Powiem wam że po ponad tygodniu stosowania oleju z pestek winogron już sierść się zmieniła tzn jest bardziej miekka:0 aleeee jak wypadała tak wypada :( zamówię chyba ten Omega + i zaczne go czesać bo jeszcze ani razu tego nie robiłem a furminator sobie leży na półce pytanie czy jakoś mam uważać przy czesaniu tym sprzętem?
A ja bym trochę uważała z czesaniem furminatorem codziennie, moi rodzice czesali swoją sukę codziennie, i po kilku dniach zauważali dosyć spore przerzedzenia sierści
Lepiej z umiarem, można co kilka dni. A na codziennie czesanko można wybrać zwykła miękką szczotkę z włosia.
Mój labrador: Teyla
Suczka urodziła się:
30.09.2009
Mój labrador: Fido
Pies urodził się:
15.06.2009
Mój labrador: Daisy [*]
Suczka urodziła się:
20.06.2007 - 26.10.2009
Pomogła: 7 razy Wiek: 39 Dołączyła: 21 Mar 2010 Posty: 8526 Skąd: Wrocław
Wysłany: 09-11-2013, 11:41
missy napisał/a:
po kilku dniach zauważali dosyć spore przerzedzenia sierści
to pewnie jeszcze kwestia tego czy jest podszerstek czy nie
Nasze swego czasu czesane codziennie i nic im nie było
Ponadto to sierść, nie zęby - jeśli wystąpi przerzedzenie to się nie czesze i sierść odrośnie
Kwestia jeszcze tego czy jest to konieczne. Teyli nie trzeba czesać codziennie. Fida można by było bo z niego leci tonami zawsze ale z niego od leków i tak leci i tak leci więc codzienne czesanie i tak mija się z celem
_________________ They gave me a Labrador Retriever cause other Angels
were busy Pies może być dowolnej rasy, pod warunkiem, że jest
to labrador
Mój labrador: Lorena[*]
Suczka urodziła się:
25.12.2007
Mój labrador: Nitka Jamnior
Suczka urodziła się:
09.04.2010
Mój labrador: Dolly chesapeak bay retriever
Suczka urodziła się:
01.02.2015
Pomogła: 3 razy Wiek: 35 Dołączyła: 02 Mar 2008 Posty: 3359 Skąd: Bielsko Biała
Wysłany: 09-11-2013, 18:23
Jeżeli skóra jest zdrowa to czesanie jej nie zaszkodzi nawet codzienne. Jeżeli pojawiają się przerzedzenia to nie wina furminatora, a problemu dermatologicznego. To tak jakby człowiek miał czesać włosy raz na dwa trzy dni bo może za dużo wypaść włosów ....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum