Pomogła: 1 raz Dołączyła: 18 Sie 2012 Posty: 1550 Skąd: Gdynia
Wysłany: 28-04-2014, 11:14
chamer@op.pl napisał/a:
A Ty gdzie chodzisz?
My po wielu próbach, przejściach w końcu znaleźliśmy tego swojego Paweł Łukuć przy Korczaka. Najtańszy nie jest, ale nigdy nie zawiódł. Zawsze wszystko dobrze tłumaczy, a Dragon go uwielbia. Inna sprawa, że on kocha wszystkich, więc nie jest to miarodajne Crisvetu raczej nie polecam, ale to moja opinia. Jak wiele osób tam chodzi, tak tyle samo odradza
chamer@op.pl napisał/a:
w domu też niezły z niego kochaś
W sensie, ma odruchy kopulacyjne? Pies kochaś to jest uciążliwe i kastracja na pewno przygasi jego zapędy, plus to co najważniejsze, są także inne, zdrowotne pozytywy kastracji. Każdy w tej materii robi jak uważa. Tu masz wątek o kastracji, poczytaj, porozmawiaj z wetem i sam podejmij decyzję. http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=197
Tak, ma. Mnie to jakoś mocno nie przeszkadza bo dość łatwo go przystopować (chociaż po jakimś czasie znowu zaczyna), jednak chodzi mi głównie o niego i to, że jest przez to ciągle rozkojarzony a spacerze nie ma chwili wytchnienia od "niuchania". Psy z natury badają teren i dużo wąchają, ale można rozróżnić kiedy jest to pociąg za suką, a kiedy zwykłe zwiedzanie.
Gdyby weterynarz powiedział mi, że Bazyl ma dwa lata, kastrowałbym bez mrugnięcia okiem. Jedyne o co się martwię to jego wiek. Tak czy siak pewnie lepiej byłoby to zrobić dopiero za jakiś czas jak trochę się odżywi i poprawi się jego ogólna forma. Nie mogę zapominać, że jeszcze tydzień temu latał luzem po lesie.
Jutro jadę z nim na szczepienia, ponownie poruszę z weterynarzem ten temat
Gdyby weterynarz powiedział mi, że Bazyl ma dwa lata, kastrowałbym bez mrugnięcia okiem. Jedyne o co się martwię to jego wiek.
Znam psiaki wykastrowane w wieku 10 lat i przezyły operacje.Na to nie ma reguły,zawinąć się może tak samo młody pies jak i stary.
Ja bym kastrowała,bo inaczej nie spuścisz go nigdy na żadnym wolnym terenie bojąc się że zwieje za suką.Życie na smyczy dla psiaka jest uciążliwe,ale myśle,że dla Ciebie też nie będzie njłatwiejsze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum