labidabi, ta 10m linka ma być bez żadnych rączek, supełków, metalowych oczek i puszczona luźno po ziemi - wtedy nic nie będzie się plątać. A jest po to, żebyś w każdej chwili mogła ją przydepnąć i przyciągnąć do siebie psa. Poczytaj o nauce przywołania, tam jest bardzo dużo o lince. Najlepiej kup linkę w jakimś budowlanym + przywiąż do jakiegoś karabinka i gotowe
Miałam na myśli wplątywanie się psiaka w smycz, owijanie wokół łap.
Wokół łap aż tak się nie plącze ale trzeba być uważnym by samemu się nie zaplątać. Ja przez nieuwagę rzuciłam psu piłkę gdy noga była w pętli z linki. Szczęście że mnie nie podcięło i nie pociągnął mnie za sobą ale linka przesuwając się w błyskawicznym tempie po skórze poraniła nogę dosyć głęboko. Druga sprawa nie łapać linki rękami bo może się to skończyć pokaleczeniem dłoni... Taaaa moje rany na rękach się właśnie goją
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum