Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Małgosia35
29-11-2014, 01:36
Stive
Autor Wiadomość
Tola 

Mój labrador: Tosia
Suczka urodziła się:
16.06.2012

Wysłany: 20-03-2014, 17:09   Stive

Na prośbę mojej koleżanki, wklejam informację o psiaczku i dołączam się do prośby o pomoc !

Od dnia 25 lutego Stivie znajduje się pod opieką wolontariuszy z Psa na Zakręcie. Wcześniej błąkał się w Czersku, gdzie został dostrzeżony przez osobę, która, nieobojętna na jego los, postanowiła działać. Pies został przetransportowany do hoteliku dla czworonogów, gdzie czeka na opiekuna, który go zaadoptuje. Stivie został zbadany przez okulistę, gdyż obawialiśmy się jego dziwnie wypukłych, mętnych oczu i tego, co mogą one oznaczać. Niestety, czarny scenariusz znalazł potwierdzenie: Stivie nie widzi na oczka i nie możemy mu w tej kwestii pomóc. Cierpi on na nieodwracalne zwyrodnienie siatkówek - być może jest to pamiątka po urazie z przeszłości, może zawiniła genetyka...
Stivie ma około trzech lat i wesołe usposobienie. Nie jest wielki, sięga do kolan, żartobliwie można go określić jako mix labradora i jamnika - długi i masywny, na krótkich nóżkach. Z jego zachowania ciężko domyśleć się choroby, co skłania do myślenia, że jest niewidomy już dłuższy czas i nauczył się doskonale ukrywać swoją ułomność. Poza tym jest niezwykle towarzyski, łaknie kontaktu z człowiekiem i innymi zwierzętami. Chcemy wierzyć, że komuś się zgubił i ktoś nadal go szuka, tylko nie potrafi odnaleźć - został znaleziony z obrożą, jest raczej zadbany. Jednak fakt, iż przez tyle czasu nigdzie nie było oznak poszukiwań świadczy raczej o tym, że nikt nie próbuje go odnaleźć:(
Szukamy dla niego domu, choćby tymczasowego, kogoś, kto poprowadzi go przez świat i pokocha takim, jaki jest.

Bardzo prosimy też o wsparcie finansowe utrzymania psiaka w hoteliku (miesiąc to 450 zł), pomoc w opłaceniu profilaktyki i kastracji, a także konsultacji okulistycznej. Każda złotówka ma znaczenie, ziarenko do ziarenka... Każdy, kto chce zasilić skarbonkę Stiviego może to zrobić, wpłacając pieniążki na konto Psa na Zakręcie."

„PIES NA ZAKRĘCIE”
Skrzydło FUNDACJI AZYLU POD PSIM ANIOŁEM
ul. Kosodrzewiny 7/9
04-979 Warszawa
30 1020 1042 0000 8702 0253 5086

z dopiskiem: Stivie

dla przelewów zagranicznych:
Kod BIC (Swift): BPKOPLPW
IBAN: PL30 1020 1042 0000 8702 0253 5086

Za wszelką pomoc serdecznie dziękujemy!

Link do albumu Stiviego:
https://www.facebook.com/...07147854&type=1

Małgosia35 

Mój labrador: Gustaw vel Gucio ( Magnum Mera Vallis )
Pies urodził się:
21.06.2017

Mój labrador: Klocek
Pies urodził się:
15.01.2009

Mój labrador: Max ( Grom Sodalis )
Pies urodził się:
20.07.2014

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 29-11-2014, 01:36   

Stivie ma dom

Tola