Czytałam ten wątek z zaciekawieniem, ponieważ mój Loki ma właśnie 4,5 miesiąca i bardzo zależy mi na prawidłowym rozwoju mojego maleństwa... fajnie było do czasu
Czy jest sens obrażać innych... wszyscy dzielą się tu swoimi doświadczeniami w dobrej wierze i z miłością do labków po co te złośliwości
Mój labrador: Szakti
Suczka urodziła się:
01.06.2016
Mój labrador: Szanti
Suczka urodziła się:
16.06.2016
Wysłany: 20-07-2017, 17:09
JAGA napisał/a:
ale teraz boję się o coś zapytać, lub opisać moje (niezbyt długie, ale jednak) obserwacje na temat tych cudnych stworzeń.
Nie bój się, pisz śmiało! a powyższym się nie przejmuj, mnie to też na początku bardzo odstraszyło i poprosiłam nieśmiało o przeniesienie pewnej innej kłótni do kosza, ale potem olałam, nie mamy na takie rzeczy wpływu, każdy jest jaki jest, więc przestałam się tym przejmować, ale zapewniam Cię, że nie wszyscy tu chcą się kłócić, obrażać czy mieć rację za wszelką cenę, tylko chcą się dzielić doświadczeniami, radościami, a czasem troskami posiadania labów
anna34, Nitka, adresprzema bardzo Was prosze o trzymanie sie tematu I nie obrazanie sie nawzajem. Temat zostal wyczyszczony z niepotrzebnych dygresji.
Nitka, wyedytowalam Twoj post - zostaly usuniete z niego komentarze nie na temat.
Dziekuje. Mod
Rico ma już 19 tygodni waży 19kg i ma 47 cm w kłębie czy można już mniej więcej przewidzieć jego wagę i wzrost jaki będzie miał jako dorosły pies?
adresprzema [Usunięty]
Wysłany: 25-07-2017, 14:22
Kora w wieku 19 tygodni ważyła 18 kg przy wzroście 46,5 cm.( Tabelkę ze wzrostem i wagą zamieściłem w tym temacie 3 strony wcześniej). No ale to sunia.
Wygląda na to, że Rico specjalnie wielki nie będzie, choć pewności nie ma.
Coś koło 55cm.Jak myślisz ile mniej więcej złapie jeszcze cm i kg?
adresprzema [Usunięty]
Wysłany: 24-10-2017, 18:56
Vicek91 napisał/a:
Jak myślisz ile mniej więcej złapie jeszcze cm i kg?
Jeżeli chodzi o wzrost to ok 2 cm, może 3.
Jeśli chodzi o wagę, to przy docelowym wzroście ok 57,5 nie powinien ważyć więcej niż 33, do 35 kg.
Wychodzi na to, że specjalnie wielki nie będzie.
Ale to tylko gdybanie.
W wieku ok 9 - 10 miesięcy powinien osiągnąć docelowy wzrost.
Mój labrador: Hera
Suczka urodziła się:
24-02-2010
Wysłany: 25-10-2017, 12:23
Moja sunia rosła do roku, więc jeszcze różnie może być, a w drugim roku nabierała dopiero masy i odpowiedniej sylwetki, koleżanki pies-bo ja mam sunię, dopiero jak skończył dwa lata to przestał się zmieniać z wyglądu, nabrał masy, mięśni, urosła mu głowa i klata- spokojnie poczekaj. Wzrost ma fajny, wagę też, dlaczego chcesz żeby przytył? wiesz jak ciężko labkowi zgubić nadkg?? Jeszcze je złapie, nie bój się, to są żarłoki straszne
Ładny chłopak, tylko zdjęcie niewyraźne.
Mój labrador: Luna
Suczka urodziła się:
23.09.2017
Wysłany: 14-01-2018, 16:54
Pięękna a ile waży teraz i jaka jest wysoka?
adresprzema [Usunięty]
Wysłany: 14-01-2018, 19:37
daniel_luna16 napisał/a:
Pięękna
W imieniu suni dziękuję. Lśniąca sierść to zasługa diety BARF.
Wzrost - 58,5 - 59 cm, (zależy jak mierzę). Czyli trochę powyżej średniej dla suni laba.
Waga - latem 30,5 - 31 kg. Zimą przybiera do 32 - 33 kg. Zimą ma mniej ruchu, a nie ograniczam racji żywnościowych, więc trochę przybiera. Wiosną zaczniemy pływanie więc bez problemu zgubi 2 kg w kilkanaście dni.
Już nie możemy się doczekać kiedy znowu poskaczemy z pomostu...
Mój labrador: Luna
Suczka urodziła się:
23.09.2017
Wysłany: 14-01-2018, 19:43
Naprawdę jest śliczna, taka jak labrador powinien być, masywna, umięśniona, no cudo.. kocham te psy nad życie Mam nadzieję że moja Luna też urośnie na okazałego labradora. Na razie odkuliśmy się po zmianie otoczenia(właściciela) i karmy, i przez tydzień przybyło 1.5kg. A na wiosnę też zaczniemy skoki do wody
adresprzema [Usunięty]
Wysłany: 14-01-2018, 20:14
daniel_luna16 napisał/a:
Mam nadzieję że moja Luna też urośnie na okazałego labradora
Pewnie, że wyrośnie, tylko nie karm jej chemicznie przetworzonym żarciem, jeśli chcesz, żeby była piękna i zdrowa. Jak najszybciej przechodź na surowe mięsko i warzywa. I kurze łapki, zwłaszcza teraz, kiedy kości rosną, to niezastąpione źródło kolagenu dla Twojej suni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum