Przesunięty przez: AnIeLa 09-07-2011, 22:10 |
Bruno - już w nowym domu |
| Autor |
Wiadomość |
kejsii

Pies urodził się:
Pomogła: 1 raz Wiek: 42 Dołączyła: 13 Cze 2009 Posty: 604 Skąd: zagranica
|
Wysłany: 18-04-2011, 11:45 Bruno - już w nowym domu
|
|
|
|
BRUNO CANALETTO
BISZKOPTOWY RAJ
maść: biszkoptowy
rodowód: tak
chip: brak
sterylizacja: nie
miejsce pobytu: Wolsztyn woj wielkopolskie okolice Poznania
|
 |
Informacja dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli jesteś zainteresowany adopcją, prosimy, zapoznaj się z procedurami adopcyjnymi.
Szczegóły znajdziesz tutaj |
Kontakt w sprawie adopcji
e-mail: adopcje@labradory.org
telefon:609 626 867 (Ania)
|
Troszkę o mnie. |
|
Pies jest bardzo ułożony nie sprawia żadnych problemów reaguje na podstawowe komendy siad, waruj ,miejsce , noga Chodzi bardzo ladnie na smyczy , przeszedł szkolenie.
Uwielbia zabawy długie spacery i kąpiele . Karma Sucha -Royal Canin labrador lub Pedigree |
Stan Zdrowia. |
|
Pies jest w 100% zdrowy jedyne na co trzeba zwrócić uwagę to fakt ze ma bardzo wrażliwy żołądek i może jeść tylko i wyłącznie suchą karmę nie toleruje kości ani gotowanych przysmaków na co reaguje rozwolnieniem |
Posłuszeństwo, co w moim wychowaniu poprawić należy. |
|
Pies po szkoleniu bardzo grzeczny i posłuszny
|
Zachowanie wobec dzieci. |
|
Uwielbia dzieci wychowywany w domu z malutkim dzieckiem, dobrze gdyby trafił do domu z dzieckiem |
Zachowanie wobec innych psów oraz kotów. |
|
psy: Bardzo ufny do wszystkich psów, nie gryzie nie szczeka tylko zawsze chce się bawić , wiem że bardzo dobrze zaadoptował by się w domu gdzie jest już labrador
koty:Z kotami się bawi chyba że one nie wykazują chęci do zabaw , miał kontakt z kotem i zawsze był wobec niego łagodny
|
Zachowanie podczas transportu |
Nauczony jeździć w samochodzie zazwyczaj jeździ w bagażniku . |
Rachuba - moje wydatki. |
|
karma -
sterylizacja -
koszty leczenia -
inne (wyadoptowanie, transport itp) - |
|
Drodzy forumowicze właściwie nie wiem jak zacząć bo łzy płyną mi same gdy myślę o tak przykrej sprawie która mnie spotkała
Niestety nigdy nie wiemy jak życie nam się potoczy dlatego nie będę się tu rozpisywała o moich ogromnych problemach ale niestety muszę poszukać dla Bruna nowego domu
Dlatego proszę aby nie pisać dziwnych komentarzy ani nie tworzyć niepotrzebnych dyskusji dlaczego i po co .. Uwierzcie mi jest to dla mojej rodziny jedna z najgorszych decyzji jaką musieliśmy podjąć
Pewnie niektórzy pamietają mnie i wiedzą że mój pies jest moim największym szczęściem ale niestety tak się stało i poszukuje dla Bruna najlepszego domu na świecie ..
Może opiszę trochę mojego Brunusia
pies wiek 2 lata jest psem z rodowodem ma tatuaż w uchu papiery ma wyrobione jednak nigdy na wystawie nie wystąpił.. Pies jest psem bardzo grzecznym nie sprawia żadnych problemów .. Uwielbia towarzystwo dlatego dom do którego trafi musi być w 1000% sprawdzony muszą to być ludzie którzy przemyślą swoją decyzję milion razy i będą wiedzieli że są w stanie poświęcić mu dużo czasu i uwagi.
Bruno uwielbia dzieci dlatego bardzo bym chciała by trafił do rodziny z dzieckiem , Bruno od początku wychowywał się z moją córeczką która teraz ma 3 lata , w stotunku do dzieci jest bardzo delikatny .
Bruno jest bardzo uczuciowy uwielbia kontakt ze swoim właścicielem , uwielbia wycieczki do lasu i obowiązkowo kąpiel w jeziorku czy stawie
Pies jest w 100% zdrowy jedyne na co trzeba zwrócić uwagę to fakt ze ma bardzo wrażliwy żołądek i może jeść tylko i wyłącznie suchą karmę nie toleruje kości ani gotowanych przysmaków na co reaguje rozwolnieniem .. Dodam że był już wielokrotnie badany miał robione usg brzucha wszyscy weterynarze postawili wspólną diagnozę że ma bardzo wrażliwy przewód pokarmowy dlatego powinien być tylko na suchej karmie.
Bruno jak każdy labrador uwielbia ruch dlatego bardzo bym chciała by trafił do rodziny która również uwielbia długie spacery
Nigdy nie może trafić do domu na dwór gdzie miał by siedzieć w kojcu !!!! Wiem że pies by po prostu umarł !!!! Dlatego od razu zaznaczam by nie zgłaszały się osoby które chcą psa do kojca czy które pracują po 10 godz i mieszkają w bloku !!
Może brzmi to dziwnie ale znam mojego psa i kocham go tak bardzo ze musimy mu znaleźć najlepszy dom na jaki zasługuję ..
Bruno przeszedł szkolenie jest na prawdę bardzo grzeczny nie ma problemów z chodzeniem na smyczy ani z przychodzeniem na zawołanie ...
Jedyne teraz co potrzebuje to nowej kochającej go rodziny która bedzie go kochała tak samo mocno jak my
Bezpośredni kontakt do mnie 669***** Oczywiście pies nie potrzebuje DT może u nas być tak długo jak będzie trzeba . Obecnie mieszkamy jeszcze przez 2 ms w okolicach Poznania niestety później wyprowadzamy się ale liczę że szybko znajdziemy mu nowy domek
Transport jesteśmy w stanie zapewnić bo sami będziemy chcieli sprawdzić warunki w jakich będzie mieszkał nas pies
Jeszcze jedno bardzo ważne gdyby ktoś z forumowiczów zgodził sie przygarnąć mojego Bruna była bym bardzo szczęśliwa bo wiem że są tu ludzie z ogromnym sercem a Bruno na to zasługuje uwierzcie mi jest to pies cudowny oddany i bardzo kochany.
Uwielbia też zabawy z innymi psami tak więc jak by ktoś miał już jednego laba to była by to dla niego duza radość i dla nas również
Numer telefonu usunęłam ze względów bezpieczeństwa, dostępny u koordynatora. |
| Ostatnio zmieniony przez AnIeLa 09-07-2011, 22:11, w całości zmieniany 13 razy |
|
|
|
 |
GIZELKA

Mój labrador: Prince Astro Aslan II
Pies urodził się:
19.04.2010
|
Wysłany: 18-04-2011, 11:49
|
|
|
O jejku...
Liczę że znajdzie się jakaś ciepła rodzina która będzie miała to wszystko do zapewnienia Brunowi... 3mam kciukasy! |
|
 |
AnIeLa

Mój labrador: Asior
Pies urodził się:
27.06.2005 -08.02.2021
Pomogła: 5 razy Wiek: 39 Dołączyła: 18 Wrz 2008 Posty: 7384 Skąd: Nowa Sól
|
Wysłany: 18-04-2011, 11:57
|
|
|
| kejsii wysłałam pw. |
_________________ "Mieszańce chroni więc sama natura, psy rasowe chroni mądry dobór hodowlany, "rasowych bez rodowodu" nie chroni nikt i nic. O tym naprawę nie wolno zapominać!"
 |
|
|
|
 |
Madzialenka

Mój labrador: Blondi
Suczka urodziła się:
18.10.09
Mój labrador: Dusia (Acaramelada Omaticaya)
Suczka urodziła się:
26.08.2012
Pomogła: 13 razy Wiek: 48 Dołączyła: 05 Sty 2010 Posty: 3916 Skąd: Monachium
|
|
|
|
 |
gia
Iza

Mój labrador: Sofokles
Pomogła: 2 razy Wiek: 45 Dołączyła: 20 Mar 2011 Posty: 134 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 18-04-2011, 12:59
|
|
|
kejsii, trzymamy kciuki za znalezienie nowego, dobrego domku
trzymaj się Kochana |
|
|
|
 |
kasiek
labki

Mój labrador: semir
Pies urodził się:
8 luty 2010
Mój labrador: sonia
Suczka urodziła się:
20.04.2009
Pomogła: 15 razy Wiek: 54 Dołączyła: 15 Lut 2011 Posty: 10602 Skąd: gubin
|
Wysłany: 18-04-2011, 13:30
|
|
|
kejsii, wierze w to ze Bruno znadzie szybko kochajacy dom i wiem jak Ci teraz ciezko trzymaj sie |
_________________ wiernosci i przebaczenia ucz sie od psa ZAPRASZAM do galerii nasze pociechy semir i sonia http://forum.labradory.or...=5131&start=600
 |
|
|
|
 |
Madziuja

Mój labrador: KENZO
Pies urodził się:
18.10.2009
|
|
|
|
 |
Chelsea

Mój labrador: CHELSEA Królowa jest tylko jedna
Suczka urodziła się:
31.10.2010
Mój labrador: SZANTA
Suczka urodziła się:
2010
Pomogła: 17 razy Wiek: 43 Dołączyła: 06 Sty 2011 Posty: 19766 Skąd: śląskie
|
Wysłany: 18-04-2011, 15:34
|
|
|
| kejsii, trzymaj się jakoś, życzę Wam znalezienia najlepszego domku dla Bruna |
|
 |
jkasia
Kasia

Mój labrador: Kasta
Suczka urodziła się:
05,02,2010
Pomogła: 3 razy Wiek: 44 Dołączyła: 20 Kwi 2010 Posty: 4413 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 18-04-2011, 16:41
|
|
|
Bardzo współczuje Ale badzcie dobrej myśli,taki pies na pewno znajdzie wspaniały domek |
_________________ Galeria Kasty;
http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=3438
A dog is for life, not just for Christmas!
 |
|
|
|
 |
kejsii

Pies urodził się:
|
Wysłany: 18-04-2011, 17:07
|
|
|
Dziękuję Wam wszystkim , to fakt jest mi teraz strasznie przykro i na pewno jeszcze wiele łez popłynie i wiele nocy nie prześpimy Nigdy w życiu nie przypuszczałam że taka sprawa będzie również mnie dotyczyła Jeszcze niedawno pomagałam w znalezieniu domu dla Nestora a teraz sama szukam dla swojego psa
Ale to jest właśnie życie nikt nie mówił że będzie łatwe niestety
Ale myślę sobie że na pewno znajdziemy mu taki dom na jaki zasługuję i będzie szczęśliwy teraz skupiam się przede wszystkim na tym |
|
|
|
 |
Ewelina
wesoła rodzinka

Mój labrador: Yoko
Suczka urodziła się:
25.05.2007
Mój labrador: Serdusia
Suczka urodziła się:
01.09.2015
Suczka urodziła się:
Pomogła: 10 razy Wiek: 39 Dołączyła: 17 Kwi 2009 Posty: 25678 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 18-04-2011, 17:13
|
|
|
kejsii, Tak bardzo mi przykro Trzymaj się [tuli] |
|
 |
GIZELKA

Mój labrador: Prince Astro Aslan II
Pies urodził się:
19.04.2010
|
Wysłany: 18-04-2011, 17:13
|
|
|
kejsii, będzie dobrze zobaczysz! |
|
 |
nata
Natalia & Polina

Mój labrador: Pola
Suczka urodziła się:
27.03.2010
Pomogła: 2 razy Wiek: 37 Dołączyła: 17 Maj 2010 Posty: 5230 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 19-04-2011, 17:23
|
|
|
kejsii, mi również bardzo przykro To musi być dla was niesamowicie ciężkie, współczuje ogromnie Trzymajcie się, domek na pewno znajdzie się najlepszy z możliwych |
|
 |
anutki31 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-04-2011, 19:28
|
|
|
kejsii, Bardzo,ale to bardzo jest mi przykro że musicie się rozstać z Brunem.Gdybym tylko miała większe mieszkanie to bym go wzieła.Mam nadzieję że znajdzie kochającą rodzinkę |
|
|
|
 |
orlosia
35 kg. Słodyczy

Mój labrador: Ruben
Pies urodził się:
6.02.2009r.
Wiek: 35 Dołączyła: 23 Kwi 2009 Posty: 2673 Skąd: Sulechów
|
Wysłany: 20-04-2011, 15:02
|
|
|
nie pytam co się wydarzyło ale pomijając nowy domek dla Bruna trzymam kciuki aby jakiekolwiek problemy sie jak najszybciej rozwiązały. Napewno znajdzie dom w to nie ma zadnych watpliwości, ja miałąm przyjemność uczestniczyć z kejsii, na spotkaniu labowym i jest naprawde super psem!!! swietnie dogaduje sie z innymi psiakami
trzymam kciuki |
_________________ Kopnięty Pies Nie Wyje Tak, Jak Jego Serce.
www.photoblog.pl/anszua
 |
|
|
|
 |
kejsii

Pies urodził się:
|
Wysłany: 25-04-2011, 19:31
|
|
|
Dziękuję wszystkim za pomoc
Bruno zostaje z nami Nie potrafimy go oddać za bardzo go kochamy i w końcu to członek naszej rodziny ..
Nawet nie macie pojęcia jaka jestem mega szczęśliwa ..
Pewnie będą jeszcze chwile ciężkie ale przetrwamy damy rade razem z naszym piechem
Dziękuje koordynatorom za pomoc i zrozumienie
A wszystkich potencjalnych zainteresowanych przepraszam za zaistniałe zamieszanie |
|
|
|
 |
Chelsea

Mój labrador: CHELSEA Królowa jest tylko jedna
Suczka urodziła się:
31.10.2010
Mój labrador: SZANTA
Suczka urodziła się:
2010
Pomogła: 17 razy Wiek: 43 Dołączyła: 06 Sty 2011 Posty: 19766 Skąd: śląskie
|
Wysłany: 25-04-2011, 19:34
|
|
|
kejsii, super |
|
 |
aganica
Junior Admin

Mój labrador: Hermiona (*)
Suczka urodziła się:
30.08.2003-02.05.2018
Mój labrador: Fiona (*)
Suczka urodziła się:
23.01.2008-12.12.2019
Mój labrador: LOVE STORY Lualaba(*)
Pies urodził się:
14.09.2008-19.06.2022
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 31 Paź 2008 Posty: 9860 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-04-2011, 19:42
|
|
|
| kejsii napisał/a: | | wszystkich potencjalnych zainteresowanych przepraszam za zaistniałe zamieszanie | Jeśli wszystkie zamieszania będą miały takie zakończenie to..... niech ich będzie jak najwięcej |

|
|
|
|
 |
mibec

Mój labrador: Prezes Barney (Miners Master)
Pies urodził się:
19.01.2010 - 26.11.2019
Mój labrador: Princess Shelby (Eromdop Maria to Amegilla)
Suczka urodziła się:
01.01.2013
Mój labrador: Princess Ellie (Amegilla Eleanor Alfacute)
Suczka urodziła się:
14.01.2015
Pomogła: 12 razy Wiek: 48 Dołączyła: 29 Kwi 2010 Posty: 14690 Skąd: Telford UK
|
Wysłany: 25-04-2011, 22:03
|
|
|
| kejsii napisał/a: | | Bruno zostaje z nami | to świetnie - też bym nie potrafiła oddać psa |
_________________ Waniliowo-hebanowa Galeria
  |
|
|
|
 |
Ewelina
wesoła rodzinka

Mój labrador: Yoko
Suczka urodziła się:
25.05.2007
Mój labrador: Serdusia