 11:15

Wielu osobą to nie przeszkadza....
niewiem dlaczego przyczepiłyście sie akurat Monice która nie chciałą zrobić nic złego...

a to wszystko przez to ze częsc z was ma słabe łącza internetowe i posty są usuwane....
:-o

Muszol - 03-08-2009, 11:16

akurat łącze mam baaaaaardzo dobrze. ale powiedz mi co za problem pisac na gg ? na pw ? na czacie ?
monikaibisiu - 03-08-2009, 11:18

Muszol, sorry ale jak sama wspomniałaś galeria jest od wklejania zdjęć, więc z łaski swojej nie pisz na ten temat w mojej galerii, masz chyba wystarcząco sporo miejsc żeby o tym pisać
ambird - 03-08-2009, 11:19

AnTrOpKa napisał/a:
3. Dyskusję w konkretnych wątkach prowadzimy na temat, dbając o kulturę i jasność wypowiedzi. Staraj się unikać błędów stylistycznych, językowych i ortograficznych jeśli chcesz być dobrze zrozumianym przez innych Użytkowników forum Labradory.org. Jeśli posiadasz odmienne zdanie na dany temat postaraj się wyrażać w taki sposób aby nikogo nie urazić i nie wywoływać kłótni oraz ogólnego oburzenia. Szanuj zdanie innych, aby inni szanowali Ciebie. Każdy ma prawo do swojego zdania na dany temat.

monikaibisiu - 03-08-2009, 11:19

Muszol, sorry ale jak sama wspomniałaś galeria jest od wklejania zdjęć, więc z łaski swojej nie pisz na ten temat w mojej galerii, masz chyba wystarcząco sporo miejsc żeby o tym pisać
orlosia - 03-08-2009, 11:19

Muszol, problem duzy problem.... mają ci co robią problem
Muszol - 03-08-2009, 11:20

monikaibisiu, przepraszam :)

skoro zwróciłaś mi uwagę mam nadzieję że sama już nie bd popełniała takich błędów :-o

Anaid - 03-08-2009, 11:24

O mój boże .
Jeżeli jest to Moniki Galeria to uważam że powinna sobie w niej posać co jej się żywnie podoba.
Wyobrażcie sobie stronę gdzie sie pisze co u was słychać i pisze tam wiele osób i jak i komu odpisywac a jak ja chcę coś od Moniki piszę to u niej.
Jeszcze może nam narzuccie pisanie dużymi literami żeby sie lepiej pisało.

orlosia - 03-08-2009, 11:29

nierozumiem waszego oburzenia naprawde....
niepodoba wam sie cos?
to tu nie zaglądajcie :bad:

Muszol - 03-08-2009, 11:30

orlosia12,Anaid, juz przestańcie tyle gadać. koniec dyskusji. forum jest dla uzytku wszystkich i tematy tak samo !
MonikaBisiu czekamy na jakieś zdjęcia ;)

Anaid - 03-08-2009, 11:34

O mój boże .
Jeżeli jest to Moniki Galeria to uważam że powinna sobie w niej posać co jej się żywnie podoba.
Wyobrażcie sobie stronę gdzie sie pisze co u was słychać i pisze tam wiele osób i jak i komu odpisywac a jak ja chcę coś od Moniki piszę to u niej.
Jeszcze może nam narzuccie pisanie dużymi literami żeby sie lepiej pisało.

justi_23 - 03-08-2009, 11:50

Ja nie rozumiem czemu większość naskoczyła na Monię. W galerii Biszkopta może pisać co chce. Mnie odpowiada forma tej galerii, a jeśli komuś się nie podoba to niech lepiej tu nie zagląda!

Anaid napisał/a:

zgadzam się w 100%

qAulinkA - 03-08-2009, 13:28

orlosia12 napisał/a:
nierozumiem waszego oburzenia naprawde....
niepodoba wam sie cos?
to tu nie zaglądajcie

Komentarz bardzo nie na miejscu :doubt:

Jagusia - 03-08-2009, 14:03

Zgoda piszcie sobie o czym chcecie w galeriach ale nie wymagajcie żeby ktoś poza Waszym wąskim gronem tam zaglądal bo to się mija z sensem. Jak do tąd staralam się wsrod tych wszystkich postów odszukiwać zdiecia i uczciwue je komentować ale widzę ze to bez sensu więc pozostanie mi je wsadzić do ignorowanych i wcale tam nie zaglądać.

Mam tylko jedną prośbę - proszę o przeniesienie takich galerii to tematów OFF TOPICK tak aby Wasze prywatne rozmowy nie wplywaly na statystykę postów.

A tak już poza nawiasem osobiście nie mam nic do Moniki i to wcale nie jest jakaś nagonka na nią!!!!

monikaibisiu - 03-08-2009, 14:05

Agnieszko, ja się do zalecen dostosowałam, więc chyba nie musisz mnie pomijać. :)
zaba - 03-08-2009, 15:06

Moim zdaniem można wszystko połączyć. Nie dawać na raz np. tych 10 zdjęć, tylko po dwa, a przy każdym opis co się u niego dzieje itd. I wszystko dobrze wybrnie z sytuacji.
qAulinkA - 03-08-2009, 15:10

zaba napisał/a:
Moim zdaniem można wszystko połączyć. Nie dawać na raz np. tych 10 zdjęć, tylko po dwa, a przy każdym opis co się u niego dzieje itd. I wszystko dobrze wybrnie z sytuacji.

świetny pomysł :)

zaba - 03-08-2009, 15:13

I w swojej galerii ogólnie powitanie do wszystkich.

Np.:

Dzień dobry! dzisiaj coś tam i coś tam. bal bla bla bla bla itd. :P

AnIeLa - 03-08-2009, 15:19

Rownie dobrze można

zaba napisał/a:
Dzień dobry! dzisiaj coś tam i coś tam. bal bla bla bla bla itd.

umieścić w temacie "Dzień dobry" kto będzie chciał to tam wejdzie i sie dowie co u innych. Nie zasmiecjamy Galerii naszych psiaków. Szczerze powiem, że ja do wielu galerii nie zagladalam bo nie moglam znaleźć tam zdjęć.

zaba - 03-08-2009, 15:21

AnIeLa, jeśli chce sie np. coś o psiaku opowiedzieć, co np. wykombinował albo poznał, to w temacie Dzień dobry nie pasuje. A w połączeniu ze zdjęciem nie zaśmieca galerii.
Muszol - 03-08-2009, 15:23

no ale przecież nikt nie mówi że nie można o psach pisąć ! pprzecież to forum o labach :D tylko żeby nie pisać zbędnych rzeczy... o Zosiu co tam u Ciebie. ja własnie wróciłam z zakupów i jestem zmęczona.. całuski dla Ciebie kochanie
Bora - 03-08-2009, 15:41

Słuchajcie, skoro jest potrzeba właśnie takiego plotkowania, np. "Zosia co tam słychać?, właśnie maluję sobie paznokcie u stóp na różowy kolor, ale ...coś tam coś tam" To po prostu załóżmy temat w offtopic zone np. "Ploteczki Labomaniaczek" albo coś w tym stylu i tam nawijajcie sobie ...
Muszol - 03-08-2009, 15:42

dokładnie ;)
Bora - 03-08-2009, 15:44

No dobrze, ale wtedy każdy post z serii "co słychać Kasiu" napisany w galerii bedzie kasowany....
Muszol - 03-08-2009, 15:47

jestem za...
zaba - 03-08-2009, 15:49

Bora, dobra myśl ;)
Anaid - 03-08-2009, 16:03

Jeżei to jest moja galeria to nie rozumiem że nie mogę w niej pisać tego co mnie dotyczy z forumowymi koleżankami poplotkować - nawet!!!
Temat dzień dobry rozumiem ale plotki jakoś do mnie nie przemawia.

Bora napisał/a:
No dobrze, ale wtedy każdy post z serii "co słychać Kasiu" napisany w galerii bedzie kasowany....

???????
Jeżeli ocenię zdjęcie i przy okazji napiszę cześć co słychać także??
Niedługo nie będzie można nic napisać.

Bora - 03-08-2009, 16:06

Anaid napisał/a:
???????
Jeżeli ocenię zdjęcie i przy okazji napiszę cześć co słychać także??
Niedługo nie będzie można nic napisać.

źle mnie zrozumiałaś.
Mam na myśli zdania które pojawiały sie we wszystkich galeriach po kolei np "witajcie kochani, co tam u was słychać, pozdrawiam was serdecznie, buziaczki i caluski"
Wtedy takie zdanie można napisać w temacie plotkarskim i tylko raz :) zaoszczędzisz wtedy czas i masz wszystko w jednym miejscu.

aganica - 03-08-2009, 16:16

Bora napisał/a:
Mam na myśli zdania które pojawiały sie we wszystkich galeriach
Właśnie o to chodzi , nie o rozmowy ,ploteczki czy śmieszne sytuacje .
Tylko o to że : wieczorem w każedj galeryjce jest "miłej nocy " a rano "miłego dnia" lub " miłej niedzieli "...tylko i wyłacznie o takie zwroty chodzi , nic nie wnoszące do tematu .

ambird - 03-08-2009, 16:19

Bora napisał/a:
załóżmy temat w offtopic zone np. "Ploteczki Labomaniaczek" albo coś w tym stylu i tam nawijajcie sobie ...

To jest rozwiązanie :)

Anaid napisał/a:
Jeżei to jest moja galeria to nie rozumiem że nie mogę w niej pisać tego co mnie dotyczy z forumowymi koleżankami poplotkować - nawet!!!

A ja myślałam, że psa :haha:
To forum jest psiarskie a nie plotkarskie ;D

Bora - 03-08-2009, 16:23

aganica napisał/a:
Tylko o to że : wieczorem w każedj galeryjce jest "miłej nocy " a rano "miłego dnia" lub " miłej niedzieli "...tylko i wyłacznie o takie zwroty chodzi , nic nie wnoszące do tematu .

Tak, zwróćcie uwagę, wieczorem, wchodząc na forum, wszędzie mam zaznaczony ostatni post należący do jednej osoby. Klikam, czytam co napisała, ale potem okazuje się, że wszędzie pisze to samo, lub prawie to samo... a nie łatwiej, przyjemniej jest to napisać w jednym temacie, każdy przeczyta, po co latać po wszystkich galeriach... szkoda czasu.

zaba - 03-08-2009, 16:24

To tak. Ale jeśli ktoś np. do jednej osoby tylko raz w czas napisze taki zwrot w galerii psiaka to się nic nie stanie :P
aganica - 03-08-2009, 16:29

Ło matko ... zaksztusiłam się kawą ..."czort swoje i pop swoje ." :oh: :D
ambird - 03-08-2009, 17:37

Nie wiem po co cała ta dyskusja, jest regulamin? Jest. Jest w nim napisane, że piszemy na temat w danym temacie? Jest.
Więc wszystko nie na temat do hasioka :-P

Anaid - 03-08-2009, 17:43

Dobrze ale dyskusja nie jest tylko i wylacznie o dzien dobry.
I jest wiele osob ktore wogole nie odwiedza mojej galerii i dlaczego im to przeszkadza ze ja sobie tam poplotkuje.
Poza tym ja uwazam ze moj pies i ja to jednosc wiec forum jest moje i mojego psa.
I warto czasem zastanowic sie czy to ze wywoujemy takie aj waj jest komukolwiek potrzebne i czy czasem kogos nie urazi, bo moze ktos traktuje swoja galerie i to forum bardo uczuciowo, i ja np widzac rano dzien dobry w mojej galerii jestem bardzo szczesliwa ze jest taka Monisia i Kasia i Ewelinka i one sprawiaja ze od razu lepiej sie czuje.!! Bo moze dla kogos to forum to cos wiecej.

ambird - 03-08-2009, 17:53

Anaid napisał/a:
jest wiele osob ktore wogole nie odwiedza mojej galerii

warto sie może zastanowić dlaczego nie odwiedzają?
Ja nie odwiedzam żadnej galerii na tym forum właśnie z powodu

Anaid napisał/a:
ze ja sobie tam poplotkuje.

BTW, czy tak ciężko jest się stosować do regulaminu??

AnTrOpKa napisał/a:
1. Użytkownik, rejestrując się na forum automatycznie godzi się przestrzegać Regulaminu obowiązującego na forum Labradory.org.

To chyba coś znaczy??

Anaid - 03-08-2009, 18:00

Skoro nie odwiedzasz zadnej galerii skad wiesz jak wygladaja, widzisz oceniasz moja a nawet jej nie widzialas, i gdzie w regulaminie pisze o czym mozna pisac?
Rozumiem trzmania sie tematu w watkach o zdrowiu itp ale zeby ktos mi ustalal o czym mam pisac w mojej galerii?

ambird - 03-08-2009, 18:30

Anaid napisał/a:
Skoro nie odwiedzasz zadnej galerii skad wiesz jak wygladaja

bo zanim przestałam je odwiedzać zdążyłam się przekonać co się w nich dzieje.

Anaid napisał/a:
Rozumiem trzmania sie tematu w watkach o zdrowiu itp ale zeby ktos mi ustalal o czym mam pisac w mojej galerii?

a czym różni się temat galeryjny od tematu o zdrowiu np?? Dlaczego w galeriach nie przestrzegać regulaminu??

Wena - 03-08-2009, 18:47

,,o wszystkim i o niczym czyli laboploteczki''
AnIeLa - 03-08-2009, 19:13

ambird, a czemu nie odwiedzasz galerii Asiorowskiego :P ? ja tam rozprawek na temat pogody nie wypisuje :P :P
ambird - 03-08-2009, 19:17

AnIeLa napisał/a:
czemu nie odwiedzasz galerii Asiorowskiego

Baqsterowej też nie odwiedzam :D i jest sprawiedliwie :haha:

qAulinkA - 03-08-2009, 20:09

ambird, Cezarka odwiedź :)
Baszka - 03-08-2009, 21:14

Anaid napisał/a:

To zmień tę galerię na OFF Topic.....i tam poplotkuj z forumowymi koleżankami....tam nie wymusisz na nikim poczytania Twoich postów...tylko na koleżankach :doubt: ]:) :D

Anaid napisał/a:
Poza tym ja uwazam ze moj pies i ja to jednosc wiec forum jest moje i mojego psa.

..to załóż bloga...i problem rozwiązany...forum takie jak to nie jest blogowiskiem tylko pomocne labradorom w ich szkoleniu, wychowaniu i radom w życiu z labkiem :)

Radek - 03-08-2009, 21:28

poruszyliście temat który mnie na przykład zraził do for, tego i labradory.info.
Co wchodzę to zero przydatnych tematów poruszanych tylko 99% to nowe odpowiedzi w wątkach galeria. I za każdym razem info przywitalne że jest xxx nieprzeczytanych postów i zostały usunięte i blablabla. Wkurza mnie to niezmiennie przez co wchodzę teraz tylko kiedy szukam jakiegoś info.
To naprawdę drażni kiedy się przegląda nowe wątki i posty i prawie wszystkie brzmią ala "... o jaki cudowny, jak on urósł......" i tak dalej. Nie chce się po raz któryś już potem przeszukiwać wątków w poszukiwaniu tego ciekawszego, po prostu to zraża.

Jagusia - 03-08-2009, 21:30

Hejka a co z licznikiem - ktore posty się zredukowaly?
Baszka - 03-08-2009, 21:44

Chyba żadne bo to nie OFF Topic..... :-P

...ale czy o to chodziło :doubt: :)

Jagusia - 03-08-2009, 21:47

Kurcze teraz to i ja się pogubilam o co chodzilo. Mnie w zasadzie tylk o jedno żadnego dzień dobry i dobranoc w każdej galerii a zrobilo sie z tego... ech...
ambird - 03-08-2009, 21:47

Jagusia napisał/a:
Hejka a co z licznikiem - ktore posty się zredukowaly?

to pewnie Buka ]:)

:D

Baszka - 03-08-2009, 23:02

Zrobiłam małą dywersję....poczekam na odzew :-P
AnTrOpKa - 03-08-2009, 23:05

ambird napisał/a:

BUahahahahahahahha! O nie... no rozwaliłaś mnie tym obrazkiem i wspomnieniem o Buce :P :D :D :D :D :D !!

Anaid - 04-08-2009, 06:12

Cytat:
..to załóż bloga...i problem rozwiązany...forum takie jak to nie jest blogowiskiem tylko pomocne labradorom w ich szkoleniu, wychowaniu i radom w życiu z labkiem

i od tego masz inne tematy a nie akurat galerie

monikaibisiu - 04-08-2009, 06:20

Wydaje mi się, że w ciągu jednego dnia z życzliwego forum potworzyły obozy agresywnie nastawionych do siebie ludzi. Szanuję opinię i zdanie osób, które nie chcą czytać o pogodzie, bądź wydarzeniach z prywatnego życia właścicieli psów. Być może galerie były zbyt cukierkowe, ale były też serdeczne, z tym się chyba zgodzicie? Oczywiście galeria to galeria i powinny być tam zdjęcia psiaków. Ponieważ największa burza rozegrała sie w galerii mojego psa, uważam że mam prawo do wypowiedzi. Za styl pisania w swojej galerii przeprosiłam, dostosowałam się do zaleceń więc wydaje mi się że to wszystko na ten temat. Teraz jednak widzę, że niewinna prośba Agnieszki wywołała burzę. Ludzie zrobili się złośliwi, potworzyły się obozy. Aż tak mało w życiu codziennym mamy awantur i nie przyjemnych sytuacji? Jeśli ktoś jest tego spragniony, proponuję właczyć tv. Dla mnie to forum to miejsce przyjazne i kulturalne, ale od wczoraj ono już takie nie jest.
Po co Baszce uprawianie dywesji i czekanie na odzew? Naprawdę szukacie tutaj afer?
Przecież jeżeli komuś coś się nie podoba, wystarczy zwrócić uwagę, myślę że to powinno pomóc. Natomiast lisie zachowanie, nieszczerość to naprawdę nie są cechy, któych tutaj szukamy. W efekcie końcowym poobrażamy się na siebie i to forum przestanie istnieć. A tego chyba nie chcemy?
Bardzo proszę o pomoc Moderatora, w sprawie uprawiania dywersji.
Jeśli jednak tylko ja mam takie odczucia, to w takim razie, przepraszam i wydaje mi się, że nie nadaję się na użytkownika tego forum. To co się wydarzyło, to nie jest poprawne zachowanie miłośników psów, tacy ludzie mają dużą wrażliwość. Nie nakręcają się na sensacje, nie atakują wzajemnie.
Mam nadzieję, ze nikogo nie uraziłam, bo to nie jest mój cel, ja tylko chciałabym aby tu było normalnie.
PS. Za własne grzechy popełnione na tym forum po raz kolejny przepraszam.

Wena - 04-08-2009, 07:46

Moniko forum to niestety wirtualna wymiana myśli i doświadczeń, piszę wirtualna bo w realu często bywa inaczej a nawet jeszcze gorzej, na forum zawsze będą przyjaźnie, obrazy, potyczki, zabawa itd. zwykle ten z kim zażarcie prowadzimy dyskusje i wkurzamy się na maxa okazuje się super człowiekiem - wielokrotnie tego doświadczyłam
Jak najbardziej nadajesz się do tego forum i nie wyobrażam sobie żeby Ciebie tu nie było
należy pamiętać że to tylko forum i nad wszystkim przejść do porządku dziennego

Anaid - 04-08-2009, 07:53

Wena napisał/a:
i nad wszystkim przejść do porządku dziennego

zgadzam sie :)

Aleksandra - 04-08-2009, 07:56

A jeszcze niedawno było tu tak spokojnie. Jestem na tym Forum właściwie od poczatku. Nikt jakos nie miał problemu, co pisac , w jakim temacie. Galeria zdjec to wstawianie zdjeć naszych ulubieńców i krótki podpis pod fotką. Jest tak duzo tematów na naszym Forum, ze właściwie nie ma problemu pod który można sie podłączyć. Prosze, nie róbmy tu bałaganu. Raz, ze łatwiej bedzie nam znalezc to, co nas interesuje a dwa- unikniemy kłótni i obrażania się przy każdej zwróconej uwadze. I mnie się zdarzyło prowadzić dyskusje w nieodpowiednim temacie. Nasza Adminka grzecznie zwróciła uwagę. Dyskusję przeniosła we właściwe miejsce i było ok. I niech nasze Forum pozostanie takie, jakie było- przyjazne nam i naszym labkom.
monikaibisiu - 04-08-2009, 08:01

Aleksandro i o to mi właśnie chodzi, popełniamy błedy bo nie jesteśmy idealni, wystarczy grzecznie zwrócić uwagę i to działa. Nie potrzeba nam tu kłótni, w końcu wszyscy jesteśmy tutaj z powodu miłości do psiaków :)
ambird - 04-08-2009, 08:10

monikaibisiu napisał/a:
popełniamy błedy bo nie jesteśmy idealni

oczywiście :)

Nie zmienia to faktu, że jest regulamin, do którego trzeba się stosować, ponieważ zaakceptowało się go rejestrując się na forum.

To tak jak z prowadzeniem samochodu, są przepisy do których musimy się stosować, jeśli nie, to są konsekwencje.

Aleksandra - 04-08-2009, 08:18

Dokładnie tak:) Regulamin jest bardzo przejrzysty i własnie po to, zeby nie było nieporozumień
Gosiacz_ek - 04-08-2009, 08:21

A ja właśnie przez takie pierdoły przestałam tu zaglądać. Nie chce mi się pisać żadnych porad, nawet takich które sa 100% skuteczne bo i tak wiem, że komuś nie będzie to pasować. Nigdy w życiu nie rejestrowałam się na żadnych forach bo była to dla mnie głupota a to jedno mnie tak urzekło, że postanowiłam dołączyć do grona miłujących tak wspaniałe stworzenia jak laby. Jednak za każdym razem jak chcę tu zajżeć jestem pewna, że zaraz poczytam sobie wielkie kłótnie zamiast coś miłego i mi się odechciewa. Zawsze mój dzień zaczynał się od miłego zawitania na forum i wymienieniu kilku uwag z użytkownikami. Teraz jest to dla mnie męczące! Te wieczne kłótnie...
monikaibisiu - 04-08-2009, 08:25

Gosiaczku, zauważyłam, że bywasz teraz rzadko, a szkoda bo Twoja wiedza była nieoceniona. Przykro mi, że tak tu się dzieje. Szczerze mówiąc ja też zastanawiam sie nad sensem pisania, bo ostatnia rzecz jakiej szukałam to kłótnie :(
Aleksandra - 04-08-2009, 08:27

Dziewczyny, tylko nie rezygnujcie. Przetrwamy te burze i bedzie znowu, jak dawniej:)
qAulinkA - 04-08-2009, 08:28

Aleksandra napisał/a:
Dziewczyny, tylko nie rezygnujcie. Przetrwamy te burze i bedzie znowu, jak dawniej:)

Ja sie podpisuje ;D

gusia1972 - 04-08-2009, 08:31

Jagusia napisał/a:
Mnie w zasadzie tylk o jedno żadnego dzień dobry i dobranoc w każdej galerii a zrobilo sie z tego... ech...

popieram

Baszka - 04-08-2009, 08:38

Cytat:
(...) i czekanie na odzew?

..właśnie po to, by przekonać się czy coś się zmieni. Widzę, że nic więc już wiem jak postąpić. Po prostu ignorować wypowiedzi niektórych użytkowników :)

Choć dalej jest problem z przebijaniem się przez ilość postów "galeryjkowych" :<

zaradna - 04-08-2009, 10:54

Cytat:

Oooooooo mamo nocne koszmary z dzieciństwa powruciły :D :-P :-o

Ewelina - 04-08-2009, 14:20

Zawsze są wzloty i upadki.Nie można oderwać się od szarej codzienności uciekając na forum.A u mnie tak nie stety było.Zawsze wolałam zniknąć w pokoju usiąść na forum i popisać o ważnych dla mnie sprawach.Uwielbiam nasze forum i wspaniałych tu ludzi.Zawsze jest tu super i na pewno tak zostanie :)
orlosia - 04-08-2009, 14:43

to wszystko było zupełnie niepotrzebne....
nienawidze kłutni....
ale przez to co sie stało... to forum dla mnie straciło juz to coś w sobie
moze kiedyś będzie inaczej? :cring:

ambird - 04-08-2009, 17:12

a co się takiego niby stało?? Ja tam nie zauważyłam żeby się ktoś kłÓcił :-o
orlosia - 04-08-2009, 18:05

ale ja wyczułam taką atmosfere...
dlatego...
ambird, widocznie ty nie miałaś takiej galerii jak ja Monika czy tez kilka innych osób....

Dla mnie to rozdział zamknięty....
Koniec

Wena - 04-08-2009, 18:12

ambird, widocznie ty nie miaąłś takiej fajnej galeri jak ja Monika czy tez kilka innych osób....

Orłosia to było naprawdę niepotrzebne zdanie
dajcie już spokój więcej dla siebie życzliwości wszyscy

ambird - 04-08-2009, 20:11

orlosia12 napisał/a:
ambird, widocznie ty nie miałaś takiej galerii jak ja Monika czy tez kilka innych osób....

takiej to znaczy jakiej? Głównym problemem było to,ze nie można sobie poplotkować z "przyjaciółkami" internetowymi.
Jeśli o mnie chodzi, to ja lubię poplotkować z przyjaciółkami w kawiarni bądź lodziarni a nie o dupie marynie w internecie, po drugie zamiast siedzieć w galeriach zdjęć całymi dniami wolę wyjść z psem na spacer i trochę z nim popracować żeby nie mieć problemów typu "gryzie mnie, ucieka, nie przychodzi na zawołanie".

Nie jestem przeciwna internetowym znajomościom i dlatego zorganizowaliśmy sobie weekend z labradorami w górach, żeby połączyć przyjemne z pożytecznym, oprócz tego spotykam się bardzo często z ludźmi poznanymi na forum (nie tym).

qAulinkA - 04-08-2009, 20:17

ambird napisał/a:
takiej to znaczy jakiej? Głównym problemem było to,ze nie można sobie poplotkować z "przyjaciółkami" internetowymi.
Jeśli o mnie chodzi, to ja lubię poplotkować z przyjaciółkami w kawiarni bądź lodziarni a nie o dupie marynie w internecie, po drugie zamiast siedzieć w galeriach zdjęć całymi dniami wolę wyjść z psem na spacer i trochę z nim popracować żeby nie mieć problemów typu "gryzie mnie, ucieka, nie przychodzi na zawołanie".

Nie jestem przeciwna internetowym znajomościom i dlatego zorganizowaliśmy sobie weekend z labradorami w górach, żeby połączyć przyjemne z pożytecznym, oprócz tego spotykam się bardzo często z ludźmi poznanymi na forum (nie tym).

Jak grochem o ścianę piszesz i nic, nie psuj sobie nerwów :)

ambird - 04-08-2009, 20:23

qAulinkA napisał/a:
nie psuj sobie nerwów

swoich nie psuję :haha:

orlosia - 05-08-2009, 14:10

Moich tez....
qAulinkA, :bad:

ambird - 05-08-2009, 14:44

orlosia12 napisał/a:
Moich tez....

na pewno? ten badzik mówi co innego :haha:

qAulinkA - 05-08-2009, 18:37