forum.labradory.org

Labowe spotkania - IV parada labradorów- Warszawa, 26 sierpnia!!!

Sindi - 18-07-2012, 13:39
Temat postu: IV parada labradorów- Warszawa, 26 sierpnia!!!
Z góry przepraszam , bo możliwe że nie w tym dziale powinien się znajdować temat.
Wie ktoś może coś na temat tegorocznej parady labradorów? W ogóle będzie coś takiego organizowane?

szalej - 18-07-2012, 14:36

Sindi, będzie, odbędzie się na polach mokotowskich w warszawie. Dokładny termin nie jest podany, ale zapewne ostatni weekend sierpnia jak co roku. Gdzies chyba był już temat
Sindi - 18-07-2012, 15:14

szalej, dzięki i jeszcze raz sory, za temat;>
Pikuś - 18-07-2012, 15:30

szalej napisał/a:
Dokładny termin nie jest podany
dzisiaj w Moim Psie przeczytałam, że 26 sierpnia
Karoola - 18-07-2012, 15:37

Pikuś, będziesz?
Pikuś - 18-07-2012, 15:38

Nawet nie ma szans :D
Karoola - 18-07-2012, 15:39

Pikuś, buuuu nie gadaj tak :< Szkoda :(
Pikuś - 18-07-2012, 15:43

Serio, na 12000000% mnie nie będzie, może kiedyś :P
Karoola - 18-07-2012, 17:01

Pikuś, :D no to do kiedyś ;D
jsph1981 - 02-08-2012, 14:08
Temat postu: IV parada labradorów- Warszawa, 25 sierpnia!!!
Szukałem tematu o tym wydarzeniu, ale nie znalazłem, mam nadzieje, ze nie zdubluje topicka (najwyzej usuniecie ;) )

Otóż dowiedziałem sie wczoraj od przypadkowo spotkanego policjanta (nie, nie "spotkał" mnie w sprawie mandatu ;) , przechodził po prostu), jak sie okazało włascieciela i trenera labków, że 26 sierpnia na polach mokotowskich odbędzie sie IV Parada naszych pociech. Poszperałem w necie i faktycznie.
Impreza ma charakter całodziennej zabawy połączonej z ogólnolabkowym spacerem przez miasto. Wszystko z licznymi atrakcjami, zabawami, pokazami itd

Wybiera sie ktos na to? Zna ktoś może jakieś szczegóły? Godzinę rozpoczecia itd?

My z żona bardzo entuzjastycznie przyjęliśmy wiadomość, ze cos takiego sie odbędzie i na bank bedziemy (zawsze zostaje ten 1% niepewnosci, ale to zrozumiałe). Jeśli nic nam nie pokrzyżuje planów wybieramy sie! Junior już sie doczekać nie może!

Podobno był pobity na jednej z tych imprez rekord guinnessa w liczbie labów :)

link
http://modaija.pl/wystarc...radorow-velvet/

mibec - 02-08-2012, 14:15

Temat tegorocznej parady zostal poruszony tutaj: http://forum.labradory.or...ighlight=parada
jsph1981 - 02-08-2012, 14:19

kurde w tamtym dziale sie tego nie spodziewałem...
mibec - 02-08-2012, 14:20

jsph1981 napisał/a:
w tamtym dziale sie tego nie spodziewałem
fakt, dosc zaskakujace :)
szalej - 02-08-2012, 17:13

To ustalmy, że piszemy może już tutaj.
Parada odbędzie się po raz 4-ty w warszawie, byliśmy na II paradzie, na III paradzie i na IV też się wybieramy. II była pod pałacem kultury, trzecia na placu defilad (?), czwarta będzie na polach mokotowskich.
Umawialiśmy się, że spotkamy się razem w jednym miejscu z forum - razem z labradory.info :) Wtedy będziemy mogli zapoznać się forumowo + spotkać starych znajomych ;)

donia457 - 02-08-2012, 17:15

o motyla noga nie wiem czy bede :confused: z malusim dzieckiem to troche nieteges :-o
szalej - 02-08-2012, 18:42

donia457, na jeden dzien w roku moze ci sie uda wyrwac bez dziecka ;)
donia457 - 02-08-2012, 18:45

szalej, zobacze co da sie zrobic ;)
bina071 - 02-08-2012, 20:44

http://pomozmyrazem.pl/Aktualnosc.aspx?id=55 tutaj jest wszystko nt. parady :) Może komuś się przyda.
irosa - 03-08-2012, 08:04

ja nigdy nie byłam właśnie ze względu na małe dziecko, ale może w tym roku się wybierzemy. Raczej pojedziemy z córeczką (tyle labków w jednym miejscu to dla niej byłoby wspaniałe przeżycie). Tylko no właśnie mam pytanko, jak z miejscami parkingowymi, da się podjechać jak najbliżej miejsca, czy lepiej zostawić auto wcześniej i podjechać komunikacją? i czy da radę poruszać się z wózkiem, czy jest jednak za ciasno podczas parady?
mopoman - 03-08-2012, 09:50

to jak z tym spotkaniem forumowym w w-wie? my z watskiem będziemy na paradzie na 99%. jakby ktoś miał jakieś porady jak i gdzie najlepiej dojechać żeby zostawić furmanke to będe wdzięczny. (np adres jakiegoś bezpłatnego i superstrzeżonego parkingu w nabliższej okolicy STARTu)
szalej - 03-08-2012, 11:05

mopoman, irosa, parada na polach mokotowskich będzie odbywać się po raz pierwszy ( bo zawsze jest w innym miejscu) więc ciężko powiedzieć o miejscach parkingowych. Nam się udało zaparkować 2 lata temu pod samym pałacem kultury, ale to mieliśmy dużo szczęścia i byliśmy dużo wcześniej. Na polach mokotowskich byłam na imprezie "Dzień ziemi" i były tam adopcje psów, więc ludzi porównywalnie, samochód stał jakiś kilometr od pól... na dwoje babka wróżyła więc czy da rade zaparkować, zresztą, jak zawsze w wawie ;) proponuje zostawić samochód troche dalej i podjechać np. jeden przystanek metrem :)
Co do poruszania się z wóżkiem po polach, to spokojnie, pola mokotowskie to olbrzymia przestrzen, większość dróżek co prawda jest piaskowych, ale dużo osób chodzi tam z wózkami.

ppaula2 - 03-08-2012, 18:49

Widzieliście informację o paradzie?
https://www.facebook.com/pomocnalapa
Pomocna łapa napisała:
Cytat:
I to się ma nazywać przyjaźń? Nie chciałabym mieć takiego przyjaciela, jakim są właściciele tych psów. Pomoc, poparcie idei, jak najbardziej, ale nie kosztem psów. Nawet na zdjęciach, choć słabej jakości widać emocje i nastroje tych psiaków. Niektórzy uczestnicy nawet nie wiedzą jaki jest cel tej parady. Skąd wiem? Pytałam o to. Jaka była odpowiedź: "przyszliśmy pomóc biednym pieskom". Totalna porażka wśród organizacji należących do programu nie ma ani jedne ratującej "biedne pieseczki", bo nie taki jest cel programu. Mój apel skierowany jest do właścicieli, bo tak naprawdę chwała organizatorowi, że posłuchał i organizuje to, przynajmnie w miejscu bardziej przyjaznym dla psów.

Dokite - 03-08-2012, 19:05

ppaula2, no cóż. Coś w tym jest. Obejrzałaś zdjęcia?
Nie wiem, czy celowo, ale większość pokazanych tam psów miało na szyi te niesławne kolczatki.
Powiem szczerze, że w Gdyni- Kolibki był organizowany piknik, na którym pokazywany i dostępny był tor przeszkód dla psiaków. My nie poszliśmy, bo wiedzieliśmy, że na takim spotkaniu Zargo zwariuje. Nie wiem, jak będzie po kastracji, ale przed nią on się nie nadawał na takie zgromadzenia. Ani na parady.

zanka - 03-08-2012, 19:21

dla mnie parada o oczywiście wspaniała inicjatywa, ale jeżeli pojawie sie w ogóle w tym roku to na pewno bez małego. raz, że czekamy aż uspokoi sie po kastracji, a dwa - po tym co widziałam w zeszłym roku wole być tam sama z TŻtem. być może teraz będzie lepiej, bo inne miejsce, ale zeszłoroczna parada zupełnie mi sie nie podobała. dla mnie psy się tam męczyły, nie było dla nich wystarczająco dużo miejsca. nie wspominając o właścicielach, którzy nie sprzątali po swoich psach (nie wszyscy, wiadomo, ale widziałam niejednego), a potem tym 'porządnym' sie obrywało, jak np. mnie :-P ale to tylko moje odczucie.
dominika92 - 03-08-2012, 19:25

zanka, dokładnie. Co prawda ja nie byłam, bo nie mogę w tłoki, ale mój tż był i był wściekły, psy wróciły zestresowane, zmęczone, Hela wymiotowała i pół dnia dochodziła do siebie..jęzory do ziemi bo gorąco..dla psów to nic fajnego, a dla mnie to jednak one są najważniejsze..
Tak więc nie wybieramy się. Żadna radocha dla psa..:(

[ Dodano: 03-08-2012, 19:26 ]
ppaula2 napisał/a:
Widzieliście informację o paradzie?
https://www.facebook.com/pomocnalapa
Pomocna łapa napisała:
Cytat:
I to się ma nazywać przyjaźń? Nie chciałabym mieć takiego przyjaciela, jakim są właściciele tych psów. Pomoc, poparcie idei, jak najbardziej, ale nie kosztem psów. Nawet na zdjęciach, choć słabej jakości widać emocje i nastroje tych psiaków. Niektórzy uczestnicy nawet nie wiedzą jaki jest cel tej parady. Skąd wiem? Pytałam o to. Jaka była odpowiedź: "przyszliśmy pomóc biednym pieskom". Totalna porażka wśród organizacji należących do programu nie ma ani jedne ratującej "biedne pieseczki", bo nie taki jest cel programu. Mój apel skierowany jest do właścicieli, bo tak naprawdę chwała organizatorowi, że posłuchał i organizuje to, przynajmnie w miejscu bardziej przyjaznym dla psów.

100% się zgadzam z tym cytatem.

ppaula2 - 03-08-2012, 20:56

Ja nie byłam ani razu dlatego też zdziwiło mnie to.
Ale skoro to tak wygląda.....
Znaczy, że nie mam co żałować, że w tym roku też mnie nie będzie.

szalej - 03-08-2012, 21:27

No nie wiem. Ja powiem tak - w zeszłym roku było fatalnie i każdy to przyzna, bo miejsce było fatalne. ale jak było pod pałacem kultury to według mnie było super - miejsca było pełno, cienia i zieleni dużo, nawet woda żeby psy schłodzić.
Na polach byłam ostatnio jestem pewna że pod tym względem też będzie super, jest ogromny zbiornik wodny tylko nie wiem czy mądrzy właściciele nie powpuszczają tam agresorów :beated:
ja powiem tak - pójde z Bliską, bo lubie te parady. Ide tam spotkać się ze znajomymi. ale na parade samą parade pewnie tak samo jak w zeszłym roku nie rusze.

donia457 - 04-08-2012, 00:05

my nie bedizemy mieli z kim zostawic Patrysia :( poniewaz rodzinka jedzie na tydzien znowu do Jastarnii
iness8@o2.pl - 04-08-2012, 11:06

Z tego co słyszałam to w zeszłym roku było naprawdę tragicznie i cieszę się ,że mnie nie było ale w latach poprzednich gdy parada odbywała się Pod Pałacem Kultury było naprawdę wszystko w porządku. Moje psy biegały wraz z psami znajomych po trawce, kąpały się w fontannie i tarzały w błotku ;D Byłe meeega brudne ale i zadowolone. Nie odniosłam wrażenia żeby były zestresowane czy coś :) Raczej odwrotne bo były naprawdę zadowolone...zresztą u nas w galerii są zdjęcia ,które pokazują jak było ;)
W tym roku parada odbywa się na PM i pojadę tam z Pumą żeby spotkała się ze znajomymi psami i wyszalała tak jak wtedy. Nie wiem czy będziemy maszerować w Paradzie ale na spotkanie ze znajomymi pojedziemy ;)

szalej - 04-08-2012, 14:37

Dokładnie tak jak mówi Kamila. Samo spotkanie jest naprawde super, tylko w zeszłym roku było nie przemyślane. Ja w samą parade nie rusze bo ona jest już taka sobie, ale psa na spotkanie z innymi psiakami zabiore :) Zobaczymy ile osób w parade ruszy, ale może tak jak w zeszłym spędzimy czas generalnie się leniąc :-P
aganica - 05-08-2012, 08:41

dominika92 napisał/a:
Tak więc nie wybieramy się. Żadna radocha dla psa..:(
Byłam na wszystkich paradach. W tym roku nie idę... wystarczy...
Wole zabrać psy do lasu czy nad wodę .. niech się cieszą. Stres do niczego im nie jest potrzebny i niczemu nie służy.

anna34 - 05-08-2012, 08:57

A ja jak dam rade po weselu to pojade sama,bo liczy sie pomoc i kasa na wyszkolenie psów asystujących.Pozatym nie przesadzajcie nie jest to takie okropne przeżycie znów dla tych psiaków.Myśle że cel szczytny i odrobina poświęcenia nikomu nie zaszkodzi.
Karoola - 05-08-2012, 12:13

anna34, dokładnie. Ja w tamtym roku przyjechałam wcześniej, pooglądałam sobie wszystko, co chciałam, a pies dojechał na samym końcu. Z tym, że mój pies jest już spokojny i nie wyrywał się do każdego laba w zasięgu wzroku - więc nie męczył się tak.
W tym roku też chcę przybyć, nie na całą paradę, choć to też będzie zależało od pogody.
Na pewno chciałabym spotkać się z Wami, choć na chwilkę, przywitać i pogadać sekundkę (albo i dłużej ;D ).
Z innej beczki: ktoś będzie tydzień później na Polach, na finale DCDC? Ja będę (o ile nic mi nie wypadnie), bez psa - pokibicować :haha:

dominika92 - 05-08-2012, 14:05

Może zależy dla których psiaków..ale szczerze mówiąc nie wiem jaka to przyjemność dla psa w takim upale spacerować wśród tylu ludzi i psów..przecież to dla nich mordęga jest..załóżcie sobie futro i potem wybierzcie się na paradę. :)
Mój pies w te upały dyszy już rano, a co dopiero w południe, kiedy odbywa się parada. Koszmar. :(
Sam pomysł fajny, być może w tym roku na PM będzie fajniej i lepiej dla psów. :) Ale to nie dla każdego impreza. :)
Jak aganica jednak wolę pojechać z psem nad wodę, innego dnia, a na paradę ewentualnie poszłabym sama, żeby wesprzeć akcje, ale niestety nie mogę. No trudno. :)

Karoola - 05-08-2012, 14:24

dominika92, ja rozumiem :) Brown wpadł na samą paradę, szedł w cieniu ile się dało, pić za bardzo mu się nie chciało.
Ale przyznaję, trochę napaliłam się na tą Paradę, moja pierwsza itp, w tym roku trochę rozsądniej do tego podchodzę. Do Wawy na pewno przybędziemy, bo to pierwszy dom Browna, wszyscy się za nim stęsknili i chcą go zobaczyć. ;D

szalej - 05-08-2012, 14:51

dominika92, ja jestem też teraz co roku już na pradzie, ale w samą parade nie ruszam - poszłam raz, nie podobalo mi się mijanie kup których własciciele nie sprzątają, więc będe na rozpoczęciu ( jakies 2 godziny), parada sobie pójdzie ale przeciez jest bardzo duzo atrakcji na miejscu. Jak ktoś nie chce iść w taki tłum psów, to najlepiej przyjść jak parada ruszy, zostaje wtedy mniej psiaków a ciągle i tak coś się dzieje :)
jsph1981 - 06-08-2012, 16:43

a wg mnie pola są idealnym wrecz miejscem na tego typu imprezę.
Przestrzeni duzo, mozna powiedziec nawet zajebiscie dużo, mnóstwo zieleni, woda, w której psiaki moga sie popluskac

Poza tym jesli zauważyłbym, ze Junior źle sie czuje w takiej sforze to zawsze mogę wskoczyć do metra i wrócić do domu
Oczywiscie mnie jest łatwiej podjąc taką decyzje, bo mieszkamy w wawie i łatwo mozemy sie przetransportować, ale pomysł, miejsce i idea jak najbardziej są warte zachodu

Karoola - 07-08-2012, 01:36

To trzeba będzie się zgadać, żeby się spotkać :) Albo wybierzmy jakiś znak rozpoznawczy 8) :-P
Monisiaczek - 07-08-2012, 08:51

Karoola napisał/a:
wybierzmy jakiś znak rozpoznawczy

jeśli będzie ktoś z forumową chustą, to chyba nie powinno być trudne ;)

Karoola - 07-08-2012, 17:07

Monisiaczek, nie posiadam :(
Myślałam o jakichś żółtych beretach, przepaskach na jedno oko... :D żarcik. :-P

szalej - 07-08-2012, 17:20

Karoola, w tym roku mnie poznasz? :D

Nie a tak serio, to jak kilka osób będzie miało bluzy / husty z labradorów info.org.com. to się będzie można łatwo zorientować, że to własciwa grupa i do niej się dosiadamy :D

Karoola - 07-08-2012, 17:59

szalej, w tym tak! :D
AnIeLa - 07-08-2012, 18:59

Karoola, biały t-shirt, marker i trochę twórczości ;D

Jakiś napis i się rozpoznacie :lookdown:

kimsi_3 - 14-08-2012, 17:16

W związku z tym,że w tym roku nie bedę mogła zjawić się na paradzie - nad czym bardzo ubolewam - chciałabym Wszystkim życzyć wspaniałej zabwy, niesamowitych wrażeń i niezapomnianego labowania Dziewczynkom moim przyszykowałam szele psa pomocnika z imionami a tu.... ach.. :(
Jest moi bardzo przykro... i juz nigdy więcej nie pozwole wbierać Tż terminu urlopu
jedynie na co mam zgode, to wrócić zza granicy rowerem
Róbcie dużo zdjęć i wstawcie potem na forum :-P :-P
Ja moze dam rade na weekend wpaść na labowanko we wrześniu pod Łódź ale wole nie obiecywac...bo plany poczatkowe psują plany końcowe
Ach... jak mi jest przykro,że nie moge byc na tegorocznej paradzie :confused: :( :cring:
Ach... :cring: :cring:

