Czesc.Znalazłem w necie strone naturalnej karmy Saba. Jest napisane ze jest w 100% naturalna jak ktos korzystal z tej karmy to poprosze zeby napisał swoją opinie. Teraz swojej labusi daje Karme Arion podobno dobra ale moze jakby dawac natuaralną bez zmacniaczy smaku itp byloby lepiej dla Inusi. Podał bym strone ale niewiem czy mozna
[ Dodano: 07-12-2013, 06:42 ]
Poprosze o przeniesienie postu do karm suchych chyba w zlym miejscu terazjest. Dzieki i przepraszam .
[ Dodano: 11-12-2013, 09:24 ]
Czesc ma prosbe mógłby ktos spojrzec na strone karmy, chaciałbym ja kupic mojej małej suni. Wg mnie wydaje sie dobra ale chetnie poczytał bym opinii innych którzy mają pieski dłuzej. Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Niewiem czy mozna ale podaje link http://karmysaba.pl/
_________________ </a>
Ostatnio zmieniony przez tenshii 02-04-2014, 17:37, w całości zmieniany 1 raz
Podaje 2 karmy tego samego producenta mógłby ktos spojrzec na ich sklad i napisac czy warto ja zamówic dzieki za wszystkie odpowiedzi
1) Karma sucha | Saba Bio 100% naturalna z wołowiną 15 kg
Saba Bio 100% naturalna z wołowiną 15 kg
Karma sucha | Saba 52% mięsa 15 kg
Saba 52% mięsa 15 kg
CENA 84,00 zł
PRODUKT W 100% NATURALNY
Produkt w 100% naturalny, przygotowany zgodnie z tradycyjną metodą przetwarzania surowców (nie używamy maszyn przemysłowych, większość prac wykonywanych jest ręcznie przy użyciu maszyn masarskich)
- bez sztucznych barwników, substancji smakowych i zapachowych
- bez środków konserwujących
Skład- świeże mięso ( w tym świeże porcje rosołowe, świeże mięso wołowo - wieprzowe i podroby wołowo - wieprzowe )
- ryż
- otręby pszenne
- suszone mięso wołowo-wieprzowe
- warzywa
- przeciwutleniacz: zgodny z UE ( BHT+BHA )
Pies urodził się: Pomogła: 1 raz Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 2487 Skąd: z nikąd
Wysłany: 13-12-2013, 21:56
dałabym sobie spokój z tą karmą, 52% świeżego mięsa a po "osuszeniu" ciekawe ile by go wyszło, zapewne malutko, biorąc pod uwagę że surowe/świeże mięcho ma w sobie 80% wody. Druga sprawa przeciwutleniacze ja osobiście jestem ich przeciwniczką. Poza tym jak masz szczeniaka to naprawdę mało wartościowa ta karma, białko znikome, tłuszczu też niewiele. Ta karma to raczej taka bytówka dla psiaka "podwórkowego".
Napewno dla szczeniora rozejrzałabym się za czymś innym. A i po okresie szczenięcym też.
dałabym sobie spokój z tą karmą, 52% świeżego mięsa a po "osuszeniu" ciekawe ile by go wyszło, zapewne malutko, biorąc pod uwagę że surowe/świeże mięcho ma w sobie 80% wody.
Chciałam tylko powiedzieć,że gdzieś usłyszałam,że karma Doktor Dog,to jest karma Saba pakowana w super drogą papierową torbe.
Miałam kiedyś Doktora Doga,którego wygraliśmy na jakimś pikniku dla psów i widziałm Sabe,karma identyko
Nie wiem czy to naprawde prawda jest,ale jeśli tak to masakra.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum