Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pod czyją opieką zostawiacie psa kiedy wyjeżdżacie?
Autor Wiadomość
nika 
białasek

Pies urodził się:
Wysłany: 08-07-2011, 15:59   

ja po tym jak ostatnio nacięłam się na "hotelik" w Tczewie (Shiro wrócił zapchlony, a wnioskując po tym ile miał energii w sobie stwierdzić można, że wyprowadzany był tylko na spacery typu siku-kupa. całe szczęście był tam tylko 3 dni), zamieściłam ogłoszenie w necie, że szukam osoby, która zajęłaby się Shirońskim podczas mojego wyjazdu na urlop. Zgłosiło się mnóstwo osób, wybrałam jedną przemiłą babkę. Kilka dni temu był u niej na próbę na cały dzień - i ona i pies zadowoleni w 100%. Pies wybiegany, szczęśliwy, a Pani była nim zachwycona, w dodatku nie pracuje i cały dzień może spędzić z psem, a że uwielbia chodzić na długie spacery, to już w ogóle bajka ;) no i co najważniejsze, ma dobre podejście do niego, nie da sobie wejść na głowę :D na pierwsze spotkanie wzięła smaczki, nagradzała za dobre zachowania, więc na samym starcie miała za to u mnie ogromnego plusa ;D
W sumie pojawiła się opcja, że Shiro pojedzie z nami na urlop, oczywiście bardzo bym chciała, ale to jeszcze nic pewnego. Nawet jeśli pojedzie, to fajnie mieć na przyszłość w zanadrzu zaufaną osobę, której można powierzyć psa w nagłych przypadkach.

kaha 
kaha

Mój labrador: MAX
Pies urodził się:
7.08.2009

Wysłany: 08-07-2011, 16:18   

Max od czasu kiedy nabył alergię pokarmową może zostać tylko z moim tatą ponieważ tylko on jest na tyle odpowiedzzialny żeby go nie dokarmiać wszystkim co popadnie... na szczeście miałam tylko jedną sytuacje (wyjazd na wesele) kiedy musiałam go zostawić poza domem- zawsze planujemy wakacje, wypady po kątem psiaka

mawi27 
Magda :)

Mój labrador: LARA [*] & TORQUE
Suczka urodziła się:
05.06.2009 & 22.10.2009

Wysłany: 08-07-2011, 23:29   

my zawsze jak gdzies jedziemy to psiak jezdzi razem z nami, ostatnio nawet pozmienialismy samochody na kombi zeby Torque mogl wygodnie i swobodnie z nami podrozowac, gdy natomiast jest sytuacje ze nie mozemy go zabrac, opieke sprawuja nad nim rodzice mojego TZ, fakt zawsze go dokarmiali jakismis swoimi wynalazkami ale po ostatnim uczuleniu Torque i problemach oraz finansach jakie trzeba bylo na niego polozyc, dostali kategoryczny zakaz dokarmiania psa i teraz jest wszystko tak jak powinno byc :) a pod nasza nieobecnosc pieso ma dodatkowo zagwarantowane atrakcje czyli wyjazd na dzialke :D (gdzie wyrywa wszystkie kwiatki) przechadzki do garazu po samochod :D , zabawy z psem wilkiem no nie ma zle chłopak :-P

Odpowiedz do tematu