Mam pytanie. Podejrzewam, że Bruno ma alergię, nie wiem natomiast na co.
Sierści wypada mu dużo, ale myślałam, że to normalne. Nie drapie się jakoś bardzo często. Natomiast dziś, podczas czesania, dostrzegłam, że ma trochę wyłysiałych miejsc, krostki na grzbiecie, w jednym miejscu nawet strupek.
Spotkaliście się z czymś takim? Jeżeli tak, jak to leczyć? Myślałam o tym, by podać wapno psu, a jeśli to nie poskutkuje, iść do weterynarza? Proszę o rady.
Mój labrador: Bianka
Suczka urodziła się:
4.12.2011
Pomogła: 1 raz Wiek: 34 Dołączyła: 28 Sty 2012 Posty: 1116 Skąd: skąd się wyśpię...
Wysłany: 05-04-2013, 21:21
Bruno92, sugeruję odwrócić kolejność: najpierw idź zapytaj weta, co o tym sądzi, równocześnie zmień karmę - kurczak to dość typowy alergen. Ile latek ma Twój pies? Bianka jest na Brit Care Adult łosoś. Mogę spokojnie polecić.
W schronisku jego wiek oszacowali na 2-3 lata. Weterynarz powiedział, że trudno określić ze względu na spiłowane zęby, ale raczej ok. 3 lat.
No właśnie wydaje mi się, że to może być ten kurczak. Tym bardziej, że czasami daję mu jeszcze trochę gotowanego drobiu z marchewką, więc kurczaka je regularnie.
Jeżeli chodzi o karmę to dziękuję za radę, chyba kupię właśnie tę z łososiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum