Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Ryniu
26-04-2014, 23:05
Znaleziono biszk. labradora w okolicach Gniewu (pomorskie)
Autor Wiadomość
nikolajewna 

Mój labrador: Dragon
Pies urodził się:
14.10.2008

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 28-04-2014, 11:14   

chamer@op.pl napisał/a:
A Ty gdzie chodzisz?

My po wielu próbach, przejściach w końcu znaleźliśmy tego swojego :p Paweł Łukuć przy Korczaka. Najtańszy nie jest, ale nigdy nie zawiódł. Zawsze wszystko dobrze tłumaczy, a Dragon go uwielbia. Inna sprawa, że on kocha wszystkich, więc nie jest to miarodajne ;) Crisvetu raczej nie polecam, ale to moja opinia. Jak wiele osób tam chodzi, tak tyle samo odradza :)

chamer@op.pl napisał/a:
w domu też niezły z niego kochaś

W sensie, ma odruchy kopulacyjne? Pies kochaś to jest uciążliwe i kastracja na pewno przygasi jego zapędy, plus to co najważniejsze, są także inne, zdrowotne pozytywy kastracji. Każdy w tej materii robi jak uważa. Tu masz wątek o kastracji, poczytaj, porozmawiaj z wetem i sam podejmij decyzję. http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=197

chamer@op.pl 

Wysłany: 28-04-2014, 11:53   

nikolajewna napisał/a:
W sensie, ma odruchy kopulacyjne?

Tak, ma. Mnie to jakoś mocno nie przeszkadza bo dość łatwo go przystopować (chociaż po jakimś czasie znowu zaczyna), jednak chodzi mi głównie o niego i to, że jest przez to ciągle rozkojarzony a spacerze nie ma chwili wytchnienia od "niuchania". Psy z natury badają teren i dużo wąchają, ale można rozróżnić kiedy jest to pociąg za suką, a kiedy zwykłe zwiedzanie.

Gdyby weterynarz powiedział mi, że Bazyl ma dwa lata, kastrowałbym bez mrugnięcia okiem. Jedyne o co się martwię to jego wiek. Tak czy siak pewnie lepiej byłoby to zrobić dopiero za jakiś czas jak trochę się odżywi i poprawi się jego ogólna forma. Nie mogę zapominać, że jeszcze tydzień temu latał luzem po lesie.

Jutro jadę z nim na szczepienia, ponownie poruszę z weterynarzem ten temat :-)

anna34 
rude szczęście

Mój labrador: Chopper
Pies urodził się:
03.07.2007-24.05.2016

Mój labrador: Biscuit John Cage(Hearty)
14.06.2016

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 28-04-2014, 13:23   

chamer@op.pl napisał/a:
Gdyby weterynarz powiedział mi, że Bazyl ma dwa lata, kastrowałbym bez mrugnięcia okiem. Jedyne o co się martwię to jego wiek.

Znam psiaki wykastrowane w wieku 10 lat i przezyły operacje.Na to nie ma reguły,zawinąć się może tak samo młody pies jak i stary.
Ja bym kastrowała,bo inaczej nie spuścisz go nigdy na żadnym wolnym terenie bojąc się że zwieje za suką.Życie na smyczy dla psiaka jest uciążliwe,ale myśle,że dla Ciebie też nie będzie njłatwiejsze.

Odpowiedz do tematu