Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: iness8@o2.pl
02-01-2011, 13:24
Szczeniaczki znalazły już nowe domki.
Autor Wiadomość
mlena 

Mój labrador: Blues
Pies urodził się:
02.09.2010

Wysłany: 02-12-2010, 12:27   

co z drugim szczeniakiem bo mam zainteresowanych ??
pani w sklepie mówi ,ze jej znajomi chcą labka i chcieli kopić odradziłam pseudo hodowle i podsunęłam pomysł adopcji czekają na namiary
dom z ogrodem w domu babcia jest cały dzień jak Ci ludzie pracują więc piesek miałby stała opiekę

Ewelina 
wesoła rodzinka

Mój labrador: Yoko
Suczka urodziła się:
25.05.2007

Mój labrador: Serdusia
Suczka urodziła się:
01.09.2015

Suczka urodziła się:
Pomogła: 10 razy
Wysłany: 02-12-2010, 12:30   

mlena, Mam nadzieje, że ktoś z koordynacji sie do Ciebie odezwie :)

mlena 

Pies urodził się:
02.09.2010

Wysłany: 02-12-2010, 13:09   

też mam taką nadzieję , pytałam czy może być starszy pies ale chcą szczenię , lepiej niech zaadoptują niż mają kupować od producenta

czekam zatem na info jeśli psiak nadal szuka domu to może na pw jakiś nr tel.? coby można podać tym ludziom

aga38
[Usunięty]

Wysłany: 02-12-2010, 18:05   

Witam serdecznie,jestem opiekunką tych psiaków. Jedna z nich ta mała ciemniejsza znalazła szczęśliwy i wspaniały domek. Druga Velwecik ta jaśniejsza też była adoptowana jednak okazało się że kobieta która ją adoptowała oszukała nas. Mówiła że jest chora leczy się na guza piersi i wszystko było w domu w porządku. Jednak po dwóch dniach ludzie donieśli nam że tam niedawno była sunia która była bita głodzona,rzucano nią o ścianę a ta miła pani chciała ją utopić w misce wody. Okazało się że byłam zbyt naiwna i wierzyłam że sunia i pani pomogą sobie nawzajem. Wczoraj pojechałam i odebrałam sunię i Velvecik razem z mamą czekają na nowe kochające domki na które zasługują. Smutne jest to że ludziom się ufa a oni są tacy okrutni wobec zwierząt. Obie damy ciągle więc czekają. Jestem wdzięczna za szukanie im domków bo oprócz nich mam jeszcze 21 psiaków z ulicy i większość z nich szuka ciągle domków. Nie ukrywam że czasem jest ciężko bo brakuje wszystkiego,a nasza gmina dała mi ostatnio 10 kilo kaszy(to i tak duży sukces!) Psiaki utrzymuję za własne pieniążki i staram się żeby nie chodziły głodne. A proszę mi uwierzyć że przy takim stadku jest co robić. Teraz szukam pracy i mam nadzieję że uda mi się ją znaleźć choć tu u nas ciężka sprawa. Bardzo dziękuję za pomoc w ogłaszaniu psiaków.
Aga

Franula 
40kg miłości :*

Mój labrador: Franciszek :)
Pies urodził się:
28.08.2009

Wysłany: 02-12-2010, 18:40   

aga38, cieszę się, że są ludzie tacy jak ty. Współczuję maleństwu.

Ludzie to idioci.

mlena 

Pies urodził się:
02.09.2010

Wysłany: 02-12-2010, 19:24   

co za potwory :bad: na co im nowy pies skoro poprzedni tak ich " drażnił" ,że musieli się na nim wyżywać ??? Dobrze ,ze dotarła taka informacja i jednak trzeba te domki dla psów na wskroś prześwietlać

aga może pomyśl nad założeniem fundacji wtedy będziesz mogła robić publiczne zbiórki pieniędzy na psiaki i swoja pracę zawodową z tym powiązać psy potrzebują wyprowadzania karmienia i pieniędzy na jedzenie
Z czego Ty je utrzymujesz ? Nie wiem jak dajesz radę ale hmm trzeba by tu coś zaradzić

aga38
[Usunięty]

Wysłany: 02-12-2010, 21:04   

Co do fundacji to boję się pewnie nie dałabym rady. Pomagać i tak będę zawsze dobrzy ludzie coś dadzą a to pani z piekarni wczorajszy chleb,dziewczyny z mięsnego jakieś kostki lub łapki czasem ktoś da kaszę ryż lub worek suchej karmy. Ostatnio przywieźli mi stare ręczniki i kocyki,niepotrzebne ubrania.Z racji tego że w domu jest często dużo szczeniąt ciągle na podłodze są jakieś mokre plamy a trzeba je czymś wycierać. Kocyki się rwią w zabawie a słomę kupujemy w kostkach żeby miały ciepło,śpią niektóre w domu a te starsze i większe w ciepłym pomieszczeniu(nawet w najgorsze mrozy jest tam +5st.) i całe pomieszczenie wyłożone jest słomą.W chwili obecnej jestem bez pracy bo właśnie skończył mi się staż ale zawsze są jakieś dorywcze zajęcia :haha: Jakoś daje radę,głównie chodzi mi o znalezienie domków dla psiaków. Częśc z nich ma już u mnie dożywotkę bo to zwierzaki po przejściach i wiele czasu zajęło żeby zdobyć ich zaufanie. Może to dziwne ale nie chcę im już mieszać w głowach bo wiele przeszły i już się u mnie zadomowiły czują się pewnie a nowy dom choćby najlepszy może być dla nich stresem.Na dzień dzisiejszy mam 21 psów i 7 kotów,z tej gromadki 12 psiaków jest młodych i pilnie poszukuje domku. Pytacie z czego się utrzymujemy,otóż z alimentów na dzieci(900zł) i do tej pory moje wynagrodzenie za staż. Ale myślę że jakoś to będzie ludzie mają gorzej i też dają radę. Pozdrawiam

Maryhna 

Mój labrador: Fado
Pies urodził się:
5.04.2010r.

Wysłany: 02-12-2010, 22:39   

Słuchaj jestem pod ogromnym wrażeniem! Kochani ja wiem, że to nieodpowiedni temat na takie dyskusje ale może byśmy się skrzyknęli i przynajmniej w tym pierwszym okresie pomogli Agnieszce, dopóki nie znajdzie pracy?

Ja koło 10tego mogę wysłać conieco na konto forumowe.
Co Wy na to?

Cholender, te 900 zł to na wiele nie starczy, szczególnie jak ma się dzieci.

PS: Wiem co to znaczy szukać pracy bo sama szukałam jej kilka miesięcy i stanowisko jakie zdobyłam to żaden szał i za najniższą krajową.

Pozdrawiam! I jeszcze raz niskie ukłony za to co robisz dla zwierzaków.

mlena 

Pies urodził się:
02.09.2010

Wysłany: 03-12-2010, 00:11   

słuchaj ta fundacja tylko tak strasznie wygląda mogłabym poprosić jedną kobietę która zakładała taką dla kotów na pewno by doradziła jak to zrobić i pomogła , jeśli jesteś zainteresowana , warto spróbować bo nic nie tracisz a i problem pracy by się rozwiązał

to jej strona ww

http://www.sfinx.org.pl/

pamiętam jak ledwo ciągnęła a teraz zobacz jakie ma dofinansowania ma z czego leczyć zwierzaki i dbać o nie, Kaskę poznałam osobiście wiec powiedz słowo a zadzwonię do niej i poproszę by Ci pomogła

jkasia 
Kasia

Mój labrador: Kasta
Suczka urodziła się:
05,02,2010

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 03-12-2010, 10:37   

aga38, ja również jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej postawy. Wspaniale, że są tacy ludzie jak Ty. A kontaktowałaś sie z Malinową? Ona proponowała karme Royala (na 1 stronie). Spróbuje uzbierać troche kasy od znajomych i może jakies reczniki, i bym wysłała karme itp. Jeśli jesteś za to podaj mi prosze swój adres na pw to coś podeśle. :)

A dog is for life, not just for Christmas!

aga38
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2010, 14:36   

Moi drodzy dziś dostałam od naszej gminy 10 kilo kaszy i 10 kilo suchej karmy. To chyba jakiś cud przedświąteczny. Psiaki zadowolone bo taki rarytas rzadko im się trafia. Bardzo Wam dziękuję za pomoc,dzięki Wam i Dogomanii nie jestem już sama. Mam nadzieję że psiaki znajdą domki. W tamtym roku było ich około 30 ale domki znalazły,więc jestem dobrej myśli bo przecież są jeszcze ludzie którzy mają serce dla zwierząt. Dla mnie dom bez psa,kota to dom pusty. Lubię jak rozrabiają i choć czasem zjedzą mi buty czy meble nie zamieniłabym ich wygłupów na nic innego:)

mibec 

Mój labrador: Prezes Barney (Miners Master)
Pies urodził się:
19.01.2010 - 26.11.2019

Mój labrador: Princess Shelby (Eromdop Maria to Amegilla)
Suczka urodziła się:
01.01.2013

Mój labrador: Princess Ellie (Amegilla Eleanor Alfacute)
Suczka urodziła się:
14.01.2015

Pomogła: 12 razy
Wysłany: 03-12-2010, 14:41   

aga38, to super; jestes wspaniala ;*

jkasia 
Kasia

Suczka urodziła się:
05,02,2010

Wysłany: 03-12-2010, 15:40   

aga38, to wspaniała wiadomość. Oby gmina pomagała jak najczęściej :haha:

mlena 

Pies urodził się:
02.09.2010

Wysłany: 03-12-2010, 16:10   

Pytanie do administracji :
może moglibyśmy robić kwesty na forum dla psiaków agi chociaż na worek karmy na miesiąc zawsze coś??

Franula 
40kg miłości :*

Mój labrador: Franciszek :)
Pies urodził się:
28.08.2009

Wysłany: 03-12-2010, 17:31   

aga38, trzeba dziękować, że są tacy ludzie jak ty. Bądźmy dobrej myśli. Wreszcie wspaniałe wiadomości.

aga38
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2010, 17:54   

Wiem że to forum dla labradorów ale jeśli nie macie nic przeciwko mogę zamieścić parę zdjęć mojej wesołej gromadki.
Gabi na przykład bardzo pcha sie na ręce,widzi ze nosimy szczeniaki i sama też chce być noszona chyba myśli że jest malutka:)

[ Dodano: Pią 03 Gru, 2010 ]
A to mój syn,u góry jest córka.
Jeśli gdzieś jest bezdomny psiak na pewno za moimi dziećmi przyjdzie do domu,albo go przyniosą :haha:

AnIeLa 

Mój labrador: Asior
Pies urodził się:
27.06.2005 -08.02.2021

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 03-12-2010, 18:05   

aga38 napisał/a:
Wiem że to forum dla labradorów ale jeśli nie macie nic przeciwko mogę zamieścić parę zdjęć mojej wesołej gromadki.

http://forum.labradory.org/viewforum.php?f=17

w tym miejscu można założyć galerie innych psiaków niż laby.

Bardzo proszę trzymać się tematu wątki : " 2 szczeniaki i ich mama szukają domku - Wąchock"

jkasia 
Kasia

Suczka urodziła się:
05,02,2010

Wysłany: 03-12-2010, 18:47   

aga38, super że całą rodzinką wspieracie psiaki :haha:

mlena 

Pies urodził się:
02.09.2010

Wysłany: 03-12-2010, 19:13   

pozazdrościć dzieci o takich sercach :)

nata 
Natalia & Polina

Mój labrador: Pola
Suczka urodziła się:
27.03.2010

Pomogła: 2 razy