Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: papisia
28-07-2009, 20:16
Labrador dużo szczeka
Autor Wiadomość
aga 

Mój labrador: Szila
Suczka urodziła się:
20.08.2012

Wysłany: 14-06-2013, 08:07   

moja ostatnio zaczęła szczekać w domu jak szalona bo ktoś był na korytarzu, później się okazało, że sąsiad włożył nam w drzwi pocztę więc dlatego tak zajadliwie szczekała :-) jednak mam psa obrońcę :-) a tak na podwórzu to szczeka na jeże i zaczyna szczekac na ludzi :( niestety.
Jest uległa i strachliwa i chyba tak się broni, trochę poszczeka a później podbiega na głaskanie, dziwne :confused:
generalnie jak zaczyna szczekać to mówię "cicho" i jak w końcu przestanie to komentuję "dobrze,cicho, tak" a małe się cieszy, mam nadzieję, że odzywaczaję ją w ten sposób albo przynajmniej na komendę "cicho" przestanie szczekać

Baszka 
Buś...pamietam

Mój labrador: Firet
Pies urodził się:
2004 rok

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 14-06-2013, 19:51   

Firet szczeka na komendę "nie pyskuj" :-P i to tylko na podwórku. To jest nasza zabawa... bo na zewnątrz domu psiurowi wolno' dyskutować' do woli.

W domu szczeka tylko na komendę "daj głos" ;D

Rozumiem Wasze rozterki :lookdown: ...przechodziłam to samo...najważniejsze to nie reagować na zachowania które nam się nie podobają /ZAWSZE/

i nagradzać to co nam się podoba / ...nawet nadmiernie nagradzać , tak !!! /na zachowania pozytywne dając super nagrodę ...

rejku 

Mój labrador: Janek
Pies urodził się:
dawno ;)

Wysłany: 18-06-2013, 00:03   

Cos musi ją drażnić.... mój tak ma gdy słyszy np. listonosza jadącego rowerem.

kasia44 

Mój labrador: Lamia
Suczka urodziła się:
20.05.2010

Wysłany: 27-06-2013, 14:02   

Kilka dni temu Lamia zajadle szczekała w ogrodzie, takim basem jakbym miała obronnego psa.Wyszłam zobaczyć co się stało i okazało się,że na sąsiedniej działce, pod płotem siedziały dwa koty i z drwiącym wyrazem pyszczka patrzyły się na nią!Chyba psychicznie nie wytrzymała ;D

Małgosia35 

Mój labrador: Gustaw vel Gucio ( Magnum Mera Vallis )
Pies urodził się:
21.06.2017

Mój labrador: Klocek
Pies urodził się:
15.01.2009

Mój labrador: Max ( Grom Sodalis )
Pies urodził się:
20.07.2014

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 27-06-2013, 22:31   

Klocek szczeka jak ktoś wchodzi do domu,obojętnie kto . Mozę nawet nie być tej osoby 2 minuty,a jak wejdzie to koncert taki ,że uszy pękają
Swego czasu działała metoda kompletnego niezwracania na to uwagi,chwilę poszczekał i się uspakajał.
Ale to działało krótki czas. Teraz robimy tak,że jak ktoś z domowników wchodzi do domu, mówi do niego "cześć,daj łapę" on łapę daje i momentalnie jest cisza ;D
Po prostu piesek chce się przywitać :)
No i jak ktoś nie chce się z nim bawić akurat wtedy gdy on chce to pomrukuje,zdarza się też ,że zaczyna szczekać jak za długo nie ma naszej reakcji.Czasem trzeba anielskiej cierpliwości,żeby nie zwracać na to uwagi. :haha:

kasia44 

Mój labrador: Lamia
Suczka urodziła się:
20.05.2010

Wysłany: 28-06-2013, 14:15   

To jest niesamowite,że nie potrafią mówić a i tak wyegzekwują wszystko to co chcą :haha:
Ktoś mi kiedyś poweidział,że zyby lamia nie skakała jak przychodzę do domu, to wystarczy się do niej schylić.I poskutkowało, bo ona chciała się po prostu przywitać a inaczej nie mogła dosięgnąć, tylko podskokami.Takie są nasze mądrale ;*

becia-79 

Mój labrador: Sissi
Suczka urodziła się:
08.06.2013

Wysłany: 19-01-2014, 18:38   Nasza Sissi ciagle szczeka!! Pomocy.

Wlasciwie to od poczatku duzo szczekala, ale ostatnio staje sie to nie do zniesienia. Szczeka ciagle i wszystko wymusza szczekaniem. Jak tylko zblizy sie pora jedzenia-szczeka, jak chce wyjsc -szczeka,jak sie chce bawic , jak juz przyniesie zabawke bawie sie znia ale jak jej sie znudzi to juz nie pobiegnie np, za pileczka tylko szczeka zeby jej ja przynies, nawet jak lezy z nami na kanapie i sie czyms bawi to jak jej to spadnie to szczeka zeby jej podniesc. Gdy rozmawiam przez telefon to musze wyjsc do iinego pokoju bo szczeka ze nic nie slysze, jak rozmawiam z mezem na stojaco to ona tez stoi przy nas i szczeka.Nie wiemy juz co robic chodzimy na wyczerpujace spacery zeby sie zmaczyla i po przyjsciu do domu jeszcze z nami wojuje tym swoim szczekaniem ale po 15 minutach pada, i za godzine znowu to samo;( nie dzialaja metody odsylania na miejsce, krzyczenia,nawet jak nas poslucha i przez minute nie szczeka dostanie nagrode to i tak za 3 minuty jest to samo.Blagam pomozcie jak jej tego oduczyc, bo sasiedzi mi wala po scianach,a i dla nas to juz jest meczace. Dodam ze na spacerach juz ladnie slucha biega z innymi psami i jak sie ja zawola to odrazu przybiega, tylko to okropne szczekanie.

Axelka 
biszkopcińska

Mój labrador: Axa
Suczka urodziła się:
27.09.2012

Mój labrador: Ori
Pies urodził się:
2010 ?

Wysłany: 19-01-2014, 20:02   

Suczka pewnie utrwaliła sobie, że szczekanie przynosi jej korzyść.
może także szczekanim manifestować swoje znudzenie, frustrację....itp. może sunia stresue się nadmiernie czymś?

ale powinnaś zacząć uczyć ją komendy np. spokój, lub nie jak zaczyna szczekać. Nie pozwalaj na długotrwałe szczekanie, bo pies się nakręca. dobre jest też odsyłanie psa na swoje miejsce komendą : miejsce. to nie ma być kara, ale po wykonaniu komendy nagradzaj ją, supiaj jej uwagę na czymś innym.

kamil8406 

Mój labrador: INUSIA
Suczka urodziła się:
28 sierpnia 2013

Wysłany: 19-01-2014, 21:04   

Jak szczeka nie zwracac uwagi najlepiej wyjsc i sie nie odzywac do niej. Każde krzyczenie,odsyłanie na miejsce,uciszanie itp. (ona nie rozumie języka ludzi najwyżej wyuczone komendy) to dla nie nagroda za zwrócenie na nią uwagi. Najlepiej przeczekac, jak przestanie szczekac (kiedys musi się zapowietrzyć :) ) pochwalic dac smakołyk po kilku takich pochwałach załapie o co wam chodzi. U mnie moja załapałą o co chodzi teraz jest cichutko tylko patrzy czy cos jej daje do jedzenia w nagrode. :)

becia-79 

Suczka urodziła się:
08.06.2013

Wysłany: 19-01-2014, 21:13   

No wlasnie tak na poczatku robilismy ze nie zwracalismy na nia uwagi i troche dzialalo,ale sasiedzi zaczeli walic po scianach. Nie mieszkam w polsce i troche tu inaczej z zyciem po sasiedzku:( dodam jeszcze ze od jakiegos miesiaca Sissi nie zostaje praktycznie wcale sama w domu bo do polodnia jest moj maz a pozniej ja z dziecmi. Moze za duzo czasu z nia przebywamy? gdzies tak na forum jakims przeczytalam ale nie bardzo mnie to przekonuje.

[ Dodano: 19-01-2014, 21:16 ]
Tez tak mysle ze to my musimy nad nia zapanowac a nie ona nad nami, ale poki co to oblewamy ten egzamin:) zastanawiamy sie nad pojsciem z Sissi do szkoly ale czy to pomoze hhmm ?

Axelka 
biszkopcińska

Suczka urodziła się:
27.09.2012

Pies urodził się:
2010 ?

Wysłany: 19-01-2014, 21:13   

niestety nie jest to dobra metoda.

w domu pies musi mieć jasno postawione zasady i od małego trzeba je egzekwować. to tak jak z dzieckiem.
najlepiej jest wyćwiczyć komendę spokój.
my musimy nad psem panować poprzez nauczenie go zasad obowiązujących w domu.

Axelka 
biszkopcińska

Suczka urodziła się:
27.09.2012

Pies urodził się:
2010 ?

Wysłany: 19-01-2014, 21:17   

wejdź sobie na forum wesołej łapki - szkolenia psów metodami pozytywnymi.

poczytaj tam wątki jak sobie radzić z taką szczekaczką - jak zaczniesz ją uczyć to sama zobaczysz, że cierpliwość przyniesie rezultaty :)

becia-79 

Suczka urodziła się:
08.06.2013

Wysłany: 19-01-2014, 21:20   

Axelka napisał/a:
wejdź sobie na forum wesołej łapki - szkolenia psów metodami pozytywnymi.

poczytaj tam wątki jak sobie radzić z taką szczekaczką - jak zaczniesz ją uczyć to sama zobaczysz, że cierpliwość przyniesie rezultaty :)

Dzieki wejde i poczytam a tak na marginesie to wesola lapka jest z Gliwic mojego miasta z kad pochodze :)

Ania8017
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2014, 16:39   

Młoda zaczęła wczoraj szczekać do swojego odbicia w lustrze;) Potem zaglądała za szafę(lustra są w szafie),szukając psa. Potem znów do lustra-a jaka była bojowa;) uśmiałam się!

kamil8406 

Suczka urodziła się:
28 sierpnia 2013

Wysłany: 21-01-2014, 17:04   

Ania8017 ja bym tak się nie cieszył z tej bojowości wiem co mówie, Ja też sie cieszyłem :-P . Pod zadnym pozorem nie ucz małej komendy "daj głos" z resztą wiesz czym to grozi Korę masz :D Mojej już nie przypominam komendy i jakos się wyciszyła :-P

Ania8017
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2014, 17:13   

kamil8406 napisał/a:
Ania8017 ja bym tak się nie cieszył z tej bojowości wiem co mówie, Ja też sie cieszyłem :-P . Pod zadnym pozorem nie ucz małej komendy "daj głos" z resztą wiesz czym to grozi Korę masz :D Mojej już nie przypominam komendy i jakos się wyciszyła :-P

Nie no mnie szczekanie nie cieszy. Po prostu śmiać mi się chciało. Ważne,że nie szczeka na dzieci. Dziś jeszcze nie obszczekała psa z lustra,więc może da sobie spokój. Po przejściach z Korą reaguje zdecydowanie na próby podgryzania(choć młoda na szczęście nie ma do tego skłonności). No i reaguje na skakanie. Nie chcę żeby skakała na dorosłych i dzieci(ale na szczęście robi to sporadycznie).

kamil8406 

Suczka urodziła się:
28 sierpnia 2013

Wysłany: 21-01-2014, 17:21   

Ja uczyłem jeszcze wskakiwania na ręce podczas zabawy na ziemi ;D . Teraz jak ktokolwiek usiądzie na ziemi też wskakuje tylko że już ma ponad 20 kg. :-P

Sarrai 

Mój labrador: Frida
Suczka urodziła się:
12.02.2013

Wysłany: 22-01-2014, 08:42   

Ania8017 napisał/a:
Młoda zaczęła wczoraj szczekać do swojego odbicia w lustrze;) Potem zaglądała za szafę(lustra są w szafie),szukając psa. Potem znów do lustra-a jaka była bojowa;) uśmiałam się!

Frida też szczeka na swoje odbicie. W lusterku, w piekarniku się przegląda :D w telewizorze :D też mnie to śmieszy, jak potem lata i szuka "tego psa".
A teraz, odkąd spadł śnieg okropnie szczeka na sanki..........

dominika92 

Mój labrador: Demi Z Grodu hrabiego Malmesbury
Suczka urodziła się:
04.2005

Mój labrador: Hela Błotna Sadzawka
Suczka urodziła się:
7.10.2010

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 22-01-2014, 20:30   

Ja dziękuję bogu że Hela już tak nie szczeka jak kiedyś:D Ale jak w oknie coś zobaczy to też potrafi a jakże :P
Ostatnio umierałam ze śmiechu, spotkałyśmy owczarka niemieckiego on się rozłożyła do niego ulegle przerażona (boi się owczarków) ten ledwo co ją powąchał i olał, odszedł dwa kroki a mój pies wtedy hau hau :D Dzieeeeeeeeeeeeeeeeeelna :D

karat 

Mój labrador: ARGO
Pies urodził się:
28.08.2013

Wysłany: 05-09-2014, 19:21   

A ja juz nie wiem co robic z tym moim wariatem moj szczeka w domu ciagle , nic nie mozna zrobic bo on ciagle sie na nas drze, ostatnio za szczekanie zamykam go w pokoju( ale nie pomaga za chwile i tak znowu sie drze )bo juz nie idzie z nim wyrobic, jak go ignoruje to potrafi szczekac na mnie 5 minut bez przerwy w koncu nerwy puszczaja :bad: no bo ilez mozna tego słuchac , Nic juz na niego nie pomaga nie wiem co juz robic - mam dosyc tego jego ciaglego szczekania :cring:

Odpowiedz do tematu