Witam. Mam labradora Jantara (urodził się 23.12.2013). Przeczytałem wiele tematów, ale mam wrażenie, że mój pies jest wyjątkowy... dlatego zwracam się z prośbą.
W czym problem? Jak z każdym szczeniakiem - zachowanie. Wymienię od myślników z czym sb nie radzimy i proszę o sumienną pomoc.
- skakanie. Nie mogę sb z tym wgl poradzić. Mam starsze osoby w domu i to jest dość niebezpieczne jak swoim ciężarem wskoczy na słabszą osobę. Tłumaczę mu, nie zwracam na niego uwagi i gdy się uspokoi to go chwalę. Za chwilę jednak to samo...
- gryzienie butów na nogach. też wiele sposobów i nic...
- głupawka jak jest więcej osób w domu. Jak jest ze mną wszystko ok, jest więcej osób skacze na nie, biega, wariuje..
- jedno z najgorszych. Respect czuje tylko przede mną. Słucha się tylko mnie i w miarę nie dje mi się we znaki jak innym
Proszę o danie wskazówek co robić i może pow co mogę źle robić, że tak się zachowuje
cortez, jedyną rada na te wszystkie problemy to praca fizyczna i umyslowa. Zmęczony pies to szczęśliwy pies, pies znudzony to terminator.
Pies zawsze słucha tej osoby która z ni pracuje i czegoś wymaga, jeżeli domownicy nie wymagają posłuszeństwa to zawsze będzie im dokuczal.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum