Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Niechciane prezenty trafiają do schroniska
Autor Wiadomość
Jagnes093 
Deep Silent Complete

Wysłany: 08-01-2009, 13:39   

Cytat:
eh niestety nic n to nie poradzimy :(

Można na to pordzić. Można przejść sie do schronisk (o ile jest taka mozliwość) dowiedziec się coś o psach, porobic im ogłoszenia.
Cytat:
Gdyby był zakaz pseudohodowli i niebyło by tylu psów rozmnażanych moze byłoby inaczej

I namawiać ludzi, aby nie kupowali z pseudohodowli i nie wmawiali sobie, że te psy są rasowe.

effcyk 

Pies urodził się:
Wysłany: 08-01-2009, 20:22   

filmy o zwierzakach są piękne ale ich wada jest to że człowiek po obejrzeniu ma nieziemską ochote stac sie właścicielem owego psa....przykład : sasiad pp obejrzeniu beethovena stał sie właścicielem bernardyna.. dobrze że rodzice kasiaści to ten pies miał naprawde ok tylko kupowanie go bez przemyslenia ... porażka . Ostatni przykład - kolejny znajomy ... pojechał z córka gdzies do jakiegos dalszego miasta coś załatwić , po drodze wpadli na pomysł żeby z hodowli kupic owczarka, pies jest u nich mam nadzieje ze to juz tak zostanie..... ogólnie to brak słów jak sie patrzy na takie rzeczy , a te maleństwa w schroniskach jako "nieuadne " prezenty - :cring:

Kazik 
Kasia, Megan i Tori

Mój labrador: Megan vel Sylena
Suczka urodziła się:
10.08.2007

Wysłany: 08-01-2009, 23:24   

"wpaść na pomysł" posiadania psa powinni nagradzać. Jeszcze nie wiem czym, ale powinni

effcyk 

Pies urodził się:
Wysłany: 09-01-2009, 09:30   

Kazik napisał/a:
"wpaść na pomysł" posiadania psa powinni nagradzać. Jeszcze nie wiem czym, ale powinni

Tak masz racje , dobrze że w ogóle wpadli na ten lub jakikolwiek pomysł... ;] ;] ehhh . To ze ktoś kupuje psa z hodowli pod wpływem chwili ( w jednym dniu sie zdecyduje i w tym samym jedzie po psa ) to jest po prostu żal. Bez wszelkich informacji o danej rasie bez zielonego pojecia o wychowaniu takiego psa... nic dziwnego że schroniska potem pękają w szwach :( . Identyczna sytuacja tyczy sie psiaków wziętych na prezent gwiazdkowy.. masowe kupowanie psów z tej okazji i masowe ich oddawanie po fakcie ( czyt. Świetach) ...

Odpowiedz do tematu