Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Feromony D.A.P. - koniec działania, początek problemów
Autor Wiadomość
jkasia 
Kasia

Mój labrador: Kasta
Suczka urodziła się:
05,02,2010

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 22-02-2011, 19:20   

Kiedy ucieka jak torpeda to wiadomo, że trudno złapać. Ja sie moge tylko wypowiadac na przykładzie mojej Kasty. Jak ucieka to zaczynam wołać ja takim wysokim, "dzieciecym" głosem i wtedy czesciej zwraca na mnie uwage niz jak krzycze normalnie. Teraz ćwiczymy z gwizdkiem abym sie juz tak nie musiała produkowac jak sopranistka ;D A tak w ogóle jak spuszczam Kaste ze smyczy to mam oczy wkoło głowy i jak tylko zobacze, że Kasta patrzy w czyimś kierunku i czuje że zaraz wyrwie to szybko odwracam jej uwage albo smakołykiem, albo zaczynam biec w przeciwnym kierunku. W ten sposób odwracam jej uwage od każdego przechodnia który nas mija aby Kasta go nie zaczepiła.

A dog is for life, not just for Christmas!

Zuzka 
Amorre Labradorre!

Mój labrador: Wedel
Pies urodził się:
20.08.2010

Wysłany: 24-02-2011, 13:25   

Jeszcze jakby takie sztuczki na Wedla działały, byłabym przeszczęśliwa :-P Ale z gwizdkiem też ćwiczymy :) Na razie w domu, potem gdzieś na odludziu będziemy, a na końcu w miejscach publicznych :greedy:
http://forum.labradory.or...p=206410#206410

Shamalli32 

Mój labrador: Draco
Pies urodził się:
lipiec 2010

Wysłany: 25-02-2011, 22:27   

Witam,troszke mnie nie było...a w tym czasie...po polozeniu nowych paneli Drako wyrzarł druga dziure na pietrze:/zauwazylam ze to miejsce gdzie kiedys nasikal...na razie dziursko jest ogrodzone,bo na kolejne panele musimy uzbierac kase:(

D o Zuzy,jakies zmiany w siuraniu?Jak tak czytalam Zuzko to ja jestem wiecej niz pewna ze w domu Wedel sika ze strachu,ja ci naprawde wspolczuje ,z kazdej strony teror ze psa sie pozbeda...pies czuje kazde napiecie...ja mu wspolczuje...:(

Zuzka 
Amorre Labradorre!

Mój labrador: Wedel
Pies urodził się:
20.08.2010

Wysłany: 25-02-2011, 23:11   

Shamalli32, Wedel sika sporadycznie już :) Na prawdę rzadko w porównaniu do miesiąca temu ;D

Jeśli chodzi o decyzje P., że go odda - ostatnio mówi to, jak nas nie ma w domu (jak jesteśmy gdzieś na wyjeździe) więc pies tego nie ma jak czuć. Wszystko kończy się szczęśliwie.

[ Dodano: 27-02-2011, 17:32 ]
Muszę się Wam pochwalić! :)

Wedel ostatnio prawie w ogóle nie siusia w domu, sporadycznie co kilka dni mu się zdarzy, ale to już nie jest sikanie ot tak, tylko z zapomnienia :)

Co do gryzienia - mebli raczej nie piłuje :haha: Kupiliśmy mu konga Trixie na dobry początek i jak wyciągnie z niego wszystko, to zazwyczaj idzie spać ;D Ręce jeszcze podgryza, ale już nie z taką agresją, jak do niedawna. Wiem, że jeszcze wiele przed nami, ale jakieś postępy w niedługim czasie mamy zaliczone, więc chyba jest się z czego cieszyć ;D

Dziękuję wszystkim za dobre rady, część poskutkowała, część nie, ale jesteśmy na dobrej drodze :papa:
http://forum.labradory.or...p=206410#206410

Odpowiedz do tematu