Monisiaczek - 16-08-2012, 15:46

kimsi_3, nie martw się. Może uda Ci się w przyszłym roku :) Ja, jeśli będę, to bez Samby. To dla niej byłby za duży stres. Pomyślę nad jakimiś ulotkami promującymi adopcję labków ;)
Taka impreza to chyba dobre miejsce na reklamę psiaków szukających domków.

donia457 - 18-08-2012, 17:15

wkoncu zgupialam bo na forum jest podane ze parada ma odbyc sie 25 sierpnia a dzisiaj jak tz sprawdzal to pisali ze 26,to jak to jest?? 8)
tz sie nakrecil na parade wiec chyba bedziemy :lookdown: ,ale to jeszcze wszystko jest po wielkim znakiem zapytania

szalej - 18-08-2012, 18:19

donia457, parada zawsze była w niedziele, wiec ja utrzymuje wersje ze jest 26 sierpnia :P
donia457 - 18-08-2012, 20:40

w takim razie postaramy sie byc :haha:
jsph1981 - 20-08-2012, 12:21

26 sierpnia... własnie zauważyłem, ze przez przypadek w tytule podałem błędną datę... uuups 8)
donia457 - 20-08-2012, 12:28

jsph1981, nic sie nie stalo :)
Agu. - 21-08-2012, 15:53

Wszystko wskazuje na to, że i my będziemy :) plany na weekend się zmieniły, więc wolną niedzielę trzeba jakoś wykorzystać ;*
Karoola - 21-08-2012, 16:00

Jeśli wszystko wypali... to będę w Warszawie już jutro!!! :haha:
A jeśli nie.. to nie będzie nas w ogóle :(

Sindi - 21-08-2012, 21:29

Jak na razie ja staram się nakręcić tatę żeby nam w transporcie pomógł.;>
Tak się zastanawiam i może się to wydać dziwne, banalne, ale wolę się upewnić- tam nie ma żadnego ograniczenia wiekowego , ani nic z tych rzeczy? Bo ja młodziak jeszcze.
I jeszcze jedno, były jakieś przypadki, że psy się pogryzły czy coś? Mojaa suucz jest spokojna, wręcz uległa do innych psów, ale jak pojawi się jakiś "agresor" to .. na pewno będzie nie przyjemnie. A właściwie tylko to i upał mnie powstrzymuje od wybrania się na taką paradę, a z chęcią bym zobaczyła jak to wygląda .

szalej - 21-08-2012, 21:33

Sindi, nie ma zadnego obraniczenia, wstęp jest wolny, kupujesz tylko pakiet startowy za 5 zł, ale i tego nie musisz zrobic ( ale pieniadze są przekazywane na szczytny cel).
Co do ścięć psów... wystarczy swojego pilnować. Nie wyobrażam sobie np. spóścić mojego hakera przy takiej ilości nieznanych psów, nie wiaodmo jak któryś się zachowa. Wystarczy zachowac zdrowy rozsądek :)

Sindi - 21-08-2012, 21:39

To bardzo fajnie:) Dzięki.

Właśnie, z zachowaniem zdrowego rozsądku raczej u mnie problemu nie będzie, bo jestem trochę przewrażliwiona na tym punkcie, bo sytuacji którą widziałam na mieście. Niby wszystko w porządku jeden i drugi pies na smyczy, zwyczajnie się mijały i jeden rzucił się na drugiego.

szalej - 21-08-2012, 21:43

Sindi, wiem, że to może być trudne przy takiej ilości labów, ale proponuje nie podchodzić do wszystkich psów. One też będą zestresowane. Najlepiej mijać wszystkie psy, i nie dać swojemu ich zaczepiać ( typu, on ciągnie do innego psa, a ty nie możesz go utrzymac i lecisz za nim). Napewno mimo to znajdziecie w tym 1000 labradorow kilka, z ktorymi twoja sunia sie dogada jak gdzies np. przysiądziecie. Zawsze można dołączyć do nas, jak będziemy siedzieć gdzieś forumowo :)
Sindi - 21-08-2012, 21:48

szalej, mój problem polega na tym, że jestem strasznie nieśmiała;D
ParadaLabrador - 21-08-2012, 21:51

Już 26 sierpnia 2012 r. w ramach programu społecznego „Pomóżmy Razem” odbędzie się IV Parada Labradorów Velvet. Tym razem wydarzenie będzie miało miejsce na Polu Mokotowskim w Warszawie. Swój udział we wspólnym przemarszu labradorów, ich właścicieli i miłośników, a także wszystkich pragnących wesprzeć program „Pomóżmy Razem” w zbieraniu funduszy na szkolenia psów pomocników zapowiedzieli Katarzyna Dowbor – ambasadorka programu od 2006 r. oraz przyjaciele programu: Dorota Gardias, Aleksandra Szwed, Krzysztof Ibisz i Michał Piróg.

Tegoroczna Parada odbędzie się w ulubionym miejscu spotkań i rodzinnego wypoczynku warszawiaków, w tym także właścicieli psów – na warszawskim Polu Mokotowskim. Będzie to najdłuższy wspólny przemarsz w historii Parady, gdyż jego trasa mierzy ok. 4 km. Pomysłodawca akcji, producent marki Velvet, gwarantuje moc atrakcji dla całych rodzin. W specjalnych strefach edukacyjnych związanych z poszczególnymi rodzajami psów pomocników: ratownikami, terapeutami, asystującymi oraz przewodnikami, będzie można oglądać na żywo pokazy ich niezwykłych umiejętności, a także dowiedzieć się więcej o pomocy, jaką niosą potrzebującym. Wszyscy zainteresowani pracą psów pomagających będą też mogli porozmawiać z przedstawicielami 9 fundacji objętych programem „Pomóżmy Razem”. Wśród atrakcji dla najmłodszych nie zabraknie również specjalnej strefy zabaw czy toru agility, na którym będzie można podziwiać popisy psów. Punktem kulminacyjnym będzie oczywiście przemarsz wokół Pola Mokotowskiego, który rozpocznie się o godzinie 13.30.

IV Paradę Labradorów Velvet poprowadzi Marcin Prokop oraz Dorota Gardias, która dołączyła do grona przyjaciół programu „Pomóżmy Razem”. Podczas wydarzenia będzie można spotkać również ambasadorkę programu Katarzynę Dowbor oraz przyjaciół programu popierających ideę szkoleń psów pomocników mających za zadanie wspieranie ludzi – Aleksandrę Szwed, Michała Piróga czy Krzysztofa Ibisza.

Tym, co wyróżni tegoroczną Paradę Labradorów Velvet, będzie przekazanie szczeniaków labradorów organizacjom objętym programem „Pomóżmy Razem”. Środki na zakup psów były zbierane za pośrednictwem specjalnej aplikacji „Podaruj Psa Przewodnika” stworzonej po to, aby jak największej liczbie osób umożliwić zaangażowanie się w pomoc potrzebującym. Znane osoby, popierające inicjatywę programu „Pomóżmy Razem”, przyjmą na siebie tytuł rodziców chrzestnych szczeniaków i przekażą je przedstawicielom odpowiednich organizacji. Labradory już za kilkanaście miesięcy, po specjalnym szkoleniu, będą pomagać potrzebującym lub w bohaterski sposób ratować ludzkie życie.

Do udziału w tegorocznej Paradzie organizator programu „Pomóżmy Razem” zaprasza wszystkich, którzy są miłośnikami, właścicielami bądź opiekunami labradorów i pragną wesprzeć organizacje zajmujące się szkoleniem psów pomocników. Za każdy kupiony przez uczestników pakiet startowy producent marki Velvet przekaże dodatkowe 10 zł na cele organizacji szkolących psy terapeutów, psy ratownicze oraz psy pomagające osobom z niepełnosprawnością ruchową i niewidomym.

Parada Labradorów Velvet od 2009 roku należy do stałych działań w ramach programu społecznego „Pomóżmy Razem”, którego organizatorem jest marka Velvet. Wydarzenie z roku na rok przyciąga coraz więcej sympatyków zarówno psów rasy labrador, jak i programu skupiającego organizacje szkolące psich pomocników. W 2010 r. w przemarszu wzięło udział ponad 700 psów rasy labrador retriever! Ta liczba pozwoliła ustanowić rekord Guinnessa w kategorii „największy spacer psów jednej rasy”. W ubiegłym roku Parada zgromadziła ponad 3000 osób oraz 1000 psów rasy labrador retriever. Dzięki dużemu zaangażowaniu uczestników organizacje szkolące psich pomocników od lat otrzymują wsparcie w ramach programu „Pomóżmy Razem”.

Szczegółowe informacje o wydarzeniu dostępne na:
www.pomozmyrazem.pl
www.facebook.com/pomozmyrazem

szalej - 21-08-2012, 23:52

Sindi, wcale się nie dziwie, bo ja do śmiałych też nie należe, ale naprawde nie zjadamy, prędzej psa wymiziamy :D
Sindi - 22-08-2012, 09:22

szalej, to miło, mam nadzieję, że jeśli się pojawię to się przełamie;)
szalej - 22-08-2012, 15:04

HALO HALO gdzie się spotykamy?
Parada już w niedziele, w końcu wszyscy się miniemy

Karoola - 23-08-2012, 11:31

szalej, O, o, właśnie miałam się pytać, czy są jakieś ustalenia :)
Tu jest trasa:

http://pomozmyrazem.pl/Aktualnosc.aspx?id=57

[ Dodano: 23-08-2012, 11:33 ]
szalej, od której będziecie? Ja myślę, że na początku przejdę się po tych stoiskach, pozbieram ulotki, gratisy itp. :-P a potem przysiądziemy gdzieś pod drzewkiem. To tego stawu mogą wchodzić psy?

iness8@o2.pl - 23-08-2012, 16:21

Karoola napisał/a:
To tego stawu mogą wchodzić psy?

Mogą :)

Jeśli chodzi o mnie to cały czas myślę nad paradą :)

Karoola - 23-08-2012, 16:54

iness8@o2.pl, ale czy dasz rade sie wyrobic na przyklad, czy dlatego, ze nie wiesz, czy jest sens meczyc dziewczyny? bo jakby co, my nie bedziemy tam szalec, tylko przywitamy sie, pogadamy a brown bedzie odpoczywal, pluskal sie w wodzie, nie be de tam caly dzien, nie pojde tez w paradzie. browni po dluzszym spacerze wstac nie moze, kuleje strasznie, nie be de go wiec meczyc, ale fajnie byloby sie spotkac.
szalej - 23-08-2012, 19:46

labradorretriever.com.pl spotykaja się o 11 przyu barze "bolek"
ja na samą parade nie bede szla, tylko bedesobie z wami siedziec :P

Agu. - 23-08-2012, 20:04

ja z samej parady też zrezygnuję, oby nie było tak gorąco.. :confused:
Karoola - 23-08-2012, 22:18

szalej, okej, przy okazji DCDC w tamtym roku rodzice mi opowiadali o tym barze :D
To dobrze, my też tam przyjdziemy. Tam będzie "zbiórka" i gdzieś idziemy czy już przysiadówka?

iness8@o2.pl - 24-08-2012, 00:11

Karoola, w sobotę jest impreza urodzinowa koleżanki i nie wiem czy dam radę po prostu rano wstać.
Jeśli przyjadę to tylko z Pumą bo Ina nie ma już siły na takie atrakcje i w samej paradzie też nie będę brała udziału ;)

mopoman - 24-08-2012, 10:45

hej. to gdzie się potykamy? przy Bolku? my będziemy I raz na pradzie i I ran na jakimkolwiek potkaniu z forum więc potrzebujemy dokłądnych koordynatów coby nie strzelić castawaya i pośród setek labów paradę spędzić samotnie :doubt:
szalej - 24-08-2012, 10:49

mopoman, labradory.info i laradorretriever.com.pl spotykają się o 11 przy bolku :) Myślę, że org chyba też? Spędzimy czas wszyscy razem ;)
Karoola - 24-08-2012, 11:01

iness8@o2.pl, aaa, to takie buty :haha: To milej zabawy w takim razie. I moze dasz rade... :-)
mopoman - 24-08-2012, 15:04

no to do zobaczyska z wszystkimi w niedzielę :haha:
mam tylko nadzieję że grzejniki ktoś przykręci bo inaczej będe musiał niedźwiedzia lodem obłożyć :<

Brioche - 24-08-2012, 22:43

mam nadzieję, że mi też uda się przyjechać ;D mama i brat baaardzo by chcieli, ale wszystko zalezy od taty, czy zapewni nam transport :) no zobaczymy, ale myślę, że go namówię :lookdown:
Karoola - 24-08-2012, 23:33

szalej, masz jeszcze mój numer? :-P Bo ja Twój mam ;D
szalej - 25-08-2012, 01:19

Karoola, nie mam, bo zmienialam telefon :P Wyslij mi smsa, to zapisze :haha:
Karoola - 25-08-2012, 01:30

szalej, poszedl sms :)
szalej - 25-08-2012, 13:29

Karoola, zapisalam :D dzis nie mam nic na koncie, ale na jutro doładuje ;) a burka nie biore, bo nie dam rady z nimi dwoma :(
Karoola - 25-08-2012, 14:25

szalej, w urodziny go w domu zostawisz!? :-P szkoda... ale Bliska bedzie :greedy:
To do zobaczenia, juz jutro! :haha:

szalej - 25-08-2012, 15:06

Karoola, no właśnie strasznie szkoda mi go w urodziny zostawić, ale nic nie poradze :P

do zobaczenia jutro kochani!!

bunia69 - 25-08-2012, 16:42

Karoola żałuje że się nie spotkamy :confused:
Brioche - 25-08-2012, 19:37

no, w tym roku jednak mnie nie będzie :( ale za rok na pewno się pojawię ;D
Karoola - 25-08-2012, 20:33

bunia69, nie będzie Was? :(
szalej, już się nie mogę doczekać! ;D
brioche, do zobaczenia za rok w takim razie! :haha:

Ostaś - 26-08-2012, 18:05

Ja już po paradzie.
Miło było na nowo się spotkać z forumowiczami :)
Zdjęcie mam tylko jak Viv była na scenie

ludożerka - 26-08-2012, 19:22

Odebrał ktoś kupon na darmową karmę ze stoiska Royal Canina? Wchodzę na podaną stronę i widzę "Promocja zakończona" :(

Mieszaniec którego mam na DT szalał na torze agility :) https://lh3.googleusercontent.com/-3f__ljeuhbk/UDow7HIawMI/AAAAAAAAAk4/7WHGHUIzdig/s897/03.png
(na zdjęciu z koleżanką)

Ostaś - 26-08-2012, 20:12

ludożerka napisał/a:
Odebrał ktoś kupon na darmową karmę ze stoiska Royal Canina? Wchodzę na podaną stronę i widzę "Promocja zakończona" :( [/size]

Ja również mam to samo :bad:

jsph1981 - 26-08-2012, 22:19

fajnie było :)

Wbrew temu co tu niektórzy pisali o samopoczuciu psów, mój Junior był w swoim żywiole!
Uśmiech nie schodził mu z facjaty (po czym w domu padł wykonczony jak po całodniowym spacerowaniu :P ), do tego dowiedziałem sie kilku bardzo użytecznych rzeczy o wychowaniu od osób na co dzień pracujących z labami.
Bardzo fajna i wydaje mi sie potrzebna impreza, bo dopiero na zywo widac jak wiele pracy człowiek i pies wkładają w taką współprace jaką widzieliśmy na pokazach

Okazało sie ze pola były idealnym miejscem, bo nawet jeśli psy potrzebowały chwili odpoczynku czy odrobiny wiecej ruchu mozna było swobodnie sie oddalić i dac psu odsapnąć od zgiełku parady.

Troche szkoda, ze żadna ze szkół i organizacji z Wawy nie była obecna ze swoim stoiskiem, ale wyjaśniono mi ze równocześnie gdzies są jakis zawody czy cos

Nie mniej jednak było super i na tę chwilę nie wyobrażam sobie żeby Junior miał opuścić przyszłoroczna paradę... oczywiście o ile nie bedzie w jakims kosmicznie beznadziejnym miejscu
Załuje jedynie ze nie udało mi sie (chyba) spotkać nikogo stąd, ale bedą jeszcze okazje :)

fotki z Juniorowych przygód za chwile krótką udostepnie w jego galerii ;)
http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=7778

donia457 - 26-08-2012, 22:51

jsph1981, not o super ze sie udalo i ze jestescie zadowoleni :)
ja sie zastanawialam czy pojechac ,ale wkoncu stanelo na tym ze zostajemy w domu,z 3 miesiecznym dzieckiem na taka pogode to przechlapane,nawet przwinac bym go nie miala jak :( nie chcialam ryzykowac bo 30 sierpnia ma 2 szczepienie Pati

jsph1981 - 26-08-2012, 22:59

doniu no jasne ze dziś, zwłaszcza w pierwszych godzinach parady pogoda nie była sprzyjająca dla małego dziecka, gdybym stał przed takim wyborem, na pewno postąpiłbym identycznie
donia457 - 26-08-2012, 23:01

jsph1981, a duzo bylo ludzi??
jsph1981 - 26-08-2012, 23:06

jak na moje oko sporo, pewnie pogoda odstraszyła przynajmniej 1/3 ludzi, ale i tak labków było tyle, ze nie było gdzie łapy wsadzic :P
nie było to jak podobno kiedys 1000 psiaków, ale nie o to chodziło
poza tym- laby wspierane były przez psiaki innych ras, które również licznie stawiły sie na imprezie

donia457 - 26-08-2012, 23:13

no to super :)
no my tez bysmy byli gdyby pogoda byla ciut ladniejsza

mopoman - 27-08-2012, 01:52

Hej, czy to z juniorem szukaliśmy miejsca imprezy? Jeśli tak to mamy wasz numer telefonu :haha: , nasz Watson bardzo zadowolony z dnia, odsypial już w samochodzie. Pozdrawiamy
jsph1981 - 27-08-2012, 02:22

a więc jednak spotkaliśmy kogoś stad ;)
pado - 27-08-2012, 19:09

Kochani! A gdzie fotki?
Ostaś - 27-08-2012, 20:13

pado napisał/a:
Kochani! A gdzie fotki?

Najwięcej osób było z forum labradorretriever.com.pl więc i tu jest najwięcej zdjęć:
http://labradorretriever....r=asc&start=135