Wysłany: 22-04-2014, 11:34 Początkujący właściciel
Witajcie,
Od tygodnia jesteśmy z żoną szczęśliwymi posiadaczami czekoladowego Labka. Na tę okoliczność postanowiłem wykorzystać 2 tygodnie urlopu, aby przyzwyczaić naszego nowego członka rodziny do nowego otoczenia.
Pierwszego dnia po przyjeździe do domku, piesek dużo spał (zresztą całą drogę też spał prawie 5h), następnego dnia już się zaaklimatyzował. Wszystko wydaje się OK, ale staram się przyzwyczaić nasze szczęście do nowej sytuacji.
W pierwszej kolejności zależy mi, żeby przyzwyczaić do pozostawania w domu i tu mam pewien mały problem otóż:
Bejlo bez problemu wchodzi do klatki, a czasem jak zaśnie to go tam przenoszę i spokojnie śpi. Nie unika jej, bo cały czas jest otwarta, więc ma swobodę. Niestety poza czasem, kiedy już zaśnie i go przenoszę, to psiak ciągle za mną drepta i zaczyna szczekać, kiedy drzwiczki od klatki próbuję zamknąć na kilka minut. Proszę podpowiedzcie, co może robię źle i jak nauczyć szczeniaczka, żeby nie chodził za mną i jednocześnie zostawał w klatce ?
Z góry dziękuję
_________________ "Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum