Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pies nie chce kryć suki
Autor Wiadomość
Jagusia 
Aga i jej sfora

Mój labrador: Sara
Suczka urodziła się:
w maju 2003 r.

Wysłany: 17-03-2009, 20:41   

Baszka napisał/a:
...kurde...czasem na pewne pytania (głupie!??) nie można odpowiedzieć inaczej jak z pewną dozą humoru(dla rozładowania sytuacji) z linczowaniem się zgadzam....ale zwróćce uwagę,że autor topicu..milczy ..dlaczego

Baszka lepiej bym tego nie powiedziala.

Autor topiku pewnie juz dawno zrezygnowal z udziału w dyskusji, o ile nie z korzystania z tego forum. A my tu sobie zupelnie zbytecznie nerwy nawzajem psujemy.

wamilka 

Mój labrador: Zoltan
Pies urodził się:
13.01.2008

Wysłany: 18-03-2009, 07:59   

nie dość, że nerwy popsute to jeszcze efekt żaden :confused:

santi 

Mój labrador: Doris
Mój labrador: Cygan
Wysłany: 29-03-2012, 09:58   Pies nie chce kryć suki

Witam, mam niemaly problem. Moja suczka dostala cieczki, po 9 dniach od cieczki zawiozlem ja na krycie do kolegi. Najpierw chcielismy zeby sie poznaly przez siatke lecz pies zamiast wykazywac zainteresowanie suczka to przejawial agresje. To kolega poszedl po szelki i myslimy ze w razie czego sie ich odciagnie. Lecz gdy sie psy zblizyly do siebie pies ugryzl suczke. Pies byl dwuletni, nigdy tego nie robil wiec myslelismy ze moze to przez niedoswiadczenie. Wiec pojechalem z suczka do sasiada mojej znajomej ktory ma mieszanke golden retrivera z labradorem. Nie chcialem jej nim kryc , chcialem zobaczyc czy tamten pies wykaze zainteresowanie, ale ta sama sytuacja. Jakby nie to ze trzymalismy psy to pies by pogryzl suke. Posiadam jeszcze polrocznego labka, siada on na suke ale nie jest jeszcze sprawny, a tamte dorosle psy chcialy suczke pogrysc.

Wie ktos moze co jest tego powodem? Bede wdzieczny za pomoc. Pisane na szybko. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez tenshii 27-10-2012, 12:55, w całości zmieniany 1 raz  

nata 
Natalia & Polina

Mój labrador: Pola
Suczka urodziła się:
27.03.2010

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 29-03-2012, 10:02   

santi, pierwsze i najważniejsze pytanie (choć domyślam się odpowiedzi, bo prawdziwi hodowcy nie mają takich pytań i problemów a wiedzę zdobywają literatury jak sądzę)
Czy prowadzicie hodowlę zarejestrowaną w ZK, czy starasz się założyć nielegalną pseudohodowlę???

mibec 

Mój labrador: Prezes Barney (Miners Master)
Pies urodził się:
19.01.2010 - 26.11.2019

Mój labrador: Princess Shelby (Eromdop Maria to Amegilla)
Suczka urodziła się:
01.01.2013

Mój labrador: Princess Ellie (Amegilla Eleanor Alfacute)
Suczka urodziła się:
14.01.2015

Pomogła: 12 razy
Wysłany: 29-03-2012, 10:02   

santi, a po co chcesz produkowac kolejne kundelki ????? Rozmnazac nalezy psy z uprawnieniami, a nie mieszanke czego z czyms.... :(
Psy chociaz sa przebadane?

santi napisał/a:
Wie ktos moze co jest tego powodem?
psy maja wiecej oleju w glowach niz ludzie? :(
Ostatnio zmieniony przez mibec 29-03-2012, 10:04, w całości zmieniany 1 raz  

Nikaaa 
Nika i Chudolab :)

Mój labrador: Jesse (My Ebony Myst)
Suczka urodziła się:
08.09.2011

Pomogła: 15 razy
Wysłany: 29-03-2012, 10:04   

Może Twoja suka jest mądrzejsza i wie, że psów się nie rozmnaża ot tak. Ma rodowód? Masz zarejestrowaną hodowle? Przypuszczam, że nie a więc jesteś na najlepszej drodze do złamania polskiego prawa.

santi 

Wysłany: 29-03-2012, 10:15   

Zadalem inne pytanie i jezeli nie znacie odpowiedzi to sie nie udzielajcie. Wole ja odpedzic z labradorem niz z jakims rasowym kundlem. To ze gdyby miala mlode nie znaczy ze chce na pieskach zarobic. Zamiast sie wywyzszac moze ktos mi pomoze co jest przejawem agresji w stosunku do mojej suczki?

tenshii 
Ania & labradość

Mój labrador: Teyla
Suczka urodziła się:
30.09.2009

Mój labrador: Fido
Pies urodził się:
15.06.2009

Mój labrador: Daisy [*]
Suczka urodziła się:
20.06.2007 - 26.10.2009

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 29-03-2012, 10:16   

santi, same bardzo mądre psy Cię otaczają, no może poza szczeniakiem... chociaż jemu można wybaczyć z powodu wieku - podrośnie to zmądrzeje ;)

Pies może być dowolnej rasy, pod warunkiem, że jest
to labrador

nata 
Natalia & Polina

Suczka urodziła się:
27.03.2010

Wysłany: 29-03-2012, 10:19   

santi napisał/a:
To ze gdyby miala mlode nie znaczy ze chce na pieskach zarobic.

więc PO CO chcesz ją kryć? PO CO ci te szczeniaki?

santi napisał/a:
Zamiast sie wywyzszac moze ktos mi pomoze co jest przejawem agresji w stosunku do mojej suczki?

Kto tu się wywyższa? Zapoznaj się z polskim prawem.... zabronione jest zakładanie pseudohodowli.

Co do reszty NC.. współczuje Twoim psom takiego właściciela, który o innych psach wraża się w ten sposób.

Nikaaa 

Suczka urodziła się:
08.09.2011

Wysłany: 29-03-2012, 10:21   

santi, nikt z nas nie przyczyni sie do wydawania kolejnych sierot na ten swiat. Czy Twoja suka i pies którym chcesz ja pokryć są przebadane? Zdajesz sobie sprawę na ile chorób jest narażony labrador? Co zrobisz jak się okaże, że szczeniaki są chore? Utopisz?
I co wogóle chcesz z nimi zrobić, po co rozmnażasz sukę?

Nie sądze, aby ktokolwiek na tym forum Ci pomógł. Ludzie tutaj walczą z takimi pseudohodowcami i ratują porzucone psy. Napewno nikt sie nie przyłozy do tego, żeby na świat przyszły kolejne.

Pikuś 

Wysłany: 29-03-2012, 10:23   

santi napisał/a:
co jest przejawem agresji w stosunku do mojej suczki?
pies jest mądry :-P

Ewelina 
wesoła rodzinka

Mój labrador: Yoko
Suczka urodziła się:
25.05.2007

Mój labrador: Serdusia
Suczka urodziła się:
01.09.2015

Suczka urodziła się:
Pomogła: 10 razy
Wysłany: 29-03-2012, 10:26   

santi, A ile twoja suka ma?

Nie będę odpowiadać na twoje pytanie, bo jest zakaz rozmnażania psów bez uprawnień.
Może lepiej jej jednak nie dopuszczać. Labradory bez rodowodu teraz nie schodzą. Zobacz co się dzieję na allegro!
Ludzie coraz bardziej są kumaci i wolą uszanować R=R czyli rasowy równa się rodowodowy. jestem 3 lata na forum i na całe szczęście coraz więcej ludzi kupuję psy z rodowodem. Mając pewność, że psy nie są nosicielami poważnych wad genetycznych.
Może twoja suka jest ładna i wygląda jak typowy labrador, ale czy została zbadana pod kątem dysplazji stawów łokciowych i biodrowych, czy ma zbadane oczy?
A czy pies który chcę ją pokryć ma inne badania świadczące o tym, że nie jest nosicielem wad genetycznych? Czy ma tylko założoną książeczkę zdrowia?
To nie są złośliwości tylko życzliwość z mojej strony. Dobrze, że pojawiłeś się w tym czasie na forum może posłuchasz dobrych rad. Poczytasz co wiąże się z wychowaniem szczeniąt i jakie są to koszta. Szczeniakowi nie wystarczy tylko mleko od suki, ale dodatkowe dokarmianie mlekiem typowym dla szczeniąt które kosztuję bardzo dużo. Odpowiednio zbilansowana karma również jest droga. Suka powinna przejść kompleksowe badania przed pokryciem powinna dostawać odpowiednio zbilansowaną karmę dużo wcześniej. Mam nadzieję, że przemyślisz sprawę :)

Ostatnio zmieniony przez Ewelina 29-03-2012, 10:28, w całości zmieniany 1 raz  

mibec 

Mój labrador: Prezes Barney (Miners Master)
Pies urodził się:
19.01.2010 - 26.11.2019

Mój labrador: Princess Shelby (Eromdop Maria to Amegilla)
Suczka urodziła się:
01.01.2013

Mój labrador: Princess Ellie (Amegilla Eleanor Alfacute)
Suczka urodziła się:
14.01.2015

Pomogła: 12 razy
Wysłany: 29-03-2012, 10:27   

santi, nie wyglupiaj sie - skoro masz pare to wysterylizuj / wykastruj chociaz jedno z nich, a jak marzy Ci sie hodowla to kup rasowe psy, zrob badania, uzyskaj uprawnienia hodowlane - po prostu zrob co nalezy.

santi 

Wysłany: 29-03-2012, 10:42   

Ludzie ja nie chce zakladac hodowli w celach zarobkowych. Po tym wczorajszym ekscesie w ogole nie chce jej rozmnazac. Chcialem tylko znac powody takiego zachowania, zeby na przyszlosc byc madrzejszy. Male pieski chcialem bo jezeli ma ja dopasc jakis kundel to wolalem zeby ja zaplodnil jakis labrador. Obecne suczka jest zamknieta na czas cieczki zeby nie doszlo do niczego, chcialem poznac powody zachowania psow a tu odrauz taka afera. Skoro nie chcecie mi pomoc to sie poprostu nie udzielajcie. A co do tego ze jestem zlym wlascicielem to nie macie na ten temat zielonego pojecia, moje psy sa zadbane i regularnie sa badane u weterynarza.

tenshii 
Ania & labradość

Mój labrador: Teyla
Suczka urodziła się:
30.09.2009

Mój labrador: Fido
Pies urodził się:
15.06.2009

Mój labrador: Daisy [*]
Suczka urodziła się:
20.06.2007 - 26.10.2009

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 29-03-2012, 10:45   

santi, wysterylizuj ją to Ci jej nie zapłodni żaden "kundel"
Tak co cieczkę masz zamiar ją kryć żeby jej nie zapłodnił żaden kundel?

Poza tym sukę inny pies może dokryć. Każde szczenię w miocie może mieć innego ojca, więc to, że pokryjesz sukę jednym psem nie znaczy, że inny również jej nie pokryje

I coś mi się wydaje, że należysz do ludzi, którzy wierzą, że suka musi urodzić. Otóż nie - NIE musi

Pies może być dowolnej rasy, pod warunkiem, że jest
to labrador
Ostatnio zmieniony przez tenshii 29-03-2012, 10:46, w całości zmieniany 1 raz  

Nikaaa 

Suczka urodziła się:
08.09.2011

Wysłany: 29-03-2012, 10:46   

santi napisał/a:
Male pieski chcialem bo jezeli ma ja dopasc jakis kundel to wolalem zeby ja zaplodnil jakis labrador.
Ale przecież suka ma cieczkę 2 razy do roku!!! Chcesz ja za każdym razem zaszczeniac, jaja sobie robisz?
Jesli nie chcesz, zeby dopadł ją kundel to ją wysterylizuj! Albo pilnuj..

Iris 

Wysłany: 29-03-2012, 10:50   

santi napisał/a:
Po tym wczorajszym ekscesie w ogole nie chce jej rozmnazac. Chcialem tylko znac powody takiego zachowania, zeby na przyszlosc byc madrzejszy
i na nastepną cieczke rozmnozyc :beated:
santi napisał/a:
Male pieski chcialem bo jezeli ma ja dopasc jakis kundel to wolalem zeby ja zaplodnil jakis labrador
ta i myslisz że jak ją zapyli lab to innemu sie nie podłoży? przecież to jest mozliwe że rodzą sie psy od dwóch ojcow, a nawet trzech :beated: najlepszym wyjściem jest sterylizacja owej suczki :)

[ Dodano: 29-03-2012, 11:51 ]
widze że tenshii mnie ubiegła :-P

Ewelina 
wesoła rodzinka

Mój labrador: Yoko
Suczka urodziła się:
25.05.2007

Mój labrador: Serdusia
Suczka urodziła się:
01.09.2015

Suczka urodziła się:
Pomogła: 10 razy
Wysłany: 29-03-2012, 10:52   

santi, Nie poznasz natury psa nigdy pies może mieć różne powody może czuć tego drugiego psa z którym przebywa twoja suka dlatego wybucha taką agresją. Labradory to inteligentne psy :)
santi napisał/a:
Po tym wczorajszym ekscesie w ogole nie chce jej rozmnazac.
Cieszy mnie to bardzo. Mądra decyzja. Wiesz wielu ludzi nie robi tego w celach zarobkowych a później chwytają się za głowę po co im to było pilnowanie przez dwa tygodnie w dzień i w nocy, żeby suka szczenią nie zadusiła, żeby wszystkie miały miejsce przy cycu. Żeby drugi pies nie zabrał. Mówię ci katorga :)

santi napisał/a:
Male pieski chcialem bo jezeli ma ja dopasc jakis kundel to wolalem zeby ja zaplodnil jakis labrad
tu możesz 3 miesiące po cieczce umówić się na zabieg sterylizacji wtedy będziesz spokojny że żaden pies jej nie dopadnie i zmniejszysz ryzyko chorób nowotworowych u twojej suki. poczytaj na forum na temat sterylizacji. Ja mam dwie suki wysterylizowane i są bardzo szczęśliwe :)

santi napisał/a:
chcialem poznac powody zachowania psow a tu odrauz taka afera.
To dlatego, że wyciągamy suki z pseudohodowli, dlatego, że ludzie najpierw kryją sukę mają 10 szczeniorów i nagle pojawiają się na forum z problemem, że szczeniaki nie poszły i ma w domu 5 szczeniaków 5 miesięcznych i jak ich ktoś nie zabierze w przeciągu tygodnia to schronisko bardzo dużo jest takich przypadków. Masz półtora rocznego wiesz jaki to żywioł a szczeniaki w wieku 5 miesięcy to dopiero masakra.
santi napisał/a:
. A co do tego ze jestem zlym wlascicielem to nie macie na ten temat zielonego pojecia, moje psy sa zadbane i regularnie sa badane u weterynarza.
Nikt tak nie uważa chcemy tylko pokazać że można inaczej. Suka nie musi być mamą to pies nie kobieta która ma silniejszy instynkt macieżyński suki zabijają swoję szczeniaki niekiedy zjadają. Ten mit, że suka musi zostać pokryta został już dawno obalony :)

nata 
Natalia & Polina

Suczka urodziła się:
27.03.2010

Wysłany: 29-03-2012, 10:52   

Iris napisał/a:
najlepszym wyjściem jest sterylizacja owej suczki

Tym bardziej że w domu jest samiec poza nią..

santi 

Wysłany: 29-03-2012, 10:55   

Wiem, bedzie sterylizowana. Wiem tez ze suczke pies musi pokryc pare razy, bo raz nie wystarczy.

Ale do cholery czy ktos mi powie dlaczego psy zamiast wykazywac zainteresowanie chcialy ja pogrysc?

Odpowiedz do tematu