Mój labrador: Rajan
Pies urodził się:
05.10.2005-13.07.2013
Mój labrador: Ziller
Pies urodził się:
11.04.2013
Pomogła: 3 razy Wiek: 54 Dołączyła: 15 Sie 2008 Posty: 447 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 25-09-2013, 12:28
Siekiera, jezeli to Twój pierwszy pies polecam Ci książki Zofii Mrzewińskiej bardzo fajnie napisane ,dobrze sie je czyta i co najwazniejsze sa skrbnicą wiedzy.
Powinieneś również poszukać osrodków szkoleniowych dla psów i właścicieli i rozpocząc kursy przedszkolne .W takich miejscach osoby kompetentne udzielą Ci wskazówek jak zrozumieć psa .
Widze ze bardzo sie starasz i chcesz byc świetnym/doskonałym przewodnikiem swojego psa .
Chodzimy do przedszkola i dziś specjalnie byliśmy na indywidualnej lekcji i pani z nim walczyła że tak powie 30min bo chciała zęby się położył a on szczeka.piszczał aż w końcu się poddał myślę że nauczył się że mialczeniem zwraca na siebie uwagę bo ma apetyt chce się bawić więc zdrowotne chyba wszystko ok pomostu ma silny charakter i jest uparty więc muszę mu więcej pokazywać że nie on rządzi( w przenośni)
[ Dodano: 28-09-2013, 12:01 ]
Mały nadal dużo piszczy mruczy od 5 rana nie wie. Jak go tego oduczyc pomocy:(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum